Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok, eddig (16 db)

18 hetes vagyok. Eddig 3, 5kg-ot híztam. Diétáznom kellene?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem.Nem kérdezted a védõnõdet vagy az orvosodat?Õk biztos látják a súlyod és szóltak volna ha gond lenne.Ez még nem olyan sok, hogy diétára fogjanak.Elképzelhetõ ha bejön a nagy meleg akkor nem lesz étvágyad és akkor jól jön majd az a pár kiló. Boldog babavárást kívánok! 23 hetes

Szia! Szerintem nem.Nem kérdezted a védõnõdet vagy az orvosodat?Õk biztos látják a súlyod és szóltak volna ha gond lenne.Ez még nem olyan sok, hogy diétára fogjanak.Elképzelhetõ ha bejön a nagy meleg akkor nem lesz étvágyad és akkor jól jön majd az a pár kiló. Boldog babavárást kívánok! 23 hetes
Szia!Szerintem ez igy tökéletes.Minden hónapban 1kg a megengedett a könyv szerint, de mindenkinél más.Alkati kérdés szerintem!Jó egészséget!
Nem kell diétáznod, egyáltalán nem sok a 3, 5kg.
Áááááá! nehogy diétázz! Én is kb ennyinél jártam. Most vagyok plusz 8-9 kilónál és 33 hetesen. Nem tudhatod, hogy késõbb mennyit szedsz majd fel. Van aki az elején hízik többet, van aki a vége fele! Egyél rendesen. Sok gyümi, zöldség! Azért élvezd is a terhességet! :)

A pocak hetrol-hetre sokat no? Elso babas 18 hetes vagyok. Eddig keveset nott de most szinte megugrott 1 het alatt.

Legjobb válasz: Így csinálják ezt az apróságok, én pont ma szembesültem vele, hogy a nadrág ami 1 hete még jó volt most rám sem jön. Teljesen normális, hogy egyszer csak így megugrott a növekedés, de ne aggódj azért nem így fog menni lesz hét amikor nem lesz ilyen nagy változás.

Így csinálják ezt az apróságok, én pont ma szembesültem vele, hogy a nadrág ami 1 hete még jó volt most rám sem jön. Teljesen normális, hogy egyszer csak így megugrott a növekedés, de ne aggódj azért nem így fog menni lesz hét amikor nem lesz ilyen nagy változás.
nekem kb a 20. hétig nem volt valami nagy, aztán kb 2 hetente nõtt egy nagyot, majd újabb nagyjábl két hétig szinte semmi... a 28. hét után viszont szinte napról napra nõ. anyum tõlünk utazott külföldre egy szombati napon. következõ hét csütörtökön mentünk ki érte a reptérre és azzal fogadott, h szombat óta is látványosan nõtt még a hasam. ez ilyen :)
Én úgy vettem észre, hogy mindig valahogy szinte egyik-napról-a-másikra nõtt a pocakom. Nem tudom, hogyan csinálta a kislányom, de mindig így éreztünk a férjemmel, õ is így látta.
Nekem 13 hétõl már lehetett láttni a pocim de nagyobb mértékû növekedést most kezdem el láttni 27 hétõl . 28+6 hkm :)
Én is úgy voltam, ahogy te. Csomó ideig nem nõtt csak icipicit aztán nekem is a 18. hétnél kb hirtelen megugrott. Azóta igazán látni, hogy kismama vagyok. :)
Én most vagyok 22 hetes és simán letagadhatom a terhességem. Aki nem ismer az még az sem látja, hogy felszedtem 4kg-ot. Egyszerûen húsosabbnak tûnök mint amúgy. Én nagyon nagyon várom már, hogy végre mások is lássák, hogy babát várok, de csak nem akar a pocakom növekedni. A baba amúgy szépen gyarapodik, nincs vele semmi gond, sõt még hosszabb is egy picikét mint kellene, de szépen elfér a medencében, így esze ágában sincsen kifelé nõvekedni.

Nem túl korai hogy már 16. hetesen éreztem a picit? És most már 18. hetes vagyok és eddig csak nagyon lennt éreztem, de tegnap óta már a köldököm körül éreztem, sőtt hajnalban a mellbimbómon több apró kis verejtékszerű átlátszó lé volt

Ráadásul nagyon élénken mozog hosszabb ideig és naponta sokszor! Nem túl koraiak még ezek?

Legjobb válasz: szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami

szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami
Szia! Én is már 16 hetesen éreztem a babót, pedig ez csak az elsõ terhességem. Jó babavárást. 17 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ terhesség ráadásul 7 évet vártunk rá, a mellbimbómon pedig lehet hogy ilyen elõtej féleség volt, és az én melleim is óriásiak, nem tudom mi lesz még de ha tényleg nem korai, akkor jöjjön aminek jönni kell:) ))
Szia!Én most 33hetes vagyok, már 15 hetesen éreztem.
Szia! Én is 16 hetesen kezdtem érezni a hasam aljánál, most 18 hetes vagyok én is, és néha a köldököm alatt érzem, igen intenziven, és sokáig, sõt mintha egész nap mozogan, én is csodálkoztam azon, hogy a köldök alatt érzem. Szerintem nem korai.
Az elõzõ válaszoló vagyok: a cicim nekem is nagyot nõtt, 75B-bõl már 90C- méretû. Az elõtejet nem vettem még észre, mondjuk nekem az elsõ terhességemnél sem szivárgott az elõtej.


Nekem már a 17 héten meg tudta mondani, hogy kislány. De a bavótól is függ, hogy mutatja-e magát. Szurkolok, hogy lássák. 32 hkm
Én holnapután megyek legközelebb uh-ra (28 hetes vagyok) és nem mutogatja magát a babóka, szóval nem tudjuk, ki is van odabenn. Még a 4D-n sem derült ki, annyira nem volt együttmûködõ. :-)) Õ már a harmadik babó, az elsõ kettõt már a 12. illetve a 18. héten biztosra tudtuk. Ez a mostani pici egyelõre meglepi. :-))
A kérdező hozzászólása: Nos, õ lesz akkor az igazi meglepi :) egyébként ez is izgi nagyon, amikor azon gondolkodsz hogy vajon ki lakhat odabenn :)
Nekem a fiamat a 18. héten tutira fiúnak mondta az orvosom és úgy is lett!:) A kislányomnál már a 12. héten mondta, hogy kislány formája van, de végül a 20 hetes 4D-s ultrahangon derült ki biztosra, hogy csajszink lesz másodszorra.:) És így is lett:) Gratulálok, majd megírod, hogy kiderült-e?
A kérdező hozzászólása: És a 20. héten végzett 4D-n szép volt már a picúr vagy érdemes vele várni még? Persze hogy megírom, holnap este megyek, legkésõbb csütörtök délelõtt megírom a választ :)
Sziasztok, nekünk sem derült ki 18hetesen, ezért elmentünk 20hetes 4d-re. Meg is mutatta egybõl a kukacát :) ) Szerintem érdemes 20hetesen, ha nagyon kíváncsi vagy a nemére, bár 24. héttõl ajánlják a 4d-t, de nekünk 20 hetesen is élmény volt, és a szonográfus hölgy is mondta, hogy csuda édespofi, annak ellenére, hogy még vékonyka. De szép formás babát fogsz már látni, kontúros, jellegzetes arcvonásokkal/ már az arcán látszott, hogy kisfiú...legalábbis nekünk így volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor megvárom a mai napot, hogy mit mond a doki, lát-e már valamit és ha nem látja h kislány v kisfiú-e akkor bejelentkezünk :) Köszönöm a sok választ, legkésõbb holnap reggel megírom, mi volt a dokinál :) Jó babavárást!
Szia, a 15-ös vagyok.:) Szerintem érdemes picit tovább várni, mert az én lányom elmászott az ultrahnag elõl, így nem sokat látunk belõle.:)
Mi 26 hetesen voltunk, állítólag az a legjobb idõ, mert ott már szép formás, de még elég pici ahhoz, hogy mocorogjon és ne takarják el a végtagjai az arcát. már tényleg nagyon kis formás volt :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát a picír megint nem mutatta meg magát. Azt tudjuk h egészségesek vagyunk, nagyon szépen fejlõdünk, ahogy a doki mondta " az egész hasam csak babából áll" már most :) és ez a lényeg, a nemét talán 3 hét múlva megtudjuk, akkor megyek legközelebb :) Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Mindenképp megírom :) és drukkolok Neked is h mihamarabb megmutassa magát :)
Én 17 hetes terhes vagyok de a mi babánk is szégyellõs nagyon mindíg össze van zárva a kis lába :) Remélem hamarosan megtudjuk mi is mert nagyon szeretném tudni! Igazából örülök ha fiú, ha lány, de már nagyon szeretném tudni! Szorítok hogy kiderüljön holnap neked! :) Majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Írok ha megmutatja magát :)
Nalunk ugyan meg tudtak nezni mindket gyereknel, de a sogornom hiaba jart 2-3 hetente magandokihoz uh-ra, hiaba ment el 4d-re is, a baba csak 32 hetesen mutatta meg magat, hogy kislany. Addig vagy ugy tartotta a labat osszezarva, hogy nem tudtak megnezni, vagy pedig a laba kozott volt a koldokzsinor.
Akkor nagyobb az esély a kislányra! :)
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok már nagyon :)
Nekünk is csak 32 hetesen tudták megmondani, hogy kislány. Addig nem látszott, mindig úgy fordult.
Hát, velünk nem ez a helyzet, csak hasonló! 18 hetesen 98 % -ra mondta a doki a kislányt..be is szervezkedtünk ugy a 28. hét körül, ruhák, egyebek.. A 30 hetes uh-n viszont egyértelmüen kisfiu! :) Ugyhogy a rózsa szin cuccok mennek a vaterára. Vagy nem tudta rendesen megnézni és rámondta (sztk) vagy nem tudom! :) )
A kérdező hozzászólása: Oh, az igen :) Óvatosak leszünk majd :)
A 20.heti genetikai uh-n mutatta magát elõször a kisfiam. Onnantól viszont a kuki volt mindig az elsõ amit mrgpillantottunk az uh-kon :)
A kérdező hozzászólása: Úgy látom sokan vagyunk akiknek szégyenlõs a babucija :)
Mi 13+4-nél tudtuk meg, h kislány, igaz a 4D-s UH-n. Jó is, h voltunk, m utána sokáig nem mutatta meg magát! :) Mi 3* voltunk 4D-n, utolsónak 32. héten, és akkor is tökéletesen látszott a kis pofija, nem takarta el magát!

18 hetes vagyok. Ha eddig minden eredményem jó, akkor megnyugodhatok picit? Afp is rendbe.20hetes uh hozhat még valami kellemetlen meglepetést?

Legjobb válasz: Nézd, az utolsó percig érhet kellemetlen meglepetés, van, hogy a vége felé történnek bajok. Nem csak a down kór létezik, hanem pl. a szülés korábbi beindulása, vagy bármi. De kár aggódni, és agyalni ezeken, élvezd a terhességet, minden rendben lesz.

Nézd, az utolsó percig érhet kellemetlen meglepetés, van, hogy a vége felé történnek bajok. Nem csak a down kór létezik, hanem pl. a szülés korábbi beindulása, vagy bármi. De kár aggódni, és agyalni ezeken, élvezd a terhességet, minden rendben lesz.
Szerintem megnyugodhatsz, én is a 18-as uh után lettem igazán boldog.
Nem csak a szülésik adódhat gond szerintem.Nekem nem volt semmi gond az eredményekkel egész terhesség alatt, de amikor kb 6 éves lett a gyerek, akkor derült ki, hogy veleszületett fejlõdési rendellenessége van. De ne gondolj ilyesmire, az én esetem nagyon ritka!

A 18 hétre átlagban mennyi kg-os hízás az elfogadható? 17 hetes vagyok és 1 kg híztam eddig, ha 165 cm magas vagyok és jelenleg 64 kg akkor milyen ütemben lenne a rendes hízásütemem?

Legjobb válasz: Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)

Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)
A hizas "torvenyszeru" terhesseg alatt...Miert ne lenne elfogadhato?!Ugy veszem ki az email-edbol, hogy nagyon felsz a hizastol, es estleg dietazol is?!Remelem nem, ha nincs semmi bajod, nem hanysz, hasmenes stb akkor hizni fogsz!De ne aggodj aztan tuti ledobod!!!En 1kilot fogytam, de mostantol kezdve fogok hizni, mert megyek haza holidayre 1honapra es az otthoni etelek tuti megteszik a hatasukat!!!Ja kulfoldon elek es 13hetes kismama vagyok:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Nem félek a hízástól, csak 3 nap múlva lesz az esküvõm és attól tartottam, hogy nem lesz-e addig hirtelen alakváltozás, mert azzal riogattak! Diétáról meg hallani sem akarok, minden tápanyagot beviszek, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, soványhusit eszek. Vitamint nem szedek, de semmibõl nincs hiány a szervezetemben a vérkép szerint! Köszönöm a a megnyugtatást! Jó babavárást mindenkinek! :)

18 hetes kismama vagyok, és eddig 7 kilót szedtem fel. Szerintetek is túl sok?

Ma reggel mértem meg magam, és kicsit elképedtem...Nekem ez fel sem t?nt. 61 voltam teherbeeséskor és most 67,7 voltam. Szerintem nem is a 7 kiló a sok, hanem az, hogy a felénél sem járok, és mi lesz ezután? Nem szeretnék 25 kilókat felszedni. 15öt engedélyeztem magamnak, de ha így haladok, akkor több lesz, nem? Egyébként nem volt rosszullétem, sajna az els? trimeszterben is jó étvággyal ettem, ráadásul nem sportolok (el?tte nagyon rendszeresen) olyan intenzíven, mint el?tte. Nektek mi a tapasztalatotok? Jogosan aggódom, hogy ez sok lesz? Sajna a nasit (édességet) nagyon kívánom, bár igyekszem visszafogni magam. Terhességem el?tt egyenesen utáltam az édességet, biztos ezzel is nehezen tud a szervezetem mit kezdeni. Lehet neki kéne állnom este nem enni annyit és csoki helyett amennyire csak tudok, almát enni.

Legjobb válasz: Én 31 hetes vagyok és eddig +6 kg va rajtam, 55 kg kezdtem a terhességt most vagyo 61 kg de én elsö 3 hónapban sokat fogytam mert hánytam!

Én 31 hetes vagyok és eddig +6 kg va rajtam, 55 kg kezdtem a terhességt most vagyo 61 kg de én elsö 3 hónapban sokat fogytam mert hánytam!
Én is így kezdtem, 30 kilót híztam. Elõtte minden nap sportoltam, meg hát cigiztem is. Ezeket abbahagyva, csak úgy jöttek a kilók. Fogd vissza a nasit, mert úgy jársz, mint én. Fél éve szültem és még rajtam van 20 kg plusz. :(
Szia! szerintem elég sok igen, én a 26. hétig nem híztam egy kilót sem, és mégis plusz 18-cal mentem szülni, a végén, fõleg az utolsó hónapban jön fel a legtöbb. Szerintem kicsit figyelj oda miket eszel!
Én is 60 kg-mal kezdtem a terhességemet, mint te és kb. ugyanennyit szedtem fel a 18. hétig, a 24. hétig 10 kg-ot. Gondolom nem csak attól függ, hogy ki mennyit eszik, a vér, víz mennyisége, méh mérete is sokat számít. De én is próbálok inkább ezentúl odafigyelni az esti étkezésekre:) És tudod már, hogy kisfiú vagy kislányt vársz?? Mert én pl. nem kívánom az édességet és kislányom lesz.
annyit egyél, amennyi jólesik. a babád miatt vagy kívánós :) most õ a legfontosabb, nem a külalakod. nekem két orvosom is volt, az elsõ állandóan diétáztatott volna, a második meg rákérdezett, hogy ugye NEM diétázom, mert az ártalmas lehet a babának, mert megszokja, hogy állandóan tartalékolnia kell, és ez késõbb szív, érrendszeri és túlsúly problémákhoz vezethet. nna, ott is hagytam az elsõ dokit, a második sokkal lelkiismeretesebb volt (nem csak ebben) nem riogatni akarlak, csak jót akarok :) a babád tudja, hogy mi kell Nektek, és azokat kívánja az édességeket pedig ki tudod váltani édes zöldségekkel, gyümölcsökkel (banán, sütõtök, cékla, répa, körte...) boldog babavárást! :) ))
Szerintem sok. Én is 18 hetes vagyok, 1 kg-mot híztam. Szerintem vigyázz, mert még csak most kezdõdik igazán a hízás:)
Szerintem ez nem sok! Teljesen átlagos, ha figyelsz magadra akkor nem lesz több 10-12 kg-tól, az meg szerintem teljesen jó!Én még csak a 14.hétnél járok, és +3 van rajtam, de egyelõre nem merek aktívabban mozogni, így meg félek, h gyorsabban jönnek majd a kilók!:)
Nem az én képletem, másoltam egy oldalról. :) Szerintem kár ezen ennyit aggódjál, fõleg, ha elõtte a vékony kategóriába tartoztál. Én 47 kilóról indultam, most vagyok 54 kiló 18 hetesen. Senki nem mondott egy szót sem, nem is látszódik igazából rajtam, csak hogy végre nem zörögnek a csontjaim. :) Pedig nem zabálok, meg nem csokizok reggeltõl-estig. Teljesen normálisan étkezem, ha nassolhatnékom van, azt vegyesen nassolom. (mint az elmúlt 30 évben bármikor) Sétálok minden nap reggel fél órát, meg este fél órát. És érdekes, az én ismerõsi körömben mindenki 15-20 kilót szedett fel, és a babáknak nem lett baja, és le is tudták adni utána a felesleget. De ha téged zavar ez a dolog, akkor nincs kérdés igazából, csoki helyett egyél zöldséget-gyümölcsöt.
A kérdező hozzászólása: elõtte a soványba tartoztam (de amúgy a képleted nem jó, ha elosztod, amit írtál, akkor 36ot kapsz kb) azért is gondoltam, h 15 kg belefér. a kérdés inkább arra irányult, hogy akik átlagban a terhesség feléig mondjuk felszedtek 7 kilót, mennyi jött még fel a második felében, ha mindent ugyanúgy folytattak.
Hogyan számítsam ki a BMI-met? Testsúlyodat (kg) oszd el magasságod (m) négyzetével! Példa: ha 1, 65 méter vagy és várandósságod elõtt 60 kiló voltál, akkor: 60/1, 652=22, 04. Vagyis a BMI-d szerint normál testalkatú vagy, így 11-16 kilót szedhetsz fel a kilenc hónap során. BMI táblázat Testalkat BMI érték Terhesség alatti súlygyarapodás sovány 18, 5 alatt 13-18 kilogramm normál 18, 5-24, 9 11-16 kilogramm túlsúlyos 25-29, 9 7-11 kilogramm elhízott 30 felett maximum 7 kilogramm
Alkat függõ is a dolog, de szerintem nem árt odafigyelned ezek után. Csak magamat tudom felhozni példának, elsõ terhességemnél 9 kilót szedtem fel a végéig, most 15 hetes vagyok és nem jött még rám 1 kiló sem. Édesség helyett próbálj meg valami édesebb gyümölcsöt, zöldséget enni. Én hála égnek a savanyúért vagyok oda, így könnyebb a helyzet. Boldog babavárást!
Cukorbetegség kialakulhat annál is, aki nem eszik cukros ételeket. Ugyanígy a terhességi cukor is. Csak nagyobb az esély rá, ha túl sok édességet fogyaszt.
Kedves 18-as..ezt hogy érted, hogy az elfogyasztott édességnek nincs köze a magas cukorhoz??Miért akkor szerinted minek van hozzá köze??A magas cukrot mi váltja ki akkor?És akkor az védõnõm miért tiltott el mindenféle édességtõl és cukros dologtól??? 16-os voltam.
Én a 25. hétig +10 kilót szedtem fel és a terheléses cukrom teljesen normális volt. Szerintem a kettõnek nincs köze egymáshoz, ugyanúgy, ahogy annak sem, hogy mennyi cukrot eszel. Szerintem se fogyókúrázz, csak késõ este ne egyél már és igyekezd kiváltani a péksüteményeket és hasonlókat egészséges ételekkel.
én most vagyok 16 hetes és még nem híztam egy kilót sem.
Szia. Én szintén jó evõ voltam a terhességem elejétõl kezdve, egyszer sem hánytam eddig, és sztem már nem is fogok(ha csak a szülésnél nem :/). Szóval én ma vagyok 27+6 hetes terhes, és 10 és fél kilót híztam eddig, amit én nagyon sokallok, mert én egyébként is túlsúllyal kezdtem.Ma voltam védõnõnél, kereken 89 kiló vagyok.Diétáznom kell a lehetõ legszigorúbban, mert a terheléses vércukrom is magas lett(7, 6).Úgyhogy én csak azt tudom neked javasolni, hogy kicsit vegyél vissza és próbálj meg sok gyümölcsöt és zöldséget enni, kerülni a tésztát meg a kenyeret is, ha nem akarsz így járni mint én, mivel én is édes szájú vagyok, és a terhességem elejétõl kezdve ettem a csokit és a sütiket, és most itt tartok, hogy már 1 szelet müzlit sem ehetek meg!!Semmilyen édességet nem ehetek!!Sem sütit, sem müzlit, sem csokit, sem cukrot, sem lekvárt sem semmit!!!Csak is akkor ehetek meg egy kocka csokit vagy egy szem cukrot, ha érzem, hogy rosszul vagyok, mert esetleg leesik a vércukrom.De amúgy nem ehetek semmi ilyesmit.A te érdekedben mondom, pláne ha olyan a védõnõd mint az enyém, akkor a 10. kilónál bizony már rád fog szólni, és diétára fog fogni, mivel hogy még ezután fog rád is feljönni a java..még én sem vagyok túl a nehezén, még nekem is csak most fog jönni a java!! Bocsi, hogy hosszúra sikerült a kommentem.
13 as vagyok. Azt hozzáteszem elõtte sportoltam és csak salikat fehér husit gyümit joghurtot ettem...egészségesen... Mikor terhes lettem ezeket meg sem birtam enni...(( helyette édesség jo magyaros kaják ilyenek...ezt kivánta a szervezetem...ja meg az édesség....volt hogy 2 doboz lidl is négercsokot befaltam egy ültõ helyembe...
Szia én a 26.hétig 5 kg ot hiztam hozzáteszem nem hánytam sokat ettem.... De + 26 kg al mentem szülni....ami lement szülésnél a szoptatás alatt visszajött mindig éhes voltam de mikor abbamaradt a cicizés akkor lefogytam gyorsan..Most vékonyabb vagyok mint szülés elõtt kislányom 3 éves és most tervezzük a tesot....
Szia, én a 19. hétben vagyok és eddig 10kg-ot híztam, nem sportoltam azelött, nem cigiztam, és az elsö 3hónapban sokat hánytam, mégis hizok, nem eszem tul magam, sokkal kevesebb édességet eszek mint azelött hogy teherbe estem.
Én is úgy gondolom, hogy kicsit ez sok. Próbálj jobban figyelni. Ne diétázz azt jól írta az egyik válaszoló. Javaslom, hogy 5ször egyél kis adagokat. Nekem terhességi cukrom lett és emiatt kellett a CH diéta. Az elején nagyon nehéz volt, de megszoktam, belejöttem, egyáltalán nem éheztem. Én 2 kg-t híztam, úgy, hogy 4 kg volt a gyerek, de én nagy túlsúllyal kezdtem. 100 kg-val. Nagyon figyeltem, hogy ne hízzak. Azért nálad nem errõl van szó, de azért figyelj oda. És nem igaz az, hogy kettõ helyett kell ilyenkor enni. Sok zöldség, gyümölcs, teljes kiõrlésû kenyér és nem fogsz éhezni, csak egészségesen étkezel. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: nem utolsó, hanem 7es asszem, közben írt valaki
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó, de én nem a külalakom miatt aggódom, hanem pont a baba miatt. mert neki az sem tesz jót, ha az ember 25 kilót felszed. és esetleg terhességi cukor alakul ki a túlsúly miatt. meg nem szeretném, ha õ is 4 kilós lenne a sok ételtõl... nem akarok én diétázni, eszem, ha éhes vagyok, és azt eszem, amit megkívánok, ha az éppen sültkrumpli, akkor azt eszem. csak az evések közötti csokikázásról kéne sztem leállni.
A kérdező hozzászólása: a nemét még sajnos nem tudjuk. de én kisfiúnak érzem. köszi a válaszokat, én is soknak tartom.
Ez nagyon alkatfüggõ dolog, lehet hogy most majd sokáig nem fogsz felszedni plusz súlyt magadra. Én 21 hetesen tartottam 6 kg-nál, szóval nagyjából annyi mint Nálad és a végére +15-el szültem, de volt olyan kismama aki a 20. héten +3-nál tartott, de mégis +25-el ment szülni.... szóval ez alkati dolog hogy sok-e vagy sem. Én elégedett voltam a végeredménnyel ( a +15 kg-val) bár erre is azt mondják hogy ez már picit sok... de szerintem teljesen jó volt ez így. Mire hazaértem a kórházból már csak 3 kg-val voltam nehezebb mint a terhesség elõtt.

18 hetes terhes vagyok, jók a leleteim az afp is, meg voltam 4d ultrahangon ott sem láttak semmi rosszat, ma megyek 18 hetes genetikai ultrahangra, ha eddig jó volt minden, akkor van esély, hogy ez rossz lesz?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

18-hetes kismama vagyok! Ha eddig minden rendben volt a picivel, ugye akkor a 18-19-heti kötelezö uh-is rendben lesz? Aggodom nagyon! Talán már lehet látni a nemét is?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 18.heti UHn már biztosra mondta a doki hogy kislány (bár elõször nem jöttem rá, mert a köv. jelzõket használta: guruló hamburger; élére állított pilótakeksz stb...) Szóval csak azon múlik, hogy mennyire szégyenlõs a bébi :) Az aggódásod normális,szerintem mindenkinél így van.Nálam csak akkor múlt el a para,amikor elkezdett mocorogni.(bár azóta is mindig találok valamit,amin aggódhatok) Te viszont ne aggódj,ha idáig minden rendben volt,minden eredményed stimmel akkor valószínûleg most sem lesz semmi baj. Helga

Szia! Nekem a 18.heti UHn már biztosra mondta a doki hogy kislány (bár elõször nem jöttem rá, mert a köv. jelzõket használta: guruló hamburger; élére állított pilótakeksz stb...) Szóval csak azon múlik, hogy mennyire szégyenlõs a bébi :) Az aggódásod normális, szerintem mindenkinél így van.Nálam csak akkor múlt el a para, amikor elkezdett mocorogni.(bár azóta is mindig találok valamit, amin aggódhatok) Te viszont ne aggódj, ha idáig minden rendben volt, minden eredményed stimmel akkor valószínûleg most sem lesz semmi baj. Helga
Szia!Nyugi, biztos minden rendben van. Igen, ha szerencséd van akkor már látszik a neme

18 hetes kismama vagyok. Évek óta nem bicikliztem, most viszont jó lenne ide-oda eltekerni. Eddig elég mozgásszegény életet éltem. Árthatok a babának, vagy magamnak ezzel?

A munkám irodába vagy autóba kötött, hazaérve meg inkább sétáltam. De utóbbin kívül semmiféle sport, mozgás... nem volt, úgyhogy nem tudom, jó ötlet-e, most elkezdeni, pedig nagy szükség lenne rá. Köszönöm!

Legjobb válasz: Én 35 hetes vagyok,tehát már kezdem érezni,hogy milyen a várandósság igazi súlya.Nagyon nem ajánlom a biciklit,mert a pocak megbontja az egyensúlyodat.Én egy fél dioptriával erõsebb szemüvegtõl is szédelegtem bõ egy hétig.Nem beszélve arról,hogy mi van,ha valami barom sofõr nem figyel rád,és meglök,elesel.Sosem bocsátanád meg magadnak,ha emiatt történne valami baj.Inkább tornássz.A népszerûbb fitnesszeseknek vannak kifejezetten kismamáknak videói.Vagy sétálj többet.A kedveseddel hétvégénként hagyjátok ott a várost és sétáljatok egyet a szabadban.Ilyeneket tudok ajánlani,de a biciklizést nagyon nem.

Én 35 hetes vagyok, tehát már kezdem érezni, hogy milyen a várandósság igazi súlya.Nagyon nem ajánlom a biciklit, mert a pocak megbontja az egyensúlyodat.Én egy fél dioptriával erõsebb szemüvegtõl is szédelegtem bõ egy hétig.Nem beszélve arról, hogy mi van, ha valami barom sofõr nem figyel rád, és meglök, elesel.Sosem bocsátanád meg magadnak, ha emiatt történne valami baj.Inkább tornássz.A népszerûbb fitnesszeseknek vannak kifejezetten kismamáknak videói.Vagy sétálj többet.A kedveseddel hétvégénként hagyjátok ott a várost és sétáljatok egyet a szabadban.Ilyeneket tudok ajánlani, de a biciklizést nagyon nem.
Én sem ajánlanám a biciklizést, az orvosom nekem kifejezetten azt mondta, hogy terhesen ne biciklizzek.
Szia ha eddig kibirtad keró nélkül akkro ezután is menni fog:DDDA séta hasznosabb!Puszi
Ha 1szer elesel akár a babának is baja lehet.Amúgy nem árt, de hidd el kifogsz lengeni, hiszen átcsoportosulnak a súlyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megfogadom az egybehangzó jótanácsot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!