Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes uh-n normális, (2 db)

18 hetes genetikai uh-n normális, ha nem látszik a veseműködés?

Úgy feküdt a drága, hogy nem látszott sem a vesem?ködés sem a gyomorürítés. Az orvos azt modta, hogy abban a pozícióban ahogy volt akkor éppen a kis tökmag, nem látszottak ezek, de valószín?leg akkor pisilt és visszarendeltek 2 hét múlva kontrollra. Volt akivel ilyen vagy hasonló történt? Nagyon el vagyok ken?dve, és nagyon aggódom, hogy minden rendben legyen. :-(

Legjobb válasz: Szia! Nekem 28hetesen vették észre,hogy üres a gyomor,de a hólyagban volt némi vizelet.Nyelõcsõszûkületre gondoltak,többszöri UH után is így látták,és nagyon sok volt a vizem amit Õ nem nyelt.Ha a következõ UH-on sem látszik akkor küldenek genetikai tanácsadásra.

Szia! Nekem 28hetesen vették észre, hogy üres a gyomor, de a hólyagban volt némi vizelet.Nyelõcsõszûkületre gondoltak, többszöri UH után is így látták, és nagyon sok volt a vizem amit Õ nem nyelt.Ha a következõ UH-on sem látszik akkor küldenek genetikai tanácsadásra.
Én azt mondom neked nem szabad addig megijedni, míg nem tudsz biztosat, nem érdemes elõre idegeskedni-.Ha kell elküldenek genetikai központba, a lényeg, hogy elõre ne stresszeld magad.Nekem is 2 hetet kell várnom egy ismételt vizsgálatra, és tudom nem könnyû, de nem akarok ezen idegeskedni folyton, minden rendben lesz, bízzunk ebben.Ha magadtól kérsz mondjuk beutalót, és idõpontot egy genetikai központba, akkor is kell várni két hetet.

18 hetesen normális ha genetikai uh-n azt írták, hogy 4 mm-re tág vesék?

Azt mondta a dokimnak a genetikus, hogy majd figyelje, mert most üres és a leleten is csak annyi van, hogy tel?d? magztani hólyag, a gyomrot nem írta.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.

Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.
szia! nagy valószínûséggel a babád veséjérõl írták ezt - bár tény, hogy az anyukáknál is elõ szokott fordulni, abban az esetben, ha a baba nyomja a húgyvezetéket, ezááltal a vizelet nem tud elfolyni a vesébõl, így ott a pangás miatt tágulás alakul ki -. azért gondolom, h a magzatról írták, mert ha nem így lenne, akkor nem a szülésznek kéne nyomon követni és nem emelik ki, hogy telõdõ magzati húgyhólyag! biztosan jó kezekben vagy, mivel észre vették és figyelni fogják! amíg van hólyagtelõdés, addig nincs gond, fõleg ha nem növekszik tovább a tágulat. ha pedig növekedne, akkor azt észre veszik és cselekedni fognak! addig meg ne aggódj, mert az sem jó! :) orvosodtól bátran kérj információt, ezért van! :) minden jót! :) http://fru.szimpatikus.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. Nem voltam egyértelmû, de rájöttetek, hogy a baba veséjérõl volt szó. Az orvost kérdeztem és azt mondtam, hogy minden rendben 4 hét múlva vár a következõ UH-ra. Amúgy azt is mondta a gentikus, hogy ez határérték, amit szintén nem értettem, de biztos az is a tágulatra vonatkozott.
A kérdező hozzászólása: A 26.héten a veséket teljesen épnek látta az orvos :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!