Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes terhes (135 db)

Mennyit mozog a 18 hetes magzat? 18 hetes terhes vagyok. Vannak napok, hogy nagyon aktív a kicsi de van olyan, hogy alig érzem. Ez normális?

Legjobb válasz: Nekem 18 hetesen még egyáltalán nem mozgott. 21 hetesen éreztem elõször. Most mindjárt 30 hetes leszek és még mindig ott tartok, hogy reggel és este nagyon intenzív viszont napközben szinte nem is mozog, legalábbis nem érzem. Amikor elõször elkezdett mocorogni a babám, nekem a doki fel is hívta a figyelmemet rá, hogy azon ne kezdjek el aggódni, hogy 1-2 napig intenzíven mozog, aztán 1-2 napig nem igazán. Szerintem emiatt te se idegeskedj.

Nekem 18 hetesen még egyáltalán nem mozgott. 21 hetesen éreztem elõször. Most mindjárt 30 hetes leszek és még mindig ott tartok, hogy reggel és este nagyon intenzív viszont napközben szinte nem is mozog, legalábbis nem érzem. Amikor elõször elkezdett mocorogni a babám, nekem a doki fel is hívta a figyelmemet rá, hogy azon ne kezdjek el aggódni, hogy 1-2 napig intenzíven mozog, aztán 1-2 napig nem igazán. Szerintem emiatt te se idegeskedj.
Nekem is reggel és este volt aktív a babám, mikor az ágyban pihentem még.De amikor jött az esõs-borongós idõ, napokig meg se mozdult.Nyugi, ne izgulj!Gratulálok!

18 hetes terhes vagyok. Nagyon aggodom ugyanis semmi pocim nincs! Mikor kezd lathatova valni a hasam?

Amikor hanyatt fekszem meg a csipocsontom is kiugrik!! 45 kilorol indultam most vagyok 49.5....nem keves ez??

Legjobb válasz: Szia! Én 58 kg-ról indultam, (most 20 hetesen 5 kg plusz van rajtam) de 18 hetesen és 1 naposan nekem sem volt pocakom, pedig egy héttel azelõtt, mintha nagyobb lett volna. Majd 18 hetesen és 4 naposan már gömbölyödtem. Persze nem volt látványos, de mégis nõtt. Most 20 hetes vagyok és még mindig nem látják, hogy babát várok, ami engem is zavar. De állítólag mostantól szépen beindul a pocaknövekedés. Ne izgulj, te is hamarosan gömbölyödsz!!!

Szia! Én 58 kg-ról indultam, (most 20 hetesen 5 kg plusz van rajtam) de 18 hetesen és 1 naposan nekem sem volt pocakom, pedig egy héttel azelõtt, mintha nagyobb lett volna. Majd 18 hetesen és 4 naposan már gömbölyödtem. Persze nem volt látványos, de mégis nõtt. Most 20 hetes vagyok és még mindig nem látják, hogy babát várok, ami engem is zavar. De állítólag mostantól szépen beindul a pocaknövekedés. Ne izgulj, te is hamarosan gömbölyödsz!!!
Ez így van, nem kell aggódnod, minden rendben van! Ismerõsömnek a szülés közeledtével is akkora hasa volt, mint más kismamának 20 hetesen és tökéletesen egészséges babája született. Szóval nyugi, átadják már neked is a buszon a helyet hamarosan! :)
Szíja én 23 hetes vagyok, és 3 napos, még is alig van hasam, ha azt mondom terhes vagyok csak nézznek nagyokat:) )Nem pocak függö mekkora babád lesz!Üdv:Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!
van egy ismim akinek 25 hetesen nem volt semmi hasa... és nem volt semmi baj a baba egészséges volt

18 hetes terhes vagyok ha nagyobb stressz ért?

(családtag elhalálozása és emiatt stresszelem magam próbálom nem azt tenni de valahol bennem van sajnos ) kihat a magzatra érdemes vele megbeszélni anya miért sir? Vagy hogy lehetne egy kicsit lehiggasztanom magam magnézium segít?

Legjobb válasz: Szia!Barátnõmnek 18 hetesen derült ki,hogy beteg lehet a babája,és lehet el kell távolítani.Már 34 éves,volt vetélése,elvált,ez a kapcsolata sincs rendben,szóval nagyon szeretett volna kisbabát.Onnantól kezdve egy hétig csak sírt-sírt-és sírt.20.héten egy genetikai vizsgálaton azt mondták neki,hogy 80%,hogy egészséges.Megtartotta,de az egész terhességét végig bõgte,rengeteg stressz érte.Mi egyszerre voltunk terhesek,2 hónapos a babánk.Szerencsére az övé is egészséges.Idõben született.Tündéri kisfiú. Én úgy gondolom,hogy ha valaki meghal/közeli családtag stb./amellett nem lehet sírás nélkül elmenni,és jobb,hogyha kisírod magad,mintha magadban elfojtod.Próbálj ne idegeskedni,de a babának nem lesz baja.Milyen családtagról van szó?

Szia!Barátnõmnek 18 hetesen derült ki, hogy beteg lehet a babája, és lehet el kell távolítani.Már 34 éves, volt vetélése, elvált, ez a kapcsolata sincs rendben, szóval nagyon szeretett volna kisbabát.Onnantól kezdve egy hétig csak sírt-sírt-és sírt.20.héten egy genetikai vizsgálaton azt mondták neki, hogy 80%, hogy egészséges.Megtartotta, de az egész terhességét végig bõgte, rengeteg stressz érte.Mi egyszerre voltunk terhesek, 2 hónapos a babánk.Szerencsére az övé is egészséges.Idõben született.Tündéri kisfiú. Én úgy gondolom, hogy ha valaki meghal/közeli családtag stb./amellett nem lehet sírás nélkül elmenni, és jobb, hogyha kisírod magad, mintha magadban elfojtod.Próbálj ne idegeskedni, de a babának nem lesz baja.Milyen családtagról van szó?
A kérdező hozzászólása: férjem apukája , nehéz ugy hogya két éve slányom ne lássa hogy én meg az apja is össze vagyunk törve illetve két hét mulva temetés attol is félek
A 24. héten közölték velem, hogy a babám valószínû károsodással fog születni, vagy halva, vagy a szülés után hal meg. Na gondolhatod! A terhesség elején azért sírtam, mert a párom el akarta vetetni, a terhesség közepén a genetikai eredmények miatt, a terhesség végén meg azért, mert be kellett feküdnöm a kórházba 4 hét megfigyelésre. Holnap lesz a kislányom 18 hónapos. Eleven, nyüzsgõ, vidám, szinte folyton vigyorgó, jókedvû kis manó. :) Semmi nem látszik rajta a stresszes terhességbõl. Én is folyton beszéltem hozzá, és mindig mondtam neki, hogy a pocakban jó neki, de ha majd egyszer egészségesen kijön, velünk lesz a legjobb dolga! :) Nyugi, nem lesz baj! Részvétem az apósod miatt! :(


Én szerdán leszek 18 hetes terhes, szerintetek nagy baj, ha nem érzem hogy a baba mozogna-e? !

Legjobb válasz: Szia! Én jövõ héten leszek 18 hetes. A barátnõim elõrébb járnak és mindenkinél más idõben kezdett el mozogni a baba, amit már éreztek õk is. Szóval ez egyénenként változik. Egyik barátnõm 21. hetesen észlelte és az is teljesen normális. Úgyhogy nyugi. Mozog õ már, csak nem annyira, hogy neked is feltûnjön... de ami késik, nem múlik :)

Szia! Én jövõ héten leszek 18 hetes. A barátnõim elõrébb járnak és mindenkinél más idõben kezdett el mozogni a baba, amit már éreztek õk is. Szóval ez egyénenként változik. Egyik barátnõm 21. hetesen észlelte és az is teljesen normális. Úgyhogy nyugi. Mozog õ már, csak nem annyira, hogy neked is feltûnjön... de ami késik, nem múlik :)
Nem baj, pláne, ha elsõ babádról van szó. Ha meg szeretnél nyugodni, akkor beszélj az orvosoddal, és kérj UH-t., vagy szaladj el a védõnõhöz, mert szívhangot õ is tud nézni. Nyugodj meg, nem szabad idegeskedni.
1sõ baba mert akkor normális elképzelhetõ hogy majd csak 20 22 hetesen fogod érezni
Én 21+4 hetesen éreztem elõször egyértelmûen a babót. 24+1 hkm
Szia! Normális, hogy nem érzed még. Én 18+5 napon éreztem meg elsõnek a kis picikét:) Most már bármikor megérezheted, de inkább mikor fekszel, vagy nyugalmi helyzetben vagy! Egyébként igen, van olyan is aki 22.héte érzi meg elsõnek! 29+3hkm
Szia! Elsõ pocaklakómat 19. héten éreztem elõször mozogni, a másodikat már hamarabb! Nem baj, ha nem érzed, nem sokára úgy is fogod, nyugi!!
szia, 18+2 hetes vagyok, és nem érzek semmit. Ugyhogy nyugi.
Eredetileg elõször a 20. hét körül kellene érezni, de itt annyian írták, hogy már a 16. héten érezték, stb, hogy én is azóta figyeltem, hogy vajon õt érzem e, és aggódtam is kicsit a 18. hét környékén, hogy még nem éreztem semmit. De tényleg van még pár heted, amíg ráér akkorákat rugdosni :) Én amúgy a 19. héten éreztem valamit, azóta is néha, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy a fiacskánk az :) Viszont néha kinyomja a fejét, és a hasam egyik fele púposabb, na az már összetéveszthetetlenül õ :D 20 hkm

. Én 18 hetes terhes vagyok és az uh: a BPD 40mm nem túl kicsi? Már volt egy vetélésem és aggódóm . Üdv Marianna

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggodnod.nekem a 18 hetes uh n 35mm volt a bpd és mondta a doki hogy kisebb a baba 2 héttel.valoszinûleg nálad is ez lehet..De a nagylányomnak 19 hetesen 42mm volt a bpd.

Szerintem nem kell aggodnod.nekem a 18 hetes uh n 35mm volt a bpd és mondta a doki hogy kisebb a baba 2 héttel.valoszinûleg nálad is ez lehet..De a nagylányomnak 19 hetesen 42mm volt a bpd.
Szia! Én már megszültem, de elõkerestem az UH papírjaimat, amibõl van bõven.. 19 hetesen a BPD 45mm volt. 32 hetesen 72mm, pedig akkor olyan min. 80-nak kellett volna lennie. A súlya is csak 1400gr volt. Onnantól kórház, heti 2 Uh, Nst meg miegymás. Most nem részletezem, hosszú lenne. A lényeg: Teljesen normál súllyal (3250gr) és gyönyörû kis buksival született meg a kislányom. Szerintem a te értéked teljesen jó, a dokid úgyis szólna, ha gond lenne. Nyugi, minden rendben a picikéddel! Boldog, problémamentes babavárást kívánok!
18 hetesen a bpd normal tartomanya 36-47mm.Ugyhogy semmi okod az aggodalomra.Teljesen normalis a babucid merete

Lehet arcszoláriumozni terhesen? Most 18 hetes terhes vagyok!

Legjobb válasz: Nem ajánlott, mert terhesen amúgy is pigmnetfoltos lehet a bõr, ha erre még napozol/szolizol, akkor nem biztos, hogy terhesség után elmúlnak ezek a foltok. 38 hetes

Nem ajánlott, mert terhesen amúgy is pigmnetfoltos lehet a bõr, ha erre még napozol/szolizol, akkor nem biztos, hogy terhesség után elmúlnak ezek a foltok. 38 hetes
A babára nem káros, ha ezt akartad tudni. Jó babavárást!!!
Szia! Én nyáron pl. rendszeresen "napoztam", persze nem délben a tûzõ napon, hanem de. vagy du. Aztán 1x-2x szoliban is voltam. Én megkérdeztem a védõnõmet errõl az ötletemrõl és semmi kivetnivalót nem talált benne. Vagyis annyit javasolt, hogy próbáljak minél kevesebb idõt bent tölteni, hogy véletlen se égjen meg a bõröm. A babára meg nincs káros hatással!

18 hetes terhes vagyok és a háziorvosom szerint veszélyeztett terhes vagyok, de a doki semmit sem mond! Normális dolog, ha egyfolytában ultrahangra küld a dokim?

Legjobb válasz: Szia! Az tág fogalom hogy egyfolytában eddig hányszor voltál? Elsõnek gondolom mikor megállapította a terhességet utána 12hetesen majd 16 hetesen és ezt követi a 20hetes. Majd ezek után még lesz kb.3.uh.

Szia! Az tág fogalom hogy egyfolytában eddig hányszor voltál? Elsõnek gondolom mikor megállapította a terhességet utána 12hetesen majd 16 hetesen és ezt követi a 20hetes. Majd ezek után még lesz kb.3.uh.
A kérdező hozzászólása: nemsokára lesz a következõ ultrahangom 20 hetesen!A 10!
Szia orvosa válogatja lehet, hogy ö igy praktizál évek ota , Bajotok nem lesz töle.Én mondjuk 6 szor voltam eddig igaz mi a 37. hétbe léptünk.Szerintem kérdezd meg hogy mi oka van erre a sok ultra hangra de valoszinü igy ellenörzi a babád fejlödését.
Akkor ezek szerint kéthetente csinált eddig uh-t? Nem semmi. Hát ez elég sok szerintem a bébinek baja nem lesz tõle meg te is többször látod de azért kérdezd meg hogy miért? Magán doki fizetsz az uh-ért?
A kérdező hozzászólása: nem magán dokihoz járok, de egyfolytában csak ulltrahangra küld!Köszönöm szépen a válazokat!

18 hetes terhes vagyok, jók a leleteim az afp is, meg voltam 4d ultrahangon ott sem láttak semmi rosszat, ma megyek 18 hetes genetikai ultrahangra, ha eddig jó volt minden, akkor van esély, hogy ez rossz lesz?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

18 hetes terhesen ha még nem érzem a baba mozgását, nem feltétlenül jelent rosszat, ugye?

azt olvastam a 22. hétig várható. els? baba, nem is ismerem az érzést, lehet hogy már mozgott is. vagy azt mindenképp felismerném?

Legjobb válasz: én is 18 hetes vagyok,elsõ babás, és én se érzem, már tiszta izgalomba is vagyok miatta...

én is 18 hetes vagyok, elsõ babás, és én se érzem, már tiszta izgalomba is vagyok miatta...
Szia, én 17 hetes vagyok. Kb. egy hete érzem. Vékony a hasfalam, az induló súlyomhoz képest 1 kg mínuszban vagyok, de akkora pocim van, hogy aki nem ismer, az is levágja, hogy ketten vagyunk. A védõnõ szerint akinek vékony a hasfala az érzi meg elõbb. Én este és reggel érzem, napközben szerintem alszik, amíg dolgozom :) De nagyon jó érzés, amikor hanyatt fekszem, érzem, hogy kidomborodik a méhem, odateszem a kezem, és várok. Érzem a buborékpukkanásokat, és ha arrébb viszem a kezem, olyan mintha õ is arrébb jönne. Próbáld ki este, hogy nyugiban hanyatt fekszel, odateszed a praclidat, lehet, hogy már éreznél apró picit csikizõs érzés, és mintha bubik szállnának fel, gyorsan egymás után. Más mint a bélmozgás, szerintem felismered. Gratulálok a manócskádhoz. Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek valószínüleg csak türelmetlen vagyok :D
Szia! Én a 20. héten vagyok és elkeseredett, hogy semmit sem érzek.... de, persze lenyugtatom magam, mert ha netán vmi baj lenne, azt viszont valószínû érezném ... szóval várok .... és lehet, hogy már én is éreztem, csak nem tudom, hogy az volt ... elsõ babám, plusszban én még meglehetõsen telt alkatú is vagyok, eleve domború, nem kis hassal és állítólag jó vastag hasfallal. Én attól félek, hogy emiatt nem fogom érezni, de nyilvánvaló pedig, hogy nem kívülrõl kell éreznem, hanem belülrõl:-). Szóval én még várok, ill. meg kell bizonyosdnom egyszer majd csak, hogy Õ az, akit érzek :-)
Szia! Tényleg nincs miért aggódnod! Én is ideges voltam, hogy mi van, mért nem mozog... Képzelheted, csak a 21. hét végén kezdett el mozogni. Azóta viszont nagyon aktív és ezt imádom! Minden jót!
EGyáltalán nem baj, ne izgulj, van aki csak 22 hetesen érzi. Én 15 héten kezdtem "valamit" érezni, de a 18. héten lettem biztos benne, hogy a baba az. Akkor még igen gyenge, kicsit lehet érezni. Nekem is olyan érzés volt, mintha egy buborék robbanna fel a pocimban. Ha már többször érzed, és ritmikusan visszatér, tudni fogod, de sajna én is azt vártam, hogy lesz egy pillanat, hogy na ez az volt, de ilyen nem volt. Fokozatosan lettem biztos benne, hogy õt érzem. És egyre fog erõsödni, egyre jobban érzed, egyre nagyobbakat rug. Én 25 hetes vagyok, de néha már most kellemetlen, mi lesz még késõbb.. :-))
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :D
Én a 17. héten kezdtem érezni, olyan volt mintha egy kis buborék lenne a hasamban. Most vagyok 20 hetes, már kicsit erõsebben érzem a mozgását, de néha én sem vagyok benne biztos, hogy a babát érzem vagy csak a saját hasamat. Ne aggódj, biztos minden rendben és nemsokára te is érezni fogod!
Nem jelent rosszat. Én is elsõ babás vagyok, én a 19-20. hét környékén voltam maajdnam biztos benne, hogy a babámat érzem. Azóta már tudom is.:) Boldog babavárást! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi, szépen.ha hanyatt fekszem érzem ahogy kidudorodik, én -2kg vagyok és szintén vékony:D a lapos hasamhoz képest nekem is már most jó nagy a pocim. mindenkinek boldog babavárást!

18 hetes terhesen mehetek moziba?

A Harry Pottert szeretném megnézni, de már hallottam olyat, hogy a babát esetleg zavarja a sok hangeffekt.

Legjobb válasz: Én még múlt héten is voltam, 36 hetesen, és azelõtt 35 hetesen is. A nagyobbik gyereket szoktam elvinni. Jobban mozgott a picim a kelleténél, de nem hiszem,h. bármi baja származna ebbõl. Csak halkan megjegyzem, lehet jobban járnátok, ha másik filmet néznétek meg. A Harry Potter eddigi legrosszabb, és legunalmasabb filmjét vetítik. A sok jó rész után, nagyot csalódtam.:S 37hkm

Persze!Én a terhesség alatt rendszeresen jártam moziba.
Én még múlt héten is voltam, 36 hetesen, és azelõtt 35 hetesen is. A nagyobbik gyereket szoktam elvinni. Jobban mozgott a picim a kelleténél, de nem hiszem, h. bármi baja származna ebbõl. Csak halkan megjegyzem, lehet jobban járnátok, ha másik filmet néznétek meg. A Harry Potter eddigi legrosszabb, és legunalmasabb filmjét vetítik. A sok jó rész után, nagyot csalódtam.:S 37hkm
Miért ne? 18 hetesen még ki sem fejlõdött a magzat hallása... Így biztosan nem zavarja a sok hangeffektus. Az más, hogy én az utolsó trimeszterben már nem szeretném ezzel zaklatni a babát, mivel õ pl. nem szereti a hangoskodást, ahogy észrevettem. De egyébként nyugodtan lehet ilyenkor is, orvosom is ezt mondta. 18 hetesen meg pláne.
Bocsi, hogy vissza kérdezek, de nekem az eszembe se jutott a mozival kapcsolatban, hogy hangos, az viszont igen, hogy félek a tömegben valami vírust összeszedek. Nektek ez nem?
szia, én szülés elõtt 2 nappal voltam moziban, a vicces az, hogy a most 2 éves kisfiamnak az a mese a kedvence, amit akkor néztem :) ))) menj nyugodtan, semmi baja nem lesz a picinek!! :) Ági
De 15 hetesen hogy is lenne rá hatással... Nincs még kifejlõdve a hallása!
Mi esküvõn voltunk kb 15 hetesen, irtó hangos volt a zene, nem gondolom hogy ez bármilyen befolyással van a babára. Sokan még bulizni is eljárnak.
Szerintem akkor talán még nem zavarja...én 25 hetesen voltam az elsõ babámmal moziban és kifejezetten fájt úgy feszegette magát, meg így ugrándozott ide oda, ki kellett jönnöm. Nem mondom hogy 100% hogy azért volt de utána már nem próbálkoztam több mozival.
????
Én 30 hetes vagyok, ezen a héten akarom megnézni a Harry Pottert én is. A babucimat nem nagyon zavarják a hangos zajok, fõleg napközben. Mióta terhes vagyok, már jó párszor voltunk moziban, legutóbb olyan 3-4 hete, de a bébit nagyon nem zaklatta fel. :)
Nem lesz semmi baja a babának.
Ugye most csak viccelsz??????Mért lenne bármi baja a hangos zajtol??Sokan nagy pocakkal mulatják végig a lagzijukat stb. Én két hete voltam egy szorakozo helyen a párommal igaz csak ültünk de üvöltött a zene. Gondolom elsõ babádat várod.Nem kell túl izgulni a dolgokat. Második babás 32 hetes kismami.:)
Elég nagy réteg izom- és zsírréteg van fölötte, ráadásul ott a magzatvíz, ilyenkor meg még amúgy sem a legkifinomultabb a hallása. De semmiképp nem tudod kizárni a hangokat 9 hónapon keresztül. Egy mozi sem hangosabb, mint ha pl. Tescoban járkálnál vagy nagy forgalomban az utcán.
Végülis elég zárt térrõl van szó. Én utoljára 22. hét környékén voltam moziban, elõtte is gyakran jártam, eléggé zavart, hogy minden második ember köhögött, tüsszögött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!