Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes találtak a (10 db)

Találtak a 18 hetes ultrahangon a babám fejében egy 1 mm-es cisztát, az orvos nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki. Mit tegyek?

azóta eltelt 7 hét és nem küldött újabb ultrahangra. Orvost nem tudok váltani( ha ezt szeretnétek tanácsolni).

Legjobb válasz: Ezek a ciszták általában maguktól felszívódnak, szerintem ezért olyan ráérõs a doki. Mindenesetre ha aggaszt a dolog, kérjél tõle uh beutalót, ne hagyd magad! Ennyi idõ után teljesen jogos, hogy szeretnéd tudni, mi történt. Ne aggódj, rendben lesz! Jó babavárást!

Ezek a ciszták általában maguktól felszívódnak, szerintem ezért olyan ráérõs a doki. Mindenesetre ha aggaszt a dolog, kérjél tõle uh beutalót, ne hagyd magad! Ennyi idõ után teljesen jogos, hogy szeretnéd tudni, mi történt. Ne aggódj, rendben lesz! Jó babavárást!
Menj el soron kívül kórházi uh-ra vagy egy 4D-s magánrendelésre, akkor fogsz megnyugodni. De akkor biztosan meg fogsz, hajrá, nem lesz baj!
Mi lett a vége?

A 18 hetes genetikai ultrahangon pár mm-es cisztát találtak a babám koponyájában. Ugye fel fog szívódni?

Eddig minden eredményem tökéletes volt, az AFP és a 12 hetes ultrahang-vérvétel is, ezért ért hidegzuhanyként a dolog. Most mehetek genetikai tanácsadásra, és aggódhatok, hogy mi lesz a cisztával. Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló, és milyen tapasztalatai vannak. Próbálok reménykedni, hogy nem lesz baj, de egyel?re még csak sírni tudok.

Legjobb válasz: Barátnõméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt,viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)

Barátnõméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt, viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)
A legjobb barátnõmnek is a koponyájában volt ciszta, 18 hetes ultrahangon vették észre, aztán asszem a következõ vizsgálatra teljesen eltûnt :) Igaz, ez már 14 éve volt, de szerintem van rá remény, erõsen :)
Mikor a doki 18hetesen közölte hogy 2ciszta van a fejében, akkor sírva hívtam a dokimat hogy most mi lesz, õ pedig kinevetett hogy ezen ne idegeskedjek felszívódik lehet már a következõ uhnál ott sem lesz, aztán akkor sem okoz bajt ha megmarad
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=1498048&sid=4.. Ezt olvasd el, érdemes! Ezen kívül nem tudok hozzászólni, de szerintem ez is elég megnyugtató.Ne izgulj, ahogy én látom, elég gyakori dolog ez.
21 hetesen találtak 6mm-es cisztát a koponyájában. Visszahívtak aznap délutánra, hogy orvos is megnézze, és addigra semmi nem volt ott. Én is csak bõgni tudtam, teljesen kiborultam, mert én is láttam a sötét kis foltot. Délutánra semmi. Az orvos azt mondta, hogy az agy bizonyos részei is összetéveszthetõk egy cisztával. Nagyon sokszor látnak ultrahangon cisztát, ami vagy nem is az, vagy felszívódik pár hét alatt. Átérzem, hogy nagyon aggódsz, de minimális esély van rá, hogy ott tényleg valami probléma legyen. Sok orvos nem is szól, ha ilyet lát, mert ez múló dolog legtöbb esetben. Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat, el sem tudjátok képzelni, mennyit jelentett. Most már egy picit bizakodóbb vagyok, bár most indulok a genetikai tanácsadásra, remélem, ott sem zaklatnak fel. Köszönöm mégegyszer!!!

18 hetes genetikai UH. Nal mit neznek? Down szidromat nezik? Azt ugy tudom a 12 hetesnel nezik? ! Ha 12 hetesnel rendben talaltak mindent akkor a KOVETkezonel lehet gond? Felek.

Legjobb válasz: 18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.

18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.
Mindenféle fejlõdési rendellenességet néznek, ami UH-n látható. Szívbetegség, vesemedence tágulat, gerincoszlop épsége, koponya, hasfal zárt-e, stb., szóval tényleg sok mindent néznek a biztonság kedvéért jó alaposan. Nincs mitõl félni, ez csak egy vizsgálat, gondolj arra, hogy minden rendben van a babáddal!


Ma voltam 18 hetes uh-on és a baba koponyájában találtak 2 cisztát. Ha volt már ilyen valakinél mi lett belőle? Egészséges lett a baba? Nagyon megijedtem.

Az orvos azt mondta, hogy valószín? fel fog szívódni pár hét múlva, de azért menjünk el egy komolyabb genetikai uh.ra is.32 éves vagyok és a down kor sz?rés eredménye jó lett és az afp-m is .

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske

Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske
Szia!Én két hete voltam a 4D genesisnél, ott mondták, hogy a babám agyában 3 ciszta van.Múlt héten volt a kötelezõ uh (20.heti), ott meg már nem volt ott egy sem.A szonográfus hölgy elmondta 4d-n, hogy ezek a ciszták jönnek-mennek, lehet két uh között pl. a májában v. veséjében lesz a babának, ami felszívódik úgy, hogy nem is tudunk róla.
Az én babámnál is a 18. hetin vették észre, hogy az egyik agyféltekében 6 mm-es, a másikban 7 mm-es cisztája van. Elküldtek a Baross u-ra genetikára, ahol más rendellenesség miatt (vesemedence-tágulatok) is ajánlották a magzatvízvételt. A 4 hét múlva esedékes kontrollon a ciszta felszívódott (a tágulatok is a veséjében), a fiunk egészségesen született meg. Az elõttem szólónak igaza van, a ciszták jönnek-mennek, fel fog szívódni. Ne idegeskedj, nyugi! Én is nagyon ideges voltam emiatt, a 20. héten nagyon megrövidült a méhnyak és 1 ujjnyira kinyílt a méhszájam. Az eredménye az lett, hogy a maradék 20 hetet gyógyszerekkel tömve és ágyhoz kötötten töltöttem, megelõzendõ a vetélést és koraszülést! Nyugodj meg, felszívódik!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! Mindenkinek boldog babázást kívánok!

18 hetes terhes vagyok és a vizeletemben cukrot találtak! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Kerüld az édességeket és cukros ételeket. Szerintem az orvosoddal mindenképpen konzultálj errõl...

Szia! Kerüld az édességeket és cukros ételeket. Szerintem az orvosoddal mindenképpen konzultálj errõl...

18 hetes terhes vagyok. A mai Ultrahangon találtak egy 5 mm-es cisztát a baba jobb oldali kamrájában? Találkozott-e e már ilyennel valaki? Nagyon aggódom?

(

Legjobb válasz: Itt már sok ilyennel találkoztam. Ha rákeresel, biztosan sok hozzászólást találsz. Én úgy emlékszem azt írták, hogy fel szokott szívódni, és nem kell félni tõle. Fel a fejjel! :)

Itt már sok ilyennel találkoztam. Ha rákeresel, biztosan sok hozzászólást találsz. Én úgy emlékszem azt írták, hogy fel szokott szívódni, és nem kell félni tõle. Fel a fejjel! :)
Én hallottam már ilyenrõl. Az esetek többségében egyszerûen felszívódik. A dokid mit mondott? Ha azt mondta ne aggódj, akkor tényleg ne aggódj. Tudja, hogy mit beszél.
Szia! Mit mondott a dokid?Küldött valahova? Vannak olyanok, amik maguktól felszívódnak és olyanok is amik nem....Ha más elváltozást nem látott, akkor valszeg a felszívódós fajta. Írj!

18 hetes uh-n találtak a bébim kis agyában néhány apró cisztát. Azt mondta a doki ne aggódjak, felszívódik, de én aggódom. Mi van ha nem szívódik fel?

Legjobb válasz: Kérj beutalót Budapestre a genetikai tanácsadóba ott többet tudnak mondani neked!Vagy kérdezz meg több orvost.

Kérj beutalót Budapestre a genetikai tanácsadóba ott többet tudnak mondani neked!Vagy kérdezz meg több orvost.
Az egyik baratnomnek a kislanyanak miutan megszuletett vettek eszre/2-3 honapos lehetett/es Ok is mentek orvostol orvosig /En is ezt tennem biztosan/es mondtak nekik, h ne izguljanak ezek felszivodnak rovod idon belul. A kislanynak sincsen mar ciszta az agyaban, sem a vesejeben, mert neki ott is volt. Szerintem ne izgulj, de menj el tobb orvoshoz is, h mit javasolnak. Nagyon boldog babavarast kivanok. 12 hetes kismama
Nem akarlak megijeszteni, de nagyon-nagyon kicsi esélye van a down-kórnak vagy egyéb kromoszómarendellenességnek. A genetikai tanácsadóban valószínûleg magzatvízvételt fognak felajánlani (legalábbis a SOTE1-en). Utána egy hónapig aggódás, de a végén biztosan Te is megtudod a jó eredményt, hogy semmi baj! Én utólag nagyon örülök neki, hogy megcsináltattuk (kicsi vetélésveszélye is van sajna). A ciszták pedig tényleg elmúltak. És ezután már biztosan megtudod a nemét is, ha akarod...
A dokidtól kérj beutalót, az 1.Semmelweiss klinikán (is) csinálják, genetikai Uh, a telefonszám 06 1 2660473.Itt kell majd idõpontot kérni.Én most voltam, más okból , de nagyon jó szakemberekkel találkoztam.Nekem is ezt ajánlották.Nem tudom, biztos máshol is van, de itt én meg voltam nagyon elégedve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, holnap megyek uh.ra, remélem minden rendben lesz!

Szerintetek, ha a 18 hetes UH-on mindent rendben találtak, és a combcsontja is a határértékek között volt, attól lehet beteg? Gondolok itt arra, hogy az UH, mennyire szűri ki a down szindrómát? Milyen tapasztalataitok vannak?

Legjobb válasz: Sosem 100%,ez azt hiszem a papíron is rajta van,amit aláírsz,miután megvizsgáltak és begépelték a babád paramétereit. De miért lenne barmi gond? Nem lesz semmi,lesz egy gyönyörû kisbabád :) ne stresszelj annyit,inkább élvezd a terhességet! boldog babavárást! 26 hkm

Sosem 100%, ez azt hiszem a papíron is rajta van, amit aláírsz, miután megvizsgáltak és begépelték a babád paramétereit. De miért lenne barmi gond? Nem lesz semmi, lesz egy gyönyörû kisbabád :) ne stresszelj annyit, inkább élvezd a terhességet! boldog babavárást! 26 hkm
Mondjuk én az Istenhegyi úti klinikán csináltattam a 12. hetit és a 18. hetit is, ott 98%-ban tudják szûrni a Down-t! Nem gondolnám, hogy nálad gond lenne, ha egyébként a többi érték (AFP, tarkóredõ, orrcsont) stimmel!
Nem létezik 100%-os diagnosztikai eszköz. Gondolom végeztek négyes tesztet, ha az jó, akkor az már fél siker, ha az uh sem a 12. héten, sem a 18. héten nem jelzett eltérést csöves csontok terén, vagy nyaki redõ ill. orrcsont ügyben, akkor 98%, hogy egészséges. Nyilván, azt várod, hogy kizárja neked valaki a beteg magzat esélyét, ezt azonban felelõsen senki nem teheti. A legtöbb, amit mondani lehet, az az, hogy iszonyúan pici esély van arra, hogy a gyermekednek kromoszóma rendellenessége legyen. És nem is szabad erre gondolni, hiszen miért lenne baj? Csodás hónapok állnak elõtted, élvezd ki! :) Orvos anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Minden rendben volt vele, Debrecenben orrcsontot nem néztek a 12 hetesen, de tarkó redõ az jó volt.16 hetesen voltunk 4D-n, ahol szintén kis formásnak nevezték.A 18 hetesen a szonográfus szerint minden ok, nem kell genetika.Az orvosom viszont megijesztett, hogy a down kór kockázata bár negatív, de mivel közel van határértékhez, ezért lásson egy genetikus.Ettõl picit megijedtem, elsõ baba, lehet picit túlaggódom...
3. vagyok, én is db-i. :) Itt is nézik egyébként az orrcsontot, ha nem látják, azt ráírják a leletre, ha van, akkor nem nyilatkoznak róla. Mit jelent az, hogy közel van a határértékhez?
A kérdező hozzászólása: Az életkor és a vérszérum alapján 1/210, csak vérszérum alapján 1/122.és 27 éves vagyok.....

Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0, 95, a 16. héten 1, 1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg. Biztos, hogy egészséges a babám?

Én 38 éves vagyok. Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0,95, a 16. héten 1,1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg, tehát nagy baba.

Legjobb válasz: A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!

A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!
Szerintem igen, egészséges, ha bármi gond lett volna, akkor azt már látták volna. Igaz, hogy már benne vagy a terhességi korban, de 35. fölött amúgy is fel kell ajánlaniuk a magzatvíz mintavételt, ha azt igénybeveszed, akkor ott 100%-os bizonyosságot kapsz. Bár ennek van vetélési kockázata. De azért a 490-bõl az 1 szerintem elég nagy ahhoz, hogy ne legyen semmi gond, ráadásul az afp is jó és a genetikain sem találtak rendelleneset, ezért próbálj meg megnyugodni! 4, 5 hós kislány anyukája.
szerintem semmi gond, sõt. nagyon szépen fejlodik, valoszinuleg nagyon jól vigyázol rá. azt hiszem nem 1:250tõl, hanem 1:150tõl van ok aggódni, szóval messze vagy te még attól. nyugi.
Szia! Az integrálton nekem is egy héttel nagyobb volt a bébi, majd a következõ ultrahangra meg már 2 nappal kisebb volt a koránál. Emiatt ne aggódj, mindenki a saját kis tempójában fejlõdik. Szerintem Õ csak jól érzi magát a pocakodban. 24.hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!