Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes találtak (13 db)

A 18 hetes genetikai ultrahangon pár mm-es cisztát találtak a babám koponyájában. Ugye fel fog szívódni?

Eddig minden eredményem tökéletes volt, az AFP és a 12 hetes ultrahang-vérvétel is, ezért ért hidegzuhanyként a dolog. Most mehetek genetikai tanácsadásra, és aggódhatok, hogy mi lesz a cisztával. Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló, és milyen tapasztalatai vannak. Próbálok reménykedni, hogy nem lesz baj, de egyel?re még csak sírni tudok.

Legjobb válasz: Barátnõméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt,viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)

Barátnõméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt, viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)
A legjobb barátnõmnek is a koponyájában volt ciszta, 18 hetes ultrahangon vették észre, aztán asszem a következõ vizsgálatra teljesen eltûnt :) Igaz, ez már 14 éve volt, de szerintem van rá remény, erõsen :)
Mikor a doki 18hetesen közölte hogy 2ciszta van a fejében, akkor sírva hívtam a dokimat hogy most mi lesz, õ pedig kinevetett hogy ezen ne idegeskedjek felszívódik lehet már a következõ uhnál ott sem lesz, aztán akkor sem okoz bajt ha megmarad
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=1498048&sid=4.. Ezt olvasd el, érdemes! Ezen kívül nem tudok hozzászólni, de szerintem ez is elég megnyugtató.Ne izgulj, ahogy én látom, elég gyakori dolog ez.
21 hetesen találtak 6mm-es cisztát a koponyájában. Visszahívtak aznap délutánra, hogy orvos is megnézze, és addigra semmi nem volt ott. Én is csak bõgni tudtam, teljesen kiborultam, mert én is láttam a sötét kis foltot. Délutánra semmi. Az orvos azt mondta, hogy az agy bizonyos részei is összetéveszthetõk egy cisztával. Nagyon sokszor látnak ultrahangon cisztát, ami vagy nem is az, vagy felszívódik pár hét alatt. Átérzem, hogy nagyon aggódsz, de minimális esély van rá, hogy ott tényleg valami probléma legyen. Sok orvos nem is szól, ha ilyet lát, mert ez múló dolog legtöbb esetben. Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat, el sem tudjátok képzelni, mennyit jelentett. Most már egy picit bizakodóbb vagyok, bár most indulok a genetikai tanácsadásra, remélem, ott sem zaklatnak fel. Köszönöm mégegyszer!!!

Segítség.18 hetes vagyok. Tegnap 4d-n oldalkamra tágulatot találtak 7.8mm. Amniocentézist javasoltak. Hasonló helyzetben voltatok már? Tapasztalat lennék kiváncsi

Legjobb válasz: Szia, nekem a 29. hetes UH-on találták ugyanezt, ugyanígy 7,8mm, de nem mondott rá semmit a doki, azt mondta normál érték még.

Szia, nekem a 29. hetes UH-on találták ugyanezt, ugyanígy 7, 8mm, de nem mondott rá semmit a doki, azt mondta normál érték még.
Én csak azt szeretném mondani, hogy a AFP-re nem tudom miért mondták, hogy kevés. Nekem ugyanez az eredményem és azt mondták teljesen rendben van. 0, 7-tõl jó és neked 0, 81 mert a korrigáltat kell nézni. Akkor az miért nem jó, nem értem? Ezen kívül az elsõ terhességemnél 0, 64 volt a korrigált értékem ami tényleg alacsony de nem küldtek vele sehová bár volt 12.heti kombinált tesztem ami meg nagyon jó lett. Egészséges kislányom született, már 2, 5 éves. Az oldalkamra tágulathoz nem tudok hozzászólni, nem tudom miaz de nem tudnál elmenni egy másik orvoshoz? Én ezt tenném, kikérném más véleményét is mielõtt amniora mennék.
Szia! Én az Afp miatt voltam aminocentézisen, de nagyon rettegtem. Még hetekkel utánna is azt néztem, nem folyik-e a magzatvíz, nem repesztették -e meg a burkot. Nagyon rossz volt, de meg kellett tudnom, mi a helyzet. Nagyon meg kell gondolni, ki tud felnevelni egy beteg babát. Van, aki tud, mind anyagilag, mind érzelmileg, de van, aki nem. Az Afp-édet én sem értem, de a tágulat miatt elõbb tényleg nézesd meg egy másik dokival is!
Nekem a dokim a 12hetes UH-n az 1.56mm NT értékre mondta, hogy rossz(??????) - azóta sem értem miért- és az amniót akarta erõltetni. Én elmentem BP-re a Hajdú Krisztina dokinõhöz a 14héten, aki még az akkor mérések alapján is azt mondta, hogy a baba tökéletes!! Õ szuper genetikus, ódákat zengenek róla itt is, de tényleg hihetetlen megnyugtató az õ szájából hallani, hogy minden oké. Ha van lehetõséged, menj el hozzá. Az Istenhegyi Klinikán dolgozik. Egyébként ha nem is hozzá, de valami másik dokihoz is mindenképp menj el, hogy más mit mond. Több szem többet lát!!
A kérdező hozzászólása: Amniotól félek.Veszélyeztetett terhes vagyok.Az afp eredményemre is azt mondták kevés:AFP:27, 86, MOM:0, 77, KORRIGÁLT MOM:0, 81 HCG:15886, HCG MOM:0, 57, KORRIGÁLT HCG MOM 0, 60 HASONLÓ EREDMÉNY?

18 hetes ultrahangon nálatok találtak valamilyen problémát?

ha igen, akkor mit?

Legjobb válasz: Nekem az a 20. héten volt, és vesemedence-tágulatot találtak. A 23. héten ezért megnéztük újra, de nem nõtt tovább, hanem elkezdett már zsugorodni. Remélem kedden még kisebb lesz, és nem lesz gond. 27+4 hkm

Nekem az a 20. héten volt, és vesemedence-tágulatot találtak. A 23. héten ezért megnéztük újra, de nem nõtt tovább, hanem elkezdett már zsugorodni. Remélem kedden még kisebb lesz, és nem lesz gond. 27+4 hkm
Nálunk is vesemedence-tágulatot, de nem nagy mértékût.
Nem, hála Istennek! A doktornõ szerint mindene tökéletes!:) Nálatok esetleg baj van?
Nálunk kissé több magzatvizet állapítottak meg és a belei kissé jobban rajzolódtak, mint kellett volna. Sosem derült ki, hogy ezek miért voltak, de hálistennek egészséges kislányom lett, már 3 éves múlt májusban.
nekem mindkét fiamnál plexus cistát találtak az agyállományban, de csak egyik féltekében és a mérete sem adott okot aggodalomra. Az egyiknek nem látszódott már a 24heti UH-n és utána sem, a másiknak pedig a 34.hétig látszódott, de utána még volt 2uh, ott már nem. Neki még születése után 4hetesen is koponyaUH-t néztek, de ott sem látszódott semmi. Állítólag ilyen jellegû ciszta a babák 70-80%-ánál elõfordul, és általában 90-95%-ban el is tûnik mire megszületik a baba.
A kérdező hozzászólása: én jövõ héten megyek és nagyon izgulok


18 hetes genetikai UH. Nal mit neznek? Down szidromat nezik? Azt ugy tudom a 12 hetesnel nezik? ! Ha 12 hetesnel rendben talaltak mindent akkor a KOVETkezonel lehet gond? Felek.

Legjobb válasz: 18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.

18 hetesnél nekem a BPD, AC, FI értékeket mérték le. Megnézték a koponyáját, gerincoszlopát, szívecskéjét, gyomor és hólyagtelõdést, vesék üregrendszerét és a csöppség végtagjait. Valamint a placenta hol tapad, a köldökzsinórt és a magzatvíz mennyiségét.
Mindenféle fejlõdési rendellenességet néznek, ami UH-n látható. Szívbetegség, vesemedence tágulat, gerincoszlop épsége, koponya, hasfal zárt-e, stb., szóval tényleg sok mindent néznek a biztonság kedvéért jó alaposan. Nincs mitõl félni, ez csak egy vizsgálat, gondolj arra, hogy minden rendben van a babáddal!

Ma voltam 18 hetes uh-on és a baba koponyájában találtak 2 cisztát. Ha volt már ilyen valakinél mi lett belőle? Egészséges lett a baba? Nagyon megijedtem.

Az orvos azt mondta, hogy valószín? fel fog szívódni pár hét múlva, de azért menjünk el egy komolyabb genetikai uh.ra is.32 éves vagyok és a down kor sz?rés eredménye jó lett és az afp-m is .

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske

Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske
Szia!Én két hete voltam a 4D genesisnél, ott mondták, hogy a babám agyában 3 ciszta van.Múlt héten volt a kötelezõ uh (20.heti), ott meg már nem volt ott egy sem.A szonográfus hölgy elmondta 4d-n, hogy ezek a ciszták jönnek-mennek, lehet két uh között pl. a májában v. veséjében lesz a babának, ami felszívódik úgy, hogy nem is tudunk róla.
Az én babámnál is a 18. hetin vették észre, hogy az egyik agyféltekében 6 mm-es, a másikban 7 mm-es cisztája van. Elküldtek a Baross u-ra genetikára, ahol más rendellenesség miatt (vesemedence-tágulatok) is ajánlották a magzatvízvételt. A 4 hét múlva esedékes kontrollon a ciszta felszívódott (a tágulatok is a veséjében), a fiunk egészségesen született meg. Az elõttem szólónak igaza van, a ciszták jönnek-mennek, fel fog szívódni. Ne idegeskedj, nyugi! Én is nagyon ideges voltam emiatt, a 20. héten nagyon megrövidült a méhnyak és 1 ujjnyira kinyílt a méhszájam. Az eredménye az lett, hogy a maradék 20 hetet gyógyszerekkel tömve és ágyhoz kötötten töltöttem, megelõzendõ a vetélést és koraszülést! Nyugodj meg, felszívódik!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! Mindenkinek boldog babázást kívánok!

AFP eredményem 17 lett.12 hetes, és 18 hetes ultrahangon is mindent rendben találtak, nem küldtek sehova, más is volt így?

Az AFP-t úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni.18 hetes ultrahang szerint 3 nappal fiatalabb terhes voltam, azaz 15 hét 4 nap amikor levették. Lehet ez az oka?

Legjobb válasz: De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.

De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.
A kérdező hozzászólása: Jajj 16 lett, nem 17, elírtam! Nincs MoM értékem. A védõnõ se mondott semmit.Csüt. megyek a dokimhoz, majd megkérdezem, de remélem nincs semmi baj.Köszi szépen!
A 16 és 17 közt nincs különbség , én alacsonynak találom, de nem kell aggódnod, viszont az ultrahangos dokinak nem jogköre további vizsgálatra küldenie, azt majd a saját dokid teheti meg, ha visszamész az eredménnyel, s a diagnózisokat is õ állítja fel. Addig légy türelmes, és ne idegeskedj.

Szerintetek, ha a 18 hetes UH-on mindent rendben találtak, és a combcsontja is a határértékek között volt, attól lehet beteg? Gondolok itt arra, hogy az UH, mennyire szűri ki a down szindrómát? Milyen tapasztalataitok vannak?

Legjobb válasz: Sosem 100%,ez azt hiszem a papíron is rajta van,amit aláírsz,miután megvizsgáltak és begépelték a babád paramétereit. De miért lenne barmi gond? Nem lesz semmi,lesz egy gyönyörû kisbabád :) ne stresszelj annyit,inkább élvezd a terhességet! boldog babavárást! 26 hkm

Sosem 100%, ez azt hiszem a papíron is rajta van, amit aláírsz, miután megvizsgáltak és begépelték a babád paramétereit. De miért lenne barmi gond? Nem lesz semmi, lesz egy gyönyörû kisbabád :) ne stresszelj annyit, inkább élvezd a terhességet! boldog babavárást! 26 hkm
Mondjuk én az Istenhegyi úti klinikán csináltattam a 12. hetit és a 18. hetit is, ott 98%-ban tudják szûrni a Down-t! Nem gondolnám, hogy nálad gond lenne, ha egyébként a többi érték (AFP, tarkóredõ, orrcsont) stimmel!
Nem létezik 100%-os diagnosztikai eszköz. Gondolom végeztek négyes tesztet, ha az jó, akkor az már fél siker, ha az uh sem a 12. héten, sem a 18. héten nem jelzett eltérést csöves csontok terén, vagy nyaki redõ ill. orrcsont ügyben, akkor 98%, hogy egészséges. Nyilván, azt várod, hogy kizárja neked valaki a beteg magzat esélyét, ezt azonban felelõsen senki nem teheti. A legtöbb, amit mondani lehet, az az, hogy iszonyúan pici esély van arra, hogy a gyermekednek kromoszóma rendellenessége legyen. És nem is szabad erre gondolni, hiszen miért lenne baj? Csodás hónapok állnak elõtted, élvezd ki! :) Orvos anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Minden rendben volt vele, Debrecenben orrcsontot nem néztek a 12 hetesen, de tarkó redõ az jó volt.16 hetesen voltunk 4D-n, ahol szintén kis formásnak nevezték.A 18 hetesen a szonográfus szerint minden ok, nem kell genetika.Az orvosom viszont megijesztett, hogy a down kór kockázata bár negatív, de mivel közel van határértékhez, ezért lásson egy genetikus.Ettõl picit megijedtem, elsõ baba, lehet picit túlaggódom...
3. vagyok, én is db-i. :) Itt is nézik egyébként az orrcsontot, ha nem látják, azt ráírják a leletre, ha van, akkor nem nyilatkoznak róla. Mit jelent az, hogy közel van a határértékhez?
A kérdező hozzászólása: Az életkor és a vérszérum alapján 1/210, csak vérszérum alapján 1/122.és 27 éves vagyok.....

18 hetes terhes vagyok. A mai Ultrahangon találtak egy 5 mm-es cisztát a baba jobb oldali kamrájában? Találkozott-e e már ilyennel valaki? Nagyon aggódom?

(

Legjobb válasz: Itt már sok ilyennel találkoztam. Ha rákeresel, biztosan sok hozzászólást találsz. Én úgy emlékszem azt írták, hogy fel szokott szívódni, és nem kell félni tõle. Fel a fejjel! :)

Itt már sok ilyennel találkoztam. Ha rákeresel, biztosan sok hozzászólást találsz. Én úgy emlékszem azt írták, hogy fel szokott szívódni, és nem kell félni tõle. Fel a fejjel! :)
Én hallottam már ilyenrõl. Az esetek többségében egyszerûen felszívódik. A dokid mit mondott? Ha azt mondta ne aggódj, akkor tényleg ne aggódj. Tudja, hogy mit beszél.
Szia! Mit mondott a dokid?Küldött valahova? Vannak olyanok, amik maguktól felszívódnak és olyanok is amik nem....Ha más elváltozást nem látott, akkor valszeg a felszívódós fajta. Írj!

18 hetes uh-n találtak a bébim kis agyában néhány apró cisztát. Azt mondta a doki ne aggódjak, felszívódik, de én aggódom. Mi van ha nem szívódik fel?

Legjobb válasz: Kérj beutalót Budapestre a genetikai tanácsadóba ott többet tudnak mondani neked!Vagy kérdezz meg több orvost.

Kérj beutalót Budapestre a genetikai tanácsadóba ott többet tudnak mondani neked!Vagy kérdezz meg több orvost.
Az egyik baratnomnek a kislanyanak miutan megszuletett vettek eszre/2-3 honapos lehetett/es Ok is mentek orvostol orvosig /En is ezt tennem biztosan/es mondtak nekik, h ne izguljanak ezek felszivodnak rovod idon belul. A kislanynak sincsen mar ciszta az agyaban, sem a vesejeben, mert neki ott is volt. Szerintem ne izgulj, de menj el tobb orvoshoz is, h mit javasolnak. Nagyon boldog babavarast kivanok. 12 hetes kismama
Nem akarlak megijeszteni, de nagyon-nagyon kicsi esélye van a down-kórnak vagy egyéb kromoszómarendellenességnek. A genetikai tanácsadóban valószínûleg magzatvízvételt fognak felajánlani (legalábbis a SOTE1-en). Utána egy hónapig aggódás, de a végén biztosan Te is megtudod a jó eredményt, hogy semmi baj! Én utólag nagyon örülök neki, hogy megcsináltattuk (kicsi vetélésveszélye is van sajna). A ciszták pedig tényleg elmúltak. És ezután már biztosan megtudod a nemét is, ha akarod...
A dokidtól kérj beutalót, az 1.Semmelweiss klinikán (is) csinálják, genetikai Uh, a telefonszám 06 1 2660473.Itt kell majd idõpontot kérni.Én most voltam, más okból , de nagyon jó szakemberekkel találkoztam.Nekem is ezt ajánlották.Nem tudom, biztos máshol is van, de itt én meg voltam nagyon elégedve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, holnap megyek uh.ra, remélem minden rendben lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!