Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes több volt a magzatvíz (2 db)

18 hetes vizsgálatnál több volt a magzatvíz az átlagosnál. Ez gond lehet?

18 hetes vagyok.Ma voltam ultrahangon és véd?n?nél is.

Legjobb válasz: A magzatvíz menniysége nem mért adat, hanem "ránézésre" mérik, azaz a méh nagysága, a baba és a méhfal távolságából következtetnek rá. Ebbõl adódóan szubjektív, ezért is kell visszmenned. Nekem is soknak látták 20. héten, de sem elõtte, sem azóta nincs eltérés. (36 hetes vagyok) Az átlagosnál több magzatvizet alkati, genetikai adottságok is meghatározhatják, de utalhat elváltozásra is. Viszont ha minden eredményed jó, biztos, hogy egészséges a baba, és valószínûleg legközelebb a magzatvíz menniysége is közepes lesz.

A magzatvíz menniysége nem mért adat, hanem "ránézésre" mérik, azaz a méh nagysága, a baba és a méhfal távolságából következtetnek rá. Ebbõl adódóan szubjektív, ezért is kell visszmenned. Nekem is soknak látták 20. héten, de sem elõtte, sem azóta nincs eltérés. (36 hetes vagyok) Az átlagosnál több magzatvizet alkati, genetikai adottságok is meghatározhatják, de utalhat elváltozásra is. Viszont ha minden eredményed jó, biztos, hogy egészséges a baba, és valószínûleg legközelebb a magzatvíz menniysége is közepes lesz.
Sokszor csak egyszer-egyszer több, ez többmindentõl füg, és nem baj, nekem is ebben az idõszakban több volt, és aztán minden rendben.Lehet akkor is több ha a baba elõtte ürítette a vizeletét épp.Persze ha kell odafigyelnek az orvosok, de egy egyszeri alkalom nem jelent semmit(és sokszor a többszöri sem). Minden jót nektek. 23 hetes kismama
szia, nekem is végig több volt, most 31 hetes vagyok, már kezd jo lenni, de még igy is több, ha jo minden, akkor semmi gond, nekem se tudták megmondani miért több, mert minden rendben van. A dokim szerint inkább több legyen mint kevesebb.
Szia, ne aggódj, rám is a frászt hozták. Ez egyén függõ és nincs jelentõsége, csak akkor, ha minden egyéb, más adatod is rossz (UH, AFP, stb.) Nekem is végig több volt, most 35 hetes vagyok és normális lett, de ahány nõvér vagy orvos vizsgált, annyiféle eredmény jött ki. Van, aki sokallja, van akinál uaz a mennyiség normális, van akinél kevés. Ne foglalkozz vele, semmi gond nincsen, hidd el. Szép terhességet kívánok! Üdv.

Most voltunk a 18 hetes uh-n és azt mondta a doki ferde fekvésben van a kislányom. Tudom hogy még sok idõ van a szülésig, de volt valakinek így a babája? Több a magzatvizem is nem tudom ez összefügg-e vele.

Legjobb válasz: Óóó, lehet ha 10 percel késõbb megint meg ultrahangoz már ül, vagy fejjel lefelé van a pocakodban! Ezen akkor aggódj, ha 36 hetesen fekszik így! Annyi helye van a hasadban, bukfencezhet!

Óóó, lehet ha 10 percel késõbb megint meg ultrahangoz már ül, vagy fejjel lefelé van a pocakodban! Ezen akkor aggódj, ha 36 hetesen fekszik így! Annyi helye van a hasadban, bukfencezhet!
Nekem is úgy volt, kb 3 hete fordult be. A magzatvizem is több egy kicsit, ez utalhat terhességi cukorra is, ezért nálunk elõbb vizsgálták, de minden rendben van. :) 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Már a 13 hetes uh-n is ferde fekvésben volt de igen még szülésig megfordulhat egy párszor!!Remélem jó lesz a cukrom is.
16 hetesen voltam 4D ultrahangon, akkor mikor nézte az ultrahangos, azt mondta, hogy jelenleg farfekvésben van, de ha most felállok és elmegyek az ajtóig, addig 3x megfordul. Az egész uh alatt össze-vissza mozgott. Rengeteg helye van még, szerintem a jelenlegi fekvés nem mérvadó.
Nekem az UH alatt 4x is helyzetet változtat a babám. Állandóan ficereg, minden órában máshogy helyezkedik el. Pedig már 30.héten járok, de egy nap folyamán mindenhogyan fekszik, csak épp nem akar fejtartásba kerülni :( Még bõven lesz ideje befordulni a babádnak! Ez teljesen természetes, hogy ilyen fekvésben volt az UH-on :) A 38.hétig még az én babám is fejtartásba kerülhet állítólag :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!!
Amíg van helyük, addig keresztben szeretnek lenni. Mégiscsak kényelmesebb, mint fejjel lefelé! :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!