Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes normális ha (12 db)

18 hetesen normális ha genetikai uh-n azt írták, hogy 4 mm-re tág vesék?

Azt mondta a dokimnak a genetikus, hogy majd figyelje, mert most üres és a leleten is csak annyi van, hogy tel?d? magztani hólyag, a gyomrot nem írta.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.

Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.
szia! nagy valószínûséggel a babád veséjérõl írták ezt - bár tény, hogy az anyukáknál is elõ szokott fordulni, abban az esetben, ha a baba nyomja a húgyvezetéket, ezááltal a vizelet nem tud elfolyni a vesébõl, így ott a pangás miatt tágulás alakul ki -. azért gondolom, h a magzatról írták, mert ha nem így lenne, akkor nem a szülésznek kéne nyomon követni és nem emelik ki, hogy telõdõ magzati húgyhólyag! biztosan jó kezekben vagy, mivel észre vették és figyelni fogják! amíg van hólyagtelõdés, addig nincs gond, fõleg ha nem növekszik tovább a tágulat. ha pedig növekedne, akkor azt észre veszik és cselekedni fognak! addig meg ne aggódj, mert az sem jó! :) orvosodtól bátran kérj információt, ezért van! :) minden jót! :) http://fru.szimpatikus.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. Nem voltam egyértelmû, de rájöttetek, hogy a baba veséjérõl volt szó. Az orvost kérdeztem és azt mondtam, hogy minden rendben 4 hét múlva vár a következõ UH-ra. Amúgy azt is mondta a gentikus, hogy ez határérték, amit szintén nem értettem, de biztos az is a tágulatra vonatkozott.
A kérdező hozzászólása: A 26.héten a veséket teljesen épnek látta az orvos :)

Normális, ha a 12. hét után már kétszer hánytam? 12. hét előtt ha jól emlékszem kétszer- háromszor hánytam, tehát nem olyan sokszor.18 hetes múltam tegnap.

Legjobb válasz: Én a 16 hétig minden nap, utána meg hetente egyszer a 18 hétig. Most 20 hetes múltam és viszajött a hányinger.Hallottam olyanról is hogy 9 hónapot végighányta. Nem vagyunk egyformák.

Én a 16 hétig minden nap, utána meg hetente egyszer a 18 hétig. Most 20 hetes múltam és viszajött a hányinger.Hallottam olyanról is hogy 9 hónapot végighányta. Nem vagyunk egyformák.
20 hetes vagyok, és tegnapelõtt is hánytam. Én hetente 2x-3x végig hánytam.

Normális, ha 18 hetesen a babám feje lefelé van? Ez folyamatosan változik még ilyenkor, ugye?

Legjobb válasz: Nekem 20 hetesen volt lennt a fejecskéje. Az orvos azt mondta, hogy megfordulhat hiszen még elfér, de miért tenné.? Azóta is lefelé van, most 34 hetes, már nem is fog változni. Örülj neki, így nagyobb az esélye a hüvelyi szülésnek.

Nekem 20 hetesen volt lennt a fejecskéje. Az orvos azt mondta, hogy megfordulhat hiszen még elfér, de miért tenné.? Azóta is lefelé van, most 34 hetes, már nem is fog változni. Örülj neki, így nagyobb az esélye a hüvelyi szülésnek.
Nekem-minõ manó véletlen- minden uhon fejjel lefele volt, meg is lepõdtem:-) De ilyenkor persze, még forog, én érzem is. Normál esetben 32 hét körül kell beállnia fejvégü fekvésbe. 5-én megyek megint uhra, kiváncsi leszek, most hogy fekszik:-)) Amúgy teljesen normális, ilyenkor még akárhogy fekhet, mert mint a propeller forog..:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, csajok, akkor nem aggódok.Csak tudnám mit csinál a fejecskéjével a hólyagomnál?:-)
Szia! Mi tegnap voltunk 4d ultrahangon, az én babám feje is lefelé van, de az orvos azt mondta, hogy emiatt ne aggódjunk.:-) 18 hetes kismama


18 hetes terhes vagyok és a háziorvosom szerint veszélyeztett terhes vagyok, de a doki semmit sem mond! Normális dolog, ha egyfolytában ultrahangra küld a dokim?

Legjobb válasz: Szia! Az tág fogalom hogy egyfolytában eddig hányszor voltál? Elsõnek gondolom mikor megállapította a terhességet utána 12hetesen majd 16 hetesen és ezt követi a 20hetes. Majd ezek után még lesz kb.3.uh.

Szia! Az tág fogalom hogy egyfolytában eddig hányszor voltál? Elsõnek gondolom mikor megállapította a terhességet utána 12hetesen majd 16 hetesen és ezt követi a 20hetes. Majd ezek után még lesz kb.3.uh.
A kérdező hozzászólása: nemsokára lesz a következõ ultrahangom 20 hetesen!A 10!
Szia orvosa válogatja lehet, hogy ö igy praktizál évek ota , Bajotok nem lesz töle.Én mondjuk 6 szor voltam eddig igaz mi a 37. hétbe léptünk.Szerintem kérdezd meg hogy mi oka van erre a sok ultra hangra de valoszinü igy ellenörzi a babád fejlödését.
Akkor ezek szerint kéthetente csinált eddig uh-t? Nem semmi. Hát ez elég sok szerintem a bébinek baja nem lesz tõle meg te is többször látod de azért kérdezd meg hogy miért? Magán doki fizetsz az uh-ért?
A kérdező hozzászólása: nem magán dokihoz járok, de egyfolytában csak ulltrahangra küld!Köszönöm szépen a válazokat!

Szerintetek is normális, ha 18+5 hetesen a köldököm alatt hol bal oldalt, hol jobb oldalt érzem a pici rúgásait?

A védőnő szerint ez teljesen normális, mert még annyi helye van, hogy hol ide, hol oda úszik. Csak furcsa egy kicsit, mert már két hete érzem, de eddig csak bal oldalt mozgolódott :)Vagy ki tudja, lehet, hogy jobb oldalt is volt, csak én nem éreztem ott :)

Legjobb válasz: Teljesen normális :) Most még pörög-forog, van helye :)

Teljesen normális :) Most még pörög-forog, van helye :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nah az találó rá, hogy pörög-forog. :D
Persze, teljesen normális! Én 33 hetes vagyok, de még mindig mindenhol érzem.

18 hetes vagyok, normális ha éjszaka is szivárog egy kicsit az előtej? Gyakori jelenség egyáltalán ez a dolog?

Legjobb válasz: Nekem a 30. héttõl szivárgott, de korábban is normális. Állítlag nincs köze ahhoz, hogy tudsz-e majd szoptatni, de azért jó jel!

Nekem a 30. héttõl szivárgott, de korábban is normális. Állítlag nincs köze ahhoz, hogy tudsz-e majd szoptatni, de azért jó jel!
Normális nyugodj meg, ezzel jár.Sok boldogságot a babához!
Szia!Persze, hogy normális.Valószínû kicsit megnyomtad a melled alvás közben.Nekem is 18 hetesen jelent meg, van akinél késõbb jelentkezik.Grat.a babához.23 hetes kismama

Normális az, ha már 18 hetesen keményedik a hasam?

Csak naponta 2x-3x vagy ha ideges vagyok, de azért nem túl korai ez még? Magnéziumot szedek mindennap.

Legjobb válasz: Kicsit korai, de ha csak napi 2x, akkor még nincs baj. Kezdjél el szedni a 34-36 hétig MagneB6ot.

Kicsit korai, de ha csak napi 2x, akkor még nincs baj. Kezdjél el szedni a 34-36 hétig MagneB6ot.
Azért én biztos megkérdezném az orvost, mert szerintem tényleg korai egy kicsit.
Nem jó, de nekem is keményedett, még korábban, mint neked. A dokim Mg Citricit írt fel 2x2-t. Beszéld meg vele.
17:43-as vagyok, most már 34+3 hetesek vagyunk.
Nekem a 18.héttõl keményedik a pocim...eszem a magnéziumot is pedig!Az orvosom nem mondta hogy ez probléma. 22h terhes
Az elso babamat varva 34 hetesen ereztem az elso kemenyedest, egy szem magneziumot nem kellett szednem a terhesseg alatt pluszban. A masodik babamat varva meg 14 hetes sem voltam, amikor kemenyedni kezdett a pocakom. Nem csodalom, rengeteget megyek egy nap, nem a pihenesrol szol ez a terhesseg. Akkortol kezdve napi 600 gramm magneziumot szedek, 30 hetesen nyilni kezdett a mehszajam, 2100as volt az ertekem, ami meg nem borzaszto, viszont 1000-re emeltuk a magneziumot. Talan most kevesebbet kemenyedek valamivel, egyebkent 33 hetes vagyok.
13 hetesen keményedett elöször a pocim, szedek Béres Magne B6-ot, kislányunk szépen fejlõdik.Kellemes babavárást!
Elözõ vagyok. elfelejtettem irni, hogy holnap töltjük a 24 hetet.

18 hetes genetikai uh-n normális, ha nem látszik a veseműködés?

Úgy feküdt a drága, hogy nem látszott sem a vesem?ködés sem a gyomorürítés. Az orvos azt modta, hogy abban a pozícióban ahogy volt akkor éppen a kis tökmag, nem látszottak ezek, de valószín?leg akkor pisilt és visszarendeltek 2 hét múlva kontrollra. Volt akivel ilyen vagy hasonló történt? Nagyon el vagyok ken?dve, és nagyon aggódom, hogy minden rendben legyen. :-(

Legjobb válasz: Szia! Nekem 28hetesen vették észre,hogy üres a gyomor,de a hólyagban volt némi vizelet.Nyelõcsõszûkületre gondoltak,többszöri UH után is így látták,és nagyon sok volt a vizem amit Õ nem nyelt.Ha a következõ UH-on sem látszik akkor küldenek genetikai tanácsadásra.

Szia! Nekem 28hetesen vették észre, hogy üres a gyomor, de a hólyagban volt némi vizelet.Nyelõcsõszûkületre gondoltak, többszöri UH után is így látták, és nagyon sok volt a vizem amit Õ nem nyelt.Ha a következõ UH-on sem látszik akkor küldenek genetikai tanácsadásra.
Én azt mondom neked nem szabad addig megijedni, míg nem tudsz biztosat, nem érdemes elõre idegeskedni-.Ha kell elküldenek genetikai központba, a lényeg, hogy elõre ne stresszeld magad.Nekem is 2 hetet kell várnom egy ismételt vizsgálatra, és tudom nem könnyû, de nem akarok ezen idegeskedni folyton, minden rendben lesz, bízzunk ebben.Ha magadtól kérsz mondjuk beutalót, és idõpontot egy genetikai központba, akkor is kell várni két hetet.
Mérd meg ilyenkor a vérnyomásod!
Ez teljesen normális. Gondolj csak vissza arra az életedre, amikor még nem voltál áldott állapotban! Egy kis lépcsõzés, cipekedés, hajolgatás, idegeskedés és máris ott a gyorsan, érezhetõen dobogó szív. Kismamaként fõleg ingerlékenyebb az ember, nehezebb a mozgás is, szerintem a vérnyomásnak ehhez semmi köze, de ha nagyon aggódsz, mérd meg egy ilyen esetben.
Normális, nálam is volt ilyen. Ha sûrûn elõfordul, említsd meg az orvosnak. És megijedtem, j-vel.
Nyugi ez normális nálam is sokáig volt ez de valahol olvastam is róla, hogy ilyen van terhesség alatt. Az oka az lehet hogy most már kezd egyre nagyobb megterhelés lenni rajtad, és nem a súlygyarapodásra értem, hanem a szerveid feladataira.Meg a vérnyomás is lehet mondjuk magas.

18 hetes kismama vagyok, normalis ha neha nyilalasokat erzek a huvelyemben?

Remelem, hogy nem nyillik a mehszaljam, valaki erzett ilyet? Nagyon felek. :(

Legjobb válasz: Én egyfolytában érzem. Semmi gond, ne aggódj! :)

Én egyfolytában érzem. Semmi gond, ne aggódj! :)
Szia én is 18 hetes vagyok nekem is szokott nyilalni sõt néha a pocomba is doki azt mondta ez természetes mert gyors iramban nõ a méh...ne aggodj én is aggodos vagyok ám...:-)) tudom hogy rossz...de a dokim mondta nekem tehát ne aggodj!Boldog babavárást!
én is szoktam ilyeneket érezni de persze elmúlik egy idõ után..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltal. Hat igen...eleg aggodo tipus vagyok es raadasul elso baba. :) De ha masnal is elofrdul es nincs gond akkor ugylatszik termeszetes. Koszi megegyszer es boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Koszonom neked is masodik, hgoy valaszoltal. Jaj ne is mond!!! :) Az elejen folyamatosan azt mondogattam, hogy csak a 12 heten legyek tul es akkor megnyugszom, most meg varom a 24-dik hetet mert allitolag onnan mar eselyei vannak a babanak a tulelesre ha netan megszuletne (persze Isten orriz, birja ki bent meg jo sokaig). Aztan majd a 24-dik het utan sem fogok megnyugodni amig a kezembe nem tartom. :) Oktober 8-an megyek uh-ra most attol is parazok, hogy minden rendben legyen a baba szerveivel stb. Dehat ha belegondolunk innen mar egy eleten at aggodhatunk es felthetjuk a babankat. Nagyon koszonom, hogy megnyugtattal, sokat segitettel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!