Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes normális (73 db)

18 hetesen normális, hogy fáj a farcsontom?

ez nem valami korszülési jel stb?

Legjobb válasz: Hogy normális-e azt nem tudom. Elsõ terhességemnél is volt, fõleg ha huzamosabb ideig kellett ülnöm, kislányom 39. héten született meg. Most pocakos vagyok, 26 hetes, és ismét van farcsont fájdalmam, de csak üléseknél jelentkezik. Én nem gondolnám rossz jelnek. Hisz azt is terheli a baba, így ha nem is normális, de mindenképpen a várandósság tünete. Neked mikor, milyen sûrûn fáj?

Hogy normális-e azt nem tudom. Elsõ terhességemnél is volt, fõleg ha huzamosabb ideig kellett ülnöm, kislányom 39. héten született meg. Most pocakos vagyok, 26 hetes, és ismét van farcsont fájdalmam, de csak üléseknél jelentkezik. Én nem gondolnám rossz jelnek. Hisz azt is terheli a baba, így ha nem is normális, de mindenképpen a várandósság tünete. Neked mikor, milyen sûrûn fáj?
A kérdező hozzászólása: az igazság az, hogy napi 8 órát ülök. egyszer hazamentem munkából és éreztem, hogy fáj, másnapra jobban fájt. most elmúlt , de félek ujra elõjön. Ma megyek dokihoz és megkérdem, normális e...
Szerintem normális. Én is tapasztaltam hasonló idõsen ezt a jelenséget. Munkatársam azt mondta, hogy ezért fáj, mert tágul a medencém, neki is fájt. Nyugi, nincs baj, de biztos ami biztos alapon kérdezd meg a dokidat! Boldog babavárást!
26 hetes vagyok. Nekem is sokszor fáj, de csak uléskor. Irodai munkát végzek, ugyhogy napi 8 órát ulok. Nem tudom, hogy meddig bírom még.

Segítség! 18 hetesen normális, hogy pár napja nem érzem a babámat mozogni?

18 hetes terhes vagyok és ez a harmadik nap, hogy hanyatt fekve sem érzem mozogni a babámat.Ebben a korban ez normális? Úgy értem, hogy ilyenkor még van helye és lehet, hogy csak nem úgy helyezkedik, mint eddig? Egyébként mells?fali tapadású a méhlepény.

Legjobb válasz: szia nekem 18 hetesen volt ugy hogy nem éreztem napokig utána megit éreztem utána meg megint semmi....de ha nagyon aggodsz hivd fel a dokidat

utolsóval egyetértek, mondjuk nálunk a védõnõmnek van, aki nagyon rendes, bármikor beszaladhatok hozzá meghallgatni a szívhangot, így nyugodtabb is vagyok.
Sokan szidjátok az otthoni szívhang hallgatót, pedig ilyen esetekben nagyon hasznos lehet. Én is 18 hetes vagyok és nekem is volt már egy elhalt terhességem, ezért eléggé paramami lettem. Ha egy ideig nem érzem mozogni a babát, akkor lecsekkolom a szívhang hallgatóval és nem stresszelem magam tovább.
15:39-es vagyok, nagyon örülük, hogy minden rendben, én is bementem volna, sajna én is veszítettem el babát, és így kicsit jobban is aggódom az átlagnál. Különben az enyém is kevesebbet mocorog, tuti front lesz vagy van.
Front jön szerintem, mert az én babám is kevesebbet mozog, mint szokott és õ vagy nem mozog, vagy nagyon sokat mozog:) ) 26hkm
Szia! Én pénteken töltöttem be a 18 hetet. Az én babám sem mozgolódott a hétvégén. Én is megilyedtem, mert 16+4 hetes koromtol minden nap éreztem. De tegnap és ma bepótolta. Nem minden nap egyforma ezek szerint. Szerintem olyankor pihiznek. ne aggódj, nem lesz semmi baj.
ha aggódsz, mindenképp nézzen meg a dokid, vagy az ambulancián, mert nem fogsz megnyugodni. egyébként én is pánikolnék, ha 3 napja nem érezném, jobb ha hazaküldenek, hogy semmi gond.
szia nekem 18 hetesen volt ugy hogy nem éreztem napokig utána megit éreztem utána meg megint semmi....de ha nagyon aggodsz hivd fel a dokidat
Elsõ várandósságnál ilyenkor kezdi érezni legtöbb kismama a babát, de van, aki csak 20 hetesen. Többedik terhességnél már van, aki 12 hetesen is érzi. Egyél egy kis csokit, vagy igyál egy kis kávét, attól lehet, hogy felpörög. De ha aggódsz, nézethetsz szívhangot a védõnõvel, dokival.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Felhívtam a dokit és mivel itt nálunk nincs a védõben magzati szívhang hallgató így azt javasolta, h megnyugtatásként menjek be és megnézik.Így is lett és hál istennek minden rendben, csak bújócskázik a picúr. Lehet, h csak azért reagálok így, mert már 3 elhalt terhességem volt.Igaz, azokkal még a 12 hetet sem értük meg. Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Én már a 15. héttõl érzem és már az elmúlt 2 napban minden praktikát kipróbáltam, hogy hátha érzem mozogni, de eddig sajnos semmi.Egyébként elsõ terhesség és a múlt héten még az apukája is érezte. Azért köszönöm a válaszodat!

18 hetesen normális a kézzsibbadás? Nem túl korai?

Legjobb válasz: Nekem is már régóta zsibbadnak az ujjaim,nem kellemes,fõleg ha fáj is,de a magnézium valamennyire hat rá. Említsd meg a dokidnak. Kitartást! Egy 38 hetes kismama

Nekem is már régóta zsibbadnak az ujjaim, nem kellemes, fõleg ha fáj is, de a magnézium valamennyire hat rá. Említsd meg a dokidnak. Kitartást! Egy 38 hetes kismama


18 hetesen normális, hogy nem érzem mindennap mozogni a babámat?

16 hetet még nem tölöttem be,mikor először éreztem, aztán két napig nem, majd megint és tegnapelőtt nem, tegnap,meg ma igen. Második baba. Az elsővel nem emlékszem,hogy ilyen kis ideges lettem volna,vagy csak folyamatosan mozgott:)

Legjobb válasz: persze hogy normális volt hogy 5 hétig nem éreztem hogy mozog ez pontosan a 20 dik héttõl a 25-ig volt, mikor már azt hittem baj van hírtelen belém "rúgott" és onnantól minden nap adott életjelet :) szóval vannak ilyen nyugis lustább és vannak aktívabb napjai is egy babának ! nyugi :)

persze hogy normális volt hogy 5 hétig nem éreztem hogy mozog ez pontosan a 20 dik héttõl a 25-ig volt, mikor már azt hittem baj van hírtelen belém "rúgott" és onnantól minden nap adott életjelet :) szóval vannak ilyen nyugis lustább és vannak aktívabb napjai is egy babának ! nyugi :)
Persze, én 19 hetesen éreztem elõször, hogy megmozdult. Ilyenkor még nem olyan erõs a pici, lehet, ha kicsiket mozdul.
Gond akkor lenne, ha az állandósult mozgásokat hirtelen nem éreznéd. Nyugi nincs gond! :) Én is igy voltam, paráztam még akkor is mikor a 4. gyerkõcöt hordtam.
18 hetes vagyok, én sem érzem minden nap, sõt. A héten voltam UH-on, ott ficánkolt a hasamban, és mégsem éreztem semmit. A szonográfus szerint ez lehet azért is, mert elöl van a méhlepényem. Az elsõ gyerekemet szerintem jobban éreztem a 18. héttõl, akkor hátul volt a méhlepényem. De úgy emlékszem, õt sem éreztem minden nap még ennyi idõsen. Nyugi!
Normális. Majd az utolsó hetekben - 30. hét után - lesz boxoló :)
Abszolút. Nekem a negyedik is elég korán megmozdult, de az állandó mozgásokat csak 25. héttõl éreztem kb folyamatosan.
egyáltalán nem gon, majd jön az rendszeresen is , csak még kicsi ahhoz h mindig érezd.Ahogy nõ , úgy lesznek érezhetõbben a mzgások is. Ne aggódj!

18 hetesen normális a 4 kg?

Én úgy érzem magam , mintha már sokat hiztam volna, a 10 hétig felszedtem 3 kgt, és azóta csak 1 kg jött rám.

Legjobb válasz: sztem normális az a 4kg!Én a 20 hétbe vagyok és 3 kg-ot hiztam eddig!:)Boldog babavárást!

sztem normális az a 4kg!Én a 20 hétbe vagyok és 3 kg-ot hiztam eddig!:) Boldog babavárást!
Szerintem nem sok, én pl 1kg hiztam, most vok 19 hetes, de mindenki más, vki többet hizik, vki kevesebbet, de a lényeg a baba jol legyen!Szép babavárást!
ez pont ideális szerintem boldog babavárást
De jó nektek csajok.Az elsõ 3 hónapban híztam 6 kg-t utána abbahagytam az Elevitet/persze orvossal eggyezetttem, õ is mondta, hogy nekem felesleges/ és már csak magne b6-ot c-vitamint és kalciumot szedek.Azóta rámjött még 1 avgy 2 kiló és a 24. hétben vagyok.Tehát 7-8 kg fölösleg, tudom ez sok, de mit tudok csinálni....
Szia!!!teljessen normális mert én 32 hetes vagyok, és csak 6 kg híztam.De az elõvel meg terhesség végéig sajnos 29kg.Így nem is baj ha kevesebbet szedtem fel most.Boldog babavárást mindenkinek!!!!
szia, én 19 hets vagyok 5 kg + nál tarot igaz kettõvel!!! Most vagyok 55 kg. Szerintem ez is jó.
Örülj neki! Én 19 hetes vagyok és 9 kg-t híztam, pedig nem eszem többet, mint elõtte! Pont ma bõgtem el magam emiatt. De majd lesz valami!
Én 54 kg.-ról indultam a 19.héten voltam 58 kg. Most 27 hetes vagyok és 61 kg. Szerintem ez normális, de te érzed, hogy neked mennyire sok. Napi mozgással egy kicsit változik a közérzet is szerintem.

18 hetesen normális a gyakori has feszülés, bekeményedés, teltségérzet, alhas fájdalom?

Magnéziumot szedem rendesen.

Legjobb válasz: Biztos mindenkinél más, de nekem semmi ilyen nincsen. nagy ritkán teltségérzet van, de semmi egyéb. Én épp azt furcsállom, hogy szinte semmit nem érzek. 18hkm

Biztos mindenkinél más, de nekem semmi ilyen nincsen. nagy ritkán teltségérzet van, de semmi egyéb. Én épp azt furcsállom, hogy szinte semmit nem érzek. 18hkm
A kérdező hozzászólása: 1tabletta ami 500mg
Biztos 1mg???? Mert az aztán épp a semmivel egyenlõ, nem is tudom létezik e ilyen kis adagban.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok ! Köszi a válaszokat :) Magán dokihoz járok, aki 3x1 mg írt fel a 12. hétig. Utána azt mondta, napi 1et vegyek be, mert nem kell túlzásba vinni. Mondtam már neki, mit érzek, de azt mondta nem probléma. Így áll sajnos mindenhez, így most készülök leváltani. Magnesi Citricit szedek 2x1-et. Nem egész nap, de a nap felében biztos, hogy ezt érzem. Majdhogynem éhes vagyok, de enni nem nagyon tudok olyan nagynak és teltnek érzem és látom a hasam. Aztán van, hogy enyhül. Furcsa, mert az elsõ babámmal nem igazán voltak ilyen gondjaim, fõképp nem ilyenkor. A baba jobb oldalt, a hasam is ott szokott szúrni, nyomni, fõképp ha hirtelen, vagy rosszul mozdulok.
A magnéziumot szedem rendesen mit jelent, pontosan mennyit szedsz? Van olyan magnézium tabletta, amiben 50 mg van és van olyan is, amiben 500 mg! Nagyon nem mindegy, hogy melyikbõl szed az ember x darabot! Azt nézd meg, hogy hány milligrammot szedsz! Nálam is 18-20. hét környékén ugrott meg a szervezetem Mg igénye jelentõsen és egészen a 36. hétig napi 800-1000 mg között szedtem.
Szia! Nekem az egész terhességem ilyen volt az elejétõl a végéig. Az orvos megemelte a magnézium adagot és attól kicsit jobb lett de el nem múlt. Amúgy minden rendben volt, és egészséges lett a kisfiam is de szerintem konzultálj az orvosoddal már csak azért is , hogy megnyugodj. További problémamentes, örömteli terhességet kívánok ! :-)
nekem 16 hetesen volt. Napi 6X2 250-es mg-ot szedtem rá. Azt mondta a doki, h most van egy nagyobb növekedési fázisban a méhem és azért csinálja. Ha nem múlik, azért nézesd meg magad!
Én ugyanezt éreztem, érzem, igaz nekem csak keményedni mostanság kezdett 24 hetesen. Nekem 3.baba. A dokim azt mondta baj akkor van ha az egész pocak kõ kemény és kidudorodik. Azért beszélj a dokiddal! Mennyi és milyen magnéziumot szedsz?
nekem 17 hetesen görcsölgetett nyilalgatott és nagyon húzódott, felemeltem a magnézium adagomat 2000mg ra és olyan 4 -5 nap alatt elmúlt, utána lassan visszacsökkentettem most 21 hetes vagyok és rendben egyenlõre.
Na, az már jobban hangzik, hisz az már 1500mg naponta

18 hetesen normális a görcsölgetés, mindjárt megjön érzés?

Nem túl erős görcsök, enyhe, aprók, de mindennaposak. Magnéziumot szedek rendesen, sokat pihenek.

Legjobb válasz: Hát én megkérdeznék egy orvost, nekem a 9ik hétig volt ilyen.

Hát én megkérdeznék egy orvost, nekem a 9ik hétig volt ilyen.
Nekem is ez a gondom, bár én csak a 11. héten vagyok.
picit emeld a magnéziumot. szerintem normális, én 18 hetes vagyok, de nekem mondjuk csak néha van. olyankor iszok/eszek egy plusz magnesiumot.
Voltál orvosnál?
A kérdező hozzászólása: nem, elmúltak a görcsök, de van mikor visszajönnek feltelefonáltam rokonaimat, mondták, hogy sztük normális :)

17-18 hetesen normális a mindjárt megjön érzés?

Elmult már egy pár hete de 2 napja ujra ezt érzem:SOlyan furi:S

Miért fáj ilyen nagyon a szeméremcsontom 18 hetesen? Normális ez? Lehet valamit tenni ellene?

Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Ne hari, segíteni nem tudok, csak megnyugtatásul mondom, hogy nekem is nagyon fájt, sõt a terhesség elejétõl fogva fájt valamelyik csontom. Én nem tudtam ellene tenni, ez a terhesség velejárója. Amíg tudsz sétálj sokat, az jót tesz neked is és a csontoknak is.

Ne hari, segíteni nem tudok, csak megnyugtatásul mondom, hogy nekem is nagyon fájt, sõt a terhesség elejétõl fogva fájt valamelyik csontom. Én nem tudtam ellene tenni, ez a terhesség velejárója. Amíg tudsz sétálj sokat, az jót tesz neked is és a csontoknak is.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Legalább megnyugtattál! :)

18 hetesen normális ha genetikai uh-n azt írták, hogy 4 mm-re tág vesék?

Azt mondta a dokimnak a genetikus, hogy majd figyelje, mert most üres és a leleten is csak annyi van, hogy tel?d? magztani hólyag, a gyomrot nem írta.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.

Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.
szia! nagy valószínûséggel a babád veséjérõl írták ezt - bár tény, hogy az anyukáknál is elõ szokott fordulni, abban az esetben, ha a baba nyomja a húgyvezetéket, ezááltal a vizelet nem tud elfolyni a vesébõl, így ott a pangás miatt tágulás alakul ki -. azért gondolom, h a magzatról írták, mert ha nem így lenne, akkor nem a szülésznek kéne nyomon követni és nem emelik ki, hogy telõdõ magzati húgyhólyag! biztosan jó kezekben vagy, mivel észre vették és figyelni fogják! amíg van hólyagtelõdés, addig nincs gond, fõleg ha nem növekszik tovább a tágulat. ha pedig növekedne, akkor azt észre veszik és cselekedni fognak! addig meg ne aggódj, mert az sem jó! :) orvosodtól bátran kérj információt, ezért van! :) minden jót! :) http://fru.szimpatikus.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. Nem voltam egyértelmû, de rájöttetek, hogy a baba veséjérõl volt szó. Az orvost kérdeztem és azt mondtam, hogy minden rendben 4 hét múlva vár a következõ UH-ra. Amúgy azt is mondta a gentikus, hogy ez határérték, amit szintén nem értettem, de biztos az is a tágulatra vonatkozott.
A kérdező hozzászólása: A 26.héten a veséket teljesen épnek látta az orvos :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!