Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes kismama (164 db)

18 hetes kismama vagyok és ma azt mondta az orvosom, hogy kisfiú, a kérdésem volt e már valakinél, hogy mondtak valamit és később az ellenkezőjét mondták?

A lényeg, hogy egészséges legyen ezt tudom de mégis reménykedhetek még, hogy esetleg kicsi lány...

Legjobb válasz: "Addig lehet reménykedni, amíg meg nem születik." Azért ez nem teljesen igaz. Egyik lányom úgy széttárta a lábait (szintén a 18 hetesen), hogy még én is láttam a kisajkakat, pedig abszolút laikus vagyok. Ugyanez a szonográfus a második gyermekünknél is mondta a 18 hetesen, hogy kislány lesz, én vissza is kérdeztem, hogy "biztosra látja-e", õ meg csúnyán nézett vissza, hogy "naná hogy biztosan látja". Az lett. Szintén õ mondta a 18 hetesen a harmadikkal, hogy lány lesz. Nem kérdeztünk vissza, elhisszük. Mindegyiknél csak lány névvel készültünk. Nem bántuk volna, ha lesz egy fiú is, de bírjuk a csajokat! :o)

"Addig lehet reménykedni, amíg meg nem születik." Azért ez nem teljesen igaz. Egyik lányom úgy széttárta a lábait (szintén a 18 hetesen), hogy még én is láttam a kisajkakat, pedig abszolút laikus vagyok. Ugyanez a szonográfus a második gyermekünknél is mondta a 18 hetesen, hogy kislány lesz, én vissza is kérdeztem, hogy "biztosra látja-e", õ meg csúnyán nézett vissza, hogy "naná hogy biztosan látja". Az lett. Szintén õ mondta a 18 hetesen a harmadikkal, hogy lány lesz. Nem kérdeztünk vissza, elhisszük. Mindegyiknél csak lány névvel készültünk. Nem bántuk volna, ha lesz egy fiú is, de bírjuk a csajokat! :o)
Szonográfus a 18. hétig minden alkalommal kisfiút mondott, 24 hetesen a nõgyógyász kislányt, megmutatta és elmagyarázta, mi hol micsoda, és valóban kislány lett. Elõtte a fiamnál már a 12 hetes uh-on én laikus is láttam azt a kis pluszt :D
Ha szonográfus mondta, akkor valószínûleg jól látta. Ha nõdoki 8akinek nincs szonográfus végzettsége is), akkor lehet, hogy nem találta el, bár 18 hetesen ha direktbe mutatja a baba, akkor már jól látható...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és biztos vagyok benne, hogy örülni fogok a picikémnek majd a 2. baba lányka lesz :-)
Épp most kérdeztem meg a védõnõmet, õneki nem is tudom hány év alatt egyetlen egy olyan esete volt, amikor végül más lett a pici, mint amit mondtak. Hátha, te vagy az az egy! :-) Amúgy a kis kukacosnak is nagyon fogsz örülni!!!
A kislányt nehezebb eltéveszteni, de a kissrác az elég szembetûnõ már a 18. héten, szerintem. Bár látom, itt az ellenkezõjére is volt már példa bõven. Szerintem klassz dolog nagyon fiút nevelni! Majd meglátod, hogy fogod imádni! :) )
Mind a 2 kisfiamnál megmondták a 18-20.héten.Nem lettek lányok:)
nekünk a 18. héten megmondták hogy kisfiú, az is lett (már én is láttam a fütyijét ekkor) állítólag fiúból már nem lesz kislány, fordítva még lehet :) imádni fogod a kissrácot majd meglátod!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-) Majd 2 hét múlva mond valamit újra :-)
nekem egy ismerösömnek 12-16-18 hetesen volt kisfiu és 22 hetesen kislány lett. én most voltam 19 hetesen UH-n elötte is mondogatta hogy kislány de 19 hetesen egy olyan képet is sikerült csinálni amiböl 100% hogy kislány. második babánk. elsö is lány. akkor tud biztosat mondani ha alulról látja a feneket. olyan mint amikor pelenkázol egy gyereket és felhúzod a lábait onnan nézed meg milye van. kisfiuknak kis csomag van, lányoknak egyértelmüen vágás. szemérem ajkak már rendesen látszódnak. adott is róla képet, annyira egyértelmü. Szerintem 18-ik héten már elég egyértelmü.
Egyik ismerõsömnek végig fiút mondtak, és a végén lány lett. Addig lehet reménykedni, amíg meg nem születik. :)
A kérdező hozzászólása: Nem szonográfus mondta elég hirtelen rávágta, hogy fiú, tényleg a lényeg, hogy egészséges legyen de annyira szerettem volna ha kislány :-)Végül is az a biztos ha megszületett addig lehet reménykedni is :-) Köszönöm a válaszokat
Nekem 18, 20 illetve 25 hetesen is kislányt mondott, aztán 30 hetesen már kisfiút látott a dokim.
Én eddig csak olyanról hallottam akinek lányt mondtak és a legvégére fiú lett.. Ha mi választhatnánk fiút szeretnénk.. Amikor múlthéten nézte a doki akkor annyira mozgott hogy semmit nem lehetett látni.. de azt mondta 70 % hogy lány.. nem szokott tévedni de azért kicsit reménykedek.. hátha.. nõvéremnek is lányt mondtak és az utolsó héten fiú lett :)

18 hetes kismama vagyok. Már mozog a babám, de 2 napja nem érzem hogy mozgolodna, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baj nincs! Nekem is a 18. hétben mozdult meg, de én kb. 3-4 hétig utánna egyáltalán nem éreztem, majd a 22. héttõl erõsödtek a mozgások és mostmár minden nap érzem a babát. A pici még nem annyire erõs, hogy minden mozgását érezhesd. Lehet, hogy befelé rugdos a belsõszervek felé és lehet, hogy alszol amikor intenzívebb, vagy csak alszik. A dokim azt mondta, hogy a pici a nap 95%-át végigalussza és végülis mi sem vagyunk egyforma aktívak minden nap! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)

Szia! Semmi baj nincs! Nekem is a 18. hétben mozdult meg, de én kb. 3-4 hétig utánna egyáltalán nem éreztem, majd a 22. héttõl erõsödtek a mozgások és mostmár minden nap érzem a babát. A pici még nem annyire erõs, hogy minden mozgását érezhesd. Lehet, hogy befelé rugdos a belsõszervek felé és lehet, hogy alszol amikor intenzívebb, vagy csak alszik. A dokim azt mondta, hogy a pici a nap 95%-át végigalussza és végülis mi sem vagyunk egyforma aktívak minden nap! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)
Nekem is szokott ilyen lenni, hogy 1-2 napig alig mocorog, én megfigyeltem, hogy a hidegfrontnál sokkal kevésbé intenzív mint máskor.Ne aggodj, pár hét múlva már sokkal többet fog ficánkolni.Boldog babavárást!21 hetes kismama
Szia az elõttem szólóknak teljesen igazat adok.Ha nagyon nyugtalanit menj el a védõnõhöz és ott meghallgatja a sziívhangot és attól megnyugszol! 25 hetes kismami

18 hetes kismamik! Nektek mekkora már a haskörfogatotok? Mennyit mozog a baba?

Nekem 90 cm és a második babámat várom. Pontosan 18 hetes és 5 napos vagyok. 16 hetes koromtól érzem a mozgását, van, hogy egyik nap nagyon aktív, van, hogy keveset mozog.

Legjobb válasz: Én elsõ babámat várom, nekem 84 cm, és 18 hetes 6 napos vagyok. Én is 16 hetes koromtól érzem a mozgását, fõleg evés után aktív a kicsim:)

Én elsõ babámat várom, nekem 84 cm, és 18 hetes 6 napos vagyok. Én is 16 hetes koromtól érzem a mozgását, fõleg evés után aktív a kicsim:)
Szia!Én ma töltöttem a 19. hete, elsõ baba.Kicsit húsos vagyok, így nagy a pocim 105cm.1 hete érzem a mozgást vagy valami olyasmit :-)Még nem tudom pontosan eldönteni.De nem minden nap érzem intenzíven. Boldog babavárást kívánok!
Én elég vékonyka vagyok, nekem 80 volt a haskörfogatom.
én ma toltottem a 19.hetet, es kb. mar 2 hete erzem a mocorgast, de mar rugdos is, egyre intenzivebben, mar hasra sem kell fekudnom, ulve, allva is érzem ha rug.amugy a haskorfogatom 88 cm.amugy elso baba es elegge vekonyka voltam, de mar 5 kg hiztam:)
szia. Nekem kb 88 cm és 18 hét 3 napos vagyok. A 15-16.héttõl érzem a mozgást. :)

Kismamák! Ti mit csináltok otthon ha nem tudtok dolgozni, mert mondjuk olyan a munkakörötök, hogy kiírtak táppénzre pl veszélyes anyagok miatt? Mivel töltitek a napotok? 18. hetes kismama

Legjobb válasz: Én rádásul egy hete még pihenésre is vagyok ítélve. Elég uncsi...tvzek, netezek, honfoglalózok, cérnával jelölgetem a kisruhákat(több helyrõl kaptunk, nem akarom összekeverni). Ha unalmas is, de a babáért mindent. Most 30 hetes vagyok, 4 hétig csak ágy, de utána majd bátrabban álok neki a kisruhák mosásához vasalásához, ami inkább álló munka. ja és keresztrejtvényezek.

Én rádásul egy hete még pihenésre is vagyok ítélve. Elég uncsi...tvzek, netezek, honfoglalózok, cérnával jelölgetem a kisruhákat(több helyrõl kaptunk, nem akarom összekeverni). Ha unalmas is, de a babáért mindent. Most 30 hetes vagyok, 4 hétig csak ágy, de utána majd bátrabban álok neki a kisruhák mosásához vasalásához, ami inkább álló munka. ja és keresztrejtvényezek.
Én a terhességem alatt rengeteget "csavarogtam" (mondjuk akkor tavasz/nyár volt). Mentem barátnõkhöz, szülõkhöz, testvéremhez, vásárolni... amikor itthon voltam, akkor fõzöcskéztem, takarítottam. De volt néha olyan nap, hogy szinte fel sem keltem. Csak tv, és internet :-)
A kérdező hozzászólása: Én is néha pörgök (fõzés, takarítás "csavargás") :) néha meg olyan lusta vagyok, hogy legszívesebben egész nap csak tv-znék én is
20.héttõl lettem veszélyeztetett terhes tehát itthon vagyok, szervezem a karácsonyt, ajándékokat már most mert nagyobb pocakkal már zûrösebb lenne, meg a karácsonyi tömegbe nincs is kedvem valami nyavaját összeszedni, rendezgetem a szekrényeket( végre és lassan:) , recepteket végre bemásolom egy füzetbe mert minden szanaszét papírfecniken van, tervezgetem a karácsonyi menüt, neten nézelõdöm mit kellene:) ) , diót török apránként és megpucolom, kitakarítom a számítógép meghajtóján a dolgaimat, olvasok, filmeket töltök le és nézek, van, hogy csak lustálkodok egész nap és néha jól esik:) )23 heteske
Szia! Én reggel elviszem az oviba a 3 éves lényom. Ez egy jó órás séta oda-vissza. Van hogy elgyalogolok az ugyancsak elég messze lévõ nagyobb ABC-be is. Közben nézelõdök, kirakatok stb. Hazajövök, akkor házimunkázok, rendezkedek, szekrényeket takarítok, tervezgetek, hogy mit hova tegyünk. Fõzök vacsorát mire hazaérnek a többiek. Elintézem a hivatali ügyeinket, bepótoltam az egészségügyi elmaradásaim (pl. fogorvos). Netezek, eladom a Vaterán a már felesleges holmiainkat. Azon gondolkodom, hogy varrok egy új teknõsbékát, mert a régi már nagyon szakadt:)
Én munkanélküli vagyok, kb mióta kiderült, hogy terhes vagyok. Szóval immáron 26 hete :) Én nyáron jöttem-mentem, strandoltam amikor nagyon meleg volt, szerveztem a nyaralásunkat. Aztán utána volt egy 3 hetes pihenõs idõszakom, amniocentézis miatt, akkor 1 hétig pihentem, tv-ztem, neteztem, aztán egy kis házimunka, meg összeírtam mit veszünk a babának, meg megnéztem neten, hogy hol akarom megvenni, esetleg hol olcsóbb. Aztán lakás felújítás, immáron 3 hete megy hogy rendet rakok, csak úgy szép lassan, ahogy bírom. Szelektálok is, meg meg-meg állok 1-2 dolognál nosztalgiázok, stb :) Ez kb az egész napomat elveszi. E mellett házimunka (fõzés, mosás, takarítás, vásárlás, csekkek befizetése) jut minden napra. Végül is nagyjából azt csinálom, mint amit elõtte is, csak jóval kényelmesebben+net+tv+olvasás !
A kérdező hozzászólása: A diótörésen én is gondolkodom, mert tegnap összeszedtem a már lepotyogott diókat. Sétálni újabban én is szoktam. De már nagyon várjuk hogy megszülessen a pici :)

Van okom félni? 18 hetes kismama vagyok, 16 hetesen éreztem először a mozgását.

(els? baba) Azóta vannak olyan napok mikor nagyon aktív. De olyanok is amikor alig érzem egész nap, hogy mozogna! S?r?n fáj a hasam is ( igaz a doki mondta hogy ez természetes) de van amikor elég er?s fájdalom! Általában túlreagálok mindent, és lehet hogy ezért is van bennem ilyen félelem?!

Legjobb válasz: Nem sok kismama erez "valamit" 4 honap elott. A bebik is alszanak a hasban. Altalaban akkor ebrednek fel, mikor anya aludni akar. Sokszor lazitanak napkozben. Nincs okod felni, elvezdd a terhessegedet.

Nem sok kismama erez "valamit" 4 honap elott. A bebik is alszanak a hasban. Altalaban akkor ebrednek fel, mikor anya aludni akar. Sokszor lazitanak napkozben. Nincs okod felni, elvezdd a terhessegedet.
Még pici ahhoz, hogy egész nap érezd a mozgását. 21 hetes vagyok, most kezd gyakrabban bejelentkezni. A fájdalom, ha olyan erõs, menj vele dokihoz, megvizsgál, legalább megnyugszol. A frontok is hatnak a babára, akkor beindul, vagy épp elpihen teljesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!! Megnyugodtam...egy picit :) Szívesen olvasok még tapasztalatokat!
Szia, én vasárnap leszek 18 hetes, a múlt héten kezdtem érezni. Minden nap érzem, de túlnyomórészt nyugalmi helyzetben, mozgás közben ritkán. Viszonylag sokat mozog, amúgy kisfiú. Te tudod már a nemét? Mikorra vagy kiírva? Nekem is elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Én még nem tudom mi lesz, bár sokan mondták hogy függ melyik oldalt érezted elõször( szóbeszéd...talán?!)szóval bal oldalt éreztem és azt mondták fiú:) de ez csak olyan lehet mint ahogy a neten vannak ilyen kalkulátorok! január 8. ára várjuk a picit!
Ne aggódj, lesz majd olyan idõszak, amikor annyira fog mocorogni, szinte egész nap, hogy úgy érzed majd, soha nem hagyja abba :)
A kérdező hozzászólása: Megjött az AFP eredményem, bementem a védõnõhöz és azt mondta hogy tökéletes. Gondoltam ha már ott vagyok hallgassuk meg a pici szívét, szégyenlõs volt mert mindig elbújt, de halkan lehetett hallani. szóval megnyugodtam!! Mivel a múlt éj azt álmodtam, hogy elment a pici, nem volt szívhang. Rémálom volt!!!

Hasmenés. Hányás.37, 4 fok.18 hetes kismami. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Ilyen nekem is volt, sajnos semmit nem tudott tenni ellene az orvos, mert gyógyszert nem szívesen írt fel, ugy hogy kellett hozzá egy jó nagy adag türelem és kitartás a kellemetlenségek elviseléséhez. Nyugi! Nem lesz tõle semmi gond!!! Ami meg kijön belõled az jöjjön is ki, mert az azt jelenti, hogy annak a szervezetben nincs helye. Lehet ez egy fertõzés is, amire a jelenlegi állapotodban így reagál a tested, de ne aggódj kitisztul a szervezeted és minden rendben lesz. Én már túl vagyok rajta! Fel a fejjel! Kellemes babavárást! 14 hetes kismami

Szia! Ilyen nekem is volt, sajnos semmit nem tudott tenni ellene az orvos, mert gyógyszert nem szívesen írt fel, ugy hogy kellett hozzá egy jó nagy adag türelem és kitartás a kellemetlenségek elviseléséhez. Nyugi! Nem lesz tõle semmi gond!!! Ami meg kijön belõled az jöjjön is ki, mert az azt jelenti, hogy annak a szervezetben nincs helye. Lehet ez egy fertõzés is, amire a jelenlegi állapotodban így reagál a tested, de ne aggódj kitisztul a szervezeted és minden rendben lesz. Én már túl vagyok rajta! Fel a fejjel! Kellemes babavárást! 14 hetes kismami
A hõemelkedésed nem vészes, igyál nagyon sok folyadékot, hogy nehogy kiszáradj és csak sós ropit, fõtt rizst, fõtt krumplit, fõtt sárgarépát egyél, az talán megmarad a pocidban!Jobbulást!
Mit javasolt az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Úgy megnyugtattatok, de tényleg! Leginkább a kis bébimért aggódok, hogy ugye neki nem lesz ettõl semmi baja...? Most délelõtt azért elugrom az orvoshoz, mert olyan sokan influenzásak most. Ráadásul kicsi gyerekek között dolgozom....

18 hetes kismama vagyok, és azért írok nektek, mert pár héttel ezelőtt tanácsot kértem. Miért puffadok még mindíg?

Szeretnék mindenkinek Köszönetet Mondani amiért segítettetek abban hogy a 6 éves kislányomnak hogy mondjam el, hogy kistesója fog születni... A történetem az volt, hogy válás után az új páromtól várom a babát, és a volt férjem nem akart másodikat, ezért bebeszéltem a kislánynak hogy nem kell kistesó... és féltem hogy borzasztóan kiborul a lányom emiatt... Mégegyszer köszönöm Mindenkinek!! :):) A második dolog pedig azért írtam mert tényleg érdekelne hogy miért feszülök mint egy lufi...

Legjobb válasz: Én is puffadtam , hiába szedtem espumizant aztán abba hagytam a tej ivást és rögtön abba maradt a puffadságom. A kalciumot pedig pezsgõtablettában iszom, és igy kikerültem a haspuffadást végre:-) 30 hetes kismami

Én is puffadtam , hiába szedtem espumizant aztán abba hagytam a tej ivást és rögtön abba maradt a puffadságom. A kalciumot pedig pezsgõtablettában iszom, és igy kikerültem a haspuffadást végre:-) 30 hetes kismami
Nálam is ez volt a helyzet egész terhesség alatt.Ha nem ettem semmi puffasztót, akkor is.Mostanra helyrejött a helyzet. 6, 5 hónapos kicsi lány anyukája
Próbáld ki az espumisan gyönygyöt én szedtem puffadásra és nekem használt.
Én is az elejétõl fogva puffadtam, mindent kipróbáltam semmi nem volt jó :( Úgy a 25. hét környékén múlt el, igaz azóta meg a savam sok, de legalább nem puffadok :)

Én egy 18 hetes kismama vagyok és még nem mozdult meg.1 hete éreztem vmit, de azt hittem hogy csak az ideg járkál a hasamban. Mi a normális napi mozgás ilyenkor?

Legjobb válasz: Sokan ilyenkor még nem is érzik! Ezen ne izgulj, 1-2 hét és minden egyes nap fogod érezni!! Még egy kis türelem! Üdv, 31 hetes kismami

Sokan ilyenkor még nem is érzik! Ezen ne izgulj, 1-2 hét és minden egyes nap fogod érezni!! Még egy kis türelem! Üdv, 31 hetes kismami
Légy egy kis türelemmel. Amit egy hete éreztél nagy eséllyel már a baba volt, mert nekem is kb 17-18 hetesen volt egy mozgás a pocakomban, de nem voltam benne biztos, hogy a baba, mert nekem is inkább idegrángáshoz hasonlított. Utána hiába figyelgettem minden nap, nem történt semmi. Majd másfél-két héttel késõbb jelentkezett ismét a babám egy határozott rúgással, az már egybõl kívülrõl is látszott és érezte a férjem is. Még utána is eltelt jó egy hét, mire eljutottam odáig, hogy minden nap éreztem a babát. Nyugi, 18 hetesen még nem vagy lekésve semmirõl!

Pisilésnél szúr a hasam alja, mi lehet ez? Aggódom! 18 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: Szerintem keresd fel a korzetit es csinaltass vele egy vizeletleoltast. Lehet hogy hugyuti fertozes. De ez a rosszabbik eset. Bar nekem is szokott neha ilyent csinlni, meg nagyvecezesnel is, es a doki nem talalt semmit. Azt mondta lehet a baba fekvestol is. 22 hetes kismama

Szerintem keresd fel a korzetit es csinaltass vele egy vizeletleoltast. Lehet hogy hugyuti fertozes. De ez a rosszabbik eset. Bar nekem is szokott neha ilyent csinlni, meg nagyvecezesnel is, es a doki nem talalt semmit. Azt mondta lehet a baba fekvestol is. 22 hetes kismama

18 hetes kismama vagyok és tegnap nagyon megijedtem munkából hazafelé menet, normális tüneteim voltak?

Bal oldalon a petefészkem tájékánál begörcsöltem ami kb. 20 percig tartott, nem volt elviselhetetlen de kellemetlen volt. A metróról le kellett szállnom, mert levert a víz és majdnem elájultam, holnap megyek ultrahangra az orvosomhoz. Ezek normális tünetek?

Legjobb válasz: Nekem ilyen egyáltalán nem volt és a görcsölés sosem természetes, kivéve az utolsó szakaszt, pár hetet! Feltétlen említsd meg a dokinak. Biztos ad majg Magnéziumot! Sok sikertr kitartás! 34 hetes kismama

Nekem ilyen egyáltalán nem volt és a görcsölés sosem természetes, kivéve az utolsó szakaszt, pár hetet! Feltétlen említsd meg a dokinak. Biztos ad majg Magnéziumot! Sok sikertr kitartás! 34 hetes kismama
Szia!nem tûnik jónak, de lehet, hogy csak meghúzódott egy szalag nagyon és ez sugárzott ki.nekem is volt hasonló-bár 20percig nem tartott még.Mindenképpen nézesd meg magadat ez nem vicc.A babád mozog?Érzed azért már?Ha igen akkor valószínûleg semm gond nem lesz, de mindenképpen doki és hirtelen mozdulatokat ne tegyél.30hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyenlõre még nem érzem a mozgását, ezért is vagyok ennyire megijedve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!