Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes ha (140 db)

18 hetesen, ha be szeretném festetni a hajam, milyen hajfestéket használjak? Amit a fodrász kutyul össze vagy amilyet a boltokban kapni?

Legjobb válasz: Ha nem fontos nem festess!bEgyébként az én fodrászom azt mondta hogy nem ártalmasak a festékek csak a feketében van olyan anyag ami felszívódva hatással van a babára.

Ha nem fontos nem festess!bEgyébként az én fodrászom azt mondta hogy nem ártalmasak a festékek csak a feketében van olyan anyag ami felszívódva hatással van a babára.
Ha fodrásznál festeted, akkor mindenképp említsd meg neki, hogy terhes vagy és olyan festéket használjon, ami nem ártalmas.
Az én fodrászomnál van olyan festék amit kismamáknak szokott szinte csak használni.Valami joghurt alapu festék ami nagyon jó csak egy kicsit drágább.Egész palettát gyártottak belöle a nevét sajnos nem tudom.Csak azt hogy természetes alapanyagokból van és joghurtos!
Szia, az a fontos, hogy ne lélegezd be a festéket, ami hajadon van , és ne most akard hófehérre leszivatni mert kisebesedik a bõr, és ott káros lehet a festék anyag. Sok sikert. Amúgy nekem fodrász színezi már jó ideje nem festetem mert már nem szõke vagyok, és a Matrix termékeknek a színezõjétõl iszony egészséges lett a hajam.Nem is ártalmas nem jön ki hamar, és ez a csoki barna szín gyönyörû.Sok sikert. 17 hetes kismami
Én azt gondolom, hogy ne festesd be! 20 évvel ezelõtt tiltották a dolgot, most meg engedélyezik. A festék összetétele nem változott, szóval szerintem ugyanolyan káros! Nem ér meg annyit! 9 hónapig ki lehet bírni, hogy nem fested be. Persze ez csak az én véleményem!
azt mondják, hogy lehet , csak a fejbõrrel ne érintkezzen/ közvetlen ne hajtõ festés legyen /, és valóban ne szívd be, jól szellõztethetõ helységben kell csinálni.

18 hetesen, ha valami baj történik, annak ugye vannak tünetei?

Jöv? héten megyek csak UH-ra és annyira félek, még nem mozog a pici és nem tudom, hogy rendben van-e.

Legjobb válasz: Elsõ babára 20-24 héten írja az elsõ mozgás észlelést a szakirodalom. Persze vannak nagy eltérések, ismerõseim között lejött hogy pl. az alkat is számít, a párnásabb-lazább hasúak késõbb észlelték. De lapos hassal is hallottam 24. hétrõl, úgyhogy nyugi.

Elsõ babára 20-24 héten írja az elsõ mozgás észlelést a szakirodalom. Persze vannak nagy eltérések, ismerõseim között lejött hogy pl. az alkat is számít, a párnásabb-lazább hasúak késõbb észlelték. De lapos hassal is hallottam 24. hétrõl, úgyhogy nyugi.
Mozog csak nem érzed:-).Ne idegesítsd magad fölöslegesen elõre.Nem jó a babának.Néha van tünete ha baj van néha nincs.Bírd ki ezt az 1 hetet és ha nincs semmi baj, akkor nyugodj meg és élvezd a helyzetet..
Én 18 hetes leszek holnap és már elég régóta (1, 5-2hete) érzem a babát. Pedig van bõven + a hasamon (kb. 5 kg). Ez mindenkinél változó. De az elsõ érezhetõ mozgásokat tényleg a 20.hétre szokták "jósolni", én is meglepõdtem, hogy hamarabb érzem, pedig elsõ baba. De nyugi! Majd fogod érezni, az ultrahangon meg látod, hogy minden rendben van és nagyon is aktív, csak még nem olyan erõsen, hogy érezd.

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

A 18 hetes genetikai UH-ra, csak akkor lehet menni ha betöltöm a 18hetet?

Legjobb válasz: Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti,hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van,hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész,akkor lehet beparázol,hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)

Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti, hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van, hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész, akkor lehet beparázol, hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ilyenkor nagyon alaposan átnézik az agykamrákat, gerincet, csöves csontok fejlõdését, belszerveket. Várd ki a 18 hetet, hogy nagyobb legyen a babád, mert a dokid annál jobban meg tudja vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Én szerdán leszek 18 hetes terhes, szerintetek nagy baj, ha nem érzem hogy a baba mozogna-e? !

Legjobb válasz: Szia! Én jövõ héten leszek 18 hetes. A barátnõim elõrébb járnak és mindenkinél más idõben kezdett el mozogni a baba, amit már éreztek õk is. Szóval ez egyénenként változik. Egyik barátnõm 21. hetesen észlelte és az is teljesen normális. Úgyhogy nyugi. Mozog õ már, csak nem annyira, hogy neked is feltûnjön... de ami késik, nem múlik :)

Szia! Én jövõ héten leszek 18 hetes. A barátnõim elõrébb járnak és mindenkinél más idõben kezdett el mozogni a baba, amit már éreztek õk is. Szóval ez egyénenként változik. Egyik barátnõm 21. hetesen észlelte és az is teljesen normális. Úgyhogy nyugi. Mozog õ már, csak nem annyira, hogy neked is feltûnjön... de ami késik, nem múlik :)
Nem baj, pláne, ha elsõ babádról van szó. Ha meg szeretnél nyugodni, akkor beszélj az orvosoddal, és kérj UH-t., vagy szaladj el a védõnõhöz, mert szívhangot õ is tud nézni. Nyugodj meg, nem szabad idegeskedni.
1sõ baba mert akkor normális elképzelhetõ hogy majd csak 20 22 hetesen fogod érezni
Én 21+4 hetesen éreztem elõször egyértelmûen a babót. 24+1 hkm
Szia! Normális, hogy nem érzed még. Én 18+5 napon éreztem meg elsõnek a kis picikét:) Most már bármikor megérezheted, de inkább mikor fekszel, vagy nyugalmi helyzetben vagy! Egyébként igen, van olyan is aki 22.héte érzi meg elsõnek! 29+3hkm
Szia! Elsõ pocaklakómat 19. héten éreztem elõször mozogni, a másodikat már hamarabb! Nem baj, ha nem érzed, nem sokára úgy is fogod, nyugi!!
szia, 18+2 hetes vagyok, és nem érzek semmit. Ugyhogy nyugi.
Eredetileg elõször a 20. hét körül kellene érezni, de itt annyian írták, hogy már a 16. héten érezték, stb, hogy én is azóta figyeltem, hogy vajon õt érzem e, és aggódtam is kicsit a 18. hét környékén, hogy még nem éreztem semmit. De tényleg van még pár heted, amíg ráér akkorákat rugdosni :) Én amúgy a 19. héten éreztem valamit, azóta is néha, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy a fiacskánk az :) Viszont néha kinyomja a fejét, és a hasam egyik fele púposabb, na az már összetéveszthetetlenül õ :D 20 hkm

Mi van akkor, ha nem készül el az AFP eredménye, mire megyek a 18 hetes UH-ra?

Pécsre járok, de Kaposváron lakom, ezért itt vették le az AFP-t, hogy egy vérvételért ne menjek le Pécsre. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy hiába vették le már 1 hete, még nem biztos, hogy hétf?re meglesz a lelet, és kedden megyek a 18 hetes UH-ra. Mellesleg egy szégyen, ami itt Kaposváron m?ködik...

Legjobb válasz: Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama

Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama
Pesten is csak az AFP eredménnyel lehetett menni uhra.
Pécsett a megyeiben vették le nekem a vért az AFP-hez, és a Klinikára kellett mennem 18. hetire. Sajnos a leletet én sem tudtam vinni. Simán megcsinálták az 18. heti uh-át 2 perc alatt(no comment). A leletemre ezt írták: " AFP lelet ismeretlen, amennyiben kóros kontroll szükséges." A lelettel mentem az orvosomhoz, nála már ott volt addigra az AFP-ém. Szóval szerintem ne aggódj!
Szombathelyen az AFP-leletet a kórházba küldik automatikusan, ha a kismama odamegy 18 hetes ultrahangra. Idõpontra kell menni, és aszerint besorolják, odakészítik a leleteket. Na, ez így mûködik elméletben, nekem viszont valahogy elveszett az idõpontom, de azért megcsinálták az UH-t, viszont mivel nem volt idõpont, nem volt hová rakni az AFP eredményt, és elveszett szõrén-szálán. De kértem másolatot az SZTK-ban utólag. Aztán kb. két hónap kalandozás után egyszer csak megküldték a védõnõnek az eredetit. Na, még mindig olyan rossz Kaposvár? :)
A kérdező hozzászólása: Imádnám Szombathelyet, hidd el! :) Kb. 87X megkérdezték, hogy "Ha a 12. heti vérvételt el lehetett intézni Pécsen, akkor a 16. hetit miért nem lehet??" Anyádért. És akkor mosolyogva mondd el az orvosnak, hogy Doktor úr, dehát a 16. héten nincs uh, és csak egy vérvételért menjek le Pécsre. És nem hiszitek el, de a legtöbb bambán bámul: ÉS TÉNYLEG!! Amikor levették a vért, közölték, 1 hét múlva lehet menni érte, ma meg leordította a nõ a fejemet, amiért mentem. Ráadásul délelõtt? Mit képzelek? Tájékoztattam, hogy nem tudtam, hogy papírhozzáférés csak délután lehetséges, majd elköszöntem. De ez csak 1 icipicccc rész. Majd egyszer megírom könyvben az egész ellátást. :)
Bp. János Kórházban csak AFP eredménnyel csinálta meg az UH-t az orvos, de ott eleve úgy van kiírva, hogy 18-20 heti genetikai ultrahang, bele szokott férni. Amúgy nekem több doki is megjegyezte, igazából nincs jelentõsége önmagában az AFP szintnek, csak ez a szokás, kérik a genetikaihoz. Szerintem rég rossz, ha egy eltérés miatt "alaposabban" vizsgálnak - amúgy nem alapos egy genetikai UH?..

18 hetesen kellene érezzem minden nap a baba mozgását? Vagy mikortól kezdjek aggódni, ha nem érzem minden nap?

Legjobb válasz: Elsö baba?? Mindenki máskor e´rzi a mozga´sokat.Egyénfüggö. A lányomat 16.héten éreztem elözször,majd a 18 tól rendszeresen. Most a 2.babát a 13.héten megéreztem és napi mozgásokat15.héttöl érzek.Most 18 hetes vagyok én is. Ne aggódj.Kicsi még a magzat..... Semmi gond.Hamarosan rendszeresen fogod érezni,és néha azt fogod gondolni,hogy pihenj egy kicsit... :)

Elsö baba?? Mindenki máskor e´rzi a mozga´sokat.Egyénfüggö. A lányomat 16.héten éreztem elözször, majd a 18 tól rendszeresen. Most a 2.babát a 13.héten megéreztem és napi mozgásokat15.héttöl érzek.Most 18 hetes vagyok én is. Ne aggódj.Kicsi még a magzat..... Semmi gond.Hamarosan rendszeresen fogod érezni, és néha azt fogod gondolni, hogy pihenj egy kicsit... :)
20-21 hetes kortól lesz egyre intenzívebb és gyakoribb, addig nyugi :)
Én sem érzem minden nap a mozgását, pedig én is már 18 hetes vagyok:) Azt mondják, az elsõ babánál olyan 20-22.hét környékétõl érezni rendszeresen. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy érezzük, csak nem ismerjük fel.Most is érzek bizsergetõ érzést, de fogalmam sincs, hogy mi ez...:)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ baba.16 hetesen éreztem elõször a "csikolást", aztán elég sokáig semmit, vagy nem figyeltem eléggé.Pár napja, ha a kezemet a hasamra tettem, és hanyatt feküdtem, éreztem apró rúgásokat, de erre csak este volt lehetõségem.Vasárnap éreztem elõször határozottan, anélkül, hogy a kezem a hasamra tettem volna, aztán a tegnap megint, és úgy tünik már ma is bejelentkezett a kis drága.Remélem, nem pánikolok majd be, ha egy nap kimarad :) )) Boldog babavárást mindenkinek!!!

A 13. , 18+3 napos, 19. hetesen és 21. héten voltam uh-on. Az utolsó 4D-s volt a 18 hetes pedig "önszorgalomból":) . Az jó ha legközelebb csak a 25-26. héten megyek. Nincs késő?

A 25. héten megyek terheléses cukorvizsgálatra és ha megvan az eredménye gondoltam azzal majd elmegyek a dokihoz is. Ugyanis nem mondta mikor menjek legközelebb hozzá. Nála a 19.héten voltam utoljára a genetikai uh-on, nem baj ha 6 hét telik el az uh-ok között?

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.

Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.
Most nézem, félreérthetõ amit írtam, nincs vagy, hanem csak simán 12, 18, 28, 36-ik héten 1-1. De persze nehezen bírjuk ki, én nem is bírom ki, hogy ne lássam ilyen sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Eddig minden rendben volt velünk, csak gondoltam nehogy gond legyen, hogy nem megyek. Boldog babavárást Nektek!

18 hetes terhes vagyok ha nagyobb stressz ért?

(családtag elhalálozása és emiatt stresszelem magam próbálom nem azt tenni de valahol bennem van sajnos ) kihat a magzatra érdemes vele megbeszélni anya miért sir? Vagy hogy lehetne egy kicsit lehiggasztanom magam magnézium segít?

Legjobb válasz: Szia!Barátnõmnek 18 hetesen derült ki,hogy beteg lehet a babája,és lehet el kell távolítani.Már 34 éves,volt vetélése,elvált,ez a kapcsolata sincs rendben,szóval nagyon szeretett volna kisbabát.Onnantól kezdve egy hétig csak sírt-sírt-és sírt.20.héten egy genetikai vizsgálaton azt mondták neki,hogy 80%,hogy egészséges.Megtartotta,de az egész terhességét végig bõgte,rengeteg stressz érte.Mi egyszerre voltunk terhesek,2 hónapos a babánk.Szerencsére az övé is egészséges.Idõben született.Tündéri kisfiú. Én úgy gondolom,hogy ha valaki meghal/közeli családtag stb./amellett nem lehet sírás nélkül elmenni,és jobb,hogyha kisírod magad,mintha magadban elfojtod.Próbálj ne idegeskedni,de a babának nem lesz baja.Milyen családtagról van szó?

Szia!Barátnõmnek 18 hetesen derült ki, hogy beteg lehet a babája, és lehet el kell távolítani.Már 34 éves, volt vetélése, elvált, ez a kapcsolata sincs rendben, szóval nagyon szeretett volna kisbabát.Onnantól kezdve egy hétig csak sírt-sírt-és sírt.20.héten egy genetikai vizsgálaton azt mondták neki, hogy 80%, hogy egészséges.Megtartotta, de az egész terhességét végig bõgte, rengeteg stressz érte.Mi egyszerre voltunk terhesek, 2 hónapos a babánk.Szerencsére az övé is egészséges.Idõben született.Tündéri kisfiú. Én úgy gondolom, hogy ha valaki meghal/közeli családtag stb./amellett nem lehet sírás nélkül elmenni, és jobb, hogyha kisírod magad, mintha magadban elfojtod.Próbálj ne idegeskedni, de a babának nem lesz baja.Milyen családtagról van szó?
A kérdező hozzászólása: férjem apukája , nehéz ugy hogya két éve slányom ne lássa hogy én meg az apja is össze vagyunk törve illetve két hét mulva temetés attol is félek
A 24. héten közölték velem, hogy a babám valószínû károsodással fog születni, vagy halva, vagy a szülés után hal meg. Na gondolhatod! A terhesség elején azért sírtam, mert a párom el akarta vetetni, a terhesség közepén a genetikai eredmények miatt, a terhesség végén meg azért, mert be kellett feküdnöm a kórházba 4 hét megfigyelésre. Holnap lesz a kislányom 18 hónapos. Eleven, nyüzsgõ, vidám, szinte folyton vigyorgó, jókedvû kis manó. :) Semmi nem látszik rajta a stresszes terhességbõl. Én is folyton beszéltem hozzá, és mindig mondtam neki, hogy a pocakban jó neki, de ha majd egyszer egészségesen kijön, velünk lesz a legjobb dolga! :) Nyugi, nem lesz baj! Részvétem az apósod miatt! :(

Január 30-án voltam 18 hetes! Mikor estem teherbe? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mikor volt az utolsó mensesem! Konkrét időpontot írjatok ha tudtok, mert nem igazán értem ezt a kiszámolást! Július 1-re vagyok kiírva!

Legjobb válasz: Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.

Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.
Október 10 körül.
Én január 30-án 13 hetes voltam:) Utolsó mensi október 31. Ha normál 28 napos ciklusaid vannak, akkor neked szeptember 26-án volt meg utoljára, és ahogy az elsõ írta a fogantatás valószínû ideje október 10.
Ha január 18-án töltötted a 18 hetet, akkor onnan kell visszaszámolni 16 hetet. Azért kettõvel kevesebbet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és a terhességi idõk is úgy vannak kalkulálva, hogy feltételezik a középidõs fogantatást, és azt, hogy az elsõ 2 hétben igazából még nem állt fenn terhesség. Így október 10-e jön ki. Az, hogy nem vagy biztos az utolsó mensid idõpontjában, az orvos is tudja, és az uh-os méretek alapján lett megállapítva a terhesség kora, vagy mondtál egy dátumot úgy kb-re?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen mondtam dátumot!Szeptember 25 utolsó menses elsõ napja!De Neki is mondtam, h ez nem tuti!De kb Én is így számoltam. Akik írtak Mindenki október 10 - et irt kb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!