Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes Evés (14 db)

18/19 évesen a szüleiteknek/családotoknak hogyan mondtátok el, hogy babát vártok és hány hetesen?

Legjobb válasz: voltam olyan joban velük hogy felhivtam öket telefonon és közöltem hogy ez van. Otthon pedig megbeszéltük és kitaláltuk hogyan tovább. Én akkor mikor kiderült megis mondtam mert furdalt a lelkiismeret.Ekkor kb.6 hetes voltam.

voltam olyan joban velük hogy felhivtam öket telefonon és közöltem hogy ez van. Otthon pedig megbeszéltük és kitaláltuk hogyan tovább. Én akkor mikor kiderült megis mondtam mert furdalt a lelkiismeret.Ekkor kb.6 hetes voltam.
Én anyával együtt csináltam meg a tesztet, apának meg nehézkesen de megmondtuk hogy mi van.Páromnak már elõtte mondogattam mert rosszul éreztem magam, végül a pozitív teszt után felhívtam és kicsit kiakadt.Mamámnak pedig úgy mondtam el hogy visszautasítottam az alkoholos bonbont.
Az én anyukám ugy tudta meg, hogy kértem ot, adja meg a nogyogyászunk számát, mert akarok hozzá menni.Gyanus lett neki, mert elotte, nem nagyon szerettem kivizsgálásra járni, most meg én kértem, ez lett neki gyanus.Kért idopontot, én elmentem, akkor megmondták, hogy 4hetes terhes vagyok, én persze bogtem, nagyonis.Akkor felhívott, hogy mi van, és meghallotta a hangomom. Amikor a páromnak mondtam el, o fél orát hallgatott a telefonban, én meg mérgemben leraktam neki, mintha akkora áldozatot kellene tenni azért a babáért.7napbol 5-ot kulfoldon él és dolgozik...Mind1, hosszu. Apukámnak ugy mondtuk el, hogy ott volt a fél család, aztán mondtam neki, hogy apu kéne valamit tudnod:A tesomnak babája lesz. :D Hát leesett az álla.De aztán megnyugtattam, hogy nem a tesomnak, hanem nekem.Ekkor elsírta megát, egyszeruen meghatodott.Aztán mondta, hogy meg kell innia 1felet a párommal, pedig amugy nem nagyon iszik. :P Anyosék, meg......:S Mindjárt azzal jottek, hogy hogy fogunk mi megélni, meg hasonlo [email protected] keresztkérdések.Hol fogunk lakni, meg ki fogja nevelni, stb.Kicsit kellemetlen volt, meg olyan megalázo, mintha valami kis rongy lennék, pedig jo családi korulményeink vannak, én meg már voltatm meg vagyok is olyan felnott, hogy felneveljek 1kisbabát.Mintha anno anyáink, meg persze anyos is, nem ennyi idos lett volna, sott, még fiatalabb, mint én a terhességem elején.A párom nagyon szépen keres, meg akárhova is megyunk majd a nagyvilágban, kapni fognak utánna a munkahelyek, mert okos és intelligens, szoval nem tudom, hogy mit paráztak. sajnos már látom elore, hogy nem lesz jo a kapcsoltaom anyossal, pedig én azt ugy szerettem volna, de ha o igy áll hozzám, akkor sajnos én is. , , Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten is..., ,
Ketten voltunk otthon anyuval mikor a tesztet megcsináltam.(Nem volt tervezett)Nem kellett mondanom semmit, mert látta rajtam, és meg is mutattam.Hát meglepte az biztos, de mondta, hogy végig mellettem lesz.kb 6 hetes terhes lehettem.Párom szülei viszont rosszul fogadták, sokáig kerültem is õket direkt, mert féltem magamtól, hogy nagyon csúnyákat mondanék.Páromat egyébként telefonon hívtam én annyit mondtam:"Megcsináltam a tesztet és pozitív lett!" Kérdezõ, te is hasonló cipõbe jársz?Hány éves vagy?Még csak 19 vagyok, mire a baba megszületik rá pár hónapra fogom tölteni a 20-at.
Én mondjuk már betöltöttem akkor a 20-at akkor, anyum este jött haza, leült, én mondtam szeretnék vmit mutatni, és leraktam elé a pozi.tesztet az asztalra. Meglepõdött elõször, megijedt, de kb 1 hét múlva már teljesen máshogy állt hozzá, nagyon örült, és várta velem:-)

18 hetes vagyok. Evés után felpuffadok és bekeményedik a hasam. Ez normális?

Legjobb válasz: Normális. Ezt napközben még csak-csak elviseli az ember, este már kínosabb. Próbálj meg esténként csak könnyebbet enni, pl. csak gyümölcsöt. De ez tényleg a terhesség velejárója, csak könnyíteni tudsz rajta, elmulasztani nem.

Normális. Ezt napközben még csak-csak elviseli az ember, este már kínosabb. Próbálj meg esténként csak könnyebbet enni, pl. csak gyümölcsöt. De ez tényleg a terhesség velejárója, csak könnyíteni tudsz rajta, elmulasztani nem.
Szia! Igen normális.Terhesség idején lelassul az emésztés. Kevesebbet tudunk enni, Hosszabb ideig emésztõdik. Figyelj oda, hogy mit és mennyit eszel. Többször kicsiket érdemes enni-inni. Így nem terheled az emésztést.Biztosan vannak olyan ételek, amelyek nem okoznak panaszt.Kerüld a fehér kenyeret, tésztákat, édességeket. Csak módjával fogyaszd, fõleg reggelire. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, húst.Ha "ehetnéked" van, nasizni szeretnél mindig legyen a hûtõben natur joghurt-tehetsz bele friss gyümit-, sajt, répa, uborka.Boldog babavárást.
Elõzõ válaszoló vagyok. A keményedéssel kapcsolatban annyit, hogy arra a MagneB6 vitamint szoktuk szedni. De azért azzal is vigyázni kell. Ha csak evés után van keményedésed, akkor szerintem próbáld meg elõször a könnyebb kajcsikat, ha nem válik be, utána nyúlj a bogyóhoz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Egy kicsit megnyugodtam.

18. hetes 37 éves kismama ikergyermekel 3, 67-es MOM (132, 2 ng/ml) AFP nem túl magas? Dokim szerint ikreknél ez igy van.

Uh- mindent rendben találtak (gerinc,koponya, has -zárt).

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta az orvos, hogy a magasabb érték ikerterhességre utal. És egyébként külföldön már nem is csinálják, mert annyira megbízhatatlan vizsgálat. Csak minket kínoznak ele.

Nekem is azt mondta az orvos, hogy a magasabb érték ikerterhességre utal. És egyébként külföldön már nem is csinálják, mert annyira megbízhatatlan vizsgálat. Csak minket kínoznak ele.
Ne aggodj, igen az ikreterhességnél magasabb az afp értéke!Ha valmi baj lenne akkor a doki mondta volna és mindenhol azt olvastam h ikerterhességnél magasabb az érték!Boldog babavárást!19 hetes kismami
szia.nekem is magas volt az érték.de ne izgulj mert ez csak az ikerbabák miatt van.mert ketten termelik azt az anyagot, 23 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, elég felesleges agódás ha nem sok értelme van ennek a vérvételnek. Én bízom a dokimban remélem minden o.k. lesz!
Szia. Én Münchenben élek és 27 hetes 33 éves ikres vagyok. Itt semmi ilyet nem néznek és cukorterhelés sincs. Én otthon szültem még 5 éve az elsõt, úgyhogy mondtam a dokimnak ezeket aki úgy nézett rám, mintha hülye lennék. Szóval szerinte csak az UH a mérvadó vagy a magzatvíz vétel (amit szintén nem csináltattam meg).Ha bármi gáz lenne azt látják az Uh-n vagy tanácsolják a m.vízvételt. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Bocsi: himlõs
Nem hinném hogy elkaphatja a babucid, õt igencsak védi a burok, és te sem mert mint írtad már átestél rajta.Ne aggódj.
Szia! Mivel te már voltál himlõs igy õ védve van. Semmi baja nem lesz ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat megnyugodtam :)

Ciki, ha már lassan 18 éves leszek, és még szűz vagyok? Emellett egy komoly kapcsolatom sem volt, csak pár hetesek. Velem van a baj?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Idõ kell ahhoz, hogy tudd mit keresel egy kapcsolatban, és ehhez megfelelõen elõszûrd a potenciális párokat.. A körülmények is tehetnek róla, valamint te is; ezt sem lehet kizárni. És ha 18 éves vagy? Nem kell rajta görcsölni, és mítoszt építeni köré.. pl.: hogy én az igazinak tartogatom, etc. Ez nem mûködik, ha lesz egy olyan kapcsolatod, amit te és a párod is élveztek, szerintem hamar elmúlik ez az állapot. :) Cikiség meg a ki nem xarja le kategória. :D

Nem feltétlenül. Idõ kell ahhoz, hogy tudd mit keresel egy kapcsolatban, és ehhez megfelelõen elõszûrd a potenciális párokat.. A körülmények is tehetnek róla, valamint te is; ezt sem lehet kizárni. És ha 18 éves vagy? Nem kell rajta görcsölni, és mítoszt építeni köré.. pl.: hogy én az igazinak tartogatom, etc. Ez nem mûködik, ha lesz egy olyan kapcsolatod, amit te és a párod is élveztek, szerintem hamar elmúlik ez az állapot. :) Cikiség meg a ki nem xarja le kategória. :D
Ha nõ vagy az nem ciki inkáébb erény, de ha pasi akkor már gáz. Talán nem szereted a lányokat?
Nem ciki és nincs veled semmi baj.
A való életben igen. De ne sírj-e miatt, keres inkább egy hozzád hasonló embert. A mai világban hatalmas nagy szégyen legtöbben 15évesen vesztik el.
Jaj , Te Lány!!! Nehogy már ilyen ajánlkozónak felülj! Mindenki ígér majd Neked minden szépet és jót , csak hogy megszerezzenek! Láthatod, hogy mi megy itt! Vigyázz! Hidd el jót akarok! (Gondolhatod , hogy egy rendes tisztességes ember , nem fogja az egész világ elõtt - tudván azt hogy szûz vagy - felajánlani , hogy lefekszik Veled!) Rémesnek tartom , hogy hol tart ez a világ!
merre felé laksz? :) 18/f
A legtöbben ezt tehernek élik meg, én szívesen megszabadíthatlak ettõl a tehertõl (már volt dolgom szûz lánnyal :) Írj privit!
A fiúknál még érthetõ hogy szégyenlik, de a lányoknál nem kell :)
nem veled van a baj, és ne szégyeld h szûz vagy..
A kérdező hozzászólása: hány éves vagy, és merre laksz?:)
Szia! Olvastam a kérdésed, amit nemrég írtál ki. Én fiú vagyok és én is szûz, de elég cikinek tartom, még idõsebb is vagyok nálad kicsit. Arra gondoltam talán ismerkedhetnénk ha lenne kedved, és ha megkedveljük egymást, akár el is veszthetnénk egymással. Benne lennél valami ilyesmiben? Amúgy merre laksz?
A kérdező hozzászólása: ja, amúgy lány vagyok:')
Nem gáz
Nem nem ciki.
Fiú vagy vagy lány?
Attól csak jó leszel ha komolyan veszed.

18, 5 - 19 évesen hogyan közöljem elsősorban szüleimmel, hogy babát várok? Családtagokkal? Rokonokkal? Barátokkal? Hány hetesen?

Legjobb válasz: 19 éves voltam és 6 hetes terhes mikor közöltem a hírt mindenkivel! Nagyon boldog voltam és senki véleménye nem érdekelt!

19 éves voltam és 6 hetes terhes mikor közöltem a hírt mindenkivel! Nagyon boldog voltam és senki véleménye nem érdekelt!
Ha a szüleiddel együtt élsz, fõleg, ha eltartanak, akkor velük azonnal közöld. Csak ne, amikor fáradtan beesnek az ajtón munka után. Nem érdemes halogatni a velük való beszélgetést, mert annál rosszabb. A rokonokkal várd ki sztem a 3 hónap végét, amikor a szülõkkel már (majdnem) mindent átbeszéltél. A legközelebbi barátnõid gondolom az elsõ perctõl tudják, de a haveri körnek sztem a 18-20. hétig nem érdemes sokat mondani. Egyébként meg te ismered a legjobban a környezeted, igazából érezni fogod, kinek, mennyit szabad tudnia.
19, 5 éves vagyok, jelenleg 24 hetes, anyának 6-7 hetesen elmondtam, megkért, másnap mondjam el apának is. Elmondtam, 2 hétbe tellett kiheverni a reakcióját, utána jött a testvérem, és a nagymamám, õk sem kíméltek... Ezek után bezárkóztam, elbújtam a világ elõl, késõbb, amikor a többi rokonnak is elmondtam (kb 16 hetesen) nagyon jól reagáltak, onnantól kezdve erõt merítettem, és minden rosszakarómmal megszakítottam a kapcsolatot. Tervezett baba volt? Párod is örül neki? Bocsi, csak kíváncsi vagyok :) Boldog babavárást! D.
Én a helyedben minél hamarább elmondanám. Nehogy aztán az legyen hogy titkolozól elõttük egy ilyen komoly ügyben. Abortuszra nem kényszeríthetnek már felnõtt vagy. Sõt az unokájukról van szó az elsõ sokk után örülni is fognak.
Én a közvetlen családdal közölném legelõször, eléjük állnék és nyíltan egyesen megmondanám mi a helyzet. Ha együtt éltek, akkor szerintem minél hamarabb. A távolabbi rokonoknak én mindenféleképpen csak a 12. hét után mondanám el, barátoknak meg attól függ, ki mennyire közeli. Nekem a legjobb (gyerekkorom óta bnõm) barátnõm szinte azonnal megtudta, nem is volt kérdés, hogy neki mikor mondjam el. A többi barátom szintén a 12. hét után tudta meg. Én mindig arra gondoltam, hogy kinek mikor mondjam el, hogy kivel osztanám meg esetleg azt is ha valami baj lenne a babával. Akivel ezt megosztanám, annak a 12. hét elõtt, mindenki másnak a 12. hét után.
A kérdés: hogyan? Finoman, a megfelelõ idõben. Én külön közölném velük. Írhatnál valamit a szüleidrõl, meg azt is te most milyen élethelyzetben vagy, barátod milyen, mit szólt hozzá. Szerintem ezek mind fontosak a hír fogadása szempontjából. Mennyire élsz önállóan? Tervezett volt-e? (bár, akkor nem kérdeznél ilyet) Szóval elég kifejtetlen a kérdésed. A válaszhoz ismerni kéne a szüleidet/körülményeidet, legalább felszínesen egy-két mondatot írjál légy szíves. Köszi. Így csak általános válaszokat fogsz kapni, visszaemlékezéseket, jó tanácsokat, de nem a te élethelyzetedre, hanem egy elképzelt lányéra.

Én egy 18 éves lány vagyok és az elsö terhességemet élem, 33 hetes vagyok jelenleg, pár éjszaka ota fáj, görcsöl a hasam ez csak 10-15 percig tart és utánna el mulik. Szoval akkor várhatom már nem soká a szülést?

És még az h félek h nem veszem észre h jön a baba és h elfojt a magzat vizem mivel h ugy vettem észre h vizelet tartási problémáim vannak a terhesség követöen és ha szivárog a magzat viz azt h veszem észre? köszönöm a választ,

Legjobb válasz: 33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival,de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom,hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam,hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt

33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival, de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom, hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam, hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt
szia, nekem azt mondta a védönöm hogy ha ilyen fäjäsaim vannak akkor vegyek a meleg de nem forro fürdöt es utäna elmulik ha nem azert fäj hoyg elindul a szülés, a magzat vizet hogy veszed eszre hmm nekem az anyosom meselte ö sokat järt wc-re es igy folyt el neki de van akinek meg egyböl zuty es minden tiszta viz, de ha meg szivärog akkor azt eszre lehet venni mert ´hamar lesz nedves a fehernemüd egyebkent is a magazatviznek nincs szaga ättetszömint a viz de ha zöldes vagy barnäs es fura szaga van akkor azonnal orvos meg akkor is ha verezgetsz!
h h h h h szivesen, h h :) XD h h h
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ hasznos volt. Voltam nögyogyásznál, védönönél és emlitettem nekik és monták h szeggyem a magnebé 6-ot eddig is szettem de most többet veszek be és nem mulik el esténként a fájdalmak. A fájdalmak pedig ojanok h nem tudok mozogni csak egyhejben feküdni nem tudoki fel kelni igy a fürdés sem megoldható felhuzom a lábaimat és 10-15 peren belül el mulik.
En is szedtem a magne B 6-ot. Sogornomnek keményedett a hasa, én nem tudom, hogy az milyen. De szerintem ilyesmi, mint amit leírtál. Es ne aggodj! Nekem a szulés a magzatvíz elfolyásával kezdodott. Mindha vederrel ontotték volna a vizet, ugyhogy ezt nem lehet osszetéveszteni a vizelettartási problémákkal. Ugy is fogod tudni, hogy már a baba ki akar jonni, oszton. En a végén olyan nagy voltam, hogy csak gurultam. A férjem huzott ki az ágybol. Végulis természetes uton megszultem a 4490 grammos lányomat. Pihenj sokat! 1 éves kislány anyukája
Ez jóslófájás, "gyakorol" a méhed a szülésre. Ha lesz benne rendszer és erõsödnek a fájások, az jelzi majd a szülés közeledtét. Ha szivárog a magzatvíz, azt is észre fogod venni, ha elfolyik azt meg fõleg. Azért jó lenne, ha többet pihennél már.

A volt exemmel négy év alatt nem jött össze a baba, majd döntöttem lazítok nem kell komoly kapcsolat. Barátnőm 18 éves fiával (én 30) összejöttem és terhes lettem.4 hetes vagyok. A fiú még nem tudja. Mit tegyek?

Én nagyon szeretném ezt a babát... De a fiúnak még tanulnia kell jöv?re érettségizik, utána f?sulira szeretne menni. Hogy mondjam meg neki hogy terhes vagyok? Az anyukája a legjobb barátn?m, minden héten találkozunk.

Legjobb válasz: Szia. Pocsék helyzet!!! Én szintén 30 vagyok,és fogalmam nincs,mit tennék a helyedben! Semmit nem írtál arról,hogy a barátnõd tudja e mi volt kicsi fiacskájával köztetek...? Hogy kapcsolat e ez,vagy csak "összejártok" a sráccal? Azt sem írtad,van e aki támogasson,milyen anyagi helyzetben vagy,van e lakás,vagy albérlet... Ne haragudj,ezek nem is tartoznak ránk,nem is kell rá válaszolni,csak magadban gondold át! Fogom a fejem,soraidat olvasva! :S Lehet,hogy utálatosan fog hangzani,és sokan szemétnek tartanak majd amiatt,amiket írok! Mérlegelned kell!!! Elõször is,ha megtartanád,gondolj bele,el tudod majd látni mindennel,amivel szeretnéd? Hogyan? Egyedül,munka nélkül? 40-50 ezer forintból? Gondolom,ha a melóhelyeden megtudják,nem fognak sok támogatást nyújtani... :( Az apával,most ne is törõdjünk. Nem vagyok benne biztos,hogy számíthatnál egy iskolás srácra,aki még önmagát sem tudja fenn tartani,mivel nem keresõképes,ha suliba jár... Az anyját meg,nem hiszem,hogy pluszba lehetne ilyennel terhelni! Iszonyatos helyzet ez! :( Szurkolok neked!!! Eleve a vizsgálatok,ami szerintem szükséges,egy rakás pénzbe kerül,nem beszélve a babázáshoz való holmikról,mégha használtan veszed is... Én kb 4-5 hetes terhes vagyok,és még nekem sincs fogalmam se,csak sejtésem ezekrõl a dolgokról,de nem lesz könnyû nekem sem,pedig nekem van párom,és szerettük volna a babukánkat. Persze,van olyan barátnõm,aki meg tudta csinálni apa nélkül,csodálom is érte,õ tuti egy túlélõ,mivel se munkahelye,se semmije!!! Sajnos,úgy látom,te is csak magadra számíthatsz,ha megtartod,készülj fel nem lesz könnyû! Ne utálj azért,amiket leírtam,de itt azért egy életrõl van szó,sõt! Többrõl is! Mi lesz,ha megszülöd,és nem áll melletted senki? MIkor mennél dolgozni,hogy jobb életetek legyen,és nem tudod hova tenni? Mellesleg,egy gyermekes nõt nehezen alkalmaznak,pont emiatt,mert mindig van valami ami "beeshet",pl,Isten ne adja,beteg a pici,vagy menni kell érte a bölcsibe,és neked pont nem olyan a munkaidõbeosztásod,stb stb... Gondold át ezeket,nagyon nehéz helyzetben vagy! :( Nem gyötörlek tovább,és még egyszer bocsánatot kérek a leírtakért,nem bántani akarlak,csak leírtam a gondolataimat. Az,hogy én mit tennék a helyedben,teljesen mindegy,itt nem másra kell hallgatni,a te életed,csak te dönthetsz felõle! Kívánok szerencsés döntést! :)

Szia. Pocsék helyzet!!! Én szintén 30 vagyok, és fogalmam nincs, mit tennék a helyedben! Semmit nem írtál arról, hogy a barátnõd tudja e mi volt kicsi fiacskájával köztetek...? Hogy kapcsolat e ez, vagy csak "összejártok" a sráccal? Azt sem írtad, van e aki támogasson, milyen anyagi helyzetben vagy, van e lakás, vagy albérlet... Ne haragudj, ezek nem is tartoznak ránk, nem is kell rá válaszolni, csak magadban gondold át! Fogom a fejem, soraidat olvasva! :S Lehet, hogy utálatosan fog hangzani, és sokan szemétnek tartanak majd amiatt, amiket írok! Mérlegelned kell!!! Elõször is, ha megtartanád, gondolj bele, el tudod majd látni mindennel, amivel szeretnéd? Hogyan? Egyedül, munka nélkül? 40-50 ezer forintból? Gondolom, ha a melóhelyeden megtudják, nem fognak sok támogatást nyújtani... :( Az apával, most ne is törõdjünk. Nem vagyok benne biztos, hogy számíthatnál egy iskolás srácra, aki még önmagát sem tudja fenn tartani, mivel nem keresõképes, ha suliba jár... Az anyját meg, nem hiszem, hogy pluszba lehetne ilyennel terhelni! Iszonyatos helyzet ez! :( Szurkolok neked!!! Eleve a vizsgálatok, ami szerintem szükséges, egy rakás pénzbe kerül, nem beszélve a babázáshoz való holmikról, mégha használtan veszed is... Én kb 4-5 hetes terhes vagyok, és még nekem sincs fogalmam se, csak sejtésem ezekrõl a dolgokról, de nem lesz könnyû nekem sem, pedig nekem van párom, és szerettük volna a babukánkat. Persze, van olyan barátnõm, aki meg tudta csinálni apa nélkül, csodálom is érte, õ tuti egy túlélõ, mivel se munkahelye, se semmije!!! Sajnos, úgy látom, te is csak magadra számíthatsz, ha megtartod, készülj fel nem lesz könnyû! Ne utálj azért, amiket leírtam, de itt azért egy életrõl van szó, sõt! Többrõl is! Mi lesz, ha megszülöd, és nem áll melletted senki? MIkor mennél dolgozni, hogy jobb életetek legyen, és nem tudod hova tenni? Mellesleg, egy gyermekes nõt nehezen alkalmaznak, pont emiatt, mert mindig van valami ami "beeshet", pl, Isten ne adja, beteg a pici, vagy menni kell érte a bölcsibe, és neked pont nem olyan a munkaidõbeosztásod, stb stb... Gondold át ezeket, nagyon nehéz helyzetben vagy! :( Nem gyötörlek tovább, és még egyszer bocsánatot kérek a leírtakért, nem bántani akarlak, csak leírtam a gondolataimat. Az, hogy én mit tennék a helyedben, teljesen mindegy, itt nem másra kell hallgatni, a te életed, csak te dönthetsz felõle! Kívánok szerencsés döntést! :)
Miért nem védekeztetek? Amúgy mindenkinek mondd meg: a fiúnak is és az anyjának is; joguk van tudni!!!! De ne csodálkozz, ha esetleg nem törnek ki örömujjongásban! Te pedig örülj a pici babádnak, gondolom régóta szerettél volna (ahogy írtad is), csak esetleg nem ilyen körülmények között!!! Jó egészséget kívánok!
Húha!Ez igen!A babához GRATULÁLOK!Kérdés az, hogy menni fog-e egyedül, gyesbõl(25000 ft+családi p.12000ft).Szüleidnél laksz?Támogatnak?Nekik ugye elmondod?Én elmondanám az illetékeseknek és kifundálnánk vmi jót együtt!A srácnak elmagyaráznám, hogy tanuljon, nem erõltetnék rá egy gyereket.Õszinte legyél vele(+barátnõddel)!Boldog babavárást!
Nagyon nehéz a helyzeted, de a babát szerintem is tartsd meg. Egy gyereket még egyedul is képes leszel felnevelni. Sokkal nehezebb a helyzet a barátnovel meg a fiúval. A barátnod nem biztos hogy jól fogja fogadni a hírt a fiúval kapcsolatba pedig azt kell megértened hogy még fiatal szórakozásra vágyik és még elotte a fosuli is még évekbe telik míg igazán érett lesz a feladathoz ahhoz hogy apja legyen a gyermeketeknek. Sok szerencsét és kitartást kívánok.
babát megtartanám de a helyzet miatt hallgatnék az illetékeseknek. két életet nem kell tönkretenni te meg örülj a manónak. Találhatsz még pasit akivel megöregedsz:-)
hûha! a barátnõd tudja???? Én nem repesnék az örömtõl már atól kiakadtam volna ha megtudom hogy a legjobb barátnõm és a fia... A babát tartsd meg de ne szólj senkinek róla hogy ki az apa elvesztheted a barátnõdet is.
A kérdező hozzászólása: A barátnõm természetesen nem tudja hogy a fiával összebújtunk néha.... Anyukám is nyugdíjas, de viszonylag jó pénzt kap (110) de sajnos a tüdejében van daganat.....
A "volt exeddel"? :D Ezek szerint exed is csak volt :D:D:D Egyébként a helyedben elbújdosnék szégyenemben...bocs
Fújjj te szánalmas kivénhetd pina, rámásztál a kis 18 éves kisfiúra, és teherbe rakattad magad...... DÖGÖLJ MEG!!!!!!

Tisztelt Doktor úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy 18 éves sógornőm, akinél méhpolipot állapítottak meg. Már tervezik a műtét időpontját, de eközben kiderült a vizeletmintájából, hogy kb. 6 hetes terhes. Mit gondol nem veszélyes ez polip a magzat

Tisztelt Doktor úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy 18 éves sógornőm, akinél méhpolipot állapítottak meg. Már tervezik a műtét időpontját, de eközben kiderült a vizeletmintájából, hogy kb. 6 hetes terhes. Mit gondol nem veszélyes ez polip a magzatra? előre is köszönettel: Nikolett, 27 éves.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A leletek pontos ismerete nélkül sajnos nem tudok nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A leletek pontos ismerete nélkül sajnos nem tudok nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Milyen véleménnyel vagytok arról, ha megláttok egy fiatal 18 éves srácot egy régi ötös, vagy hetes BMW-vel, és milyen véleménnyel vagytok akkor, ha egy újabb fajta Suzukival jelenik meg?

Vagy egyáltalán mit gondoltok róla? És miért? A BMW olyan 15-20 éves, a Suzuki pedig 8.

Legjobb válasz: A kisgyerek menõzni akar a BMW-vel amibe 300 ezer KM van és drága a szervizelése .

A kisgyerek menõzni akar a BMW-vel amibe 300 ezer KM van és drága a szervizelése .
egy fiatal aki régi 5ös vagy 7es bmw be ül, valószínûleg erõsen feltûnési viszketegsége van, szeretné felhívni magára a figyelmet, ezáltal többnek látszani, valószínûleg sekélyes emberi kapcsolatai vannak, és nem nagyon nézik sokra, vagy vmi más területen próbál egy nagy kocsival kompenzálni. manapság nem nagyon vesznek nagy autót, mert ugye a fenntartási költség nagyon magas, (biztosítás, tankolás, szervízelés, ) a régi nagy autók vásárlása a fentebb leírt embereknél jellemzõ. ahhoz h vki eljusson a pontból b pontba tökéletes egy 100 v 1400 köbcentis bármilyen autó, ami lényegesen kevesebb fenntartási költséggel használható, fõleg ha még újabb is, gazdaságosan lehet használni. valószínûleg aki újabb kisautót vezet, kicsit okosabban gondolkodik, a fenntartási költségek megjelenése miatt.
Bármelyikben látom, az jut eszembe, hogy biztos nem önerõbõl jutott hozzá.
1. - úúú-ááá! 2. - óóó!
"Régebbi autót azért vesznek, mert akkor még sok km-re tervezték az autókat." Kérdezz meg egy taxist, hogy szerinte a 30 éves Ladát, a 20 éves Vectrát vagy a 10 éves Octaviát tervezték nagyobb futásteljesítményre. Meg fogsz lepõdni. Ugyanakkor lehet, hogy egy Swift vs. 5-ös BMW strapabíróság összehasonlításból az utóbbi jönne ki gyõztesen, de egyrészt két különbözõ kategóriáról (kisautó vs. nagyautó) beszélünk. Másrészt a célközönség a fiatalok, akik évi 10-20.000 kilométeres távokra használják csak az autót, így valószínûleg pont hidegen hagyja õket, hogy még 30 vagy 40 évig szolgálja ki õket a kocsi. Harmadrészt nem mindegy, hogy milyen áron tudja teljesíteni a gépjármû ezt az elvi futásteljesítményt - kitörölhetem a BMW strapabíróságával, ha 4-5-ször annyi pénzt kell ráfordítanom a fenntartására, mint egy Swiftnek (a korból fakadó plusz hibákról nem is beszélve). "Az áruk emellett egy régebbinek olcsóbb" A kérdésben írt két típus kb. pont egy árban van. "a kötelezõ koruknál fogva még olcsóbb" A kötelezõt nem csak a korból számítják a biztosítók, hanem alapvetõen a baleseti és lopási statisztikákból. Bizonyos márkák (a BMW pont ide tartozik), illetve sport-kivitelek (M) sokkal gyakrabban vállnak káresetek áldozatává, így a biztosítók is többet kérnek el a kötelezõért. Javaslom, használd a neten fellelhetõ kalkulátorokat, mielõtt így általánosítanál. "A másik, hogy melyik az a fiatal, aki inkább egy átlagos autót vezetne, miközben ugyanannyiért vezethet egy sokkal sportosabb kinézetût." Nem vagyok Suzuki-rajongó, de akárhogy nézem, a 3. generációs Swift bizony sportosabb, mint egy kifejezetten üzletemberes luxus BMW 5.
semmi
Én egy régi bmw-t sokkal többre becsülök... sokkal jobb élmény vezetni a hátso kerék adta vezetési élmény más...felszereltségre sokkal jobbak nekem is bmw van e36 fater 3 éves h astrájánál mérföldekkel jobb a felszereltsége kényelme és menetdinamikája bmw az bmw:)
Azt sem mondta senki hogy Suzukit kell venni van még sok autó pl a SEAT egy fiatalos autó .
'a bmw az bmw' Ez igaz! Úgy hogy teljesen értelmetlen összehasonlítani egy alacsonyabb kategóriájú autóval...
BMW: Fellengzõs, neo-dzsentri üzemanyag-pocsékolás Suzuki: Bölcs döntés, a kisautósokra sosem haragszik az ember! Az szerintem nem változtat az elsõ benyomáson, hogy õ vagy a szülei dolgoztak meg érte. Ha valaki saját pénzén vette az autót, akkor nyílván az õ személyiségét fejezi ki, ha meg a szülõk választották és vásárolták neki, akkor meg viselje el, hogy eltartottként a szülõk döntése alapján ítélik meg õt.
Ha én látok egy régi BMW-vel fiatal srácot, aki bömbölteti a zenét, mindig arra gondolok:anyám, ez nem menõ, inkább ciki. Az új Suzukiban, azzal nincs baj.
Régebbi autót azért vesznek, mert akkor még sok km-re tervezték az autókat. Egy fiatalabb, 8 éves suzuki nem hinném, hogy el fog menni annyit, amennyit ezek a "régi" masinák. Az áruk emellett egy régebbinek olcsóbb, a kötelezõ koruknál fogva még olcsóbb. A másik, hogy melyik az a fiatal, aki inkább egy átlagos autót vezetne, miközben ugyanannyiért vezethet egy sokkal sportosabb kinézetût. Egy 1, 3-as suzuki is fogyaszthat annyit mint egy nagyobb motoros BMW. Az, hogy ki mibõl vette nem tartozik senkire. Sok éves gyûjtögetéssel össze lehet szedni azt a pár százezer forintot, illetve nyári szünetben való munkával. Nekem is van egy 95-ös Golf 3 GTI-m 21 évesen, és nem kaptam, hanem mindent egytõl egyig én vettem meg hozzá, én írattam át. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy igenis össze lehet gyûjteni a rávalót, és lehet ésszerû is a döntés, hogy inkább egy régebbit mint újat!
Nekem aztán tök mindegy ki mivel közlekedik addig nem érdekel amíg NORMÁLISAN teszi ezt nem pedig "jajjderajság van" gyerek módjára.
Nem foglalkozok azzal ki mivel jár. Viszont miért csak a két véglet van? Öreg BMW és "fiatal" Suzuki. Mintha más nem is gyártana autót... :)
Jó egyébként jó autók de nem a legjobb döntés .
A kérdező hozzászólása: és a Suzuki? arról semleges?
5. - :) :D
igen, utolsó ezt jól látod. a mai világban egy érettségis, vagy fõiskolás fiatal, aki pl diákhitellel is rendelkezik és keres nettó 100 at kb, abból elég sokáig tartana kispórolni még ennyi pénzt is...h egy régi autóval vki mászkáljon, vagy egy kisebb újfajta kocsival.
Ha nem villogni akarsz, minél fiatalabb kocsit vegyél, természetesen.
Akár BMW-vel, akár Suzukival látnám, azt gondolnám, hogy a szülei nyilván megbíznak benne, és vezetheti a család autóját. Meg esetleg még az a gondolat fordulna meg a fejemben, hogy remélhetõleg jól és felelõsségteljesen vezet.
Köszönöm annak aki az elõbbi (#9) hozzászólásomat lehúzta. Szerintem nem volt benne semmi negatív, vagy off. Leírtam a tapasztalatomat, véleményemet, de gondolom valaki már megint irigységbõl nem tudta elviselni, hogy nekem lehetett ilyen autóm, mert "úgyis az apja vette/tartja fenn/tankolja neki" alapon... Dolgozz meg érte te is úgy, ahogy én. 15 éves korom óta dolgoztam iskola mellett. És én segítettem a szüleimet mindemellett, nem is keveset... Mégvalami - a témához - mostanra már egy sima középkategóriás autóval közlekedek, épp csak klíma van benne. Alig olcsóbb fenntartani (persze az adó és a biztosítás olcsóbb, de azóta több bónuszom van már), kényelemben messze-messze alulmarad, sokszor megfájdul a hátam, vagy a térdem benne. És néha félek, hogyha baleset érne, akkor szívesebben ülnék egy 2 tonnás luxustankban... de ez van.
Idén találkoztam egy átlag Holland családdal, akik egy régi E38-as Bmw 740iL-el jártak a városunkban. Na nekik jól állt az az autó, mint a filmekben. A kisgyerek hátul gyerekülésben, anyu-apu elöl, de egy tök átlag család. És nem voltak ám gazdagok, merem lefogadni, hogy azért vettek ilyen autót, mert az olcsó, de biztonságos autót keresték. És persze nem hajtották a kocsit. Hangját sem lehetett hallani...
énis nagyon erõsen gondolkodok egy 5-ös bmw-n egy gond van, hogy 20 évesek elmúltak már ezek az autók =tönkre megy (sokszor) :D drága a fenntartása , ha ilyen fiatal vagy inkább kérd néha kölcsön a szülõktõl a suzukit ..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!