Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes A II (6 db)

Milyen vitaminokat, táplálék-kiegészítőket érdemes szedni, és enni 18 hetesen? Van-e valakinek tapasztalata a SOTE II. Női Klinikáról, és Dr. Ujvári Elemérről?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedek most is és az elõzõ terhességemnél is. Elõzõ terhességemnél ilyen korban már Maltofer vastablettát is szedtem, most még szerencsére nem kell. Elsõ babámat a SOTE II-n szültem, nem a fent említett dokinál. Egyágyasban voltam, hogy tudjak kicsit dolgozni is (kellett), a kajáról kijelenthetjük, hogy nincs is. A takarítók kedvesek voltak, nõvért nem láttam soha, orvost sem. A csecsemõosztály ajtajára ki van írva, hogy apukáknak tilos a bemenet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem találtam egy élõ csecsemõst, aki segített volna kicsit a szoptatásban, kifejezettem kellemetlen a személyzet. Most megint babát várok (17 hetes vagyok), de elkerülöm a SOTE II-t. Viszont szoktam jót olvastam a SOTE II-rõl, tehát nem mindenkinek van rossz tapasztalata, és tényleg különleges koraszülött osztálya van, amire hál'istennek nekünk nem volt szükségünk.

Én Elevitet szedek most is és az elõzõ terhességemnél is. Elõzõ terhességemnél ilyen korban már Maltofer vastablettát is szedtem, most még szerencsére nem kell. Elsõ babámat a SOTE II-n szültem, nem a fent említett dokinál. Egyágyasban voltam, hogy tudjak kicsit dolgozni is (kellett), a kajáról kijelenthetjük, hogy nincs is. A takarítók kedvesek voltak, nõvért nem láttam soha, orvost sem. A csecsemõosztály ajtajára ki van írva, hogy apukáknak tilos a bemenet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem találtam egy élõ csecsemõst, aki segített volna kicsit a szoptatásban, kifejezettem kellemetlen a személyzet. Most megint babát várok (17 hetes vagyok), de elkerülöm a SOTE II-t. Viszont szoktam jót olvastam a SOTE II-rõl, tehát nem mindenkinek van rossz tapasztalata, és tényleg különleges koraszülött osztálya van, amire hál'istennek nekünk nem volt szükségünk.
Még valami, elõzõ vagyok: ha nem kérem õket, sosem nézik meg a fiam vércsoportját és nem kapok AntiD-t, amire szükségem volt.
Én is elevitet szedtem, nagyon jó volt nekem. Meg magnéziumot, vasat, c vitamint. Napi 1-2 sárgarépát, és almát is ettem nyersen, és a babámnak olyan gyönyörû lett a bõre, hogy mindenki megjegyzi, pedig se nekem , se a páromnak nem szép amúgy...

Székesfehérvári kismamák! A 18 hetes UH-s papíromon rajta van, hogy a 30 hetes UH-ra január 6-án kell visszamennem a II. Szakambulanciára a 227-es szobába. Kell időpontot kéni?

Legjobb válasz: Köszi.Akkor csak odamegyek reggel a leletemmel,hogy engem mára rendeltek vissza? Második válaszoló:mármint ez a szoba hol van?Na ha megérted ahogy én elmagyarázom...szóval,nem a szülészet-nõgyógyászat épületébe mész be,hanem a másik oldalon,ahol az a félkör feljáró van.Szóval ahol a szakrendelésekre lehet menni.És ott bemész és a földszinten,bal kéz felõl megtalálod.

Ha ráírták a papírra, hogy mikor és melyik ajtóhoz kell menned, akkor szerintem nem kell idõpont.Én tavaly szültem, de egy uh-ra sem kellett kérnem külön.Azóta csak nem változott.De ha bizonytalan vagy, egy telefont megér a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Akkor csak odamegyek reggel a leletemmel, hogy engem mára rendeltek vissza? Második válaszoló:mármint ez a szoba hol van?Na ha megérted ahogy én elmagyarázom...szóval, nem a szülészet-nõgyógyászat épületébe mész be, hanem a másik oldalon, ahol az a félkör feljáró van.Szóval ahol a szakrendelésekre lehet menni.És ott bemész és a földszinten, bal kéz felõl megtalálod.
Szia! Nem kell idõpontot kérned!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak is a választ. Na de most ilyenkor mi van, ha az elsõ szerint nem kell, utolsó szerint kell.???
Kell idõpontot kérni, és ez az sztk részben van, ott, ahol van a többi rendelés, a sima nõgyógyászat és az aneszteziológia között. Ahogy bemész az Sztk-ba, a bal oldali lépcsõnél van az ajtó. Nem a terhességi ambulanciára kell menni (ez ugye az új szülészet alatt van, a gyermekosztály mellett), a 12 és a 18 hetes UH, és az NST van a terhességi ambulancián, a 30., 36. heti UH viszont a szakrendelõben... Érdemes beugranod inkább az sztk-ba, a kartonozóba, ha Fváron jársz, mert horror telefonon idõpontot kapni, és ha a 30. hetesre mész, utána rögtön kérj idõpontot a 36. hetire:)
ahol az NSt is van?
A kérdező hozzászólása: Arra az oldalra kell menni ahol a sürgõsségi van, a mentõ.Ott keresd a félkör íves feljárót.
köszönöm a válaszod! Hû ez most nem tudom így hol van. csak megtaláljuk. addig még van idõm!
Nekem is ez van ráírva! De ez amúgy hol van? A dokimat akartam megkérdezni, de csak 2 hét múlva megyek hozzá!
kell idõpontot kérni!név szerint hivnak be!kérj nehogy lemaradj rola az idõpont végett

18 hetes kimama. A II. számú Nőgyógy. Klinikán fogok szülni, Bp-en. Hallottam negatív és pozitív véleményt is. Milyen a szülészet ill. a gyermekágyas osztály?

Legjobb válasz: Szia! A szülõszoba fel van újítva gyönyörûen,a szülésznõk felkészültek és lelkiismeretesek. Ellentétben a gyerekágyas osztállyal. Ott a nõvérek nem nagyon foglalkoznak az emberrel és szinte egy kérdésre sem tudnak válaszolni és túl sok tapintat sem szorult beléjük. Reggel fél 6-kor becsörtetett,hogy vérnyomást mérjen,felvágta a villanyt,de az nem zavart,hogy a kórteremben 4 újszülött aludt éppen. Ennyit róluk,de a dokik jófejek! Boldog babavárást! 2 hetes kisfiú mamája

Szia! A szülõszoba fel van újítva gyönyörûen, a szülésznõk felkészültek és lelkiismeretesek. Ellentétben a gyerekágyas osztállyal. Ott a nõvérek nem nagyon foglalkoznak az emberrel és szinte egy kérdésre sem tudnak válaszolni és túl sok tapintat sem szorult beléjük. Reggel fél 6-kor becsörtetett, hogy vérnyomást mérjen, felvágta a villanyt, de az nem zavart, hogy a kórteremben 4 újszülött aludt éppen. Ennyit róluk, de a dokik jófejek! Boldog babavárást! 2 hetes kisfiú mamája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! Én is pont ezt hallottam, mármint a gyermekágyas részlegrõl. Hátha decemberig javul a helyzet. De azért annyira nem rossz, hogy egyáltalán nem ajánlod, ugye?
Elsõ vagyok. Annyira azért nem szörnyû!:) Akkora már úgyis csaka babód fog érdekelni és az, hogy mikor mehetek haza! Még annyit, hogy a újszülött osztályon is nagyon ügyesek és kedvesek a nõvérkék, látszik, hogy tényleg szeretik a gyerekeket. Sok boldogságot! Ha szeretnél még kérdezni írj privit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, egyenlõre ennyi elég.


Akik II. Kompressziós harisnyát (280den) hordtak terhesség alatt, azoknak segített valamit? Rettenetesen fáj már most a lábam, pedig még csak a 18. hetes vagyok. Köszönök elõre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Én végig hordtam, felváltva combfixet és harisnyanadrágot, másképp nem tudtam volna végigcsinálni. Ha egy-egy nap lustaságból nem vettem fel (néha azért kényelmetlen és a harisnyanadrágot leráncigálni pisiléshez nem egyszerû eset) estére már nagyon fájt és be volt dagadva.

Én végig hordtam, felváltva combfixet és harisnyanadrágot, másképp nem tudtam volna végigcsinálni. Ha egy-egy nap lustaságból nem vettem fel (néha azért kényelmetlen és a harisnyanadrágot leráncigálni pisiléshez nem egyszerû eset) estére már nagyon fájt és be volt dagadva.
szia! nekem segit igaz én ff vagyok, viszér ellen kéne hordanom de sajna ilyen melegbe én nem tudom felvenni, mert hosszu nadrággal nagyon meleg!
jogos a kérdés, nekem a 20. héten csinálják, jövõ héten.
Nálunk csak a 18. héten csinálják. Én 18+4 voltam akkor.
Nekem is azt mondta a dokim, hogyha meglesz az afp eredménye, menjek uh-beutalóért. 16 hetesen van ugye az afp, azt mondták kb. 2 hét mire megjön az eredmény, szóval én is 18-19 hetesen tudok majd uh-ra menni.
Én ma kértem idõpontot az Istenhegyi Géndiagnosztikára, nekem azt mondták a legideálisabb a 19. hét.
Én is az Istenhegyire megyek, 18+6 hetes leszek aznap(õk számolták ki, hogy mikorra kell, hogy adják az idõpontot).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálok korábbi idõpontot kérni, hátha.
Ezt az UH-t 18-22 hetes korban csinálják. A védõnõm azt mondta, hogy a dokik szokták is kérni tõlük, hogy a testesebb kismamákat inkább 21-22 hetesen küldjék, ne 18, mert náluk 18 hetesen nem biztos, hogy mindent pontosan meg tudnának nézni.
Én Görögországban élek és itt a második genetikai ultrahang a 23.héten történik. Hamarabb semmiféleképpen sem lehet azt mondták mert ekkortól látszanak a baba veséi is amit itt vizsgálnak. úgyhogy szerintem nem kell aggódni ha valaki késõbbi idõpontot kap. Ja és itt az elsõ genetikai ultrahangon mérik a nyaki tarkóredõt meg a vérvétel is ekkor történik Down-szûrés végett. Az eredményt még aznap kézhez kaptam..

A SOTE II-n fogok szülni, Dr. Kisfalvi István a fogadott orvosom. Milyen a szülészet? Milyen az orvos hozzáállása a szüléshez? 18. hetes kismami

Legjobb válasz: Én 5 hónapja szültem ott, engem császároztak de még az örzõbe felhozták hogy megnézzem, A csecsemõsõk, volt egy-kettõ aki mogorva de ha kérdezel és nem csúcsidõbe reggel vizitkor akkor segítõkészek, hozzánk bejöttek megmutatni hogy kell szopiztatni..a cukros vizet ha benthagyod akkor itatnak vele ha melletted van akkor te adsz neki ha akarsz.. ha nem , nem, ha nem indul be a tejed és besárgul a tápszert megbeszélik veled...éjjelre bent lehet hagyni..mondjuk ott is a mogorvák húzták a szájukat de ez van.. és én csak éjjel 1kor vittem be addig sírt szegény éhes volt tápszert nem adtak a vizzel nem lakott jól a tejcsim még nem indult be csak itthon..de 5kor már mentem is érte.. Én se nála szültem de sokan dicsérik a kórházat sok rendes fiatal orvos van aki segítõkész Bocsi ha hosszúra sikerült

Én 5 hónapja szültem ott, engem császároztak de még az örzõbe felhozták hogy megnézzem, A csecsemõsõk, volt egy-kettõ aki mogorva de ha kérdezel és nem csúcsidõbe reggel vizitkor akkor segítõkészek, hozzánk bejöttek megmutatni hogy kell szopiztatni..a cukros vizet ha benthagyod akkor itatnak vele ha melletted van akkor te adsz neki ha akarsz.. ha nem , nem, ha nem indul be a tejed és besárgul a tápszert megbeszélik veled...éjjelre bent lehet hagyni..mondjuk ott is a mogorvák húzták a szájukat de ez van.. és én csak éjjel 1kor vittem be addig sírt szegény éhes volt tápszert nem adtak a vizzel nem lakott jól a tejcsim még nem indult be csak itthon..de 5kor már mentem is érte.. Én se nála szültem de sokan dicsérik a kórházat sok rendes fiatal orvos van aki segítõkész Bocsi ha hosszúra sikerült
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Van pozitív és negatív is.:-) Nekem szimpatikus a doki, nõvérem szült nála 12éve és nagyon meg volt elégedve. A pár nap kórházat meg remélem túléljük majd.:)
Én 3 hete szültem ott (más orvosnál) és nagyon meg voltam elégedve a szülészettel!valóban jól felszerelt és biztos orvoson is múlik de nekem minden kívánságomat teljesítették, bár a gátvédelemmel valóban nem sokat bajlódnak, de én elsõ babánál ezt nem is erõltettem. A gyermekágyas osztály az más kérdés, szörnyû lepukkant és nyomasztó, mindent be kell vinni mert még egy fültisztító pálcikát sem tudnak adni a babának, viszont az emberi tényezõ ott is nagyon pozitív, nekem nagyon sokat segítettek a szoptatásban, nagyon-nagyon profi szoptatási tanácsadó van ott, és a tápszerezést ha muszáj valóban megbeszélik az anyukával.
szia, én Kisfalvinál szültem pár hónapja, nem csalódtam benne, nagyon kedvelem. A szülészet jól felszerelt, külön jó, h oktatókórház, mindig van benn több doki, nekem ez megnyugtató volt.(ezzel persze együtt járhat h orvostanhallgatók is nézik a vizsgálatot, többen vizsgálnak) Nekünk császár volt, nem hagytak sokáig vajúdni, az emberi tényezõ szerencse kérdése, a mûtõben mindenki mufurc, fáradt volt, (éjjel) az õrzõben nagyon segítõkész volt az éjszakás nõvér. Én egyágyas szobát kértem, rám sem néztek, ha kértem valamit vagy teljesítették vagy nem, de úgy kell hozzáállni, h 3nap, féllábon is. Csecsemõsök ha kéred, segítenek, szoptatásban kértem segítséget, adtak, nekem mindez belefért, nem is akartam hosszú távra berendezkedni oda;) Boldog babavárást!
Szia! Én 1 éve szültem a dokinál, nagyon elégedett voltam vele. Nagyon természetes szülés párti, nekem az elsõ császárral született, (nem nála) de õ végig sulykolta belém, hogy ez az lesz. Sajna nem sikerült, nem a doki hibájából, maximálisan elégedett voltam vele, nagyon kedves, minden nap bejött, még akkor is amikor amúgy szabadnapos volt, néha nehéz elérni telefonon, mert jön-megy rohan, tv-ben dolgozik stb, de pl az asszisztensét vagy ha lesz fogadott szülésznõd akkor azt mindig eléred, soha nem maradsz tanács, elérhetõség nélkül. A kórházról. Én pozitívan csalódtam a SOTE I-hez képest! Én egyetlen nõvérrel találkoztam, aki mufurc volt, mind csecsemõsök, mind osztályos nõvérek nagyon aranyosak voltak, ha segítségre van szükséged kérni kell, mert amúgy nem ugrálnak az ágyad mellett, de mindenben segítenek. Bármi kérdésed van írj nyugodtan! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!