Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes ülőmunkát végzek (2 db)

18 hetes vagyok, ülőmunkát végzek és most vettem észre, hogy iszonyatosan bedagadt a bokám. Mit tehetek ellene, vagy mivel orvosolhatom?

Legjobb válasz: fontos ne szorítson sehol a papucs, cipõ. kenegesd hûsítõ géllel vagy viszér krémmel és tedd fel valamire a lábad.másik szék vagy nem tudom milyen lehetõségek vannak,de az a lényeg ne lógasd! üdv:19.hetes Kismama:)

fontos ne szorítson sehol a papucs, cipõ. kenegesd hûsítõ géllel vagy viszér krémmel és tedd fel valamire a lábad.másik szék vagy nem tudom milyen lehetõségek vannak, de az a lényeg ne lógasd! üdv:19.hetes Kismama:)
Nekem itt van az asztalom alatt egy fénymásoló papíros doboz :) Ha megteheted, csapd fel a lábaidat!! Üdv 19 hetes kismami
Javaslom a jégzselét, patikában és drogériában is kapható. Masszírozd be vele (Te még eléred:) ) és polcold fel a lábadat. Meglátod, sokkal jobb lesz! Egyébként ebben a nagy melegben, nem csak terheseknek dagad a lábuk...

18 hetes vagyok, nagyon fáradok, napi 8 órán át ülőmunkát végzek, és nagyon nem érzem jól magam, felvesznek vajon táppénzre?

nincs fogadott orvosom

Legjobb válasz: Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és õ ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre. Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérzõ a kismamákkal!

Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és õ ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre. Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérzõ a kismamákkal!
Pont mostanában szigorítottak a táppénzen. Magándoki szerintem felvenne, de ülõ munka mellett sztk-s orvos ill. háziorvos nem biztos. Találj ki valamit!
A változások nem a dokikra vonatkoznak, azzal egy doki nem fog foglalkozni mennyit kap a kismama. Ha rosszul vagy, akkor - normális doki esetében - azzal fog foglalkozni és ad neked igazolást, hogy elmehess táppénzre! Nem az a lényeg, hogy ülõmunka, hanem az hogy rosszul érzed magad, keményedsz vagy bármi, és ezt figyelembe kell vennie egy orvosnak. Az már más kérdés, hogy most kevesebb lesz a táppénz, mint volt, de ez a dokinak lényegtelen, az egészséged és a baba egészsége fontosabb.
A dokinak annyiban nem lényegtelen, hogy minél több ember van táppénzen, annál többet fizet a tb. Mert, ha jól tudom a nagy részét a TB fizeti! Barátnõmet most nem írták ki táppénzre, az orvosok is "be vannak fenyítve"!
Én 3 éve jártam így. 6 hónapos terhes voltam, amikor betelt a pohár, mert minden bajom volt (vizesedtem, a doki állandóan azt mondta, hogy sétáljak sokat, rakjam fel a lábam, amilyen gyakran csak tudom). Ezt persze egyiket sem tudtam megoldani, mert olyan volt a beosztásom... Egyik reggel elmentem az orvosomhoz, elmondtam neki, hogy a munkámból kifolyólag nem oldható meg az, amit mondott, szeretném, ha adna igazolást, hogy el tudjak menni betegállományba. Õ leírta egy papírra, hogy az ülõ munkától megereszkedett a méhem, és javasolja veszélyeztetett terhesség miatt betegállományba felvételemet. Na, több se kellett, másnap már csak összepakolni mentem be és elköszönni. Persze kapott egy kis pénzt ezért az orvosom (ha jól emlékszem 5 ezret adtam neki). Szerintem nincs veszteni valód, próbáld meg, legfeljebb azt mondják, hogy nem.
Nekem pénzt sem kellett adni. Ülõ munkám volt, de egy percre sem lehetett felállni, mozogni, nagyon fájt minden nap estére a hasam. Ezt elmondtam a dokinak, és már adta is az igazolást. Nem kellett pénzt adnom érte. Bátran kérdezz rá, ez most a baba érdeke is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!