Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes és nekem (13 db)

A babák miután megduplázzák a születési súlyukat kicsit leállnak a gyarapodásban? Kb 4-5 hónapban. Az én babóm 18 hetes és 3 hete semmit nem hizott, igaz rengeteget mozog. Lehet már nem elég az anyatej neki?

Legjobb válasz: Lehetséges. de mivel egyre többet és többet mozog lassul is kissé a hízása. Szerinetm menjetek el a dokihoz és nézze meg õ is, bár ha szépen fejlõdik, nem nyugtalan, sírós, akkor tutira nincs baj. Az én kisfiam is pótlást kellett kapjon a 4hónaptól, de ettõl függetlenül szopizott is 1éves koráig. nem baj, ha már más is kell neki nemcsak a tejcsi, elég hüje felfogás van divatban napjainkban: miszerint az a jó anya aki 6-7 éves koráig szoptat, az elsõ évben kizárólag! MARHASÁG! A te picid is lassan ehet és ennie is kell gyümölcsöket, fõzelékeket, ez is a pótlás nam csak a tápszer. Ettõl függetlenül persze szopizzon amíg lehet, az immunrendszereének mindeképpen jót tesz!

Lehetséges. de mivel egyre többet és többet mozog lassul is kissé a hízása. Szerinetm menjetek el a dokihoz és nézze meg õ is, bár ha szépen fejlõdik, nem nyugtalan, sírós, akkor tutira nincs baj. Az én kisfiam is pótlást kellett kapjon a 4hónaptól, de ettõl függetlenül szopizott is 1éves koráig. nem baj, ha már más is kell neki nemcsak a tejcsi, elég hüje felfogás van divatban napjainkban: miszerint az a jó anya aki 6-7 éves koráig szoptat, az elsõ évben kizárólag! MARHASÁG! A te picid is lassan ehet és ennie is kell gyümölcsöket, fõzelékeket, ez is a pótlás nam csak a tápszer. Ettõl függetlenül persze szopizzon amíg lehet, az immunrendszereének mindeképpen jót tesz!
Szerintem is marhaság 6-7 éves koráig szoptatni a gyereket, de én kevés ilyen anyát ismerek, aki valóban ezt teszi. Úgyhogy divatról nemigen beszélhetünk, mert kevesen követik. Az UNICEF ajánlása szerint (gyerekorvosok, védõnõk a tagjai ) a csecsemõ legideálisabb tápláléka az anyatej, ami 6 hónapos koráig kielégíti minden tápanyag igényét. 6 hónapos korában szokták bevezetni a gyümölcsöt, majd zöldséget stb. és egy éves koráig, vagy tovább érdemes folytatni a szoptatást, fõleg azért, mert a fertõzõ betegségek ellen kíváló. Olvastam, hogy 1 éven túl jelentõsen megnõ az anyatejben lévõ ellenanyagok mennyisége, ezzel alkalmazkodva a baba megváltozott "életviteléhez"-elkezd járni, homokozik stb. Szerintem eddig is rengeteget tettél a babád egészsége érdekében, hogy eddig kizárólag szoptattad. Ha elviszed a gyerekorvoshoz, fõleg ha ez idõsebb korosztályba tartozik, úgyis azt fogja mondani, hogy kezd el a gyümölcsöt bevezetni. Nálunk is jelentõsen lelassult a gyarapodás üteme az 5. hónapban, és én 5 és fél hónaposan kezdtem adni gyümölcsöt, nem nagy sikerrel, de legalább már pár kanállal eszik. Ha most elkezded a hozzátáplálást, akkor is min. 1 éves koráig fog szopni. Ha késõbb akkor tovább.
Ha már megduplázta a szül. súlyát fél éves kora elõtt, nagy baj nem lehet! Azt észrevennéd, ha éhes, egyébként elég neki az anyatej, ráérsz 6 hónaposan bevezetni az elsõ kóstolgatásokat.

21 hetes kismama vagyok. A terheléses cukor vizsgálatra adnak beutalot? Kell? Mert nekem nem adtak. 18 hetesen voltam dokinál és a védönö azt mondta, hogy a 26 héten menjek ujra. Nem sok a kihagyás?

Legjobb válasz: Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.

Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.
Kell a beutaló, hiszen ez vérvételes vizsgálat. Ha esetleg magától nem ad a doki , kérjél. És ha cukros vizet iszol a vizsgálatnál (ritka esetben tej+kifli) akkor vigyél magaddal citromlevet. Állítólag picit javít az ízén. Én is viszek majd. Gratula a babához.
kell beutaló. nálunk a 26. héten csinálják. nekünk kellett vinni a glükózt is a terheléshez.bár van ahol csak simán tejet kel ini.hívd fel nyugodtan a védõnõdet.szerintem nem sok ez a kihagyás sok sikert
Kell beutaló, mert vérvétel, sõt nekem is írtak receptet és nekem kellett kiváltani 91 ftért a glukózt...Röhej:-))) Nekem is 24 hetesen kell menni, de abból még nem lesz tragédia, ha 26 hetesen mész, de kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél, aki adja a beutalót. A kihagyás nem sok, úgyis kell vinned az eredményt a védõnõnek legközelebb-)Durván havonta kell menni védõnõhöz és dokihoz is-mifelénk..

Mekkorák egy 18 hetes baba ultrahangos méretei? Nekem hum: 26 mm bpd: 46 mm ac: 144 mm fl: 28 mm hc: 169mm ofd: 58mm és a sulya 317 g ez jo? Mi az az ofd?

Meg az hogy med végü fekvésben?

Legjobb válasz: ofd=hosszanti átmérõt jelent.Ha a www. timmermann.hu-n beírod a rád vonatkozó adatokat,kiírja, hogy 18. héten mi az átlag.de tudod ettõl sok sok eltérés lehet ,és mégis minden oké. Boldog babavárást!

ofd=hosszanti átmérõt jelent.Ha a http://www. timmermann.hu-n beírod a rád vonatkozó adatokat, kiírja, hogy 18. héten mi az átlag.de tudod ettõl sok sok eltérés lehet , és mégis minden oké. Boldog babavárást!
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Méretek!!! Heteknek megfelelõen.


Mikor érdemes szülésznőt fogadni? És mit szoktak neki adni amikor már megszült a kismama? Egy 18 hetes kismama

Legjobb válasz: A vège felé jó fogadni, mikor kiderül hogy befordúlt a baba, lehet simán szülni. 10-40 ezer között szoktak nekik adni

A vège felé jó fogadni, mikor kiderül hogy befordúlt a baba, lehet simán szülni. 10-40 ezer között szoktak nekik adni
Úgy a 30- hét környékén érdemes elkezdeni ismerkedni vele, h a CTG-ket (NST) már õ felügyelje
Max. 30. hét körül érdemes beszélni azzal a szülésznõvel, akit választottál. Azt pedig, hogy mennyiért vállalja a szülést, Vele kell megbeszélned. (Ajándékcsomagért nem fog a szabadidejében bejönni, ezt teljesen jóindulatúan írom, azért, mert Te kérdezted mit szoktak adni, és ebbõl arra gondoltam, nem vagy tisztában vele)
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam hogy ajándék csomagért nem fog csak befutkosni hozzám. Egy kis pénzre gondoltam meg valami kis ajándék mellé azért.
3-as vagyok. Az elsõ találkozás alkalmával érdemes tisztázni az anyagiakat, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe. Mindkettõtöknek így tiszta. Boldog babavárást.

18 hetes vagyok és nekem mostanában kezdett viszketni a hasam. Kenhetem avon-os terhességi csíkok megelőzésére való krémmel?

Legjobb válasz: Szia, Szerintem a DM-ben kapható striák elleni olaj a legjobb erre.Könnyen kenhetõ, nincs benne méreg anyag.Gondolj bele az avonos cucc nem kifejezetten terheseknek való. Nekem bejött Dm saját márkája:Babydream a neve, ha jól emlékszek 300ml és kb 7-800 ft

Szia, Szerintem a DM-ben kapható striák elleni olaj a legjobb erre.Könnyen kenhetõ, nincs benne méreg anyag.Gondolj bele az avonos cucc nem kifejezetten terheseknek való. Nekem bejött Dm saját márkája:Babydream a neve, ha jól emlékszek 300ml és kb 7-800 ft
Újra én.... próbáltam a milupának a terhességi csíkok elleni krémjét is, és alig lehet elkenni, iszonyatosan sûrû a motyó. Üdv
szia! én használom ezt az avonos krémet, és nagyon szeretem.jó az illata, hamar beszívódik és szerintem sokáig elég. Kellemes babavárást! 31 hetes kismama
remélem neked használ, nekem nem vált be, viszont ajánlották sz oriflamest, de szt még nem próbáltam.
Vichy--direkt terhességre van, vagy Babylove olaj a DM-ben, vagy Weleda olaj a DM-ben---ezek mind kifejezetten terhességi csíkok ellen vannak!
Az utolsó trimeszterben sokan szenvednek a terhességi viszketésben(pruritus gravidarum)ez minden látható tünet nélkül viszketegséget okoz a testen, fõleg az altesten.Úgy vélik, hogy a viszketést az epevezetékek enyhe eltö, õdése okozza.Amíg elmúlik áztassuk testünket hûvös, zselés gyógyfürdõbe(például zabtejjel)és ápoljuk bõrünket olajjal(!) krém vagy lotion helyett.

9. hetes kismami vagyok. Ha orvost szeretnék fogadni, mit gondoltok mikor tegyem ezt meg, már a "legelején" vagy várja a 16. -18. hétig. És ha fel is fogadom illik neki mindjárt "hálálkodni" vagy elég a szülés után?

Legjobb válasz: Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!

Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!
Szerintem jobb ha minnél elöbb eldöntöd, hogy kinél akarsz majd szûlni, mert aztán menetközben ismered meg az orvosod mentalitását, hozzállását és ha valami miatt mégsem bíznád rá magatokat akkor még tudsz váltani, én így jártam és a 24. héten váltottam orvost, mert akihez elötte jártam még a nevemet sem tudta megjegyezni. És megkell, hogy mondjam nagyon jól tettem, hogy váltottam, úgyhogy minnél elöbb fogadj dokit ha tehetd.
Szerintem még kicsit korai "megfogadni" az orvost. Én végig egy dokihoz jártam, de kb. csak a 30. héten mondtam, hogy szeretnék nála szülni. Így is lett, a szülésig nem fogadott el pénzt, apró ajándékokat vittünk neki, bon-bon, bor, házipálinka, ezeknek szemmel láthatóan örült, de a pénzt csak a szülés után varratszedéskor adtam oda amikor már jöttünk haza a kórházból. Második babámat várom, de nem is volt kérdés, hogy kinél szülök, egybõl õt hívtam és a nevemen szólított ismét, nagyon rendes doki. Boldog babavárást!
Szerintem érdemes minél elõbb. Nekem pl. nagy mázlim volt, mert a dokinál, akit felkértem, én voltam az utolsó kismama, akit fogadott, annyian szerettek volna nála szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A doki az nem kérdés, nagyon régóta van orvosom, akihez magánrendelésre járok, ha valami gondom van. Szerintem nagyon jó orvos. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy mikor mondjam neki azt, hogy legyen az orvosom. Vagy ilyenkor ez egyértelmû? Õ állapította meg a terhességemet is és hozzá fogok menni jövõ héten ultrahangra is.
Szerintem is jobb minél elõbb. Én tavaly jártam úgy hogy halogattam hogy van még idõ arra , aztán 10 hetesen kórházba kerültem és szó szerint a kutya sem foglalkozott velem, mivel nem volt dokim. Aztán a folyosón sikerült megbeszélnem az orvossal akit szerettem volna megfogadni. Utána minden nap megnézett. Nyugodtan beszéld meg vele már most hogy szeretnéd, ha õ gondozna a terhesség alatt és nála szeretnél szülni. Ha magánrendelésre mész azt fizetni kell, külön nem kell "hálálkodni" majd a szülés után.

Járt úgy valaki, hogy azt mondták neki 18 hetesen, hogy lány lesz a baba és végül fiú lett?

Legjobb válasz: 16.héten még lány volt, a20.heti 4D-n már pasi :) most már 8 hónapos és még mindig pasi :)

16.héten még lány volt, a20.heti 4D-n már pasi :) most már 8 hónapos és még mindig pasi :)
Szia! A munkatársam második házasságából várt babát, és az orvosa azt mondta neki 3-szor is, hogy lány lesz. Borzasztóan örült neki, mert a lányok apásak, a nagyobbik gyermeke amúgy is fiú, így nagy volt az öröm. Bevásárolt a szülés elõtt a picinek. Szinte mindenbõl újat vett, lányosat, rózsaszínt meg pirosat. És mikor a csöppség kibújt megmutatta, hogy fiúcska. Akkorát káromkodott a szülõágyon, hogy az orvosa is meglepõdött. Már egy éves a pici, de utólag már nem adja a fiát semmiért. Nagyon imádja, a férje talán még jobban is örül neki. Amit csak tudott visszacserélt fiús színûre, amit nem tudott azt eladta e neten. Nekem 6 hónapos a kislányom, nekem is 3-szor mondták, hogy lány, de én egy kicsit óvatosan vásároltam. Elsõ perctõl éreztem, hogy lány lesz, nagyon vártam a kis lényét. A nagy fiam 13 éves, mikor megtudta, hogy babát várok kiakadt, most meg annyira szereti, hogy sokszor rá kell szóljak, hogy ne birtokolja. Imádjuk.
Barátnõmnek végig azt mondták, hogy kislány. Majd 38. héten csináltak még egy UH-t, és fütyije volt..... Most is csináltak neki tegnapelõtt mert 40+4 napos, de a kuki ott úszik. :) Ja, és mindenük lányos :)
A kérdező hozzászólása: De jó, ennyi válasz, adtatok ám most reményt, köszönöm! :) Elsõ baba lesz igen, azért is akartunk fiút mert õ majd továbbviszi a családnevet meg hát a fiú az fiú az a fõ. Egy lányt jóval késõbb szerettünk volna.
Nekem 16 hetesen azt mondta a doki, hogy nagyon úgy fest, hogy lány. Örültünk, mint majom a farkának, mert lányt szerettünk volna. Bár azt is mondta, hogy még ne híreszteljük, mert a lába között volt a köldökzsinór, így nem 100 %. Erre 20 hetes közli: bocsi, de fiú! :) )) Már 2 éves lesz és így van jól, ahogy van! Csoda egy kispasi! :) )
Szió ! Nekem egyébként kisfiam lesz és rögtön 18 hetesen megállapitották , hogy kisfiú .Azóta már voltam 4 d -én ott én is egyértelmüen láttam a kukit . A kisfiúkat könnyebben megállapitják sztem lányzóknál több a tévedés. Ird majd meg , hogy lett .:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :)
sógornõmnek is 16hetesen még lányt mondtak, majd 20hetesen már fiu lett!! Még pocakban van- valszeg marad fiu!! :)
Szia! Nekem is azt mondták a 18 hetesen , hogy ez bizony kislány. Tegnap voltam 4D-n és az elsõ mondata az volt az orvosnak, hogy itt láthatjuk a golyóit. Mi meg néztünk nagyokat, hogy mit lát? Mondta, hogy bizony töke van a menyasszonynak. Párom kicsit lelombozódott mert nagyon örült neki amikor úgy volt, hogy kislány. De végül is a lényeg, hogy egészséges legyen. Boldog Babavárást 24hkm
Szia! 12, 19, 20 hetes ultrahangon lánynak mondták a babámat.26 hetes 4d-n fiúnak.Most 7 hetes a kisfiunk:)
3-as vagyok. Mi most masodjara nagyon lanyt szerettunk volna de nem banjuk, hogy ismet fiunk lesz :) Most mar azert remelem, hogy fiu marad mert szinte kek minden cuccunk :) )) Kivanom kerdezo, hogy ugy legyen ahogy akarod. Elso baba amugy? Miert szeretnel ennyire fiut?:) Bocsi a kivancsiskodasert.
hát én drukkolok, bár szerintem ezt buktuk, de ha mégse, akkor az enyém is váltson, vagy cserélünk :D r.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem 4D-re kapcsolva mondta, azon nem is láttuk. Ezért is reménykedem, meg 2D-n is csak oldalról, ebbõl sem tudom, hogy hogy állította, hogy lány... :) Köszi utsó! :)
Drukkolok kérdezõ! :)
A kérdező hozzászólása: Én még mindig reménykedem. Mert 4D-n voltam, bár a 2D-s UH-n mondta a nõ, hogy lányt lát. De 1 hét múlva lesz a genetikaim kórházba, ott reménykedem, hogy mégis fiút hallok. :)
19 hetesen lanyt mondott a szonografus. Tobb uh nem volt (kulfoldon elunk). Mikor megszuletett akkor derult ki, hogy kisfiu :) )) (fiut szerettunk volna) Most ismet terhes vagyok (39 hetes) es a 20 hetes uh-on fiut mondtak. Majd 3 het mulva elkellett mennem egy soron kivuli uh-ra vmi mas miatt ahol megerositettek, hogy fiu. Remelem most nem neztek felre :) (hamarosan kiderul)
A kérdező hozzászólása: De jó :) Én fiút szeretnék de azt mondta a doki, hogy 100% lány :/
...bocsika azért irtam igy rögtön , hogy "nekem egyébként" mert felcseréletem a mondatokat és azt szántam a végére .:) ) 28hkm

18 hetes vagyok és tegnap ittam egy kis colát, és azt vettem észre, kb.3perc mulva, hogy a babám rugdos. Lehet hogy nem "ízlik"neki a cola?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást,csak megkívántam.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást, csak megkívántam.
Cukortól, édestõl, buboréktól rugdos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást, csak megkívántam.:)
Nem lesz semmi baj ha néha megiszol ilyesmit amit megkívánsz :) Én mondjuk leszoktam errõl mert az én kislányom is a szénsavastól (a sima víztõl is) olyan bulit rendez odabent hogy én megyek a hasam után kb. Õ már elég nagy is, úgyhogy fájdalmat is okoz ha így ugrándozik. Tehát ha jót akarok, nem iszok ilyesmit :) 34 hetes
Én még mindig csak a szénsavasat tudom meginni. Persze ásványvizet iszom. Néha egy kis kóla nem árt, de ahogy írtad, nem fogod túlzásba vinni. Azért kezdett mocorogni, mert a kóla megemelte a vércukorszintedet, amit persze Õ is érzékel, és a cukor mivel energia, beindult. :) Ezért javasolják a cukros dolgokat vagy a kávét uh-k elõtt. Sok boldogságot! 35 hetes kismami
Szia! Én csak a szénsavast tudom meginni, kóla, ásványvíz vagy kinley. Nekem a legjobban az ásványvíztõl bulizik odabenn (a kólától nem!), de ez nem jelenti azt, hogy nem tetszik neki. Azt úgyis észre fogod venni, ha a babád nincs oda valamiért, mert akkor nem kívánod azt a dolgot. 37hetes pocis

18 hetes terhes vagyok és az elejétől táppénzen vagyok. Jár nekem étkezési jegy? A főnököm nem akar adni

Legjobb válasz: Általában nem. Munkahelyi szabályzat függõ, hogy mikor adnak, de általában legalább 1-2 napot kell dolgozni, egy hónapban, hogy járjon.

Általában nem. Munkahelyi szabályzat függõ, hogy mikor adnak, de általában legalább 1-2 napot kell dolgozni, egy hónapban, hogy járjon.
Én úgy tudom, hogy táppénz idejére nem jár étkezési utalvány.
Szerintem nem jár. Én sem kaptam.
Ha az adott hónapban nem volt bérezett napod, nem jár az utalvány.
Munkáltatótól függ. Nálunk pl tartós (30 napon túli) betegállomány után nem jár, de ismerek olyat, aki végig kapta!
A munkáltató döntése. Ugyanis az étkezési jegy nem kötelezõen adandó, hanem adható juttatás.
Hát nem tudom hogy jár-e de én kaptam végig a 7 hónap alatt míg táppénzen voltam......

Találtak a 18 hetes ultrahangon a babám fejében egy 1 mm-es cisztát, az orvos nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki. Mit tegyek?

azóta eltelt 7 hét és nem küldött újabb ultrahangra. Orvost nem tudok váltani( ha ezt szeretnétek tanácsolni).

Legjobb válasz: Ezek a ciszták általában maguktól felszívódnak, szerintem ezért olyan ráérõs a doki. Mindenesetre ha aggaszt a dolog, kérjél tõle uh beutalót, ne hagyd magad! Ennyi idõ után teljesen jogos, hogy szeretnéd tudni, mi történt. Ne aggódj, rendben lesz! Jó babavárást!

Ezek a ciszták általában maguktól felszívódnak, szerintem ezért olyan ráérõs a doki. Mindenesetre ha aggaszt a dolog, kérjél tõle uh beutalót, ne hagyd magad! Ennyi idõ után teljesen jogos, hogy szeretnéd tudni, mi történt. Ne aggódj, rendben lesz! Jó babavárást!
Menj el soron kívül kórházi uh-ra vagy egy 4D-s magánrendelésre, akkor fogsz megnyugodni. De akkor biztosan meg fogsz, hajrá, nem lesz baj!
Mi lett a vége?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!