Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes és az orvos (14 db)

A 18 hetes ultrahangon az orvos azt mondta, hogy rossz helyen van a méhlepény. Mi és hogyan fog változni?

A papirra az van irva,hogy hátsó falon tapad,széli része a bels? méhszálat eléri.Egy hónap múlva kell visszamennem,de nem vagyok nyugodt.Azt hallottam,hogy nagy baj is lehet bel?le.

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam a 18.héten, de a 24. héten már jó helyen volt. Ne izgulj, de azért ne emelj nehezet, és mi hanyagoltuk a házas életet is! Boldog babavárást: 31 hetes kismama

Szia! Én is így voltam a 18.héten, de a 24. héten már jó helyen volt. Ne izgulj, de azért ne emelj nehezet, és mi hanyagoltuk a házas életet is! Boldog babavárást: 31 hetes kismama
Ezzel csak az a baj, hogy eléri a méhszájat, ez a nem jó dolog. De ilyenkor van, hogy vándorol még a méhlepény, szóval nem biztos, hogy így fog maradni. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon. Magával a hátsó fali tapadással nincs baj. Ha továbbra is fedni fogja a méhszájat, akkor többet kell pihengetned és nagy esélyed van a császárra. De a kicsinek ettõl nem lesz baja.
17Hetes vagyok és éppen most vették észre nállam is ezt a problémát.Engem is aggaszt, de nekem is egy honap mulva kell visszamenni.Azt mondom magamban ha nagy baj lenne, sürübben kellene járnom kontrollra.És az orvosomon nem láttam a kétségbe esést.Rendkivül jo doki, lelkiismeretes.Ha valami gond lenne annak ugy is van tünete.És ráérünk akkor aggodni.Nekem azt mondta, pihenjek nagyon sokat, a szextöl eltiltott, és szedjem a Magne B6-ot.

Ki számolja jól a terheségi kort? Az orvos és az UH szerint 16 hetes és 4 napos a baba, a menszim szerint 18 hetes és 4 napos.

A doki szerint kés?bb fogant, remélem ez a helyzet és nem az, hogy 18 hetes, csak nem fejl?dik jól.

Legjobb válasz: A legjobb az lenne, ha tudnád, mikor fogant :D Én nem tudtam, hosszú ciklusaim voltak, igy végig 3 hetes különbségek voltak. Azt mondják, hogy a 10-12 hét körüli UH a legpontosabb, nekem ott április 5-öt mondtak, március 31-én született a babám, és az állapota alapján tuti, hogy túlhordtam... Szóval a gépek sem tudhatnak mindent, a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, azt meg úgyis látják a végén majd, illetve a méhszáj és a méhlepény állapotából tudni fogják, mikor kellene kb szülnöd :) Sok boldogságot!

A legjobb az lenne, ha tudnád, mikor fogant :D Én nem tudtam, hosszú ciklusaim voltak, igy végig 3 hetes különbségek voltak. Azt mondják, hogy a 10-12 hét körüli UH a legpontosabb, nekem ott április 5-öt mondtak, március 31-én született a babám, és az állapota alapján tuti, hogy túlhordtam... Szóval a gépek sem tudhatnak mindent, a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, azt meg úgyis látják a végén majd, illetve a méhszáj és a méhlepény állapotából tudni fogják, mikor kellene kb szülnöd :) Sok boldogságot!
Az UH azért pontosabb mint a mensi, mert nekem a doki azt mondta hogy 12. hétig az embriók mérete egyforma csak azután kezdenek a genetikai adottságok meghatározó különbséget mutatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ezek szerint nem csak én nem tudom, hogy mikor fogant a baba:) Bízom az orvosban, Õ azt mondta, hogy egészséges, és ez a legfontosabb.

18 hetes vagyok és az orvos Magnesii Citrcit írt fel keményedésre. Nem túl erös ez?

Legjobb válasz: Elõször én is ezt kaptam, de hála az égnek hányinger miatt nem tudtam lenyelni a kis édest,úgyhogy maradt a Magne b6.Ha ezt írta fel biztosan jó oka volt hidd el.Ha neked is gondot okoz, kérdezz rá nem szedheted-e a simát.

Elõször én is ezt kaptam, de hála az égnek hányinger miatt nem tudtam lenyelni a kis édest, úgyhogy maradt a Magne b6.Ha ezt írta fel biztosan jó oka volt hidd el.Ha neked is gondot okoz, kérdezz rá nem szedheted-e a simát.
Hogy érted azt, hogy erõs? A dokid biztos tudja mit kell szedned. Én is ezt szedtem.


18 hetes kismama vagyok és ma azt mondta az orvosom, hogy kisfiú, a kérdésem volt e már valakinél, hogy mondtak valamit és később az ellenkezőjét mondták?

A lényeg, hogy egészséges legyen ezt tudom de mégis reménykedhetek még, hogy esetleg kicsi lány...

Legjobb válasz: "Addig lehet reménykedni, amíg meg nem születik." Azért ez nem teljesen igaz. Egyik lányom úgy széttárta a lábait (szintén a 18 hetesen), hogy még én is láttam a kisajkakat, pedig abszolút laikus vagyok. Ugyanez a szonográfus a második gyermekünknél is mondta a 18 hetesen, hogy kislány lesz, én vissza is kérdeztem, hogy "biztosra látja-e", õ meg csúnyán nézett vissza, hogy "naná hogy biztosan látja". Az lett. Szintén õ mondta a 18 hetesen a harmadikkal, hogy lány lesz. Nem kérdeztünk vissza, elhisszük. Mindegyiknél csak lány névvel készültünk. Nem bántuk volna, ha lesz egy fiú is, de bírjuk a csajokat! :o)

"Addig lehet reménykedni, amíg meg nem születik." Azért ez nem teljesen igaz. Egyik lányom úgy széttárta a lábait (szintén a 18 hetesen), hogy még én is láttam a kisajkakat, pedig abszolút laikus vagyok. Ugyanez a szonográfus a második gyermekünknél is mondta a 18 hetesen, hogy kislány lesz, én vissza is kérdeztem, hogy "biztosra látja-e", õ meg csúnyán nézett vissza, hogy "naná hogy biztosan látja". Az lett. Szintén õ mondta a 18 hetesen a harmadikkal, hogy lány lesz. Nem kérdeztünk vissza, elhisszük. Mindegyiknél csak lány névvel készültünk. Nem bántuk volna, ha lesz egy fiú is, de bírjuk a csajokat! :o)
Szonográfus a 18. hétig minden alkalommal kisfiút mondott, 24 hetesen a nõgyógyász kislányt, megmutatta és elmagyarázta, mi hol micsoda, és valóban kislány lett. Elõtte a fiamnál már a 12 hetes uh-on én laikus is láttam azt a kis pluszt :D
Ha szonográfus mondta, akkor valószínûleg jól látta. Ha nõdoki 8akinek nincs szonográfus végzettsége is), akkor lehet, hogy nem találta el, bár 18 hetesen ha direktbe mutatja a baba, akkor már jól látható...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és biztos vagyok benne, hogy örülni fogok a picikémnek majd a 2. baba lányka lesz :-)
Épp most kérdeztem meg a védõnõmet, õneki nem is tudom hány év alatt egyetlen egy olyan esete volt, amikor végül más lett a pici, mint amit mondtak. Hátha, te vagy az az egy! :-) Amúgy a kis kukacosnak is nagyon fogsz örülni!!!
A kislányt nehezebb eltéveszteni, de a kissrác az elég szembetûnõ már a 18. héten, szerintem. Bár látom, itt az ellenkezõjére is volt már példa bõven. Szerintem klassz dolog nagyon fiút nevelni! Majd meglátod, hogy fogod imádni! :) )
Mind a 2 kisfiamnál megmondták a 18-20.héten.Nem lettek lányok:)
nekünk a 18. héten megmondták hogy kisfiú, az is lett (már én is láttam a fütyijét ekkor) állítólag fiúból már nem lesz kislány, fordítva még lehet :) imádni fogod a kissrácot majd meglátod!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-) Majd 2 hét múlva mond valamit újra :-)
nekem egy ismerösömnek 12-16-18 hetesen volt kisfiu és 22 hetesen kislány lett. én most voltam 19 hetesen UH-n elötte is mondogatta hogy kislány de 19 hetesen egy olyan képet is sikerült csinálni amiböl 100% hogy kislány. második babánk. elsö is lány. akkor tud biztosat mondani ha alulról látja a feneket. olyan mint amikor pelenkázol egy gyereket és felhúzod a lábait onnan nézed meg milye van. kisfiuknak kis csomag van, lányoknak egyértelmüen vágás. szemérem ajkak már rendesen látszódnak. adott is róla képet, annyira egyértelmü. Szerintem 18-ik héten már elég egyértelmü.
Egyik ismerõsömnek végig fiút mondtak, és a végén lány lett. Addig lehet reménykedni, amíg meg nem születik. :)
A kérdező hozzászólása: Nem szonográfus mondta elég hirtelen rávágta, hogy fiú, tényleg a lényeg, hogy egészséges legyen de annyira szerettem volna ha kislány :-)Végül is az a biztos ha megszületett addig lehet reménykedni is :-) Köszönöm a válaszokat
Nekem 18, 20 illetve 25 hetesen is kislányt mondott, aztán 30 hetesen már kisfiút látott a dokim.
Én eddig csak olyanról hallottam akinek lányt mondtak és a legvégére fiú lett.. Ha mi választhatnánk fiút szeretnénk.. Amikor múlthéten nézte a doki akkor annyira mozgott hogy semmit nem lehetett látni.. de azt mondta 70 % hogy lány.. nem szokott tévedni de azért kicsit reménykedek.. hátha.. nõvéremnek is lányt mondtak és az utolsó héten fiú lett :)

18 hetes vagyok, és náthás. A Maripen gyógyszert irta ki az orvosom, napi 3×1-et. Én még is félek kicsit. Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Kedves Doktor Úr! 18 hetes kismama vagyok, és 4 nappal ezelőtt többszöri haskeményedés miatt felkerestem az orvosom, aki a kivizsgálás után azt állapította meg, hogy a méhlepény mélyen fekvő, fedi a méhszájat. A baba mozgását, és ezt a problémát hozta fel

Kedves Doktor Úr! 18 hetes kismama vagyok, és 4 nappal ezelőtt többszöri haskeményedés miatt felkerestem az orvosom, aki a kivizsgálás után azt állapította meg, hogy a méhlepény mélyen fekvő, fedi a méhszájat. A baba mozgását, és ezt a problémát hozta fel indokként a keményedésre. Azóta napi szinten tapasztalok 8-10 alkalommal haskeményedést, néha egy kisebb “dudor” is kiemelkedik az alhasamból. Pár ismerősömnek terhesség alatt ugyanez a problémája volt a méhlepény megtapadásával, viszont egyikük sem tapasztalt emiatt keményedést. Kérdésem az lenne, hogy ettől függetlenül valóban lehet-e ez az okozója, és mennyire veszélyes ez a babára nézve? Köszönöm: Krisztina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, a keményedéseket ez is okozhatja. Feltétlenül indokoltnak tartom a szigorú ágynyugalmat, fokozódó panaszok esetén pedig a szakorvosi kontrollt! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, a keményedéseket ez is okozhatja. Feltétlenül indokoltnak tartom a szigorú ágynyugalmat, fokozódó panaszok esetén pedig a szakorvosi kontrollt! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! 18 hetes kismama vagyok, és 4 nappal ezelőtt többszöri haskeményedés miatt felkerestem az orvosom, aki a kivizsgálás után azt állapította meg, hogy a méhlepény mélyen fekvő, fedi a méhszájat. A baba mozgását, és ezt a problémát hozta fel

Kedves Doktor Úr! 18 hetes kismama vagyok, és 4 nappal ezelőtt többszöri haskeményedés miatt felkerestem az orvosom, aki a kivizsgálás után azt állapította meg, hogy a méhlepény mélyen fekvő, fedi a méhszájat. A baba mozgását, és ezt a problémát hozta fel indokként a keményedésre. Azóta napi szinten tapasztalok 8-10 alkalommal haskeményedést, néha egy kisebb “dudor” is kiemelkedik az alhasamból. Pár ismerősömnek terhesség alatt ugyanez a problémája volt a méhlepény megtapadásával, viszont egyikük sem tapasztalt emiatt keményedést. Kérdésem az lenne, hogy ettől függetlenül valóban lehet-e ez az okozója, és mennyire veszélyes ez a babára nézve? Köszönöm: Krisztina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, a keményedéseket ez is okozhatja. Feltétlenül indokoltnak tartom a szigorú ágynyugalmat, fokozódó panaszok esetén pedig a szakorvosi kontrollt! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, a keményedéseket ez is okozhatja. Feltétlenül indokoltnak tartom a szigorú ágynyugalmat, fokozódó panaszok esetén pedig a szakorvosi kontrollt! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

18 hetes kismamák! Ha van pocakfotótok megosztanátok velem? Kíváncsi vagyok Nektek mekkora! Kicsit kicsinek találom az enyém! Bár az orvosom szerint minden rendben a babóval! És ez a lényeg!

http://kep.psharing.com/590710.jpg%5B/URL%5D

Legjobb válasz: 23. hétig nem nõtt a a hasam. Kb. akkora volt mint neked. Bocs fotóm nincs. A 23. hét után viszont szépen elkezdett nõni, és a végén szép kis kerek pocakom lett. Nem mindenkinek nõ meg hamar és lesz nagy a hasa. Odabent jól elfér a kis picúrod, de lesz õ még nagyobb is, majd akkor elkezd gömbölyödni jobban a hasad.

23. hétig nem nõtt a a hasam. Kb. akkora volt mint neked. Bocs fotóm nincs. A 23. hét után viszont szépen elkezdett nõni, és a végén szép kis kerek pocakom lett. Nem mindenkinek nõ meg hamar és lesz nagy a hasa. Odabent jól elfér a kis picúrod, de lesz õ még nagyobb is, majd akkor elkezd gömbölyödni jobban a hasad.
A tippelõs kérdésnél is kiderült hogy megfelelõ méretû a pocid, vékony vagy és ez a normális méret barátnöm velem egy idõs terhes és 25 hetesen még szinte semmi hasa nem volt enyém meg már akkor hatalmasan látványos volt pedig a babája már akkor nagyobb volt mint az enyém.Alkat függõ.Ne aggódj. ûdv:32hetes km.
Ugyhogy nyugodj meg te vékony vagy én meg sokat hiztam az elsõ 4 honapban savam volt és mindig rágcsálnom kellet hogy elmuljon sajnos, de most már csak babára hizok igy 32 hét végére 10 kg nál tartok. te nem fogsz sokat hizni szerencsés vagy a baba meg fejlödik. Neked is boldog babavárást és könnyû szúlést! Üdv 32 h km
Még mindig én vagyok van 18hetes fotóm is de azért nem tettem fel mert nekem tényleg nagy hasam volt ezért mutattam meg elõbb a 28 heteset itt a 18 hetes is mindenki többnek nézte a tippelésnél. http://kepfeltoltes.hu/view/110621/20110621_014__www.kepfelt..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nagyon aranyos vagy! :)
Kicsinek találod a tiéd? Nekem negyed ekkora sem volt, olyan lapos voltam a 26. hétig, mint az alföld, nyugodj meg, minden rendben. Mindenki másképp pocakosodik, valakinek már akkora hasa van, mintha a 35. héten lenne, másnak meg semmi, nem szélesedik, nem domborodik (mint én). Csinos kismama vagy, ne parázz! ;)
A kérdező hozzászólása: Igen Neked tényleg nagy volt! :) Már nyugodt vagyok mert tényleg nem a pocak mérete a lényeg! A lényeg hogy a babó jól van! Köszönöm még egyszer! Neked is könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: De szép pocakod van! Tényleg alkat függõ! És a bõr nyúlása is! Szerencsés vagy! Ahogy nincs egyforma terhesség nincs egyforma pocakméret sem! Köszönöm! Boldog babavárást! És gratulálok!
Én a 32 hetes km vagyok , nekem elég nagy már a pocakom de nem repedt még egyáltalán meg a bõröm semmit nem látni ugyan olyan mint volt ez alkat függõ. Itt egy kép amire én kértem tippeket 4 hete volt aki 22nek tippelte volt aki 35nek, és volt aki megkérdezte kinyomtam-e a hasam? http://kepfeltoltes.hu/view/110906/20110901_001__www.kepfelt..
A kérdező hozzászólása: Hát nekem azért ruhában is észrevehetõ! Fõleg azért mert passzos ruhákat hordok mert büszkén viselem az enyhén domborodó pocakot! :) Csak kicsit türelmetlenek vagyunk! De majd csak megnõ! :) Legalább nem reped szét a bõrünk! Ami valljuk be nem utolsó szempont! ;) Köszönöm! Neked is!
Én 16 hetes vagyok és az enyém is elég kicsi. Ma voltam vérvételen és a többi kismama csak csodálkozott , hogy 16 hetes vagyok, mert õk semmit nem látnak rajtam. Gondolom te is ugy vagy, hogy ruhában szinte semmi, de így oucér hassal azért gömbölyödik. Nekem a védõnõ még azt mondta, hogy még izmos a hasam, azért nem látszik. Pedig nem is tornázom, nem vagyok egy Rubint Réka tipus. Boldog babavárást neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megnyugtattál! Csak pont a tippelõs miatt.. valaki 11 hete írt! :( Az egy kicsit kevés! De igen alkat függõ! Még egyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Aranyos vagy!
Én húsos alkat vagyok, puffadok is , nekem nagyobb.De a tied csinosabb.
Szia! Én épp 17+1 hetesen voltam uh-n, akkor az eredményeimnél számszerûleg csak a BPD-t írták, az 39mm volt. Épp 18 hetesen voltam 4D-n, ott normálisan lemért mindent a doki: BPD: 44mm, HC: 150mm, AC: 137mm, FL:29mm és a súlyát 260g-ra becsülték, de a teljes hosszát itt sem mondták. Itt találsz bõvebb infót: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=18

18 hetes babás vagyok. A dokim elküldött genetikai vizsgálatra. Az orvos a Bajcsiba dolgozik. Be kell ott jelentkezni genetikai tanácsadásra vagy csak oda megyek és várom a soromat?

Legjobb válasz: Szia én multhéten voltam pont ugyan ott:) Nos odamész bejelentkezel a kartonozoban aztán fel kell menni asszem a 2dik emeletre és ott lesz a folyosó végén a genetikai tanécsadás arra mindenképp menj mert én is megjártam vártam 3órát a semmire:( Utána fel kell menni asszem a 4dik emeletre és ott lesz az UH de ott csak akkor vizsgál meg a doki ha meg van a genetikai tanácsadásod:)Én este 7re értem be az Uh:):) AMugy a Dr.Ferenczy Miklóshoz jelentkezz be õ ott a genetikus guru:) Remélem te elõbb bejutsz majd mint én :) Boldog babavárást:)

Szia én multhéten voltam pont ugyan ott:) Nos odamész bejelentkezel a kartonozoban aztán fel kell menni asszem a 2dik emeletre és ott lesz a folyosó végén a genetikai tanécsadás arra mindenképp menj mert én is megjártam vártam 3órát a semmire:( Utána fel kell menni asszem a 4dik emeletre és ott lesz az UH de ott csak akkor vizsgál meg a doki ha meg van a genetikai tanácsadásod:) Én este 7re értem be az Uh:) :) AMugy a Dr.Ferenczy Miklóshoz jelentkezz be õ ott a genetikus guru:) Remélem te elõbb bejutsz majd mint én :) Boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bejelentkeztem! A dokinõvel beszéltem, mondta menjek oda 3-ra, jelentkezzek be, da innivaló ropi, szotyi nélkül ne menjek mert sokat kell várni! :) O


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!