Találatok a következő kifejezésre: 18 éves vagyok. Még nem állt (6 db)

18 éves lány vagyok. Még nem állt be rendesen a menstruációm vagyis 2 hónaponta jön csak meg. Most már 2 hete barna folyásom van. Nagyon aggódom, mit tegyek?

még sz?z vagyok szóval terhes nem lehetek legalább e miatt nem kell aggódnom

Legjobb válasz: Menj el nagyon gyorsan nõgyógyászhoz. Valószínû valami hormonális probléma lehet. Õ helyrerakja.

Menj el nagyon gyorsan nõgyógyászhoz. Valószínû valami hormonális probléma lehet. Õ helyrerakja.
nem kéne beijeszteni a kérdezõt!!!! elösször ne is várd h normálisan fog menni minden mert nem nekem már egy éve volt az elsõnek de nem is számolom az eltelõ napokat mert nem rendszeres szal úgysem tudom kiszámolni h mikor jön meg am lehet h csak meg vagy fázva(akk lehet h a hasad alja is fáj) lehet h fertõzés(akk viszket) kérdezd meg anyukádat szia
Én is azt mondom amit az elõzõ hozzászóló. Menj el nõgyógyászhoz! Az én nõvérem most 31 éves és ugyanez a helyzet vele is, de nem volt hajlandó elmenni nõgyógyászhoz, és most már hozzászokott hogy kb 3 hétig tart neki, jónéhány hónap kimaradásával. Õ nem jól cselekedett, nem akarta hogy segítsenek a problémáján! Szóval menj nyugodtan nõgyógyászhoz, biztos hogy õ helyrehozza a mensidet! :)
Én anno ugyanígy voltam 13 évesen, anyukámmal elmentem nõgyógyászhoz és írt fel gyógyszert amitõl beállt rendesen! Nem kell semmitõl félni!
Szia! Szerintem is menj el nõgyógyászhoz, aki majd orvosolja problémád.valószínû, hogy egy magasabb hormontartalmú gyógyszert fog felírni(pl norcolut)amit szedned kell pár napig és amikor abbahagyod akkor megvonásos vérzésed lesz(szervezeted "hiányolja" majd a hormonokat , amikez pár nap alatt hozzászokott s ennek eredményeként vérzésed lesz).Vagyis az orvos beállítja így a gyógyszerrel pl 28 naposra a ciklusod és a késõbbiekben ez meg is marad.Ne aggódj de menj el orvoshoz, a kivizsgálás nem lesz felesleges.Ne félj!Mond a dokinak , h szûz vagy, s óvatosan fog megvizsgálni:)
Szia!Ne aggódj.Én most 20éves vagyok, és eleinte nekem is csak minden második havonta volt csak meg.Én nem mentem dokihoz.És kb egy éve állt be ugy hogy nem szedtem gyóygszert.A barna folyást azt nem értem, azzal szerintem érdemes orvoshoz menni.De ne ilyedj meg! Puszi. egy 20éves lány Az elsõ válaszadónak irom, hogy nem kéne ilyezgetni a kérdezõt! Szerintem igy is meg van ilyedve, ésitt csak tanácsot kér, és véleményt, nem arra van szüksége, hogy ilyezgesd!!!
Fog az nõni, ne siettesd. Nem mindenki tud szakállat növeszteni 18 éves kora elõtt.

11 éves korom óta menzeszelek, most 18 éves vagyok és még mindig nem állt be egy rendszerbe, ezért mindig csak meglepetés szerûen jön meg. Mit csináljak, hogy végre rendszerezõdjön? Várjak még?

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ne várj ,ez nem normális. Lehetnek hormonális okai vagy valami rendellenesség .. Azonnal keresd fel az orvosodat és mondd el neki a problémádat,õ tud segíteni :)

Ne várj , ez nem normális. Lehetnek hormonális okai vagy valami rendellenesség .. Azonnal keresd fel az orvosodat és mondd el neki a problémádat, õ tud segíteni :)
Fogamzásgátló lehet rá egy megoldás. De nem rendszertelenül jön ugye mármint h nem jön túl hamar/nem marad ki. Mert ha igen akkor nõgyógyász.
Nõgyógyászhoz kéne fordulni. Maximum 3 év alatt be kellett volna állnia. Akár hormonális vagy szervi oka is lehet.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!! :)
Kérdés neked mi a rendszertelen? Rendszertelen az, hogy a ciklusod nem 28 és 35 nap között van, hanem mondjuk egyik hónapban 20 másik hónapban 45 napos ciklusod van. A pár napos csúszás ciklusonként teljesen normális. Atomóra pontosságú menszesze nagyon kevés nõnek van, hogy pontosan mondjuk 29 napos mindig a ciklusa. Nekem pl úgy volt a gyógyszer elõtt, hogy egyik hónapban 28 aztán 30 majd 29 megint 30 és így tovább váltakozott. A nõgyógyász szerint ez teljesen normális volt.

18 éves vagyok és még nem állt be a menstruációm! Mit csináljak? A múltkor fél évig nem jött meg! Júniusban azonban igen! De azóta megint semmi. (nem vok terhes)

És azóta nincs meg mióta elkezdtem a jogosítványt. NAgyon ideges voltam addig a fél évig! Lehet az idegesség az oka?

Legjobb válasz: Egy menstruáció nagyon összetett dolog tud lenni :) Szerintem függ ez az alkatodtól is, attól, hogy mióta menstruálsz (mert azt nem írtad), függ az étkezésedtõl (például egy ideje diétázol, vagy megváltozott valami miatt az étrended; túl sokat, vagy túl keveset eszel-iszol, túlfûszerezed az ételt), és befolyásoló tényezõ tud lenni a stressz is, ami egy jogosítvány megszerzésénél nem kis dolog... Esetleg személyes trauma? Mert lehet, hogy valami olyan dolog ért, ami, ha nem is vetted nagyon észre, de kihat az életedre. Szerintem ha Te is úgy gondolod, menj el nõgyógyászhoz. Nem harap, nem fáj, csak sokan azért riogatnak, mert félnek az esetleges rossztól. De a rossz, ha idõben kezelik (és észreveszik!), akkor egy erélyes tapasztalattá válik, hogy nem szabad csak félszbõl elkerülni a rendelõt. Sok sikert neked! :) Bátorság!

Egy menstruáció nagyon összetett dolog tud lenni :) Szerintem függ ez az alkatodtól is, attól, hogy mióta menstruálsz (mert azt nem írtad), függ az étkezésedtõl (például egy ideje diétázol, vagy megváltozott valami miatt az étrended; túl sokat, vagy túl keveset eszel-iszol, túlfûszerezed az ételt), és befolyásoló tényezõ tud lenni a stressz is, ami egy jogosítvány megszerzésénél nem kis dolog... Esetleg személyes trauma? Mert lehet, hogy valami olyan dolog ért, ami, ha nem is vetted nagyon észre, de kihat az életedre. Szerintem ha Te is úgy gondolod, menj el nõgyógyászhoz. Nem harap, nem fáj, csak sokan azért riogatnak, mert félnek az esetleges rossztól. De a rossz, ha idõben kezelik (és észreveszik!), akkor egy erélyes tapasztalattá válik, hogy nem szabad csak félszbõl elkerülni a rendelõt. Sok sikert neked! :) Bátorság!
Szia. Én is hasonló problémákkal küzködöm, nemrég érettségiztem és a stressz miatt tudtam is hogy el fog maradni, mert mindig így van. Aztán kb 5 hónap után azért már elkezdtem aggódni, de szerencsére már megjött. A nõgyógyász meg nem nagyon akar fogamzásgátlót felírni, mert lehet, hogy kicsit komolyabb a dolog - lehet hogy nem lehet gyerekem pont a menstruációm rendellenessége miatt, szal mindenképpen menj el dokihoz. Legalább tudod mire számíthatsz, esetleg tanácsot tud adni. 20/L
Nem vagyok szakértõ, de szerintem lehetséges h a stressz miatt nem állt be normálisan a ciklusod. Menj nõgyógyászhoz. Bár könnyû mondani mert 17 vagyok és még nem voltam de nem is akarok soha menni...
Ha már legalább 2-3 éve menstruálsz akkor illene már szabályosnak lenni. Nem mindegy, hogy mostanság ennyire rendszertelen, vagy a kezdetektõl hosszú hónapokra kimaradozott. Fél év az nagyon sok ezt önmagában csak az idegeskedés rovására nem feltétlen szabad írni. Én a helyedben elmennék orvoshoz.
Én 32 vagyok és van egy babám. Soha életemben nem volt rendszeres menstruációm csak olyankor amikor fogamzásgátlót szedtem. Nem volt ritka 6-8 hónapos kimaradás sem, persze olyankor nem aggódtam mert nem éltem szexuális életet.

Menjek nőgyógyászhoz? 18 éves vagyok, nem szedek fog.gátlót, még nem állt be rendszeresen a mensim, az ugye nem jó, ha 2 hetenként jön meg?

A szitu a következ?: 2 hete voltam biciklizni(1,5 órát),és közben megjött,gondolom a meger?ltetés miatt. 3 napja szintén voltam,és utána azonnal (azt hittem) megjött,de mégsem,csak egykissé barnás szín? volt. Tegnap érettségiztem,és (az izgalomtól?) megint csak azt hittem,nah most jött meg,de nem. Ma itthon maradtam,mert sokan kellett tanulnom,de megint csak olyan,mintha megjönne. Ilyenkor mindig beveszek gyógyszert(AlgoFlexM),hogy már eleve megel?zzem a görcsöket(mert az els? 2 nap kibírhatatlan).Ennyiszer nem lehet "pötyögtet?".

Legjobb válasz: Nem, az valóban nem normális dolog, ha már évek óta menstruálsz, és ennyire rendszertelen. tényleg menj el egy nõgyógyászhoz, majd õ kideríti mi ennek az oka, és beállítja.

Nem, az valóban nem normális dolog, ha már évek óta menstruálsz, és ennyire rendszertelen. tényleg menj el egy nõgyógyászhoz, majd õ kideríti mi ennek az oka, és beállítja.
Kb. 2000 forint, 30 darab van benne, vagyis egy hónapos adag. (nem minden gyógyszertárban lehet kapni, ha nincs, akkor 2-3 nap alatt meghozatják.) Én is AlgoFlex M-et szedek, de mióta az Agnucastont is szedem, az elsõ két nap durva görcsölése is enyhült. De nyugodtan lehet mellé szedni bármilyen görcsoldót, azért még nekem is kell. Megnéztem a papírját, barátcserjekivonat van csak benne, semmi vegyi dolog.
Szerintem az barnás folyás, legalábbis az alapján, amit leírtál. Ne kapkodj gyógyszert amíg nem is görcsölsz, és azt se tudod megjött-e.
hasonló panaszaim voltak, nem akartam bogyót szedni csak ezért, dokim sem szorgalmazta, szerinte felesleges emiatt hormonnal gyilkolni magad, amíg nem muszáj. Próbáld meg az Agnucaston tablettát, gyógynövénytartalmú, pont ilyen panaszokra jó, nekem beállította a mensimet rendesen. (Recept nélkül kapható, nem gyógyszer, , csak gyógynövényt tartalmaz. Mindennap be kell venni, akkor is, amikor éppen megvan.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Ezt ki fogom próbálni, és lehet szedni mellé AlgoFlexet, vagy ebben van egy kis görcsoldó is? Mennyibe kerül? Nagyon hálás vagyok a válaszért :)
A kérdező hozzászólása: És meddig kell szedni?
Vagy helyreállítja, Tekintve, h most vagy megborulva.:)
A kérdező hozzászólása: De fiatal korban fog-gátlót szedni, mikor nincs is pasim, és vélhetõleg még egy darabig nem is lesz?Ennek mi értelme van? Csak felborítja a hormonokat, nem?
Sztem menj el másik orvoshoz, bár én nem értek hozzá, de ezt akkor is be kellene állítani. beállítani tényleg fogamzásgátlóval szokták, vagy egyéb hormonális tartalmú gyógyszerrel. unkatesómnak is össze-vissza jött meg (18 õ is) és õ olyan gyógyszert kapott, amiben 2 szem volt, és helyrejött neki.
A kérdező hozzászólása: Hogy állítja be? Amúgy 14 éves koromtól évente megyek hozzá, eddig azt mondta, minden rendben van(csak azért járok, mert szeretem, ha minden rendben van velem). Õ azt mondta, hogy majd a fog. gátlónál beáll, meg majd idõvel...néha megjön 28 napra, néha meg...ilyen, nah :)
De azért nem árt, ha elmész dokihoz, ha más nem, azért hogy megnyugodjál, hogy nincs semmi baj.

18 éves srác vok és az a problémám hogy nem áll fel ha szexről van szó de ha petting akkor áll én még szűz vagyok de ő ezt nem tudja azt mondtam neki hogy voltam már előtte nővel elmondjam neki hogy szűz vagyok és mit tegyek hogy felálljon szexre?

már sokszor beszéltünk róla hogy mi lehet de nem tudjuk mi lehet az elején még áll de utána lelankad ? szereti hosszú ideig húzni a dolgokat nekem is jó lenne de viszont lelalankadok és utána már fel sem áll lécci segítsetek

Legjobb válasz: köszi szép a választ és köszi szép EE33 a te válaszodért de én ezt beismertem magamnak és tegnap elmondtam neki a dolgot mert már télleg szarul éreztem magam miatta még nem próbálkoztunk azóta de remélem mostmár sikerrel járunk legközelebb most haragszik de meg is értem igaza van és neekd is igazad volt köszi még1x

A kérdező hozzászólása: köszi szép a választ és köszi szép EE33 a te válaszodért de én ezt beismertem magamnak és tegnap elmondtam neki a dolgot mert már télleg szarul éreztem magam miatta még nem próbálkoztunk azóta de remélem mostmár sikerrel járunk legközelebb most haragszik de meg is értem igaza van és neekd is igazad volt köszi még1x
Hú.. hát ha most amcsiban lennénk akkor EE|33 válaszára biztos tapsolnának XDD
A kérdező hozzászólása: aki nem tud rendesen olvasni és átnézni a kommenteket azt sajnálom... de még1x leírom már elmondtam neki ugyhogy mostmár elég ezekbõl az üzikbõl hogy mondjam el stb...-.- már csak tippeket és tanácsokat szeretnék hogy mitõl lankadhat le hogyha szexrõl van szó
Hali! Reális leszek: A sunnyogásnak, õszintétlenségnek MINDIG megvan a büntetése. És ez esetben te büntetted meg ezzel a "füllentéssel" saját magadat! >:-o 1.) Hogy õ nem tudja, de te füllentettél neki, így te ráparázol az aktusra, mert rettegsz attól, mikor deríti ki az igazságot rólad, közben lassan meg A TE HIBÁDBÓL önmagát kezdi vádolni, hogy biztos miatta nem áll fel... :-( Most mondd! Miért kell ezt? >:-O<< Ha kiderül, hogy valójában szûz vagy, és közben Õ TÉGED SZERET, mi fog történni szted?????? >:-T Otthagy? Megaláz? Megbecstelenít? Lehurrog??? Vagy miiii????? <<:-S Ha szeret, akkor nem tökmindegy neki, hogy te még szûz vagy-e vagy sem??? Így meg... a sunnyogásod következménye az is le7, hogy 1x majd egy idõ múlva, ha nem változik a helyzet (márpedig így nem fog változni) szépen tönkremegy a kapcsolatotok, mert õ azt hiszi... közben meg TE hiszed azt... Menjetek el Szentmisére, oda szükséged lesz a hitedre! De szex közben NEM HINNI KELL, HANEM MEGGYÕZÕDNI! VASÚT (Szalóczy Pál): Az 5. vágányon KETTÕ SZERELVÉNY ÁLL! (Van két választásod!) FELSZÁLLÁS ELÕTT GYÕZÕDJENEK MEG ARRÓL, HOGY AZ ÚTICÉLJUKNAK MEGFELELÕ VONATRA SZÁLLNAK-E FEL!? (Döntsd el, melyik a helyes út! Felfelé, vagy lefele??? Ha felfelé, akkor õszinte vagy a csajodhoz, mert...) !!! EGY KAPCSOLAT ALAPJA NEM A SUNNYOGÁS, NEM A FÉLELEM, HANEM AZ ÿ ÕÿSÿZÿIÿNÿTÿEÿSÿÉÿG ÿ !!! Magaddal baxtál ki, és ha ez az egyébként így elsõre értékesnek tûnõ kapcsolat tönkremegy és emiatt, az a te hibád lesz, és akkor majd megérdemled a sorsodat, mert megdolgozol a csõdödért! ===== Tudod, te nagyon jól, barátocskám, mit kéne tenned, csak nem mered meglépni! >:-] ===== Most megvárom, mit reagálsz a látványról, amit megláttál magadról a "tükörképeden", aztán folytatom a 2.)-essel, de csak, miután beláttad, mekkora marha vagy. Emellett fontosnak érzem tisztázni, hogy a fentiek ellenére én a TE oldaladon IS állok. Ezért is kezdtem azzal, hogy REÁLIS vagyok, magyarul nem elfogultságból írom azt, amit! Üdv: EE
miért nem mered bevallani hogy igazából szûz vagy még? látszik hogy éretlen vagy még, nem vagy férfi, nem vagy képes szembenézni azzal ami akkor lenne ha vallanál. meg se fordulna a fejemben hogy tovább hazudjak a barátnõmnek akit szeretek!
hát inkább mondd el neki, elõtte meg menj el WC-re, és ott csinálj valamit hogy .... :D
A kérdező hozzászólása: jah és amúgy kíváncsi vagyok a 2-es reagálásodra:D
Szerencsére ez nem szervi, hanem csak idegrendszeri probléma, a stressz miatt. Sok férfi küzd hasonlóval! Az õszinte beszéd és egy megfelelõ partner segithet! Esetleg megpróbálhatsz olyan segédeszközt, ami sokáig merevvé tesz! pld szexshopokban kapni gumigyûrûket, ami felhúzva nem enged lelankadni! Ha petting közben gyakorlod a felvételét, segithet. és utána már anélkül is mûködik a dolog

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!