Találatok a következő kifejezésre: 18 éves vagyok, babát várok (2 db)

18 éves lány vagyok, babát várok és meg szeretném tartani. Milyen anyagi támogatásokat vehetek igénybe?

Legjobb válasz: Gondolom még tanulstz, így jár az egyszeri anyasági támogatás,és a GYES,ez a gyermek 3 éves koráig.Mivel nem dolgozol , a gyed és a terhességi gyermekágyi segély nem jár,mert ezeket a bérbõl számolnák ki.Persze ezek akkor igazak ha tanulsz még.

Gondolom még tanulstz, így jár az egyszeri anyasági támogatás, és a GYES, ez a gyermek 3 éves koráig.Mivel nem dolgozol , a gyed és a terhességi gyermekágyi segély nem jár, mert ezeket a bérbõl számolnák ki.Persze ezek akkor igazak ha tanulsz még.
A kérdező hozzászólása: Szia ! :) Én is szívesen beszélgetnék hasonló helyzetben lévõ lányokkal :) A címem [email protected]
Szia!Én is 18 éves lány vagyok és nagyon szeretnék velem egykorú anyukákkal beszélgetni , ha van kedved szivesen beszélgetnék veled lécci ird meg az msn-en cimed!Boldog babavárást kivánok mindenkinek!:)
Amíg terhes vagy, semmi támogatás nem jár. Szülés után leszel jogosult egyszeri anyasági támogatásra, ha legalább 4X elmész tanácsadásra és pecsételtetsz a könyvedbe, ez hatvan párezer forint most. Aztán gyesre leszel jogosult alanyi jogon, ami 28.0000, - ft, és családi pótlékra, ami egy gyerek után 12.000, - ft, tehát nem sok az , amit kapsz a babára. A baba elõtt amiket be kell szerezni, a legolcsóbb verzióban, használt dolgokból válogatva nekünk is legalább 100.000, - ft volt, de ebben sokmindent kaptunk, amiért nem kellett pénzt kiadni. De ha meg kell venni, akkor 200.000, -ft-tal lehet számolni simán. Utána csak a pelenka 20.000, -ft / hó + a ruhák, mert õrült gyorsan nõl, a krémek, kenõcsök , fürdetõk, ne adj isten orvosság, ha nincs tejed táp... Tehát ez sokmindentõl függ, de havi 40.000, -ft minimummal számolhatsz szerintem. A védõnõ köteles neked ilyesmikben segíteni, tanácsot adni, kérdezz bátran. És ajánolom a http://www.teszvesz.hu és http://www.vatera.hu oldalakat, regisztrálás után használt és új termékeket vehetsz másoktól, néha igen igen olcsón (kiságyat, babakocsit, ruhákat...)a http://www.magyarorszag.hu oldalon meg minden támogatás fenn van, de elég kacifántos:-) Boldog és siekres babavárást, és kérdezz bátran máskor is!! .-)
Szia, Én a helyedben feltenném ezt az anyagi kérdést a babák rovatban, hiszen az ott író anyák tudják, hogy mennyibe van a havi pelus stb... Amúgy kitartás és sok sikert.
Érdemes babaruhákat Angol turi kg-os boltban vásárolni, nagyon jó minõségü dolgokat lehet potom pénzért beszerezni.Minket se vet fel a pénz, ezért rengeteg dolgot onnét szereztem be.Sokat se érdemes mert hamar kinövik.Boldog babavárást 27hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a hasznos infót ! :)
Szia! Itt is találsz infókat a kismamáknak járó támogatásokról. http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=286
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bátorítást !:) Neked is Boldog babavárást !!! :)
Itt bátran kérdezhetsz, mindenre válaszolnak a kismamák, a babaellátás még nekem is hátra van, csak akartam írni neked hogy bátran kérdezz mindent amiben bizonytalan vagy, nagyon rendes csajok vannak itt:-)) Boldog babavárást! 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat . Azt szeretném még kérdezni hogy körülbelül mennyibe kerül egy kisbaba ellátása havonta? tudom h ezek a kérdések nagyon butának tûnnek de sajnos én ezek itthon nem tudom feltenni :( :$ És szeretnék minnél jobban felkészülni a kisbabám érkezésére
A kérdező hozzászólása: Még tanulok . Köszönöm szépen a választ sokat segített ! :)
Ha jól sejtem még érettségi elõtt állsz..ugye? Ha edig nem volt bejelentett jövedemed, de nappali tagozatos középiskolás/fõiskolás/egyetemista voltál, akkor a tv. szerint jár GYED, de ennek összegérõl nem rendelkezik, és nekem is csak jövõ szerdán lesz idõm ellátogatni a TBhez.Ha nem tanulsz már, és nincs jövedelmed, akkor elméletileg nem jár, de mindenképpen menj be a TBhez. Aztán, A GYES és a családi alanyi jogon jár. A GYES és a GYED kizárják egymást.
Érdeklõdj nálatok az Államkincstárnál, ott mindent részletesen elmondanak, és összeget is pontosan.
szia! :) nekünk is elsõ babánk lesz ugyan , de tanácsként: jól kérdezz körbe a családban, rokonságban biztos akad már nem használatban lévõ babakocsi, babaruha, ez-az. nekünk szerencsére volt babakocsi, gyerekülés. vannak dolgok, amiket ugyan írnak hogy tyûûû, de jó és azt vedd, de mint számodra is világos, mi is felnõttünk pl kókuszmatrac nélkül, a szivacs is megteszi a kiságyba és sok ilyen dolog van. az elsõ idõben leginkább a pelus fog fogyni az biztos. a babaruhákat pedig turiból, vagy idõnként van a tescoban, auchanban is akció, amikor potom pénzért tudsz venni rugikat neki. mi sem állunk fényesen, de azért kiszorítjuk a szükséges dolgokra valót. tény hogy a rokonságból jövõ dolgokkal rengeteget spóroltak nekünk. :) ja, és érdemes a tesz-vesz.hu vagy a vatera oldalait is böngészni! sok jó és olcsó dolgot megtalálsz. remélem tudtam segíteni :) üdv 31 hetes mami :)

Babát várok.18 s fél éves vagyok. Szüleim nem akarnak minket, mert roma a baba apja. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve.

Nincs munkaviszonyom. Baba apja roma. Ne értsetek félre, nem vagyunk fajgy?löl?k. Szüleim teljes mértékben ellenzik ezt az egészet. Sajnos, nem akarják az Unokájukat. Mit tegyek? Ki akarnak dobni. Kétségbe vagyok esve. Legf?képp azért nem akarják, mert romával álltam össze.

Legjobb válasz: Az apához nem tudsz menni? Az õ felelõssége is a gyerek, neki kéne eltartani. Ha az apa nem akar titeket, akkor menj anyaotthonba

Az apához nem tudsz menni? Az õ felelõssége is a gyerek, neki kéne eltartani. Ha az apa nem akar titeket, akkor menj anyaotthonba
Igen, az apánál én sem azt érzem problémának, hogy roma, hanem azt, hogy nem mondta már azt neked, hogy semmi gond, költözz hozzám, a baba tõlem mindent megkap. mert ez független attól, hogy roma vagy nem.
keresd fel a családvédõket, ott fognak tudni segíteni (anyaotthon, segélyek stb.)
Elõször is, kérdeznék egy pár dolgot. Hány hetes terhes vagy? Te akarod a babát? Az apukája is szeretné Õt? Biztos vagy abban, hogy egy roma fiúval szeretnéd összekötni az életedet, tekintve a napjainkban meghatározó ellenséges helyzetet a magyar ember és a romák között? Mivel sem Te és sem az apuka nem dolgozik (ha jól veszem ki a soraidból) a szüleid pedig nem támogatnának, mibõl szeretnéd eltartani a gyermekedet? Mióta tart a kapcsolatotok?
Mit tegyél? 1. Abortuszra mész. 2. Kihordod és örökbe adod. 3. A barátoddal összeköltözöl, megszülöd a babát, sokat nélkülöztök, de lesz egy gyereked. 4. A barátod látni se akar, megszülöd a babát, anyaotthonba mész vele. 5. A barátod látni se akar, megenyhülnek a szüleid, megszülöd a babát, neveled.
Jól gondold meg, mert egy gyerek egy életen át összeköt benneteket. Ki a fontosabb? a családod vagy egy fiú? hova mész, ha kidobnak? és ha a fiúval összevesztek(ne így legyen, de fiatalok vagytok) kihez fordulsz a gyerekkel a nyakadban? Nekem is volt "sötétebb bõrû", bár idõsebb pasi szerelmem, de két év után elhagytam. SOHA nem bántam meg, örülök hogy megtettem és nem szültem neki gyereket. Az én szüleim is ellenezték, de nekem õk voltak a fontosabbak. És most velem egykorú, nagyon rendes, helyes férfi a férjem és a gyerekeim apja. Örülök, hogy annak idején így döntöttem!!!! Jól gondold meg!!!!
Elõzõ vagyok. Azt kihagytam, hogy tizenévesen én is jártam egy roma fiúval majdnem egy évig. Nem látszott rajta, hogy az, fehér bõre volt és zöldeskék szeme. De mindenki tudta, hogy az, a rokonain látszott is. Akkor nagy szerelem volt, de ma már hálát adok a jó Istennek, hogy nem estem tõle teherbe. Ezért kérdeztem, hogy biztos vagy abban, hogy Vele szeretnéd összekötni az életed?
Tényleg nagyon keveset árultál el a helyzetedrõl. Alig tudunk vmit. Elég nagy felelõtlenség így tanácsot adni. De nagyon szomorú dolognak tartom, h ennyien megoldásnak, kiútnak találják az abortuszt, a gyerekgyilkosságot! Nem ítélek el senkit, nem tudom megváltoztatni a véleményét senkinek. De az én álláspontom ilyen, úgy gondolom, hogy egy élõ terhességet, egy élõ magzatot, egy élõ babát "elvetetni" csak ront az ember életén, mivel ez óriási hiba, bûn. Elõre megtervezve! Mindemelett a kérdésedben nem merült fel az abortusz, mint lehetõség, ezért úgy gondolom, szeretnéd a babát, csak nem tudod mitévõ legyél a családoddal stb. Ha esetleg többet elárulnám magadról, magatokról, a szituációról, könnyebb lenne javasolnunk vmit. És a családod most már a kisbabád is, úh ezt is figyelembe kell venned! Õ már most szeret téged, feltétel nélkül. Ha jó anya leszel, de legalább megpróbáksz az lenni, akkor nagyon jó, meghitt, baráti viszonyban is lehettek majd egymással egész életetek során. Utána tudsz nézni, h a te helyzetedben milyen támogatások léteznek. Családisoknál, védõnõnél, interneten stb. Vannak anyaotthonok, szociális, családi, lakhatási, tanulmányi támogatások... Lehethogy nem százezrekrõl van szó, de a megélhetéshez elegendõ kell hogy legyen. Hisz épp ez a célja ezeknek a támogatásoknak. Mindemellett nem örökké abból kell fenntartsátok magatokat. Tudsz majd munkát vállalni, esetleg tanulni a terhesség alatt, vagy a baba elsõ évében stb. Az apuka álláspontját nem írtad, de esetleg õ is hozzá tud járulni vmilyen formában a családi kassza "növeléséhez". Majd írj, mi a helyzet! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
kedves kérdezõ fejlemények?
A kérdező hozzászólása: :)
ez már tényleg kamu kérdés
A kérdező hozzászólása: :D
idióta paraszt vagy :D
A kérdező hozzászólása: Pontos leírás magadról! :D
Minden fajta rasszizmus nélkül mondom neked, hogy néhány dolgot azért mérlegelj: 1. A szüleid bármikor kitehetnek, ha elmúltál 18 éves. 2. Nem kötelesek sem téged, sem a gyermekedet eltartani, a párodat meg végképp nem. 3. Te a gyerek után csak gyesre és családi pótlékra leszel jogosult, tehát a havi jövedelmed kb. 38 ezer Ft lesz. 4. Ha nem tudtok a fiú szüleihez költözni a gyerekkel vagy nem megfelelõ körülmények között élnek, egyszerûen állami gondozásba veszik a gyereketeket ha akarjátok, ha nem. Nem voltam még ilyen helyzetben, nem tudom mit tegyél de jól gondold meg, mert lehet, hogy a gyerek sem marad a tiéd, a szüleiddel is megszakad a kapcsolatod és még a gyerek életét is tönkreteszed.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem a párod roma, vagy nem csak õ hanem te is. Vagy egyszerûen csak h.lye vagy.
A kérdező hozzászólása: Hülye vagy te!
Kár ezen vitázni, a dolog egyszerû. Van azért pár lehetõséged: Mivel szüleid a magzat apja elleni ember ellen vannak, azért ha megtartod a gyereket, akkor elveszíted szüleidet és azok támogatását. Talán egy életre, talán csak addig, míg meglátják unokájukat. Ha elveteted vagy örökbe adod a babát és megszakítod kapcsolatod a pároddal, akkor újra élvezheted szüleid támogatását (ez alatt nem csak anyagit értek). Kérdés az, hogy a gyereked apjának szülei tudnak és akarnak e támogatni? Lehet, hogy nem vagytok fajgyûlölõk (ahogy te írtad), de a romákat ezek szerint ti (szüleid) sem nézitek jó szemmel. Mint ahogy az ország nagyobbik része-valljuk be õszintén. Nem csak a te életed pecsételõdik meg egy életre, a kicsié is. Nehéz döntés elõtt állsz... Lehet, hogy a kérdés valóban nem valódi eseményekre épül, de nagyon is életszerû...
A "17 éves"vagyok! Minek kell kérdést kiírni, ha arra sem válaszolsz amik segítségedre lennének?
*embereknek
utolsónál ott a pont, nem hiszem el, hogy egy 17 éves kislány jön ide rábeszélni a nem sokkal idõsebb lányzót, hogy nyugodtan szüljön. Aztán majd csodálkozik az anyuka, ha a gyámügy jön és elviszi a gyereket, akinek az egész életét tönkretette egy felelõtlen döntéssel. A 17 évesnek: Még te is gyerek vagy, amit mi sem bizonyít jobban, hogy így gondolkozol!!! Nem gondolsz bele, hogy mi lesz a picivel? Gratulálok, hogy te is tönkretennél egy életet! Ha igazán felnõttnek képzeled magadat, akkor nem ilyen választ adtál volna!!!
Én azt irtam, hogy akkor tartsa meg ha megvannak a megfelelõ körülmények, és van aki mellette áll.Azt is írtam, hogy nem akarom az észt osztani, és nektek sem engem kellene oltogatni.De ha nektek jó "egy 17 évesse" vitába szállni akkor nekem is jó:) Jól le vagyok nézve a korom miatt, de mielõtt élitéltek járjátok végig az utamat az én cipõmben, tegyétek meg azokat a lépéseket amiket én megtettem, minden egyes bukás után álljatok talpra úgy ahogy én tettem.Na majd ezután el lehet valakit itélni!Én a 17 évvemmel azt hiszem többet tapasztaltam az életben mint más ember 30 év alatt.És olyasvalakinek aki engem nem ismer fogalma sincs!És nem kell a lenézõ szöveg.
"38 ezer forint a GYES plusz a családi pótlék" jujj ne írj ilyet mert a kérdezõnek lehet felcsillan a szeme ;) csak 25.000.-!!!!!
Kedves 17 éves lány!! Én nem a Te párod meg családja felett ítélkezem, félreértetted amit írtam!!Én csak leírtam hogy a rózsszín szemüvegtõl lehet h nem úgy látod a dolgokat!! Vannak köztük kívételek, sógorom is az de olyan ritka mint a fehér holló!!Nincs az Én felmenõim közt nincsenek olyanok akik ne odavalóak lennének!!A Fiamat meg NE merészeld korcsna nevezni!!Az Én fiam csak az ENYÉM!!Hál istenek nem hassonlít az orkokra(cigányok)!!Az én fiam többet ér a te meg a párod kisujjánál!!Nem kívánom neked ami elem történt, de ha megtõrténik légyszi gondolj arra amit írtam!!És mégeegyszer vannak köztük kívételek, de azt is tegyük hozzá, hogy nagyon kevesen!!!!!!
Figyelj!Nem én hoztam fel a korcs szót, de írtad az olyan emberekre akiknek valamelyik szülõjük cigány!!!!Isten ments hogy én valakinek a gyerekét is lenézzem.És ha majd nekem lesz gyerekem, ha úgy esik hogy a mostani barátomtól, mindent megfogunk neki adni, hiszem ezért tanulunk hogy minél jobb legyen!És valaki egyszer merjen rá korcs vagy ehhez hasonló szót mondani. Így nézzük én is korcs vagyok, mert dédnagyapám orosz, mamám magyar és még kitudja melyik õsõm milyen volt. És igen is az én családom egy példa lesz arra hogy nem minden cigány egyforma! Egyébként ezt én sem értem a kérdezõ miért így válaszol, régebben én is tettem fel roma kérdéssel kapcsolatos dolgot(nem babavárósat), és akár milyen volt a válasz, elfogadtam, mert én kértem véleményt.Az, meg hogy a rendes kérdésekre sem válaszol kezd nekem olyan lenni mintha kamu lenne...És akkor itt minden vita, minden egymással érvelés hiába volt...
A kérdező hozzászólása: :)
Na a kérdezõ utolsó kommentjébõl kiderül, hogy ez egyértelmûen kamu kérdés, a kérdezõ most biztos jót röhög és élvezi, hogy vitát teremtett, hát gratulálok "kedves" kérdezõ! Tudod ide tényleg olyan anyukák járnak akik tanácsot szeretnének és nem vitát szítani!!!
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben igaz e kérdés. Hiába írnék bármit is, nem hinnétek el. Akkor meg mi értelme?
azt hiszem, hogy nagyon sok kérdést tettek fel neked és te még arra sem voltál hajlandó, hogy válaszolj, csak jókat nevetsz rajta, na ebbõl gondolható hogy kamu
Szia!(sztok) Ti, akik csak hülyézni tudtok meg hasonlók. Inkább ne is irjatok, mert sztem amugyis megvan a lánynak a baja. Van akitõl megkapja a negativat sajnos... Lenne annyi eszetek, hogy egy kismamát nem idegesítitek még itt is, elég ha mástól megkapja! Tõled pedig megkérdezhetem, hogy hányadik hétben vagy? Van ismerõsõd, más rokonod akihez tudnál segitségért fordulni?
Választ elõre látom: 1.vagy semmi 2.:) Egyébként beszélj szülõkkel, kössétek össze az életeteket.. S akkor nem tud lelépni.Keressetek munkát, s majd holnap folyt köv mert a valódi lányom aki itt van vár rám s aludni hiv!
Szóval:keressen a párod melót, akár árufeltöltõit is, azt mindig keresnek. Szerintem kicsit korai lenne neked/nektek a gyerek... Ha 3-4 év mulva is akartok gyereket akkor hajrá! Néha én 26 évesen, 5éves kapcsolatban vagyok, 2éve házason azt mondom h korai volt a gyerek.Amikor pl nem tudom elaltatni, vagy nyügös. De amikor rám néz meg ad egy cuppanós puszit mindenért kárpótol:) Meg amikor huzza a lóbõrt és átöteli a nyakam alvi közben...De nehéz.s szerintem én erre még nem álltam volna kész 18évesen. 26L utolsó
A kérdező hozzászólása: :)
Valószinü azért nem fogadják el a szülök mert van valami a csávó életében gondolok itt rablás, börtön vagy valami. Hát én se örülnék neki
Szüld meg!!! ..az állam majd gondoskodik szegény gyerekrõl ! Bár még te is arra szorulnál! Amilyen kommenteket írsz..az gyerekes, éretlen..csak magadat minõsíted ezzel. A mi családunkban vannak "vegyes" házasságok...tudod mit a legkisebb bajod, h roma az apuka!!!! A megnyilvánulásodból csak arra tudok következtetni, h semmilyen jövõképed nincs, realitás érzéked 0! Szegény baba...ha van egyáltalán!!!
A kérdező hozzászólása: Mi az, ha van 1általán?
Szia! Tudod már a nemét?Nyári gyerek lesz vagy most hol tartasz?
A kérdező hozzászólása: :: ::
Ezt most nem értem. Ez mit jelent?
Azt hogy ugy ahogy van, kamu:D:D
Azt, hogy hülye szegénykém...
Így igaz, Ámen!:) Közben meg örül neki, hogy õ nem ilyen helyzetben van.....
A kérdezõ legutóbbi válasza igazat a annak a feltevésnek, hogy õ hülyének néz másokat és csak szórakozásból tette fel ezt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: :P
Kicsit félretéve a kérdezõ korát és helyzetét, nekem az jár a fejemben, hogy sokan még akkor se mernek gyereket vállalni, amikor már igazán lehetne... Egyre hátrébb tolódik ugyanis a szülés ideje. És talán ez sem annyira jó dolog. Mindezzel nem azt mondom, hogy akkor inkább korán szüljünk, de kicsit meglepõdtem azon, hányan vagytok, akik a kérdezõ életkorát és/vagy tapasztalatait hozzátok fel mint legfõbb probléma. Félreértés ne essék, én sem gondolom, hogy jó helyzetben van, bár szerintem sokat lehetne javítani a helyzeten, ha õ és a többiek is hajlandóak lennének rá. Mindössze csak elképesztõ és szomorú a számomra, hogy egyesek ismeretlenül is, néhány sor alapján olyan magasröptû beolvasást tartanak egy lehet, hogy nagy nehézséggel küzdõ fiatalnak, ami nekem valahol kicsit szembe megy a "szülõ" fogalmával. Kérdezõ, nem tudom, mi a valós helyzeted és miért reagálsz a felvetésekre úgy, ahogy, de ha mindaz igaz, amit leírtál, akkor ketyeg az óra: elõbb-utóbb döntenetek kell valamit a babáról. Remélem, meg fogod találni a sok szidás közt is a használható, építõ jellegû tanácsokat.
Azért nehéz a döntés, mert amit most esetleg jónak érez a kérdezõ, egy, kettõ, több év múlva visszatekintve, nem biztos, hogy az lesz..A döntés helyességét (?) az élet fogja igazolni (?).
Ha a kérdés igaz lenne, akkor adna normális válaszokat a kedves kérdezõ a normális kérdésekre és reagálna a támogató, együtt érzõ kommentekre. De mivel egyik sem történik meg, valószínûleg unatkozik és azzal tölti szabad idejét, hogy kacag azokon, akik itt egymást marják. Elég komolytalan ahhoz, hogy egy olyan helyre irkáljon, ahol az emberek életükkel és gyermekükkel kapcsolatos problémaikra próbálnak megoldást találni.
De mindannyian abban a cipõben járunk, hogy most jónak tûnik a döntés, aztán x év múlva meg... jó példa erre a 60% felett járó válási adat. És ide se csak a fiatalon, "éretlenül" kötött házasságok tartoznak, hanem az összes többi is, ugye. De nem kötözködöm ám, csak hangosan gondolkozom.
Eddig rendes válaszokat írtam neki, kérdeztem a viszonyonyokat amikre választ nem kaptam.Csak itt mosolyog meg stb. mert kamu.
Hogy mit tegyél? Ne szaporodj tovább!
Emberek! Nektek ez csak szórakozás, h legyen mivel elütni az idõt. De ha a kérdezõ téxleg komolyan gondolja, akkor mi van? Pár sor alapján már meg tudjátok "határozni" a sorsát stb. Tök mindegy, ha kamu kérdés, örülnünk kellene, h nincs is valójában bajban "senki". De ha igaz a kérdés, akkor igencsak lealáztuk magunkat. Segítenünk kell, nem pedig szidnunk, és élveznünk benne minden egyes pillanatot. Kedves Kérdezõ! Ha még terhes vagy, tartsd meg a babádat, ha gondolod, írj privit, elég sok a haszontalan válasz itt.
Utolsó: Hiába próbáltunk neki segiteni, látod, hogy nem hagyta.
persze, hogy nem hagyta, mert nincs ilyen helyzetben a kérdezõ!!! ez kamu a köbön!!! felesleges tanácsokat adni, mert csak azon szórakozik, hogy itt az emberek egymásnak ugranak!!! "kedves" kérdezõ: csak gratulálni tudok
Ja értem én kérek elnézést:DDDDD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szüleim legnagyobb problémája, hogy roma. Nagyon boldog vagyok, hogy végre megfogant a várva várt Gyermekem!
Nagyon nagy felelõtlenség volt 18 évesen gyermeket vállalni. Én 25 éves vagyok, most van egy 6 hónapos kisfiúnk a férjemmel. Hitelmentes lakásunk és autónk van és így is hóvégére alig marad pénzünk. szerencsére a szüleim támogatnak. De egy baba nagyon sok pénz.Pelenka, ha nem tudsz szoptatni akkor tápszer, bébiétel, ruha amit pillanatok alatt kinõ. Még ha turkálóból szerzed be akkor is sok. És nem csodálkozom, hogyha támadják a párod, mert sajnos ebben is megmutatkozott mennyire felelõtlenek a romák is.Segélybõl nem fogtok megélni, mert ahhoz "csinálni" kell még vagy 5 gyereket, akkor talán elsínylõdtök.
"Várva várt gyerek" 18 és fél évesen? Olyan valóban nincs ebben a világban, hogy minden fullosra megvan (lakás, munka, stb. igények szerint), de hogy valaki a nullára várva vár egy gyereket, az a mai világban akkor is egy felelõtlenség. Lehet, hogy korod szerint nagykorú vagy, de felnõtt nem. Ha a babát akarod, akkor kellenek a szüleid, hogy nevelhesd a gyereked. Akkor pedig szakítsd meg a kapcsolatot a gyerek apjával.Így talán van esélyetek egy normális életre.TALÁN!
Szerintem házasodjatok össze akkor a szüleid is látni fogják hogy a párod komolyan gondolja és Te is. A párod és Te is keressetek munkát. 6-7 hónapig ha nincs gond dolgozhatsz. Ha a párod szülei engedik lakjatok ott ha nem akkor albérlet. Ha mondjuk párod (mi a végzettsége?) keresne 80.000 ft-ot + 25.000 gyes+12200 családi p. = kb 117.000. Albérlet rezsivel (hol laktok?) 65.000 Pelenka, popsitörlõ = 10.000 Marad 42.000 kajára. Elég húzós de akár bele is férhettek. Feltéve ha minden cuccot (babakocsi kiságy ruhák) kaptok vagy addig dolgozol és abból megveszitek használtan. Szerintem a párodnak 110.000 vagy fölötte kéne keresni hogy nyugodtak legyetek. Pl kõmûves segédmunkás keres kb 500 ft/óra, napi 10 óra 5000/ nap. Kb 22 munkanap 110.000. Emellé vállalhat szombatot is mondjuk kéthetente az még plusz 10000 ft. Te elmehetsz terhesség alatt takarítani szintén kb 500/óra. Mi a végzettséged?
Válaszokat nem adsz a kérdésekre, vagy valamilyen véleményt, reakciót?
Ne haragudj, de szerintem felelõtlenség babát vállalni, ha nem dolgoztok és nincs hol laknotok. Itt most nem az a fõ probléma, hogy a párod roma vagy nem roma, hanem, hogy mindent meg tudtok-e adni majd a kicsinek. Ahogy írtad egyikõtök sem dolgozik/dolgozott és itt ez a baj. Sajnos a Gyes és a családi pótlék amit kapnátok az szinte semmire sem elég. A szülõktõl meg nem várható el, hogy eltartsanak, fõleg ha már nem tanulsz. Még bõven ráérnétek még a babára és az is könnyen megeshet, hogy mondjuk 5 év múlva már nem is lesztek együtt. Minden jót kívánok
Nem hinném, hogy a származásával van a baj.Hanem azzal, hogy 19 éves, nincs munkája (nem tudom mióta vagytok együtt), neked sincs és nem is volt, és vajon hol fogtok lakni és leakasztani 100.000 ftot, hogy ne haljatok éhen?várva várt?Mióta?Fél éve?És miért próbálkoztatok gyerekkel, mikor magatokat sem tudjátok ellátni?Rettentõ feleõtlenek vagytok.A szeretettel nem lehet jóllakni és nem adnak érte pelenkát, tápszert, ruhát, gyógyszert.
Sajnos egyet kell értsek a szüleivel. Belehalnék, ha ilyen felelõtlen lenne a gyerekem 18 éves korára...
Sose tudhatod, milyen lesz a gyereked 18 éves korára.
17, 5 éves, szóval azért már látszik, hogy milyen lesz :)
Jajjj, ne támadjátok már ennyire szegényt! Még csak 18 éves! Most kell felnõjjön, most terhes, most lesz gyermeke. Inkább adnátokötleteket, hogy kell eljárni ilyen esetben, tippeket. Pl. hol szerezhet õ vagy a párja munkát, abból is próbáljanak meg elõre félretenni stb. Próbálj meg beszélni a szüleiddel, ha kell többször! Legyél te a türelmes, ne indulatoskodj velük szemben, csak mondd el nekik, mit érzel, és hogy szeretnéd ezt a babát, és meg is szülöd, de próbálsz majd felnõtt lenni, helyesen cselekedni stb. Ha sehogy sem megy, akkor is vannak lehetõségek, végszükség esetén: anyaotthon. Nézz utána a védõnõnél, családsegítõknél mik a kilátások, szerezz be minden alapdolgot stb. Legyre naprakész, és próbálj felelõsségteljesen viselkedni, így talán a szüleid is megbékélnek. A barátod kezdjen munka után nézni SOS-ban! Ilyenek. És ne stresszelj, próbálj megnyugodni, és tiszta fejjel gondolkodni. Nem lesz könnyû, de ha becsülettel és alázattal csinálod majd, meglesz a gyümölcse!
Egyetértek a szüleiddel! Alig múltál 18, terhes vagy, az apa roma, aki szintén alig múlt 18 és még munkája sincs. Szép kilátások! Szerinted mi a fenét fogtok kezdeni azzal a babával? 25 ezres gyesbõl meg 12 ezres csp-bõl fogod eltartani õt is, magadat is meg apát is? Vagy apa családja kap annyi segélyt, hogy elég lesz mindenkinek? Mert akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: 13:59! Igaz!
A kérdező hozzászólása: 13:25! Szégyelld magad! Nem is értem, miért hord a hátán a Föld ilyen idiótákat, mint te! Szerencsétlen vagy te!
Gratulálok a babához! A legfontosabb, h szereted, és várod õt! Ti mindig ott lesztek egymásnak! A szüleid idõvel talán megenyhülnek majd...
azt írod tervezett baba volt, már vártátok? akkor mi a gond? nem a szüleidnek szülöd, ti felelõsségetek, tessék elköltözni és boldogságban ketten a pároddal felnevelni
Jó akkor szüld meg a csupasz seggedre, a szüleidnek.Gondolom azért baj, hogy nem kiváncsiak rátok, mert ugy tervezted majd õk tartanak el titeket. Nem értjük félre, nem fajgyülõlök.Akkor miért baj nekik, hogy roma?Dolgozik?Tisztességes, van anyagi háttere, hogy eltartson titeket, mióta vagytok együtt? Azért ez elég sarkitott sztori, ez a "nem kiváncsiak az unokájukra" szerintem csak duma, de ne legyen igazam.
A kérdező hozzászólása: Vegyél visszább!
A kérdésekre nem válaszolsz? gondolom a pasid egy léhûtõ , azért ellenzik a szüleid... legyen már egy kis eszed!!! A szüleid csak jót akarnak neked, te meg támadásnak veszed!
A kérdező hozzászólása: Vegyetek visszább! Mindent megteszek, hogy minden rendben legyen! És az is lesz!
A kérdező hozzászólása: Nem dolgozik. 19 éves.
válaszolj kérlek, hova terveztetek babát? mit gondoltatok, a szüleid majd eltartanak mert neked éppen babázhatnékod van? ne haragudj, de én tényleg nem értem mi baj van azzal, hogy a szüleid nem örülnek neki? pláne azzal, hogy ki akarnak rakni? felnõtt ember vagy, most már van családod, mit akarsz a szüleidtõl???
Teljesen megértem a szüleidet. Lehet te is meg fogod majd 10 év múlva. Valahogy sejtettem, hogy a párod nem dolgozik, nem erõsségük. Ez nem útálat vagy bármi más, hanem sajnos tény és való. Természetese te döntöd el, hogy most mi a jó neked. Azért kívánom, hogy teljes családban és nagy szeretetben tudjátok felnevelni a gyereketeket és azt is kívánom, hogy a párod kitartson melletted, ha már így alakult. Remélhetõleg õ az a kivétel aki erõsítené a szabályt. Régóta vagytok együtt?
ha megakarjátok tartani a babát akkor költözz a fiú szüleihez.remélhetõleg ha megszületik a pici a te szüleid is másképp fognak gondolkozni
Szerencsétlen gyerek nélkülözésben fog felnõni! Szerinted ez normális dolog? Te csak magadat nézed! Teljesen egyetértek a szüleiddel! Felelõtlen és tudatlan vagy!
20:02!!!! Te hozod fel itt a korcs szót??Nem semmi:D Neked akkor az õseid közül mind szín tiszta magyar, sehol egy német orosz vagy akármilyen vérvonalú õs...hhmmm...de jóó neked :D Akkor a te gyereked is "korcs"?? A másik meg az hogy te az én barátom és családja felett ne itélkezzél, semmi közöd a hozzá, a kérdezõ kért tanácsot nem én.Láttad õket?Ismered õket?Tudod hogy élnek?NEM!De de ennyire izgat az életem akkor tudtottadra adom hogy az apukája külföldön dolgozik, anyukája háztartásbeli(nem mocskosok)a barátom 20éves és tanul azért, hogy minél jobb munkát találjon, hogy tudja majd a családjának biztosítani a megélhetést.Az, hogy te belettél csapva, nem az én és nem a barátom hibája. A 17 éves lány !!
bocsánat !!!22:59-nek szólt a komment.
Szerintem biztos, hogy kamu, mert 2 érzékeny témát kapcsolt össze.
A kérdező hozzászólása: ?
Ez aztán a komment ... Kész röhej ...
A kérdező hozzászólása: VAGYTOK!
Hát persze még a válaszadók röhejesek :D Te jössz ide kérdezni és megkapod amit megérdemelsz, magyarul az igazat, hogy a nagy semmire vállalsz be egy gyereket úgy, hogy még a szüleid sem támogatnak. Belegondoltál, hogy mit fogsz tudni megadni annak a szerencsétlen gyereknek? Vagy ez nem számít? Mindegy, nem is érdemes arra pazarolni az idõt, hogy egy felelõtlen gyereknek magyarázza az ember, hogy mégis mennyire nem látja reálisan a helyzetet, pedig kellene, hogy lásd ugyanis ez rohadtul nem játék. De majd ha eljön az ideje, megtudod. Egyébként attól mert Te nem vagy roma, a viselkedésed nem sokban különbözik a romákétól! :)
A kérdező hozzászólása: SZERENCSÉTLENEK VAGYTOK TI!
én a 17 éves vagyok :) tettem fel neked kérdéseket, válaszolnál?Lehet akkor a többiek sem itélnének el ennyire.
nem lehet, hogy csak kamu ez a kérdés?
persze, hogy nem válaszol a kérdezõ. nem jó válaszokat adtunk, biztos arra számított, hogy megírjuk hova álljon sorba segélyért. szánalmas vagy kérdezõ, ideje lenne felnõnöd és végre nem magaddal foglalkoznod hanem a babával akit vagy megölsz vagy nyomorban nevelhetsz fel csak mert te tini heppbõl eldöntötted, hogy babát fogsz szülni csak a szüleid kereszt behúzták a számításaidat azzal, hogy nem akarják helyetted felnevelni. megpróbálhatnád néha használni az agyadat mielõtt életeket teszel tönkre!
Ha a párod melletted áll tud lakhatást biztosítani illetve azon lesz hogy mielõbb munkát találjon és tényleg szeretnétek a babát akkor gratulálok és tartsd meg :) 19 éves 3 hetes baba anyukája:)
Provokációnak szántad a kérdést, azért nem válaszolsz?
Igaza van az utolsó elõttinek.Te nem a babádat nézed, hogy neki mikor lene ideális megszületnie, hanem hogy te mit szeretnél.
Elsõnek is gratulálok :) Mennyi idõs terhes vagy?A párod és családja támogatnak titeket? Én egy 17 éves lány vagyok, lassan 3 éve már annak hogy roma fiú a barátom.Mindennél jobban szeretem, és a három év alatt egyszer sem bánott meg, egy rossz szót nem mondott rám.Õ 20 éves lesz, még suliba jár.A szüleim nekem gyûlölik mindazért meg roma.Rendes, tisztességes családból származik.Én már 11 éves korom óta alig várom hogy gyerekem legyen :) És amint kijártam a sulit, szeretnénk is közös babát, erre még két évet kell várnunk.Addigra mindent bebiztosítunk számára majd :) Fiatalabb vagyok mint te, és nem is akarok itt neked okoskodni, de én azt mondom csakis a szívedre hallgass.Tudom, hogy az én gyerekeimet sem fogják elfogadni a szüleim, de én akkor is a boldogságot akarom választani.Neked is sok sikert kívánok!A pároddal jól megvagytok?Jó körülmény lesz a babátoknak?
Még egy mondat!Két mûszakban dolgozok, hogy a gyerekemnek meglegyen mindene ugyanis félreértés ne essék az a gyerek nem fényterápiával táplálkozik és nem újságpapírt kell fölvennie!!!Jol gondold meg légyszíves ne légy buta tini.ha visszalehetne frdítani az idõt megtenném a fiam nem bánom mert itt van egészséges, de nem bánnám ha késõbb a mostani páromtól lenne!!!
Hát kemény helyzetben vagy. Próbálj meg a szüleiddel minél jobban lenni. Mert anyagilag csak rájuk számíthatsz.
A boldog hiánytalan életre csak úgy van esélye gey embernek, ha megszületik. De ha az élethez való jogától is megfosztjuk, azaz megöljük, akkor hol itt az esély???!!!
még annyit, nem ítélkezni akarok, ez csak a saját véleményem. Mindenki maga dönt, ehhez is minden embernek joga van. Szabadakarat.
Ámen!:) :) :)
...a kérdezõ mint szürke szamár a ködben...:)
Hát persze mert egy 17 éves is baromi sokat tud már a világról. :) Már nem azért, hogy megbántsalak de osztod itt az észt értelmes, FELNÕTT emberek a 17 éveddel, ami valljuk be baromi nem sok még. Majd ha idõsebb leszel és több tapasztalattal rendelkezel akkor talán majd megoszthatod azokat egy terhességgel kapcsolatban de amíg semmi ilyen jellegû tapasztalatod nincsen addig ne próbálj rábeszélni egy másik embert olyan dologra amirõl neki sem és neked sincsen semmilyen fogalmad sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!