Találatok a következő kifejezésre: 18 éves a barátom 17 és (10 db)

Szerintem még nem igazán tapasztalt, túlságosan izgul, hogy jól teljesítsen és emiatt van!
lehet még szûz és gátlásos
Ez majdhogynem bók :) De komolyan, ha nagyon izgul, nagyon kíván, nagyon teljesíteni akar, akkor elõfordulhat ilyen... :)
Magyarországon nem 18 éves kortól lehet vezetni, hanem 17...
A magyar jogszabályok szerint csak nem kezdõ vezetõi engedéllyel (a megszerzéstõl számított két évig számít kezdõ engedélynek a jogsi) vezethet külföldön. Az osztrák szabályok nem tudom, hogy mit írnak elõ, de nagy általánosságban Európa-szintû a KRESZ, hogy tudj közlekedni külföldön is, szóval el tudom képzelni, hogy ott is ez van.

Miért van ez így? Mostanában olvasgatom az oldalt és meglepve tapasztalom, hogy a legtöbb 14 éves lánynak 17 meg 18 éves barátja van(mondjuk belém is egy 14 éves lány van belém zúgva, de engem nem érdekel).

Lehet hogy már sokszor kérdezték,de most én is megkérdezem.Miért jó ez nekik,nem lenne egyszerübb valami korosztályuk belivel kezdeni,vagy csak én vagyok ezen a gondolkodás módon.16/F

Legjobb válasz: nem mert a 14 éves fiuk gyerekesebbek mint az ennyi idõs lányok. nem azt mondom h álljon le egyy 20 évessel de egy-két év szerintem kell.. dehát mindenki másként érzi:)

Nem! Attól próbálkozz csak! Nem minden lány gondolkozik így!
nem mert a 14 éves fiuk gyerekesebbek mint az ennyi idõs lányok. nem azt mondom h álljon le egyy 20 évessel de egy-két év szerintem kell.. dehát mindenki másként érzi:)
a (fiatal) lányoknak az érettebb, tapasztaltabb fiúk kellenek.
nos, sok 14-15 éves lány érettebb mint a korabeli srácok. vannak ilyen kivételek. így a 14-15 évesek inkább egy 17-18 éves fiút akarnak akit jobban eltudnának képzelni maguk mellett. viszont ezek a fiúk is velük egyidõseket szeretnének , de a 17-18 éves lányok meg inkább már a huszonéves pasikra buknak , pénzzel, kocsival, lakással... ezilyen.
nem csak hiszik érettebbek is. nem sokkal de érettebbek
2. válaszoló: Csak érettebbnek HISZIK magukat.
húszéves pénzzel kocsival lakással? HAHA hol élsz te?
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat, sokmindent megtudtam belõllük:D
Egy bizonyos korban megáll a növekvés. 13 - 14 -> 17 15 -> 18 16 -> 19 17 -> 18 18 -> 19 19 -> 19 20 -> 22 Kb ez lesz.
A kérdező hozzászólása: Bocs, a kérdésben a "14 éve" véletlen kerüllt oda
azért mert a 14 éves fiúk csak azért akarnak barátnõt hogy a maguk körében nagynak tûnjenek a 14 éves lányok nagy része pedig szeretne egy komolyabb kapcsolatba belelépni ami 18 éves kor -nál lehet elérni kb nem mindenki így gondolkozik ezért nyugodtan udvarolj annak aki tetszik az osztályodból lehet hogy õ pont örülne neki sosem tudni
Érettebbek? lol már mért is? ismerek ugyan ilyen öregcsávó színdrómában szenvedõ fiatal csajt, aki tök gyerekes... (mellesleg az hogy testileg érettebbek nem takar semmit se mert egy 14 éves fiú már élhet nemi életet, és lehet erõs, stb...)
JAj bocs mester, nem tudtam eddig, hogy hogy lehet megnézni a 2. oldalt.. Ezért írtam le kétszer, mert azt hittem enm küldi el...:DD
Nos én is hasonló cipõben járok... Pedig az osztályomban is van pár jó csaj. Aztán mindegyiknél 18 meg 20 évnél van a "limit" aztán vmelyik éretlenebb mint én :@@@ Ez rohadtul idegesít, javaslom próbálkozz 14-15 éveseknél õk kb. pont olyanokra vannak "beállítva" mint mi, és már ott is vannak szép lányok :) Persze vannak kivételek... Remélem segítettem :) :D 16/F
Hát nem tudom, én is hasonló cipõben járok, pedig sok jó csaj van az osztályomban, aztán mindegyikük 18 alatt szinte szóba sem áll.Ott a "limit" :@@@ Engem spec nagyon idegesít. Próbálkozz 14-15 éveseknél õk kb pont olyanokat szeretnének mint mi... 16/F
Szerintem ez meg pont h nem különbözõ korosztály. A 15 éves lányok vannak olyan szinten, mint a 18 éves fiúk szerintem. És nem feltétlenül a lányok az értelmesebbek. De azt sem mondom, hogy a fiúk a buták. :) Egyébként pedig rohadtul nem a kor számít. Nekem volt már fiatalabb barátom is, és idõsebb is. Most kikötöttem valaki mellett, aki csak fél évvel idõsebb nálam. Éppen pont féllel. :) De ne zavarjon, hogy a lány veled egykorú. Hajrá :D 22/l
"nos, sok 14-15 éves lány érettebb mint a korabeli srácok" --> csak azt hiszik... Ha valami ésszerû döntést kéne meghozni, akkor jelentõsen alulmaradnának. Nem is tudom, miért nem szûz a 14-15 éves lányok bizonyos hányada? Kedves Kérdezõ bátran próbálkozz a Veled egykorúakkal. A 17-18 éves lányok gyakrabban választanak velük egykorút, mint idõsebbet! Különben sincs semelyik abban a helyzetben. hogy kapásból leírjon azért mert 18 vagy és nem 21. Ennyire nem kelendõek a "kiscsajok" az idõsebb pasik körében :)
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ha nekem egy velem egyidõs lány tetszik, akkor végülis nincs értelme próbálkoznom, mert én nem vagyok idõsebb nálla
A kérdező hozzászólása: Ahaa, mostmár értem, köszi a válaszokat:D
ez mindig így volt és így is lesz :D

18 éves vagyok 14 éves koromban volt egy 17 éves barátnõm aki komoly csalódást okozott.3 évig csak ki használtam a lányokat és már annyira rá álltam hogy félek a mostani kapcsolatomra is kihat. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hagyd el, mert jobbat érdemel nálad, ha a kis agyaddal nem tudod szeretni csak kihasználni. Nem kell ezt egy a múltban GYEREKKÉNT ért csalódásra kenni, mind átmentünk ezen. ennyi.

Hagyd el, mert jobbat érdemel nálad, ha a kis agyaddal nem tudod szeretni csak kihasználni. Nem kell ezt egy a múltban GYEREKKÉNT ért csalódásra kenni, mind átmentünk ezen. ennyi.
A kérdező hozzászólása: én is tudom hogy jobban érdemel. és pont ezért fáj mert nem akarok neki csalódást okozni...

A barátom 18 én meg 17 éves lány vagyok és a barátom már a házasságra gondol meg a gyerekre! Ez normális?

Legjobb válasz: Ez egyénenként nagyon változó, általában a lányok szoktak ennyire elõre tervezni, de nincs semmi baj vele, ha a fiú is így fogja fel. Mi pl. a barátommal az elejétõl kezdve együtt tervezgetjük a jövõnket, nem csak én álmodoztam esküvõrõl, meg gyerekekrõl, Õ is szívesen gondol ilyenekre. Örülj neki, ha ilyen pasid van, akinek nemcsak a szexre kellesz, hanem valóban Veled tervezi a jövõjét is :)

Ez egyénenként nagyon változó, általában a lányok szoktak ennyire elõre tervezni, de nincs semmi baj vele, ha a fiú is így fogja fel. Mi pl. a barátommal az elejétõl kezdve együtt tervezgetjük a jövõnket, nem csak én álmodoztam esküvõrõl, meg gyerekekrõl, Õ is szívesen gondol ilyenekre. Örülj neki, ha ilyen pasid van, akinek nemcsak a szexre kellesz, hanem valóban Veled tervezi a jövõjét is :)
Érett gondolkodása van!De azért nem kell elõre haladni nagyon, mivel még õ is fiatal, az õ véleménye is megváltozik stb!
Igen, normális! Keress olyan pasit aki nem ennyire konzervatív! A szex, és minden ami hozzá kapcsolódik jó dolog, az a célja hogy boldoggá tegyen minket! Ha õt ez teszi boldoggá, akkor õt ez teszi boldoggá. Veled sincs semmi gond kedves kérdezõ! :) Csupán az a feladatod, hogy szakíts, ha zavar a dolog, és keress olyasvalakit akit ugyanaz tesz boldoggá, mint téged! GG
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat:) am nagyon szeretek beszélgetni a barátommal, néha ugy érzem vele fogok összeházasodni! jo vele!:)
A kérdező hozzászólása: igen ettöl nagyon félek hogy egyszer más lesz a véleménye ott hagy, meg mindenki folyton mondogatja hogy nem ö lesz az elsö és nem is az utolso:(
Barátom pár nap múlva lesz 18, én vagyok az idõsebb, de mi is így tervezgetünk:) ) már nagyon várom a kis Dzsozefínót Eszmeráldát, Hoszéármándót és Szinesztézia Gyopárkát : D
Jó, ha Te is hasonlóan érzel :) Olyasmin meg ne gondolkodj, hogy mi lesz, ha megváltozik a véleménye, ha elhagy stb. Ez sajnos mindig benne van a pakliban, de felesleges ezen aggódni, inkább élvezd, hogy vele vagy, és fõleg örülj, ha már õ is ilyen komolyan gondolja. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) és télleg nagyon örülök hogy ilyen barátom van:) remélem sokáig

18 éves vagyok és a barátnõm 17. Én 3 évig "fûveztem" szinte minden nap de az 1. hónapban abba hagytam mert õ fontosabb. Õ 3 éve dohányzik, És úgy érzem hogy fontosabb neki a cigi mint én. Több mint 10 hónapja vagyunk együtt, mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek? Azt mondja mindig hogy a "fûvet" könnyû letenni...! A cigit meg nem.ÉN NEM DOHÁNYZOM és nagyon zavar hogy Õ igen.

Legjobb válasz: Ha szereted, elfogadod úgy, ahogy van. A szenvedély betegségeken nagyon nehéz változtatni, amíg fejben el nem dõl nála, hogy le akar szokni, addig kár is erõltetni. Bnõm édes anyukája a cigi miatt halt meg, mégis úgy szívja azt a sz.rt, mintha kötelezõ lenne. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, vagy megszoksz, vagy megszöksz.

Ha szereted, elfogadod úgy, ahogy van. A szenvedély betegségeken nagyon nehéz változtatni, amíg fejben el nem dõl nála, hogy le akar szokni, addig kár is erõltetni. Bnõm édes anyukája a cigi miatt halt meg, mégis úgy szívja azt a sz.rt, mintha kötelezõ lenne. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, vagy megszoksz, vagy megszöksz.
Elõször tegye le a cigit. Aztán kezdjen el máshogy öltözködni. Aztán fesse be a haját stb. Te örülnél, ha meg akarnának változtatni? Vagy elfogadod, vagy olyat keresel, aki nem dohányzik.
Gratulálok, hogy letudtad tenni a füvet, a cigi semmi a fû mellet :D
Hagyd el vagy fogadd el. Képmutató, mert neki nem teszik a fû, abbahagyod miatta, õ meg nem képes ugyanezt megtenni a cigivel?!
Nekem is volt ilyen párom, alkudozz vele, hogy napi egyet szívhat csak pl.
Volt akkor penzed rendesen :DDDD
A kérdező hozzászólása: Nekem is sok közeli rokonom halt meg a cigi miatt... És nem lehet vele alkudni! Van amikor csak 6 szálat szív egy nap... az alá nem nagyon megy... de van amikor 15 szálat kb... és ha annyira szeret.. nem hiszem el hogy nem bír ki egy napot pl

A barátommal 1és fél éve együtt vagyunk. Nagyon szeretjük egymást és nagyon szeretnénk gyereket. Meg hogy szerintünk örökre össze csatolna minket. Csak még fiatalok vagyunk 17-18 évesek. Szerintetek nagyon korai? A szülők mit szolnának szerintetek?

értelmes válaszokat és ne szidjatok le ... el?re is köszi.

Legjobb válasz: Szerintem picit korai még. Legyetek még kicsit ti is gyerekek, mielõtt ekkora felelõsséget vállaltok. Biztosan nagyon jó szülõk lennétek, de éljetek még kicsit. Nagyon szép és jó dolog, amit szeretnétek, de higgyétek el, elõször magatokat kell tudni eltartani, és csak utána jöjjön a gyerkõc! Nem kell milliókat gyûjteni, vagy mindig a pénzt elõtérbe helyezni a kicsivel szemben, de amíg a szülõk tartanak el benneteket, addig ne terheljétek õket azzal is, hogy rajtatok kívül még a babátokat is el kell tartaniuk!

Szerintem picit korai még. Legyetek még kicsit ti is gyerekek, mielõtt ekkora felelõsséget vállaltok. Biztosan nagyon jó szülõk lennétek, de éljetek még kicsit. Nagyon szép és jó dolog, amit szeretnétek, de higgyétek el, elõször magatokat kell tudni eltartani, és csak utána jöjjön a gyerkõc! Nem kell milliókat gyûjteni, vagy mindig a pénzt elõtérbe helyezni a kicsivel szemben, de amíg a szülõk tartanak el benneteket, addig ne terheljétek õket azzal is, hogy rajtatok kívül még a babátokat is el kell tartaniuk!
Szerintem ne a gyerek kössön össze titeket, hanem a szerelem. Már a felfogás is eleve rossz. Nem azért kell gyereket szülni, mert annyira szeretitek egymást. Azt a gyereket valahogyan fel is kell neveli és csupán szeretetbõl sajnos nem lehet. Becsülendõ a gondolkodásotok, de még nagyon korainak érzem.
hát ha én lennék valamelyikõtök szülõje én tuti nem örülnék neki h ilyen fiatalon babát vállaltok, mivel gondolom még suliba jártok ami annyit jelent h a szülõké lenne a dolgok anyagi részének a nagy része.de mivel nem én vagyok a szülõd ezért nem tudom h mit szólnának hozzá.és amúgy nagyon fiatalok vagytok hozzá.késõbb megbánnátok.
Szerintem is várjatok egy pár évet. Nem olyan egyszerû egy újszülött baba ápolása, gonozása, nevelése. Sok anyuka panszkodik, hogy mennyire megváltozott a kapcsolatuk a férjükkel, párjukkal szülés után. És nem a jó értelemben. Lehet, hogy most úgy gondoljátok, hogy be szeretnétek vállalni egy babát, de lehet, hogy a kapcsolatotok tönkre menne. Ha az én gyermekem ilyen gondolatokkal jönne hozzám, neki azt tanácsolnám, hogy legalább egy évet menjenek dolgoni. És ha akkor is szeretnének gyermeket, akkor vágjanak bele. Teljesen más az élet, ha dolgozol, meg amikor még suliba jársz. Szerintem azt meg kell tapasztalni baba vállalás elött. Életem legjobb évei azok voltak, amikor elkezdtem dolgozni. Egy baba nem csatol össze két embert örökre! Ezt mibõl gondoltad?
Egy pár életében, talán a legnehezebb idõszak a terhesség és a kicsi baba. Sok boldogságot, de nagyon sok nehézséget is hoz. Ezt csak egy érett, nagyon erõs kapcsolat bírja ki! Várjatok még, ráértek vele még 3-4 évet!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat hasznosak voltak. :) ) és még várunk vele 2-3 évet.:) )
nagyon korai. majd késõbb látni fogod, de 1, 5 év az pont az az idõ, amikor a legjobban lángol a szerelem. ha már mondjuk 4 éve együtt lesztek és nincsenek gondok, ugyanolyan jól mûködik minden, akkor kéne belevágni. egy gyerek nagy felelõsség, nem mindegy, hogy hogy nõ fel
A baba senkit nem köt össze örökre, csak vérileg, ha érted mire gondolok. De sztem várj ezzel még. Én 23 éves vagyok és megõrülök már, de még mindig várnom kell 2-3 évet. De ez már nem sok, csak nehezen telik:D

A lányom még nincs 17, és eljegyezte az alig 18 éves barátja. Mit szólnátok ehhez?

A lányom júniusban lesz 17 éves, tizedikes gimnazista. A fiú nemrég lett 18, most fog érettségizni ugyanabban a gimnáziumban. A kapcsolatuk szakaszokra bontható... 2010 nyarán ismerkedtek meg, szilveszterkor össze is jöttek. 4 hónapig jártak, látszólag nagy volt a szerelem, aztán a srác visszament az előző barátnőjéhez. A lányom akkor teljesen maga alatt volt, barátnőivel együtt én is vigasztaltam. A fiú együtt volt a másik lánnyal egy-két hónapot, közben a lányomnak is lett egy új barátja, bár az sosem volt komoly szerintem. Aztán novemberben megint összejött a lányom ezzel a nagy szerelemmel, ismét idilli volt minden (pedig a szakítás után a lányom nagyon szidta a fiút, elmondta mindennek). Erre múlt hétvégén jön haza boldogan a lányom, hogy nézd, anya, a xy eljegyzett. Azt hittem csak hülyéskedik, de mutatja a köves gyűrűjét... Azt mondta, a srác letérdelt, meg kérdezte, lesz-e a felesége, ő meg igent mondott és megkapta a gyűrűt. A lányommal azóta nem lehet bírni, már szinte az esküvőt szervezné... Meg ilyeneket mond, hogy ha a fiú most érettségi után elmegy Budapestre tanulni, akkor ő minden második hétvégéjét, meg az összes őszi-tavaszi szünetet nála tölti majd, nyáron pedig hetekre felmegy hozzá Pestre, mert a fiúnak vesznek lakást a szülei. Engem megriaszt ez a nagy lelkesedés. Az eljegyzést még nem is venném komolyan, de ezek a nagy tervek, mikor októberben még haragban voltak... Félek hogy a lányom meggondolatlanul megy bele valamibe.

Legjobb válasz: Nagyon gyerekesek még. A náluk idõsebbek általában pár év után jegyzik el egymást, amikor a kapcsolatukat már próbára tette pár dolog. Én attól tartok, a fiú belecsöppen majd a fõsulis/egyetemista életbe: bulik, rengeteg csaj, semmi felügyelet, nagy önállóság, stb. A lánykád meg epekedve várja a kéthetente esedékes randikat. A fiú meg sanszos, h talál olyan csajt, akivel minden nap együtt lehet.

szerintem annyira nem kell aggódni. úgyis tanul még mindkettõ... én a másik "oldalon" voltam: a barátom elhagyott egy másik csaj miatt, aztán fél év után eljegyezte. szintén 18 évesen a 16 éves kislányt. aztán utána még egy évig együtt voltak, nagy tervekkel, a lány esküvõi ruhákat rakott ki facebook-ra, meg tervezte hogy majd hova költöznek... lecsengett az érettségi, kiderült a srác nem vette olyan komolyan ezt, vergõdtek még, aztán szépen lassan megszakadt a járás. úgy fél éve újra velem jár a srác. a mai világban az ilyen korai eljegyzéseknek általában szakítás a vége, volt még 2 ilyen eset a környezetemben. szerintem a legjobb hogy beszéld meg a lányoddal hogy érettségiig még ne legyen esküvõ, addig a tanulásra kell koncentrálni. aztán addig még sok víz lefolyik a Dunán...
Nagyon gyerekesek még. A náluk idõsebbek általában pár év után jegyzik el egymást, amikor a kapcsolatukat már próbára tette pár dolog. Én attól tartok, a fiú belecsöppen majd a fõsulis/egyetemista életbe: bulik, rengeteg csaj, semmi felügyelet, nagy önállóság, stb. A lánykád meg epekedve várja a kéthetente esedékes randikat. A fiú meg sanszos, h talál olyan csajt, akivel minden nap együtt lehet.
Szerintem bizd rajuk.Nem valoszinu, hogy lesz ebbol valami, de ha most megprobalnad lebeszelni, ugyis te lennel a rossz.Majd maguktol rajonnek, hogy elhamarkodott volt ez a nagy tervezgetes.
Szerintem csak ráhúzott egy gyûrût, hogy legközelebb, ha fasírtban vannak, a lányod ne járjon mással.
A lányod minden valószínûséggel pofára fog esni, a srác sem gondolta komolyan. Még nagyon fiatalok. Ne aggódj, összeházasodni nem fognak de legyél mellette mert ha baj lesz majd téged is utálni fog.
:) Fiatalok még, majd elmúlik ez is! (Vagy nem.) Had dédelgesse az álmait, hagyd tervezgetni, álmodozni. Ha neki így jó... Miért riaszt meg? Ha szeretik egymást, hagyd õket. Valószínûleg akkor is szerette a lányod ezt a fiút, csak haragból mondta el mindennek. :)
Jogosan félsz. Én sem helyeselném, semmiképpen.
De megis mitol felsz??mi tortenhet?
Add meg az esélyt a lányodnak, hogy saját erejébõl bukjon el, jó tapasztalatszerzés lesz neki.
Én 16 voltam, amikor az akkori barátom megkérte a kezemet. Mondanom sem kell, nem maradtunk együtt sokáig. :D Mostanában felmerült bennem, hogy megkérdezem a srácot, hogy ugyan mire számított.. :) 28/n
hát én egy kicsit furcsállnám a dolgot. én nem is attól félek, hogy házasság lesz ebbõl, hanem hogy a lánykám olyan emberre pazarolja az idejét, aki meg sem érdemli. Egyébként kisebbik sógornõmnek megkérte a kezét a párja, még alig múlt 17. Még csak nem is eljegyzési gyûrû :D igaz, ez nem is feltétele. viszont csak anyuka tudja, én meg a nõvér. Apuka nem tudja, nekem ez nem igazi eljegyzés. bár õk szeretik egymást, több, mint másfél éve vannak együtt :) ne izgulj, nem lesz itt semmi gond :D
a kapcsolatba ne szólj bele, mert csak visszaüt rád. támogasd a lányod, és pontosan beszéljétek meg, h mi fér bele anyagilag, mi nem legyél partner, jó barátnõ, mesélj a saját jegyességedrõl, eszedbe fog jutni, h egy ilyen helyzetben a józan észérvek pont az ellenkezõjét váltják ki... azt azért érdemes tisztázni védekeznek-e rendesen, és h a tanulás, érettségi és diploma nagyon fontos... aztán raktározz be néhány százas zsepit, mert nagyobb a valszínûsége, h ez a tûz gyorsan elhamvad, de engedd meg a lányodnak azt az érzést, hogz boldog, és saját életét élheti, így megmaradhat a jó viszonyotok
Korai még ez egy kicsit, reménykedj benne, hogy hamarosan szétmennek, de statisztikailag elég kicsi az esélye, hogy hosszú távon együtt maradnak. Ennek az életeseménynek pár évvel késõbb kellene bekövetkezni, fõleg nem iskolás évek alatt. Esetleg javasold a lányodnak, hogy várjon ezzel még pár évet.
Korai ez még, meg azért illik a lányt elõször a szülõktõl kérni. Azért beszélgessetek el a sráccal, hogy a házassággal még várjanak, mert egy gyûrût bármikor vissza lehet adni, de válni már nehezebb. Adjanak maguknak még egy kis idõt, még egy két évet, fõleg, hogy most távkapcsolatban lesznek az év nagy részében.
Ismerõs, van hasonló sztorim, nagyon pofára fog esni az biztos. Addig tegyél valamit sürgõsen amíg lehet mert itt már életekrõl van szó lassan. Lesz még ideje szerencsétlenkedni késõbb is de most nem ez lenne a dolga.
"Azért a lányoddal elbeszélgethetnél, hogy szálljon le a fellegekbõl a való világba." Es megis mit mondjon neki?Hogy ebbol ugysem lesz semmi?Es szerintetek ezt a kislany majd el is hiszi?Tamadasnak fogja venni, es inkabb eltavolodik.Szerintem nem kell mondani ra semmit, vard ki a veget, mert megoldodik majd magatol.
Szerintem jópofa, nem kell félned emiatt. Az eljegyzés csak ilyen egymás közötti dolog, nincs papír, vissza lehet lépni, ha esetleg megunnák egymást. Én is 16 voltam, amikor megismertem a barátnõmet, õ akkor 14 volt, 16-18 felállásnál volt náluk is ez az eljegyzési dolog, de csak kettõnk között, nem szülõk elõtt. Most én 21 leszek, a párom 19 lesz, együtt lakunk saját lakásban, õ most fog érettségizni, én érettségi után elkezdtem dolgozni, levelezõn tanultam tovább, hogy össze tudjunk költözni.
Örülj a lányoddal, de azért mondd el neki, hogy az egyetemen léggé megváltozik az ember, ne érje teljesen váratlanul. Az egész héten át tartó bulik, zh-k, vizsgaidõszakok, új barátok-barátnõk... Plusz ha olyan az anyagi helyzetetek, akkor azt is említsd meg neki, hogy nem biztos, hogy fizetni tudod a kéthetente esedékes útiköltségét.
Ez még csak nem is igazi eljegyzés, hiszen nem kérte el a lányt az apjától. Innentõl kezdve az csak egy gyûrû, pláne, hogy mlég csak együtt sem élnek. Nagyon gyerekesek még, úgysem lesz ebbõl semmi. Azért a lányoddal elbeszélgethetnél, hogy szálljon le a fellegekbõl a való világba. Amúgy csak kérdés, mibõl van az a gyûrû? Bizsu, vagy valódi nemesfém, igazi kõvel? Meg mondd meg neki, hogy majd azt TE eldöntöd, hogy mehet-e hozzá Pestre, vagy sem, nem õ dönti el.
Jajj, ne menjunk mar at rosszindulatba.Szerintem a srac biztos szereti, de ilyen az elet, hogy ezek a kamaszkori szerelmek altalaban nem tartosak.Egy csomo mas embert fognak majd megismerni mindketten, elsodorja oket az elet.
Szerintem is ugy lesz, ahogy az elottem levo mondta.A srac majd rajon, h korai volt ez meg.Es a lanyod is.
Nem kell félned hogy ebbõl házasság lesz:)
én nem csodálkozom, hogy az anyuka aggódik. szerintem nem az esetleges csalódás a legnagyobb probléma, azon túl lehet lépni, egy elcseszett érettségin, felvételin, abortuszon viszont már nem...

Én 17 éves vagyok, a barátom pedig 18. Még mind a ketten szűzek vagyunk. Nagyon szeretjük egymást. Õ már szeretné, de én még nem. És nem is engedek neki semmit. Érdekel a dolog, de úgy érzem, hogy még nincs rá szükségem. Baj, ha nem érdekel annyira?

Úgy érzem, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is egyenl?re.Én így fogom fel...

Legjobb válasz: Nincs is ezzel semmi baj, akkor legyen az elsõ, amikor te akarod. Én férfi szemmel egyébként is úgy látom, hogy a szex elsõsorban a nõrõl szól.

Nincs is ezzel semmi baj, akkor legyen az elsõ, amikor te akarod. Én férfi szemmel egyébként is úgy látom, hogy a szex elsõsorban a nõrõl szól.
amíg nem próbálja az ember lánya, addig sokszor úgy érzi, hogy nem is olyan nagy szám, meg vannak fontosabb dolgok is... Persze vannak fontosabb dolgok, de jóval kevesebb, mint ahogy az most gondolod. Ettöl függetlenül, ha nem akarod, akkor ne próbáld ki. A pasid meg vagy kibírja, vagy nem. (Aztán ha esetleg nem, akkor majd írhatsz ide egy másik kérdést, és majd jól kibeszélhetitek a többi lánnyal, hogy ha nem várt rád, akkor nem is szeretett igazán. Ami persze nem igaz, de úgyis mindegy...)
Mindenképp azért tedd meg, mert TE szeretnéd és ne mert a barátod akarja.A fontosság pedig mindenkinek mást jelent, ez is fontos, de nem elsõdleges egy kapcsolatban. Mellesleg abszolút ráérsz és nem maradsz le semmirõl, ha nem most teszed meg. Bajnak pedig egyáltalán nem baj. Sok sikert az elsõhöz! :)
Bocsika te valamit félre értettél. Én azt mondtam, hogy te használod ki õt ezzel a viselkedéssel. Amúgy ok semmi gond nincs ezzel a gondolatmenettel. mert minden szûz csaj hasonlóan gondolkodik ami ellen csak 1 dolog van és az a szüzesség elvesztése. De ne várd, hogy a végletekig várjon melletted és azon meg fõleg ne csodálkozz ha esetleg "megcsalna"...azért idézõjelben mert ha alig van köztetek valami testi kontaktus akkor szinte nem és nem nevezhetõ megcsalásnak. Egy idézet ami erõsen ide illik: "Aki szeret, szeresd, és öleld meg minden nap. Mert ha te nem teszed megteszi más, és hidd el nem, õ a hibás!"
Hát..ha nagyon beléd van esve akkor talán nem fogja érzékelni, de ez kihasználás. Semmi több. A férfiaknak egy bizonyos szükséglete amit ki KELL, hogy elégítsen egy nõ. Figyelj nézd meg a másik oldalt is: Õ annyira szeret, hogy elfogadja, hogy nem érhet hozzád (ami mellesleg nem sokáig lesz így, és ez a te oldalad) Te annyira szereted, hogy megérted a szükségleteit ezért hagyod neki (ez pedig a mi oldalunk) A szex nem méreg, nem bûn hanem csak jó. Nemértem miért kell ennyire felfújni. Hagyd hogy cirógasson, csókolgasson, simogasson és hagyd neki hogy a nyelvével kényeztessen. Ha szeret akkor a nagyon fogod élvezni.
Mellesleg még az elõzöhöz annyit, hogy 13 éves korban legyen ez a gondolatmenet, hogy van fontosabb dolog is, de te már 17 vagy a barátod pedig 18. Egy 18 éves hapsinak már vannak szükségletei. Ezt vagy megérted, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!:) Rendesek vagytok!Amúgy!Egyesek miért nem bírják Magukban tartani, a degradáló, lealacsonyodott szókincsüket???Vagánynak érzitek Magatokat, és azt érzitek , hogy Ti vagytok a világ közepe.Mert amit csináltok, az mindig jó, és mindent el lehet vele intézni.Gondolok itt a szexre.Azt hiszitek, hogy manapság mindent tökre el lehet vele intézni.Sok embernél sajnos be is vállik.Nem bántom egyik õtöket sem.Semmi értelme sem lenne...Ha Ti így érzitek jól Magatokat, hogy szétkúrjátok az agyatokat, akkor áldásom Rátok!De ha valaki nem úgy él, ahogy Ti, az miért baj?Miért baj az, ha valaki másképp fogja fel a dolgokat, mint Ti?!Ha más a véleménye?!Akkor ez jön rögtön?A hülye picsázás, stb?!Nekem 8.Engem nem érdekel.Hisz csak saját Magatokat minõsítitek vele...A Többieknek még egyszer köszönöm!Na Sziasztok!
miért kell ezt a lányt bántani??már követemény hogy valaki 17évesesen szétlegyen....!!!és igen, az egyhetes lefekvõs kislány megmajd nézheti ha a pasija miután kiélvezte magát lelép!szerintem a barátod nagyon örül hogy egy ilyen lányt talált!a férfiak minél késõbb kapnak meg egy nõt, annál jobban izgatja õket, akik meg csak úgy sutty, azokat könnyen feledik!így legalább tudja a barátod, hogy biztos nemfogsz mindenkivel összefeküdni!szerintem ari vagy!
Nem tudom, hogy most mit kell picsázni? Értelmesen nem lehet elmagyarázni? Az ilyenek értelmi szintje a sárga földet súrolja. Ugyanmár, ha nem akar lefeküdni akkor úgysem fog, mit kell erõltetni, még csak 17 éves. Egyik válaszolóhoz aki 1 hét után feküdt le párjával (mert faszhiánya volt): Kedves válaszoló õszintén gratulálok Neked, hogy hivatalosan is kinyilvánítottad mekkora KURVA vagy! 1 hét után aztán nagyon szükséges megprücsköltetni magad! HÜLYE RIBANC! Szerinted ezt kéne tenni egy 17 évesnek is? Inkább kövesse a Te példád? Legyen Õ is egy szopós kurva? Ugyan már kérem! Te elkúrhatod a fejecskéd, de a kérdezõ ne bassza már így el az életét, hogy majd aztán minden pasi lássa a fején, hogy 17 évesen egy kiélt szuka, jó prédának vennék és biztos be is húznák a bokorba. Ennyit errõl. És akinek nem inge ne pofázzon bele! Páás
Ne torodj veluk. Ha nekik olyan az eletuk kurjak szet az agyukat...te helyesen dontottel, es becsuld meg a baratodat, mert nagykincs:) ahogy az enyem is:) ez a SZERETET:) ezek a "lepicsazok" nem tudjak mi fan terem... EMBEREK HOL VANNAK A MODERATOROK ILYENKOR? (aki enm tud normalisan irni az miert ir? tartsa meg maganak az ocsmany velemenyet...) a "koszi" elotti valaszado
Te egy picsa vagy!!!!!!Vedd mar eszre hogy mit akar a pasid!!!!Sajnalom szegenyt, oszinten!!!!Te meg egy olyan kis naiv vagy!!!!Hogyha csak nezitek egymast akkor mi azon a "járás"?????? HULYE PICSA !!!!
Most mit kell lepontozni? én csak az igazat mondom, ha nem értitek meg komolyan menjetek vissza az oviba!!! (8. válaszolo)
a kerdezo valasza elotti kommentelo vagyok...EGY KAPCSOLAT NEM EPUL 90% ban a szexre...ha pedig igen az tenyleg csak egy kapcsolat, szexualis kapcsolat. A parkapcsolat az osszetartozason, a szereteten, a megbecsulesen, kolcsonos tiszteleten stb alapszik. a szex pedig arra jo, hogy kifejezd mennyire nagyon szereted a parodat, de a parkapcsolat nem a szexrol szol.
Igen, baj. Szerintem egy kapcsolat a szexre épül 90%-ban. Mi egy hét után feküdtünk le egymással. Egyébként meg a pasik egyátalán nem szeretnek várni. De ezt te tudod. Ha megvár, jó neked. Az meg már tényleg túlzás, hogy semmit nem engedsz neki. Nem kell lefeküdni vele, de nyugodtan hozzád nyúlhatna. Neked is jó lenne!
nem kell még lefeküdnöd vele..amíg te nem akarod, hogy megtörténjen! De lehet, h a fiú sem szexet akar.. csak közelebb akar hozzád kerülni egy kicsit..attól még semmi bajod sem lesz, ha ruhán keresztül simogatjátok egymást és egy kicsit felfedezitek egymás testét..(bár nem tudom hol tartotok), de ezt sem azért, mert kell, hanem , mert fantasztikus érzés!Azért jár együtt két ember, mert jót beszélgetni..és segíteni egymásnak..és jó programokat csinálni egy jóbarátttal is lehet, de vele nem élheti át az ember azt a csodás érzést, amikor a másik testéhez érsz..és õ azt élvezi..és viszont!
egyetértek az elötttem bezsélövel hiába szeret meg imád 1évnél tovább még nem fog menni a dolog, mert sajna tényleg szükségük van rá nem gonoszságbol irom.Hogy egy hét után lefekszik még nem kurva kivánta és kész.A mostani párommal mi is csak 1 honapig birtuk, nem lett belöle semmi baj, szeretem, ö szeret engem és boldogok vagyunk:nem a szexen alapul a kapcsolatunk, de az is fontos tényezöje ám.Szegény fiu csak jot szeretne szeretné ha te is szeretnéd, ha kivánnád öt.Gondolom vmi erkölcsi gát van benned.próbáld feloldani ha simogat ne arra gondolni hogy jajj odanyul de szörnyü, hanem engedd el magad , add át magad az érzésnek.Ruhán keresztül simogat az neked jo és bajod sem lehet töle! Andi
Hát nem olvastam végig minden kommentet de az én véleményem az hogy... Sajnálom a fiút mert mint mondtad nagyon szeret téged..és ha valaki szerelmes valakibe akkor szeretné minél jobban hogy az övé legyen és másképp is beteljesíteni egy kapcsolatot...Szerintem ha nem állsz készen rá akkor mondd meg neki ...ne fájdítsd a szívét és szakíts vele mert csak az õ lelkét fogod felélni amíg te szépen élsz világodban...megértem a te álláspontodat de szerintem ne tedd tönkre más lelki állapotát azzal hogy nem adod meg azt amire mindennél jobban vágyik... De nem is fontos egybõl a sex azt még lehet húzni is hidd el...de egy kis petting vagy orál...egyikbe sem halsz bele és még élvezni is fogod....ha mégsem akkor..akkor ez van...
Lehet, de tudod nekem nem nagyon kell más.Õt meg már elveszítettem, ezért csak magamat okolhatom, ezért paradox van, szóval inkább meg se szólalok.
Ja értem...:( Ne aggódj, nemsokára neked is lesz más, és vele már reméljük ilyen problémák se lesznek és minden simán megy!:)
Köszi, aranyos vagy, de már senki se tud segíteni, mert már van valakije...remélem vele boldogabb lesz mint velem
Mondjad, segítünk!:)
Sajnos a kérdés már nem aktuális.Elcsesztem mindent, és nem is mondhatom meg neki hogy mit érzek iránta...Soha nem tudja meg :(
Helló szerintem ez nem baj de ha te még nem szeretnéd ne hagyd magad rábeszélni mert utána megbánod.igy járt az egyik lány barátom is......remélem segitetem pusz
Most õszintén... Mitõl félsz?:)
Valószínûleg valami lelki gond van a háttérben. Lehet, hogy pszichológus, de lehet, hogy csak egy egyszerû beszélgetés megoldaná a problémát. Nem kell azonnal szeretkezni - elég, ha csak a simogatással kezditek. Egy párkapcsolatban mindennek harmónikusnak kell lenni: becsületesség, õszinteség, "bulizó vágy", függetlenség és még sorolhatnám. Meg persze a szex. Egy párkapcsolatba minden beletartozik, persze mindenkinek más a sorrend, más a mérték. Nem kell elítélni valakit azért, mert egy év után nem szeretne szexelni. De ennyi idõ után igazán engedhetnél legalább egy kicsit. És nem az a lényeg, hogy elhagy e miatt vagy nem. Hanem, hogy harmonizáljátok a kapcsolatot és mindent megkapjatok egymástól - lelkileg és testileg is. Ha ez egy évig tart, akkor egy évig, valakinél pár napokon múlik az egész. Senki sem könnyûvérû e miatt, mindössze hamarabb kívánták. Õ életük, ha elcseszték, tessék. Õ dolguk. Te semmirõl sem maradtál le, de hidd el, ha csak a simogatással elkezditek az egészet, egyre közelebb kerültök egymáshoz eljuthattok a szexig is. Mellõzzük a trágár kifejezéseket. Mindenki másmilyen ember, miért nem lehet elfogadni olyannak, amilyen? Áh, ezt sosem fogom megérteni. Tehát egy kis simogatásba még senki sem halt bele... egyszer elélvezel a barátod kezétõl, utána már egyre jobban kívánod te is õt. Hidd el. :)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
OOOOOO sok seggfej aki butapicsazik...Oszinten? ti mind 13 evesen veszitettetek el? higgyetek el, vannak emberek meg akiknek nem a szex az elso es legfontosabb! Es sajnallak titeket, kedves butapicsazok, meg lehulyezok, h nem eltetek at azt a valodi elsopro szerelmet, ami nem arrol szol h minel hamarabb legyunk tul a dolgokon. reszvetem nektek. A kerdezonek meg azt mondanam, h hasonloan vagyok a baratommal, es o 19 lesz es a nyakamat ratennem arra h sosem csalna meg...Nem kotelezo senkinek 18 eves korara elkurvulni, mint ahogy most ez mar szokas Magyarorszagon...ja es lebutapicsazzak azt aki vigyaz arra amilye meg van es ezen valaszadoknak uzenem, h tiszteletremelto az h meg ilyen emberek is vannak, mostmar Magyarorszagon keresni kell, lassan ugy mint a tut a szenakazalban... Ne torodj a bunko valaszadokkal, veled minden oke:) UDV
Hé még1szer ismétlem beszélgessünk már diplomatikusan, nem kell butapicsázni meg ilyenek, a csajnak igaza van. Ha nem értesz vele egyet akkor minek olvasgatsz itt fõleg ha csak ennyi a hozzáfûzni valód? "butapicsa". Te meg egy seggfej vagy. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Ha én hülye vagyok, akkor Te meg egy seggfej!Azt hiszed, h ezzel mindent el lehet intézni!Pedig nagyon tévedsz!Nem csal meg.Lehet, h nálad ez a menõ, és próbálsz eleget tenni magadnak.Gondolom akkor Te is csalod a barátnõd, ha nem kapsz meg valamit.Tök mind1.Hagyjuk!
Te annyira hülye vagy.. Ha nem hagyod magad, akkor tuti meg fog csalni, és ebben biztos lehetsz, vagy talán már meg is tette.. Egy pasinak nem az kell hogy "jaj de szeretlek mokuskám", hanem testi szerelem!!! Ha ezt nem érted meg akkor menj vissza az oviba!!!
A kérdező hozzászólása: Szeret, ezért türelmes hozzám, nem olyan mint a többi fiú...Nem azt mondtam, h soha, csak azt, h most bíztos nem.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, h ez Neked miért számít kihasználásnak.De Te tudod...Ez nem kihasználás.De végülis mind1.Nem ismersz se engem, sem õt.Csak azt látom, h furcsán gondolkodsz az ilyenekrõl.Úgy beszélsz róla, mintha természetellenes lenne ez az egész.Pedig nem az.Csak követem "divatot", ahogy más...
Ha szeret, akkor nem fog otthagyni emiatt, szerintem várjátok meg, amíg te is úgy érzed. Én 19 éves koromban vesztettem el a azüzességemet és nem érzem, hogy valamirõk lemaradtam volna..
A kérdező hozzászólása: Nincs szó sem kihasználásról, sem semmi másról.Ennél többrõl szól.Szerelemrõl!Ennyi az egész!Már több mint egy éve vagyunk együtt.Szóval nem hinném h csak kihasználna...
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy egy 18 éves fiúnak vannak szükségletei.De ha egy fiú nem csak szeret egy lányt, hanem szerelmes is bele, akkor legalább megpróbálja leküzdeni õket.És az sokat számít.
A kérdező hozzászólása: Egy 13 éves gyereknek még nem kéne ilyeneken gondolkodnia.Az, hogy 17 éves vagyok, az csak egy dolog.Attól még nem kell ugyan úgy gondolkodnom róla, a többi lány.Mert én nem õk vagyok.És engem még nem érdekel.Ki hogy fogja fel...
nem értem, hogy miért kell ilyen visszafogottnak lenni, és akik azt mondják, hogy meg fog csalni nem mondanak hülyeséget, úgyhogy szerintem ne parázz ezen.(én is jártam már így, nagyon szerettem a csajt, de nem akart semmi huzamosabb ideig(nem volt már fiatal), úgyhogy nem fogtam vissza magam másokkal szemben, és nem érzek bõntudatot, mert ez ugyanúgy hozzátartozik egy kapcsolathoz, hogy fogjuk egymás kezét...
Ha leszbikus lennék, biztos csalnám.. Csaj vagyok te idiota, csak átlátom a dolgokat.Ezt neked is be kell látni amit mondtam, mert ö nem elégszik meg azzal, ha csak nézitek egymást.Az meg egy nagy baromság, hogy fülig bele vagy esve és szinte csak baráti a kapcsolatotok... Nekem elhiheted, tapasztalt vagyok az ilyen dolgokban
Szánalmas butapicsa :D
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva magasról teszek arra, h Te mit gondolsz errõl.Nem tudsz semmit, de mondod a hülyeségedet.Ha fáj a hülyeségem, ahogy írtad, akkor ne olvasd el amit írok.Nem is az ilyeneknek szánom...
Hapsi vagyok. Irigység?? Inkább sajnálom a srácot, hogy ilyen nõ csavarta el a fejét. Ha annyira imádod és oda vagy érte akkor miért nem adod oda magad?? 17 éves vagy de az írásmódodból szellemileg a 13-at is alig súrolod. Õszintén, tiszta szívbõl sajnálom azt a srácot akit te a barátodnak nevezel. Mellesleg ha valaki nem ért veled egyet, és ennyire tudod hogy mi van, akkor minek rakod fel ide a kérdésedet? Akármit mondassz ez önzõség és kihasználás. Kihasználás, mert tudod hogy bármit megtenne érted, és mégsem adod meg neki azt amit szeretne holott nem is olyan nagy dolog. A dolog után úgyis beismernéd, hogy nem volt igazad, és hogy mi a francért halasztottad ezt a dolgot, de akkor már tökmind1 ezen agyalni. Egyszerûen fáj a hülyeséged...
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is!:) Bárki is légy!Tiszta jó fejek vannak itt!Senki nem hiszi el, h õ nem olyan fiú.Mint mondtad, sok fajta fiú él Magyarországon!Úgy érzem, h az enyém a legjobb.Persze mindenki így van ezzel.Nem hagy el, és nem csal meg, ahogy egyesek tervezik.Ugyanis SZERET!Türelmes hozzám, és nem erõltet semmit.Sõt!Örül, h nem vagyok olyan könnyûvérû, h már egy két hónap után...Néhányan átlátjátok a helyzetet.És nektek köszönöm is!A többi gúnyos beszólás pedig nem érdekel.Úgy érzem az egész mögött irigység lapul...Minden jót!Sziasztok!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek aki írt.Látom van pár oylan ember, aki úgy látja a dolgokat, ahogy én, és ennek NAGYON örülök!Õk legalább megértik ezt az egészet.Köszi.
HÉÉ, ne hülyézzük már egymást! Viselkedjetek már diplomatikusan :) Figyelj! Ne hallgass a többi degenerált élõlényre, ha te nem szeretnél nemi aktust a pároddal akkor ne tedd meg, mert ha nem élvezed akkor garantáltan NAGYON fog fájni! Van még idõd nem kell már is 17 évesen kiélni nemi vágyaidat, és ha lehet egy abszolút jó tanácsom, akkor vitasd meg a barátoddal is, hogy hogyan vélekedik errõl a dologról, akkor már minden kiderül és te majd azon dolgokkal tudsz tervezgetni amit a barátod elmond Neked, és nem kell DURR bel csapni a lecsóba, ha még nem készültél fel rá, ha ezt a barátod nem érti meg akkor keresel egy olyat aki elfogadja a kéréseidet, mert tudtommal százezer féle pasi él Magyarországon :) ne dönts elhamarkodottan, és nehogy már kiakadj egy kis buzeráns köcsög kommentjén aki csak azzal oldja meg a beszélgetést, hogy HÜLYE VAGY. Inkább õ a hülye, hogy ilyet ír, és nem tudja rendesen kifejezni magát, csak ezekkel a szavakkal, amit most írtam azon nem kell felháborodni a sok tücsöknek. Páás
én 15voltam mikor megtörtént, és a mai napig bánom!!!pedig már 27vagyok!nagyon aranyosak vagytok, hogy eddig kitartotok egymás mellett!szerintem olyan tempóba haladj, ahogy te érzed!sajnos látom van akinek már"követelmény"a szex, mert a pasi biztos akkor megcsal!szerintem ez nem igy van!ügyes vagy, jó hogy vannak még ilyen lányok!
Itt annyi az idióta...Nem azt mondja h nem érdekli csak h nem annyira.A szex nem szükséglet. Az emberek szeretik, mert jó. De ez nem azt jelenti h nem lehet élni nélküle! HA Õ NEM AKARJA NEM KELL!!NEM ERÕSZAK! AKKOR CSINÁLD HA FELKÉSZÜLNEK ÉRZED RÁ MAGAD! A szex is hozzátartozik a kapcsolathoz, de nem mindenáron. Mondjuk 1 év u már gondolkodni kéne a továbblépésen..petting meg miegyebek, mert egy új élményt visz a kapcsolatba amit meg lehet bszélni meg, ki lehet élvezni...Mi is így voltunk a párommal. mi 10 hónap u szeretkeztünk és nem bántuk meg. Ami a fontosabb dolgokat illeti, jó lenne ha kifejtenéd mire gondolsz. Amúgy én is 17 vok megértelek.
A kérdező hozzászólása: Õ nem olyan.Tényleg Szeret!És türelmes.Beéri azzal, ami van, mert tudja, hogy így a jó.Oké.Köszi mindenkinek!

Kell útlevél Horvátországba, ha 17 éves vagyok és nem a szüleimmel, hanem a (18 feletti) barátommal megyek?

Legjobb válasz: Nem Eu-s ország, de külön egyezmény van a két ország között!

Nem Eu-s ország, de külön egyezmény van a két ország között!
A magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévõ magyar személyi igazolvánnyal - ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes személyi igazolványt is -, beutazhatnak Horvátországba. A személyi igazolvánnyal való beutazás a Horvát Köztársaság területére nincs korhatárhoz kötve.
Utazhatsz, de csak ha nem Bosznián keresztül mentek. Úgy tudom oda még kell útlevél, bár lehet csak le vagyok maradva. :)
Igen mehetsz, ettõl függetlenül, ha van idõd/lehetõséged megcsináltatni az útlevelet, akkor én a helyedben megcsináltatnám két ok miatt: 1. Ha elveszne a személyid, akkor nagyon hasznos lehet (természetesen érdemes külön tárolni.) 2. Sok helyen (fõként szállodák, apartmanok, stb.) jobban szeretik, ha útlevél van nálad, (nálunk legutóbb azt kérték el az apartmanban, a személyi nem is érdekelte õket) 3. Ha autóval mentek akkor bármikor ott a lehetõség, hogy átruccanjatok máshova, pl. Bosznián keresztül délebbre. De ezek egyike sem leküzdhetetlen probléma, szóval személyivel is mehetsz nyugodtan! :)
Beutazási feltételek: - Horvátország az Európai Uniónak és a Schengeni Rendszernek NEM tagja, magyar állampolgárok érvényes úti okmány (régi és új típusú személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Horvátországba. A horvátországi munkavállalás továbbra is elõzetes engedélyhez kötött. - A magyar állampolgárok útlevél vagy személyi igazolvány alapján részesülhetnek sürgõs és orvosilag indokolt esetben egészségügyi ellátásban.
Az utolsonak igaza van, Horvatorszag nem EU-s orszag, tehat kell az utlevel. En barhova megyek mindig viszem magammal az utlevelem, mert sosem tudhatom mi tortenik. Nem mindegy, hogy eggyel tobb vagy kevesebb igazolvanyt viszel mgaddal? :DD
Szia! Én tavaly voltam Horvátországban, Trogirban a barátommal és a szüleivel mentem, 17 éves voltam, kint töltöttem a születésnapomat ( csodálatos ajándék volt, de ez most nem lényeg... :D ), és nekem kellett útlevelet csináltatni! Mivel Horvátország nem Unios ország, ezért személyivel nem lehet átmenni. Nani
nem kell útlevél, mert külön egyezmény van, Boszniába kell viszont. viszont ha jól tudom életben van egy olyan szabály, hogy 18év alatt szülõi engedély kell. nem tudom él-e ez még..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, bár közben egy telefon megoldotta a dolgot:) 2009 március 31. óta át lehet menni 18 év alatt is személyivel:) Ja és busszal megyünk:)
Egy szülõi engedély ha kell hanem a határon átlépéshez, szerintem amúgy is hasznos lehet...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!