Találatok a következő kifejezésre: 18 éves a barátom 17 (14 db)

Szerintem még nem igazán tapasztalt, túlságosan izgul, hogy jól teljesítsen és emiatt van!
lehet még szûz és gátlásos
Ez majdhogynem bók :) De komolyan, ha nagyon izgul, nagyon kíván, nagyon teljesíteni akar, akkor elõfordulhat ilyen... :)
Magyarországon nem 18 éves kortól lehet vezetni, hanem 17...
A magyar jogszabályok szerint csak nem kezdõ vezetõi engedéllyel (a megszerzéstõl számított két évig számít kezdõ engedélynek a jogsi) vezethet külföldön. Az osztrák szabályok nem tudom, hogy mit írnak elõ, de nagy általánosságban Európa-szintû a KRESZ, hogy tudj közlekedni külföldön is, szóval el tudom képzelni, hogy ott is ez van.

Miért van ez így? Mostanában olvasgatom az oldalt és meglepve tapasztalom, hogy a legtöbb 14 éves lánynak 17 meg 18 éves barátja van(mondjuk belém is egy 14 éves lány van belém zúgva, de engem nem érdekel).

Lehet hogy már sokszor kérdezték,de most én is megkérdezem.Miért jó ez nekik,nem lenne egyszerübb valami korosztályuk belivel kezdeni,vagy csak én vagyok ezen a gondolkodás módon.16/F

Legjobb válasz: nem mert a 14 éves fiuk gyerekesebbek mint az ennyi idõs lányok. nem azt mondom h álljon le egyy 20 évessel de egy-két év szerintem kell.. dehát mindenki másként érzi:)

Nem! Attól próbálkozz csak! Nem minden lány gondolkozik így!
nem mert a 14 éves fiuk gyerekesebbek mint az ennyi idõs lányok. nem azt mondom h álljon le egyy 20 évessel de egy-két év szerintem kell.. dehát mindenki másként érzi:)
a (fiatal) lányoknak az érettebb, tapasztaltabb fiúk kellenek.
nos, sok 14-15 éves lány érettebb mint a korabeli srácok. vannak ilyen kivételek. így a 14-15 évesek inkább egy 17-18 éves fiút akarnak akit jobban eltudnának képzelni maguk mellett. viszont ezek a fiúk is velük egyidõseket szeretnének , de a 17-18 éves lányok meg inkább már a huszonéves pasikra buknak , pénzzel, kocsival, lakással... ezilyen.
nem csak hiszik érettebbek is. nem sokkal de érettebbek
2. válaszoló: Csak érettebbnek HISZIK magukat.
húszéves pénzzel kocsival lakással? HAHA hol élsz te?
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat, sokmindent megtudtam belõllük:D
Egy bizonyos korban megáll a növekvés. 13 - 14 -> 17 15 -> 18 16 -> 19 17 -> 18 18 -> 19 19 -> 19 20 -> 22 Kb ez lesz.
A kérdező hozzászólása: Bocs, a kérdésben a "14 éve" véletlen kerüllt oda
azért mert a 14 éves fiúk csak azért akarnak barátnõt hogy a maguk körében nagynak tûnjenek a 14 éves lányok nagy része pedig szeretne egy komolyabb kapcsolatba belelépni ami 18 éves kor -nál lehet elérni kb nem mindenki így gondolkozik ezért nyugodtan udvarolj annak aki tetszik az osztályodból lehet hogy õ pont örülne neki sosem tudni
Érettebbek? lol már mért is? ismerek ugyan ilyen öregcsávó színdrómában szenvedõ fiatal csajt, aki tök gyerekes... (mellesleg az hogy testileg érettebbek nem takar semmit se mert egy 14 éves fiú már élhet nemi életet, és lehet erõs, stb...)
JAj bocs mester, nem tudtam eddig, hogy hogy lehet megnézni a 2. oldalt.. Ezért írtam le kétszer, mert azt hittem enm küldi el...:DD
Nos én is hasonló cipõben járok... Pedig az osztályomban is van pár jó csaj. Aztán mindegyiknél 18 meg 20 évnél van a "limit" aztán vmelyik éretlenebb mint én :@@@ Ez rohadtul idegesít, javaslom próbálkozz 14-15 éveseknél õk kb. pont olyanokra vannak "beállítva" mint mi, és már ott is vannak szép lányok :) Persze vannak kivételek... Remélem segítettem :) :D 16/F
Hát nem tudom, én is hasonló cipõben járok, pedig sok jó csaj van az osztályomban, aztán mindegyikük 18 alatt szinte szóba sem áll.Ott a "limit" :@@@ Engem spec nagyon idegesít. Próbálkozz 14-15 éveseknél õk kb pont olyanokat szeretnének mint mi... 16/F
Szerintem ez meg pont h nem különbözõ korosztály. A 15 éves lányok vannak olyan szinten, mint a 18 éves fiúk szerintem. És nem feltétlenül a lányok az értelmesebbek. De azt sem mondom, hogy a fiúk a buták. :) Egyébként pedig rohadtul nem a kor számít. Nekem volt már fiatalabb barátom is, és idõsebb is. Most kikötöttem valaki mellett, aki csak fél évvel idõsebb nálam. Éppen pont féllel. :) De ne zavarjon, hogy a lány veled egykorú. Hajrá :D 22/l
"nos, sok 14-15 éves lány érettebb mint a korabeli srácok" --> csak azt hiszik... Ha valami ésszerû döntést kéne meghozni, akkor jelentõsen alulmaradnának. Nem is tudom, miért nem szûz a 14-15 éves lányok bizonyos hányada? Kedves Kérdezõ bátran próbálkozz a Veled egykorúakkal. A 17-18 éves lányok gyakrabban választanak velük egykorút, mint idõsebbet! Különben sincs semelyik abban a helyzetben. hogy kapásból leírjon azért mert 18 vagy és nem 21. Ennyire nem kelendõek a "kiscsajok" az idõsebb pasik körében :)
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ha nekem egy velem egyidõs lány tetszik, akkor végülis nincs értelme próbálkoznom, mert én nem vagyok idõsebb nálla
A kérdező hozzászólása: Ahaa, mostmár értem, köszi a válaszokat:D
ez mindig így volt és így is lesz :D

18 éves vagyok 14 éves koromban volt egy 17 éves barátnõm aki komoly csalódást okozott.3 évig csak ki használtam a lányokat és már annyira rá álltam hogy félek a mostani kapcsolatomra is kihat. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hagyd el, mert jobbat érdemel nálad, ha a kis agyaddal nem tudod szeretni csak kihasználni. Nem kell ezt egy a múltban GYEREKKÉNT ért csalódásra kenni, mind átmentünk ezen. ennyi.

Hagyd el, mert jobbat érdemel nálad, ha a kis agyaddal nem tudod szeretni csak kihasználni. Nem kell ezt egy a múltban GYEREKKÉNT ért csalódásra kenni, mind átmentünk ezen. ennyi.
A kérdező hozzászólása: én is tudom hogy jobban érdemel. és pont ezért fáj mert nem akarok neki csalódást okozni...

Megengednétek a 17 éves lányotoknak, hogy együtt aludjon a 18 éves barátjával?

A lányomnak ez az első kapcsolata, és 2 hónapja vannak együtt. A fiú elég érett gondolkodású, jó házból való és illedelmes. Elsősorban szülők, anyukák, de persze mások is. Mit gondoltok? És ha nem most, akkor mennyi idő után engednétek meg nekik az együtt alvást? Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Engedném.

Nem korai.
Engedném.
a farok nappal is feláll csak úgy mondom
Már együtt is szexelhetnek akár.
SzVSz, bár nincs gyerekem: Ez a 21. század, a szex maga nem rosz dolog, csak a felelötlen szex. Keress rá mikor kezdi az átlagos fiatal a nemi életet, tudom, mi nem vagyunk átlagosak. Ugye nem akarod, hogy a házasággal kezdje? A legjobb ami megeshet, hogy a gyerek egy rendes kapcsolatban stressz nélkül, komoly partnerrel, rendes védekezéssel kezdjen bele. A legrosszabb, ha ebböl feszültség lesz köztetek, és nem meri elmesélni Neked a problémáid. Emlékezz a saját kamaszkori énedre... nem, nem voltatok jobbak, csak mások voltak a kérdések. Van egy hires idézet valamelyik ókori írótól ahogy a "mai fiatalokra" panaszkodik, divat, zenei ízlés, stb... de most nem találom :-/
mit akarsz...már úgyis farokra húzta...akkor meg?
Ez már az a kor, amikor irreleváns, hogy az anyuka mit enged és mit nem. Ezt kellene megérteni.
"A kérdező hozzászólása: Beszéltem ma a lányommal, biztosan nem feküdtek még le." Ne legyél olyan biztos ebben! Anyámmal is viszonylag sokat beszéltünk a szexrõl, mégis úgy tudja és megvan gyõzõdve arról, hogy 18 évesen szexeltem elõször, pedig 15 évesen vesztettem el.. :-" Nem kell a szülõk mindenrõl tudjanak. :)
Meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) (senki nem kérdezett téged az atombombáról!)
Egy nagy lófast! Ahogy mondaná az illemtanárom. (Béka után)
köszönjük h meghallgattál minket :-) és a lányod nevében, hogy érdekel annyira a "társadalmi kontextus" amiben ö él, hogy rákérdezel, és nem kizárólag a saját fejed után mész. üdv #9 (amugy 38, ffi)
Szerintem egyszer, kétszer nála alszik nem olyan nagy gond, hiszen 17 éves.És különben is én úgy látom bírod a fiút.
Én 17 évesen egy hónap után együtt aludhattam a barátommal (aki 23 volt), ráadásul náluk, így ellenõrizni se tudtak... És nem feküdtünk le több hónapig.
17-es válaszoló: én nem értem, hogy itt Magyarországon miért gondolják azt, hogy ha valaki betölti a 18. életévét, akkor õ onnantól felnõtt és fõleg azt, hogy onnantól magasról tojnia kell a szülei véleményére !?! Persze nyilván egészséges esetben a két fél megbeszéli a dolgokat és a szülõ nem egyhangúan utasítgat...de ez nem egyik napról a másikra alakul így ki!
31. válaszoló: Jaja, simán nem jelenti azt az együtt alvás, hogy akkor szex is lesz, nem csak a szexrõl szólhat, vannak akiknek az együtt alvás nem egyenlõ a szexxel. Én például húgomnak teljesen el tudom hinni azt, amit mondott. Õ már 1 hónap járás után heti egy éjszakát aludt náluk, de megbeszélték, hogy egy éves évforduló után fognak elõször. Nem csak arról volt szó, hogy húgom akkoriban szégyellte a bõrét mutogatni (mert nem volt egészséges, tele volt hibákkal és havi szinten járt bõrdokihoz) hanem, mert kellett nekik a bizalom. És a fiú már rég nem volt szûz, húgom viszont igen, de képes volt várni rá...és több, mint 1 évvel fiatalabb a srác a húgomnál. (18-19 évesek voltak akkor amikor ezt eldöntötték) Ez az igazi felnõtt hozzáállás. Egyébként is szexelni nappal is lehet, miközben azt hiszik a felnõttek, hogy "filmezünk". :)
engedd nekik! ez nem csak a szexrõl szól. nekem sem engedték a szüleim (17 voltam, már 18 vagyok) sõt olyan szinten bekorlátoztak hogy semmit sem mondtam el nekik, ráadásul még a kapcsolatunk is megromlott. úgyis õk döntik el majd azt hogy mikor legyen az az alkalom, és akkor már inkább tudd õket biztonságba mint hogy tényleg egy diszkó wc-jében legyen meg az elsõ alkalom fos 3 percben. Nem mellesleg jófej szülõnek fog tartani akivel megbeszélhet bármit és ha baj van tud hozzá futni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat!:)
Szia, én megengedném. Hogy miért? Ha a lányod ezt megkérdezte és megtisztelt a bizalmával akkor nyilván azért kérdezte, mert még tényleg nem szexelt. Mert ha már megtette volna, szerintem megmondta volna hogy már úgyis mindegy.... :D De itt most fõként a lányoddal való kapcsolatod a fõ kérdés, mert ebbõl a reakciódból fogja leszûrni, fordulhat -e késõbb hozzád ilyen problémával. Nagyon nem mindegy, hogy állsz hozzá. Én sosem felejtem el, nálunk ez hogy sült el, én is 17 voltam, kijelentettem anyunak, hogy ha megy nõgyógyihoz megyek vele, mert gyógyszert fogok magamnak íratni. Anyum erre elfintorodott, annyit mondott, hogy mi a fenének sietek... azt hiszem hogy az (a szex) annyira jó????? Erre én: (mivel már tudtam hogy az :) : Anyu , te ezek szerint lemaradtál valamirõl. Anyu leforrzáva: Én le... Én sose beszéltünk ilyesmirõl, anno áttolt apámhoz hogy világosítson õ fel. :) Szóval aki akarja, már úgyis megteszi ha megengeded ha nem, de a kérdés, hogy innentõl mer -e majd neked szólni ha valami van....
Úristen..17 éves és engedélyt kell kérnie?..hol él az a "gyerek" apácaneveldében....normális esetben 17 évesen a kapcsolatról se feltétlen kéne tudnia az anyukának/apukának
igazából tök mindegy..ugyse vagy képben(ez tipp) "jó házból való" ez mit jelent? senki sincs közülük börtönben? illedelmes?még szép, gondolom kedves a lányoddal mint minden fiú kampányidõszakban....2 hónap az kb semmi a kérdés mennyire ismered a lányodat. ha eléggé akkor kár itt kérdezõsködni nyugodtnak kéne akkor lenned. ha túl széles skálájú dolgot tudsz róla elképzelni akkor úgyse tudod meg azt amit nem akarnál
9. voltam. Nem vagyok jogász, de az hogy "te mondod meg a gyerekednek, hogy mit ne csináljon" azért nem száz százalékosan igaz. Valójában azt csinál amit akar, bár érzelmileg zsarolhatja a szülö, az biztos jó lesz. A legtöbb nyugati orszagban, és nálunk is 14 év a vonatkozó korhatár - már a jogászok is megértették, hogy ezt nem érdemes megtiltani, szankcionálni, mert leginkább csak bajt okoz: http://mandiner.hu/cikk/20130808_lejjebb_vittek_a_buntetlen_.. Nem, nem gondolom, hogy baj lenne, ha csak 30 évesen hazassagban szexelne elöször, de jó sem lenne. Hogy ettöl boldogabb lenne-e a házassága? nem tudom. Volt egy db. igen vallásos barátom aki talán így csinálta(nem kérdeztem töle késöbb), náluk müködött. De nyilvánvalóan nem a szüleik eröltették, az nem müködött volna. De egyszerüen az esély, hogy ezt akarja, nagyon kevés(igy ismeretlenül). Az ember nagyon erösen szociális állat: a legtöbb dologban a környezetünk legalábbis befolyásol minket, az pedig a lányodnak a mai, 21. századi fiatalság - sztem világos, mit is értettem ez alatt, hogy ettöl egyesek dührohamot kapnak, arról én nem tehetek. Nem mellesleg: tartok töle, MOn mar 30 éve sem volt túl ritka az idösebb tinik között a szex, bár ezt ti jobban tudjátok. A védekezésröl érdemes kikérni szakember véleményét, de bizonyos statisztikákat itt is lehet olvasni: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birth_control_met..
A modern gondolkodású emberek jó kis abortuszt készítenek itt elõ, figyelem! Minimális az esélye, de a legszakszerûbb védekezéssel is teherbe lehet esni. 1000-bõl 1 emberrel fordul elõ. Erre most mindenki azt mondja, hogy egész biztos, hogy nem erre a 17 éves lányra fog az az 1 esni. Pedig én pont itt olvastam olyat, hogy egy 17 éves lány esett teherbe, pedig nem szakadt ki a gumi, nem volt semmi gond. Ezért is csak akkor kéne már eddig elmenni, ha komoly a kapcsolat, életre szólóan, éretten döntenek, és nem lenne gond, ha egy gyerek esetleg becsúszna. Nem ismeritek, válaszolók, sem az anyukát, sem a lányt, sem a fiút, csupán pár sorból leszûritek, hogy õk aztán egész biztosan nagyon komolyak és csinálják csak. Azért ennyire ismeretlenül, pár soros információ alapján nem kéne jótanácsokat osztogatni, hogy csinálják csak nyugodtan!
Nem szabad ilyeneket megengedni. Bár attól is függ, eddig hogyan nevelted. Ha úgy nevelted volna, eszébe se jutna ágyba bújni vele. Írta valaki, hogy a XXI. században élünk. És? Ha a XXII. században élnénk, akkor kútba kéne ugrani, mert mindenki azt teszi? Az idõ valami isten, vagy mi? Nem az idõ dönti el, hogy mi jó, mi nem jó, mi hasznos, mi nem hasznos. Talán nem az idõhöz kéne mérni magunkat, nem? Most, mert az emberek 80%-a ezt csinálja, a maradék 20-nak is azt kéne? Micsoda felháborodást olvastam itt, hogy "csak nem akarod, hogy a házasságig várjon vele"? Ééééés? Mi van, ha vár vele a házasságig? Mi fog akkor történni? Szétdurran a feje, mert belehal a szexhiányba? Vagy mi? Az idõ az isten címszóval kéne jellemezni ezeket a válaszokat. Nos, két hónap után, pláne 17 éves fejjel valószínû nem tudja még, hogy tényleg az igazit találta-e meg, ezt ennyi évesen nem tudhatja még, ez próba cseresznye. És miért is kéne ágyba bújnia azzal, aki nem biztos, hogy az igazi? És mi van, ha nem bújik vele ágyba? Ez semmi másról nem szól, csak hogy csináljuk mi is azt, amit az emberek 80%-a csinál, csak mert a XXI. században élünk. A modern technológia lehetõvé teszi az atombombát is. Azért, mert a XXI. században élünk, már használnunk kéne atombombát ennyivel? Nem hiszem. Igazából Te tudod, kérdezõ, mik a Te erkölcsi normáid, Te mit akarsz neki megengedni, mit nem. Kicsit fura, hogy itt kérdezed ezt, de miért nincs errõl már határozott, kialakult képed? Leginkább a saját elveid szerint nevelted eddig is a lányodat, és ehhez logikusan kéne kapcsolódnia annak, hogy most mit engedsz meg neki. Szóval az egész eddigi neveltetésétõl is függ az egész, és ha az eddigi neveltetésébe nem illik bele logikusan az, hogy most mit engedsz meg neki, mit nem, mert te se tudod, mi lenne a jó, akkor a gyerek fejében is káosz lehet. Én következetesen úgy neveltem volna, hogy 17 éves korára ez ne legyen már probléma, ne legyen kérdés. Ezért is furcsállom ezt. Én leírtam a véleményem: 17 évesen nem valószínû, hogy megtalálta még az igazit, még nem érett annyira, még nem tudhatja, kivel akarná leélni az életét, és megbánhatja, ha megteszi. Ellenérvek az idõ egyesek szerint (XXI. század), de valójában akkor se lenne semmi, ha a házastársával lenne elõször (persze ez lehetõleg ne 35 éves korában legyen). Másik kérdésedre: 18 éves koráig te mondod meg neki, mit tegyen, utána elvileg õ dönt, de ehhez jobban kéne ismerni a családotokat, viszonyotokat egymáshoz. Remélem, segítettem, és megfelelõ döntést tudsz hozni.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem ma a lányommal, biztosan nem feküdtek még le.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a szexrõl van szó, hanem az együtt alvásról. Nem korai még ennyi idõ után?
Szerintem kicsit korai. 17l
Sztem se. Ha 17 éves korában pasizott be elõször akkor nem egy pasizógép, nem siette el, sztem megbízható és tudja mit csinál, a mai 17 éves lányok többségével szemben. Engedd neki, enyni infóból leszûrve normálisnak tûnik a lányod és a srác is. Ha meg lesz szex, akkor inkább jobb, hogy normálisab keretek közt törnéik meg, a szerelmével, nem pedig egy buliban, egy vadidegennel vigasztalásképp, ahol azon kesereg, hogy mekkora faszok a szülei, hogy nem engednek neki semmit sem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még annyit; érdemes elbeszélgetni elõtte a fiúval komolyabban?
Megbeszélni, hogy védekezzenek, és nem szeretnéd ha kihasználná. Ettõl függetlenül örülsz a kapcsolatának, meg rendes gyereknek tartod, õ is jófejnek fog gondolni, csak tudja a szigort.
A lányoddal dumálj a védekezésrõl, irtó ciki lesz mindkettõtöknek, de cikibb, ha valamit nem tud és nem meri megkérdezni.
Elõzõ vagyok, azt kihagytam, hogy természetesen megengedném.
Megengedném de szigorúan lelkülkre kötném hogy védekezzenek ha majd sor kerül arra is.
17 éves. Jövõre végképp semmi beleszólásod nem lesz, hogy mit csinál. Mivel mondtad, hogy a srác is érett gondolkodású, hagyd rájuk a döntést. :)
Én nem szólnék bele semmibe. Gumit adnék a lányomnak, meg elmennék vele fogamzásgátlót felírni. Megveregetném a vállát mielõtt együtt alszanak, hogy 'Jó szórakozást'. :-) Önálló ember, hagyni kell vagy elveszted.
Igazából egyet nem értek, de az sose voltam képes megérteni, hogyha a szülõk tisztában vannak azzal, hogy szexelni nappal is lehet, akkor mégis MIÉRT de MIÉRT annyival sokkal rosszabb, ha együtt is alszanak? Emlékszem, ahogy 16.5 évesen próbáltam rávenni anyukámat, hogy együtt aludhassak az akkori barátommal, de nem engedte. Mondtam, hogy nem a szex miatt. De akkor sem. Egyszerûen nem értettem. És tényleg nem a szex miatt akartam. Másokkal együtt aludni jó érzés, fõleg az elsõ kis kamasz-szerelemmel. :) Aztán szexeltünk - nappal, úgy, hogy otthon volt mindenki, szóval kb ennyit tart vissza az egész - és elmeséltem anyának. Utána már nem zavarta, hogy együtt alszunk. Én meg mai napig értetlenül állok, hogy miért? De komolyan. Gondold már végig! Ha lelkiekben fel tudod dolgozni, hogy a lányod fényes nappal, ott a melletted lévõ szobában is elveszítheti a szüzességét, akkor mitõl rosszabb, ha esetleg együtt is alszik a barátjával? Ráadásul a leírtak szerint rendesnek tûnnek mindketten. Én amúgy nem fenyegetném a srácot, max ha kihasználja a lányomat - hangsúlyozom ezt nappal is ugyanúgy megteheti - utána hülyére verném, de addig kár ráijeszteni, fõleg ha tényleg tisztességes szándékai vannak. Én amúgy elsõ barátommal 2.5 évig jártam, teljesen normális kapcsolat volt, mindig védekeztünk, sosem volt semmi gond, semmi lelki sérült nyomorék nem lett belõlem, sõt, teljesen normális szexuális életem lett. Szóval hagyd, és ha én neked lennék, inkább hozzám hívnánk õket, mert akkor legalább szem elõtt vannak. Meg te leszel a "jobbarc" szülõ, aki belemegy ebbe. Remélem segített a válaszom. 22L
Szerintem engedd Nekik :) ahogy leírtad Õket normális fiataloknak tûnnek. Az Õ korukban már nem szabad megtiltani az ilyesmit, mert vagy Téged fognak utálni, vagy miattad fognak szétmenni, mert elkezdesz bele-bele szólogatni a kapcsolatukba. Õk már félig felnõttek. Ha a barátja érett gondolkodású, akkor szerintem lehet Vele beszélgetni a szexrõl, és semmiképpen sem kiokítva Õt, hanem mint felnõtt a felnõtt emberrel. Bár kétlem, hogy megfordulna a fejében, hogy kihasználná a lányodat, de azért a beszélgetés sosem árt és a lányoddal is külön, de Õt sem kiokítva e téren. Ha eddig várt a kapcsolattal és a szexxel, akkor biztos hallott már ezt-azt a barátnõitõl, akik már nem szüzek, meg felteszem olvasott már róla pár cikket... :) Tehát legyen elõtted az, hogy "mint felnõtt ember a felnõttel" ;) Ez egy fontos állomás az anya-lánya kapcsolatban, a kettõtök viszonya most fog megpecsételõdni, mert ha csak tiltani fogsz...és sokáig fogod húzni a tiltást, akkor meg fog romlani a viszonyotok örökre...mert sosem fogja elfelejteni a lányod, hogy anno hogy viszonyultál Hozzá és az elsõ barátjához. Az elsõ kapcsolatunk szerintem élénken él mindenkiben, és a körülmények, amik akkor adottak voltak vagy amik éppen nem :) Speciál az én drága jó édesanyukám 19 éves(!)koromig szólt bele, hogy mikor, mit csinálok és kivel, hogyan...bulizástól is elvette a kedvem, nem is tudtam kiélni magam (úgy értem kiszórakozni, nem szexre gondolok) miatta...és addig voltam szûz, míg el nem "rohantam tõle" egyetemre, nem véletlen, hogy a szülõvárosomtól jó messze lévõ egyetemre mentem tanulni...aztán mikor egyszer nem mentem haza szünetben, mert a barátommal aludtam (hozzáteszem már lassan 20 éves voltam) hát kiakadt és lek*rvázott :D és mikor jött látogatóba és itthon akartunk együtt aludni, még úgyis hogy akkor menstruáltam(!)akkor is lek*rvázott miközben másnak errõl beszélt telefonba, persze direkt úgy hogy halljam :D azóta sajnos utálom, pedig próbáltam már milliószor közelíteni felé, hogy legyünk jóban, de sosem ment miatta, pedig nyitott voltam és meg is bocsátottam volna neki mindent...de már szinte semmit sem mondok el neki és másodkézbõl tud meg ezt-azt rólam (apum és tesóim révén) de sosem tõlem...ennyire megromlott a kapcsolatunk :( és tudom, hogy azért tiltott ennyire, mert õ azt az elvet vallja, hogy házasság elõtt nincs szex...pf...de ez olyan, mintha bort inna és vizet prédikálna, mert õ 20 évesen szült elõször :D és nem volt házas... -_- Szerencsére sok anyámtól jövõ szart túlélt eddig a kapcsolatom, azóta is együtt vagyok az elsõ szerelmemmel és nem érdekel már mit mond vagy gondol az anyám...szememben már rég meghalt...durva ezt mondani, de igaz, túl sokszor viselkedett úgy velem, mint egy kispisissel és a mai napig kiokít szinte mindenben, fõzéstõl elkezdve mindenben! -_- De legalább volt miért küzdenem, mert milliószor jobban fogadta anyám azt, hogy húgom majdnem 19 éves volt az elsõ kapcsolatánál és õk is már 2 éve vannak együtt és látom, hogy anyám jobban viszonyul hozzájuk, mint most hozzám és a páromhoz. De elfogadtam, minden történetben vannak áldozatok. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne hagyd hogy eltávolodjon tõled a lányod! :) Csak okosan kezeld a lányod kapcsolatát.
20. válaszoló vagyok: Még valami... az együtt alvás nem csak a szexrõl szól, hanem egy új szintre lép a kapcsolat, sokkal bensõségesebb lesz tõle a kapcsolat. De gondolom ezt, mint szülõ tudod. :)
Tiltani szerintem sem érdemes. 22-es, anyám pontosan olyan elveket vall mint te. Nem is vagyunk jóban és nem is tud semmit a szexuális életemrõl. Én 19 éves koromig szûz voltam, nem volt kapcsolatom. Amikor lett, egy idõ után szerettem volna a barátomnál aludni, de anyám hallani sem akart róla. Úgyhogy elkedztem neki hazudozni mint a vízfolyás, barátoknál alszok, bortúrán vagyok stb stb. A mai napig nem érti, hogy miért jó egymásnál aludni, és miért szexelek fûvel fával... Mindig azt mondogatja, hogy nem kell mindenkinél ott aludni, mert mi értelme és mindenkivel lefekszej. 22 évesen 2 barátom volt, ezt igazán nem mondhatnám soknak... És mégis. Szerintem hagyd rá, lassan felnõtt ember, ha hibázik abból is tanul, de ha nagy hülyeséget akar csinálni akkor nyílván avatkozz be. Semmire se megy az ember szerintem a nagy féltéssel.

A barátom 18 én meg 17 éves lány vagyok és a barátom már a házasságra gondol meg a gyerekre! Ez normális?

Legjobb válasz: Ez egyénenként nagyon változó, általában a lányok szoktak ennyire elõre tervezni, de nincs semmi baj vele, ha a fiú is így fogja fel. Mi pl. a barátommal az elejétõl kezdve együtt tervezgetjük a jövõnket, nem csak én álmodoztam esküvõrõl, meg gyerekekrõl, Õ is szívesen gondol ilyenekre. Örülj neki, ha ilyen pasid van, akinek nemcsak a szexre kellesz, hanem valóban Veled tervezi a jövõjét is :)

Ez egyénenként nagyon változó, általában a lányok szoktak ennyire elõre tervezni, de nincs semmi baj vele, ha a fiú is így fogja fel. Mi pl. a barátommal az elejétõl kezdve együtt tervezgetjük a jövõnket, nem csak én álmodoztam esküvõrõl, meg gyerekekrõl, Õ is szívesen gondol ilyenekre. Örülj neki, ha ilyen pasid van, akinek nemcsak a szexre kellesz, hanem valóban Veled tervezi a jövõjét is :)
Érett gondolkodása van!De azért nem kell elõre haladni nagyon, mivel még õ is fiatal, az õ véleménye is megváltozik stb!
Igen, normális! Keress olyan pasit aki nem ennyire konzervatív! A szex, és minden ami hozzá kapcsolódik jó dolog, az a célja hogy boldoggá tegyen minket! Ha õt ez teszi boldoggá, akkor õt ez teszi boldoggá. Veled sincs semmi gond kedves kérdezõ! :) Csupán az a feladatod, hogy szakíts, ha zavar a dolog, és keress olyasvalakit akit ugyanaz tesz boldoggá, mint téged! GG
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat:) am nagyon szeretek beszélgetni a barátommal, néha ugy érzem vele fogok összeházasodni! jo vele!:)
A kérdező hozzászólása: igen ettöl nagyon félek hogy egyszer más lesz a véleménye ott hagy, meg mindenki folyton mondogatja hogy nem ö lesz az elsö és nem is az utolso:(
Barátom pár nap múlva lesz 18, én vagyok az idõsebb, de mi is így tervezgetünk:) ) már nagyon várom a kis Dzsozefínót Eszmeráldát, Hoszéármándót és Szinesztézia Gyopárkát : D
Jó, ha Te is hasonlóan érzel :) Olyasmin meg ne gondolkodj, hogy mi lesz, ha megváltozik a véleménye, ha elhagy stb. Ez sajnos mindig benne van a pakliban, de felesleges ezen aggódni, inkább élvezd, hogy vele vagy, és fõleg örülj, ha már õ is ilyen komolyan gondolja. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) és télleg nagyon örülök hogy ilyen barátom van:) remélem sokáig

Elengednétek 17 éves lányotokat a 18 éves barátjával?

Lányom és a barátja el szeretnének menni Füredre 1 hétre.Már fél éve együtt vannak, és a fiú szüleinek a nyaralójukba mennének. Megbízható a lányom, és a fiú is, de még is féltem nagyon.

Legjobb válasz: Igen, másképp úgysem tanulja meg, hogy a bizalom mit jelent! Ha úgy nevelted a lányod, hogy életrevaló, akkor úgysem csinál semmi hülyeséget! Fiatal, nyár van. Élje az életét. Hidd el, a jó nevelésnek hála normális kereteken belül fogja ezt tenni! Ha megnyugtat, akkor kérd meg, hogy a fiú szüleivel találkozhass és hogy legalább minden 2. nap beszéljetek. Viszont (!!!) ne 1-2 órát lógj a telefonon, hanem csak a fontosabb infókat kérdezd meg tõle. Jó nyaralást neki!

Igen, másképp úgysem tanulja meg, hogy a bizalom mit jelent! Ha úgy nevelted a lányod, hogy életrevaló, akkor úgysem csinál semmi hülyeséget! Fiatal, nyár van. Élje az életét. Hidd el, a jó nevelésnek hála normális kereteken belül fogja ezt tenni! Ha megnyugtat, akkor kérd meg, hogy a fiú szüleivel találkozhass és hogy legalább minden 2. nap beszéljetek. Viszont (!!!) ne 1-2 órát lógj a telefonon, hanem csak a fontosabb infókat kérdezd meg tõle. Jó nyaralást neki!
Én elõször 17 évesen nyaraltam a barátommal, õ 20 éves volt akkor - amúgy azóta is együtt vagyunk 12 éve. :) Akkor engedtek el elõször vele a szüleim, és nagyon klassz volt. Amúgy mitõl félted? Ha a szextõl, akkor inkább készítsd õt fel, nyomj a kezébe gumit, mert ha akarják, akkor ahhoz nem kell elmenniük nyaralni, itthon is megtennék. A nyaralástól meg ne féltsd már. 17 évesen nem nagy, de nem is kicsi már! Ilyenkor már tud magára vigyázni, önálló már.
Én elengedném, de arra számíts, hogy nem csak 'malmozni' fognak. Ez attól független, hogy megbízható-e a lányod. Arról nem írtál, hogy szexuálisan már aktív-e, ha nem, el kellene elõtte mindenképp beszélgetned vele.
Én elengedném.
én elengedném, de nem egy hétre, elõször csak pár napra aztán ha minden jól zajlik akkor máskor lehet szó egy hétrõl is.
ja és én azt mondom, hogy ha elengeded és nagyon félted a lányodat akkor minden nap hívjad fel telefonon és beszélgess vele....

Tervezhetek komolyabban, hosszú távra a barátommal, ha ő fiatalabb, komolytalanabb nálam? Mennyire vevők a mai 17-18 éves fiúk a komoly, hosszútávú kapcsolatokra? érdemes tervezni? 19L

Olyanokra gondolok, mint pl az együtt élés. 3 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: Teljesen emberfüggõ... Neked kell érezni

Teljesen emberfüggõ... Neked kell érezni
ezt tõle kéne megkérdezned. valamennyire biztos akarnak egy komoly kapcsolatot, de arra még ne számíts, hogy megkéri a kezed. a komolyság nem életkorhoz kötött, vannak akiknek 40 évesen se nõ be a feje lágya. a helyzet meg adni fogja magát, nem kell elõre tervezni.

18 éves vagyok és a barátnõm 17. Én 3 évig "fûveztem" szinte minden nap de az 1. hónapban abba hagytam mert õ fontosabb. Õ 3 éve dohányzik, És úgy érzem hogy fontosabb neki a cigi mint én. Több mint 10 hónapja vagyunk együtt, mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek? Azt mondja mindig hogy a "fûvet" könnyû letenni...! A cigit meg nem.ÉN NEM DOHÁNYZOM és nagyon zavar hogy Õ igen.

Legjobb válasz: Ha szereted, elfogadod úgy, ahogy van. A szenvedély betegségeken nagyon nehéz változtatni, amíg fejben el nem dõl nála, hogy le akar szokni, addig kár is erõltetni. Bnõm édes anyukája a cigi miatt halt meg, mégis úgy szívja azt a sz.rt, mintha kötelezõ lenne. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, vagy megszoksz, vagy megszöksz.

Ha szereted, elfogadod úgy, ahogy van. A szenvedély betegségeken nagyon nehéz változtatni, amíg fejben el nem dõl nála, hogy le akar szokni, addig kár is erõltetni. Bnõm édes anyukája a cigi miatt halt meg, mégis úgy szívja azt a sz.rt, mintha kötelezõ lenne. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, vagy megszoksz, vagy megszöksz.
Elõször tegye le a cigit. Aztán kezdjen el máshogy öltözködni. Aztán fesse be a haját stb. Te örülnél, ha meg akarnának változtatni? Vagy elfogadod, vagy olyat keresel, aki nem dohányzik.
Gratulálok, hogy letudtad tenni a füvet, a cigi semmi a fû mellet :D
Hagyd el vagy fogadd el. Képmutató, mert neki nem teszik a fû, abbahagyod miatta, õ meg nem képes ugyanezt megtenni a cigivel?!
Nekem is volt ilyen párom, alkudozz vele, hogy napi egyet szívhat csak pl.
Volt akkor penzed rendesen :DDDD
A kérdező hozzászólása: Nekem is sok közeli rokonom halt meg a cigi miatt... És nem lehet vele alkudni! Van amikor csak 6 szálat szív egy nap... az alá nem nagyon megy... de van amikor 15 szálat kb... és ha annyira szeret.. nem hiszem el hogy nem bír ki egy napot pl

A barátommal 1és fél éve együtt vagyunk. Nagyon szeretjük egymást és nagyon szeretnénk gyereket. Meg hogy szerintünk örökre össze csatolna minket. Csak még fiatalok vagyunk 17-18 évesek. Szerintetek nagyon korai? A szülők mit szolnának szerintetek?

értelmes válaszokat és ne szidjatok le ... el?re is köszi.

Legjobb válasz: Szerintem picit korai még. Legyetek még kicsit ti is gyerekek, mielõtt ekkora felelõsséget vállaltok. Biztosan nagyon jó szülõk lennétek, de éljetek még kicsit. Nagyon szép és jó dolog, amit szeretnétek, de higgyétek el, elõször magatokat kell tudni eltartani, és csak utána jöjjön a gyerkõc! Nem kell milliókat gyûjteni, vagy mindig a pénzt elõtérbe helyezni a kicsivel szemben, de amíg a szülõk tartanak el benneteket, addig ne terheljétek õket azzal is, hogy rajtatok kívül még a babátokat is el kell tartaniuk!

Szerintem picit korai még. Legyetek még kicsit ti is gyerekek, mielõtt ekkora felelõsséget vállaltok. Biztosan nagyon jó szülõk lennétek, de éljetek még kicsit. Nagyon szép és jó dolog, amit szeretnétek, de higgyétek el, elõször magatokat kell tudni eltartani, és csak utána jöjjön a gyerkõc! Nem kell milliókat gyûjteni, vagy mindig a pénzt elõtérbe helyezni a kicsivel szemben, de amíg a szülõk tartanak el benneteket, addig ne terheljétek õket azzal is, hogy rajtatok kívül még a babátokat is el kell tartaniuk!
Szerintem ne a gyerek kössön össze titeket, hanem a szerelem. Már a felfogás is eleve rossz. Nem azért kell gyereket szülni, mert annyira szeretitek egymást. Azt a gyereket valahogyan fel is kell neveli és csupán szeretetbõl sajnos nem lehet. Becsülendõ a gondolkodásotok, de még nagyon korainak érzem.
hát ha én lennék valamelyikõtök szülõje én tuti nem örülnék neki h ilyen fiatalon babát vállaltok, mivel gondolom még suliba jártok ami annyit jelent h a szülõké lenne a dolgok anyagi részének a nagy része.de mivel nem én vagyok a szülõd ezért nem tudom h mit szólnának hozzá.és amúgy nagyon fiatalok vagytok hozzá.késõbb megbánnátok.
Szerintem is várjatok egy pár évet. Nem olyan egyszerû egy újszülött baba ápolása, gonozása, nevelése. Sok anyuka panszkodik, hogy mennyire megváltozott a kapcsolatuk a férjükkel, párjukkal szülés után. És nem a jó értelemben. Lehet, hogy most úgy gondoljátok, hogy be szeretnétek vállalni egy babát, de lehet, hogy a kapcsolatotok tönkre menne. Ha az én gyermekem ilyen gondolatokkal jönne hozzám, neki azt tanácsolnám, hogy legalább egy évet menjenek dolgoni. És ha akkor is szeretnének gyermeket, akkor vágjanak bele. Teljesen más az élet, ha dolgozol, meg amikor még suliba jársz. Szerintem azt meg kell tapasztalni baba vállalás elött. Életem legjobb évei azok voltak, amikor elkezdtem dolgozni. Egy baba nem csatol össze két embert örökre! Ezt mibõl gondoltad?
Egy pár életében, talán a legnehezebb idõszak a terhesség és a kicsi baba. Sok boldogságot, de nagyon sok nehézséget is hoz. Ezt csak egy érett, nagyon erõs kapcsolat bírja ki! Várjatok még, ráértek vele még 3-4 évet!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat hasznosak voltak. :) ) és még várunk vele 2-3 évet.:) )
nagyon korai. majd késõbb látni fogod, de 1, 5 év az pont az az idõ, amikor a legjobban lángol a szerelem. ha már mondjuk 4 éve együtt lesztek és nincsenek gondok, ugyanolyan jól mûködik minden, akkor kéne belevágni. egy gyerek nagy felelõsség, nem mindegy, hogy hogy nõ fel
A baba senkit nem köt össze örökre, csak vérileg, ha érted mire gondolok. De sztem várj ezzel még. Én 23 éves vagyok és megõrülök már, de még mindig várnom kell 2-3 évet. De ez már nem sok, csak nehezen telik:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!