Találatok a következő kifejezésre: 18 éves érettségi (24 db)

18 éves érettségivel rendelkező fiú vagyok. Hogyan lehetnék pilóta?

Legjobb válasz: Azt mondja, 6+8+4+18=36. Ennyi idõsen már sehogy.

Azt mondja, 6+8+4+18=36. Ennyi idõsen már sehogy.
katonaság de oda rengeteget kell tanulni vagy ha van sok sok sok sok sok sok pénzed akkor polgári pilóta lehetsz majd valamikor

Ha 18 évesen, érettségi után okj-s képzésre megyek, akkor az beleszámít az államilag támogatott félévekbe?

Legjobb válasz: Nem. Állami támogatás egyetemi és fõiskolai, diplomát adó szakokon van. 21 éves korodig az elsõ OKJ ingyen van - ez teljesen más dolog.

Nem. Állami támogatás egyetemi és fõiskolai, diplomát adó szakokon van. 21 éves korodig az elsõ OKJ ingyen van - ez teljesen más dolog.
A kérdező hozzászólása: köszi =)

18 éves érettségivel rendelkező fiú vagyok. Hogyan lehetnék mentőpilóta a magyar légimentőknél?

Legjobb válasz: én a szakmunkásban is megbuktam, de keresni azért tudok http://www.legimentok.hu/index.php?mod=ShowStatic&wmode=wide..

én a szakmunkásban is megbuktam, de keresni azért tudok http://www.legimentok.hu/index.php?mod=ShowStatic&wmode=wide..


Lehetséges 18 évesen, érettségivel elkezdeni egy szakiskolai képzést, 11. évfolyamon?

Elkezdtem egy OKJ-s képzést, de nagyon nem akarom folytatni. Vajon beiratkozhatok még most, év elején egy szakiskolai osztályba? Ott a 11. évfolyamban kezd?dik a szakmai tárgyak oktatása, tehát nem lennék nagyon lemaradva még így, szeptember elején. Szerintetek felvennének?
Nem mert kel fegyver vizsga is és nem csak sima tanfolyam.
Ne auchanba menj, hanem olyan helyre, ahol ülsz, semmi konkrétat nem kell csinálnod, lehetõleg 24 órát dolgozol. Elõnyei: tanulhatsz nyelveket, tanulhatsz a vizsgáidra munkaidõben! Este pedig videójátékokkal játszhatsz. én is ezt csinálom... hátrányai: biztonsági õrként le kell nyelned a legutolsó "szakdolgozó", középfokú végzettséggel rendelkezõ dolgozó lekicsinylõ megjegyzéseit, utasításait, hiába jársz fõiskolára. a szabadnapokon nem kell a sulival foglalkoznod. az auchant, tescót, üzleteket kerüld el, mert annyit kell valószínûleg állni, hogy tönkremennek a lábaid. szánj rá 50-60 ezer forintot és végezd el azt az idióta tanfolyamot... készülni sem kell rá, annyira nincs követelmény.
kedves második válaszoló eltelt egy kis idõ mióta írtad, de engem is érdekelne amit írtál, hogy konkrétan milyen ilyen helyek vannak? (te hol dolgozol pl)

Mekkora a szellemi érettség-beli különbség egy 17 és egy 18 éves fiú között?

És az érdekl?dés mennyiben változik?

Legjobb válasz: Egy 17 éves is lehet nagyon érett, de láttam már gyerekes 18 évest is. Egyénfüggõ.

Egy 17 éves is lehet nagyon érett, de láttam már gyerekes 18 évest is. Egyénfüggõ.
Szerintem ez nagyban függ az átélt élethelyzetektõl is. Például én ~18 éves koromban költöztem el otthonról, és ez alatt a nagyjából 3/4 év alatt úgy érzem nagyon sokat "fejlõdtem". De függhet attól is, hogy dolgozik komolyabban az illetõ, túl van e már pár nagyobb csalódáson stb...
Nincs jelentõs különbség.
Nem sokban. kb egy forma alig mérhetõ a különbség.
egykutya....
Lehet, h én látom rosszul a kérdést, vagy rossz emberekkel találkozom, de napi rendszerességgel vonatozom, ahol látok mindenféle embert, hallok -gyakran akaratlanul- mindenféle beszélgetést. Köztük nagyon sok szakmunkástanuló fiú és lány van (ezek ált. a beszélgetésükbõl derülnek ki). Mikor olyanokat mondanak, hogy: "aha, holnap gyakszim lesz, a [email protected] sincs kedve bemenni, úgysem csinálok majd semmit", "ez már az x-edik igazolatlanom, meg fogják keresni anyámékat", "én mindig szívatom a tanárokat, mert pikkelnek rám", "a gyakról mindig kések, már szólt a tanár, h érjek be idõben, de ha azt mondom, h késik a vonat, mindig elhiszi". Szóval az ilyen és ehhez hasonló mondatok hallatán nekem nem az az érzésem, hogy belõlük jó szakemberek lesznek (már ha eljutnak odáig, h letegyék a vizsgákat, és papírt is kapjanak róla), akik tisztességesen megélnek a fizetésükbõl és estin nyelvet tanulnak majd....
Az érettségi egy dolog, de semmire nem bíztosíték.
#3-astól kérdezem, hogy melyik szakmunkás keres többet, mint egy orvos? Én asztalosnak tanultam, 2 helyen voltam gyakorlaton a dolgozók mind két helyen 70-80ezreket kaptak És már mindkettõ cég becsõdölt. Én fél évet kerestem asztalos munkahelyet, sehol sem volt szabad hely. Most egy raktárban takarítok!
Tiltakozom! Diplomás vagyok, és egy éve nincs állásom. Most lehet jönni azzal, hogy nem is akarok dolgozni...
Kedves elsõ, az lehet, hogy diplomásból annyi munkanélküli lesz mikor kikerülnek a nagyvilágba mint szakmunkás+okj-s együttvéve, de a 90%-uk 3 hónapon belül talál melót, míg a szakmunkás/okj-sok nem. Egyébként ha valakinek 17 évesen nincs annyi esze, hogy legalább egy érettségit lerakjon, ami már annyira egyértelmû mint az általános iskola, az megérdemli, hogy késõbb egy szalag mellett öregszik meg.
Szakmunkások. Mert bizonyitott dolog, hogy még munkából is meglehet élni. Szépen és szerényen.
Idõvel kiváló szakmunkásokká válnak ami mostanában nagy kincs.Jobban keresnek mint egy orvos aztán estin nyelvet tanulnak.A vége az lesz, hogy elmennek egy olyan országba ahol nagyobb a munkás becsülete mint nálunk.
Jelenleg 18 éves korig iskolaköteles a gyerek. Ha tetszik, ha nem. Utána simán mehet melózni, hogy hova, az más kérdés.
Már most kijelentette, h mivel jövöre nem lesz kötelezõ már nem fog iskolába járni mert minek. ezek a mai lányok a médián a dundikán bódymeg a többi megélhetési rib..con nõttek fel, ezért nem akarnak tanulni, mert azt hiszik magukról õk is dundikák, és nekik is összejön ész nélkül...
ma 19:59-nek Nem is állítottam, h a felsõoktatásban nincsenek linkek, vagy céltalan emberek. Én is fõiskolára járok, pontosan látom a csoporttársaim között is, h ki az, aki akar valamit, és ki az, aki csak azért jár oda, mert alapvetõen nem buta, dolgozni nem akar, meg úgy összességében semmit sem akar. Viszont a kérdés így szólt: "16, 17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni", ezért írtam azt, amit.
"Tök mindegy mit csinál az ember ha szereti csinálni, érdekli , fejlõdni fog." Itt a kulcs. Csinálni kell. De menj el egy átlagos szakközépiskola vagy szakmunkásképzõ környékére és hallgass bele a beszélgetésekbe. Vagy akár csak a neten. Rengeteg fiatal nem csinál semmit, de SEMMIT. Én is szakközépbe jártam, öt éve érettségiztem. Mára gyönyörûen látszik, hogy amit tizenévesen csináltunk, és ahogy csináltuk, annak kihatása van az életünkre. Aki már másodikban arról beszélt, hogy õ érettségi után azonnal gyereket akar, annak érettségi után megszületett a kisfia, lassan az óvodát is befejezi. Aki hajnalban is bejárt a suliba gyakorolni, versenyekre járt, azt ma már ismerik a szakmában, nyert egy-két díjat, esetleg külföldön van, jó pozícióban. Ellenben aki ott kerülte az iskolát, ahol tudta, az ma segédmunkás vagy krumplit süt a mekiben. Szerintem igenis látszik a legtöbb tizenévesen, hogy merre tart. És akinek az a fõ célja, hogy mielõtt kijusson, hogy a suli mögött betéphessen végre, az nem tart túl jó irányba..
Munkanélküliek lesznek vagy minimálbérbõl fognak takarítani, és szidják egyfolytában az államot. Az, hogy valaki hogy áll az iskolához, legtöbbször a munkamorálját is mutatja, márpedig jó szakember olyanból nem lesz, aki képtelen egy kicsit is megerõltetni magát és legalább iskolába járni. Mire észbe kap, addira meg késõ.
ma 19:32 vagyok A hozzászólásommal sem a szakmunka értékét, sem az azt végzõ, illetve azt tanuló embereket nem szándékoztam degradálni, mert nyilván van, aki nem félvállról veszik a dolgot. Csak arra szerettem volna rávilágítani, h nem ezekbõl a fiatalokból (akikrõl írtam) lesznek a társadalom hasznos tagjai. És tudod mi még a gáz hogy a jogi , orvosi egyetemrõl is kerülnek ki ilyenek sajnos.Az ELTE is tele van sajnos már olyanokkal akik csak lébecolnak ott, idõt húznak, hogy ne kelljen dolgozni, buliznak, szórakoznak, beleszarnak mindenbe, utána meg pályakezdõként az államnak nyújtják a markukat, mert sehova se kellenek.
Ezek a fiatalok egyszerûen nem értik mi az, hogy pénz. Nem tudom, hogy hogyan képzelik a további életüket. Szülõk nyakán élõsködve? Mert szakma nélkül még érettségivel sem vesznek fel senkit sehova. Én rossz anyagi körülmények között élek, de a taníttatásom, könyvek, meg minden amire szükségem van/volt mindig biztosítva volt. Pofám nem lenne anyukám nyakán élõsködni, ha már nem muszáj. Szeretnék tovább tanulni, de tisztában vagyok vele, hogy emellett dolgoznom is kell majd. Oké, hogy most szarnak a világra, de mi lesz pár év múlva? 17L
A kérdező hozzászólása: Nõvérem élettársának pl van egy lánya. 17 éves lesz, varrónõnek tanul(na). Már annyi igazolatlanja van, hogy a szülei többször voltak a gyámügyön miatta. Egyébként hiába elvélt szülökj gyereke, a szülök jól kommunikálnak egymással, egyik se érti miért nincs kedve a lánynak iskolába járni, stb... Már most kijelentette, h mivel jövöre nem lesz kötelezõ már nem fog iskolába járni mert minek.
elsõ: szakmunkások nem lesznek, legfeljebb betanított munkások is kérdezõ: betöltött 16-évtõl heti 40 órában is dolgozhat, ha talál melót
Erre a szakmunkás dologra van élõ példám! Két emberkérõl van szó akiket ismerek mind a kettõ szobafestõ-mázoló az egyik egy vállalkozónak dolgozik és lépcsõházakat fest órabérért alig él meg. A másik vállalkozó lett exkuziv villákat válal persze már nem õ dolgozik hanem dolgoztat és 60 millás házban él itt is látszik ki mit tud kihozni abból amit tanult.
ma 19:32 vagyok A hozzászólásommal sem a szakmunka értékét, sem az azt végzõ, illetve azt tanuló embereket nem szándékoztam degradálni, mert nyilván van, aki nem félvállról veszik a dolgot. Csak arra szerettem volna rávilágítani, h nem ezekbõl a fiatalokból (akikrõl írtam) lesznek a társadalom hasznos tagjai.
A kérdező hozzászólása: jelenleg igen 18 éves korig, de jövöre már nem. Jövõre már csak 16 év lesz a korhatár.
A kérdező hozzászólása: Én azokra a gyerekekre gondolok, akiknek "nem fekszik"az iskla, és még szakmunkást sem akarnak szerezni
Szerintem még nagyon gyerekek.Nekünk ennyi idõsen saját lábunkra kellett állnunk.Nem baj ha a mai fiatalok megtanulják ugyanezt ha késõbb is .Huszonéves korukban rájönnek nem az az érték ha hiányoznak, mert már minden felelõsség az övék, mi ezt korán megtanultuk õk késõbb fogják, de eljutnak erre a szintre.
Friss levegõ és sok kávé :) Ne izgulj, az egyetem még brutálabb lesz :) Ott minden egyes vizsga egy teljes érettségi anyag :)
A kérdező hozzászólása: Imádom a könyvelést:D :P attól nem is félek annyira. A sírással nem lesz bajom, mert nagyon érzékeny típus vagyok :D Köszönöm mégegyszer!
Jó választás! Én is szerettem nagyon! Ha 100%osan tudod a könyvelést, nem lesz baj azzal Neked! Simán jó üzletibõl az érettségi! Ha meg pénzügy-szv-re mész, tényleg ott vár Rád a neheze (nem ilyesztgetni akarlak, nyugi), úgyhogy hagyd csak azokat a vackokat, mert "rászoksz" és egyetemen meg már azon fogsz élni. Amúgy meg tudod mi jutott eszembe? Amikor nagyon felgyûlt bennem a feszültség bõgtem. De nagyon. Jól kisírtam, kiordítottam magam, anyám meg csak bólogatott (tudta, hogy ennél jobbat nem tehet), és totál jól lettem tõle! Ha sírhatnékod van, ne fogd vissza Magad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon aranyos vagy! Én az üzletit választottam inkább:) azt nagyon szeretem. Békéscsabára járok, utána Pénzügy számvitel.... ha minden igaz.
Szia! Tudom, hogy nem nekem írtad! :) Hova jársz közgáz suliba? Teperj rá de nagyon a fogalmakra, és az igaz-hamisok miatt az elméletre. Minden féle számításban legyél otthon. Nekünk a tanárnõ kiadta a foglmakat, amik elõfordulnak az érettségin. Nem egy világvége. Ne felejts el: A MIKRO-MAKRO-BAN MINDEN APRÓSÁG SZÁMÍT! (hogy értsd, pl: kereslet nem= keresett mennyiség) Látom, hogy okos lány vagy, és tanulsz, készülsz, valszeg mindig is komolyan vetted az iskolát. Nem kell Neked semmilyen serkentõ. A stresszre gyógynövényes nyugtató inkább, én is azt szedtem (nem boltban kapható: Herbalife). Neked totál semmi szükséged agyturbózó vacakokra. Hidd el.
A kérdező hozzászólása: Szia "hosszúválaszos"! Bocsi, nem rád gondoltam azzal a 2es-essel azt még a 2.ra írtam csak sokat gondolkodtam és amire kész lett láttam, h te is írtál. (nekem is érdekelt tantárgyam a közgé:P) Nah úgy látom félreértések vannak! Nem az érettségi nehézségével van bajom hanem azzal h stresszelek rajta h jól sikerüljön! Egy szóval nem mondtam h nehéz, csak egyszerûen szeretném ha jól sikerülne! De sztem ezzel mindenki így van. Az izgulással kapcsolatba ne mondja nekem senki h nem izgul tudom h az egyetemen mennyit várnak el de addigra már túl leszek legalább 2 ilyen megpróbáltatáson és máshogy fogom felfogni!
"mert tényleg nem az" elolvastad???? Erre válaszolok, bár nem nekem írtad: Kitûnõre érettségiztem, lenyomtam két nyelvvizsgát, ötös szakdolit, államvizsgát vagyis öt évet az egyetemen nappalin mellette negyedévtõl heti 40 órában melóztam és soha nem szedtem semmi xart. Ha nem bírod anélkül megcsinálni, akkor nem vagy odavaló. Ennyi.
Elõzõvel egyetértek. Az érettségi nem nehéz, ha ezt nem bírod, akkor ne menj egyetemre, mert nem fogod bírni.
A kérdező hozzászólása: "mert tényleg nem az" elolvastad????
14:36 "Nem azzal van bajom, hogy nehéz, mert tényleg nem az, annak akinek elég a 2es." Tudod magad sajnáltatni rendesen :) Az érettségi nem nehéz, nekem félévenként kell benyalni egy akkora anyagot, és vizsgát tenni belõle. Fogynak is az energiaitalok rendesen, meg kétpofára zabálom a szõlõcukrot. Hidd el, ha ez neked nehéz, nem nagyon érdemes egyetemre menned.
A kérdező hozzászólása: Nem azzal van bajom, hogy nehéz, mert tényleg nem az, annak akinek elég a 2es. De ahhoz h felvegyenek valami jobb egyetemre, fõiskolára azért hajtani kell. Ezért szeretnék v.mit szedni. A kávét nem szeretem ez energiaitalt meg nem szeretném túlzásba vinni. Ezért gondoltam gyógyszerre vagy gyógyhatású készítményre.
Kávé az oké, de energiaitalt könyörgöm NE! Láttam a saját húgomon, hogy milyen hatása volt két energiaitalnak: 2 napig nem aludt, megemelkedett a a pulzusa, és ezek miatt nem volt jól! Légyszi, ne igyál ilyen vacakot!
Az érettségi sokkal könnyebb, mint mondják. A nyelvvizsga se nehéz, ha tudod az adott nyelvet XD. Ahogy az elõttem szóló mondta, kávé, vagy ha azt nem szereted (mint én) akkor energia ital. De egyiket se vidd túlzásba (napi kettõnél több) és ne is idd õket rendszeresen, mert nem jó koffeinfüggõnek lenni.
MagneB6-ot szedjél.
én orvosira járok. vizsgaidõszakban 2 végén égetem a gyertyát. sok kávé, este energiaital, magneB6 és MemoLife kapszula. utóbbi kettõ nekem bejött, kicsit jobban fogott az agyam, tovább bírtam. az elsõ kettõ fél öngyilkosság, inkább csak a kávé vagy fekete-tea, ezek ébren tartanak. vizsgák után nekem mindig 4 nap fejfájás, mire leszokok a rengeteg koffeinrõl, szóval csak óvatosan.

18 éves vagyok, érettségi előtt, Magyarországon. Lehetséges lenne, hogy a neves Harvard Egyetemen folytassam a tanulmányaimat? Mi kellene ehhez?

Legjobb válasz: A lehetõség természetesen adott... Ehhez arra van szükséged, hogy az érettségi bizonyítványodat honosíttasd Angliában, illetve megfelelj a Harvard felvételi eljárásának. Ezt követõen természetesen te is hallgatója lehetsz a Harvardnak - a sikeres felvételt követõen.

A lehetõség természetesen adott... Ehhez arra van szükséged, hogy az érettségi bizonyítványodat honosíttasd Angliában, illetve megfelelj a Harvard felvételi eljárásának. Ezt követõen természetesen te is hallgatója lehetsz a Harvardnak - a sikeres felvételt követõen.
ébredj fel, kedvesem. néha annyira elcsodálkozom az emberek optimizmusán..ahhiz, h az ember a Harvardon tanuljon, zseninek, és nem utolsó sorban hihetetlenül pénzesnek kell lennie. a VILÁG legjobb egyetemei közé tartozik, szaros kis Magyarországról nem fogsz bejutni.
lehetséges mivel az egyik rokonom ott végzett és most kint él a családjával és havi több mint 700.000 keres a munkáját nem mondom el mert ugysem hinnétek el
nemzetközi éretségi.. a hazaival semmire nem mészxd ez van
álmodik a nyomor
Na mi lett, jelentkeztél végül a Harvardra? Látom a dátumból, hogy régebbi a kérdés. Esetleg az is egy ötlet lehet, hogy itthon elvégezni egy bachelor szakot, ami egy harvardi mesterképzéshez alap lehet
Na és természetesen a fent el hangzottakon felül még három dolog: pénz, pénz, pénz... Mert ha annyira okos is vagy, hogy kapsz ösztön díjat, nem hiszem, hogy olyan egyszerû ott kint az élet, s akkor még nem is beszéltünk arról ha néha haza ruccansz...
Bocsánat, nem anglia, USA :) elnézést érte... Nem tudom, hogy miért angliát írtam. Amerikai honosítás szükséges. És természetesen a tanulmányi USA-vízum.
Az elõzõ válaszoló kicsit összekeverhetett valamit. Ha a Harvardra igyekszel nem tudom, mire mennél egy angliai honosítással... Mindenesetre én azt gondolom, hogy itt utánanézhetsz, mi a teendõ és talán elérhetõséget is találsz, aha kérdésed van: http://www.harvard.edu/
N azóta mi lett kérdezõ? Kint tanulsz a Harvardon? Ha nem, akkor hol?

Érettségivel 18 éves lányként hol helyezkedhetnék el?

Még nem tudom, hogy mi szeretnék lenni, így érettségi után munkába szeretnék állni legalább egy évre. McDonalds kizárt!

Legjobb válasz: akkor a gyerekprojekt jön az egy év után? amúgy bármelyik multinál próbálkozhatsz , tapasztalat nélkül oda van esélyed...ha nem akarsz sokat veszõdni az álláskereséssel.

akkor a gyerekprojekt jön az egy év után? amúgy bármelyik multinál próbálkozhatsz , tapasztalat nélkül oda van esélyed...ha nem akarsz sokat veszõdni az álláskereséssel.
Bébiszitterként gazdagéknál, vagy takarítóként.
Talán boltban eladó. De ha van más jelentkezõ rajtad kívül, akkor lehet, hogy azt részesítik elõnyben, akinek már van gyakorlata. Továbbiakban mit tervezel tanulni, milyen szakmát szeretnél szerezni?
A kérdező hozzászólása: Nem nem jön semmilyen gyerekprojekt, csak egyszerûen nem tudom mit szeretnék tanulni illetve dolgozni, és mivel nem engedhetem meg magamnak a tanfolyamokat 100 ezrek felett, ezért inkább várok egy évet hátha alakul még az elképzelésemben valami, aztán letenném az elsõ szakmám ami ugye ingyenes.
akkor túl sokat ne várj vele, mert koppon maradsz, 93'elõtti születésûek nem csinálhatnak állami támogatásban nappalin okj-t, szóval ha sokat szarozol bõven semmi nélkül maradsz, arról meg mondanom sem kell, hogy egy érettségivel is annyit érsz mint ha nem lenne.Tehát arra sincs sok esélyed, hogy a szar munkák közül válogass.Nem ijeszgetés, ez tény...
Felsõfokú szakképzésre még mindig jelentkezhetsz, egyetemeknél találod. Én ott csináltam nappalin és államin a szakmám.
A kérdező hozzászólása: De itt nem azzal van a gond, hogy nem találok ingyenes oktatást. 95-ös vagyok amúgy. Csak még nem tudom mit szeretnék elkezdeni, ezért egy évet dolgoznék, majd egy 2 éves képzéssel még mindig benne vagyok a korhatárban.
de miben, nem értesz semmihez....egy érettségi semmire sem szakosít, azért kell egy szakma, amire specifikálódhatsz, és fejlesztheted önmagad, egy hoki irodai munkáéhoz is ált irodai admin. szaképesítés kell, egyébként az is lófing, de értettségivel nem sokra mész, sorry.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!