Találatok a következő kifejezésre: 18éves vagyok, és (63 db)

Pályaválasztásban más is bizonytalan? 18éves vagyok és nem tudom, hova menjek továbbtanulni. Szüleim nem engednek magyartanárnak. Mit tegyek. Leginkább a magyar érdekel. Ötletek?

Legjobb válasz: Hmm...ismerõs helyzet...sõt! Én 18 leszek néhány hónap múlva. Szintén nem tudom, mi legyek, a magyar viszont nagyon érdekel :S és szeretem is. A szüleim azt akarják, hogy gazdasági szakra menjek. Mondjuk az sem áll távol tõlem..de..Na szóval nem tudom mi legyen még. Egyébként mi az, ami még érdekel? (egyébként fiú vagy lány vagy? Én lány.)

Hmm...ismerõs helyzet...sõt! Én 18 leszek néhány hónap múlva. Szintén nem tudom, mi legyek, a magyar viszont nagyon érdekel :S és szeretem is. A szüleim azt akarják, hogy gazdasági szakra menjek. Mondjuk az sem áll távol tõlem..de..Na szóval nem tudom mi legyen még. Egyébként mi az, ami még érdekel? (egyébként fiú vagy lány vagy? Én lány.)
De mégis csak a te jövõdrõl van szó, miért a szüleid döntenek a továbbtanulásodról?
A kérdező hozzászólása: mert õk támogatnak anyagilag, s ebben a szakmában nem látják a jövõt...
A szüleidnek igaza van, ez biztos, mert van ismerõsöm, és nincs munkája.Én 22 vagyok, és se tudtam mit tegyek.Jelentkeztem egy FSZ képzésre, elvégeztem, és közben rájöttem, mit szeretnék.És utána jöhetett az alapképzés.Próbáljatok kompromisszumra jutni.Menj vmi gazdasági FSZ-re, utána amit szeretnél.

18éves vagyok és nem volt még munkaviszonyom. Ebben az esetben mekkora összegű GYES jár? És ha 1év bejelentett munkaviszonnyal megyek GYES-re akkor nő az összeg? És mennyivel?

Legjobb válasz: Ha a szülésed elõtt van 180 nap munkaviszonyod, és a munkahelyed sem szûnik meg a terhességed alatt ( megmarad a cégednél a biztosított jogviszony), akkor a klasszikus felállás szerint 168 napig jár a tgyás, utána a gyermek 2 éves koráig a gyed, majd 3 éves koráig a gyes. Ha nem volt elõtte munkahelyed, akkor csak a gyes jár, ami alanyi jogon jár mindenkinek. Jobban járnál, ha gyermekvállalás elõtt dolgoznál legalább fél évet, és onnan mennél el szülni, vagy táppénzre. Terhesség alatt nem küldhetnek el, így jogod lenne mind a három juttatásra. Ez azért elõnyösebb, mert 2 évig normálisabb pénzt kapsz (min. 50.000), mint a 28.000-es gyes. Szia!

Ha a szülésed elõtt van 180 nap munkaviszonyod, és a munkahelyed sem szûnik meg a terhességed alatt ( megmarad a cégednél a biztosított jogviszony), akkor a klasszikus felállás szerint 168 napig jár a tgyás, utána a gyermek 2 éves koráig a gyed, majd 3 éves koráig a gyes. Ha nem volt elõtte munkahelyed, akkor csak a gyes jár, ami alanyi jogon jár mindenkinek. Jobban járnál, ha gyermekvállalás elõtt dolgoznál legalább fél évet, és onnan mennél el szülni, vagy táppénzre. Terhesség alatt nem küldhetnek el, így jogod lenne mind a három juttatásra. Ez azért elõnyösebb, mert 2 évig normálisabb pénzt kapsz (min. 50.000), mint a 28.000-es gyes. Szia!
a gyes összege nem függ a munkaviszonytól, a gyed amire te gondolsz, és ahoz hogy gyedet kapj 385nap ledolgozott munkaviszony szükséges és akkor a fizetésed 70%-a lesz a gyed. ha ez nincs akkor gyest kapsz ami nemtudom pontosan hogy mennyi. én sem fogok gyedet kapni. 36hetes kismama
Mivel nem volt munkaviszonyod , igy gyesre azért jogosult vagy 25ezer párszáz ft. és a baba 3 éves koráig jár!
Gyedre nem, csak gyesre leszel jogosult, ami asszem 28ezer körül van + ehhez jön még 12ezer családi pótlék.
Elõzõ vagyok. Ha 1 év bejelentett munkaviszonyod van, akkor megvan a 180 nap biztosításod, tehát 2 évig járni fog a gyed is, ami a fizetésed 75% ha jól tudom.
gyes az fix összeg 24000 ft kb. mindenki kapja 3 évig. Ha 1évet dolgozol, akkor jogosult vagy gyedre, ami a béredtõl függ. Érdemes kiszámolni, mert többnyire magasabb mint 24000 ft, és akkor azt érdemes kérni.
Na nem egészen úgy van ám az. Oké, hogy van egy év ledolgozott munkaviszony, de munkaviszonyban is kell maradni! Az nem számít, hogy volt, aztán már nem állsz alkalmazásban. Ha dolgozol most is valahol, és onnan elmész terhesen táppénzre, vagy a terhesség végén szülési szabadságra, akkor még él a munkaviszonyod a gyereked 3 éves koráig, amibõl 2 évben GYED-et, és az utolsó 1 évben GYES-t kapsz. A GYED a fizetésed (pontosabban a törzsbéred) 70%-a. De ha már nincs meg a munkaviszonyod, akkor csak a GYES-re vagy jogosult, ami 3 évig jár, és azt hiszem 25 ezer forint. Plusz kapod mellé a családit, ami 12.700, nem hiszem, hogy mostanában emelni fognak rajta.

18éves vagyok és még nem volt barátnőm. Ez ciki/gáz/égő?

valamint, a "mai" lányok hogy reagálnának erre ha megtudnák amikor szeretnék t?lük valamit?

Legjobb válasz: Nekem sem. És? Engem nem érdekel, boldog vagyok egyedül is. H meg jönni akar az a lány akkor majd jön :) 20f

Nekem sem. És? Engem nem érdekel, boldog vagyok egyedül is. H meg jönni akar az a lány akkor majd jön :) 20f
Ha*
Mire vársz? Ha jól néznél ki már körberajonganának.
utolsónál a pont. akárki akármit mond, az esetek döntõ többségében a külsõ a lényeg...
En 18/L vagyok es meg nekem sem volt baratom!:)
nekem sem. vagyis normális hosszabb nem. kamuzz amúgy. de én nem túlzottan szégyellem, csak a magány ami néha elõtör ha egyedül vagyok F19
Egyaltalan nem ciki..egy lany nem az alapjan fog veled osszejonni h volt e baratnod v sem.lany vagyok es nekem volt egy 24 eves pasim akinek nem volt elottem baratnoje es meg szuz volt es nem erdekelt:D

Az nem baj hogy 18éves vagyok és még szűz vagyok de a nyáron el szeretném, veszteni és az első a fiúnak is fáj és honnan túgya a fiú mit kell csinálni ha a lány nem szűz az tudja hogy hogy kell csinálni?

Legjobb válasz: sexelj olyannal elõször aki tapasztalt am látott már szerintem minden 10év fölötti ember szexvideót, és tudja mit hogyan kell

sexelj olyannal elõször aki tapasztalt am látott már szerintem minden 10év fölötti ember szexvideót, és tudja mit hogyan kell
Elöttem lévõnek igaza van milyen szövegezmár??
Hát... Figyelj ha ilyen "SOK" önbizlmad van fel se fog állni:D Ember, nem úgy megy az, hogy "Hát én most el akarom veszíteni a szüzességem..." Ismerj meg valakit és kb min egy fél év után jöhet a sex. NE félj, a fiúnak csak akkor fáj ha a lány nem elég nedves "ott":P tapasztalatból mondom:D 15/f
hát kedves tapasztalt 15éves fiú.. nem gondolod, hogy nem kellett volna, hogy fájjon neked hanem még elõjáték egy kicsit.. és akár a lány akár a te nedveid majd síkosítanak.
Egyet értek az elõttem szólóval. Egy 15 éves fiú veszettül tapasztalt lehet. Szerintem a lánynak sokkal jobban fáj, mint neked, ha nem elég nedves, mert csak a saját igényeid kielégítésére használod...-.- Az ilyen srácokra tetetnék "farokfogót". Amúgy a kérdezõnek: Nem hiszem, hogy bárkinek is kellene pornót néznie ahhoz, hogy tudja, mit kell csinálni. Ez jön majd ösztönösen. Az én barátom 19 éves és szûz volt, mikor elõször szeretkeztünk, és nem volt semmi gond. Viszont ez a "majd most nyáron elveszítem" dolog hülyeség. Majd jön minden magától, nem kell siettetni.:)
15 évesen az nemsemmi tapasztalat lehet XD
figyelj ha bejövök neked és te is jól nézel ki segítek benne!!!!!

18éves vagyok és szakiskolába járok 11. évfolyamban. Szeretnék éretségit is szerezni. Járhatok szakiskola mellet levelezős v esti suliba ami ad éretségit? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Úgy tudom létezik olyan, hogy szakmunkások szakközépiskolája ahol a szakiskola 9-10. évfolyamát beszámítják és így 2 év alatt érettségit szerezhetsz. Ha 11-es vagy elvileg semmi akadálya, hogy jelentkezz rá, de kérdés, hogy össze tudod-e egyeztetni. (pl. nem abban a városban van ahol jelenleg tanulsz, csak nappalin van stb.)

Úgy tudom létezik olyan, hogy szakmunkások szakközépiskolája ahol a szakiskola 9-10. évfolyamát beszámítják és így 2 év alatt érettségit szerezhetsz. Ha 11-es vagy elvileg semmi akadálya, hogy jelentkezz rá, de kérdés, hogy össze tudod-e egyeztetni. (pl. nem abban a városban van ahol jelenleg tanulsz, csak nappalin van stb.)

18éves vagyok, és soha nem szedtem fogamzásgátlót, de az orvos ki irta nekem a Triregort. Egy kérdésem azért mégis lenne, akik használták v használják, azok milyen mellékhatást tapasztaltak a gátlóval kapcsolatban?

És h a kis id? múlva elfog múlni csak a szervezetednek hozzá kell szokni?

Legjobb válasz: Nem is biztos h lesznek mellékhatásai. ugy tudom h ez nem alacsony hormontartalmu, tehat okozhat pl. hizast, de ha nem vagy ra hajlamos, akkor nem lesz semmi. vannak, akik nem reagalnak a hormonokra (de jo nekik :) ).

Nem is biztos h lesznek mellékhatásai. ugy tudom h ez nem alacsony hormontartalmu, tehat okozhat pl. hizast, de ha nem vagy ra hajlamos, akkor nem lesz semmi. vannak, akik nem reagalnak a hormonokra (de jo nekik :) ).
Nincs libidó csökkenés, se hízás, se fogyás, a menzesz 3-4 napos gyengébb lett, az eddigi majd másfél hét erõs vérzésrõl... Csak pozitívum.
Szia! Én is azt szedek. Nekem nem volt semmilyen mellékhatása, csak tényleg kevesebb lett, és pár napig tart, ráadásul nem is görcsölök tõle. Nekem is csak pozitív "élményem" van a gyógyszerrõl.
nem híztam tõle, viszont ha migrénes vagy akkor vigyázz vele, mert nekem csak felerõsítette, illetve gyakoribbá vált
szia. kb. én is ennyi idõs voltam mikor elkezdtem szedni a tri-regolt, nekem semmi mellékhatása nem volt, sok éven át szedtem, azért váltottam mert bejöttek az alacsonyabb hormontartalmú tabletták, és gondoltam váltok. Mástól hallottam olyanokat, hogy meghíztak tõle, meg szõrösödtek. Hát ez is egyéntõl függ. Ha valami mellékhatást tapasztalsz, szólj a nõgyógyászodnak és felír egy másikat!
A Triregoltól anyukám és a barátnõm is bevérzett. Én a helyedben másik tablettára váltanék
Nekem nem vált be, nagyon nagy a hormontartalma, és ha egy nap lettem volna rosszul igencsak megbetegedtem volna tõle, a májamat tönkre vágta egy idõre, kiszáradásom volt tõle, és megnagyobbodott a májam, ne szedd.
Én hiztam tõle mert a Tri kezdetû gyogyszerek állitolag régebbiek magasabb hormontartalommal. Olcso volt viszont a többihez képest. Lehet nálad semmi nem lesz, de egy fiatalnak ujabb fajta gyogyszert szoktak felirni aminek kevesebb a hormontartalm-korszerûbb. Nekem a hízás amugy 2 év után jelentkezett.váltottam és megszünt. Desakis teljes labor készitése után merd elkezdeni, mert sok doki van ki nélkül is felir vmit, és lehet többet árt igy mint használ.
Lehet hogy Õ is hülyéskedik, csak veszed fel túl komolyan, nem?
A kérdező hozzászólása: nem legtöbbször komolynak hangzik
Lehet hogy idegesíti hogy nem hagyod abba! Én is szoktam így járni, a munkatársam mondja a hülyeségeit, már kib*szottul elegem van belõle , ráordítok, aztán még én vagyok az idegbeteg, mert õ nem érti meg, hogy kib*szottul idegesítenek a f*szságai...

18éves vagyok és nem olyan nagy a libidóm, mint a páromé.. Meg hát a szüleinkkel lakunk, nincs lehetőség mindig szexelni. Nem fog elhagyni, ugye?

? 20 éves, szerelmesek vagyunk egymásba, de félek hogy nem elég neki...

Legjobb válasz: ha szeret, várni fog addig amig elég érett lesz a kapcsolatotok arra, hogy össze költözzetek és akkor mehet a menet :))

ha szeret, várni fog addig amig elég érett lesz a kapcsolatotok arra, hogy össze költözzetek és akkor mehet a menet :) )
El kell menni valami elhagyatott parkba dugni:P
Egy idõ után frigid kurvának fog tartani aztán nézhetsz. Egyébként meg szülõk sose dolgoznak? vagy mi?
A kérdező hozzászólása: hát az õ anyukája otthoni munkát végez, nekem meg itthon van az öcsém, amikor anyáék dolgoznak...mindig mondom a páromnak, hogy tudom hogy több kéne neki, de én nem tudok úgy, hogy anyáék kint mászkálnak, meg valamelyik nap is kopogott az anyja, hogy be kell jönnie valami papírokért...hát úgy ugrottam le róla, hogy majdnem összetörtem magam...meg nekünk nem 5perces egy szex, szóval nem tudjuk azt megcsinálni, hogy na dugjunk gyorsan...
A kérdező hozzászólása: ja és én összeköltöznék vele már most, de suliba járunk, meg még fogunk is tanulni pár évig...nekem alapból 6éves a középsuli....
A kérdező hozzászólása: nem vagyok frigid kurva, mert kívánom, csak nincs kedvem mindennap szexelni, ahogy neki, hanem csak hetente 1-2szer
A kérdező hozzászólása: várom még a válaszokat
Nekem is ugyaez volt mindig azzal a különbséggel h nekem nem kopogott anyám, de 3 év alatt egyszer sem buktunk le. Ilyeneket csináltunk h nem az ajtoval szemben, hanem mellette csináltuk, ha belép legyen idõ eltenni:D, meg mintha délutáni tv-zés alatt pokroccal betakarozva nyomtuk, ha bejön akkor nem lát semmit stb...sok taktika van. Vagy várjátok meg az éjszakát akkor már senki nem zvarhat. De igazûábol ha akarjátok bárhoél meglehet ezt oldani okosan :D
Egyik barátnomnak is ez van, h a bartánõje korántsem igényel annyi szexet mint õ és hát nagyon kivan miatta már 2 éve együtt vannak. De miért nem kivánod minden nap, ha mindig jó? ebbõl sosem elég...

18éves vagyok és legutóbbi mérésen 114 volt a pulzusom és vérnyomásom is nagyon magas. Nagyon súlyos ez?

Pedig rendszeresen sportolok,nem tudom lehet hogy nagyon izgulok,bár apai ágon örököltem a magas vérnyomást.gyogyszert még fiatal és fejlödö szervezetem miatt nem ajánlottak.

Legjobb válasz: egy cipõben járok veled: énis 18, magas vérnyomás, pulzussal, sajnos. Átlagosan kb. 60-70nek kellene lennie a pulzusnak, az enyém 106 is volt. :( vérnyomásom is magas. Ne is szedj gyógyzsert, lehet hogy "kinövöd". Engem amúgy nem gátol semmiben a magas pulzus és vérnyomás.

egy cipõben járok veled: énis 18, magas vérnyomás, pulzussal, sajnos. Átlagosan kb. 60-70nek kellene lennie a pulzusnak, az enyém 106 is volt. :( vérnyomásom is magas. Ne is szedj gyógyzsert, lehet hogy "kinövöd". Engem amúgy nem gátol semmiben a magas pulzus és vérnyomás.
Helló! Igen ilyen és ennél kisebb korban elég sok embernél elõfordul. Van akinek 14évesen volt 192/150 is a vérnyomása. Valószínû a vegetatív idegrendszered pörget fel.
Kedves Barátom! Sajnos nem tudok egyetérteni az elõttem szóló két Válaszolóval. A gyors pulzus és magasvérnyomás már ebben az életkorban is lehet kóros! A magasvérnyomás nagyon alattomos betegség, nagyon sok oka lehet, mindenképpen fordulj belgyógyászhoz egy kivizsgálásra!
Ki nem ajánlotta a gyógyszert? Én nekem is magas a vérnyomásom és pulzusom is. Én sem foglalkoztam vele, aztán egy úszásoktatás alatt megtörtént a baj. A medencében már éreztem, hogy valami nem stimmel. Szerencsére a medence szélén voltam, és elértem a szélét. Aztán leültem, és azt hittem, hogy elmúlt, de akkor kezdõdött. Nem kaptam levegõt. De olyan szinten, hogy kék volt már kezem, lábam. Elvittek orvoshoz. Vérnyomás égben, pulzus szint úgy. Kapta vérnyomás csökkentõt, és szerencsére elmúlt. Én is örököltem, meg az állandó idegeskedés is rátett egy lapáttal. Nem akartalak megijeszteni, de nekem is mondták már sokan, hogy ne szedjek gyógyszert, mert így, meg úgy. És a gyógyszert sem biztos, hogy kell szedned örökre. Rendszeres ellenõrzés mellett beállítható a vérnyomás.

Az rossz, ha 18éves vagyok és hidegen a kezem 37es?

Legjobb válasz: Kihez képeszt? Aki versenyzik, ahhoz szar, olyanhoz aki nem is edz, nagy.

Kihez képeszt? Aki versenyzik, ahhoz szar, olyanhoz aki nem is edz, nagy.
A kérdező hozzászólása: Én nem edzek konditeremben csak tesin szoktunk fekvõtámaszt csinálni és kb ennyi :)
aha persze akkora, és testzsírszázalékod milyen?
A kérdező hozzászólása: 26%
Akkor rossz, mert az nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Értem
Az úgy tényleg nem a legjobb.
Ha lefogynál, akkor maradna vagy 32-es karod..
vagy nem is maradna:DDDDDD 26%??ember kicsit diétázz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!