Találatok a következő kifejezésre: 17. hetes genetikai vizsgalatra (2 db)

17. hetes vagyok genetikai vizsgalatra kuldtek, hogy is zajlik ez?

Legjobb válasz: Genetikai vizsgálaton kikérdeznek a családban elõforduló örökletes betegségekrõl felmérik ezek kockázatát %-os valószinûségét a Babára nézve. Tájékoztatnak a szükséges vizsgálatokról az orvossal ill a pároddal együtt eldöntheted szükségét érzed -e ezeknek. Nekem még csináltak egy uh-t és 3 hét múlva visszarendeltek még egy uh-ra. Ne izgulj!! 23 hetes kismama

Genetikai vizsgálaton kikérdeznek a családban elõforduló örökletes betegségekrõl felmérik ezek kockázatát %-os valószinûségét a Babára nézve. Tájékoztatnak a szükséges vizsgálatokról az orvossal ill a pároddal együtt eldöntheted szükségét érzed -e ezeknek. Nekem még csináltak egy uh-t és 3 hét múlva visszarendeltek még egy uh-ra. Ne izgulj!! 23 hetes kismama
Én most voltam.Egy speciális ultrahanggal megnézik a babát, ezen minden rendellenességet ki tudnak szûrni.Utánna egy genetikus átnézi az eredményt, és ha minden rendben van, akkor 4 hét múlva csak kontrollra kell menni.Ha lát valami elváltozást, akkor vagy magzatvízmintát vesznek, vagy méhlepénymintát, de erre nem kell gondolni, mert biztos minden rendben lesz nálad is. Szurkolok neked, minden ok lesz.És gratula a babóhoz! 18 hetes kismami

35 éves, 17 hetes terhes vagyok.2 hét múlva kell mennem a SOTE-ra genetikai vizsgálatra. Mit fognak csinálni?

Amikor bejelentkeztem, azt mondták vigyem az AFP + ultrahangos leleteket(még nem tudom az eredményt). Csak megnézik, esetleg ?k is csinálnak ultrahangot, vagy a korom miatt minden esetben elvégzik az amnioscopiát? Félnék t?le, nehogy elmenjen a baba!

Legjobb válasz: Ém 37 leszek. Én amikor kaptam idõpontot a genetikára, ott megnézték a leleteimeet és elmondta a doki,a szokásosat.(pro és kontra) A kombinált tesztem negatív lett, UH, AFP-jó, de végül mégis, úgy döntöttem, hogy megcsinálatatom az amniocentézist , rá egy hétre meg is csinálták. Nem beszélnek rá, neked kell eldönteni, hogy akarod, vagy nem. Ha a leleteidben van olyan, ami rendelleneségre utal, akkor gondolom ajánlják, de amúgy ez mindenkinek a saját döntése. Maga a vizsgálat kb. annyira kellemetlen mint egy vérvétel és kb. annyi ideig is tart. (Eredmény 1 hónap múlva lesz kész, akkor kell mennem ellenrzõ UH-ra. De ha valami nem jó, akkor hamaarbb telefonálnak.) A utána bent maradtam egy éjszakára kórházban, nem volt semmi gond, de haza is lehet menni. Majd pár napot pihiztem otthon. Ennek már 2 het lesz holnap, tegnap óta megint dolgozom.

Ém 37 leszek. Én amikor kaptam idõpontot a genetikára, ott megnézték a leleteimeet és elmondta a doki, a szokásosat.(pro és kontra) A kombinált tesztem negatív lett, UH, AFP-jó, de végül mégis, úgy döntöttem, hogy megcsinálatatom az amniocentézist , rá egy hétre meg is csinálták. Nem beszélnek rá, neked kell eldönteni, hogy akarod, vagy nem. Ha a leleteidben van olyan, ami rendelleneségre utal, akkor gondolom ajánlják, de amúgy ez mindenkinek a saját döntése. Maga a vizsgálat kb. annyira kellemetlen mint egy vérvétel és kb. annyi ideig is tart. (Eredmény 1 hónap múlva lesz kész, akkor kell mennem ellenrzõ UH-ra. De ha valami nem jó, akkor hamaarbb telefonálnak.) A utána bent maradtam egy éjszakára kórházban, nem volt semmi gond, de haza is lehet menni. Majd pár napot pihiztem otthon. Ennek már 2 het lesz holnap, tegnap óta megint dolgozom.
Egyik tesz (kombinát és integrált sem 100%) és pont a genetikus doki mondta, hogy a tarkóredõ is csak az esetek 60%-ban vastagszik meg. második voltam
Szia! Én elmúltam 36 éves, volt több vetélésem, a köv. hónapban probálkozunk ismét. Én már most eldöntöttem, hogy nem megyek magzatvizvizsgálatra. Vannak más módszerek is. Uh és vérvétel, háromszor néznek meg. Az elsõ alkalom még az elsõ trimeszterben van. Ez az én véleményem, dönteni neked kell.
Szia! Engem az AFP eredmény miatt küldtek, nekem volt uh. is és én is megcsináltattam! Egy hónap múlva mentem az eredményért és akkor is volt uh.! Szerencsére minden rendben van! Boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem nem lesz semmi baj! Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!