Találatok a következő kifejezésre: 17. hetes genetikai (11 db)

Mehetek a 17 hetesen 3 naposan genetikai uh-ra?

Ma vagyok 17 hetes és szerdán lenne esedékes a vizsgálat,az a baj,hogy az orvosommal kicsit elszámoltuk magunkat egy héttel id?sebbnek mondta a terhességet és kiderült hogy pont egy héttel fiatalabb!Kérjek másik id?pontot vagy mehetek most,nagyon messze van mi komárom -esztergom megyeiek vagyunk és pestre kéne felmenni!Volt valaki el?bb ilyen uh-n?

Legjobb válasz: Szia! Én 17+5 naposan voltam a genetikai uh-n, mindent meg tudott nézni, lemérni, még a baba nemét is megnézte :) Engem nem számolt el, direkt ilyenkorra adott idõpontot! 18 hetes + 19 hós

Szia! Én 17+5 naposan voltam a genetikai uh-n, mindent meg tudott nézni, lemérni, még a baba nemét is megnézte :) Engem nem számolt el, direkt ilyenkorra adott idõpontot! 18 hetes + 19 hós
A kérdező hozzászólása: Szia köszönöm a válaszod!Akkor nem kérek új idõpontot és várom a szerdát!Remélem nem fogja magát takarni a picúr , mert már kíváncsi vagyok a nemére!!!Boldog babavárást!
Nyugodtan mehetsz.Az a lényeg hogy a 20.hetet ne lépd tul.
A kérdező hozzászólása: Szia neked is köszönöm!!!

17. hetes vagyok genetikai vizsgalatra kuldtek, hogy is zajlik ez?

Legjobb válasz: Genetikai vizsgálaton kikérdeznek a családban elõforduló örökletes betegségekrõl felmérik ezek kockázatát %-os valószinûségét a Babára nézve. Tájékoztatnak a szükséges vizsgálatokról az orvossal ill a pároddal együtt eldöntheted szükségét érzed -e ezeknek. Nekem még csináltak egy uh-t és 3 hét múlva visszarendeltek még egy uh-ra. Ne izgulj!! 23 hetes kismama

Genetikai vizsgálaton kikérdeznek a családban elõforduló örökletes betegségekrõl felmérik ezek kockázatát %-os valószinûségét a Babára nézve. Tájékoztatnak a szükséges vizsgálatokról az orvossal ill a pároddal együtt eldöntheted szükségét érzed -e ezeknek. Nekem még csináltak egy uh-t és 3 hét múlva visszarendeltek még egy uh-ra. Ne izgulj!! 23 hetes kismama
Én most voltam.Egy speciális ultrahanggal megnézik a babát, ezen minden rendellenességet ki tudnak szûrni.Utánna egy genetikus átnézi az eredményt, és ha minden rendben van, akkor 4 hét múlva csak kontrollra kell menni.Ha lát valami elváltozást, akkor vagy magzatvízmintát vesznek, vagy méhlepénymintát, de erre nem kell gondolni, mert biztos minden rendben lesz nálad is. Szurkolok neked, minden ok lesz.És gratula a babóhoz! 18 hetes kismami

Genetikai uh. A kérdésem a következő, 17 hetes pécsi kismama vagyok, az afp eredményem 22, 8, a mom 6.8 lett. Ez tényleg nagyon rossz?

Egyébként a megyeibe járok. Kicsit megijesztettek hogy rossz az eredményem, most töltöttem be a 35-öt.6-án megyek uh-ra a klinikára, ez mivel másabb mint amit a megyeiben csinálnak? Ez az ugynevezett genetikai uh? Tanácsadásra is kell kérjek id?pontot, ezt ma mondták.

Legjobb válasz: Ez tényleg nagyon magas. A lényeg hogy meglegyen a genetikai UH, és ott látható igazán hogy van-e valami gond, vagy hogy minden rendben van. Igazából az AFP szokott rossz eredményt adni, ha rossz idõpontban veszik le ( pl. nekem az elsõ kisfiamnál a 16 héten a másodiknál a 18-dik héten vették le, ahány ház annyi szokás.... ) A genetiki UH után okosabb leszel. Szorítok hogy minden rendben legyen!!!

Ez tényleg nagyon magas. A lényeg hogy meglegyen a genetikai UH, és ott látható igazán hogy van-e valami gond, vagy hogy minden rendben van. Igazából az AFP szokott rossz eredményt adni, ha rossz idõpontban veszik le ( pl. nekem az elsõ kisfiamnál a 16 héten a másodiknál a 18-dik héten vették le, ahány ház annyi szokás.... ) A genetiki UH után okosabb leszel. Szorítok hogy minden rendben legyen!!!
szia ugyan olyan lesz az UH vizsgálat, csak a klinikán egy modern UH gép van, az jobb mint ami a megyeibe van, nekem anno azt mondta a dokim, ne aggódj nem lesz semmi baj, majd írd meg hogy mi volt
HA A 12.HÉTEN VETTEK TÕLED KOMBINÁLT TESZTET, ÉS AZ JÓ LETT, AKKOR NEM KELL AGGODNI AZ AFP MIATT.SZERINTEM.ATTÓL FÜGGETLENÜL NEM A LEGTÖKÉKETESEBB AZ EREDMÉNY. NE AGGÓDJ, REMÉ LJÜK TÉVES RIASZTÁS! 27+1 KM
Szia! Szerintem ha az UH-n minden rendben, akkor nem lesz gond. Az AFP-rõl én is azt hallottam hogy nem igazán megbízható és elavult vizsgálati módszer. A magzatvíz mintavételnek bár papírforma szerint nem nagy a vetélési aránya, én mégis már sok olyan nõvel találkoztam, akik ezért veszítették el a kisbabájukat. Ha nem tudsz pihenni, akkor pedig sajnos még nagyobb ennek a veszélye. :( Én valószínûleg nem vállalnám, de ezt Neked kell eldöntened!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! Csütörtökön megyünk, úgyhogy utána mindenképp jelentkezek!!!
Szia! Tényleg ne aggódj, a rossz eredmény lehet attól hogy nem pont akkor vették le a vért, amikor kellett volna. Én egyébként úgy hallottam hogy ez az egyik legmegbízhatatlanabb vizsgálat! Szurkolok hogy minden rendben legyen veletek! Egyébként én is a Megyeibe járok, jövõ héten megyek AFP-re. A 18 hetes UH-t mindenkinek a Klinikán csinálják, mert ott egy sokkal korszerûbb gép van! Majd írj hogy mi újság!!!
Bocs, most néztem hogy elmultál, 35, ne izgulj, majd írj , hogy mi volt:) 26 hetes km
Szia, ez elég alacsony, nekem az afp 29 a mom meg 0, 71 volt és irány a genetika, 40 körül kéne lennie az afp nek, a momnak , meg 0, 9 asszem. de ott megnyugtattak, hogy egy nap vagy huszan mennek ezzel a problémával, és csak kevésnél találnak , tényleg komolyabb problémát. Attól is függ, hogy te hány éves vagy.Nekem azt mondta a doki , mivel az arcát nem látták, hogy nem kell magzatvizet venni, mert A 21 ÉVEMMEL NAGYON KEVÉS ESÉLY VAN A DOWN-KORRA, CSAK 3-DIKÁN CSINÁLNAK BENT EGY SZÍV UH-OT MERT SOK LETT A MAGZATVIZEM., NE IZGULJ:) ))
szia.az eredmény tényleg nem jó, de hát hallottunk már sok téves eredményrõl.Én is a megyeibe járok.a tanácsadáson nekem csak felajánlották az amniocentézist, mert én meg 36 vagyok.Nekem nem volt muszáj, de elvégeztettem, 2 hét múlva postázták az eredményt, amibe beleírják a baba nemét.Nem kell még megijedni, újabb vizsgálatok várnak rád.
Szia! Én írtam az utolsó választ (meg valamelyiket elõzõt is). Megvolt az afp vizsgálat, nekem alacsony lett: afp-16 mom-0, 55. Ma voltam a 18. heti genetikai UH-n a klinikán, ott mindent rendben találtak, de azért elküldtek genetikai tanácsadásra. Te voltál? Ha igen mit csináltak? Volt ott is UH vizsgálat vagy vérvétel? Remélem veletek minden rendben és nálunk sem lesz semmi gond!


Alacsony lett az Afp 0.68 állitólag 0, 7 től normális ezért genetikai tanácsadásra küldtek a baba lombik baba 17 hetes vagyok. Czeizelhez megyek tudja vki mi fog ott történni? Járt már ott valaki?

Köszi

Legjobb válasz: szia én 18hetes pocakos vagyok és nekem is alacsony volt az afp-m az elsõ az 0,76 után megismételték akkor 0,81 nekem azt mondta a dokim,h 0,9tõl jó belém is belémhozták az ideget de tök feleslegesen mert voltunk genetika uh-n és semmi baja a babónak. ne izgulj 18hetesen ugy is lesz genetikai uh. ha gondolod megadom a címet és tel.számot annak a nõnek aki nekem csinálta nagyon kedves és õ "specialista".

szia én 18hetes pocakos vagyok és nekem is alacsony volt az afp-m az elsõ az 0, 76 után megismételték akkor 0, 81 nekem azt mondta a dokim, h 0, 9tõl jó belém is belémhozták az ideget de tök feleslegesen mert voltunk genetika uh-n és semmi baja a babónak. ne izgulj 18hetesen ugy is lesz genetikai uh. ha gondolod megadom a címet és tel.számot annak a nõnek aki nekem csinálta nagyon kedves és õ "specialista".
Szia! Nekem 0, 56 mom lett az AFP-m, de azt mondta a doki (kettõnél is voltam) hogy nem kell aggódni. Alacsonynak tényleg alacsony (bár õk azt mondták, hogy így is határértéken belül van) de az uh nem mutat elváltozást ill. rendellenességet, így ne aggódjak. Amúgy sem megbízható ez a fajta vizsgálat, nyugaton nem is alkalmazzák. Szerintem azért fújják fel, mert lombik-babád lesz, így alapból nagyobb figyelem kíséri.

17 hetes kismama vagyik, idáig minden ok! De félek nagyon a 18 hetes genetikai uh-tól! Más is van így ezzel? Ha a 12 hetesen is minden rendben volt, skkor itt már nem lehet baj, ugye?

Legjobb válasz: Szia! Ha a 12. heti uh és az AFP-d is jó volt akkor ne félj!Én holnap megyek,és én is remélem hogy minden ok.Én nem tartok tõle mert érzem hogy jól van a babó!Megmozdult már a baba?

Szia! Ha a 12. heti uh és az AFP-d is jó volt akkor ne félj!Én holnap megyek, és én is remélem hogy minden ok.Én nem tartok tõle mert érzem hogy jól van a babó!Megmozdult már a baba?
De jóóó!NAGY NAGY GRATULÁCIÓ NEKED!
Szia, en junius 26-an megyek es en is igy erzek mint te! Szerintem mi mar vegig aggodjuk az egeszet (egeszsegesen persze :) Gratulalok a tunderikhez! Mesz 4D-re is vmikor? Ha igen, mikor?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen! Igen, valószinû õket érzem már egy pár napja, mivel ikreket várok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) ))

Legközelebb 17 hetesen akar látni az orvos. Ugye akkor még nem csinálja meg a 18-20 hetes genetikai uh-t?

Csak mert most nem tudom mennyi pénzt vigyek (magán doki) A sima vizsgálatért 10-est szokott kérni,de a 20 hetes genetika mennyibe kerül? (Azok válaszoljanak akik szintén magánba járnak) Akkor mit fog csinálni a 17.héten? Nyilván mennem kell majd Afp vérvételre ami a 20.heti genetikához kell jól tudom? Mennyi id? alatt készül el az Afp eredménye? Mert ha a 17.héten akarna genetikát,akkor 1 hét alatt meg kell lennie.Remélem értitek a kérdéseimet :) A neme már kiderülhet legközelebb? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: a 12.heti kombinált tesztért 30 ezret kért.

A kérdező hozzászólása: a 12.heti kombinált tesztért 30 ezret kért.
16. hétre kellett volna hívnia, mert az AFP eredménye nem lesz pontos. 16. héttõl már emelkedik az érték és felesleges aggodalmat okoz. Az AFP vizsgálattal szûrik ki a nyitott gerincet és az idegcsõ elzáródást. 1 nap alatt meg van az eredmény. Ezért sem fogsz többet fizetni mint a sima vizsgálatért, hacsak nem magánlaborba küld.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod! :) az afp vérvételes papírt a védõnõ adta gondolom nekem kell elmenni és nem a doki veszi le. akkor most csak 10 ezret vigyek csak? mert akkor az a genetikai nem most lesz ugye? várom még a válaszokat h végre tisztábban láthassak :)
A kérdező hozzászólása: a 16.héten kell mennem vérvételre azt mondta is a védõnõ
nekem a 18 hetes genetikai uh-ot, 17 hetesen csinálták meg, mert a dokim csütörtökönként rendelt, de a a következõ csütörtök karcsony volt pont, a rkövetkezõ szilveszter így elõrehozta. Nekem a genetikai uh 15 ezer volt, de nem volt benne a vizsgálat, csak az uh. Azt nem tudom, az afp mennyi idõ, mert nekem a nyakirendõ a max határt súrolta, ezért nekem volt konbinált, és integrált tesztem is, nem mentem az sztk-s afpre. De az integrált teszt is megvolt 1 hát alatt arra emlékszem, pedig azt külföldre vitték ki. Nekem meg tudta mondani a nemét a fiamnak, csak nem találta el 2 orvos 3 vizsgálaton sem, a 26. hétig :-)

Milyen a debreceni genetikai tanácsadás? Mindenképpen elvégzik a magzatvízvételt? ( rossz afp érték miatt kell mennem, 17 hetes vagyok. )

Legjobb válasz: Szia! Én a korom miatt (38 év)novemberben jártam ott. Hihetetlenül kedvesek, korrektek voltak. Másoktól elõtte én is érdeklõdtem, és mindenkitõl csak ilyen pozitív véleményt halottam. A magzatvízvételre nem kötelezhetnek egyébként. El kell döntened, hogy mit teszel, ha rossz lesz a teszt eredménye. Ha beteg babát nem tudsz vállalni, akkor csináltasd meg, de ha betegen is válalod, akkor viszont tényleg felesleges. De ezt csak Te és a párod dönthetitek el. Egyébként a mi Babszink eredménye már megvan. Egészséges fiunk lesz. 25 hetes M amszi

Szia! Én a korom miatt (38 év)novemberben jártam ott. Hihetetlenül kedvesek, korrektek voltak. Másoktól elõtte én is érdeklõdtem, és mindenkitõl csak ilyen pozitív véleményt halottam. A magzatvízvételre nem kötelezhetnek egyébként. El kell döntened, hogy mit teszel, ha rossz lesz a teszt eredménye. Ha beteg babát nem tudsz vállalni, akkor csináltasd meg, de ha betegen is válalod, akkor viszont tényleg felesleges. De ezt csak Te és a párod dönthetitek el. Egyébként a mi Babszink eredménye már megvan. Egészséges fiunk lesz. 25 hetes M amszi
Szia! Én tavaly õsszel voltam Debrecenben. Csak jót tudok mondani. Az egész terhességem alatt itt éreztem elõször azt, hogy amikor belépek a rendelõbe, tényleg én vagyok a fontos. Elsõ alkalommal genetikai ultrahangot csináltak, vért vettek a négyes teszthez, illetve beszélgetés volt (egy csütörtöki napon). Mivel mi a férjemmel eldöntöttük, hogy mindenképpen megcsináltatjuk a magzatvízvizsgálatot, hétfõre már vissza is hívtak megzatvízvizsgálatra. Nekem a véreredményem addigra már megvolt, a magzatvízvizsgálat eredményére pedig két hetet kellett várnom. Remélem minden jól alakul nálad.
Én 3szor voltam, 22, 23, 25 hetesen és nagyon rossz élménnyel távoztam. Kívánom, hogy neked ne így legyen! (nekem az összes addigi értékem teljesen jó volt, UH-n találtak kis eltérést mégis elvégezték a boholy mintavételt, vagyis erõsen javasolták, mai fejemmel már nem mennék bele.) Kritikátlan hangnemben beszélõ UH-s doktornõt fogtunk ki, és a cvs vizsgálat során is leteremtettek, amiért jelezni mertem hogy fáj. Na mindegy, az amniocentézist (ha szükséged is lenne rá esetleg) azért biztos elvégzik neked fájdalommentesen, vagyis ezt kívánom neked, szívembõl. Szia!
SZia. Én 35 éves vagyok, nekem a korom miatt kellett mennem 16 héten, majd a 18. héten. Én csak jót tudok mondani, velem mind a kétzser nagyon rendesek voltak. Az elsõ kör, hogy mindenképpen meg uh-nak, utánna pedig vérvétel majd genetikushoz küldenek. Ha bármi gond van, vagy ha a véreredményed gáz, csak akkor vizsgálnak meg hason keresztül. Ez nem úgy mûködik, hogy az ajtóból hason szúrnak. Ne izgulj, de ha baj van akkor engedd meg, hogy megvizsgáljanak. Kitartás, és nagyon boldog baba várást 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az információkat!Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató szavakat, és grat. a kisfiatokhoz!Mennyit kellett várni az eredményre?
Mi november 24-én voltunk és december 23-ra lett eredmény. Sajnos ez elég húzós.

Most értem haza a nődokitól és sajna nem sok jót mondott.17 hetes pocakos vagyok az afp-m 0, 76MOM lett ami azt mondták alacsony. Holnap meg kell ismételni hétfőn meg genetikai tanácsadásra kell mennem. El vagyok keseredve. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia.Eloszor is nyugi!! Nálunk a ref.érték 0.7-1.3 kozott van megadva. Nekem 1.4 lett. Gondolhatod...:-)Kozben kiderult, hogy igazából 2.5-ig jó. A barátnomnek, aki velem egyidos alacsonyabb lett egy picit mint neked, ot is rogton ide-oda-amoda kuldozgették.Semmi bajuk!!!Amúgy biztos olvastál már errol az AFP-rol, na hát ennyire lehet benne bízni...Ne izgulj,elmész ahova mondják, így Te is megnyugszol, de hidd el biztos nincs semmi baj!!!! Minden jót, 25 hetes km

Szia.Eloszor is nyugi!! Nálunk a ref.érték 0.7-1.3 kozott van megadva. Nekem 1.4 lett. Gondolhatod...:-)Kozben kiderult, hogy igazából 2.5-ig jó. A barátnomnek, aki velem egyidos alacsonyabb lett egy picit mint neked, ot is rogton ide-oda-amoda kuldozgették.Semmi bajuk!!!Amúgy biztos olvastál már errol az AFP-rol, na hát ennyire lehet benne bízni...Ne izgulj, elmész ahova mondják, így Te is megnyugszol, de hidd el biztos nincs semmi baj!!!! Minden jót, 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtató választ:)
szia tényeg ne izgulj nekünk si igy volt és a doki azt monta hogy semmi gond, a felseégének meg a sogornõjének is alacsonylett és nem küldte õket további vizsgálatra mert felesleges. az AFP meg már egy elavult kismama idegesítõ vizsgálat, amit le akarnak cserélni. amúgy azóta már megszületett a kislányunk és semmi baja az ég világon
Szia! Nekem 0, 61 Mom lett.Voltam genetikai tanácsadáson, magzatvízvételen is.4 hétig kétségek között éltünk, míg megjött az eredmény:"egészséges, fiú magzat" :)
Szia! Ne izgulj, nekem eltünt az AFP eredményem! A doki 3 hét múlva azt mondta, hogy nem érdekes, mert ha baj van, azt már látta volna a 18 heti uh-on. Azóta megszültem, AFP-m sehol :-)
Szia.Nekem 0.7Mom lett az értékem, engem nem küldött a dokim sehova, azt mondta, hogy tökéletes érték.Aztán aug.végén megszületett a kisfiam, aki ma már 4hónapos és teljesen egészséges.Nyugi, nem lesz gond:) 4hós baba anyucija
Szia! Nekem 0, 69 lett az orvosom azt mondta rá, hogy rendben. Az elfogadott 0, 5-2, 5 között van. Aztán a 20. hetes uh-on elküldtek tanácsadásra, nagyon megijedtem, de ott is azt mondta az orvos, hogy ez teljesen jó érték, és megnézte hozzá az uh-os leletet is, amin szintén minden rendben volt és megnyugodtam. Úgyhogy ne aggódj, a te értéked teljesen jó, ne foglalkozz az ijesztgetésekkel! Minden jót!
Mindig ha betöltötted elvileg.
Nekem arra azt mondták, hogy legkorábban a betöltött 18. héten csinálják meg, vagy késõbb. 18-20. hét között.
Éppen ma megyek, 20+3 hetes vagyok, azt mondták, hogy 20-22 hetesen a legideálisabb, a lányomnál viszont a betöltött 18. hét után csinálták
Én jövõhéten megyek, akkor 18+4hetes leszek.
Én is 20+3 leszek, akkora kaptam idõpontot.
Nekem 1:93-hoz volt.Megcsináltattam a magzatvíz vizsgálatot és teljesen egészséges. 24hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaitokat. Erõs leszek, megteszek mindent a Babámért.
A kérdező hozzászólása: A magzagtvizsgálat elõtt nincs még valamilyen vizsgálati lehetõség? Vérvétel, UH...? Nagyon félek a magzatvíz vizsgálattól....
Ne félj tõle, nem rosszabb mint egy vérvétel, inkább lelkileg parázunk tõle. Én is átéltem. Nekem lepénymintavétel volt a Bajcsy-ban, de nem bántam meg. Ha egészséges picit szeretnél, a kromoszómavizsgálat a legbiztosabb. Drukkolok, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Akkor úgy látom, hogy más lehetõség nincs. Persze én is szeretnék arról meggyõzõdni, hogy egészséges a pici babám. Tegnap óta csak sírok, marha szarul vagyok, de gondolom mindenki így volt az elsõ sokk után., Köszönöm a válaszokat.
Persze, nagyon nehéz.Én is napokig csak sírni tudtam.Elsõ baba és 6 évet vártunk rá, ráadásul nem vagyok már 20 éves.De aztán erõt vettem magamon és úgy döntöttem erõs leszek, hogy a kicsi a pocakomban nem érezze mi történik velem. Amióta megkaptam az eredményt boldogan várom a kisfiamat.Én voltam a harmadik akinek odaadták és az elõttem lévõknek is jó eredményük lett.A vizsgálat hamar megvan, pár perc az egész/max 3-4 perc/ és hidd el utána sokkal könnyebb lesz neked is. Én nagyon szorítok értetek, hogy ne legyen semmi baj, de biztosan nem lesz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!