Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes vagyok. Úgy érzem (9 db)

Úgy érzem, hogy 1-2 hete nem nő a hasam, sőt kisebb lett! 17 hetes vagyok. Ugye nincs baj? Eleinte le se tudtam tagadni, most viszont csak olyan, mintha bekajáltam volna.

Legjobb válasz: :) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)

:) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)
ne aggódj, ez azért van, mert a pici mozog, és ha elmozdul, teljesen máshogy áll a hasad, mint eddig. Velem is történt hasonló ennyi idõsen :) 32 hetes km
Én is szoktam így érezni. Mondtam is a páromnak, mintha nem nõne, sõt, kisebb lenne. De mások néha megjegyzik, mennyit nõtt a hasad! Õk nem látják minden nap, én meg igen :) 20hetes

17 hetes kismama vagyok. Úgy érzem odafigyelek arra, hogy mit eszem, mégis folyamatosan hízom. Azt mondják nem látszik, mégis a mérleg már 5 kg-mal mutat többet. Miért van ez? Mit csináljak, hogy ne hízzak ilyen gyorsan?

Legjobb válasz: Sztem semmi baj nincs azzal az 5 kg-al.Hidd el majd leadod.Ha nem vagy eltíltva tornázgathatsz, sétálgass,de csak amíg nem érzed, hogy elég, ne erõltess semmit!Többször kell keveset enni, nem gyorsan szépen megrágni a falatokat.És ha sokat ég a gyomrod,kerüld amég több savat okozó gyümiket.De sztem ne aggódj,majd lemegy.

Sztem semmi baj nincs azzal az 5 kg-al.Hidd el majd leadod.Ha nem vagy eltíltva tornázgathatsz, sétálgass, de csak amíg nem érzed, hogy elég, ne erõltess semmit!Többször kell keveset enni, nem gyorsan szépen megrágni a falatokat.És ha sokat ég a gyomrod, kerüld amég több savat okozó gyümiket.De sztem ne aggódj, majd lemegy.
Szia. majd lemegy, ne aggódj rajta.Én sem szerettem volna sokat hízni, mégis 25kg van rajtam.Egye´l sok gyümit, és sok folyadék.A hízás alkati kérdés is. 40hetes kismama.
Én 14 hetes múltam és 4 kg-ot híztam, pedig pl. édességet egyáltalán nem eszek. Próbáld meg a szénhidrátokat elkerülni a zsíros dolgokat is, nagyon sok zöldséget egyél, fõzeléket. Persze ez egy más állapot, ha valamit kívánsz, szerintem azt a baba is kívánja, sanyargatni semmiképpen nem szabad magad. Nekem diétázni kell, mert kicsit duci vagyok, de azért pl. durumtésztát eszem, ha nem bírom már a fõzeléket.
Szia! Én 18 hetes kismama vagyok, 53 kilóval kezdtem a terhességem, most 56 vagyok. Ezt a 3 kilót az elmúlt 1 hónapban szedtem magamra, addig mindent kirókáztam. A dokim szerint, ha igy folytatom nem fogom bírni akkora leszek. Nem eszem többet mint terhesség elõtt. Reggeli, ebéd, vacsi, közte gyümi, zöldség Édesség, csoki nem, nem szeretem. Enni pedig muszáj, mert a pocaklakó nem éhezhet. Majd szülés után lemegy.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom van-e köze hozzá de a babó már pár napja megmozdult.
Igen, a méhed, illetve a baba is "kinyomódik" néha :)
Szia! Igen, valószínûleg a méhed tágul, mert mocorog és növekszik a babád.

Ez lenne a haskeményedés? 17 hetes vagyok és éjszakánként elég rosszul alszom, mert úgy érzem hogy feszül a hasam és ha megmozdulok eléggé kellemetlen és néha fáj is, mintha a szalagok szét akarnának szakadni.

Általában háton fekszem, mert hason és oldalt nem kényelmes hosszútávon. Ez a haskeményedés és próbáljam ki a magnéziumot vagy ez valami más? Ugye nincsen gond?

Legjobb válasz: az elsõ két mondat után az elsõ kérdésem az volt, vajon szedsz e valami magnéziumot? neme is fájdogált a hasam, mintha a szalagok húzódnának, nagyon rossz volt. de szedek Magnerot tablettát és mondhatni meg is szüntek a görcsök, a fájdalmak. a haskeményedést úgy mondta a védõnöm, hogy olyan mintha a görcs összehúzza majd elengedi és ismét össze,valamit az egész hasnak keménynek kell lennie. Ne aggódj nincs semmi baj, pihenj minnél többet és kezdj el szedni valami magnéziumot. szia, és persze gratu a babához 20+4 hkm

az elsõ két mondat után az elsõ kérdésem az volt, vajon szedsz e valami magnéziumot? neme is fájdogált a hasam, mintha a szalagok húzódnának, nagyon rossz volt. de szedek Magnerot tablettát és mondhatni meg is szüntek a görcsök, a fájdalmak. a haskeményedést úgy mondta a védõnöm, hogy olyan mintha a görcs összehúzza majd elengedi és ismét össze, valamit az egész hasnak keménynek kell lennie. Ne aggódj nincs semmi baj, pihenj minnél többet és kezdj el szedni valami magnéziumot. szia, és persze gratu a babához 20+4 hkm
Szia!Ez nem keményedés szerintem, hanem ahogy írtad is, hasfeszülés, nyúlnak a szalagok, ami pont azért van nálad mert háton fekszel.Ezt "hanyagolni"is kéne nemsokára, persze ameddig kényelmes aludj háton, de ha feszül a hasad úgy, nyilván nem kényelmes:) A magnéziumot nyugodtan szedheted, max napi 3x2 szemet.A keményedés az pedig mikor az egész hasad kõ keménnyé válik, mintha leakarna szakadni, és 10-15mp mulva elernyed.(26h)
az elsõ vagyok. én a magnerotból napo 2 szemet szedek. 10 hetesen volt egy bevérzésem és akkor ajánlották. azóta enyhén éreztem csak ezeket a fájdalmakat és egy idõ után meg is szüntek. dícsérik még a béres magnéziumot is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Gyorsan el is rohantam a gyógyszertárba és vettem magnéziumot. Remélem jobb lesz tõle. És megpróbálok valami más alvási poziciót felvenni.. :-) Gondoltam egyébként hogy a has növekedésétõl is lehet, mert most hirtelen a napokban elég nagyot nõttünk... :-)
még mindig az elsõ. nekem is a 16-17.héten kezdett el hírtelen nõni a pocim.... :-) addig szinte alig látszott. Én éppen ma rendeltem egy "szopipárnát", azzal is jól lehet álíltólag aludni. Milyen magnéziumot vettél?
A kérdező hozzászólása: Az a neve hogy B-Magnum. Külföldön élek és itt más fajták kaphatók mint otthon. 1-et lehet belõle bevenni reggelente, mert nagy dózisban tartalmaz magnéziumot. Azért jó látni hogy nõ a poci... :-)) és ráadásul ma már 3szor éreztem õt mozogni... ezelõtt csak 1szer jelentkezett, több mint 1 hete.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem nekem is kell egy extra párna az új alvás pozicióhoz... :-) majd ird meg hogy bevált-e, ha esetleg visszatévedsz ehhez a kérdéshez... Köszi
vigyázz magadra, biztosan jó lesz az a magnézium, mint írtam, nekem sokat segített. a párna is biztosan jó lesz, sokan ajánlották, de mondták azt is hogy csak egy divat. tény hogy ugye a nagy pocak miatt eleve nem tudom felhúzi a lábamat normálisan az ágyban, de azzal legalább rá tudom tenni a lábamat és a pocit nem zavarja. szia, majd megírom :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Jó egészséget kivánok Nektek!

17 hetes vagyok, kb 1 hete érzek kis apró mocorgást a pocakomban, tegnap ültem az orvosnál, és egy szabályos kis rúgást éreztem, a köldököm alatt, jobbra, Ugye ez már a baba volt?

Viszont azóta sem volt semmi,csak a kis apró rebegések.Persze tudom hogy lassan kezd el rugdosni,de az nem baj,hogy egyetlen egy kis rúgás volt és semmi más?Mivel az els? babám,még nem volt ilyen tapasztalatom.

Legjobb válasz: Természetesen már érezheted. A rebegés tuti az. A rúgások még kissé késõbb jönnek és erõsödnek is. Ha vékonyabb testalkatú vagy, akkor már ilyen korán is érezheted.

Természetesen már érezheted. A rebegés tuti az. A rúgások még kissé késõbb jönnek és erõsödnek is. Ha vékonyabb testalkatú vagy, akkor már ilyen korán is érezheted.
Nekem az elsõ egyértelmû jel 3 apró rúgás volt, aztán egy hétig csak símogatott meg kaparászott belülrõl. Lassan sûrûsödtek a rúgások, eltûntek a simizések. Most meg már nem símogat egyáltalán a drágám, hanem szétrúgja az oldalam. 34 hetes kismami
Szerintem biztos, hogy a baba volt, örülj neki! :) Én nemsokára betöltöm a 18.hetet. A 15. héttõl 2-3 naponta éreztem buborékot, aztán 15+5 naposan egy váratlan rúgást-mint te! Utána napokig semmi. 16+6. nap óta minden nap határozottan érzem a babát, rugdos, mocorog, néha feszítõ, lüktetõ érzés. Már az apukája is érzi, ha odateszi a kezét a hasamra olyankor. Elég vékony vagyok, és elsõ baba. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Én nem vagyok vékony, sõt van feleslegem is, de mégis érzem az apró kis mocorgást, mintha csikizné a tenyerem.Ez a tegnapi kis rúgás váratlan volt, pont nem is gondoltam a babára, de nagyon jó érzés volt!Lehet szegénykém éhes volt már, mivel éhgyomorra voltam, és már dél volt.Alig várom már a többit, már nagyon szeretem Õt!Boldog babavárást kivánok mindenkinek!
Én is érzem már, elsõ baba, én 80 kg..., 14 hetes kora óta..., nekem is 2-3 naponta van csikizés vagy rúgás. Biztosan Õ volt, gratula! :) 15+4 hetes km
Én még nem tudom, hogy érzem-e :) . Valami mindig történik a hasamban, de sosem tudom, hogy az ereim-e (néha úgy érzem ott dobog a szívem), a beleim, vagy a baba. Még egyértelmû jelet nem adott. De tegnap az UH-n látszott, hogy rúgdos, de én nem éreztem. Szóval valószínû még nem azt érzem. De neked attól még lehet õ. 17 hetes

17 hetes vagyok es neha ugy erzem, hogy a hasamban dobog a szivem es latszik is, ahogy a hasam ugral! Mitöl lehet ez masnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Ez attól függ milyen ugrálás! Folyamatos és ritmikus, mint a szívverésed? Mert látni a pocin, ahogy az ér lüktet, nekem is így van! A babád még nem ad folyamatosan sok ideig és ritmikusan jelet magáról. Ha ez egy-egy, néha jelentkezõ mocorgás, akkor a baba!

Ez attól függ milyen ugrálás! Folyamatos és ritmikus, mint a szívverésed? Mert látni a pocin, ahogy az ér lüktet, nekem is így van! A babád még nem ad folyamatosan sok ideig és ritmikusan jelet magáról. Ha ez egy-egy, néha jelentkezõ mocorgás, akkor a baba!
Igen, ez a babád!!Ne aggodj, par het mulva már határozottan érezni fogod h. õ az.
Szia! Nekem is volt ilyen! De a védõnõ azt mondta az nem a baba! De 1 hétre rá megmozdult :) ! 18+4
Jelentkezett a kis pocaklakó! Minden kismama megérzi kb ilyen idõsen. Gratulálok, erõs kis picur!
Az még nem a baba, hanem inkább az ér, ahogy lüktet. Ilyenkor sokkal több vért kell pumpálnia a szívednek, és fõként a baba felé, ezért érezni ott jobban. Én még a csuklómon is láttam, ahogy zubog a vér az eremben, a pulzusomat is meg tudtam volna számolni, ha van egy stopperem.
Szia! 17 hetesen szerintem is csak egy verõér, mert ilyen korán a baba nem csinál kopogtatós mozdulatokat. Amúgy én is így voltam, a 23-24. hétig elég intenzíven éreztem ezt, de csak bizonyos testhelyzetekben, pl. ha eldöglöttem a fotelban, vagy ha háton feküdtem. Sokszor annyira erõs volt a pumpálás, hogy megijedtem, nincs-e valami baj. De ez természetes. Most, 30 hetesen már nem érzem, most a pocaklakó ad magáról félreérthetelen jeleket. Én csak 19. hét körül éreztem meg a mozgását, mert egy hatalmas pördüléssel bejelentkezett, olyan volt, mintha egy halacska csapott volna egyet a farkával.

Pár napja olyat érzek a hasamba mintha alul összegyülne valami, vagy valaki és kikeményedik egy kis gombócba, és ugy ki is áll a hasam azon az oldalon! 17 hetes kism. Ti éreztetek ehhez hasonlót?

Legjobb válasz: Szia! Ilyet én is éreztem,15 hetes lehettem akkor most 19+5 hetes vagyok de csak akkor egyszer éreztem.Vajon a baba lehetett?Szted?

Szia! Ilyet én is éreztem, 15 hetes lehettem akkor most 19+5 hetes vagyok de csak akkor egyszer éreztem.Vajon a baba lehetett?Szted?
Szia! Én sokat éreztem olyat, inkább a bal oldalamon, föleg zuhany után. most is csinál olyanokat, s persze nagyokat rug! Boldog babavárást!28heteske
Szia Én fõleg akkor érzem mikor a hátamra fekszek (egy cseppet kellemetlen mikor érzem hogy emelkedik ki belõlem) de egyébként is szokta ezt csinálni a fejét meg a popsit már megtudom különböztetni mikor rárakom a kezem vagy kicsit megsimogatom akkor szépen vissza megy és újra tudok rendesen mozogni és akkor rohanás pisilni 31 hetes
Az én babám a jobb oldalamat szereti. A bal oldalon ritkán látom. A köldököm alatt egy kicsivel ki szokta nyomni a popóját. Amikor háton fekszem, szoktam figyelni. Olyankor érzem, ahogy nyomul kifelé. :) Pont most figyelgettem és már azt is észre vettem, ahogy egészen lent a fejét is kijjebb nyomta. Amúgy most fejvégû a fekvése. Rúgdosni pedig mindenfele szokott. Körbe rúgdosta már a pocim minden zugát, szegletét. :) 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szerintem biztos a babó!Nem?
A kérdező hozzászólása: olyan jó érzés ez!Nem?
Igen ez õ lesz, nekem is csinált olyat! szerintem a feje lehetett, fejvégû volt akkoriban! De mostanság mindenhol felbukkan és már nem tudom, mije domborodik! Én nagyon szeretem õt nézni! Jó érzés!
Az én babám most kicsivel több mint 16 hetes, és nekem ezt sûrûn csinálja. Folyton mozgolódik, ezt az ultrahangok óta tudom, és nem is volt kérdés, hogy ez vajon ki lehet :)
Én ma kezdtem el elõször érezni úgy igazán, és én is ehhez hasonlókat érzek. Nekem viszont három babó van odabenn, és mindig máshol érzem. Akkor lehet, tényleg õket érzem??? Jaj, de jó! El se akartam hinni, de már ma egy csomószor éreztem. (meg az elmúlt napokban voltak azok a kis pukkanás szerû, rebegés szerû érzések is) Bár én még csak 15+3 vagyok. Gratulálok neked, és boldog babavárást!

Én 16-17 hetes terhes vagyok és sokszor felpuffad a hasam olyankor úgy érzem hogy ülni is nehéz mert nyomja a gyomromat baj ez?

Anyukám azt mondja hogy lehet hogy csak ott van a gyerek és azért érzem ezt valaki nyugtasson meg

Legjobb válasz: A puffadás természetes jelenség az elsõ hónapokban, mert lelassul a bélmozgásod, rendezõdnek odabent a szerveid, csinálják a picurnak a helyet. Nem baj, de ha nagyon kellemetlen, vagy fájdalommal jár, szólj az orvosodnak. Úgyhogy ne izgulj, nincs probléma. 36 hetes pocis

A puffadás természetes jelenség az elsõ hónapokban, mert lelassul a bélmozgásod, rendezõdnek odabent a szerveid, csinálják a picurnak a helyet. Nem baj, de ha nagyon kellemetlen, vagy fájdalommal jár, szólj az orvosodnak. Úgyhogy ne izgulj, nincs probléma. 36 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ kicsit megnyugodtam
Örûlj neki, h van hasad!!!!!! Veled egykorúak azért "aggódnak" mert még nem látszik nekik szinte semmi. Minden jót
Szia! Örülj neki tényleg hogy van hasad egy csomó kismama írja hogy mikor látszik a hasa meg minden.Am pedig nekem is fájt ilyenkor a derekam. Boldog Baba várást! 38+1 hetes kismami
Én meg most kedden töltöm a 18.hetet és semmi nem látszik, csak ha hanyatt fekszem. Mindenki el van ájulva. Lehet kishasú leszek, de lehet majd pár hónap alatt meg akkorára nõ, mint egy kiselefánt. :D
Az, hogy kinek mekkora a poci, azt egyénfüggõ. Nekem is szép nagy pocim van már most. Sajna a bõröm nem is nagyon bírja ezt a tempót, szép kis csíkjaim vannak. A derékfájás pedig nálam is sûrûn látott vendég. Sõt, a kényelmetlen ülés is. Mármint nekem már a bordám is nyomja. Próbálj olyan ülõhelyzetet választani, ami a derekadnak is jó és kényelmes. 23 hetes kismami
Én 11 hetes babás vagyok kb. akkora hassal, mint te már nagyon várom a szerdát, mert talán kiderül, hogy ikreim lesznek? Mindenki elhül amikor közlöm, hogy csak 11 hetes vagyok!( fogorvos, szemész, rokonok) Remélem így lesz!(ikrek) Ez a gondolat csak mostanában érdekel, amióta más is észreveszi a különbségeket! Örüljünk annak amink van... Gratulálok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!