Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes vagyok. Úgy (36 db)

Úgy érzem, hogy 1-2 hete nem nő a hasam, sőt kisebb lett! 17 hetes vagyok. Ugye nincs baj? Eleinte le se tudtam tagadni, most viszont csak olyan, mintha bekajáltam volna.

Legjobb válasz: :) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)

:) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)
ne aggódj, ez azért van, mert a pici mozog, és ha elmozdul, teljesen máshogy áll a hasad, mint eddig. Velem is történt hasonló ennyi idõsen :) 32 hetes km
Én is szoktam így érezni. Mondtam is a páromnak, mintha nem nõne, sõt, kisebb lenne. De mások néha megjegyzik, mennyit nõtt a hasad! Õk nem látják minden nap, én meg igen :) 20hetes

Most 17 hetes vagyok mert az uh szerint még nem vagyok 18 hetes. A doki szerint kicsi a babóm bpd-je (39mm) ez tényleg kicsike ugye?

Ráadásul felvagyok fázva és írt fel gyógyszert árthat a babómnak (Semicillin) és nem tudja valaki mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A BPD átlagosan a 17-18-dik héten 37-50mm között tekinthetõ normálisnak és egyátalán nem kell aggódnod. Az én fiamé a 18 héten 41mm volt és mire eljöt a szülés szépen megnõtt 3750 gr-al született. A felfázást nagyon kell kezelni, fõképp terhesség alatt, a Semmicillin penicillinszármazék melyet szoktak adni a kismamáknak, az ára 1000 ft alatt van receptre.

A BPD átlagosan a 17-18-dik héten 37-50mm között tekinthetõ normálisnak és egyátalán nem kell aggódnod. Az én fiamé a 18 héten 41mm volt és mire eljöt a szülés szépen megnõtt 3750 gr-al született. A felfázást nagyon kell kezelni, fõképp terhesség alatt, a Semmicillin penicillinszármazék melyet szoktak adni a kismamáknak, az ára 1000 ft alatt van receptre.
Szia! Ne aggódj minden rendben van!Nekem 17 hetesen 38mm volt a bpd-je és a doki akkor azt mondta, hogy teljesen normális átlagos a méret!A gyógyszerben viszont sajnos nem tudok segíteni.. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat lányok!
A kérdező hozzászólása: Tudom receptem van csak érdekelt az ára! Mégegyszer köszike!
szia, egyetértek az elõttem szólókkal. a 20. hétig a babák nagyjából egyformán fejlõdnek. ha kisebb a bpd -, vagy valamelyik értéke, akkor csak a terhességi hét kevesebb, mint amennyinek számolták. a 20. héttõl lehet látni az egyéni különbségeket. a felfázást pedig tényleg komolyan kell venni az egész terhesség alatt, mert egy felszálló fertõzés okozhat vetélést késõbb pedig koraszülést. a korai burokrepedés vagy magzatvizszivárgás is ált. egy hüvelyi fertõzés következménye.

17 hetes vagyok! Én ugy éreztem hogy a hasam alja olyan volt mint ha dobogott volna. Megmozdult a picur? De ez 2 napja volt!

Legjobb válasz: Ha ilyen bugyborékoló, kaparászó érzésre gondolsz akkor igen, megmozdult. :)17 hetes vagy, ha az elsõ babád (gondolom) akkor a 15-20- hét között lehet elõször megérezni a picit. Természetesen ez alkattól is függ.

Ha ilyen bugyborékoló, kaparászó érzésre gondolsz akkor igen, megmozdult. :) 17 hetes vagy, ha az elsõ babád (gondolom) akkor a 15-20- hét között lehet elõször megérezni a picit. Természetesen ez alkattól is függ.
lehet az, de a környezõ izmok is tudnak ilyen rángást produkálni amúgy...már szültem, úgyhogy csak azért tudom, hogy nagyon hasonló. Mostanában is elõfordul ilyesmi, pedig már rég nincs a pociban a fiam :)
nekem olyan volt, mintha buborek pukkant volna ki bennem :) de volt ilyen dobogós érzés is! szerintem könnyen lehet, hogy babóca volt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat

Úgy tudom, hogy terhesség alatt nem ajánlott a hátonfekvés, azonban én többször is úgy ébredek, hogy így fekszem. Mennyire árthat ez a babának? 17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A 20. hét után nem ajánlott a háton fekvés, de szerintem a baba jelezni fogja ha neki nem jó. Oldalt fekvésnél is a bal oldal az ajánlott, akkor a legjobb a vérellátása a picurnak, az én babám viszont addig mocorgott mindig amíg a jobb oldalamra nem feküdtem. 10 hetes kisfiú anyukája

A 20. hét után nem ajánlott a háton fekvés, de szerintem a baba jelezni fogja ha neki nem jó. Oldalt fekvésnél is a bal oldal az ajánlott, akkor a legjobb a vérellátása a picurnak, az én babám viszont addig mocorgott mindig amíg a jobb oldalamra nem feküdtem. 10 hetes kisfiú anyukája
Szia! Igen van olyan hogy nem ajánlják a háton fekvést de ez csak akkor van ha a baba nyomja a hasi artériát és így nem megfelelõ sem a te sem az õ vérellátása de ez a terhesség kb25.hetétõl lehetséges amikor a baba elkezd hízni és van "súlya".

Másnak is ilyen? 17 hetes vagyok. Kicsit viszked a pocim, a mellbimmbóudvar, és kegyetlen mód fáj a mellbimbóm. Úgy látom hogy terebélyesedik minden. A hüvelyi folyásom fehéres, és kicsit több, mint kb.2 hete. Ja és állandóan dugul az orrom.

Legjobb válasz: Orrdugulás nálam is van, a védõnõ azt mondta ez a terhességgel jár. A hasam nekem is szokott viszketni és a cicim is. Ez gondolom azért, mert nyúlik a bõr. Hiába kenegetem, csak egy kicsit enyhül. A cicim néha nagyon érzékeny, még a melltartó is idegesít, de ez van. A pocakom már növekszik szépen. 18 hetes km.

Orrdugulás nálam is van, a védõnõ azt mondta ez a terhességgel jár. A hasam nekem is szokott viszketni és a cicim is. Ez gondolom azért, mert nyúlik a bõr. Hiába kenegetem, csak egy kicsit enyhül. A cicim néha nagyon érzékeny, még a melltartó is idegesít, de ez van. A pocakom már növekszik szépen. 18 hetes km.
Nekem is viszket a pocim a cicim, foleg este, 17 hetes vagyok es mar jol kerekedik a pocak, meg is mozdult mar a 15 heten, s azota is ereztem de most 3 napja nem erzem es elegge izgulok.Neked mar mozdult-e meg?Jo babavarast kivanok.
én 24 hetes vagyok, nálam csak most kezdett el iszonyúan kellemetlenül feszülni a cicim és a hasam. Orrugulásom nekem is volt ennyi idõsen. Azóta elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Hát a 14 hét óta bizsereg, buborog, ma egy-két pici pöckölésszerût éreztem, de különösebb, erõsebb érzés nincs
Nekem is szokott viszkedni a cicim is meg a pocim is ez teljesen normális!Orrdugulásom nincs de viszont iszonyatosan ki van "száradva" az orom belülrõl. Második válaszoló én is 17 hetes vagyok és ugyan ez van nekem is hogy már hetek óta érzem a baba mozgását(harmadik gyermekem)de viszont napok óta nem olyan intenzív!Kicsit én is izgulok, remélem nincs semmi gond, utána olvastam állítólag teljesen normális ez így:) Mindenkinek boldog baba várását!

17 hetes vagyok. Éjszaka nagyon begörcsöllt a bal oldalam. (Vesémnél) Lehet hogy a pici helyezkedett ugy hogy nyomott valamit, vagy az uj ágytol van ami eddig nem jelentett problémát?

Még konkrétan nem érzem a mozgását csak egy picit de még nem vagyok biztos benne hogy ? az. Ja és a vesémmel sincs semmi gond. Köszi.

Legjobb válasz: Az bizny lehetett! Nekem is volt olyan h annyira nyomta a vesémet h moccani se bírtam és ugy begörcsöltem h kórházba kerültem, mert nem tudták miért van. Kiderült h minden rendbe van de a kisasszony most ott pihizik. 1hét után ment el onnan azota nem tért vissza és nem is fáj:)

Az bizny lehetett! Nekem is volt olyan h annyira nyomta a vesémet h moccani se bírtam és ugy begörcsöltem h kórházba kerültem, mert nem tudták miért van. Kiderült h minden rendbe van de a kisasszony most ott pihizik. 1hét után ment el onnan azota nem tért vissza és nem is fáj:)

Ez lenne a haskeményedés? 17 hetes vagyok és éjszakánként elég rosszul alszom, mert úgy érzem hogy feszül a hasam és ha megmozdulok eléggé kellemetlen és néha fáj is, mintha a szalagok szét akarnának szakadni.

Általában háton fekszem, mert hason és oldalt nem kényelmes hosszútávon. Ez a haskeményedés és próbáljam ki a magnéziumot vagy ez valami más? Ugye nincsen gond?

Legjobb válasz: az elsõ két mondat után az elsõ kérdésem az volt, vajon szedsz e valami magnéziumot? neme is fájdogált a hasam, mintha a szalagok húzódnának, nagyon rossz volt. de szedek Magnerot tablettát és mondhatni meg is szüntek a görcsök, a fájdalmak. a haskeményedést úgy mondta a védõnöm, hogy olyan mintha a görcs összehúzza majd elengedi és ismét össze,valamit az egész hasnak keménynek kell lennie. Ne aggódj nincs semmi baj, pihenj minnél többet és kezdj el szedni valami magnéziumot. szia, és persze gratu a babához 20+4 hkm

az elsõ két mondat után az elsõ kérdésem az volt, vajon szedsz e valami magnéziumot? neme is fájdogált a hasam, mintha a szalagok húzódnának, nagyon rossz volt. de szedek Magnerot tablettát és mondhatni meg is szüntek a görcsök, a fájdalmak. a haskeményedést úgy mondta a védõnöm, hogy olyan mintha a görcs összehúzza majd elengedi és ismét össze, valamit az egész hasnak keménynek kell lennie. Ne aggódj nincs semmi baj, pihenj minnél többet és kezdj el szedni valami magnéziumot. szia, és persze gratu a babához 20+4 hkm
Szia!Ez nem keményedés szerintem, hanem ahogy írtad is, hasfeszülés, nyúlnak a szalagok, ami pont azért van nálad mert háton fekszel.Ezt "hanyagolni"is kéne nemsokára, persze ameddig kényelmes aludj háton, de ha feszül a hasad úgy, nyilván nem kényelmes:) A magnéziumot nyugodtan szedheted, max napi 3x2 szemet.A keményedés az pedig mikor az egész hasad kõ keménnyé válik, mintha leakarna szakadni, és 10-15mp mulva elernyed.(26h)
az elsõ vagyok. én a magnerotból napo 2 szemet szedek. 10 hetesen volt egy bevérzésem és akkor ajánlották. azóta enyhén éreztem csak ezeket a fájdalmakat és egy idõ után meg is szüntek. dícsérik még a béres magnéziumot is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Gyorsan el is rohantam a gyógyszertárba és vettem magnéziumot. Remélem jobb lesz tõle. És megpróbálok valami más alvási poziciót felvenni.. :-) Gondoltam egyébként hogy a has növekedésétõl is lehet, mert most hirtelen a napokban elég nagyot nõttünk... :-)
még mindig az elsõ. nekem is a 16-17.héten kezdett el hírtelen nõni a pocim.... :-) addig szinte alig látszott. Én éppen ma rendeltem egy "szopipárnát", azzal is jól lehet álíltólag aludni. Milyen magnéziumot vettél?
A kérdező hozzászólása: Az a neve hogy B-Magnum. Külföldön élek és itt más fajták kaphatók mint otthon. 1-et lehet belõle bevenni reggelente, mert nagy dózisban tartalmaz magnéziumot. Azért jó látni hogy nõ a poci... :-)) és ráadásul ma már 3szor éreztem õt mozogni... ezelõtt csak 1szer jelentkezett, több mint 1 hete.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem nekem is kell egy extra párna az új alvás pozicióhoz... :-) majd ird meg hogy bevált-e, ha esetleg visszatévedsz ehhez a kérdéshez... Köszi
vigyázz magadra, biztosan jó lesz az a magnézium, mint írtam, nekem sokat segített. a párna is biztosan jó lesz, sokan ajánlották, de mondták azt is hogy csak egy divat. tény hogy ugye a nagy pocak miatt eleve nem tudom felhúzi a lábamat normálisan az ágyban, de azzal legalább rá tudom tenni a lábamat és a pocit nem zavarja. szia, majd megírom :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Jó egészséget kivánok Nektek!

17 hetes vagyok és kicsit megijedtem! Ugye nem a magzatvíz? Csak a hüvelytabletta miatt van ugye? Canestent használok (doki mondta) ez volt a 2. este, így van még 1 darab.

Tegnap és ma olyan fura a folyásom, néha olyan érzés mintha bepisilnék, valami vizes folyik ki néha meg semmi nincs ott, és a bugyin látom, de kisebb részen fehér körülötte meg mintha víz lenne. Ugye nem a magzatvíz??? Nem fáj a hasam, semmi bajom, és csak azóta van mióta használom, azaz 2 napja, de 1 nap csak pár alkalommal. Ugye csak a hüvelytablettától van?

Legjobb válasz: Ja, nem az aplikátorral használtam, csak simán tiszta kézzel tettem fel a hüvelytablettát.

A kérdező hozzászólása: Ja, nem az aplikátorral használtam, csak simán tiszta kézzel tettem fel a hüvelytablettát.
A magzatvíz elfolyását követõen görcsök jönnek létre, ha nincs sem vérzés sem görcs nem kell félni!
Szia! Bár én nem terhesen használtam a Canestent, de nekem is hasonló képpen folyt ki. Nem volt sûrû, inkább vizes állagú. Szerintem emiatt ne aggódj, biztosan csak a hüvelytablettától van. Boldog babavárást neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor csak a tablettától lehet, hisz azóta van, nem fáj a hasam, sem semmim, tökéletesen jól vagyok csak olyan fura érzés ahogy kijön. De akkor ez a hüvelytabletta.
Ne ijedj meg, en is igy jartam, de nem hasznaltam semmilyen huvelytablettat, csak egyszeruen vizesbb folyasom lett, 25 hetes vagyok.Gyorsan elszaladtam az orvosomhoz, elmagyarazta hogy a magzatviz nem ugy szivarog ahogy sokan elkepzelik, hogy egy picit nedves lesz a bugyid, hanem mintha bepisiltel volna es ultrahangon rogton latszik, persze a mehszaj nyitva kell legyen es a szine rozsaszines.Ne idegeskedj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Megnyugodtam, más is mondta hogy a canesten után ezt tapasztalta. :)

17 hetes vagyok, kb 1 hete érzek kis apró mocorgást a pocakomban, tegnap ültem az orvosnál, és egy szabályos kis rúgást éreztem, a köldököm alatt, jobbra, Ugye ez már a baba volt?

Viszont azóta sem volt semmi,csak a kis apró rebegések.Persze tudom hogy lassan kezd el rugdosni,de az nem baj,hogy egyetlen egy kis rúgás volt és semmi más?Mivel az els? babám,még nem volt ilyen tapasztalatom.

Legjobb válasz: Természetesen már érezheted. A rebegés tuti az. A rúgások még kissé késõbb jönnek és erõsödnek is. Ha vékonyabb testalkatú vagy, akkor már ilyen korán is érezheted.

Természetesen már érezheted. A rebegés tuti az. A rúgások még kissé késõbb jönnek és erõsödnek is. Ha vékonyabb testalkatú vagy, akkor már ilyen korán is érezheted.
Nekem az elsõ egyértelmû jel 3 apró rúgás volt, aztán egy hétig csak símogatott meg kaparászott belülrõl. Lassan sûrûsödtek a rúgások, eltûntek a simizések. Most meg már nem símogat egyáltalán a drágám, hanem szétrúgja az oldalam. 34 hetes kismami
Szerintem biztos, hogy a baba volt, örülj neki! :) Én nemsokára betöltöm a 18.hetet. A 15. héttõl 2-3 naponta éreztem buborékot, aztán 15+5 naposan egy váratlan rúgást-mint te! Utána napokig semmi. 16+6. nap óta minden nap határozottan érzem a babát, rugdos, mocorog, néha feszítõ, lüktetõ érzés. Már az apukája is érzi, ha odateszi a kezét a hasamra olyankor. Elég vékony vagyok, és elsõ baba. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Én nem vagyok vékony, sõt van feleslegem is, de mégis érzem az apró kis mocorgást, mintha csikizné a tenyerem.Ez a tegnapi kis rúgás váratlan volt, pont nem is gondoltam a babára, de nagyon jó érzés volt!Lehet szegénykém éhes volt már, mivel éhgyomorra voltam, és már dél volt.Alig várom már a többit, már nagyon szeretem Õt!Boldog babavárást kivánok mindenkinek!
Én is érzem már, elsõ baba, én 80 kg..., 14 hetes kora óta..., nekem is 2-3 naponta van csikizés vagy rúgás. Biztosan Õ volt, gratula! :) 15+4 hetes km
Én még nem tudom, hogy érzem-e :) . Valami mindig történik a hasamban, de sosem tudom, hogy az ereim-e (néha úgy érzem ott dobog a szívem), a beleim, vagy a baba. Még egyértelmû jelet nem adott. De tegnap az UH-n látszott, hogy rúgdos, de én nem éreztem. Szóval valószínû még nem azt érzem. De neked attól még lehet õ. 17 hetes

Ha nincs görcs, barnázás, vérzés a kismamánál, akkor a babával minden rendben van ugye? A méh változásából adódó pici fájások vannak.2szer éreztük a picit, de azóta nem! 17 hetesek vagyunk Aggódó kispapa!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódjatok! A méh növekedéséhez kapcsolódó érzések a terhesség velejárói, ha nincs görcs és/vagy vérzés akkor nincs semmi gond. Az elején a mozgásokat sem lehet biztosan minden nap érzékelni. Ha kismama jön, megy napközben és nem igazán figyel rá akkor a pici mozgásokat nem biztos, hogy mindig észreveszi.

Szia! Ne aggódjatok! A méh növekedéséhez kapcsolódó érzések a terhesség velejárói, ha nincs görcs és/vagy vérzés akkor nincs semmi gond. Az elején a mozgásokat sem lehet biztosan minden nap érzékelni. Ha kismama jön, megy napközben és nem igazán figyel rá akkor a pici mozgásokat nem biztos, hogy mindig észreveszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!