Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes vagyok, az baj (9 db)

17 hetes vagyok, és azt hiszem tegnap napközben először éreztem mozogni a babámat. Azóta nem érzem, baj lehet?

Ma éjszaka felébredtem, sokáig nem tudtam visszaaludni, de egyszer sem éreztem mozgolódni. Utána olyan rémálmom volt, hogy meghalt a baba :( Nagyon rossz hangulatban ébredtem, és azóta sem érzem mocorogni. Normális, ha ebben az id?ben még nem rendszeresen érzem ?t? Túl hamar akarok túl sokat?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, biztos semmi baj. Én még csak most kezdem érezni 1-2 napj, pedig 21 hetes vagyok, de ma például még nem éreztem. Ilyenkor még annyi helyük van mocorogni, hogy simán elõfordulhat, hogy nem a hasfalad felé rugdalozik.

Szia! Ne aggódj, biztos semmi baj. Én még csak most kezdem érezni 1-2 napj, pedig 21 hetes vagyok, de ma például még nem éreztem. Ilyenkor még annyi helyük van mocorogni, hogy simán elõfordulhat, hogy nem a hasfalad felé rugdalozik.
szia. Semmi baj, az elején sokaknál van olyan, hogy egyszer bejelentkezik a baba és utána napokig semmi. Ne aggódj, nemsoká érezni fogod nap, mint nap.
Ne aggódj, általában az elsõ megmozdulás után nem érezzük folyamatosan. Legalábbis nekem ezt mondták, mivel eleinte csak az erõsebb rugásokat érezzük, és nálam igy is történt. 20 hetesen éreztem elõször, utána kb.2 hétig szinte semmi. Volt, hogy napokig nem éreztem (ez attól is függ mennyit mozogsz). 10 napja pedig abba sem hagyja, folyamatosan szinte lobog a hasam. Biztosan sportoló lesz az én kisfiam. Remélem segítettem. Boldog babavárást! 24 hetes kismami

17 hetes várandós vagyok, az baj ha én már most nem tudok hanyadt feküdni 5 percnél tovább? Ez utalhat valami bajra?

Bocs ha hülyeséget kérdeztem.:)

Legjobb válasz: Én pont így voltam és elmult a 21.hét körül.Ne aggodj,nem lehet baj,nekem az orvos javasolta a Magne B6-ot.31hetes kismama

Én pont így voltam és elmult a 21.hét körül.Ne aggodj, nem lehet baj, nekem az orvos javasolta a Magne B6-ot.31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Köszi a gyors választ! És még szép 9 várandós hetet kívánok ! :)
Én meg csak úgy tudok feküdni, oldalt nem, mert rugdos a gyerek. :-) 26 hetes kismama
Szia! Nem is szabad hanyatt feküdnöd, mert a méhed elnyom valami fõeret, ami a babához vezet. A neten mindenhol azt írják a dokik, hogy csak oldalt szabad feküdni, pont emiatt...de a tested mindenrõl visszajelez, amire a babavárás alatt figyeljél oda! :)
Szerintem hívd fel az orvosod hogy biztos ne legyen baj.
Szerintem is hívd fel az orvosod. Egy ultrahang megnyugtathat, hogy minden rendben van. Szerintem nincs semmi probléma, hogyha nincs erõs vérzés és görcs. Nekem is volt ilyen a 15. héten.(bár elõtte is volt párszor, de minden rendben volt) azt mondták, hogy a hüvely faláról lehetett a vérzés. Nem kell rögtön megijedni, de az uh-on megnézik, hogy a méhlepény rendben van-e.
Szerintem menj be a kórházba, ha vérezgetsz. Én abból indulok ki, hogy nincs mindenkinek fogadott orvosa, akit ilyen esetben megkérdezhet. Meg telefonon keresztül a doki se tud okosat mondani, max azt, hogy menj el uh-ra.. A kórházban meg úgyis csinálnak UH-t...
szerintem õ a kisbabád.nem kényelmes neki, ahogy fekszel és elmocorog.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor hogyan kéne feküdni :-) ?
Hát, én ha ilyet érzek, a hátamra fekszem. Elég furcsa, de aránylag jól bírja :) 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Megzavar, azt olvasom mindenütt, hogy háton ne feküdjek :-)
elsõ vagyok.hason sem lehet aludni elvileg, én hosszú ideig felhúzott lábbal, de hason.semmi baja nem lett a fiamnak.

17 hetes terhes vagyok, az normális dolog, hogy nem tudok ülni hosszú ideig nagyon nyom és ha fel akarok állni fáj a farok csontom. Ügye ez nem jelenti azt, hogy baj lenne?

Legjobb válasz: Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!

Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!
Szia! Én jelenleg a második babámat várom, és mind a 2 terhességemnél elkísér ez a probléma... Ha leülök, alig tudok felállni, egyszerûen mintha beragadna derekam, a farokcsontom, a csípõm, mindenem! Kínszenvedés kiegyenesedni! A szülés után teljesen elmúlt. Most a 2. terhességgel ugyanígy elõjött!

17 hetes terhes vagyok. Ma egész éjjel forgott korulottem a szoba, mintha be lettem volna rúgva. Ma reggel is mintha elvesztettem volna az egyensulyom, dullogtem, és szédultem. Megvgayok ijedve. A pici mozog érzem! Mi lehet a baj? Mitol lehet ez?

eddig ez nemfordult elo, már a rosszul sem volta mamiota megmozdult a pici,de az utobbi 2 napban megint hányok reggelente...tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg,szerintem ez természetes.Én van úgy,hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)

Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg, szerintem ez természetes.Én van úgy, hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)
Vérnyomásod, vércukrod rendben? Amúgy én nem gondolom, hogy nagy baj lenne, elõfordul ilyesmi, de ha aggódsz nagyon, menj orvoshoz.
Amúgy nekem tökéletes a vérnyomásom.De a cukromat még nem mérték, lehet, hogy ettõl szédülök néha.:)
A kérdező hozzászólása: Na a vércukromat mindjárt megmérem, de a vérnyomásom kivételesen reggel rendben volt, mert nekem álltalában nagyon alacsony...Azért ilyedtem meg, mert még ez nemfordult elo, h éjjel arra ébredtem volna h forog korulottem a szoba, meg reggel dullogok mint a részegek...de akkor aztmondjátok h ez normális?nemlehet nagy baj?Koszonom a válaszaitokat
Szerintem sincs nagy baj, inkább valamit hiányol a szervezeted. Ha a cukrod, vérnyomásod rendben, akkor estleg folydékhiány? Iszol eleget? Én nem voltam nagy ivó, de mióta terhes vagyok észrevettem, hogyha nem iszok eleget, akkor elkezd fájni a fejem.
A kérdező hozzászólása: A cukrom 6.6, ugyhogy azis rendben...lehetséges h attol szédultem h nagyon sokat alszok?
A kérdező hozzászólása: Inni iszok, nemnagyon figyelem h mennyit, de éjjelente arra ébredek h szomjas vagyok, ezért teszek mindig egy pohár vizet az ágyam mellé
Az alvástól is lehet. Vashiány is okozhatja. Egyébként az ivásról annyit, hogyha arra kelsz, hogy szomjas vagy, az már nem jó! Éppen nemrég olvastam, hogyha valaki szomjas, az már a kiszáradás jele. Nagyon meglepõdtem... Szóval annyit igyál, hogy sose legyél szomjas! :) Inkább többször kevesebbet.
Én anno a lányommal ha a jobb oldalamra fordultam fekve, vagy csak a fejem arra fordítottam ülve, meg ilyenek, már forgott velem a világ. Azt mondták, valószínû, mivel annyira a jobb oldalamon helyezkedett el, valamit nyomott. Hanyatt meg nem tudtam feküdni, mert fájt a csontom, és õ is majd ki ugrott, nem érezte valamiért jól magát. Úgyhogy szinte 20 hetet végig (értsd szó szerint) a bal oldalamon aludtam. Háát, már vártam a szülést. A Panangin vény nélkül kapható tulajdonképp kálium és magnézium. Ezt nyugodtan szedheted. Nekem az valamicskét segített.

17 hetes terhes vagyok és nagyon ritkán mozog a baba, az baj lehet?

Legjobb válasz: Mozog Õ,csak még annyira pici,hogy nem érzed mindig. Ne aggódj,fog még "lerúgni" az ágyról.:) Boldog babavárást! 36 hetes kismami

Mozog Õ, csak még annyira pici, hogy nem érzed mindig. Ne aggódj, fog még "lerúgni" az ágyról.:) Boldog babavárást! 36 hetes kismami
Szia ne aggódj!!!nekem 17 hetessen mozdult meg elõsször, és pár nap után 2 hét szünetet tartott.De most bepótólja.Fogod még õt jobban is érezni.üdv 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat egy kicsit megnyugodtam
Van akinek 17 hetesen még nem is mozog egyáltalán, úgyhogy te a szerencsésebbek közé tartorzol. Ebben a korban még nem érzed minden nap a mozgását, ne aggódj, de nemsokára már nagyokat fog rúgni, pár hét.
Szia! Én is szerteszét aggódtam magam, hogy nem érzem, hogy mozogna, de itt megnyugtattak a lányok, hogy van amikor befelé mozog, és azt nem érezni ugyanúgy, mint mikor kifelé nyújtja valamilyét. Úgyhogy nyugi, késõbb majd meglátod milyen kis eleven lesz. Amúgy meg szerintem a nagy meleg miatt is le vannak lassulva egy kicsit, úgy mint mi. Gratulálok! 20 hetes kismama

17 Hetes terhes vagyok. Mitõl van az hogy már a terhesség elejétõl vizesedik a lábszáram? Mit lehet ez ellen tenni? Nem jelez ez valami bajt?

Legjobb válasz: ha csak vizesedsz akkor nem de ha lesznek más tünetek is,akkor az baj. (pl. magas vérnyomás,vizeletben fehérje....stb)

ha csak vizesedsz akkor nem de ha lesznek más tünetek is, akkor az baj. (pl. magas vérnyomás, vizeletben fehérje....stb)
Én 14 hetes vagyok és nekem is kb 2hete vizesedik a bokám de csak akkor ha sokat megyek vagy lógatom a lábam, amint felteszem 1-2 óra múlva már szépen lemegy.próbáld sokat fent tartani a lábad.

17 hetes terhes vagyok. Az orvosom Canesten hüvelytablettát irt fel amit aplikátorral használtam. Mi baj lehet belőle?

Mert azt olvastam a magyar nyelv? tájékoztatóban, hogy ha terhes vagyok nem használhatom az aplikátort. Ezen kívül a három tablettát elhasználtam, tegnapel?tt az utolsót és ma pisiléskor pirosan (véresen?)távozott a krém. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Ha az aplikátorral bármit is megsértettél volna, az azonnal jelentkezett volna, fájdalom, vérzés, görcs, egyéb. A véres vizelet nem hiszem, hogy ezzel lenne összefüggésben, de ez sosem jó jel (terhességen kívül sem). Szerintem keresd fel az orvosodat! Inkább menj "feleslegesen", minthogy valami baj legyen.

Ha az aplikátorral bármit is megsértettél volna, az azonnal jelentkezett volna, fájdalom, vérzés, görcs, egyéb. A véres vizelet nem hiszem, hogy ezzel lenne összefüggésben, de ez sosem jó jel (terhességen kívül sem). Szerintem keresd fel az orvosodat! Inkább menj "feleslegesen", minthogy valami baj legyen.
Miért használtad az aplikátort, ha el is olvastad, hogy nem lehet.Szerintem jobban véreznél ha valami baj lenne.Van, hogy kicsit rózsaszinûn távozik a kup.Lehet, hogy sértetted a nyálkahártyát.Mond el az orvosodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A krém távozott rózsaszínûn. Tehát nem a vizeletem volt véres. Voltam ügyeletes kórházban ahol megvizsgáltak és azt mondták biztos a kúp rózsaszín volt. Aki használt ilyet az tudja hogy a kúp fehér és nem rózsaszín! Másnál is távozott már rózsaszínesen? De ez miért van? Mert ez az 5.napon történt a tablettát meg 3 napig használtam.
Már ne is haragudj, de egy gyógyszert a használati utasítás elolvasása után szoktak használni. Ennek a gyógyszernek a használati uatsításában, egyélrtelmüen benne van, hogy kézzel kell felhelyezni, ha valaki terhes. Ehhez bátorság kell. kérdezz meg orvost arról, hogy mi történhetett.
Szia! Velem is hasonló történt, nem olvastam el a tájékoztatót, mert már használtam ilyen hüvelytablettát korábban és az applikátorral helyeztem fel. Akkor 26 hetes terhes voltam, és persze én is megijedtem, miután elolvastam a tájékoztatót végül, hogy mi lesz, de nem volt semmi gondom. Mondjuk nekem fehér színû volt a távozó tabletta, úgyhogy tényleg menj el orvoshoz, ha bármilyen vérzésre utaló tüneted van. 35. hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!