Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes vagyok, 1 hete (11 db)

A 18 hétre átlagban mennyi kg-os hízás az elfogadható? 17 hetes vagyok és 1 kg híztam eddig, ha 165 cm magas vagyok és jelenleg 64 kg akkor milyen ütemben lenne a rendes hízásütemem?

Legjobb válasz: Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)

Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)
A hizas "torvenyszeru" terhesseg alatt...Miert ne lenne elfogadhato?!Ugy veszem ki az email-edbol, hogy nagyon felsz a hizastol, es estleg dietazol is?!Remelem nem, ha nincs semmi bajod, nem hanysz, hasmenes stb akkor hizni fogsz!De ne aggodj aztan tuti ledobod!!!En 1kilot fogytam, de mostantol kezdve fogok hizni, mert megyek haza holidayre 1honapra es az otthoni etelek tuti megteszik a hatasukat!!!Ja kulfoldon elek es 13hetes kismama vagyok:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Nem félek a hízástól, csak 3 nap múlva lesz az esküvõm és attól tartottam, hogy nem lesz-e addig hirtelen alakváltozás, mert azzal riogattak! Diétáról meg hallani sem akarok, minden tápanyagot beviszek, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, soványhusit eszek. Vitamint nem szedek, de semmibõl nincs hiány a szervezetemben a vérkép szerint! Köszönöm a a megnyugtatást! Jó babavárást mindenkinek! :)

17 hetes babás vagyok, 1 hete nem igazán érzem a babát. Baj van, vagy csak változott valami?

a 13.hettöl kezdve éreztem buborékoláshoz hasonlo dolgokat a hasam also részén bal oldalon.a védönö azt mondta,hogy ez már a korai magzatmozgás.egy hete viszont nem érzem ezt a fajta mozgást,hanem mintha nagyon erösen dobogna a szivem a hasamban,de nem ott ahol eddig éreztem,hanem középen.ilyenkor bekeményedik a hasam.a hasam nem fáj jobban,mint eddig,vérezni sem véreztem,igazábol az eddigi mozgás hiányán kivül nem érzem,hogy baj lenne.de kezdjek aggodni,vagy nincs miert?

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj. Még olyan pici, hogy mozog õ, de nem mindig érzed. Majd ahogy telnek a hetek és nõ a babó, egyre erõsebben fogod érezni. Ha minden eredményed rendben van, nem kell izgulnod. Boldog babavárás. Üdv, 36 hetes kismama

Szia. Ne aggódj. Még olyan pici, hogy mozog õ, de nem mindig érzed. Majd ahogy telnek a hetek és nõ a babó, egyre erõsebben fogod érezni. Ha minden eredményed rendben van, nem kell izgulnod. Boldog babavárás. Üdv, 36 hetes kismama
Osztom az elõttem szóló véleményét. azok a 13 hetes buborékolások még nem igazán mondhatók mozgásnak, kb a 16 héten szokták kezdeni érezni a babót. És sokaknál utána egy , vagy akár két hétre is leáll a mozgásérzet, nem érzik a kicsit, de ez normális. Nemoská úgyis mész uhra, meglátod, nincs semmi baj-)
Szia! Szerintem se aggódj, én is most vagyok 17 hetes és én még egyaltalán nem érzek semmit. Talán 2x éreztem a héten nagyon apró buborékokat, de az sem biztos hogy õ volt.

17 hetes vagyok és van 1-2 kg plusz rajtam. Sokak szerint a 20. hétig nem is szabad hízni semmit, mert utána nem lehet megállítani. Nem korai még ez?

Legjobb válasz: Én 16hetes vagyok és 2kg-ot hiztam.Ugy,hogy alig eszem valamit,mert mindentöl undorodom.Szinte csak gyümölcsöt.Én valahol azt olvastam a 10.héttöl már hiznak a kismamák 1-2kg-ot.

Én 16hetes vagyok és 2kg-ot hiztam.Ugy, hogy alig eszem valamit, mert mindentöl undorodom.Szinte csak gyümölcsöt.Én valahol azt olvastam a 10.héttöl már hiznak a kismamák 1-2kg-ot.
Na azt adja meg az Úristen hogy engem letoljon valaki (védõnõ) ha híznék.12 hetes leszek lassan, de már fogytam 5 kilót merthogy hányok.Nem tudok jóízûet enni mint régen és a védõnõ kérdezte mit eszek mondtam ettem dobozos pudingot, banánt, saját készítette házi szörpöt szénsavas ásványvízzel, na mindegyikre azt mondta:ezzel vigyázni kell mert sok benne a cukor.na nem mondtam erre neki semmit de örüljön neki hogy egyáltalán valami lement és nem jött vissza.Szóval ebbõl kifolyólag azt gondolom akár alkati kérdés akár kicsit jóízûebben eszel ne vonj meg magadtól semmit, ne legyél éhes csak azért mert "megindultak a kilók" ez nem annyira durva szerintem durva az elnne ha az egészségedet befolyásolná.na ez nem az. boldog babavárást
Én a 20.hétig híztam 8 kilót, azóta viszont csak 2-t, most vagyok 31 hetes. Ne izgasd ezen magadat! Üdv
Ez hülyeség, hogy félidõig nem is szabad hízni! Hisz már akkor 2 kg-ot kitesz a kicsi, a méhlepénnyel és a vízzel együtt! 5 kg a 20. hétig teljesen normális!
jó hogy hízol, hiszen nõ a méhed, nõ a baba, nõ a magzatvíz mennyisége stb.... az még semmi amit híztál. nyugi. 4 hónapos kisfiú anyukája
Szerintem ez sok mindentõl függ. Lehet alkati kérdés is. Én a terhesség elõtt napi 12 órát "sétáltam" a munkahelyemen. A terhességem elejétõl táppénzen vagyok, mert veszélyeztett lettem. Csak fekvés pihenés kevés séta volt megengedve. 2 hét semmittevésnek köszönhetõen 2 kg jött rám, (8.héten) pedig alig ettem vmit. A védõnõm jól le is tolt érte, de azóta stagnál ez az állapot.
Ne légy ennyire szigorú magadhoz. Azért 1-2 kg pluszra még nem mondanám, hogy 'megindultak a kilók'. Az tény, hogy a 20. hét után még jobban oda kell figyelni, mert akkor gyorsabban el lehet hízni. 22 hetes kismama (2, 5 kg plusszal)
Ez nem így van. Én már az elsõ hónapokba is híztam. Igaz nagy részt víz volt. Ne aggódj ez teljesen normális már, hogy 1-2 kg felmegy. Utána majd még jön ahogy a baba testsúlya nõ.
Szia Tdom milyen érzés a kilókat megszokni...engem is kicsit zavar az én gyarapodásom, de hidd el a tied semmi! Teljesen normális. Én a 23 héten 6 kg nál tartok...és a 18. hétig 4 kiló volt rajtam...szóval ne izgulj. Amit kívánsz egyél, mert a babaódnak is kell, de persze mértékkel. (ez a legnehezebb :) Boldog babavárást 23hetes kismama
szia! én 26 hetes vagyok és 8 kg-nál tartok, pedig vigyázok, próbálok változatosan enni, és nem sokat csak annyit amennyi épp jólesik.Lesz majd egy idõszak amikor megkívánsz dolgokat, és véleményem szerint ilyenkor ezeknek nem szabad ellenállni! az hogy ki mennyit hízik rajta és az alkatán múlik, de nem hiszem, hogy lenne rá szabály hogy kinek mennyit szabad felszednie.a legfontosabb, hogy a szervezeted és a baba megkapja ami ilyenkor neki kell!! boldog babavárást neked
Ezeket az okos védõnéniket valahol külön kitenyésztik???? Én 32 hetes vagyok és 9kilónál járok, ennek a fele kb a félidõig jött föl... Mindig azt eszem amit megkívánok, legyen az puding, csoki, zizi, gyümölcs, fehérkenyér, péksüti, kóla, fagyi és a többi. A cukrom 4, 7, a koleszterin meg 4, 5, nem vizesedem, a babó meg szép kis "pufók"! Ja és elevitet is szedek. Szerintem a szervezeted tudja mi kell nektek! Nyugodtan egyél azt amit kívánsz! Mindenkinél alkatilag más, hogy mikor és mennyi kg. jön föl, de ez majd a szoptatás alatt úgyis lemegy! Boldog babavárást!


Úgy érzem, hogy 1-2 hete nem nő a hasam, sőt kisebb lett! 17 hetes vagyok. Ugye nincs baj? Eleinte le se tudtam tagadni, most viszont csak olyan, mintha bekajáltam volna.

Legjobb válasz: :) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)

:) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)
ne aggódj, ez azért van, mert a pici mozog, és ha elmozdul, teljesen máshogy áll a hasad, mint eddig. Velem is történt hasonló ennyi idõsen :) 32 hetes km
Én is szoktam így érezni. Mondtam is a páromnak, mintha nem nõne, sõt, kisebb lenne. De mások néha megjegyzik, mennyit nõtt a hasad! Õk nem látják minden nap, én meg igen :) 20hetes

17 hetes vagyok, kb 1 hete érzek kis apró mocorgást a pocakomban, tegnap ültem az orvosnál, és egy szabályos kis rúgást éreztem, a köldököm alatt, jobbra, Ugye ez már a baba volt?

Viszont azóta sem volt semmi,csak a kis apró rebegések.Persze tudom hogy lassan kezd el rugdosni,de az nem baj,hogy egyetlen egy kis rúgás volt és semmi más?Mivel az els? babám,még nem volt ilyen tapasztalatom.

Legjobb válasz: Természetesen már érezheted. A rebegés tuti az. A rúgások még kissé késõbb jönnek és erõsödnek is. Ha vékonyabb testalkatú vagy, akkor már ilyen korán is érezheted.

Természetesen már érezheted. A rebegés tuti az. A rúgások még kissé késõbb jönnek és erõsödnek is. Ha vékonyabb testalkatú vagy, akkor már ilyen korán is érezheted.
Nekem az elsõ egyértelmû jel 3 apró rúgás volt, aztán egy hétig csak símogatott meg kaparászott belülrõl. Lassan sûrûsödtek a rúgások, eltûntek a simizések. Most meg már nem símogat egyáltalán a drágám, hanem szétrúgja az oldalam. 34 hetes kismami
Szerintem biztos, hogy a baba volt, örülj neki! :) Én nemsokára betöltöm a 18.hetet. A 15. héttõl 2-3 naponta éreztem buborékot, aztán 15+5 naposan egy váratlan rúgást-mint te! Utána napokig semmi. 16+6. nap óta minden nap határozottan érzem a babát, rugdos, mocorog, néha feszítõ, lüktetõ érzés. Már az apukája is érzi, ha odateszi a kezét a hasamra olyankor. Elég vékony vagyok, és elsõ baba. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Én nem vagyok vékony, sõt van feleslegem is, de mégis érzem az apró kis mocorgást, mintha csikizné a tenyerem.Ez a tegnapi kis rúgás váratlan volt, pont nem is gondoltam a babára, de nagyon jó érzés volt!Lehet szegénykém éhes volt már, mivel éhgyomorra voltam, és már dél volt.Alig várom már a többit, már nagyon szeretem Õt!Boldog babavárást kivánok mindenkinek!
Én is érzem már, elsõ baba, én 80 kg..., 14 hetes kora óta..., nekem is 2-3 naponta van csikizés vagy rúgás. Biztosan Õ volt, gratula! :) 15+4 hetes km
Én még nem tudom, hogy érzem-e :) . Valami mindig történik a hasamban, de sosem tudom, hogy az ereim-e (néha úgy érzem ott dobog a szívem), a beleim, vagy a baba. Még egyértelmû jelet nem adott. De tegnap az UH-n látszott, hogy rúgdos, de én nem éreztem. Szóval valószínû még nem azt érzem. De neked attól még lehet õ. 17 hetes

A papíromon 18 hetes leszek jövő héten, de valójában csak 17 mivel a gépbe nem tudtak visszaállítani 1 hetet, mert csak később derült ki hogy 1 héttel fiatalabb vagyok mint megállapították. Mehetek 17 hetesen 18 heti uh-ra?

Doki beküldött 18 heti uh-ra,de akkor még csak 17 hetes 1 napos leszek valójában.Bemenjek vagy várjak még 1 hetet?Dokimat nem tudom elérni.

Legjobb válasz: A 18-20. heti Uh-ra akkor kell menned, ha már megvan az AFP eredményed. Ha azok a szerencsések közé tartozol, akik már meg is kapták, akkor mehetsz. De ha még nem kaptad meg, akkor kérj másik idõpontot a dokidtól, mert 1-2 héten belül mehetsz vissza az AFP-vel is a kezedben. 23 hetes kismama

A 18-20. heti Uh-ra akkor kell menned, ha már megvan az AFP eredményed. Ha azok a szerencsések közé tartozol, akik már meg is kapták, akkor mehetsz. De ha még nem kaptad meg, akkor kérj másik idõpontot a dokidtól, mert 1-2 héten belül mehetsz vissza az AFP-vel is a kezedben. 23 hetes kismama
Én tegnap voltam 18 hetesen, és az UH-on derült ki, hogy már 19+2. És nem mondta, hogy gond lenne. Persze nálam fordított az eset. Szerintem menj most, ha még nem jó, úgyis visszahív 1-2 hét múltára.

17 hetes km vagyok az elmúlt 1 héten sokat görcsöltem menjek orvoshoz?

ha veszek be magne B6-ot akkor elmúlik de aztán újra kezd?dik.és most nem tudom ez normális vagy nem?!jöv?hét csütörtökön megyek a 18 hetes uh-ra várjak addig vagy menjek el holnap?

Legjobb válasz: lehet, hogy csak kevés a magnézium. én most kaptam receptre erõsebbet, ami csak magnézium és nincs b6 vitaminnal kombinálva. de eddig nekem is gyakran jöttek görcsök, pedig szedtem nospát is. a doki ma nézett meg, hogy nem nyílt-e ki a méhszáj, de hál' isten nem. jövõ hét csütörtök nincs olyan messze, ha nem elviselhetetlen a fájdalom, akkor ráérsz. de ha ettõl nyugszol meg, akkor menj! ( én is voltam ügyeleten 17 hetesen egy erõs görcs miatt, bár az tényleg jóval erõsebb volt, mint szokott) viszont a görcsök a terhesség természetes velejárói. néha-néha elõfordulnak, ez így van rendjén. boldog babavárást! 25 hkm

lehet, hogy csak kevés a magnézium. én most kaptam receptre erõsebbet, ami csak magnézium és nincs b6 vitaminnal kombinálva. de eddig nekem is gyakran jöttek görcsök, pedig szedtem nospát is. a doki ma nézett meg, hogy nem nyílt-e ki a méhszáj, de hál' isten nem. jövõ hét csütörtök nincs olyan messze, ha nem elviselhetetlen a fájdalom, akkor ráérsz. de ha ettõl nyugszol meg, akkor menj! ( én is voltam ügyeleten 17 hetesen egy erõs görcs miatt, bár az tényleg jóval erõsebb volt, mint szokott) viszont a görcsök a terhesség természetes velejárói. néha-néha elõfordulnak, ez így van rendjén. boldog babavárást! 25 hkm
A kérdező hozzászólása: igen én is úgy tudom hogy ezek a görcsök ezzel járnak, csak a lányomnál ennyire nem voltam görcsölõs.sõt a lányomnál minden sokkal könnyebb volt és õszintén bevallva már elfelejtek dolgokat akkor mi volt és hogy volt. megerõsítettél abba amit én is gondoltam, köszönöm. :D
Próbáld meg a Megnesi citrit, csak 300 ft körüli 10 szem, és 10x annyi a hatóanyaga, mint a Mgne b6-nak. De ha ettõl sem csillapodik 2-3 napig, én elmennék hamarabb.
Próbálj ki szerintem is egy erõsebb magnéziumot, patikában értenek hozzá, és ha attól sem múlik inkább menj el orvoshoz. Vagy elõször is hívd fel a dokid, ha van fogadott. Ha nincs, akkor menj el. Inkább, mint hogy baj legyen.
Hát én azonnal dokihoz mentem, amikor a 17. héten keményedett a pocakom....Rövidült is a méhnyakam, 4*1 magnesii citricit szedtem és no-spát ha kellett, de orvoshoz azonnal mentem.... 37 hetes kismama

17 hetes terhes vagyok. Kb .1 hete elkezdett fájni a derekam. Jelenleg annyira fáj, hogy menni alig tudok. Mi történhetett velem? Volt már valaki ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: szia.nekem is volt ilyen,azt mondta a védõnõ hogy valamelyik ideget nyomhatja a baba.nekem egy hétig tartot és elmult.

szia.nekem is volt ilyen, azt mondta a védõnõ hogy valamelyik ideget nyomhatja a baba.nekem egy hétig tartot és elmult.
El fog múlni, nekem is fájt. Alakul a csontozatod, tágulsz, ezért fáj.
Nekem is egy hete fáj a derekam és a hátam. Most 18 hetes vagyok. Azt mondták, hogy a rossz testtartás miatt van, na meg, hogy napi 9 órát ülök a munkahelyen. Masszírozás, vizes borogatás (hideg-meleg váltakozva), torna és sok pihenés segít enyhíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már enyhültek a tüneteim, jelenleg keményedek:( Mindig van valami. Amúgy 38 éves vagyok és alig várjuk a pirinyót.:) Õ lenne a 2. baba:)

17 hetes kismama vagyok! Sajnos nem sokszor van székletem! Heti 1 vagy két alkalommal! Ritkán háromszor? Szerintetek az nagy gond lehet?

Legjobb válasz: Nekem ajánlotta a védõnõ, hogy egyek szílvalekvárt (ha lehet házit) és igyak utána tejet. Este megettem és reggelre mehettem a wc-re. Nekem használt

Nekem ajánlotta a védõnõ, hogy egyek szílvalekvárt (ha lehet házit) és igyak utána tejet. Este megettem és reggelre mehettem a wc-re. Nekem használt
Halihó. Én mindig is ilyen problémákkal küzdöttem:-( Olvastam hogy a kismamák sokszor küszködnek székrekedéssel, én mióta kismama vagyok rengeteg gyümit eszek, és minden okés:-)) Igyál sok teát ha a savad engedi és egyél sok gyümit, vagy csinálj turmixokat, én sok banán-õszibarack turmixot iszok és a székletem állaga és színe is olyan amilyennek lennie kell.Ne parázz csak az étrendedben legyen sok ROST!!! sZÉP NAPOT:-)
Az elozokon kivul meg a testmozgas is nagyon jot tesz!2 naponta tornazom es szinten csodakra kepes :-)
Huu, nekem is ilyen volt... En legalabb egy het utan vettem eszre, hogy hoppa... mikor is voltam utoljara? de nagyon reg... Mai napig van, hogy 5 napig semmi... aztan pedig van egy nap, hogy megyek vagy 3-4-szer... Pedig eszek levest is naponta, gyumolcsot is(alma legalabb 6 darab), lekvart kanalazgatom, mert nagyon kivanom, de nekem megse kell surubben... Szerintem nem kell megijedj... Ez ezzel jar :) 34 heteske
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!kiprobálom õket
Ne almát egyél mert az foghatja is a székletet.Hasmenés és szalmonella alatt is ezt lehet enni.Körte is fogja a székletet.Szõlõ, szilva, narancs, mandarin, fõzelékek, napi 2 liter folyadék minimum, mindenféle zöldség nyersen, aszalt szilva amik jók lehetnek.És ha ez sem válik be akkor tudom még ajánlani a bio rostot kismamák is szedhetik semmi káros nincs benne.Én csak ettõl tudok elmenni a wc-re. Egyébként a babának nem árt csak neked kényelmetlen ha nem tudsz gyakran wc-re menni.
Múltkor ajánlotta ezt egy kismama, utána olvastam, szerintem tök jó. http://belegeszseg.hu/hu/gyakori.htm

17+2 hetes kismama vagyok. Kb 2 hete érzem hogy mozog a baba, azóta majdcsak minden nap, max 1 napos kihagyások voltak, de most már lassan 4 napja semmi. Ez rosszat jelent? Meg vagyok ijedve!

Legjobb válasz: A 20-22. hét után válnak rendszeressé a mozgások. Azok már teljesen mások lesznek, mint a mostani motoszkálás. Addig még elõfordul, hogy nem mindig érzed, gondolom olyankor máshogy fekszik és nem éri el a lába, keze a méh falát. Még erõtlenek a rugásai.

A 20-22. hét után válnak rendszeressé a mozgások. Azok már teljesen mások lesznek, mint a mostani motoszkálás. Addig még elõfordul, hogy nem mindig érzed, gondolom olyankor máshogy fekszik és nem éri el a lába, keze a méh falát. Még erõtlenek a rugásai.
Szia, én is 17 hetes vagyok.Nálam ugyanez a helyzet.Ma pl még nem éreztem.Este amikor lefekszem, akkor teszem a kezem a hasamra, és motoszkál.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!Második:amikor ráteszed a kezed a pocidra a kezeden érzed a mozgást, úgy értem kivülrõl, vagy attól indul be hogy ráteszed a kezed?
A kérdező hozzászólása: elsõ:igazad lehet, így jobban belegondolva.Most egy kicsit megnyugodtam.
nyugi, nekem is volt, hogy 3 napig nem éreztem! Hiányzott is nagyon! :) Fog még mozogni eleget! :)
második vagyok.Igen érzem a tenyeremen a kis pukkanásokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!