Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes miért (25 db)

17 hetesen miért nem kívánom még mindig a szexet?

A terhességem el?tt sem voltam szexmániás,de abban biztam, hogy a 2.trimeszterben megfogok bolondulni a vágytól!Olyan sokan számoltak már be arról, hogy nagyon kívánják a szexet a 3 hónap után!Olyan szomorú vagyok...és lehet hogy frigid!

Legjobb válasz: Sajnos nallam sem jott elo a szex utani vagy a masodik trimeszterben. 28 hetes vagyok es meg mindig nem kivanom a szexet. Ferjem nagyon megerto ilyen teren es van olyan alkalom amikor azert osszebujunk egy kicsit de nagyon ritka. :( En sem voltam a babavaras elott szexmanias de azert a heti 2-3 alkalom mindig megvolt. Remelem majd szules utan rendezodni fog a helyzet mert en is el vagyok keseredve. :(

Sajnos nallam sem jott elo a szex utani vagy a masodik trimeszterben. 28 hetes vagyok es meg mindig nem kivanom a szexet. Ferjem nagyon megerto ilyen teren es van olyan alkalom amikor azert osszebujunk egy kicsit de nagyon ritka. :( En sem voltam a babavaras elott szexmanias de azert a heti 2-3 alkalom mindig megvolt. Remelem majd szules utan rendezodni fog a helyzet mert en is el vagyok keseredve. :(
Ez nagyon egyéni lehet. Én a terhességem elõtt sem nagyon bírtam magammal, alatta sem. De van olyan ismerõsöm is, aki szintén elõtte max. 2 napig bírta szex nélkül és ez teljesen megváltozott a terhesség alatt. Nem lehet általánosítani.
ezzel en is igy vagyok elotte sem nagyon de most mar igy a vege fele sem.es a parom nagyon megerto.bar , mar varom hogy tul legyek es akkor hatha megjon a kedv!
Én az elején a rosszullétek miatt nem kívántam, és késõbb sem, de nem tudom miért, biztosan a hormonok miatt. A férjem megértõ volt. Nem vagy egyedül, nem vagy frigid, és emiatt nem fogod elveszíteni a párod.
Én még 32 hetesen se kívánom. Gondolom már a végéig ez nem is fog változni. Meg már a pocim is zavar (pont kb 5 hét után vmelyik nap voltunk együtt). Reméljük neked lesz majd kedved hozzá :) nem olyan túl soká,
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, remélem minél hamarabb rám jön hogy leteperjem a férjemet!:)

Miért érzem nehéznek a hasam 17 hetes terhesen?

Foleg ha felállok egy székrol, vagy reggel az ágybol, de leulésnél is olyan nehéznek érzem alul. Ez keményedés? éjjel is ha alszom fordul meg egyik oldalrol a másikra, akkor is nehéznek érzem. 2. baba

Legjobb válasz: Hát mert már valóban nehezebb, meg kell szokni. Már ilyen korán is változik a súlypont, nekem is nehezebb már fordulni, felkelni, pedig én is csak 20 hetes vagyok. És mi lesz késõbb. A keményedés az, amikor az egész hasad, 17 hetesen majdnem a köldöködig bekeményedik. Nekem fõleg háton szokott lenne, nem tanácsos sokáig úgy feküdni. Olyankor olyan mintha egy kemény kézilabda emelkedne ki a hasadból. Ha sok ilyet érzel, emeld a magnéziumodat. Ha csak nehéznek érzed a hasad, hát szokj hozzá, gondolom lesz ez még rosszabb is:) Nekem már a csizma felvétele is máshogy mûködik, mert nem tudom úgy felhúzni a lábam, mint régen:)

Hát mert már valóban nehezebb, meg kell szokni. Már ilyen korán is változik a súlypont, nekem is nehezebb már fordulni, felkelni, pedig én is csak 20 hetes vagyok. És mi lesz késõbb. A keményedés az, amikor az egész hasad, 17 hetesen majdnem a köldöködig bekeményedik. Nekem fõleg háton szokott lenne, nem tanácsos sokáig úgy feküdni. Olyankor olyan mintha egy kemény kézilabda emelkedne ki a hasadból. Ha sok ilyet érzel, emeld a magnéziumodat. Ha csak nehéznek érzed a hasad, hát szokj hozzá, gondolom lesz ez még rosszabb is:) Nekem már a csizma felvétele is máshogy mûködik, mert nem tudom úgy felhúzni a lábam, mint régen:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ. A magnéziumot mikortol kell vagy érdemes szedni? Nekem még nem emlitette a doki.
Ja és még annyi, hogy én 16-20 hét között éreztem intenzívebb keményedéseket, húzódásokat, feszüléseket, és nagyon éreztem a hasamon a gravitációt. Az egy intenzív idõszak, akkor emelkedik ki a méh ( a dokim szerint, mert izgultam egy kicsit és elmentem dokihoz), többször lehet hasi diszkomfort érzet ezen idõszakban. És valóban most nagyot nõtt a hasam és 5 napja sokkal jobb lett. Vannak intenzívebb növekedési ugrások, amit te is megérzel:) Boldog babavárást!
Én elég korán elkezdtem szedni mert sokat keményedtem. Szerintem kezdd el, mert az bizony nem árthat. Fõleg ha van ez a hasi diszkomfort érzet. Nekem sokat kellett szednem az elmúlt hetekben pont a panaszok miatt.
Magnézimot feltétlenül szedni kell az segítségedre lesz. Egyre nehezebben fogod érezni magad. Boldog Babavárást! :)

Reggel mindig kisebb a hasam mint este. Miért? 17 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Nekem meg fordítva is szokott lenni:) fõleg ha már nagyon kell regel pisilni, hát tök ari kis dombocska kerekedik belõle. Meg persze, akkor is ha tele a pocakom kajával és nem csak gyerekkel:D, akkor is. Biztos attól van, hogy mennyire van tele a gyomrod és a hólyagod. Egyébként nem terhesen is így van, este ha jól bevacsiztál és dagad a pocak, akkor reggelre azért csak lelappan. Szintén 17 hetes pocakos

Szia! Nekem meg fordítva is szokott lenni:) fõleg ha már nagyon kell regel pisilni, hát tök ari kis dombocska kerekedik belõle. Meg persze, akkor is ha tele a pocakom kajával és nem csak gyerekkel:D, akkor is. Biztos attól van, hogy mennyire van tele a gyomrod és a hólyagod. Egyébként nem terhesen is így van, este ha jól bevacsiztál és dagad a pocak, akkor reggelre azért csak lelappan. Szintén 17 hetes pocakos
ez nalam is igy van, reggel kisebb, napkozben majdnem a duplaja.amit reggel latsz, az a valodi nagysaga. napkozben az ember jol lakik, tele van a poci , haspuffadasalehet, stb ezert nagyobb 13 hetes
Szia! Énis mindig ezt figyelem meg hogy reggel kisebb a pocim! 13+4
Igen, ezen en is csodalkoztam.De a doki szerint ez teljesen normalis. 20 hetes kismami

Miért mondja azt a nögyógyász és a védönö is hogy nagy a babám? 17 hetes vagyok azt mondta a nögyógyászom hogy uh alapján nagy a baba! Ez azt jelenti hogy mikor megszületik is nagyobb lesz a többi babánál? (mármint nagy sullyal fog születni? )

Legjobb válasz: Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi,és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.

Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi, és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.
Jó lenne tudni azt mire mondják azt , hogy nagy.A másik, hogy szedsz e terhesvitamint mert attól nõhet a baba, és éppen azért, hogy ne legyen nagy amikor megszületik azért nem szedik mindennap csak két naponta!

17 hetes terhes vagyok a 3 babámmal nem érzem még mozogni pedig az elsőt 19 hetesen a másodikat 15 hetesen már éreztem. Szerintetek miért van ez?

Legjobb válasz: nem fejlõdik minden baba egyforma ütemben. és a te tested is változhatott az utolsó lurkó óta. az elhelyezkedésük,fekvésük is más lehet,a méhlepény is máshol lehet. sok mindentõl függ!

nem fejlõdik minden baba egyforma ütemben. és a te tested is változhatott az utolsó lurkó óta. az elhelyezkedésük, fekvésük is más lehet, a méhlepény is máshol lehet. sok mindentõl függ!
Szia! Én a 4. Babámat csak a 20 héten éreztem...Attól függ, hogy hol tapad a méhlepény.Melsõ falinál lehet legkésöbb érezni a mozgásokat! Nyugi, nincs semmi baj! :-)

Sokszor keményedik a hasam. Miért van ez? 17 hetes vagyok.

Szedek magne B6-ot, 3x1-et. Ezenkívül elevitet, e-vitamint is. Pihenek, fekszem, mert itthonlétre \'ítéltek\'. Mégis sokat fájdogál, és keményedik a hasam, éjjelente néha görcsöl is. Nem vérzek.

Legjobb válasz: Két dolog segít, pihenj többet és szedj magnéziumot. Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít, ezt a doki felírhatja, ja és ebbõl is 3*2-t szedek. (10 szem van egy dobozban, így érdemes egyszerre vagy 10 dobozzal felíratni, de ha receptre veszed csak 140 Ft egy doboz, egyébként olyan 330) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 36. hétben vagyok.

Két dolog segít, pihenj többet és szedj magnéziumot. Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít, ezt a doki felírhatja, ja és ebbõl is 3*2-t szedek. (10 szem van egy dobozban, így érdemes egyszerre vagy 10 dobozzal felíratni, de ha receptre veszed csak 140 Ft egy doboz, egyébként olyan 330) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 36. hétben vagyok.
elõzõ vagyok, a tabletta pontos neve: magnesii citrici 500 mg
melyik magneb6-ot szeded? a magneb6 extrát? mert ha igen , akkor elég a napi 3x1 de ha a sima magneb6-ot szeded, akkor abból napi 3x2szemet vegyél be!! nem tudod túl adagolni! emiatt fekszel vagy valami más a baj? mert nekem is sokszor keményedett a hasam, de én megerõltettem magam! 3 hétig feküdtem, aztán nem volt utána semmi bajom. Aztán ismét sokat vállaltam, aminek most iszom a levét! bár már sokkal jobb a helyzet, nem is keményedik már csak néha, néha!! szóval az a lényeg, amikor keményedik a poci akkor a szervezeted jelzi, elég és vegyél vissza, hisz kismama vagy!!! Már én is nagyon odafigyelek erre. dokim mindig avval fenyegetõzött, pihenjek, feküdjek ha nem akarok a koraszülött osztályon kikötni!! nem akarlak riogatni, de vedd te is nagyon komolyan. én idáig kétszer estem ugyan abba a hibába, de szerencsémre még együtt vagyok a manómmal:) Vigyázz magadra! Üdv:26.hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: sima Béreset szedem. azért vagyok itthon mert az elején véreztem, azóta tényleg semmi meló, semmi házimunka... szóval nem értem. most is kicsit fáj, bele-bele is nyilall :(
utolsó vagyok. A Bérest nem ismerem, sajna. ha nyilal az normális, hisz tágul, nõ a szalagod! én is vérezgettem az elején, de azóta...lekopogom, semmi. beszélj a dokiddal! hívd fel és akkor legalább megnyugszol! hidd el, azt fogja csak mondani feküdj és feküdj!!! ez a legjobb gyógymód!! Kitartás!

17 hetes terhesen miért nem érzem a baba mozgását?

els? babámat várom, és már nagyon izgulok. több helyen olvastam ,hogy ilyenkor már lehet érezni...

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, 16-20 hetesen érzik a kismamák elõször a magzatmozgásokat, valaki elõbb, valaki késõbb, nem vagyunk egyformák. Még bõven van idõ rá, hogy megmozduljon. Gratulálok a picihez! 14 hetes kismama

Szia! Ne aggódj, 16-20 hetesen érzik a kismamák elõször a magzatmozgásokat, valaki elõbb, valaki késõbb, nem vagyunk egyformák. Még bõven van idõ rá, hogy megmozduljon. Gratulálok a picihez! 14 hetes kismama
Szia én se mérzem még a picit pedig már nagyon várom énekelek neki meg simogatom de semi bizots jó helye van ugy ahogy most van nem akar arréb költözni:) 17hetesek vagyunk mi is jó baba várást ficánkolásokal neked
Ezen ne aggódj, legtöbben a 19-21 hét között kezdjük el érezni. Elõtte is elõfordulnak mozgások, de azok annyira aprók, hogy vagy észreveszed vagy nem (este ha hanyatt fekszel és a kezed a hasadra téve figyelgeted...) A ténylegesek, amik már biztosan nem bélmozgások csak a 19. hét után érezhetõek és a 21. hét körül válnak rendszeressé. Természetesen ezek elsõ terhességre vonatkoznak.
Szia! Ne aggódj, én is 19 hetesen éreztem elõször.én is elsõ babás vagyok. Az egyik barátnõm már elmúlt 21 hetes, és még nem mozdult meg neki.Õ is kicsit ideges, szerintem fölöslegesen, mert elsõ terhességnél általában a 18-22 hét között érezni elõször a babót. Kitartás, hamarosan te is érzed majd!Vigyázz magatokra! 20 hetes kismami
Szia! Én is ennyi idõs terhes vagyok, és egyáltalán nem érzem, hogy mozog. Pénteken viszont voltunk 4D UH-n, és ott láttam milyen kis izgága.Remélem megnyugtattalak.
A kérdező hozzászólása: max olyant érzek, mintha egy ideg néha rángatozna a hasamnál, lehet h ez az:-) uh-n utoljára 14 hetesen voltam, akkor nagyon ficánka volt, majdnem 45 percet nézte a doki mire mindent lemért..genetikait csináltattam akkor, már várom a 18 hetest:o) köszi a válaszokat:-)mindenkinek panaszmentes, boldog babavárást!
Én is elsõ babás vagyok, és mivel a lepény elöl van ( ez lehetett az oka ) nagy sokára, 23 hetesen éreztem elõször vmit. Az utóbbi idõben viszont hullámzik a pocim:) 36 hetes kismama
az elsõt 20 hetesen éreztem, nyugi
A kérdező hozzászólása: Nekem már a 2.! Van egy gyönyörû 5 éves lánykám:)
Szia, én most töltöm a 17 hetemet. Még én sem éreztem, de nekem mondták is, hogy még ráér. Nekem ráadásul mellsõ fali a méhlepény is. Szerintem te se izgulj. Nekem is azt mondták, hogy majd a 20 hét körül kell éreznem.
Nekem is a második, és mindenki mondta, hogy hamarabb érzi, de én nem, sõt késõbb!, és sokkal gyengébbnek éreztem, azt is beképzeltem, hogy ilyenkor már erõsebbnek kellene lennie a rugdosásnak, tuti baja van.. de rosszul emlékeztem csak. ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Nekem is szintén mellsõ fali!
17+2 vagyok, és én sem érzem még. De nem türelmetlenkedek. Holnap UH, úgyis meglátom majd :)
Én a harmadikat várom, és csak majd 19hetesen érzetem meg õt is! Pedig hátsó fali a lepény. Azóta persze behozza a drágám, 27hetes vagyok, és alig pár hét alatt szinte szétrugja az oldalamat! :S
Sziasztok! Nekem az elsõ terhességem, és 17+2hkm vagyok, és nem érzem még. :( Már én is nagyon várom, azt hittem elõbb fogom érezni, mert ikrek, de talán még nem vagyok elkésve. Viszont én nem tudom, hol tapad a lepény, pedig fontos lenne, mert 9. héten volt egy nagy vérzés és azt mondták elöl, de azóta nem tudtak biztosat mondani. Majd csak a jövõ heti UH-n. Nagyon várom már.

Miért van az hogy a kicsikém méretei alapján 17+ hetes de a combcsont mérete csak 16 hetesnek felel meg?

BPD:38mm,OFD:48mm,HC:136mm,TAD:38mm,AC:122mm,FL(combcsont méret):22mm,EFW(súly):188g Aggódom met most vagy a fejecskéje tul nagy meg a hsikája vagy a combja kicsi!:( Remélem tudtok segíteni!

Legjobb válasz: az orvos mondta, vagy táblázatokat nézegetsz a neten? ha az utóbbi, akkor fejezd be! minek stresszeled magad feleslegesen?

az orvos mondta, vagy táblázatokat nézegetsz a neten? ha az utóbbi, akkor fejezd be! minek stresszeled magad feleslegesen?
Ennyi idõsen még nem kell, hogy aggódj ilyesmi miatt, hiszen épp csak elkezdett fejlõdni. Nyugodj meg, még van legalább 20 heted, hogy aggódj ilyesmi miat, de biztosan teljesen normális méretei lesznek. Nincs 2 egyforma magzati méret, mint ahogy nincs 2 egyforma ember sem. :) Nem lehet, hogy az a 136mm az 13, 6 a 122mm pedig 12, 2 akart lenni? :D
A kérdező hozzászólása: Orvosnál utoljára 12 hetesen voltam és csak jövõhetén kell ujra mennem , közben megcsinálták az AFP-t de nem ultrahangoztak, de voltunk a párommal 4d-s ultrahangon és ott ezeket a méreteket adták meg és a táblázatok alapján néztem hány hetes lehet. A méreteket pedig jól írtam mert mm-ben adták meg és nem centiben, de ott nem mondták , hogy gond lenne csak megijedtem a különbség miatt most hogy nézegetem a neten a táblázatokat!:(
1-2 hetes eltérés simán lehet a táblázatokhoz képest, mert a babák nem aszerint fejlõdnek! Ne aggódj szerintem!
jaja. az ilyen táblázatokkal az a baj, hogy a babáknak nem mutatják meg õket...
biztos minden rendben van. Amúgy a méretek mellé zárójelbe nem írták oda a tól-ig értékeket?
Az én babámnak is minden UH-n a combcsontja pár mm-rel rövidebb, mint a táblázatban, (most 34 hetes, de a méretei szerint 36+4, a combcsont mindig is picit rövidebb volt, az most 36-37 hét közti értéken van) de még senki nem mondta, hogy ez baj lenne. Sõt, Down-ra 1:50hez lett az a hülye kockázatelemzés, de az amnio negatív. Én sem vagyok magas (164) meg az apja sem. Biztos õ sem lesz égimeszelõ :) Én erre gondolok, biztos nem arra, hogy ez betegséget jelent. Kérdezd meg a dokit, és szerintem nyugodj meg. Még az is simán lehet, hogy el lett mérve. De biztos, hogy ez nem probléma. 34h
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat, meg fogom kérdezni a dokit de az csak jövõhét csütörtökön lesz. Én nem találtam még olyan táblázatot amelyben tól-ig lennének megadva a méretek.van olyan?
A kérdező hozzászólása: és lehet , hogy az is számit , hogy kislány és nem lesz olyan magas hiszen én is csak 1.62 vagyok a párom meg 1.78 magas.

Miért nem érzem a babám 17 hetesen minden nap? Hetente egyszer kétszer érzem csak és a második baba, nem gond ez? Mikor fogom minden nap érezni?

Legjobb válasz: Azért nem érzed,mert még kicsi.Attól,h második baba,még nem törvényszerû,h hamarabb fogod érezni,mint az elsõ babások.Ha mondjuk 22-23 hetesen nem érzed minden nap,az már lehet gond,de ennyi idõsen semmiképpen.Ne parázz ilyen hülyeségeken,inkább élvezd a várandósság szépségeit!

Azért nem érzed, mert még kicsi.Attól, h második baba, még nem törvényszerû, h hamarabb fogod érezni, mint az elsõ babások.Ha mondjuk 22-23 hetesen nem érzed minden nap, az már lehet gond, de ennyi idõsen semmiképpen.Ne parázz ilyen hülyeségeken, inkább élvezd a várandósság szépségeit!
A kérdező hozzászólása: Köszike!!És lehet baj ha egy nap mindig megiszok egy pohár kolát? Nem bírom megállni kivánja a szervezetem!!!
Szia! AZ elsõ babámat én is már 16 hetesen rendszeresen éreztem. Most a másodikat csak a 19-20. héttõl éreztem!!! Be voltam "parázva" én is rendesen! Most már a 21+6 napos vagyok, és már rendszeresen érzem, bár nem olyan kis bivaly, mint az elsõ. Minden gyerkõc más, és ez már itt is kiderül! Ne aggódj, biztos minden rendben lesz. A kóláról meg csak annyit, hogy oldja a kálciumot a szervezetbõl. Ha nem tudod megállni, akkor szerintem érdemesebb lenne több kálciumot bevinned, de ezt egyeztesd a védõnõvel, vagy a dokival, mert a túl sok sem jó. (Azt hiszem a vesének nem tesz jót) Minden jót, és kellemes babavárást!!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!