Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes jellemző a (2 db)

17 hetes vagyok, eddig elég sürün fájdogált a hasam, ez az egész terhességre jellemző?

kaptam most magnesium citricit, kicsit jobb, de ma megint fájt, mert 4 órát mászkáltam a városban.

Legjobb válasz: Pihenés,Magne B6.1 kismamás könyvben olvastam,hogy a kismama ne álljon,ha ülhet és ne üljön,ha fekhet is.Figyeld a tested jelzéseit.Ha kicsit keményedik a hasad,légszomjad van,fáradsz ülj le pihenni 1 kicsit.

Pihenés, Magne B6.1 kismamás könyvben olvastam, hogy a kismama ne álljon, ha ülhet és ne üljön, ha fekhet is.Figyeld a tested jelzéseit.Ha kicsit keményedik a hasad, légszomjad van, fáradsz ülj le pihenni 1 kicsit.
Szerintem is pihizz, nem szabad eltunyulni sem, de tulpörögni sem! Próbálj nospát, nekem bejött!
Én is ebben szenvedtem sajnos. Eleinte mindig a legrosszabbra gondoltam, és nekem is magnéziumot irtak fel. Minden este megiszok egyet, de lehet jobb ha reggel iszod. Sajnos a fàjdalom nem tünik csak ugy el, de pihenj sokat. Gyalogolni én 15 percné tovàbb màr nem tudok, söt a hàzimunka is dupla annyi idöbe telik mint ezelött. Nagyon sok pihenésre van szükségem, igy elviselhetöbb a terhességem. Egyél rostokban gazdag gyümölcsöt, és igyàl sok àsvànyvizet, az is sokat segit, de a legfontosabb hogy lazulj el!
A kérdező hozzászólása: ugy örülök hogy irtatok, föleg az utolso válaszolónak, mert azt hittem én vagyok ilyen satnya néha még fõzés közben is le kell ülnöm. kicsit megnyugodtam. köszi

17 hetes mennyire jellemző a hasfájás, haskeményedés?

Rendszeresen arra kelek fel éjszaka,hogy a hátamon fekszem és a hasam nagyon kemény,fáj és az egész 1 nagy csomó.Az orvosom szerint amíg nem görcsöl,addig nincs baj!A csomó a hasamon lehet a babám?

Legjobb válasz: Szia. Nekem ilyen problémám nem volt.Szerintem az nemjó,ha sokszor keményedik a hasad.Próbálj sokat pihenni,pócold fel a lábaid,és próbálj oldalt aludni.Támaszd ki a ha´tad párnával,vagy tedd a két térded közé. 29hetes kismama.

Szia. Nekem ilyen problémám nem volt.Szerintem az nemjó, ha sokszor keményedik a hasad.Próbálj sokat pihenni, pócold fel a lábaid, és próbálj oldalt aludni.Támaszd ki a ha´tad párnával, vagy tedd a két térded közé. 29hetes kismama.
Szia!Nekem is volt, sõt van is ilyen problémám.A pocimon lesz 1 kemény, picit fájdalmas púp, ami elmúlik.A dokim Magnerot tablettát javasolt, recept nélkül kapható 50 szemes 2 eFt.Naponta 3x1, de szükség szerint, ha fáj a pocim több szemet is beveszek.Magnézium van benne, jobb mint a MagneB6.A babának szüksége van rá.Próbáld ki.Nekem bevált.Legalább éjszaka tudok pihenni. Üdv. -21 hetes kismama-
Nekem is szokott így keményedni. Például pisilni kell, és elõször azt veszem észre, hogy "bekeményedett" a hasam, csak aztán jön az inger. Ha éjjel nem veszed észre, és automatikusan háton alszol, akkor attól is lehet. Biztos nem tetszik a babának, mert nem kap elég vért, elnyomja az aortát, már elég nagy hozzá... A magnéziumot attól kipróbálhatod, hátha. 19 hetes kismama
Kedves kérdezõ! Én is 17 hetes vagyok és ugyan ez a problémám, kicsit ijesztõ és kellemetlen is éjszaka erre ébredni! Én például már rájöttem, hogy melyik oldalon jó ha fekszem! Eleinte nagyon jó volt a hátamon feküdni, de már nem kellemes, valószínû azért mert a növekvõ méh ránehezedik a hasi vénára ami által gátolva van az elhasznált, vagyis CO mennyiségû vér visszaáramlása, ezt nevezik vena cava inferior syndromanak. Ezért nem is javasoljuk, a második trimesztertõl a háton való fekvést! Ki kell tapasztalni melyik oldalt a legkényelmesebb és legpihentetõbb a fekvés és az alvás. Nekem és általában sok kismama tapasztalata, hogy a bal oldalon a legjobb, többek között a gyomor és bélrendszer miatt is jobb a bal oldaladon feküdni! Valamint tapasztalat, ha oldalt fekszel jobban elernyed a méh izomzata! A csomó amit érzel lehet a babád, az enyém pl éjszaka aktív! :) Érzem, hogy hol nyomja ki magát!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!