Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes Mitől lehet (31 db)

Mitől lehet az, hogy 19 hetesen akkora a pici, mintha még csak 17 hetes lenne? Mennyire nagy baj ez? Mitől lehet?

A 12 hetes uh-n pont 12 hetes méretei voltak. Most, 19 hetesen a genetikai uh-n közölte a doki, hogy menjek vissza 10 nap múlva, mert még nem tudnak mindent megnézni a babán, ugyanis még csak 17 hetes. Amikor megkérdeztem, hogy ez hogy lehet, a doki rámförmedt, hogy ezt beszéljem meg a n?gyógyászommal. Arra a kérdésemre, hogy látszik-e a neme, szintén kedves stílusban közölte, hogy ? aztán nem találgat ilyen korán.

Legjobb válasz: Biztos nincs baj úgyhogy ilyesmire ne is gondolj. 1-2 hét eltérés lehet az ultrahang miatt és hogy mennyit fejlõdik a baba egy adott héten .A szomszédom is egyik héten 18 hetes volt utánna meg 16. Sokan vannak ezzel igy. Az biztos hogy én ehez a dokihoz többet nem mennék. Ja ha megkérdezed a baba nemét eggyet tanácsolhatok ellõbb azt kérdezd meg hogy rendben van e minden és hogy egézséges e ,és utánna kérdezz rá a nemére mert sok doki meg arra allergiás hogy nem kérdezik meg hogy egézséges e rögtön a nemét kérdezik.

Biztos nincs baj úgyhogy ilyesmire ne is gondolj. 1-2 hét eltérés lehet az ultrahang miatt és hogy mennyit fejlõdik a baba egy adott héten .A szomszédom is egyik héten 18 hetes volt utánna meg 16. Sokan vannak ezzel igy. Az biztos hogy én ehez a dokihoz többet nem mennék. Ja ha megkérdezed a baba nemét eggyet tanácsolhatok ellõbb azt kérdezd meg hogy rendben van e minden és hogy egézséges e , és utánna kérdezz rá a nemére mert sok doki meg arra allergiás hogy nem kérdezik meg hogy egézséges e rögtön a nemét kérdezik.
szia! Miféle "vizsgálódoki" ez?:) Még jó, hogy nem a fogadott orvosod... :) Nade. 2 hét eltérés, csúszás bõven belefér. Nekem is a számított idõ alapján 34 hetesen azt mondták, hogy az uh 36 hetes babát mutat.Fordított a helyzet ugyan , de biztos érted a lényeget. Ezek a pontatlanságok abból adódnak, hogy sose lehet tudni a megfoganás, illetve a beágyazódás dátumát. Ha pl. 3 héttel is eltérnének az eredmények, az már lehet gond , olyankor valami baj lehet a háttérben; de 2 hét az nem mérvadó. 39 hetes pocis:)
Nyugi, nem jelent semmit. Nekem is a 12 hetes uh-on még 12 hetesnek is nézték, aztán a 20 hetesen 18-nak. Nem lett semmi baja, gyönyörû egészséges kislányom született. Boldog babavárást.
Szia! Semmi baj nincs nálunk is ugyanez volt. Szerintem nem is olyan pontos ez az U.H. vizsgálat, nekem végig azt mondták, hogy nagyon pici a baba, utolsó elõtti napon 2500 gr-ot mondtak, és végül 3500 gral születettt. A nemét egyébként kb. a 18-20 héten ( a genetikai U.H.-on)tudják megmondani, de akkor sem biztos. Üdv
A kérdező hozzászólása: Természetesen az elsõ az volt, hogy mondta, hogy minden rendben, de pici. A végén bátorkodtam megkérdezni a nemét. :-( Ezt a vizsgálatot a kórházban kell elvégezni, a szerencsén múlik, hogy pont milyen orvost fogok ki, de már elõre félek, nehogy legközelebb is ez a doki legyen. Remélem, , tényleg nincs baj, de tegnap úgy kiborultam ettõl, hogy egész nap bõgtem. Márcsak a doki hozzáállása miatt is. Köszi a megnyugtató választokat!
Nekem is mindig változó volt a terhességi hét, általában két hét minusz volt az eltérés.De ez ennyi hetes korban, még nem lényeges.Baj meg biztos nem lesz, nyugi!:) Nekem pár órával a szülés elõtt a gép 3800 gr.jósolt és megszületett a kisfiam 4450 gr.-mal.

17 hetes vagyok, 2 napja sötét sárga folyásom lett, több is mint volt, de semmi szaga nem is viszket. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia! Hát nem tudom, nekem úgy a 17-19 héttõl van picit sárga folyásom amire a doki azt mondta, hogy ne foglalkozzam vele ha nincs más panaszon (viszketés, szag),mert ez normális terhesség alatt. Az hogy sötét azt nem tudom....De tuti választ azért az orvos tud adni.Én azért megkérdezném (megkérdeztem) az orvost. De szerintem pánikolni nem kell, legfeljebb kapsz valami kúpot. Jó babvárást! 26 hetes kismama

Szia! Hát nem tudom, nekem úgy a 17-19 héttõl van picit sárga folyásom amire a doki azt mondta, hogy ne foglalkozzam vele ha nincs más panaszon (viszketés, szag), mert ez normális terhesség alatt. Az hogy sötét azt nem tudom....De tuti választ azért az orvos tud adni.Én azért megkérdezném (megkérdeztem) az orvost. De szerintem pánikolni nem kell, legfeljebb kapsz valami kúpot. Jó babvárást! 26 hetes kismama
Szia! Pánikolni tényleg nem kell, menj dokihoz, és kapsz kúpot, a babónak nem lesz semmi baja.Ha színes a folyás az nem természetes, ezért beszélj dokival.Nekem is próbálta az ülõfürdõt, meg minden de végül kúp lett belõle.
Szia! Nekem is szokott lenni, de össze-vissza, nem folyamatosan. A doki azt mondta, lehet ilyen színe természetes esetben is. Azért szerintem kérdezz rá, mert attól, hogy nem viszket és nincs szaga, lehet fertõzés.

Szedem a Magne B6-ot, de még így is görcsölök, mitől lehet ez? 17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Sokan vagyunk ezzel így, nem mindenkinek használ a magnézium. Én is 20 hetes korom óta folyamatosan keményedek, ha épp nem fekszem, és nem lett jobb. 3X2-t szedhetsz max, de ha így sem jobb, feltétlen szólj a dokinak, egyeztessetek, mert a görcs nem normális állapot. Most én is veszélyeztetett lettem, feküdnöm kell, eltiltotak mindentõl:-( Vigyázz magadra!! 33 hetes kismama

Sokan vagyunk ezzel így, nem mindenkinek használ a magnézium. Én is 20 hetes korom óta folyamatosan keményedek, ha épp nem fekszem, és nem lett jobb. 3X2-t szedhetsz max, de ha így sem jobb, feltétlen szólj a dokinak, egyeztessetek, mert a görcs nem normális állapot. Most én is veszélyeztetett lettem, feküdnöm kell, eltiltotak mindentõl:-( Vigyázz magadra!! 33 hetes kismama
Beszélj a dokiddal, lehet feküdnöd kell.Nekem nospát írt fel meg fekvést 28 hetesen, mert sokat keményedtem.


17 hetes terhes vagyok. Ma egész éjjel forgott korulottem a szoba, mintha be lettem volna rúgva. Ma reggel is mintha elvesztettem volna az egyensulyom, dullogtem, és szédultem. Megvgayok ijedve. A pici mozog érzem! Mi lehet a baj? Mitol lehet ez?

eddig ez nemfordult elo, már a rosszul sem volta mamiota megmozdult a pici,de az utobbi 2 napban megint hányok reggelente...tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg,szerintem ez természetes.Én van úgy,hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)

Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg, szerintem ez természetes.Én van úgy, hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)
Vérnyomásod, vércukrod rendben? Amúgy én nem gondolom, hogy nagy baj lenne, elõfordul ilyesmi, de ha aggódsz nagyon, menj orvoshoz.
Amúgy nekem tökéletes a vérnyomásom.De a cukromat még nem mérték, lehet, hogy ettõl szédülök néha.:)
A kérdező hozzászólása: Na a vércukromat mindjárt megmérem, de a vérnyomásom kivételesen reggel rendben volt, mert nekem álltalában nagyon alacsony...Azért ilyedtem meg, mert még ez nemfordult elo, h éjjel arra ébredtem volna h forog korulottem a szoba, meg reggel dullogok mint a részegek...de akkor aztmondjátok h ez normális?nemlehet nagy baj?Koszonom a válaszaitokat
Szerintem sincs nagy baj, inkább valamit hiányol a szervezeted. Ha a cukrod, vérnyomásod rendben, akkor estleg folydékhiány? Iszol eleget? Én nem voltam nagy ivó, de mióta terhes vagyok észrevettem, hogyha nem iszok eleget, akkor elkezd fájni a fejem.
A kérdező hozzászólása: A cukrom 6.6, ugyhogy azis rendben...lehetséges h attol szédultem h nagyon sokat alszok?
A kérdező hozzászólása: Inni iszok, nemnagyon figyelem h mennyit, de éjjelente arra ébredek h szomjas vagyok, ezért teszek mindig egy pohár vizet az ágyam mellé
Az alvástól is lehet. Vashiány is okozhatja. Egyébként az ivásról annyit, hogyha arra kelsz, hogy szomjas vagy, az már nem jó! Éppen nemrég olvastam, hogyha valaki szomjas, az már a kiszáradás jele. Nagyon meglepõdtem... Szóval annyit igyál, hogy sose legyél szomjas! :) Inkább többször kevesebbet.
Én anno a lányommal ha a jobb oldalamra fordultam fekve, vagy csak a fejem arra fordítottam ülve, meg ilyenek, már forgott velem a világ. Azt mondták, valószínû, mivel annyira a jobb oldalamon helyezkedett el, valamit nyomott. Hanyatt meg nem tudtam feküdni, mert fájt a csontom, és õ is majd ki ugrott, nem érezte valamiért jól magát. Úgyhogy szinte 20 hetet végig (értsd szó szerint) a bal oldalamon aludtam. Háát, már vártam a szülést. A Panangin vény nélkül kapható tulajdonképp kálium és magnézium. Ezt nyugodtan szedheted. Nekem az valamicskét segített.

17, 4 hetes vagyok. Kb 4-5 napja a hasam aljába egy nap többször is belenyilal vagy szúrkáló érzésem van, mint amikor megjön. Mitől lehet? Ugye nincs semmi baj?

Legjobb válasz: Szia' Hasonló problémával,pont tegnap voltam az orvosomnál,és azt mondta a vizsgálat után,hogy minden rendben van.Valószínû,hogy a baba helyezkedik,és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik,menj el a dokidhoz,hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok

Szia' Hasonló problémával, pont tegnap voltam az orvosomnál, és azt mondta a vizsgálat után, hogy minden rendben van.Valószínû, hogy a baba helyezkedik, és a bélfalban levõ levegõt feszíti a hasfalnak.Ettõl is lehet a szurka-piszka.Azért ha nem múlik, menj el a dokidhoz, hogy megnyugodj!És pihenj amennyit csak tudsz! 18 és fél hetes kismami vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jõvõhét kedden kell majd mennem a dokihoz, majd mondom neki. És megpróbálok többet pihenni. Boldog babavárást!

17 hetes kismami vok! vmitől fáj a medence tájékom, olyan szúró érzés! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes vagyok, és nekem is fáj a medencém, de fõként hátul, a keresztcsontnál, olyan mintha kötött lenne a csípõm, és nehezen akarna bejáratódni. Nekem azt mondták, valószínû becsípõdés, de nem értem, hogy ilyen sokáig lehet-e.

Szia! Én 16 hetes vagyok, és nekem is fáj a medencém, de fõként hátul, a keresztcsontnál, olyan mintha kötött lenne a csípõm, és nehezen akarna bejáratódni. Nekem azt mondták, valószínû becsípõdés, de nem értem, hogy ilyen sokáig lehet-e.
Tágulsz. Nekem is idõrõl-idõre elõjönnek hasonlók, ez azért van, hogy elférjen a baba, késõbb pedig a szülést készíti elõ. 25 hetes kismama

17 hetes terhes vagyok. Tegnap este arra ébredtem fel hogy bekeményedett a hasam. Ez mitől lehet? Mitől van a hasbekeményedés?

Legjobb válasz: A méhed összehúzódását érzed. Ez természetes. Ahogy halad elõre a terhesség egyre többet fogod érezni, fõleg a harmadik harmadban.

A méhed összehúzódását érzed. Ez természetes. Ahogy halad elõre a terhesség egyre többet fogod érezni, fõleg a harmadik harmadban.
A kérdező hozzászólása: minden felé bevolt keményedve, a hasam alján is, oldalt is felül is....
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!Próbálj meg magnéziumot szedni nekem az segített!
Teljesen normális. MagneB6. 22 hetes kismama
Én 3*1 MagneB6-ot szedek, és nagyon ritkán keményedek. 27 hetes kismama

Deréktájba nyilalgatás, nem erősen, de bele bele nyilal, mitől lehet? Köze van a terhességhez? 17 hetes vagyok, és amúgy is sokat fáj a derekam.

Legjobb válasz: Szia! Én 23 hetes terhes vagyok és ha olyan ágyon vagy olyan szögben fekszem akkor nekem is nyilal a derekam,és a farcsontomba. Azt olvastam több helyen is hogy ez a terhesség velejárója,kvázi teljesen normális,mindaddig míg nem társulnak mellé hasgörcsök is...!

Szia! Én 23 hetes terhes vagyok és ha olyan ágyon vagy olyan szögben fekszem akkor nekem is nyilal a derekam, és a farcsontomba. Azt olvastam több helyen is hogy ez a terhesség velejárója, kvázi teljesen normális, mindaddig míg nem társulnak mellé hasgörcsök is...!
Én is derékfájós vagyok, nekem 15-17. hetes koromig fájt a derakam de úgy, mint aki vén reumás öregasszony:-) Azt vettem észre, hogy utána nem jöttek fel a nadrágaim a csípõmre, azaz kezdett tágulni. Egyébként inno reuma kencét használtam, mert valóban alig tudtam kiegyenesedni néha. Aztán elmúlt, azóta szerencsére nem jött vissza. (30 hetes mami)
Az Inno Reumát terhesen elvileg nem szabad használni, legalábbis a leírásban ez áll. Nem hiszem, hogy bajotok lenne belõle, de azért ha van más megoldás, én kihagynám.
elvetéltél, vagy csak tájékozódsz?
A kérdező hozzászólása: érdeklõdök...
Szerintem ritkán vetélhet el valaki ennyi idõsen. Ha nagy a baba baja akkor a szervezet elõbb kilöki magából. Idegeskedés miatt nem a 17. héten megy el egy baba. Valószínûleg annak más oka lehet.
Nincs recept. Ne akarj elvetélni, higgyj a babában és abban hogy maradni akar. A rémhíreket meg se halld, mert akkor végigparázod az egész csodás 9 hónapot. Idegeskedéstõl nekem pl. nem ment el a babó, pedig volt stressz sajna a mhelyen elég.
Ritka eset egyike vagyok.Terhességem 16. hetén hetén elvetéltem.Nem voltak görcseim és nem véreztem.Egyszerûen éjszaka vécézés közben kilökõdött a magzat.Bementünk a kórházba és megmûtöttek.A magzatot elküldték szövettanra.Nem találtak semmi olyat ami miatt történt.

17 hetes kismama vagyok és ma azt vettem észre a bimbó udvaron, hogy sötétbarna kis pöttyök vannak rajta! Ez normális? Nektek is volt ilyen? Mitől lehet? "Kicsit" megijedtem!

Legjobb válasz: szia! Nekem is vannak , ezek a tejmirigyekkel vannak összeköttetésben . Azt jelzik, hogy a cicid is készül az anyaságra!:) Az sem probléma , ha szivárog majd ilyenkor egy kis folyadék. Elõteljnek mondják , de én inkább elõ-elõtejnek hivnám :)) 30 hetes kismami

szia! Nekem is vannak , ezek a tejmirigyekkel vannak összeköttetésben . Azt jelzik, hogy a cicid is készül az anyaságra!:) Az sem probléma , ha szivárog majd ilyenkor egy kis folyadék. Elõteljnek mondják , de én inkább elõ-elõtejnek hivnám :) ) 30 hetes kismami
Igen normális de bevallom én is megijedtem:) )) 20 hetes km Boldog babavárást
Szia, normális, készül a melled a szoptatásra. Én 4 hónapja szültem, de csak 7 hétig tudtam szoptatni, de még mindig látszik.
Az elsõ vagyok. Nyugi, nagy baj nem lehet:) Ezek jelek arra , hogy készül a tested, és ez a jó . Lehet , hogy már hét múlva kifelé fognak állni , ahogy duzzad jobban a melled, végülis nagy út van még elõttetek !:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És az sem baj, hogy ezek a pöttyök befelé "mennek" és nem kifelé? Mert olvastam másoknál, hogy nekik szemölcs szerû, de nekem nem kifelé állnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!