Találatok a következő kifejezésre: 17 hetes és még nem (37 db)

Gondolom az orvos nem adja be amíg nyirokcsomó duzzanata van nehogy rosszul reagáljon az oltásra. Mit nem lehet ezen érteni? Miért kell szegény kérdezõt még ijesztegetni is? A védõnõ kapcsolatban áll az orvossal, és az orvos gondolom elmondta miért nem kapja meg! Nem azért mert nem akarja beadatni! Szerintem menj el ha megteheted egy magán sebész dokihoz és kérd ki a véleményét. A dokid nem írta le a véleményét a sebésznek?
A kérdező hozzászólása: Köszi, lehet az lessz!!!!!!
A kérdező hozzászólása: A nyakán van ez a duzzanat, nem az oltás helye olyan.Még semmilyen oltást nem kapot!!!!!
én most semmit nem értek azt hiszem :) miért nem kapta meg az oltásokat? a duzzanat miatt? honnan veszitek, hogy a bcg-tõl dagadt be a nyakán a nyirokmirigye és nem mástól? meg egyébként is, miért kéne felvágni?
Vidd el orvoshoz, mondd el õszintén, hogy nem kapott oltást, mert lehet, hogy amiatt van. Kívánom neked, hogy minden rendben van, bár én már belebetegedtem volna a lelkiismeretbe a helyedben.. Jobbulást a kicsinek!
Az, hogy semmilyen oltást sem kapott... Ezért megütheted a bokád, keresd fel a gyermekorvosod, hogy a kötelezõ oltásokkal mi a helyzet. Nevében is benne KÖTELEZÕ, ha nem kapja meg a kicsi, akkor a védõnõ fel is jelenthet.(nekem 3hét igazolt- betegség miatt pampogott, hogy mit képzelek...) Ami meg a nyakán van duzzanat, azt is a dokinak kéne ellenõriznie, ha meg nem vészes a duzzanat, akkor ne foglalkozz vele.
nem olyan egyszerû ám. nálunk sincs gyerekorvos, a felnõtt dokihoz kell vinni a piciket. akinek nem tetszik, és van autója elviheti máshová, én viszem is a szomszéd városba járunk gyerekorvoshoz. de akinek nincs kocsija, nem tudja áthordani, a buszjárat is siralmas. fõleg betegen.. és nem is nem tudom hol élünk, Budapesttõl 30 km-re Érd mellett...
Magán gyerekorvos sincs?Mi is vidéken élünk és csak magán gyerekdoki van.Az oltásokat a háziorvos adja be. A kötelezõ oltásokat gyorsan meg kéne kapnia a kicsinek.
A lányom nyirokcsomói még mindig érezhetõek a nyakán, a Bcg oltása nem fakadt ki, nem gyulladt be, mégis szép sorban megkapta az oltásait. Biztos nem akar rosszat a háziorvos, bár nekem fura, hogy nincs külön gyerekorvos. Mivel szabad orvosválasztás van, én lehet keresnék egy gyermekorvost, ha más nem a legközelebbi településen.
A kérdező hozzászólása: Kedves 20.38-as:) Pontosan igy van ahogy leirtad, csak én se vagyok ez miatt a toppon!!!
azt értettük, hogy nem kapta meg, de miért? a duzzanat miatt?
figyelj, ne száz ! jelet írj, hanem arra válaszolj, ha segítséget szeretnél kérni, amit kérdeztek. nem írtad le háromszor. csak annyit, hogy nem kapott oltást...
A kérdező hozzászólása: Bocsànat..BCG oltás.
A kérdező hozzászólása: Nálunk a faluba nincs gyerekorvos, hanem a hàziorvos látja el a babákat is.A védõnõ is tud róla!Ja és igen még nem kapta meg a kötelezõ oltást.De màr leírtam háromszor?!!!!!!
Hogy hogy nem kapott???A 2 3 hónapost mért nem kapta meg?
De a 2 és 3hónapos kötelezõ oltást hogyhogy nem kapta még meg? 3hónapos a kicsi, jövõhéten 4hónapos... már a 3.at kéne kapja??? Egyáltalán picit se fakadt ki a bcg oltása a kicsinek?
Szia! Történt valami?

17+2 hetes kismama vagyok a harmadik babámal és még nem érzem mozogni. Baj lehet?

Legjobb válasz: Nem nincs baj. Én az elsõnél 15 hetesen éreztem, Másodiknál már majdnem 21 hetes voltam. Most a harmadiknál 16 hetesen.

Nem nincs baj. Én az elsõnél 15 hetesen éreztem, Másodiknál már majdnem 21 hetes voltam. Most a harmadiknál 16 hetesen.
Én a kislányomat 18+5 hetesen éreztem meg! 32hkm
Nem, nincs baj. Én a másodikat várom, 17+2 vagyok én is, és én sem éreztem még mozogni. :) A fiamat is valamikor a 18. héten éreztem elõször, de azt is úgy, hogy kinyúltam a kanapén, és nagyon apró rebbenés volt. Nem is voltam biztos benne, hogy õ az. Ráadásul most elöl van a méhlepény, talán emiatt sem érzem még.
én is a 18. után kezdtem érezni a másodikat. nagyon számít, hogy hogyan fekszik a baba, hol van a méhlepény, mennyire aktív és hogy esetleg maradt-e valami rajtad az elõzõ babák után. még van idõd:)
Én a 3.-at a 20. hét körül kezdtem egyértelmûem érezni, rendes rúgásokat a 23. héttõl.
Nekem is 3.baba lesz, most vagyok 24.heten es mostanabsn erzem minden nap tobbszor is. A 20.het korul en is aggodt, hogy miert nem erzem ot, mikor mindenhol azt olvastam, hogy a tobbedik terhrssegnel hamarabb erezni a mozgadokat. Hat en szinte ugyanakkor ereztem mindva harmat, a 20.het utan.

Feleségem 17 hetes és 2 napos iker terhes. Az ultrahangokon minden rendben volt de még nem érzi, hogy mozognak a babák! Mikortól lehet érezni?

Legjobb válasz: Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)

Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)
Szia! Én majdnem 19 hetes voltam, mikor elõször éreztem, de azóta folyamatosan. Nem kell izgulni, olyan bunyók lesznek még odabenn, hogy hajjaj...:) Gratula az ikrekhez!
Én 21+2 hetes vagyok. 18+1 voltam, amikor elõször éreztem õket, de akkor még csak pici, apró "pöckölgetéseket", a hasam két oldalán. Olyan erõsebb, rúgásnak már inkább nevezhetõ mozgást 20+5-tõl érzek, de olyan keveset, hogy Apának még nem is sikerült "elkapni". Szóval ne aggódjatok, rövidesen bejelentkeznek, és egyre jobban érezhetõek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük az infókat!


17 hetes vagyok és még nem érzem a baba mozgásást, pedig vékony vagyok. Ez baj? Mikortól lehet érezni, hogy mozog?

Egyszer-egyszer éreztem valami furcsát, izomrángás szer? dolgot a hasamban, de utána pár napig ismét nem... Illetve én konkrétan a bal oldalamon a köldököm vonalában érzetem, dehát arra nem mozog a baba? vagy tévedek.? Els? terhességem, tapasztalatlan vagyok.

Legjobb válasz: nem baj, én 19-20 hetesen éreztem

nem baj, én 19-20 hetesen éreztem
Én is pont így voltam vele. Tökre paráztam, hogy még nem mozog. 16. héttõl éreztem ilyen buborékos, kartyogósat jobb oldalt felül, de a nõdoki mondta, hogy azok csak a beleim (tök mérges is lettem). Aztán pont múlt hét pénteken (aznap töltöttem be a 18. hetet) éreztem egészen lent, bal oldalt a köldök alatt (kb. a bugyi gumijának a vonalában) ezt az izomrángás szerûséget és az már õ volt! Olyan mérhetetlenül boldog voltam. Azóta minden nap csinálja, egyre többször. Legtöbbször villamoson, metrón, vonaton és lefekvéskor. :) Én is sovány/normál alkatú vagyok (168 cm, 61 kg), úgyhogy remélem te is hamarosan fogod rendesen érezni a picid mozgását. Hihetetlenül csodálatos érzés, néha picit ijesztõ is... férjem csak vasárnap jön haza külföldrõl (2 hétre hagyott magamra), úgyhogy õ csak aznap tudja majd megérezni a mi kis magzatunkat. Olyan izgatott vagyok! :D
Én 16. hét végén éreztem elõször, de a védõnõm nagyon csodálkozott rajta, mert az õ tapasztalata szerint az elsõ terhességnél a 20. hét körül érzik elõször mozogni a babát. Ha te is érezni fogod, akkor nem is lesz kérdés, hogy õ az. Ha egyszer érzed, akkor után már minden nap figyelni, érzeni kell a mozgását.
Nem baj, ráérsz a 20. hétig!
En a 19.hét végén éreztem elõször

Most jövünk az ultrahangról és ott azt mondta a doki elég egyértelmű, hogy fiú . Most vagyok 17. hetes és 2 napos! Az, hogy fiú lesz 100% vagy az is lehet nem látta jó még ilyen fiatalon?

Legjobb válasz: Elméletileg jóllátta már, de nem szabad 100%-ra venni semmit sem , mert nehogy csalódj, de ha ennyire biztos a doki gondolom tudja mit látott. szerintem a következõ uh-n is kérdezzrá, hogy még akkor is mondják mit látnak..és akkor már tuti lehet.

Elméletileg jóllátta már, de nem szabad 100%-ra venni semmit sem , mert nehogy csalódj, de ha ennyire biztos a doki gondolom tudja mit látott. szerintem a következõ uh-n is kérdezzrá, hogy még akkor is mondják mit látnak..és akkor már tuti lehet.
A 4D-s ultrahang elég pontos szokott lenni, de tényleg érdemes a 90-99%-nál megmaradni, amíg meg nem látta a baba a napvilágot. Nekem egyébként a 13. héten, normál ultrahangon mondta a doki, hogy látszik az a kis bizonyos, és lám, 4 és fél éves a fiam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mi annyira kislányra készültünk ! Megdöbbentünk amikor a doki mondta , fiú. Persze az a lényeg , egészséges legyen !!!! Folyamatosan kislányra gondoltunk és kislánnyal is álmodtam . Akik jósoltak nekem , kislány jött ki !
szia...a régi joslatok szerint aki lánnyal álmodik annak fia lesz.és igy forditva
Nekem anno lányt mondtak végig, és megszületett Ádám. Most 36 hetes terhes vagyok, a nõgyógyászom azt mondta fiú (19 hetesen), 4d-s uh. is azt mondták (26 hetesen) de nem merem 100%-ra venni. Amúgy lányt jósoltak és ingáztak nekem is.Majd ha kibújik meglátjuk. A lényeg hogy egészséges legyen!!:)
A kérdező hozzászólása: Hát igen , ennyit a jóslatokról :) Tényleg az a lényeg egészséges legyen ! Hisz nálunk a családban volt Dawn kóros és emiatt el is mentem integrált tesztre , aminek az eredménye még nem jött meg , de az ultrahangon minden szuper volt !!!!
Szia! Én írtam, hogy a 13.héten már látták a kisfiamat. Terhességem elõtt kislányt szerettem volna és nagyon jó volt a 8 hónap, hogy rá tudtam hangolódni arra, hogy kisfiú lesz (elõtte el sem tudtam képzelni). Ma már vissza nem cserélném semmi pénzért. Legyen sok örömötök benne!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ !!!

Nem szoptatok és még nem jött meg. Mikor kellene? 17 hetes a babám.

Az el?z? szülés után hamarabb megjött, most meg nem. Mi a normális, vagy menjek dokihoz?

Legjobb válasz: Nekem szoptatás abbahagyása után két hónappal jött meg.

Nekem szoptatás abbahagyása után két hónappal jött meg.
A kérdező hozzászólása: 7 hetes koráig szoptattam.
Hát akkor lassan menj el orvoshoz, az már két és fél hónapja volt.Nem lehet, hogy babát vársz? :) Menj el orvoshoz, lehet hormonprobléma.
A kérdező hozzászólása: Remélem hogy nem.... Már van 2, és nem szeretnénk többet. Mindenképp elmegyek, és talán egy tesztet is csinálok.

17 hetes kismama vagyok elsö gyermekemet várom és még nem mozdult meg. Ha megmozdul milyen érzés lesz? Már agodom!

Legjobb válasz: Nem kell aggódni, fõleg, ha az orvosod is megnyugtat. Általában középidõben -20.hét körül- kezdi érezni az anyuka a baba mozgását. Persze, lehet egy-két hét eltérés. Az érzést nem tudom leírni, nagyon furcsa, jó érzés.

Nem kell aggódni, fõleg, ha az orvosod is megnyugtat. Általában középidõben -20.hét körül- kezdi érezni az anyuka a baba mozgását. Persze, lehet egy-két hét eltérés. Az érzést nem tudom leírni, nagyon furcsa, jó érzés.
Lehet, hogy már lubickol.Nekem nem volt annyira különleges, meg én nem is stresszeltem magam, ezért azt hittem, hogy bélmozgás, aztán amikor egyre több volt, akkor rájöttem, hogy ezt a kis csajom mûveli..De egyébként nagyon jó érzés!!Fölöslegesen, meg ne aggódj, az orvos úgy is megmondja ha aggódnod kel! 5Hós baba anycija
Ne aggódj! :) Nálad az is normális ha csak a 20.héten érzed elõször! Nagyon-nagyon jó érzés!!!
Még nem vagy elkésve, sok elsõ gyerek csak a 20ik hét körül kezdi érezni! Lehet, hogy buborékolást fogsz érezni, vagy olyan lesz mintha végighúznának a hasadban valamit, vagy egy erõteljes rúgással fog jelentkezni!
Szia! Ne aggódj. Én 19 hetesen éreztem elõször, h mozog a babám. Vagyis akkor fogtam fel, h ez már az, mert már 1 hete ilyen pukkogásokat éreztem a pocimban. Szóval nem kell aggódni. Ritka az, amikor vki már jóval elõbb érzi, és te azért gondolod, h le vagy maradva! Nyugi, fog még úgy gyepálni, h már azt várod kijöjjön! :) elsõ babás 37+4 hkm
Szia! Én nagyon korán éreztem, 16 hetesen. Mikor lefeküdtem aludni, és a hátamon feküdtem, olyan kis buborékszerû érzés volt a hasamban. Nehéz leírni, milyen is valójában. Elõször nem voltam biztos benne, hogy az, de idõrõl-idõre erõsödött és akkor tudtam, hogy az volt már korábban is.
Én 21 hetesen éreztem elõször úgyhogy van még idõd!!Persze attól is függ hogy hol helyezkedik el a méhlepény, ha mellsõ fali akkor késõbb érzed mint az átlag!!
Én is 17 vagyok. A napokban már éreztem ezt-azt, de még mindig nem biztosan és csak akkor, ha nagyon figyelek. Kicsit olyan, mintha levegõbuborék menne a hasadban vagy mintha egy lepke csapkodna a szárnyával odabent. Tényleg bélmozgásra hasonlít, ezért nem is vagyok benne biztos. Dokim azt mondta, mivel vékony vagyok, érezhetem már, de ne ijedjek meg, ha nem. Ha a kezedet fekvõ állapotban az alhasadhoz szorítva tartod és elég kitartó vagy, talán érezhetsz valamit...

17 hetesen a mellem nem no hanem meg osszebb ment, es a hasam is mintha sokkal nagyobb lett volna a multheten, miert lehet ez?

felek mert barnaztam 2 napja de piciket csak.a baratnom azt mondta ez nala is elofordult sokszor nem kell megijedni igaz ez?orvoshoz csak kedden tudnek menni?

Legjobb válasz: Ez tényleg fura, de lehet, hogy csak kevesebbet ettél vagy akár még fogyhattál is... Ez nálam is elõfordult. Viszont a barnázásra én azért figyelnék, ha nagyon nyugtalan lennél, akkor ne várj keddig, irány a kórházi ügyelet. Ott is megnézik a picit, hogy minden rendben van-e. Ez is mindenkinél más, van aki szinte végig barnázik és semmi probléma, másoknál már egyszeri után is bajok adódhatnak. Ezt sose lehet tudni...

Ez tényleg fura, de lehet, hogy csak kevesebbet ettél vagy akár még fogyhattál is... Ez nálam is elõfordult. Viszont a barnázásra én azért figyelnék, ha nagyon nyugtalan lennél, akkor ne várj keddig, irány a kórházi ügyelet. Ott is megnézik a picit, hogy minden rendben van-e. Ez is mindenkinél más, van aki szinte végig barnázik és semmi probléma, másoknál már egyszeri után is bajok adódhatnak. Ezt sose lehet tudni...
Szia! Hát orvoshoz azért mindenképpen menjél el, hogy legalább megnézzen UH-n.Igyál addig is palástfûteát éhgyomorra fél csészével, a többit kortyolgatva egész nap, és ne legyen olyan erõs a tea!Lehet csak egy pici ér repedt meg, de sose lehet tudni, erre csak a doki tud magyarázatot adni!Addig is feküdjél és ne csinálj semmi megeröltetõt! További jó egészséget!

Hányadik héttől lesz állandó a mozgás? 17 hetes vagyok, és még nem érzek semmit! Normális ez?

Legjobb válasz: Én csak a 20. héten éreztem elõször egy kis mozgást. Pici nyomás volt a hasam alján. Utána már rendszeresen éreztem és egyre jobban. Teljesen normális, hogy még nem érzed.

Én csak a 20. héten éreztem elõször egy kis mozgást. Pici nyomás volt a hasam alján. Utána már rendszeresen éreztem és egyre jobban. Teljesen normális, hogy még nem érzed.
Szia! Igaza van az elsõ hozzászólónak.Normális, hogy még nem érzel semmit.Fõleg ha elsõ babás vagy. Nálam is a 20. hét környékén vált rendszeressé a mozgás.Addig csak kis buborékokat éreztem a 18. héttõl. Most már ott tartok, hogy szinte "állandóan" mocorog.Szoktam is magamtól kérdezni, hogy mikor alszik?Boldog babavárást kívánok! 31 hetes
Pár nappal ezelõtt én is feltettem ezt a kérdést, mert a 18. hétben vagyok, és nem érzem még a babámat. Engem is megnyugtattak, hogy nem mindenki érzi még ilyenkor, leginkább a 19-20 héttõl lehet tényleg érezni a mozgását. Én is féltem, bár az Uh-n minden oké volt és mozgott is szépen, de még mindig nem érzem én sem. Holnap lépek a 19. hétbe.
Én is csak a 20. héttõl éreztem az elsõ babámat. Még nagyon kicsi, csak azok érzik ilyenkor, akik tudják, hogy mit kell érezni. :-)
Szia! Az orvosom szerint teljesen változó, hogy ki mikor érez elõszõr magzatmozgást. Én már a 14. héten éreztem hogy valami mocorog. Boldog babavárást! 25 hetes km

Egy kicsit el vagyok keseredve.17 hetes vagyok, első babás és még nem érzem a babóca mozgását. A placenta mellső falon van és egy pici zsírréteg is van a pocimon. Lehet hogy ezért nem éreztem még?

Mindenki azt kérdezi, hogy megmozdult-e már. És amikor azt válaszolom, hogy még nem éreztem, akkor visszakérdeznek, hogyhogy még nem, pedig már ideje lenne.

Legjobb válasz: Az elsõ kisbabás mamák nem érzik ilyen hamar, csak 19-22 hét között. Szóval ne izgulj,én a 20 héten éreztem biztosan.

Az elsõ kisbabás mamák nem érzik ilyen hamar, csak 19-22 hét között. Szóval ne izgulj, én a 20 héten éreztem biztosan.
dehogy késtél le.... ez hülyeség. Én 16 hetesen éreztem elõször. De ez nem jelent semmit. Ha meg mellsõ falon van a placenta és van egy kis felesleg, akkor elõfordúl, hogy nehezebben érzed majd meg, de nyugi, majd megfogod érezni :) Én amikor voltunk pl. 4D UH-n és a gerincem felé rugdosott a babánk, akkor azt nem is éreztem mivel befelé rugdosott. Lehet nálad is ezt gyakorolja többet. minden jót. 6 és fél hós kisfiú anyukája
Ez nem csak az elsõbabásoknál fordul elõ. Én most várom a másodikat, és akármennyire is figyelgettem a 21. héten éreztem elõször úgy, hogy biztos voltam benne, hogy Õ az. Elõtte a 20 héten mintha éreztem volna, de az más is lehetett. Úgyhogy ne aggódj! Boldog babavárást!
Ne aggódj! Én a 20.héten éreztem elõször a babám és nem volt zsírréteg a hasamon.
Nemsokára már fogod érezni, ne aggódj4
Jaj ugyanez volt velem! Nekem még a pocakomat is hiànyoltàk a 15-18 héten...... söt , mindig riogattak, hogy a baba nem mozdult stb. Sokat is sirtam feleslegesen.Elöször nekem a 18 héten mozdult meg, egy este, utàna egész 2 hétig szünetelt. Majd akkor se rendszeresen . 24. héttöl éreztem eröteljesen. Most a 29 hétben érzem, de gyengébben:) Ne aggod tul magad
Tolem is mindenki azt kérdezte, érzem-e már, én meg rendesen meg voltam ijedve, hogy én bizony nem, sot azt sem tudom, mit kell éreznem. De mi mást kérdezzenek? Az elso babát, azt mondják, tényleg késobb érzi az anyuka. En a 20. héten éreztem eloszor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és megnyugtató válaszokat! Mindenkinek szép és boldog babavárást
Szia. Ne aggódjál nincs baj. Nekem is az elsõ babám és úgy igazán csak 22hetesen éreztem a babóm. Nekem is mellsõ fali lepényem van és hát felesleg is van a pocimon. Hamarosan te is fogod érezni. Szép babavárást.24hetes babás.
utolso vagyok: késobb se ijedj majd meg, ha egyik nap lustább lesz, másik nap aktívabb, vagy rendszertelen a mozgása, csak mozogjon. Neki sem egyformák a napjai, pihen is néha.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!