Találatok a következő kifejezésre: 17 évesen még tejfogam (5 db)

17 éves leszek és még van két tejfogam. Ez normális?

A két fels? szemfogam még mindig megvan, de még csak meg sem moccan egyik sem. Igaz, ép és egészséges fogaim vannak, egy sem lyukas vagy tömött. De ennyi id?sen azért már maradandó fogaim kellene hogy legyenek, nem?

Legjobb válasz: 24 éves vagyok 3 tejfoggal. A nagyapám 68 évesen halt meg, két tejfoga még mindig volt. Szerintem genetika-függõ. De nem hinném, hogy nem normális. Legutóbb 21 évesen esett ki egy tejfogam, már a helyére nõtt a csontfog, de azért eléggé vicces volt magyarázkodni, miért is van a felsõ bal 3-as helyén egy lyuk, és nem, nem verekedtem össze senkivel :D

24 éves vagyok 3 tejfoggal. A nagyapám 68 évesen halt meg, két tejfoga még mindig volt. Szerintem genetika-függõ. De nem hinném, hogy nem normális. Legutóbb 21 évesen esett ki egy tejfogam, már a helyére nõtt a csontfog, de azért eléggé vicces volt magyarázkodni, miért is van a felsõ bal 3-as helyén egy lyuk, és nem, nem verekedtem össze senkivel :D
Csináltatni kell röntgent, hogy megvannak-e a csontban a maradandó fogaid. Nekem sem nõttek ki maguktól, fogszabályozóval és egy kisebb szájsebészeti mûtéttel azonban sorba lehet õket állítani. Az azonban semmiképp sem jó, ha a csontban maradnak, mert gyakran felszívódnak tõlük a többi frontfogak gyökerei. És a retineált/ impaktált szemfog viszonylag "gyakori", a csírahiányos szemfog már annál ritkább. Szóval valószínûleg neked is a fogszabályozás a megoldás.
21 vagyok 6 tejfoggal. asszem nyertem XD amúgy tényleg genetika, szóval nyugi, az unokabátyám pl. 33, és még van neki 2 :D
A kérdező hozzászólása: huh akkor jó:D mondjuk családban tudtommal másnak nincs ilyen, de legalább nem vagyok egyedi eset:P
21 vagyok és még van egy tejfogam, a másik tavalyelõtt esett ki :D
Szerintem azért érdemes elmenni egy fogorvoshoz megnézetni. Ha nincs velük probléma, úgysem csinál velük semmit, de egy röntgent nem árt csináltatni, mert lehet azért maradtak a tejfogak, mert nincs csont fog, vagy rossz felé nõ, rosszul helyezkedik el, ez pedig komoly problémákat okozhat majd esztétikailag, és egészségügyileg egyaránt. Unokaöcsémnek kihúzták az egyik tejfogát ezért 15 éves korában. Még most is van neki 2, de azokkal nem volt probléma. A másikat azért húzták ki, mert ferdén nõtt volna a csontfog, és tolta szét a többit, de nem lökte ki a tejfogat, és fájdalmat sem nagyon okozott, lényeg hogy ezt meg kellett oldani. (Utána fogszabályzót kapott)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) akkor asszem elmegyek röntgenre.

17 évesen lehet még tejfogam?

Reggeli közben félig kijött a fogam, a rágás közben, ez tejfog lehet vagy már csont fog és ilyen könnyenkiesett?

Legjobb válasz: Lehet! Ritka, de lehet. Ha nem fáj, ne aggódj! Nekem 15 évesen húzták ki kényszerbõl az utolsó sziklaszilárdan álló tejfogamat. Ki tudja meddig maradt volna még ott ha nem húzzák ki. Ne aggódj :)

Lehet! Ritka, de lehet. Ha nem fáj, ne aggódj! Nekem 15 évesen húzták ki kényszerbõl az utolsó sziklaszilárdan álló tejfogamat. Ki tudja meddig maradt volna még ott ha nem húzzák ki. Ne aggódj :)
Lehet tejfogad. Én 25 vagyok, s nekem van 2. (Röntgen is kimutatta, hogy nem vasfog, nincs gyökere). Ismerek olyat, akinek 40évesen van még egy tejfoga:)
Lehetséges. Én is 17 vagyok, nekem még 4 tejfogam van, és hátul a kis örlõfogaim most kezdtek csak el nõni... Fogorvos is nézte, azt mondta, ilyet még nem látott. Abszolút nem is mozognak, semmi jelét nem adják, hogy ki akarnak esni, pedig tejfogak.
Tényleg lehetséges. Én 18 leszek nekem is hatul majdnem összes örlöfogam meg tejfog, és ki sem akarnak jönni. Nekem majdnem egyik tejfogam sem akart kiesni, fogorvos húzkalta ki öket.
én 16 és fél vagyok és még van 8 tejfogam:D
Az az igazsag hogy most a 21 ik szazadban nagyon odafigyelunk a fogainkra mert ertekesek, es regebb a tejfogak hamarabb romlottak ezert hamarabb is kiestek most a tejfogr is nagyon vigyazunk ezert sokkal eksobre esnek ki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tejfog volt, már kiesett és nõ helyette a maradandó fog:)
Nekem az egyik metszõ fogam tejfog. A drága csontfogam lusta volt kinyomni inkább kinõtt hátul az 5ös mellett amit szépen kinyomott a helyérõl az ki is lyukadt. 5ös fogamat most majd kihúzzák a hátra kinõtt fogamra meg tesznek 5ös koronát. A fogdoki azt mondta h ilyet még nem látott csak nézte a szám :D ja és hozzátette h vigyázzak a tejfogamra.A tejfogam hálisten még teljesen egészséges remélem velem marad még nagyon sokáig :) ) 18 L

Lehetséges, hogy 17 évesen van még tejfogam?

Elkezdett mozogni az egyik fogam, egy maradandó fog csak úgy nem tud mozogni. Nem emlékszek rá, hogy minden fogam kiesett volna. Ha mégis maradandó, akkor mér mozog?Ha tejfog, akkor lesz helyette másik, vagy kiesik, és nem lesz másik, mivel már nem kisgyerek vagyok, vagy ez így hülyeség?:)

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? MAjd a fogorvos megmondja! Apukámnak 59évesen még mindig van EGY tejfoga (szemfog), kettõ volt neki de vagy két éve kitört az egyik.

Miért ne lehetne? MAjd a fogorvos megmondja! Apukámnak 59évesen még mindig van EGY tejfoga (szemfog), kettõ volt neki de vagy két éve kitört az egyik.
Ha aggódsz, menj el fogorvoshoz, hogy mondja meg. De amúgy simán lehetséges, anyukámnak 35 évesen esett ki az utolsó:)
Ne izgulj, egy közeli ismerõsömnek 35 évesen az elülsõ felsõ metszõfogai mind tejfogak. Vigyáz is rájuk nagyon, mert a röntgen szerint nincs alattuk csontfog. Mozogni viszont csak akkor szokott elkezdeni, hogyha van alatta másik, ami növésnek indult, és az most tolja kifelé a tejfogat.
Nekem is volt még 22 évesen. Ez úgy lehet, hogy nincs alatta állandó fog. Egy fogorvosi röntgen azonnal megmutatja.
Persze, hogy lehet... Nekem most 17 évesen még 4(!) tejfogam van és nem is mozog egyik sem.
17 vagyok és még nekem is van 1 db.
Persze!!! ÉN is azt hittem hogy nem és kiderült hogy volt kettõ is csak nem tudott kiesni mondjuk én 14 vok. De a 17 évessen se gáz ugy tudom.
persze h lehet, nekem pl. 16 évesen volt még
nekem is van még tejfogam 32 évesen, szerintem is lehet még neked is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De nekem mozog, így kifog esni, csak nem lenne túl elõnyös, ha nem nõne másik, mert elõl van:s
Nekem is van elõl 2 tejfogam.28 éves vagyok.A dokim azt mondta, hogy ugyanannyi esélye van, hogy megmarad mint a többinek...


Még amikor 7 éves voltam betömettem a tejfogamat, azóta kiesett a tömés, de még nem esett ki a fog pedig már 17 éves vagyok. Ki fog esni magától vagy elmenjek fogorvoshoz?

Azután hogy betömte a fogorvos kb. fél évig volt bent a tömés a fogamba ezután kiesett. Nem tömetettem be újból, amikor iskolai fogászaton voltunk akkor se tömte be a fogorvos. Azóta törtek le bel?le darabok, a lyuk egyre nagyobb és rohadtabb lett. Mozgatom, de nem akar kiesni. Ilyenkor elkell mennem a fogorvoshoz, hogy kihúzza, vagy várjak még és kiesik majd magától?

Legjobb válasz: Menj el fogorvoshoz, mert az is elképzelhetõ, hogy nincs alatta csontfogad, ha ennyi ideig nem esett ki. Biztosat csak õ fog tudni mondani.

Menj el fogorvoshoz, mert az is elképzelhetõ, hogy nincs alatta csontfogad, ha ennyi ideig nem esett ki. Biztosat csak õ fog tudni mondani.
A kérdező hozzászólása: Az lehet hogy nincs alatta csontfogam mert fent is volt egy olyan fogam ami sokáig nem esett ki és sajnos nem nõtt helyette másik. Köszi a választ akkor majd elmegyek a fogorvoshoz.

Még mindig nem esett ki a hátsó tejfogam pedig már elmúltam 17 éves. Mit lehetne csinálni?

Amikor 7 éves lehetten betömte a fogorvos és rá kb. 1 évre kiesett a tömés de nem mentem el betömetni újra. Már a fogam bels? fele és a közepe hiányzik, a maradék teljesen fekete és rohadt. Attól félek, hogy azért nem esett még ki, mert nincs alatta másik fog és ha elmennék fogorvoshoz, kihúzná a fogat és nem lenne ott fogam. (Fent is volt egy tejfogam amit a fogorvos húzott ki és azóta se n?tt a helyére csontfog.) Ha elmennék a fogorvoshoz szerintetek mit tudna csinálni vele?

Legjobb válasz: Elsõ körben csináltass egy panoráma röntgent, fizetõs helyen 2800 Ft szokott lenni, azon látszik hogy nõ e alatta a másik fog, vagy nem :)

Elsõ körben csináltass egy panoráma röntgent, fizetõs helyen 2800 Ft szokott lenni, azon látszik hogy nõ e alatta a másik fog, vagy nem :)
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál! Azt elfelejtettem írni, hogy fáj is a fogam úgyhogy valószínû mindenképpen kihúznák, nem?
Hátsó fogaknak nincs tejfog megfelelõjük, ott rögtön a csontfog nõ. mennyire van hátul? ezt sokan nem tudják, nekem is nagyon fiatalon húzták ki és akkor derült ki. menj el fogdokihoz és kérdezd meg, ha fáj az nagyon nem jó
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a leghátsó fogak rögtön csontfogként nõnek ki, de ez biztos, hogy tejfog, mert a másik felén ugyan ez a fogam kiesett még úgy 3 évvel ezelõtt.
én 20 vagyok és az egyik tejfogam még most sem esett ki. A röntgenbõl kiderült, hogy alatta van a másik fog. Fogszabályzással lehúzza a doki onnét és a többit is helyrerakja ami nincs a helyén.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!