Találatok a következő kifejezésre: 17 évesen fogamzásgátlót szedni (7 db)

Nem az.
A fogamzásgátlók általános mellékhatásai: hányinger, fejfájás, ingerültség, szédülés, súlyváltozás. Szerintem 17 évesen ráérsz még ezeket a tüneteket megszokni... :)
A barátodtól önzõség hogy azt akar szedetni veled... Tele van hormonokkal az hagyján hogy a vízbõl sem lehet kitisztítani... Nem egészséges!!! Nekem sosem engedné a párom - ha még akarnám is - hogy szedjek.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Az a fiú a ****, amelyik a gumi miatt vinnyog és hülye kifogásokkal áll elõ miatta. Érdekes módon nekem és sokaknak másoknak sincs semmi baja vele. És én sem hagynám, hogy a párom fogamzásgátlózzon, szintén a fent említett okok miatt - plusz arról nem is szólva, hogy az fg. még ráadásul vágycsökkenést is szokott okozni, és akkor meg már eleve megette a fene az egészet.
Az az önzõség ha barátod akar rávenni, ne tedd tönkre a hormonrendszered senki kedvéért, ott az óvszer
Hmm. Hát akkor ellehet rajta gondolkozni, mert ugye akkor nem egy futó kapcsolat. DEEE... azért fiatal vagy még, meg aztán nem is oly egészséges, ahogy mások is írják. Nekem több éves kapcsolatom van, de nem szedek gyógyszert. Idõsebb is vagyok.
A kérdező hozzászólása: lassan 3 éve járunk
Én nem is engedném a barátnõmnek, hogy ilyesmit szedjen. Összességében kevesebb kellemetlenség felhúzni egy gumit, mint szétbarmolni a szervezetét. Igen, akárhogyan is istenítik, hogy mennyire ártalmatlan szer, azért elég csúnyán, van, hogy maradandóan is megkavarja a szervezetet.
Ha pasi vagy akkor eléggé.
Nem onzoseg egyaltalan, teljesen ertheto a reszedrol. De azt azert javasolnam, hogy keress fel egy nogyogyaszt, hogy megvitassatok a lehetseges vedekezesi modokat, mert az, hogy 'kihuzza mielott elmegy' egyaltalan nem biztonsagos. A gumi az ok, de ott is azert van egy-ket dolog amit nem art tudni. Pl lejarati ido. Utana konnyen szakad. Es mindig legyen nalad is, mert ilyen teren a fiuk hajlamosak linkeskedni, ha mar teged akar ravenni, hogy szedd a bogyot. Amugy meg en ketszer kezdtem el szedni, mindketszer hiztam 10kg-t, idegbajos es depresszios voltam, es a venaimmal is gondok lettek tole. Bar a mellekhatasok mindenkinel masok. De az tuti, hogy 17 evesen NE TEDD.
Mióta vagytok együtt? Ha nemrég, akkor miért kér ilyen dolgot.. lehet éppen elkezded szedni, aztán vége lesz a dolognak.. majd szedheted a semmiért, mert aztán nem lesz xy idõre pasid. /persze ezek feltevések, de ilyen korban, nem jellemzõ az, hogy mostantól örökké együtt. persze nem lehetetlen/ szóval azt akarom mondani, hogy csak akkor szedj, ha már jópár éve vagytok együtt!!! nem 2-3 hónapja.
Ha akarod, akkor szedd. De ne azert, mert a baratod rabeszelt! Ennek csakis a te dontesednek kell lennie, a te szervezetedrol van szo!
Kell
Kell szülõi beleegyezés.
Nekem felírta az nõgyógyász, kaptam receptet és mehettem a gyógyszertárba. Nem emlékszem, hogy kellett volna.
16 évesen gyönyörû vagy.

17 éves vagyok, a gumin kívül (amit nem szeretünk a párommal) milyen fogamzásgátlót lehetne szedni recept nélkül?

Legjobb válasz: 17 évesen lehetne annyi eszetek, hogy gumiban keféltek. Értem én, persze...örökké együtt, soha más, meghalnék meg miegyéb. De szerinted õ az utolsó akivel kaffantasz? Hát semmitõl nem féltek? Nem terhességre gondolok, hanem betegségre. Elég csak egy HPV és örök életedre retteghetsz, hogy mekkora esélyed van arra, hogy kialakuljon benned egy méhnyakrák. És az a baj, hogy simán vágja rá az ember, hogy "mekkeldöglenivalamibe'" csak ez akkor nem jön fel emlékként, amikor 36 évesen 2 kisgyerek anyukájaként azt mondják, hogy elõrehaladott stádiumú, gyors lefolyású... és 9-12 heted van hátra. Akkor már kevés a "miértén"... Szóval a gumit most kell felhúzni, és ne mondd, hogy abban nem érzek semmit, meg az összes bullshit. Mert amikor rád dobják a földet anyádék, onnan már nincs több kufirc.

17 évesen lehetne annyi eszetek, hogy gumiban keféltek. Értem én, persze...örökké együtt, soha más, meghalnék meg miegyéb. De szerinted õ az utolsó akivel kaffantasz? Hát semmitõl nem féltek? Nem terhességre gondolok, hanem betegségre. Elég csak egy HPV és örök életedre retteghetsz, hogy mekkora esélyed van arra, hogy kialakuljon benned egy méhnyakrák. És az a baj, hogy simán vágja rá az ember, hogy "mekkeldöglenivalamibe'" csak ez akkor nem jön fel emlékként, amikor 36 évesen 2 kisgyerek anyukájaként azt mondják, hogy elõrehaladott stádiumú, gyors lefolyású... és 9-12 heted van hátra. Akkor már kevés a "miértén"... Szóval a gumit most kell felhúzni, és ne mondd, hogy abban nem érzek semmit, meg az összes bullshit. Mert amikor rád dobják a földet anyádék, onnan már nincs több kufirc.
egy pohár citromleves jeges víz
Semmilyet - szerencsére. Helyi hatású fogamzásgátló módszerek vannak (pesszárium, krém, kúp), de ezek megbízatósága nem túl jó.
Kenjed be a párod farkát erõs pistával és nézd ahogy kéjes vigyorral a száján sûrûn k.anyázva rohangál a lakásban !
Olyan, ami megfelelõ védelmet nyújt, nincs. Használjatok óvszert, nem olyan szar az. Nem értem mi ez a nagy rinyálás miatta manapság.

Érdemes fogamzásgátlót szednem? Barátom arra kért, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert nem szereti a gumit, meg nem jó neki azzal.17 éves vagyok. Milyen következményei lehetnének a fogamzásgátlónak?

Mennyi ideig kellene szedni a fogamzásgátlót, hogy lehessen csinálni gumi nélkül?

Legjobb válasz: Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.

Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.
az a következménye, h szebb lesz a bõröd, nem fog fájni, amikor megjön, kevesebb vérrel fog járni, és ami a legfontosabb, nem leszel terhes.. de a barátodnak még 1 hónapig el kell viselnie a gumit, mert a tabi se hat mindjárt.. legalabbis, érdemes kivárni az 1. hónapot.. és inkább ez, mint h bedõlj a megszakitásos " védekezésnek "..
Szerintem 17 évesen nyugodtan szedhetsz, feltéve, ha te is szeretnél, nem csak a barátod kérésére teszed. A mai fogamzásgátlók szedése teljesen biztonságos, én 1 éve szedem, semmi bajom nincs tõle. Természetesen ha rendes a dokid akkor elküld vérvételre is, megvizsgál, és annak alapján írja fel a neked megfelelõt. A 15.szem tabletta után a védettség kialakul.
nem
Ezt szerintem neked kellene eldöntened. Mi amúgy 3 gumit szakítottunk ki 1 hónap alatt és még nem is a silány fajtából (durex), tehát ajánlanám biztonságérzet szempontjából. A mellékhatásokat elfogja regélni a nõgyógyász. Amúgy már elsõ nap hat, ha a ciklus elsõ napján kezded el szedni, de meg szokták várni vele az 1 hónapot. Általában lerövidül a ciklus 3-4 naposra és a görcsök is megszûnnek.
Hát...nézd...Csak akkor szedj tabit, ha te is szeretnéd. CSAKIS azért, mert a barátod azt szeretné, sztem még 17évesen ne kezdd el. Persze ha te is szeretnéd, akk miért ne? Én 18évesen kezdtem el szedni. Ja és nyugi, semmilyen következménye nem lesz. annyi h nem leszel terhes :p
tudhatnád, h semmit nem ér, h 10 évig szedted, annak nem maradnak ugymond.. nyomai. ahogy nem szeded, lehetsz terhes. de az is hülyeség volt, h csak 1 hónapokat tartottál, mint szünetet, mert legalabb fél évet kell.. csodálom, h ezt nem emlitette az orvosod. igy nem is csoda, h gond lett.. az hatalmas löket a petefészkeidnek.
Én is fogamzásgátlót szedek, és szerintem odfigyelt szedés mellett biztonságosabb mint az óvszer, mert nincs "hibalehetõség", minthogy elkap a hév és nem húzzátok fel, vagy elszakad, lecsúszik, kifolyik a sperma, mittudomén. Nekem a negatív mellékhatások közül csak a hangulatváltozás jött, nyûgösebb, hisztisebb vagyok néha, könnyebben elsírom magam, de azért nem komoly. Viszont nõtt tõle a mellem, a biztonságérzettõl nõtt a libidóm, egyáltalán nem fáj a menzesz, sokkal kevesebb a vér, és órára pontosan beállt. Én ajánlom :) Azért azt hozzá kell tenni, hogy csak komoly kapcsolatban van értelme, mert egy hónap mire hatni kezd kb, és az sem tesz jót a szervezetednek hogy szeded egykét hónapig aztán abbahagyod aztán egy hónap múlva megint el akarod kezdeni. Ráadásul a nemibetegségektõl sem véd, úgyhogy ha ismeretlennel csinálod, használj óvszert. És tényleg csak akkor szedd, ha te is akarod. Ja, fontos: OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT. Baromi hosszú, de bogarászd végig, mert rengeteg fontos infó van benne, és az itt feltett kérdések nagy részére is választ ad. Nekem am felírták szülõi engedély nélkül is. 16/L
A legutóbbi válaszolóval értek egyet! Viszont egy fentebbi választ igen erõteljesen cáfolnék: 10 éve szedtem a gyógyszert, és besokallt a szervezetem a hormontípusra (vérezgetni kezdtem, ha kell, ha nem). 1 hónapra abba kellett hagynom, hogy tisztuljon a szervezetem. Azután újra el kezdtem szedni, elsõ levél után (a "gyógyszermentes" napokban), együtt voltam a barátommal, 2 napra rá megjött a megvonásos vérzésem, de csak 2 nap volt és elég silányka...Elmentem a dokihoz, mondta ez a gyógyszer sem tökéletes úgy néz ki, ne szedjem tovább, kapok másikat...Tehát megint kb 1 hónap semmi...közben voltam együtt megint a barátommal, de védekezés hiányában hüvelyi érintkezést mellõztük. 2-3 hét múlva elkezdtem furcsán érezni magam stb. Aztán gyanakodtam...terhességi tesztet vettem, pozítiv lett, vizsgálat után kiderült 5 hetes terhes vagyok! TEhát ennyit arról, hogy az elsõ nap meg az elsõ hét, na meg az is, hogy az elsõ levél után már védett vagy...az hogy elõtte 10 évig szedtem, még annak sem maradtak semminemû nyomai! A mai fogamzásgátló tabletták alacsony hormontartalmúak, ezelõtt 10 éve azt mondta az orvos 1 hónap és már véd, de ajánlatos a következõ levelet is kb félig beszedni, akkor már biztonságról beszélünk!
Ne azért szedj fogamzásgátlót, mert a barátod azt akarja... De marhára utálom az ilyen önzõ pasikat. Fogadok ha neki kellene szedni, akkor foggal körömmel tiltakozna... Nah mindegy. Elõnyei: - bármikor szexelhettek, nem kell gumiért rohangálni, ha épp nincs otthon - ha sokszor vagytok együtt, akkor olcsóbb - a legbiztonságosabb fogamzásgátló eszköz (ha az elkötést nem nézzük:D) - beléd élvezhet a párod, nincs para, hogy kiszakad, vagy véletlen odafolyik vmi... - ha szerencséd van szebb lesz a bõröd tõle - ha szerencséd van kicsit nõhet a melled is - rövidebb és kevesebb menzesz, kisebb fájdalommal Hátrányai: - trombózis kockázatát jelentõsen megnöveli, épp ezért cigivel együtt nem szabad szedni! - gyakori mellékhatások (amiket itt az oldalon is rendszeresen olvashatsz): hányinger, libidócsökkenés, hízás, fejfájás, rossz közérzet, ingerlékenység, közti vérzés, nagyobb hajlam a fertõzésekre. Ezek mellett persze még kismillió mellékhatása lehet, de ezek a leggyakoribbak. - a szedés után nem biztos, hogy helyreáll a peteérés. Ezen általában doki segíthet, de nem minden esetben... - minden nap idõben be kell szedni, nem szabad kimaradnia. Ha mégis kimarad, akkor kiegészítõ védekezés kell. Ha a tabletta mellett döntesz, akkor keress fel egy megbízható orvost. Ha nem akar megvizsgálni, csak felírja, akkor hagyd ott. Rákszûrés és vérvétel mindenféleképp kell, ha a családban volt trombózisos, akkor ilyen hajlamot is vizsgálnak. A doki hasraütésszerûen ír fel gyógyszert, mivel az eredményeidbõl csak azt látja, hogy szedhetsz-e tablettát. Tippel, és vagy bejön, vagy nem. Ha mellékhatások jelentkeznek, akkor megint elmész, és ír másikat. Alaposan olvasd el a betegtájékoztatót!!! A legtöbb dolog le van benne írva. Ha mégsem találsz választ vmire, akkor az ORVOST kérdezd meg, ne itt írj ki kérdést.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
Ha már beállt a menzeszed akkor nyugodtan szedhetsz fogamzásgátlót. Elõtte ki kell, hogy vizsgáljon az orvos, csak így írhat(na) fel. Általában 1 hónapig kell szedni, de a betegtájékoztatóban minden benne van. Nem kell szülõi beleegyezés, de azért jó ha tudnak róla, meg hát nem éppen pénztárcakímélõ. Olyan 3000-9000 között mozog az ára. Én Nuvaringet használok (hüvelygyûrû), ez 9100 három hónapra. A Mercilon is 9000 körül volt, de azt már nem szedem, mert nekem nem jött be. A többirõl nem nagyon tudok nyilatkozni, de neten utána tudsz olvasni. Remélem segítettem. 20N
a tabitól nem lehetsz terhes.. max. a védekezés nélküli szextõl.. amugy én 2 évig szedtem, és nem lettem az.
A kérdező hozzászólása: igazából nekem is jobb gumi nélkül, de mégis félek, h nem e lehetek a tabitól véletlen terhes. ha pl elmegy bennem
bocsi, szerintem önzõ a barátod, hogy azért akarja, hogy tablettát szedj, mert neki derogál a gumi... de te tudod. én azért kezdtem el szedni, mert én akartam, és nem azért, mert valaha is kért rá a barátom. neki a gumi is megfelelt. egyébként 17 évesen már nem feltétlen kell szülõi beleegyezés, legalábbis nekem sosem kérdezték, ott van e anyukám:) én is ennyi idõsen kezdtem el szedni. negatív hatásai nálam ezek voltak: iszonyú ingerült voltam 2 hónapig. egyébként más nem. de lehetnek vérzési rendellenességek, lehet, hogy a szervezeted nem bírja... de ez úgyis rajta lesz a használati utasításon. nálam jótékony volt, hogy nõttek a melleim, kevesebb pattanásom van sokkal, rövid a vérzésem, és nem is fáj annyira. novynette-t szedek, és 3 havi adag 6500 ft körül van, de sokszor függ gyógyszertártól is.
ne az árát nézd.. nem ezen kell spórolni.. amugy az enyém a legujabb fajtából való, yaz, 10 euró volt 1 hónapra. a mercilon meg kb. 5 euró volt, 1 hónapra. de mercilont még 2 éve szedtem, de a yaz-nek sztem azóta nem változott az ára.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) még 1 olyan kérdésem lenne, hogy milyen árba vannak átlagban?
Ez a gyógyszertõl függ. De mindint meg fogsz tidni a dokitól, ill. a gyógyszer tájékoztatójában :)
A kérdező hozzászólása: és ha eltelt x idõ akk utána el is élvezhet bennem? meg mennyi az esélye a terhességnek?
A kérdező hozzászólása: és kell szülõi beleegyezés?? vagy vmi?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! hasznosak:)

17 évesen "jó ötlet" fogamzásgátlót szedni?

Iszonyatosan görcsölök mindegy egyes hónapban,a menstruációm 1.napján.Akármilyen gyógyszert veszek be,akkor is 4-5 óra hosszát szenvedek folyamatosan.Januárban voltunk nőgyógyásznál,ő azt ajánlotta,hogy gondolkozzak el a gyógyszer szedésén. Viszont én rettegek tőle,mert rengeteg "rémtörténetet" halottam/olvastam már róla.Meghízhatok tőle,serkenti a szőrnövekedést,pattanásos bőr,stb.Bár sokan azt mondják,hogy már nem 20 évvel ezelőtt van,ma már vannak alacsony hormontartalmú készítmények is,amik már nem járnak ilyen mellékhatásokkal.Na meg mindenkire másképpen hat.. Na meg egyáltalán "szennyezni" félek a szervezetemet,hormonok,stb.. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia : ) Nem kell félned a tabletta szedésétõl, fõleg hogyha doki ajánlotta. Én 15 voltam, mikor elkezdtem szedni, nem híztam, nem szõrösödtem, és a pattanásaimat kordában tartotta, a menstruációs fájdalmat csökkentette és a vérzés is kisebb mennyiségû, mint tabletta szedése elõtt volt. Én is csak javasolni tudom !

Szia : ) Nem kell félned a tabletta szedésétõl, fõleg hogyha doki ajánlotta. Én 15 voltam, mikor elkezdtem szedni, nem híztam, nem szõrösödtem, és a pattanásaimat kordában tartotta, a menstruációs fájdalmat csökkentette és a vérzés is kisebb mennyiségû, mint tabletta szedése elõtt volt. Én is csak javasolni tudom !
Én nem kezdeném el a helyedben.Szerintem nem éri meg.Sok galibát okozhat úgyis h észre sem veszed h attól van.Én 16 évesen kezdtem 10 évig szedtem(Harmonet).Ahogy abbahagytam akkor derült ki h mennyi bajt is okozott.Tartottam egy éves szünetet orvos tanácsára most kaptam másikat(Symicia).Reménykedtem h ez jó lesz, de már az elején észleletem dolgokat mivel már jobban tudom mire kell figyelni, még adok neki egy kis idõt, de ha nem válik be ez sem én inkább hormonmentes dologban gondolkozom.Amúgy ha ha igy utolag tudom miket okoz a szedése és az abbahagyása, akkor soha nem kezdem el.Ez egy vélemény csak.Nem kell megfogadnod, csak leirtam.Amúgy sok helyen le van irva a tabi jótékony hatása és lehetséges kellemetlensége is.Olvasd el és mérlegelj neked mi éri meg.Ezt a düntést neked kell meghoznod. http://www.nogyogyaszat.eu/egyeb/hormonalis-fogamzasgatlo-gy.. http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_.. http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/9573/fogamzasga..
A pattanásosságot csökkenti, ahogy gátolja a fokozott szõrnövekedést is. Csökkenti a menstruáció alatti fájdalmat, és a vér mennyiségét, illetve az egésznek a lefolyási hosszát. Nyugalmat ad, és elõre tervezhetõséget, és megvéd a terhességtõl. Premenstruális szindróma ellen is jó. Ami a hátránya, hogy hajlamosabb lehetsz hüvelygombára, elõfordulhat libidócsökkenés, szex közbeni nedvesedési probléma. Ritka, de elõfordulhat vérrög képzõdés. Viszont ez utóbbit ki lehet védeni, ha nem dohányzol. Illetve el lehet végeztetni elõtte egy tesztet, hogy mennyire vagy hajlamos erre. Vannak emberek, akiknél nem válik be az elsõ tabletta, olyankor meg lehet próbálkozni másikkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az linkelt oldalak nagyon hasznosak voltak! 2.válaszoló:Említetted, hogy csak késõbb vetted észre, hogy milyen gondokat is okozott.Ezek (a te esetedben) milyen fajta gondok voltak?
Ezt neked kell mérlegelned. A legtöbb esetben a tabletta mérsékli a vérzést, enyhíti a görcsöket. Ált. a bõrön is javít, eltünteti a pattanásokat. Viszont gyakori mellékhatása a hízás, a libidócsökkenés, a folyamatos hüvelyi fertõzések stb. Illetve abbahagyás után elég változó, hogy kinek hogy térnek vagy nem térnek vissza a problémák. Vki a pattanásaira kezdi el szedni, letisztítja a bõrét, de miután abbahagyja 3szor annyi pattanás jön vissza, mint elõtte. De olyan is van, akinek alig jön vissza néhány pattanás. Olyat is van, akinek enyhíti a görcseit, de abbahagyás után még erõsebbek lesznek... Nagyon szervezetefüggõ. Elõre nem igazán lehet megjósolni, hogy neked lesz-e vmi bajod tõle, és ha igen, akkor mi.
Méreg.. Nekem az egeszsegem a legfontosabb..
Igen sajnos miután már 10 évig szedtem akkor derült ki számomra h nagyon nem jo, addíg eszembe sem jutott h valami amit ilyen rég szedek gondot okozhat.Utolag derült ki h csökkentete a libidom, nem is kicsit.Mindig beteg voltam de sosem volt lázam(Immunrendszerem taccsra tette).Sose izzadtam, ami jol hangzik, de sajnos az izzadás ell aszervezetnek több okbol is.Megkötötte bennem a vizet igy fogyni sem tudtam, pedig aktivan sportolok.Most igy ennyi jutott eszembe, de nem csak ennyi gond volt.Aztán abbhagytam egy évre.Mondnaom sem kell tökre örültem mert meg is jött a böröm sem lett gázabb, talán zsirosdásra hajlamosabb.Aztán egyszercsak a hajam lett zsirosabb és patti is több, menszi beállt kb másfél hónapos cuklusra.Jah és a hajam nagyon hullik.Aztán kaptam most egy olyat, ami elvileg nem engedi h vizet tartson mega szervezet.Na kiváncsi leszek, bár nem sok kedvem van szedni.Amiota szedem persze két betegség is elkapott, most h ez is közrejátszik vagy véletlen nem tudom, nem akarok mindent a gyógyszerre fogni.A lényeg ha tudom h ilyen bajokat okos mind a szedése mint az abbahagyása sose kezdem el.Akkor már inkább egy extravékony gumi.
A kérdező hozzászólása: Ú, ez tényleg nem hangzik valami jól.Én most nagyon hajlok rá, mert ebben a hónapban is iszonyatosan görcsöltem, szenvedtem. Közben meg kb fél éve még az volt a véleményem, hogy egy méreg és én sosem fogom szedni.. Köszi, hogy írtál!
Nincs mit:) Te döntesz!Még egyszer olvasd el a jó és rossz hatásait, de ne így emberektõl hanem amit általánosan írnak a bogyókról.Nem mindenkinek okoz galibát, szóval nem akarlak lebeszélni róla.Ha elkezded akkor figyeld azért h nem e változott meg valami rossz irányba, szóval ha észreveszed h nem tudsz lefogyni és csak hizol vagy bármit ami eddig nem volt akkor kérdezzd mega dokit, aztán eltudod dönteni h szeded e tovább vagy sem.Még annyi h ne képzelj be dolgokat.Én minden rossz ellenére probálok a 2.tabimnál nem beleképzelni semmit sem, pedig már most észlelek pár dolgot ami szerintem tõle van.Visszamentem a dokihoz õ azt mondta ne hagyjam abba szerinte és h elsõ honapot szedjem végig és ha akkoris úgyérzem h nekem ez nem jó akkor hagyjam a francba.Van nem egy másik megoldás is.Hozzáteszem pechemre amiota szedem beteg vagyok, de úgy áltam hozzá h nem a tabinak tudom be.Attól függetlenül szerintem nem fogom szedni, sokkal jobban éreztem magam nélküle.

17 éves korban már lehet fogamzásgátlót szedni? És mennyi az az a szedésiidő ami elfogaható és nem leszek meddő vagy epilepsziás? Az orvosom írt fel Harmonet tabit. De még nem kedztem el. Az alacsony hormontartalmú?

Viszont egy másik orvos Belara-t írt fel!Most döntenem kéne,melyiket válasszam?Rendszertelen a mensim,de még elég korai ez a 17év anyukám szerint.Lehet bajom ha már elkezdem szedni?

Legjobb válasz: Vannak akik ennyi idõsen kezdik mint te és 30 év után is szedik. Szerintem a te korod már pont ideális én is 16 évesen kezdtem most vagyok 20 és még mindig szedem és semmi bajom és nemrég kezdtük a baba projektet úgyhogy ne aggódj. Ritka az ha vki a tabitól lesz meddõ vagy bármilyen baja... ne félj :) Inkább egy baba majd abortusz mint a biztonság?

Vannak akik ennyi idõsen kezdik mint te és 30 év után is szedik. Szerintem a te korod már pont ideális én is 16 évesen kezdtem most vagyok 20 és még mindig szedem és semmi bajom és nemrég kezdtük a baba projektet úgyhogy ne aggódj. Ritka az ha vki a tabitól lesz meddõ vagy bármilyen baja... ne félj :) Inkább egy baba majd abortusz mint a biztonság?
NEM lehet bajod! Akor lesz bajod, ha nem szeded. A mai korszerû készítmények alacsony hormontartalmúak, az összes! Az, hogy melyikorvos mit ír fel az csak attól függ melyik cégnek van elkötelezve. Ki fizet neki többet azért, hogy írja a készítményt.
A Harmonet nagyon alacsony hormontartalmú, a Belara már egy kicsit magasabb. Én az elsõt ajánlom neked és szedheted nyugodtan.
Én Belarát szedek, én nincs kellemetlen mellékhatás, meg vagyok elégedve vele. Amugy azt mondják, 5 év folyamatos szedés után érdemes kb. fél év szünetet tartani, hogy kiürüljön picit a szervezetedbõl. De addig még van idõd, hisz most kezded!
van egy ismerõsöm aki 13 évesen kezde el szedni a fogamzásgátló tablettát nincs semmi baja sztem te is szedheted
én 15voltam amikor elkeztem, most 21 vagyok.még van pár havi adagom, aztán abbahagyom, szünetet tartok.pedig igy nagyon kényelmes, mert tudom mikor jön meg, és nem kell félnem a terhességtõl.én ugy hallottam, hogy 3-4évente kell szünetet tartani.nem vagy fiatal a tablettához, de ahhoz igen hogy anya legyél véletlenûl.
Lehet szedni. 10 évente érdemes szünetet tartani. Harmonet az egyik legalacsonyabb hormontartalmú. A belarában jóval több a hormon. Amúgy miért mentél 2 dokihoz? 17 év szerintem annyira nem vészes. Mellesleg nem csak a mensid lesz rendszeres, hanem védekezés szempontjából is az egyik legbiztonságosabb módszer.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: 47 kg vagyok :)
A második vagyok. Nem javasolhatod egyiket sem hiszen nem tudod, hogy 30 kg vagy 80 kg mert ha 80 akkor a magasbb hormontartalmú kell
A kérdező hozzászólása: 2 dokihoz azért mentem h ne csak 1 véleményt halljak :) hanem többet is.egyébként azt olvastam a harmonet-rõl h nem szabad szívbetegeknek szedni... nekem viszont az a problémám h az egyik szívbillentyûm egy nagyon kicsit kisebb mint a többi de szerencsére semmi hártány és gond nem adódott még belõle.Így is kezdhetem szedni?

17 évesen lehet fogamzásgátlót szedni?

17 éves vagyok és gondoltam rá,hogy szedjek fogamzásgátlót, mert kényelmetlennek érzem az óvszert meg a párom is . Korai lenne még? az orvos felírja a gyógyszert ilyen korban szül?i engedély nélkül?

Legjobb válasz: nem kell engedély,én 16évesen irattam fel...nem gáz egyáltalán,nem korai...én is utálom az óvszert

nem kell engedély, én 16évesen irattam fel...nem gáz egyáltalán, nem korai...én is utálom az óvszert
Szerintem egy nem kivant gyerek inkabb korai, mint a fogamzasgatlo tabletta. sokkal jobb igy a szex. de arra is figyelni kell, h megbizol-e a fiudban annyira, h lefekudj vele gumi nelkul. az orvos meg sztem felirja.
ha nem szertnél még gyógyszert, használj hüvelykúpot
Kedves utolsó elõtt válaszoló! Nem kell semmilyen papírt kitölteni pláne nem szülõvel :) én 17 leszek és 2éve szedek tabit :)
én 14 évesen kezdtem el szedni:) Igaz, akkor nem túl jó gyógyszer lett felírva mert minden hónapban hánytam tõle. De utána váltottam és minden jó azóta:)
Hát be mész elmondod mi van ...és csinálnak pár dolgot aztán megmondod mennyit kérsz meg mennyit meg minden! De csak 18 éves kor után válthatod ki egyedûl a gyógyszert szóval kell odda egy felnött aki alár 1 papírt!!És nagyon szivesen segítettem remélem tuttam valamennyit segíteni!!
Szia!A fogamzásgátló nem korhoz kötött!És 99%-os védelmet nyujt!De tényleg csak azzal feküdj le gumi nélkûl akibe igazán megbízol!Remélem jol döntesz!
Mennyit kér?18 év felett?Rég nem halottam ekkora hülyeséget!!Bemész az orvoshoz, ha számot kell huzni akkor huzol és vársz ha nem akkor kérsz idöpontot.Bemész és elmondod hogy fogamzásgátló tablettát szeretnél feliratni.Megvizsgál és lehet hogy elküld vérvételre.utánas vissza kell menned vmikor az eredménnyel(ha kér vérvételt)és felirja a gyogyszert.bemész a patikába és kiváltod!Sok szerencsét!Nem kell félni!:)
A kérdező hozzászólása: Jah és még annyi lenne, hogy kell idõpontot kérni az orvostól vagy ugyanúgy odamehetek, és mikor bemegyek mondhatom a "panaszom" egybõl?
A kérdező hozzászólása: Majdnem 3 hónapja vagyunk együtt, és már volt köztünk szex. Bízom benne és szeretem. Remélem nem fogom megbánni, hogy elkezdem szedni... és köszi a válaszokat! :)
nem csak 18év felett lehet kiváltani gyógyszert! volt olyan, amikor anyum szedte még a tabikat, h 14éves körül voltam és én váltottam ki... és én is most 17vagyok, lassan 1 éve szedek tabit és magamnak íratom és váltom ki!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!