Találatok a következő kifejezésre: 17 éves Felnőtt (25 db)

Ki lehet menni elméletben Horvátországba robogóval (50 cm3) 17 évesen felnőtt felügyeletével (ő is robogón jönne) vagy nem?

Most nem az érdekel, hogy hülyeség, meg minden, meg hogy meghal a motor, és hasonlók, hanem az, hogy határon átengednek-e, vagy milyen papírok kellenek, stb.

Legjobb válasz: engem Biciklivel is átengedtek a határon! kettõn is, mert Olaszországba mentünk (ne nézz hülyének, kis bringatúra volt). Sztem robogóval is simán átengednek

engem Biciklivel is átengedtek a határon! kettõn is, mert Olaszországba mentünk (ne nézz hülyének, kis bringatúra volt). Sztem robogóval is simán átengednek
Szükséges e aban az országban rendszám a robogóra ez a kérdés. Másképp kiengednek, engem Romániából kiengedtek Magyar földre.

Egy 18 éves felnőtt, de egy 17 éves még gyerek?

nem törvényileg, mert tisztában vagyok vele.:) a kérdés az agyi szintre utal: szerintetek? miért kezelik a 17 éveseket még gyerekként a nála idősebbek, és miért kezelik a csak egy évvel idősebbet már felnőttként? ezt nem értettem soha. rendben van, hogy nem adnak neki piát, de attól még, hogy betölti a 18-at, nem lesz felnőttesebb a gondolkodása.

Legjobb válasz: 18 évesen álltalában csak törvényesen felnõttek. Amúgy még nagyon sokáig nem azok. Majd akkor lesz mindenki felnõtt ha úgy is viselkedik és gondolkodik. Ha tud felelõsséget válallni és nem csak a felszines dolgokon jár az esze. Ha megteremtette a maga kis világát és képes önállóan helyes döntést hozni.

18 évesen álltalában csak törvényesen felnõttek. Amúgy még nagyon sokáig nem azok. Majd akkor lesz mindenki felnõtt ha úgy is viselkedik és gondolkodik. Ha tud felelõsséget válallni és nem csak a felszines dolgokon jár az esze. Ha megteremtette a maga kis világát és képes önállóan helyes döntést hozni.
Abszolút egyet értek. Szerintem is nevetséges, amikor egyes szülõk 18 éves koráig rövid pórázon tartják a gyereküket, aztán ahogy az eléri a nagykorúságot, szabadjára engedik, hogy már felnõtt, azt csinál, amit akar. Az ilyenek szoktak iszonyatosan nagy hülyeségekbe belekeveredni, mert nem tudják kezelni a hirtelen rájuk szakadt szabadságot. Én úgy gondolom, hogy ez egy folyamat, aminek egy szép pillanata a 18. év betöltése, de ettõl még önmagában nem változik semmi. A legtöbb 18 éves manapság még otthon lakik, középiskolába jár, teljes mértékig a szülei tartják el, és ennek megfelelõen is viselkednek. Az igazi változást inkább az szokta elhozni, amikor egyetemre mennek vagy dolgozni kezdenek, normális esetben onnantól már tényleg felnõttnek tekinthetõek.
Agyilag mindkettõ gyerek.
Mindkettõ gyerek, de egy 18 éves nagykorú, nagyobb a felelõssége, és az önállósága, nem felnõtt még. Amúgy úgy gondolom 21 évre kéne emelni ezt a korhatárt, mert akkor már tényleg érettebbek, tapasztaltabbak.

Miért gondolja a nagykorúak többsége azt, hogy a 17 éves az még kisgyerek, a 18 pedig már érett, felnőtt?

persze tisztelet a kivételnek de a legtöbb huszonpár éves ismerősöm lenézi és gyerekként kezeli a 18 év alattiakat, akkor is, ha csak 1 év választja el őket a nagykorúságtól. egy 17 évessel nem beszélnek a szexről, nem kezelik emberként. (talán egy picit most túloztam) de ha már 18 az illető, akkor teljesen normális, társadalmilag elfogadott emberként tekintenek rá. ez miért van így???

Legjobb válasz: Nem tudom. Biztos aki betöltötte a 18. az átlép valami varázskapun a felnõttek világába :-) Én sem vagyok még 18, de azt vettem észre, hogy 14-15 eves koruk után egy csomó gyerek meghülyül és mint az oviban azt játszák, hogy már felnõttek, isznak, cigiznek bulizni járnak, közben meg otthon ugyan olyan kisgyetekként viselkednek, mint pár éve :-) nem azal van a bajom, hogy gyerekként viselkednek, mert szerintem még tökre azok vagyunk, hanem azzal van a bajom, hogy felnõtnek hiszik magukat.Pedig fölösleges sietettni, én inkább ki kéne élvezni a gyerekkort... De az is igaz, hogy a felnõttek lenézik a gyerekeket, akárhány éves.... pedig nem hülye, csak gyerek.... Ha nem érted miért nézzik le, gondolj vissza, hogy amikor alsós voltál, akkor felsõsek milyen nagynak és felnõttesnek nézztek ki, aztán amikor má te voltál felsõs, az alsósak tûntek kicsinek, a felsõsek átlagosaknak ésa gimisek nagyoknak. Gimisként amikor elmentél az általános iskola elõtt azt láttaf, hogy minden gyerek olyan kicsi és gyerekes.... igazam van vagy igazam van? :-)

Nem tudom. Biztos aki betöltötte a 18. az átlép valami varázskapun a felnõttek világába :-) Én sem vagyok még 18, de azt vettem észre, hogy 14-15 eves koruk után egy csomó gyerek meghülyül és mint az oviban azt játszák, hogy már felnõttek, isznak, cigiznek bulizni járnak, közben meg otthon ugyan olyan kisgyetekként viselkednek, mint pár éve :-) nem azal van a bajom, hogy gyerekként viselkednek, mert szerintem még tökre azok vagyunk, hanem azzal van a bajom, hogy felnõtnek hiszik magukat.Pedig fölösleges sietettni, én inkább ki kéne élvezni a gyerekkort... De az is igaz, hogy a felnõttek lenézik a gyerekeket, akárhány éves.... pedig nem hülye, csak gyerek.... Ha nem érted miért nézzik le, gondolj vissza, hogy amikor alsós voltál, akkor felsõsek milyen nagynak és felnõttesnek nézztek ki, aztán amikor má te voltál felsõs, az alsósak tûntek kicsinek, a felsõsek átlagosaknak ésa gimisek nagyoknak. Gimisként amikor elmentél az általános iskola elõtt azt láttaf, hogy minden gyerek olyan kicsi és gyerekes.... igazam van vagy igazam van? :-)
"amúgy tényleg nem attól leszel felnõtt ha 18 vagy. de akkor miért gondolják ezt olyan sokan?" Jogilag itt húzták meg a határt, onnantól számít az ember felnõttnek, aki ugyanolyan jogokkal rendelkezik mint egy 80 éves. A szülõi jogok és kötelezettségek is megváltoznak, 18 évesen hivatalosan is azt csinálsz amit akarsz, a szüleid nem írhatják elõ.... persze eltartani sem kötelesek, ha úgy alakul. Ez az emberek fejében is benne van: 17 évesnek megmondhatom hogy mit csinálhat, a 18 évesnek ha nem tetszik, veszi a sátorfáját és vissza se tarthatom. Amúgy ha 17 év lenne a jogi korhatár, akkor a 16 évesek lennének kiakadva, hogy az az egy év nem számít...
17 évesen nem hiszem, hogy kisgyerek, de nm is felnõtt, ugyanúgy ahogy egy 8 éves sem az csupán nagykorú lett, felnõtt nem, azt még érteném hogy egy 6 évest másképp kezelnek ugyanis tini korban 1 év is rengeteget számít.
18 éves is csak max papíron felnõtt, érett ember. Igazából az a felnõtt ember , aki már önellátó, ergó magát eltudja látni abból a pénzbõl, amiért megdolgozik. De az, hogy hiába 18 éves és még mindig szüleinél lakik, és szülei tartsák el, az számomra nem felnõtt ember. Legyen az huszonéves is.
A testünk különben is az elsõ menzesszel készül fel a nemi együttlétre...
A kérdező hozzászólása: Nem érdekelnek a jogaim, nem akarok piát venni vagy elköltözni. Csak az zavar, hogy sokan emiatt nem kezelnek emberként. Amúgy ez z hülyeség, hogy 18 éves korára lesz valaki érett a szexhez. 16 éves korom óta nem vagyok szûz, a testem azóta nem változott.
Az, hogy néhány huszonéves, gyereknek tekinti a 18 év alattiakat, nem jelenti azt, hogy a többség így gondolkodik. Nem hiszem, hogy a felnõttek többsége "kisgyereknek" tekint egy 17 éves fiatalkorút, de felnõttnek sem tekintheti õket, mert jogilag nem azok. Egyébként tényleg merev ez a határ, de valahol meg kellett szabni a felnõttkor határát. Nálunk ez 18 év, van, ahol ennél több. De valóban nem attól lesz felnõtt valaki, hogy átlépi a 18 éves életkort, mert ez csak egy jogi kategória. A felnõtt ott kezdõdik, amikor valakiben tudatosul a felelõsség érzése, az élet minden területén. Senkit nem akarok megbántani, de nagyon könnyû kijelenteni 15, 16, 17 stb. évesen, hogy elegem van az otthoni életbõl, ha 18 leszek lelépek. Ezek még nagyonis gyermeteg gondolkodásra vallanak, hiszen bele sem gondolnak, hogy mibõl, hol, és hogyan fognak megélni.
Szia! Én 17 vagyok, és már torkig vagyok itthon anyámmal. Úgy kezel mint egy kisgyereket, pedig most viccen kívül érett vagyok. Megõrülök tõle, ha lenne pénzem, tutira elköltöznék innen a búsba. Nem tudja elfogadni, hogy már nem vagyok kislány, és nem értem miért.
Ha a 17 éves ugyanolyan érett mint egy 18, mert egy év nem számít, akkor a 16 is ugyanolyan érett mint a 17, a 15 mint a 16, a 14 mint a 15..... Igaz az is, hogy vannak 17 évesek akik érettebbek néhány 25 évesnél, de valahol húzni kellett egy határt, ahonnan felnõttnek számítják az embert. A 18 éveseket sem tartom igazán felnõttnek, de egyrészt addigra a testük átalakult és felkészült a nemi életre, náluk valahogy komolyabban tudom venni ezt.
A kérdező hozzászólása: amúgy tényleg nem attól leszel felnõtt ha 18 vagy. de akkor miért gondolják ezt olyan sokan?
A kérdező hozzászólása: lenézni akkor sem kéne õket. egy 17 éves ugyanolyan érett mint egy 18 éves. emberszámba kéne venni. de amúgy elsõ, igazad van :)
Nem attól lesz valaki felnõtt, hogy 18 lesz, van aki már 16-17 évesen is érett van aki 25 évesen sem az. Én már 30 is elmúltam, de még mindig nem érzem magam érett felnõttnek, pedig gyerekm is van már.
Hát ez nálunk is igy van igaz mi beszélünk mindenrõl, csak nálunk a helyzet hogy van egy kislányom aztán tudja anyu hogy be töltöm a 18-at el megyek. Azt mondta azt csinálok amitt akarok akkor, most hogy még nem vagyok 18.. meg széppen lenéz, és nem igen enged. De be töltöm a 18-at és nem érdekli nagyon. Szóval! :) Ez már ien.
*16 bocsi hülye az 1es
*18
A kérdező hozzászólása: 18 évesen érettségizik az ember általában. Ha nem egyetemre megy hanem dolgozik csak akkor tud felnõtté válni úgymond, azaz elköltözni saját keresetbõl


17 éves gyerekek még ne ülhessenek volánhoz, vagy csak felnőtt kíséretében. Vajon /éves szinten/ mennyi tragédia lenne ezzel megelőzhető?

Legjobb válasz: Valószínûleg minimális - a statisztikák szerint az "ész nélküli száguldozásból" eredendõ balesetek legnagyobb részét az 1-3 éves jogosítvánnyal rendelkezõ autóvezetõk okozzák, illetve az ittas vezetõk.

Valószínûleg minimális - a statisztikák szerint az "ész nélküli száguldozásból" eredendõ balesetek legnagyobb részét az 1-3 éves jogosítvánnyal rendelkezõ autóvezetõk okozzák, illetve az ittas vezetõk.
legalább addig ne vezessen egyedül senki (lehet 17 éves kiscsaj, vagy akár 90 esztendõs papa) amíg megfelelõen nem érzi maga alatt a gépet, és irányítani is tudja azt. én se ültem 19 évesen vizsgáztam, de nagyon sokáig volán mögé egyedül, mert nem igazán bíztam abban amit addig tudtam.sógor nagyon sok mindenre megtanított még, mert ugyanis anyám nem tud vezetni, apának meg bevonták a jogsiját és nem is igazán foglalkozott velem.3 év alatt annyi történt csupán h télen amikor álltam a garázsba befele meghúztam 1 cseppet az autót.
Akkor ezek szerint te minden 17éves "gyereket" (jogilag még kis korú, de van eset amikor egy 17 évesnek több esze van mint egy 20-nak) egy kalap alá veszel és h mindegyik száguldozik és ittas. A szülõ azért van/lenne, hogy tudja vagy tisztába legyen hogy a gyereke mennyire érett. Mint mások is írták ha valaki 30évesen szerezi meg a jogsiját attól még nem lenne több rutinja mintha 17 évesen szerzi meg a papírt. Én is tavaly voltam 17 éves, másfél éves a jogsim és nem okoztam balesetet, és nem vezettem ittasan, és nem is fogok piásan vezetni. Az meg más kérdés, hogy a szülõ mennyi idõ után adja oda a gyereknek a kocsit... nekem a jogsim megszerzése után 1-2 hónappal már elvihetem egyedül az autót de addig mellettem ült anyu.
Kedves kérdezõ, én az olyan mindenkit egy kalap alá vevõ, begyöpösödött embereknek nem adnék jogsit mint amilyen te is vagy! (Tipikusan a hozzád hasonlók mennek városba 40-el, meg városon kívül 60-al és azt hiszik, hogy hú de biztonságosan vezetnek... lol ) 22 éves vagyok, több mint 4, 5 éve van jogsim és számodra meglepõ módon még mindig élek, pedig minden nap autózom :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Már megszoktam, és tényként kezelem, hogy itt, és más fórumokon is, mindenki mindenben tökéletes. Az internet már csak ilyen. Vannak kivételek, megkockáztatom, hogy sokan.(inkább lányok) De sajnos Te sem gyõztél meg.De az, hogy egy 17 éves emósgyerek adjon röhögve gázt, ha megpróbálom õt megelõzni, az enyhénszólva is felháborító. Õk még nemfogják fel semminek a súlyát, nincs felelõsségérzetük, a vagánykodásé a fõszerep az életükben. Nincs ezzel baj, csak ne üljenek a volánhoz!!
Én 19 múltam amikor meglett a jogsim 88 ban, ennek már 24 éve összesen 4 koccanásom volt, kettõnél teljesen váratlanul satu féket nyomott az elõttem haladó (késõn jutott eszükbe, hogy be akarnak fordulni, mindkettõ akkor nálam vagy 10 évvel idõsebb), az elsõ 91 ben volt 3 éves jogsival a második 97 ben 9 éves jogsival. A harmadik és a negyedik eset tavaly és tavaly elõtt történt mindkét esetben hátra kellet tolatnom, de a mögöttem jövõ idióta 10 centire a "seggemben" volt ezért nem láttam belõlük semmit. Ja hivatásosként nagy ponyvás teherautóval járok, végigjártam már Európa szinte minden országát már jócskán 2M teljesített kilométer fölött vagyok mégis az elmúlt két évben becsúszott két hiba. Tehát kedves kérdezõ nem nem tökéletes itt sem mindenki és a balesetek egyáltalán nem korfüggõek. Az elmúlt közel két és fél évtized alatt rengeteg balesetet láttam, nem csak mint odaérkezõ autós, hanem mint szemtanú is, és az esetek nagy többségében nem tizenévesek ültek a volán mögött. Kedves # 12. Idéznélek: "legalább addig ne vezessen egyedül senki (lehet 17 éves kiscsaj, vagy akár 90 esztendõs papa) amíg megfelelõen nem Azt azért légyszíves, magyarázd el nekem, hogy ki volna az aki azt megállapítja, hogy valaki már "érzi maga alatt a gépet, és irányítani is tudja azt." Ha a delikvenseket kérdezed a 17 éves tuti azt fogja mondani hogy õ már igen... Mellesleg faterom szintén sofõr volt, kb nem voltam még 10 sem amikor már tanítgatott vezetni ZIL-en. 14 éves koromtól már teljesen önállóan csórtam el otthonról a cslád kocsiját, és vittem a haverokat 20-30-50 km re lévõ bulikba, és mindig karcmentesen került vissza a kocsi a garázsba.
"Azt azért légyszíves, magyarázd el nekem, hogy ki volna az aki azt megállapítja, hogy valaki már "érzi maga alatt a gépet, és irányítani is tudja azt." pl olyanok mint te kedves 16-os.X év meg X millió kilométer után meg lehet megállapítani hogy az illetõ segg hülye a vezetéshez vagy profi, akár még pilóta is lehet belõle.csináld meg az oktatói vizsgát.... :P :D
Jelenleg 30 óra kötelezõ vezetés van elõírva az oktatás során, ezalatt kb. 500 km-t jelent. Aki 50.000 levezetett km elõtt azt meri állítani (legyen 17 vagy 70 éves), hogy õ érzi maga alatt tökéletesen az autót, az hazudik. A vezetés nem olyan, mint egy vers, hogy megtanulom, felmondom és tudom. Azt meg ugye nem várja el senki, hogy 30-ról 3000-re emeljék a kötelezõ óraszámot....
Én a magam részérõl támogatnám azt a verziót, hogy kezdõ jogsival (1-2 évig) csak nem kezdõ jogsival rendelkezõ másik ember társaságában vezethessen valaki. Így a kezdeti, nehezebb és kockázatosabb idõszakban mindig lenne valaki a rutintalan kezdõ mellett, aki tanácsokat tud adni és akivel szükség esetén meg is tud beszélni bizonyos szitukat - nem beszélve arról, hogy egy ilyen korlátozás jellemzõen (bár nem kizárólagosan) azt jelentené, hogy szülõi kontroll alatt lennének a kezdõ vezetõk. (Persze ettõl még elõfordulhatna, hogy pl. a 17 éves frissjogsis csavarja fel a verdát a buliból hazafelé menet a 20 éves haverjával, de statisztikailag kisebb lesz ennek a valószínûsége, ha egy ilyen szûrõt beépítünk a rendszerbe.)
Valószínûtlen amit állítasz és teljesen alaptalan is. Egy 20 éves fiatal pont, hogy még bátrabb és inkább képzeli magát "felnõttnek", mint egy 17 éves.
Szerintem is felesleges korhoz kötni. Ismerek olyat, aki 29 évesen csavart fel egy fára, városban ittasan 10 éves jogsival. Ismerek olyan 50 körüli teherautó sofõrt, aki minden reggel egy kis rummal indít, aztán megy dolgozni. Van olyan kamionos kollegám, aki 30 felett van, és úgy zúzták le a kocsijukat, hogy 4 en ültek benne részegen, és egy részeg rendõr vezetett. Annyi ilyet tudnánk sorolni, hogy a végére annyi kivétel lenne, hogy senki nem kapna jogsit :) Akkor lenne sok tragédia megelõzhetõ, ha hatásosan be tudná a rendõrség tartatni a szabályokat.
Én is 17 évesen (11 éve) szereztem meg a jogosítványt, mégse okoztam balesetet. Egy koccanásom volt eddig, de az se az én hibámból. Álltam a piros lámpánál, amikor egy ötven év körüli részeg férfi hátulról belém hajtott. Kicsit elszámította a féktávot. Szóval nem minden tizenéves felelõtlen és általában nem õk felelõsek a balesetekért.
Második vagyok. Látom nem érted, hogy mit írt az elsõ. Ha valaki 30 évesen szerzi meg a jogosítványát, akkor se lesz nagyobb rutinja, mint egy 17 évesnek. Az elsõ arra célzott, hogy a balesetek többségét az 1-3 éves jogosítvánnyal rendelkezõk és a részegek okozzák. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a 17-20 évesek :) A legtöbb ismerõsöm az én korosztályomból szintén 17 évesen szerezte a jogosítványt és nem emlékszem, hogy valakinek lett volna balesete.
A kérdező hozzászólása: Kedves második..Te el akarsz vinni az 1-3 év felé, miközben nagyonjól tudod, mirõl beszélek... Nem a 45 éves Pistabácsi fogja Alonso-nak képzelni magát az utakon, (fõleg lányok társaságában, buliból hazafelé)-feltételezetõen Õ már meg tudja becsülni, mennyi munka van egy autó árában, és kialakult a személyisége...
kérdezõ egy 20 éves is száguldozhat.Nekem is 17 évesen lett jogsim és még kocsit is kaptam hozzá , és soha egy balesetet nem csináltam pedig sokat vezettem már. Minden csak nevelés kérdése.Ha úgy nevelik az embert akkor mindegy hogy 20 vagy 25 éves akkor is Alonsot fog játszani.
Azért a kialakult személyiség alapján még a 25 alattiak nagy részét is el lehetne tiltani az egyedül vezetéstõl.. A kérdésed megválaszolásához statisztika kellene, azt nem tudom honnan lehetne elõkeríteni, de amellett hogy nem biztos hogy segítene még az is kevésbé valószínû hogy meg lehetne egy ilyesmit csinálni. Ahogy elnézem a mostani 14-20 éveseket (pedig még én sem töltöttem be a harmincat) egyre hamarabb akarnak mindent. Szerintem valami olyasmi lenne a járható út, mint a Ford MyKey rendszere az USA-ban, ahol egy autóhoz több jeladós kulcs van - a gyereké pl. úgy programozva hogy adott sebességet ne léphessen át, ne hangosíthassa fel adott hangerõ fölé a rádiót, ilyenek. Mondjuk 10 éve ilyen megkötésektõl falra tudtam volna mászni. :P
A kérdező hozzászólása: A szülõi felelõsség kérdését szándékosan kerülöm, mert sokan felháborodnának (jogosan)... Mindenesetre ha csak akár egy élet megmenthetõ lenne ezzel az intézkedéssel, már megérné...
KEdves kérdezö, eléggé tévesen gondolkodsz, ugyanis ahogy az elsö irta, azok okozzák a legtöbb balesetet, akiknek 1-3 éves a jogositványa, életkortól FÜGGETLENÜL, azaz a 47 éves valaki ugyanolyan eséllyel okoz balesetet, mint a 17 éves. Aki meg kellöen könnyelmü alaptermészetü, az akár 60 évesen is azt hiszi, hogy Ö AZTÁN TUD vezetni, és száguld ész nélkül. Ha 20 évesen lehetne elöször jogositványt szerezni, akkor sem lenne kevesebb baleset.
*ez a MyKey rendszer még csak kísérleti fázisban van egyébként, de gondolom a túlzottan aggódó szülõk miatt be fogják vezetni megfelelõ áron...
De értsétek már meg, hogy erre NINCS SZÜKSÉG, mivel a statisztikai adatok egyértelmûek: A friss jogsis vezetõk elenyészõen kevés komoly balesetet okoznak. Pont, hogy a 2-3 éves jogsis vezetõk okozzák a legtöbb õrült balesetet, mert õk már azt hiszik, hogy tudnak, pedig nem.

Miért mondják azt folyton, hogy előnyben vagyok, amiért ilyen 16-17 éves tini srácnak néznek folyton felnőtt létemre az emberek, amikor épp ellenkezőjét tapasztalom, legalábbis csajozásban?

A csajoknak inkább kell még huszonévesen is! egy olyan srác, aki 14 éves, de magas nagy testű, mackós állat, mint egy kisfiús felnőtt korukbeli fickó. Én ezt tapasztalom, ráadásul a tini csajok, akiket folyton ajánlgatnának nekem, mivel, hogy nekik még álítólag bejönnek a magamfajta alacsony, kisfisú testi adottsűgú, gyerekes képű srácok, hát ők nagyon éretlenek és nekik meg nagyon fontos, hogy ritka jóképű legyek, ami nem vagyok szerintem távolról sem, illetve jó menő ruhákban cipőkben járjon a srác, ami csak félig igaz rám, nem rég cseréltem ruhákat újakra, de igaán nem tapasztalom az előnyeit, nyílván a csúnya arcvonsáaim miatt, mivel a lányok nagyon válogatósak. Míg a tiniknek a képemmel lehet bajuk, addig a korombeli felnőtt csajokn a kisfiús testem lehet az akadály. Úgy látszik egy szép kis ördögi csapdába kerültem és sajnos senki sem ért meg ebben a felszínes világban.

Legjobb válasz: Mennyi idõs vagy? Privátba küldesz nekem egy képet? Így nem nagyon tudok véleményt mondani. De annyi biztos: a 14 éves lányoknak nem a "mackós állatok" kellenek. :D Én például szeretem a kisfiús arcokat. No de ne ilyen Bieber-fazonokra kell gondolni ilyenkor. :D Próbáltam ízlésemnek megfelelõeket keresni. :D http://stay.blog.neon.hu/files/2012/09/foto-265.jpg http://s1.favim.com/orig/20/bwv-chace-crawford-gossip-girl-n.. http://www.hellomagazine.com/imagenes/news-in-pics/2009/10/2.. Érdekes... A Grossip girl-ben mind ilyenek vannak. :D

Mennyi idõs vagy? Privátba küldesz nekem egy képet? Így nem nagyon tudok véleményt mondani. De annyi biztos: a 14 éves lányoknak nem a "mackós állatok" kellenek. :D Én például szeretem a kisfiús arcokat. No de ne ilyen Bieber-fazonokra kell gondolni ilyenkor. :D Próbáltam ízlésemnek megfelelõeket keresni. :D http://stay.blog.neon.hu/files/2012/09/foto-265.jpg http://s1.favim.com/orig/20/bwv-chace-crawford-gossip-girl-n.. http://www.hellomagazine.com/imagenes/news-in-pics/2009/10/2.. Érdekes... A Grossip girl-ben mind ilyenek vannak. :D

Azért vonzanak a kislányos, tini csajok, mert felnőtt létemre engem is gyakran néznek 16-17 éves tini srácnak?

Meg láttam már, hogy bejöttem ilyen fiatal csajoknak, de a korom miatt féltem kezdeményezni, mert biztos zavarná őket, gondolom ők is korukbeli tini srácnak gondoltak, ahogy mások is. Legutóbb 17 évesnek néztek, ez már egész jó a 15-höz képest. :D

Legjobb válasz: És mondd csak, hány éves is vagy? :)

És mondd csak, hány éves is vagy? :)
Azért, mert egy pedofil köcsög vagy.
A kérdező hozzászólása: Hát 23.
Ha 16 év felett keresel magadnak lányt, akkor csak kissé retardált vagy, de ha 16 év alatt, akkor egy pedofil köcsög állat... És nem azért vonzanak a tini csajok, mert Te is fiatalos vagy, hanem mert agyilag és érzelmileg vagy még gyerek. Ennek semmi köze a külsõhöz. A belsõddel van a gond. Ha a fiatal felnõtt lányok nem vonzanak, az azért van, mert agyilag és érzelmileg még nem nõttél fel. Egyszóval retardált vagy. C'est la vie.

Kimehet vonattal négy 16-17 éves tini felnőtt kíséret nélkül Bécsbe?

Legjobb válasz: Amennyiben magyar állampolgárok, igen. Ha román állampolgárok, akkor valami állami engedélyt kell kérni, hogy 18 éves kor alatt szüleik nélkül elhagyhassák az országot, más állampolgároknál nem tudom.

Amennyiben magyar állampolgárok, igen. Ha román állampolgárok, akkor valami állami engedélyt kell kérni, hogy 18 éves kor alatt szüleik nélkül elhagyhassák az országot, más állampolgároknál nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Magyarokról van szó :D Köszi :)
Kimenni igen. De ha nem rendelkeztek Útlevéllel, és csak egy Magyar személyit adtok, az Osztrák rendörség a határon átdob a Magyar rendörségbe, onann Budapest, onnan a lakóhelyetek szerinti legközelebbi kapitányságra onnan pedig vissza a szüleitekhez
A kérdező hozzászólása: Tudtommal EU-ban, fõleg schengennél nem kell útlevél, kiváltja a személyi.
Nem. Honnan szedted ezt a baromságot?
A kérdező hozzászólása: azt tudtam hogy külföldön nem vezethetek 18 éves koromig. De annak nagyon örülök hgy egyedül is vezethetek mert már naon elegem van abbol hgy mindig keresni kell valakit ha nem közelbe megyek.
Kedves kérdezõ! Ha szlovákiában élsz, akkor kell a felnõtt jogosítvánnyal rendelkezõ kisérõ 18 éves korodig! Magyarországon nem kell, de külföldre nem mehetsz.
én 14 évesen is vezettem egyedül, semmi köze hozzá. jogosítvánnyal, 17 évesen vezethetsz, legálisan.
Ilyen nincs. Csak külföldre nem mehetsz egyedül autóval 18 alatt de nem is vezetheted azt.
Olyan Amerikában van esetleg de nem nálunk. Én is vezettem egyedül 17 évesen.
biztos, hogy nem. A jogosítvány az jogosítvány és kész, nincs semmiféle +kötés
A kérdező hozzászólása: ismerösök mondták. De te biztosra tudod hgy nem vgy csak ugy gondolod.nem akarlak megsérteni csak érted
Még mindig nem kötelezõ. Eléggé régi tévhit, de még mindig nincs így és nincs is semmilyen terv erre.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI a válaszokat!!!!!

17 éves srác vagyok. Az ciki, hogy most tetszik egy nálam jóval fiatalabb 13 éves csaj? Viselkedésbe felnőtt szóval nem olyan, hogy na értitek mire gondolok xDDD

Legjobb válasz: Ha annyira felnõtt, mint te, gondolok itt ikszdékre a mondat végén, akkor szerintem összeilletek.

Ha annyira felnõtt, mint te, gondolok itt ikszdékre a mondat végén, akkor szerintem összeilletek.
Szerintem semmi gond, ha megértitek egymást, minden rendben :)
a.) megbüntetnek érte b.) pedofília c.) "viselkedésbe felnõtt" - aha, ja. Te is, rohadtul.
felnott??? akkora k*rva vagy mi???egyebkent szanalom...
A kérdező hozzászólása: már nem azért, de nekem egy kapcsolat nem csak szex miatt kell :) vagy neked igen?
Egyáltalán nem baj, ha teccik neked a lány. Arra nagyon kell figyelned, hogy ne létesíts vele szexuális kapcsolatot, mert 14 év alatt més büntetnek. Vagy, ha annyira megbízol benne és õ is benned és szeretitek egymást és, ha netán õ is nagyon akarja, akkor végülis senki se állíthat meg, csak vigyázz, hogy ne jelencsen fel. xD Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: ok kösszz...de mondom, hogy nem akarok vele szexuális kapcsolatot(csak járunk)...várok vele nah :D
basszus manapság már minden 17-19 éves srácnak csak az ien 13-14 éves KISlánykák kellenek... akk mi lesz velünk a 16-17 éves korosztályal?? :( 16/L
Én 14évesen jöttem össze az akkor 18éves (mostmár ex)barátommal akivel aztán négy évig voltam együtt... szóval hajrá :)
fordulj orvoshoz sürgõsen.
ja ott tartunk, hogy neked tetszik egy csaj, de már oda lyukadunk ki hogy akár 5 évet is várnál rá. Hubaz, jó nagy idióta vagy, te vagy a következõ generáció és hány ilyen hülye van benne.
A kérdező hozzászólása: 17:32 akár milyen hihetetlen is de tudok várni rá...:)
biztos nagyon felnõtt lehet a viselkedése 13 évesen... nem gond, de maradjon is meg ennyiben hogy neked tetszik, ugyanis õ még gyerek.
tudod mikor fogsz te arra a bizonyos dologra jó pár évig várni:D
nem. egyáltalán nem gond.
A kérdező hozzászólása: ok...akkor gondolom, ha csak simán járok vele ja és várok arra a bizonyos dologra jó pár évig akkor az nem gond?
A kérdező hozzászólása: dehogy akarok szexuális kapcsolatot :D nem is gondoltam rá
Tévedsz fiam. Ha 14 év alattival létesítesz szexuális kapcsolatot az már büntetendõ, szóval csak óvatosan azzal a "felnõtt" csajjal. járjatok, de ne dugjatok, azt nem lehet büntetni :D
A kérdező hozzászólása: 17:08 szerintem akkor pedofilia, ha már én például 25 éven felüli lennék '''
Igazából nem gáz, hiszen én is így 17 és fél éves fejjel beleszerettem egy 14 éves csajsziba. Aki amúgy hihetetlenül érett a korához és kortáraihoz viszonyítva. Szóval egyáltalán nem gáz, ha jól elvagytok és megtaláljátok a közös hangot. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!