Találatok a következő kifejezésre: 17 éves és (1178 db)

Bünteti a törvény ha egy 17 lefekszik egy 17 évessel? És ha egy 18 egy 17 évessel? Vagy ha egy 15 egy 14 évessel?

Lécci a válaszhoz azt is írjátok meikre válaszoltok

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/csa..

egyiket sem bünteti. 14 év alatt van csak jogi következménye.
Én úgy tudom a törvényben a korhatárt megemelték 16 évre. De nem biztos. Szerintem kiskorút csak akkor ha bûncselekmény gyanúja áll fent.
hát ha hegerõszakolsz akárhány évest azt büntetik Ha meg közös megeggyezéssel történt , és senki nem panaszkodik utána akkor se.
Lényeg, hogy egy 14. életévét betöltöttel akármit csinálhatsz, független attól, hogy te hány éves vagy. Persze az akármit csak arra értem, hogy õ is akarja a dolgot, mert az erõszak az így is bûncselekménynek számít. Ennyi. És ezt a rendõrség jogi osztályától tudom, kb. két hetes infó. ;)
inkább félj hogy mi lesz :D
Aki 14 éven aluli személyel közösül még ha a 14 éven aluli bele is egyezett az számít csak bûncselekménynek.

Zsuzsa vagyok 17 éves és még nem volt pasim mi lehet ennek az oka?

az a lényeg hogy 17 éves vagyok nem volt még pasim és

Legjobb válasz: Szia 17 éves Zsuzsi, én 23 éves Peti vagyok. :) Szerintem nem kell egyelõre skeráznod és ne azért erõltess kapcsolatot egy hímmel, mert már minden spanodnak volt pénisz a praclijában. Majd ha úgy érzed, hogy találtál arra alkalmas fiút, akkor átesel rajta.

Akkor rossz körben mozogsz, kedves 17 éves Zsuzsa! 168 centihez a 77 kiló szerintem még normális és nem mondanám rád, hogy puhos zsírbüfé. Csomó forma buki az olyan lányokra, akiken van mit fogni. Most attól, hogy nem talált még be egy ilyen arc, meg hogy offolnak, mert szûz vagy... :S Ezért ne depizz be! Jobban éreznéd magad, ha minden kis ge*ivel lefeküdnél csak azért, mert nyomás alatt álltál? Pff!
Szia 17 éves Zsuzsi, én 23 éves Peti vagyok. :) Szerintem nem kell egyelõre skeráznod és ne azért erõltess kapcsolatot egy hímmel, mert már minden spanodnak volt pénisz a praclijában. Majd ha úgy érzed, hogy találtál arra alkalmas fiút, akkor átesel rajta.
Tibor vagyok, hódítani akarok!!!!:D
A kérdező hozzászólása: Szia 23 éves Peti :) köszönöm a válaszod ez mind igaz csak az a probléma hogy a baráti köröm és a környezetm b*szogat ezzel hogy még nem volt pasim én meg vagyok elégedve magammal tényleg nem avagyok egoista de nem érzem magam csúnyának 168 cm barna szem barna haj arcbõrömmel semmi baj nem vagyok ragyás kedves vagyok mosolygós lehet a kilóim miatt .. én már nem tudom .. :(
A kérdező hozzászólása: Szia 23 éves Peti :) köszönöm a válaszod ez mind igaz csak az a probléma hogy a baráti köröm és a környezetm b*szogat ezzel hogy még nem volt pasim én meg vagyok elégedve magammal tényleg nem vagyok egoista de nem érzem magam csúnyának 168 cm barna szem barna haj arcbõrömmel semmi baj nem vagyok ragyás kedves vagyok mosolygós lehet a kilóim miatt .. én már nem tudom .. :(
A kérdező hozzászólása: Szia 23 éves Peti :) köszönöm a válaszod ez mind igaz csak az a probléma hogy a baráti köröm és a környezetm b*szogat ezzel hogy még nem volt pasim én meg vagyok elégedve magammal tényleg nem avagyok egoista de nem érzem magam csúnyának 168 cm barna szem barna haj arcbõrömmel semmi baj nem vagyok ragyás kedves vagyok mosolygós én már nem tudom .. :(
A kérdező hozzászólása: Bocsánat hogy olyan sokszor küldtem el nemrég regisztráltam aranyosak vagytok köszönöm a válaszokat kicsit megnyugodtam :)
Hú, 17 évesen én is ilyen voltam. Aztán feladtam a neten egy társkeresõ hirdetést, mert már nagyon elegem volt ebbõl az állapotból, és összejöttem a párommal, akivel már 6, 5 éve együtt vagyunk... Azóta nem piszkál senki.
13:11-es válaszolónak érdekes a stílusa, ahogy ír, de pozitív értelemben. xD Egyébként ne aggódj, egyáltalán nincs baj ezzel, legalább Te valóban értékes vagy, és nem állsz össze bárkivel, csak azért, mert ezt várják el Tõled. Normális emberek ezért nem cikiznek, sõt, majd jönni fog valaki, aki pont ezt fogja értékelni Benned!:) ) Sok sikert!:) ) 18/L
Ha rám hallgatsz, nem erõlteted a dolgot, - nem másoknak kell megfelelned, hanem arra érdemes törekedned, hogy olyan férfit/fiút találj Magadnak idõvel, aki szerelembõl, szeretetbõl, a személyedért, az egyéniségedért ragaszkodik a társaságodhoz. Akik gúnyolnak, azoknak azzal tudsz visszavágni, - bár még ezt sem érdemlik meg, - hogy Te még mindig meg tudod számolni egyetlen kezeden, hogy hányan "próbáltak fel"... 42 éves férfi
Nyugi, nem vagy égõ:) Szerintem h*lye, hogy ezt mondta, nem is értem, hogy gondolkodhat vki így. 17/L
Már bocs de szerintem õ a ciki hogy már 14 évesen oda adta magát valakinek. Veled nincs gond te már azért át tudtad gondolni hogy mit is csinálsz.
Inkább az az égõ, hogy õ vesztette el 14 évesen.
Jézusom, ez komoly?:D Dehogy égõ! Istenem... A 14 gáz! Mondd meg neki nyugodtan!
üzenem a barátnõdnek hogy õ az égõ. 14 éves korban szokás elkezdeni a komolyabb ismerkedést az ellenkezõ nemmel. ideértem a csókot stb.. szerintem még 17 évesen is korai elveszíteni, de semmiképpen sem égõ.
Faszt, még így is korai volt kicsit, de csak kicsit
Úristen az agyam eldobom... Jó hülye barátnõd van, 1 kis qrva... De te is az vagy ha elhiszed ezt neki.
Az én barátnõm 14 évesen vesztette el és azt mondta neked hogy égõ vagy? XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Elkérhetném a barátnõd msn címét? :D
szerintem nem az a fontos h ki hány évesen veszti el hanem az, h felkészülten komolyan, érzelmekkel. bár ezt 14évesen lehet h nem így fogja fel az ember. az a baj h sokan bulinak fogják fel és egyáltalán nem veszik komolyan pedig mennyi betegségtõl és abortusztól lenne kevesebb a világ...
Még hogy égõ... Ne már! Én is 14 voltam; nem bántam meg, de már tudom, hogy korai volt. Szerintem a 17 ideális életkor. Persze ki hogy.
A barátnõd egy büdös k*va és legszívesebben lerugnám a fejét.
Miért lenne gáz 14 évesen elveszíteni? Az õ dolga, ha õ úgy érezte, hogy készen áll rá, az õ dolga. Az az égõ, hogy téged égõnek talál. Egyáltalán nem vagy gáz, nyugi. ;)
valójában sokat veszítettél de majd bepótolod:D:D:D:D:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat már kezdtem neki hinni:)
Akkkor gratulálok nem vesztettél sokat sõt nyertél
A kérdező hozzászólása: Én azóta nem barátkozom azóta ezzel a lánnyal és komoly kapcsolatom van!!
Te csináltad jól szerintem! Nekem egyik barátnõm 13 évesen összejött egy 21 éves fiúval... szeptemberben lett volna 14 éves, de õk már augusztusban lefeküdtek... :S 4 hónap és dobta a pasi(és mint kiderült, amíg jártak, csalta is..)

Barátnőm 17 éves és nem nagyon kívánja a szexet illetve szereti de ő aztmodnta hogy cska néha esik jól heti 2x szexelünk kb 1 óra hosszát de nem emgy el ez mindenféle képpen az én hibám vagy lehet hogy benne van a hiba?

19/F vagyok más barátn?imnél még nem volt gond.amúgy vele 1 éve vagyunk együtt

Legjobb válasz: 17 éves koromban én sem nagyon kívántam még a sexet. Kérdezd meg tõle, hogy mi esne neki jól, hogy hogy csináld, mert lehet, hogy ami másnak jó volt az neki nem. Az orgazmut kergetni pedig nem szabad. Orgazmus nélkül is lehet jó a sex, a nõknek meg kell tanulni az orgazmust, mert nem egyszerû, kell hozzá megfelelõ környezet, hangulat, és teljesen ki kell üríteni a fejed, ahhoz, hogy élvezni tudd. Sajnos saját példámból mondom, nekem is nagyon nehéz csak az élvezetre gondolni, hiába jó és tökéletes az amit a párom csinál. 23/L

17 éves koromban én sem nagyon kívántam még a sexet. Kérdezd meg tõle, hogy mi esne neki jól, hogy hogy csináld, mert lehet, hogy ami másnak jó volt az neki nem. Az orgazmut kergetni pedig nem szabad. Orgazmus nélkül is lehet jó a sex, a nõknek meg kell tanulni az orgazmust, mert nem egyszerû, kell hozzá megfelelõ környezet, hangulat, és teljesen ki kell üríteni a fejed, ahhoz, hogy élvezni tudd. Sajnos saját példámból mondom, nekem is nagyon nehéz csak az élvezetre gondolni, hiába jó és tökéletes az amit a párom csinál. 23/L
vele beszéld meg h esetleg csinálsz-e vmit rosszul
Az a baja szerintem hogy meg nem szerette meg vele senki a szexet. Szoval senki nem tudta meg elvinni a csucsra, nem kostolt bele hogy milyen az amikor nagyon joo. Volt mar igy mas is akit ismerek aztan megvaltozott a velemenye. :P 21/F
próbálkozzatok több pózzal, helyszínnel, kényeztesd stb.Ennyi idõsen nekem mondjuk nem volt orgazmusom, de sokszor kívántam még így is, pedig nem volt túl jó a szex így utólag vissza gondolva.
mondd en neki ne legyen szegyelos es mutassa meg neked o sajat magat hogyan juttatja csucsra :) es akkor neked is konybb lesz monden no mas :)
Talán nemjötél még rá hogy mi az amire vágyik közben.
Szed fogamzásgátlót?
Ha elmenne, akkor többször is akarná. Ha neki nem olyan jó, akkor miért akarná gyakrabban?? Ne a mennyiségre törekedj, hanem hogy eljuttasd a csúcsra! Addig próbálkozz, amíg nem sikerül, utána akarni fogja gyakrabban is. Mindent megteszel ezért??
A kérdező hozzászólása: Meg próbálok emgtenni mindnet, volt olyan hogy orálisan próbáltam kielégítnei kb 40 percig aztán elfáradt a ynelvem de akkro se semmi... bárhogy izgatoma csiklóját is meg minden akkor is semmi...

Lányok! Mi a véleményetek az olyan fiúkról, akik huszonévesen is inkább néznek ki 15-17 évesnek és inkább aranyosak, cukik külsőre, mint férfiasak, izmosak?

Legjobb válasz: mi nõk épp azért választunk huszonéves fiúkat mert azok nem úgy néznek ki mint egy 15 éves... most hátrány lehet mert a nõk 90%-a (amelyik egészséges agyilag..) a férfias férfiakra bukik. elõnyöd viszont 40 évesen lehet amikor majd úgy nézel ki mint egy harminc éves...

mi nõk épp azért választunk huszonéves fiúkat mert azok nem úgy néznek ki mint egy 15 éves... most hátrány lehet mert a nõk 90%-a (amelyik egészséges agyilag..) a férfias férfiakra bukik. elõnyöd viszont 40 évesen lehet amikor majd úgy nézel ki mint egy harminc éves...
Én szeretem mind a két típust:)
asszem nekem bejönnek 21L
Ha arynosak, akkor az még nem baj.. de ne legyenek pávák, mert attól hányok.
Nekem is bejönnek :) Csak általában az a gond, hogy mivel õ huszonéves, nem nyitott egy 17 éves lánnyal kapcsolatra..
nekem akkor se tetszenek a sármos férfias pasik 21L
hát ha tényleg cuki vagy, akkor igen :) Mondjuk a magasság akkor sem árt.
Gyengéim :) 18L
Szerintem töröljék ezt a kérdést, és ne feküdj le vele. Ha feltételhez köti a kapcsolatot, akkor az nem szeretet.
Drágám hagyd a csudába, ha tényleg szeret, nem szabadna ilyen feltételeket szabnia. Mintha csak ki akarná használni azt, hogy mennyire oda vagy érte. 1 hónap után egy tizennégyévestõl ilyet elvárni? Eszem megáll :( Tudom, hogy nehéz, de hidd el, találsz valaki sokkal kedvesebbet, olyat aki megbecsül és jobban figyel rád és alkalmazkodik a te igényeidhez.
Szakíts vele, hagyd ott. Ez inkább hangzik úgy, hogy a srác csak trófeának akar téged, semmint igazi kapcsolatra vágyik. Ennyi idõsen találsz minden ujjadra egy fiút, akik kivárják, és nem erõltetik a szexet, és legfõképpen nem kötik feltételhez. Hidd el, jobban jársz, ha szakítasz vele. Talán kicsit maradi vagyok, de ennyi idõsen és legfõképp egy hónap után nem szabadna lefeküdni a másikkal. Sokan akár éveket is várnak, azért meg ne tedd meg, mert õ követel, és ami nagyon is lehetséges, hogy miután megkapott, eldob téged. Ne pazarold rá az idõd.
figyelj ha a fiú szeretne akkor nem tenné ezt sztm van egy ötletem egyez bele és akkor tépd le róla te a ruhát de fogd magad és húzz el onann a fenébe az lesz így a legnagyobb bosszú
A kérdés az hogy le akarsz-e vele feküdni. Ha igen akkor miért ne ha meg nem akkor küld el a jó édesbe
Ne feküdj le vele, csak szexet akar, nem szeret téged. Ha lefeküdnél vele esélyes, hogy utána ugyanúgy dobna, vagy ha hagynád magad, akkor kihasználna.
Felejtsd el, mert neki csak szexre van szüksége, nem normális párkapcsolatra! Ha szeretne, akkor nem mondta volna, hogy csak úgy hajlandó Veled járni, ha lefekszel vele!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat megfontolom sokat segítettetek köszönöm! nehéz lesz de lemondok róla bármennyire is fáj ..
Egyértelmû: NE! A srác egy újabb skalpot akar, nem szeret téged!!! És még csak 14 vagy, ne tedd meg! Jön majd olyan, aki szereti fog, hidd el!
addig az hiszem csak nök válaszolták.ha csak dgni akart, akkor nem értem miert várt ilyen sokáig, 30nap, te jo ég!!!!én már rég dobtalak volna.nem egy lánnyál jársz, hanem fiuval és ahogy a lányoknak vannak igények, (szeretett, odafigyelés, h csak vele legyen a fiu és ne dugjon mássál) igy a fiuknak is vannak igények, vagy is csak egy, csak a lányok csak a saját igények kielegitésre szoktak figyelni.ha nem elegitesz ki az ö igényeit, akkor meg értem hogy miert dobb téget.egy kapcsolat parazitizmussal nem müködhet, csak szimbiozissal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok segítséget megfogadom..
Nagyon megbánnád ha vele maradnál! Az ilyen nem érdemel egy normális lányt sem!!!

Van egy baratnom aki 17 eves es meg szuz, lassan 2 honapja jarunk es szerintetek merjek probalkozni az oralszexel?

mit tegyek? komoly valaszokat,koszi.

Legjobb válasz: Akkor nyugodtan vágj bele.Nagy baj nem lehet belõle.Biztos fog neki örülni és tetszeni fog neki.A franciázás amugy is jo felállás szerintem.Azt álltalába mindenki szereti.És te hány éves vagy hozzá képest?Amugy te már csináltad igy?Van benne tapasztalatod?Sok sikert hozzá és ha nem gond irj majd be hogy mire jutottatok.Szióka

Akkor nyugodtan vágj bele.Nagy baj nem lehet belõle.Biztos fog neki örülni és tetszeni fog neki.A franciázás amugy is jo felállás szerintem.Azt álltalába mindenki szereti.És te hány éves vagy hozzá képest?Amugy te már csináltad igy?Van benne tapasztalatod?Sok sikert hozzá és ha nem gond irj majd be hogy mire jutottatok.Szióka
Egy barátod vagy a barátod? Nem mindegy.
A kérdező hozzászólása: oke, koszi a valaszokat
Döntsd le nyugodtan. Ha szeret, engedi. A legrosszabb amúgy is csak az lehet, hogy azt mondja nem. De ha nem is szólsz, nem kezdeményezel, hamarosan töketlennek tart majd és seperc alatt lecserél.
az elõttem szóló kicsit durván fogalmazott szerintem, de egyet értek vele.. ezt nem tõlünk kell megkérdezned..vagy köztetek ez ennyire tabu? mert akkor még semmiképpen..hol tartotok ilyen téren?
ÉS mi ugyan honnan tudjuk, hogy a te barátnõd hogyan viszonyul hozzá? Nem ismerjük... Van szád, kérdezd meg tõle mehet-e, összebújás közben mondjuk. tapizás volt már egyáltalán? Mert ha még az sem, nem biztos, hogy egybõl az orállal kéne kezdeni, de majd õ megmondja.
A kérdező hozzászólása: irjatok meg legyszi :D
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt am en is 17 eves vagyok es meg szuz, es meg nekem sincs semi tapasztalot az oralall kapcsolatosan de kezdesnek szeretnem ezt kiprobalni csak nem tudom h fog a baratnom hoza viszonyulni.
A kérdező hozzászólása: szoval en ugy szeretnem h en is csinalom neki s o is nekem.
Szia.Pontosan mire gondolsz?Hogy õ csinálja neked vagy te neki?Vagy mindkettõ?
Próbálkozni lehet.. õ tuti nem bánná :)
2 hónap az lóf*sz.:D Majd 2 év után próbálkozzál.:D
Z utolsó hozzászólóval nem értek egyet.Ez nem azon múlik, hogy "ha szeret hagyja". Lehet hogy szeret de meg nem áll rá készen vagy fél... Szerintem meg beszéljétek meg, kérdezd meg mi a véleménye.
23:34 - Ne legyél már buta! Ennek a témakörnek a 80%át 18 év alattiak töltik ki...
23:34 segg fej. Sírnom kell hogy ilyen tetvek olvassák ezt az oldalt.
Ja meg a 23: 34 es majom biztos sose volt 18 év alatti. nem is ember az ilyen szerintem. Valami marslakó. Õ biztos 18 éves koráig azthitte hogy a gólya hozza a kisbabát. Érdekes én amikor hatodikos voltam megõrültem a kiváncsiságtól. És muszáj voltam szexfilmet kihozni a kölcsönzõbõl hogy enyhítsek ezen a kiváncsiságon. Amit persze szónélkül ideadtak 12 évesen. Pedig ez nem most volt már. Csak akkor még nem volt net meg kábeltévé. Szóval ezt találtam ki. Ha akkor netem lett volna úristen.
Ha így állsz hozzá tényleg be fogsz pánikolni. Inkáb gondolj arra hogy neked jó legyen elõször. ne stresszeld magad azon hogy neki milyen.
1. Magyar nyelv tökéletes elsajátítása. 2. A kezedet vedd ki a bilibõl. 3. Szexualitás.
A 14 cm teljesen normális méret. Hogy szûz vagy 16 évesen is teljesen normális dolog. Nincs miért bepánikolni. Elsõre biztos nem tartasz majd ki túl sokáig, de ha tudja hogy szûz vagy nem is várja majd el.
Dehogy pánikolsz.Csak legyen hosszú elõjáték, és minden rendben lesz.Ha a barátnõd tényleg szeret, akkor meg nem izgatja majd, hogy neked mekkora van, és hogy kicsit tapasztalatlan, Kis szerszámmal is lehet jól dolgozni..
"Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnõtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngészõd Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt." Azaz most ez jelentõdik az adminoknak.
végül sikerült megszexelni? ment mint az ágybaszarás? ;)

Olvastam, hogy sok 16-17 éves és fiatalabb lánykát csak úgy elengednek bárhová. Miért?

Az én lányom egy fél év múlva tölti a 17.-et és még nem engedtem el sehová. Most nagyon akar menni a legjobb barátnőjével egy 30 km-es útra, megőrít már hogy állandóan könyörög, de én akkorse akarom elengedni. Igaz, hogy reggel mennének és sötétedés előtt jönnének haza, de bármi megtörténhet. Nem is értem, hogy az ő szülei miért engedik el? Nem félnek, hogy a lányukat útközbe kirabolják(akár észrevétlenül is)belékötnek, elüti az autó vagy netán emberrablóval is találkoznak? Annyi dolgot hallani manapság.

Legjobb válasz: Ha tul félted, önállótlan lesz, ha meg töltöd mindentõl, 18 évesen fellázad es lelép.

Ha tul félted, önállótlan lesz, ha meg töltöd mindentõl, 18 évesen fellázad es lelép.
Melyik lesz az a nap, amikor elengeded? Mert utána ugyanúgy kirabolhatják, leüthetik, akár 40 éves korában is. Meg kell tanítani védekezni, és hogy éjszaka ne járkáljon egyedül. Te hány évesen mentél el otthonról egyedül, vissza tudsz még emlékezni? Én 15 évesen már elengedtem a gyerekeimet, azzal a kikötéssel, hogy hazaérnek, mire meg volt beszélve, nem egyedül mennek, hanem olyanokkal, akiket én is ismerek, és telefonon elérhetõek maradnak. Mûködött a dolog. Máig nagyon aggódom értük és amikor külföldön vannak, alig várom, hogy hazaérjenek, de akkor is önálló lények. És hát otthon is ráeshet a fejükre egy cserép, lehet földrengés, bármi.
És mikor akarod elengedni a sarki boltba? 18 éves korában? Ha most nem tanul meg közlekedni, akkor soha. Aztán majd 20 évesen is majd viheted mindenhova kocsival meg kísérgetheted, mert nem tud egyedül eljutni sehova.
Kevesebb Híradót kéne nézni...
Dehát 30 km semmi! Az én iskolám például ennyire van az otthonomtól, minden nap megteszem ezt a távot és lám, semmi bajom. Szerintem sem kellene ennyire félteni, 30 km kb 1 óra alatt megtehetõ út, nem hinném, hogy ezalatt bármi történhetne vele. Ha jól viselkedik, jól tanul, akkor szerintem el lehetne õt engedni.
Azért egy 17 éves gyereket egy egynapos kirándulásra el lehetne engedni szerintem... Részben az önállóság egyik alapeleme. Megtámadni pedig 25 évesen is meg fogják, ha akarják...
Azért ennyire nem kéne burokban nevelni. Engem is elengedtek, például koncertekre, vagy két napra Bécsbe, aztán mégsem lett semmi bajom. Ha nem csökkent értelmû, akkor egy ennyi idõs gyerek tud magára vigyázni, már nem kicsi. Különben meg, amiket te írtál, azok egy felnõttel is megtörténhetnek, de nem lehet úgy leélni egy életet, hogy ilyen dolgoktól rettegsz. Ahhoz, hogy szocializálódni tudjon, kapcsolatokat építsen, nagyon is szüksége van arra, hogy a kortársaival programokat csináljon, velük legyen.
Kérdezõ esküszöm legszivesebben lekevernék neked egy pofont amiért ennyire egysíkú vagy.
Attól függ, mennyire megbízható a lányod és milyen a kapcsolatotok, na meg milyen az a barátnõ... Mondjuk nappalra már elengednm egy cukiba dumálni a barátnõjével de éjjeli kimaradásra már nem.
Sokan leírták már, hogy miért nem jó ha ennyire korlátozod a lányod. Annyit tennék hozzá, hogy mivel hasonló korú vagyok, megerõsíthetem, hogy én is ezt látom magam körül. Ha valakit sokáig korlátoznak és egyszer eljut egy buliba (akár a szülõk tudtával, akár nem) akkor ott aztán nagyon kihasználja az alkalmat, pasizik, akár szobára megy az elsõ felajánlkozóval, mivel elõször jár buliban annyit iszik, hogy a világáról nem tud stb. El kéne kezdeni fokozatosan feloldani a tiltásokat, mert nem lesz jó vége.
Ne haragudj, de ez a kérdés komoly? 30 km-re sokan pl. suliba járnak minden nap..
Ja és 18 évesen 130 kilométerre jártam egyetemre, albérletben laktam, magamnak fõztem stb. A te lányod semmit nem fog tudni megcsinálni magától! Életképtelen lesz!
És én még azt hittem , hogy anyukám a paranoiás. :D Kérdezõ, sajnálom a lányod...nem is veszed észre, mennyire korlátozod?! 16 évesen élnie kéne a világát, nem pedig a négy fal között gubbasztania .
Kár a szóért, mert most tudnék egy jó hosszú monológot elõadni itt neked, de úgyse fognád fel! Ha jót akarsz magadnak és a lányodnak, akkor elengeded mostantól több helyre. Önállótlan lesz miattad, 18 évesen meg úgy otthagy, hogy hónapokig nem látod. Mindig azok a legfelelõtlenebbek és legerkölcstelenebb viselkedésûek a bulikban, akiket ennyire korlátoztak, hogy még a barátnõjével sem mehetett el egy nappali (!) kirándulásra...
Zárd be nyugodtan, de készülj, amint 18 lesz, elhúz egy másik városba továbbtanulni és majd pár havonta látod.
17-es válaszoló, ez nagyon durva... Nem szoktam olyat mondani (még gondolni sem), hogy "miféle emberek vannak", de most muszáj: MIFÉLE EMBEREK VANNAK??
Én csak egy történetet mesélnék el: Osztálytársamat 17 évesen nem engedte el az anyukája osztálykirándulásra, mert baja eshet a gyereknek.Mi elmentünk, másnap jelentették, hogy reggel, boltba menet közben elütötte egy autó és belehalt. Szegény lányod! Nem csodálom, ha 18 évesen elmenne otthonról és napokig nem jelentkezne! Még jó, hogy az én szüleim nem voltak ilyenek...jah, bocs! Mai felfogással az én szüleim felelõtlenek voltak és veszélyeztették a testi épségem, mert 7 éves koromtól rábíztak másra, 15 éves koromtól meg már több száz kilómétert utazhattam a baráti társaságommal. (...és mégis itt vagyok! Én is és a többi felelõtlen barátom)
Én is csak azt tudnám írni, amit elõttem már le is írtak, nagyon helyesen. Egy 17 éves lány már nem olyan nagyon fiatal, hogy ne lehessen elengedni egy napra, úgy, hogy még sötétedés elõtt haza is ér, nem egyedül lenne. Te ismered a lányod, hogy mennyire felelõsségteljes és megbízható. Ha amúgy az, és csak ez az irracionális félelem van benned, ne gátold meg abban, hogy szórakozzon. Ez csak feszültséget és problémákat fog köztetek szülni a jövõben. 15-16 éves koromban már engem is elengedtek szüleim barátommal, barátnõkkel koncertezni, vagy egy napra szigetre. Élek és virulok :) Meg kell tapasztalni dolgokat, ettõl lesz a késõbbiekben önálló és talpraesett, nem számíthat örökre a te védelmedre. 23/N
Megértem, hogy az elõzõ válaszolók nagyon kiakadtak, én is csak fogtam a fejem, hogyan lehet egy szülõ ilyen. Tudomásul kellene venned, hogy a lányod már nem kisgyerek. Nyilván bizonyos dolgokat nem árt korlátozni, ezzel kizárva a túlzott rizikót, és ezt úgy mondom, hogyén is fiatal vagyok. Viszont az, hogy próbálod mindentõl tiltással védeni, csak rosszra vezethet. Két lehtõség van, vagy még 30 évesen is képtelen lesz az önállóságra, és rád lesz utalva, vagy pedig szépen elege lesz az egészbõl, és amint betölti a 18-at, megpróbálja pótolni azt, amitól korábban tiltottad, és szépen lelép. Remélem, az elõbbiek egyikének sem szeretnél okozója lenni, és engedsz neki némi szabadságot.
Wolfgang Priklopil te vagy az? Nehogy elengedd, látod Natasával is hogy jártál! Vissza se ment a hálátlanja...
Megteheted, és ahogy látom, meg is fogod tenni, hogy amíg csak bírod, otthontartod. Ennek az lesz az eredménye, hogy csak egyszer megy el, de akkor messzire és sokáig. Mondom ezt úgy, hogy így nõttem fel, amikor lehetett pakoltam, most 300km-re élek a túlféltõ, paranoiás anyámtól és évente kétszer látogatom meg. Megéri? Biztos? Nem mondom, hogy akármikor, akárhová, de egy minimális bizalmat ideje lenne megszavaznod neki, mert elveszíted (ha még nem tetted meg eddig!). N30
Teljesen irreális a viselkedésed. Rengeteg középiskolás naponta utazik ennyit, én is így voltam ezzel. Ez a tiltás nagyon erõsen vissza fog ütni. Volt egy gimis osztálytársam, akivel hasonlóan bántak a szülei, gimi után nem sokkal lelécelt külföldre és nem úgy tûnik, hogy szándékában áll visszajönni. Egyébként az emberbe 20, 30 40.. stb évesen is beleköthetnek, kirabolhatják, elütheti az autó és elrabolhatják. Ha nem akarod megutáltatni magad a lányoddal, szabadulj meg ezektõl a paranoiáktól.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!