Találatok a következő kifejezésre: 160 literes belső (4 db)

160 literes akváriumba jo 1drb resun cs-1000 belso szürö? 1000 L/h

Legjobb válasz: Nem. 160 literes akváriumba kell már egy külsõ szûrõ is. Egy Atman AT-3336 megfelelne, plusz mellé egy belsõ is.

Nem. 160 literes akváriumba kell már egy külsõ szûrõ is. Egy Atman AT-3336 megfelelne, plusz mellé egy belsõ is.
Ilyen méretben ezek a gyári belsõk már nem túl hatékonyak. Inkább egy erõs power head-el egy házi matten, az még elbír egy ekkora akváriummal. De oda kevés lenne 1000 l/h, mert ott van szivacs, jó bõven. 1200-1300 körülit vennék.
A kérdező hozzászólása: Vélemény??
A kérdező hozzászólása: Nincs semim még csak tervezgetek de valami ijesmit szeretnék csak nagyobba:AQUA EL akváriumszett PAP-60 Econoline (11W) 60x30x30 cm 54l
A kérdező hozzászólása: ÉS tudtok nekem 16000-ért 60-70 literes akváriumot?
Tudunk, de milyen felszereltséggel szeretnéd? Ahogy mondtam, csupaszon a 160 liter is kijön belõle. Viszont egy 60-70 litereset sem tudsz berendezni ennyi pénzbõl. Aljzattal, növényekkel belekerül 25-30 ezer forintba. Tehát tudni kellene, hogy mik az elképzeléseid, van-e már valamid otthon, tudsz és akarsz-e világítást és tetõt barkácsolni, s a többi?
A kérdező hozzászólása: és egy kb. 60-70 literest tudtok 16 ezerért??
Csupaszon, csak az üveg és egy alsó kategóriás szûrõ kiküszködhetõ belõle. Persze még nincs tetõ, világítás, fûtés, aljzat és a többi.
160 literes akvárium 15e-ért? jó vicc
Kapufa. Szeged Trópusnál csináltatsz akváriumot, és veszel hozzá szûrõt fûtõt mindent, nagyjából 20 ezer. Én tudom ajánlani õket, nemrég én is náluk vettem mindent.
Akvárium: http://www.akvariumplus.hu/index.php?page=shop.product_detai.. Szûrõ: http://zoona.hu/ Áruház/Heto QD-2500 belsõ szûrõ A szûrõ minõségére garanciát nem vállalok, nincs jó híre a boltnak, de újonnan ennyiért máshogy nem megoldható.
Az általad linkelt akváriumról nem talátam semmi értelmes leírást, felszereltséghez azt beírni, hogy: -belsõszûrõ, -fûtõ, hát, elég nagy gyökérségre utal. Legalább a teljesítményt leírnák... Szerintem nagyon alsó kategóriás, mûködésképtelen akvárium, nem érdemes megvenni. Itt egy használható, persze drágább is: http://www.akvariumplus.hu/index.php?page=shop.product_detai.. De a berendezésre még itt is számolj olyan 10 ezer forintot. Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor akvaristán keresgélj a használtak között. Érdemes így venni, ne kopott õsrégi vackokra gondolj, a legtöbb használt akváriumról nem mondod meg, hogy használt. Persze meg kell nézni okával.

160 literes akváriumban belső levegőztető-szűrő van. Milyen gyakran tisztitsam ki a szűrő belsejét?

Legjobb válasz: amíg a szürõ teljesitménye nem csökken drasztikussan ne nyulj hozzá!!!!!! Csak vizet cserélj kéthetente 20 litert. Az álandó szürõmosással többet ártassz mint gondolod!!! Állatkereskedésekbe is ezt fogják neked mondani, csak kérdezd meg! Ha még van kérdésed szívessen segítek. Üdv Tamás

amíg a szürõ teljesitménye nem csökken drasztikussan ne nyulj hozzá!!!!!! Csak vizet cserélj kéthetente 20 litert. Az álandó szürõmosással többet ártassz mint gondolod!!! Állatkereskedésekbe is ezt fogják neked mondani, csak kérdezd meg! Ha még van kérdésed szívessen segítek. Üdv Tamás
Sztem amikro úgy látod, hogy már koszos/algás.Én a magam kis 120-ában 2 hetente szoktam, bár akkor még tiszta.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ, igy teszek majd.Egyébként nagyon szép tiszta az akváriumom.És ennek nagyon örülök!
Szerintem pedig ne várd meg, amíg csökken a szûrõ teljesítménye, 2-4 hetente tisztítsd a szivacsodat. Fontos tudnod, hogy a szûrõszivacs felületén rengeteg hasznos baktérium él, ezek bontják le az akváriumban keletkezõ bomlástermékeket. Az ammóniát nitritté, ezt pedig nitráttá alakítját - ez utóbbit te távolítod el a rendszeres, heti-kétheti részleges vízcserével. Ha csapvízzel mosod ki a szivacsot, a víz klórtartalma elpusztíthatja a baktériumokat, ami szélsõséges esetben akár halpusztuláshoz is vezethet. Ezért mindig az akváriumból egy tálba kimert vízben mosd át alaposan a szivacsot. Én kettévágtam a szivacsomat, és kéthetente hol az egyiket, hol a másikat tisztítom. A szivacs cseréjét is így ajánlott végezni, vagyis kettévágni az új szivacsot, és egy idõre csak az egyik felét betenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget.Kb.2 hetente tisztitom a szûrõt, és az akváriumból kivett saját vizében.Nagyon szép tiszta a viz.Viszont nem cserélek 2o litert, úgy látom nincs szükség rá!
Az elõzõ vagyok. Szerintem mindenképp érdemes hetente 10, vagy kéthetente 20-30%-ot lecserélni. Valószínûleg nagyon jól dolgoznak a baktériumok az akváriumodban, minden ammóniát nitráttá alakítanak. Ez csak nagyobb mennyiségben mérgezõ, és a halak megszokják a magas nitrátszintet, ha csak fokozatosan emelkedik. Viszont ha pl. új halat telepítesz be, azt óriási sokként érheti az extrém magas érték, és "rejtélyes módon" elpusztul... Sok ilyen esetrõl hallottam, az akvarista nem tudta, mi történt, hiszen a saját halai nagyon jól érezték magukat. Pedig az ok egészen prózai volt. És mellesleg hosszú távon a régi halaknak sem lesz jó, pl. nagyon könnyen megbetegednek. Az a két hét nem túl gyakori, teljesen kibírható szerintem! A "régi víz = jó víz" elmélet már a Horn-Zsilinszky szerint is megdõlt :)


EHEIM Pick Up 2012 belső szűrő. Jó választás 112 literes akváriumba? (160-200 l)

vagy elég ez? EHEIM Pick Up 2010 belső szűrő(60-160 l)

Legjobb válasz: Inkább a 2012, de legjobb lenne mellé még egy egy kisebb külsõ is. Milyen halakat, növényeket, világítást tervezel?

Inkább a 2012, de legjobb lenne mellé még egy egy kisebb külsõ is. Milyen halakat, növényeket, világítást tervezel?
A kérdező hozzászólása: már beált akváriumról van szó, növények:Ambulia, anubias n. anubias b.jávai moha, gömb moha, meg egy két egyéb aminek nem tudom a nevét..halak:neon, 15 db, Betta 1db hím, anci, de az nem ban hog az eheim 2012 az 160-200L re van tervezve? az akváriumom meg 112
Az, hogy mit írnak a dobozra, az tök mindegy. Nincs túlszûrt akvárium tehát ha a nagyobbat veszed, csak jobban jársz.
Most milyen szûrõd van amúgy?
A kérdező hozzászólása: haile hl bt 400, ezt adták az akváriumhoz, de ezt minden féle képp cserélem eheim, aqual vagy atmanra, kb 7-8 ezret szánok rá, ja és nem akarok külsõ szûrõt is
Az eheim pick up-os szûrõnél, mikor beüzemeled csak a felsõ két helyre tedd be a tapadókorongokat, a másik kettõt pedig tedd félre késõbbre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!