Találatok a következő kifejezésre: 16. hetes vagyok úgy (39 db)

15-16 hetes vagyok, úgy érzem, mintha hasizomlázam lenne, elkezdett domborodni a köldököm felett. Nyúlik, azért van?

Legjobb válasz: Hogy mi nyúlik, azt nem értem mire gondolsz?! A köldököd fölé ért már a méhed. A hasizomláz érzés a méh tartószalagjainak nyúlásától lehetséges, meg a bõrõd nyúlásától is, meg ha sokat tornáztál, vagy esetleg megeröltetted magad attól is. Jó babavárást kívánok!

Hogy mi nyúlik, azt nem értem mire gondolsz?! A köldököd fölé ért már a méhed. A hasizomláz érzés a méh tartószalagjainak nyúlásától lehetséges, meg a bõrõd nyúlásától is, meg ha sokat tornáztál, vagy esetleg megeröltetted magad attól is. Jó babavárást kívánok!
A méh kb. a 22. hét körül éri el a köldök magasságát. 18 hete terhesen nekem is voltak hasonló érzéseim A köldököm körül piros volt, és mindha húzta volna valami, vagy valaki? :-) Érzékeny volt kb. 2 hétig, ruhanemû nem érhetett hozzá, de szépen elmúlt.

Pozitiv tesztem volt mikor teszteltem egy honapja, de most ugy erzem mintha nem lenne semmi a hasamban pedig elmeletileg 16 hetes vagyok lehet hogy veteles volt? De annak muszaj verel jelezze ugye?

Legjobb válasz: 16 hetesen még nem is kell érezned semmit a hasadban! Majd fogsz érezni,ha megmozdul,max 1 hónap múlva! Nem tudom milyen testalkatú vagy,de feküdj hanyatt az ágyon,tedd a kezed a méhedre,és koncentrálj! Ha nem is most,de így van esély,hogy hamarabb megérezd a kicsid mozgását! Attól a pillanattól kezdve érzed majd magad igazán várandósnak! Persze,miután már tudod milyen,és mikor éppen nem érzed,akkor megint ez az üres érzés lesz rajtad úrrá,de ez így normális! A 12. hét után már elég nagy a baba ahhoz,hogy észrevétlenül távozzon!-ami vérzéssel járna! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:3 lányos

16 hetesen még nem is kell érezned semmit a hasadban! Majd fogsz érezni, ha megmozdul, max 1 hónap múlva! Nem tudom milyen testalkatú vagy, de feküdj hanyatt az ágyon, tedd a kezed a méhedre, és koncentrálj! Ha nem is most, de így van esély, hogy hamarabb megérezd a kicsid mozgását! Attól a pillanattól kezdve érzed majd magad igazán várandósnak! Persze, miután már tudod milyen, és mikor éppen nem érzed, akkor megint ez az üres érzés lesz rajtad úrrá, de ez így normális! A 12. hét után már elég nagy a baba ahhoz, hogy észrevétlenül távozzon!-ami vérzéssel járna! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:3 lányos
jól értem, hogy még nem voltál dokinál? akkor felvilágosítalak, h lemaradtál a genetikai UH-ról, és afp-rõl is. sürgõsen orvoshoz kellene menned
Szerintem doki már úgyis elkellet volna menned rég.
Menj el orvoshoz, és ne szórakozz! Semmilyen házi módszer nem 100%-os, és ha nem tudnád akkor egy élettel játszol.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, most nagyon megnyugtattal :)
A kérdező hozzászólása: irtam en olyat hogy nem voltam dokinal? szerintem nem.. de most ezt erzem :/ azert kerdeztem.. de mindenkep megyek orvoshoz ellenorizni hogy minden rendben van-e. De ha nem tudsz valaszt adni akkor miert irsz..

Lehet, hogy marhaság, de tényleg a front miatt mozog kevesebbet a babám? Még csak 16 hetes vagyok, kb.10 napja érzem, és tegnap szinte egyáltalán nem éreztem, meg még ma sem. Ugye nem kell aggódnom?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.

Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.
Ilyenkor már én is éreztem (második terhesség). 31 hetes vagyok, és napok óta csak esténként érzem mozogni, vagy napközben csak ha lepihenek egy kicsit. Tuti front, nyugodj meg. Bár az tényleg igaz, hogy nem kötelezõ még minden nap érezned! Majd eljön az idõ, amikor azt kívánod, hogy egy kicsit álljon le. De hát úgyis tudod már, hogy milyen! :D
Dehogy kell. Egyrészt ennyi idõsen nem baj, ha nem mindennapos a mozgásérzet, mert még nem olyan nagy a baba, hogy minden mozzanatát érezd. Egyébként a frontok is befolyásolják. Nyugi, minden rendben.
Én is éreztem már 16 hetesen:) most 26 hetes vagyok és pár napja csak este érzem.Lehet tényleg a front.
Õszintén, szerintem 10 napja nem nagyon érezheted a 16 hetes babádat. Egyébként igen, az enyém tegnap meg ma teljesen be van gerjedve, szereti a hidegfrontot, tiszta buli van, azelõtt viszont alig-alig mozdult egész nap.
Végülis velem van a baj, hogy már a beágyazódáskor nem éreztem. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Miért nem érezhetem?
A kérdező hozzászólása: ??? Látom, a front Rád is hatással van. Elnézést, hogy ennyi idõsen érzem a második gyerekem. Kellemes napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ babám 20 hetesen kezdtem érezni és õ szinte aludni is alig hagyott, máig egy sajtkukac. Ezért furi, hogy nem érzem mindig :)

Aggódom, feleslegesen? 16 hetes vagyok a 2. babámmal, de még nem érzem, hogy rugna. Az elsővel már a 15. héten éreztem. Nagyon félek, ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Szia! Sok kismama jóval késöbb, mint a 16. hét érzi a baba mozgását! Ne, aggodj még bõven van idõ!

Szia! Sok kismama jóval késöbb, mint a 16. hét érzi a baba mozgását! Ne, aggodj még bõven van idõ!
egy babám van, mellsõ fali lepényem volt, és csak a 21-22. héten éreztem elõször
Nincs baj, én sem éreztem ebben a korban a mozgást pedig a második babám volt. 22-23 hetes korban kezdtem érezni.

Lehet a babám jelez? Hason alszok, de már csak úgy kényelmes ha az egyik lábamat felhúzom, mert ha teljesen hason fekszem akkor elkezd vm belülről szurkálni.16 hetes vagyok.

Nem nyomom össze véletlenül sem ugye? Nappal még nem éreztem Õt, vagy nem tudom hogy Õt érzem-e, de este lehet Õ volt? Els? baba.

Legjobb válasz: Bizony õ lehetett és szerintem nem kényelmes úgy neki. Úgyhogy ideje leszoknod, a hason alvásról. Amúgy én is így jártam.

Bizony õ lehetett és szerintem nem kényelmes úgy neki. Úgyhogy ideje leszoknod, a hason alvásról. Amúgy én is így jártam.
A kérdező hozzászólása: Igyekszem már úgy feküdni hogy kitámasztom a lábammal magamat, úgy jó, de ha véletlenül is teljesen hason vagyok akkor érzem ezt. Akkor rögtön váltok, és már sokat vagyok oldalt. Nagyon köszönöm a választ!

Tudom, hogy a terhesség alatt a szív többet dolgozik az átlagosnál, de én néha úgy érzem, mintha ki akarna ugrani a helyéről. Még akkor is így van, ha fekszem.16 hetes vagyok. Érzett valaki hasonlót?

Legjobb válasz: Igen, en is tapaszalom ezt. Az orvos azt mondta, hogy ez teljesen normalis. Es ebben az esetben nem magas a vernyomasod, hanem egy kicsit alacsony. Ezert kezd el jobban dolgozni a sziv, hogy kompenzalja.Nekem ami bevalt: leulok, felpakolom a labaimat ugy, hogy a labfejem egy kicsit magasabban legyen popsimnal. Igy par perc alatt helyreall, de nem garantalt, hogy nem esik le ujbol. Ez a terhesseggel jar, ne ijedj meg miatta.

Igen, en is tapaszalom ezt. Az orvos azt mondta, hogy ez teljesen normalis. Es ebben az esetben nem magas a vernyomasod, hanem egy kicsit alacsony. Ezert kezd el jobban dolgozni a sziv, hogy kompenzalja.Nekem ami bevalt: leulok, felpakolom a labaimat ugy, hogy a labfejem egy kicsit magasabban legyen popsimnal. Igy par perc alatt helyreall, de nem garantalt, hogy nem esik le ujbol. Ez a terhesseggel jar, ne ijedj meg miatta.
nekem nem olyan mintha ki akarna ugrani, hanem inkább mintha kihagyna egyszer-egyszer. Elég rémisztõ tud lenni. Állítólag normális. meg az is amit Te leírtál.
Terhesség alatt magas lehet a vérnyomásod tartósan is akár.Nekem is voltak ilyen gondjaim.Mi vettünk egy vérnyomás mérõt.Szerintem ha tudsz te is vegyél, egy párnapig mérd naponta 3-5ször és tájékoztasd az orvosod.Nekem az utólsó hetekben annyira magas volt, hogy minden ctg vizsgálatra vinnem kellet hogy mennyiket mértem.Sõt hallottam olyat is akinek gyógyszert adtak.Mert a magas vérnyomás is árthat a babának. Szerintem mindenképpen szólj a dokidnak. Remélem semmi komoly gond nincs! Minden esetre ne aggodalmaskodj.Próbálj minél stresz mentesebben élni!És vigyázz magadra! Jó egészséget neked, és a babádnak!
hät en is neha csodälkozok, hogy meg nem kaptam szivrohamot...reggel felebredek, es 90a pulzusom...de ällitolag normälis, mert jobban dolgotik a sziv... 14hetes km
Nekem is van ilyen, annyira dobog a szívem néha, pedig nyugalomban vagyok.A vérnyomásom teljesen rendben van mindig.Szóval nyugi amúgy én megkérdeztem azt mondták normális-21 hetes kismama

Volt valaki hasonló helyzetben vagy velem van gond? 16 hetes vagyok, első babát várom. Eleje óta nincsenek tüneteim, bár a hasam nő, ugye a baba még nem mozog és még nem tudtam felfogni, hogy gyermekem lesz.

Van,hogy fél napig is elfeledkezem róla, bár ha ránézek a hasamra akkor "eszembe"jut ,de ennyi. Olyan távolinak érzem még magamtól. Jönnek már a kérdések,hogy mikorra várható ,jól van e a baba, de ezt is furcsállom még.Illetve ha nézik a hasamat akkor sokszor idegesít az is.Jó lenne ha néha észrevétlen lehetne a pocim vagy én. 2 évet vártam,sokszor sírtam,hogy nem jön össze,most meg úgy érzem,hogy nem reagálom le jól és nem így kellene éreznem. Sokszor érzem,hogy nem viselkedek leendő anyaként és lehet nem is leszek jó anya.

Legjobb válasz: Szia! Nekem sem volt egyetlen tünetem sem az elejétõl kezdve, sõt 24. hétbe léptem mikor elkezdett mozogni a csöppségem. Bennem is felmerültek hasonló kérdések"lehet nem is leszek jó anya" stb... Ha elfogadsz egy tanácsot ezen ne izgulj, ami most a legfontosabb a nyugalom:). Ezek a gondoltak hidd el minden anyában felmerültek. Én azt mondom neked a legjobb anyuka leszel a babád számára, és senki mással ne foglalkozz, se az "okos" véleményekkel" Sok boldogságot a babához, türelem és kitartás!!!:) 4 hónapos baba anyukája

Szia! Nekem sem volt egyetlen tünetem sem az elejétõl kezdve, sõt 24. hétbe léptem mikor elkezdett mozogni a csöppségem. Bennem is felmerültek hasonló kérdések"lehet nem is leszek jó anya" stb... Ha elfogadsz egy tanácsot ezen ne izgulj, ami most a legfontosabb a nyugalom:) . Ezek a gondoltak hidd el minden anyában felmerültek. Én azt mondom neked a legjobb anyuka leszel a babád számára, és senki mással ne foglalkozz, se az "okos" véleményekkel" Sok boldogságot a babához, türelem és kitartás!!!:) 4 hónapos baba anyukája
Megmondom õszintén, én irigyellek. Nekem a nap 24 órájából 24 óra a terhességemrõl szól. Állandóan ezen jár az eszem. Ha filmet nézek, ha fürdök, ha megyek az utcán, bármit csinálok, mindig ezen kattog az agyam, és hidd el nem olyan jó. Szerintem nem kell aggódj!! Biztos jó Anya leszel, s nem sokára fogod érezni a Picike mocorgását, és hidd el, meg fog változni ez a "semleges" érzés!! Boldog babavárást! 15 hkm
Szia! Ne aggódj!Mindegyikünkben benne van az anyai ösztön!Még egy kis idõ és máshogy fogod fel a dolgokat!Vannak akikben ez az ösztön elöbb jön elõ, van akiben egy kicsit késöbb...Ne edd magad ezen.Legyél büszke a pocakodra és hogy most áldott állapotban vagy!!! 18 hkm
Nekem is minden percben a babán jár az agyam, én annyira akarom Õt. De ne aggódj, ha vannak kétségeid, ez teljesen normális, hogy az érzéseid váltakoznak! És hidd el biztos jó anya leszel!:) Ne aggódj!! 16 hkm
szia a terhességem elején én is így voltam mivel az elsõ hozzá kell szoknod . én is akkor kaptam észhez és a babám körül kezdett el forogni minden gondolatom mikor éreztem hogy mozog és hogy velem van mindig ! mondjuk hogy nekem katasztrofális volt az eleje de mikor elmúlt Én is el feledkeztem róla és kérdezték tényleg terhes vagy? Én meg néztem rá hülyén szóval én a 21. hét tõl fogtam fel kitartást kismama eljön neked is az az idõ! jó baba várást üdv : 27 hkm

16 hetes vagyok. Esténként, ha háton fekszem, vagy fürdök sokszor úgy érzem, mintha "dobogna "a hasam és néha látszik is. Normális dolog ez?

Legjobb válasz: Persze, a baba mozog. A háton fekvés ellen valószínûleg tiltakozik is, azt nem szokták szeretni :)

Persze, a baba mozog. A háton fekvés ellen valószínûleg tiltakozik is, azt nem szokták szeretni :)
Nem a szívverésed érzed? A has falában az érhálózat kifejezettebb, de az egész szervezetünkben, megnövekszik a szív munkája, és hallhatjuk a saját szívdobogásunkat, hisz a pulzusszámunk is több lesz.A babát kívûlrõl, mint mozgását szerintem korai lenne látnod, érezni érezheted, de ha a ritmikus folyamatos dobolást érzed az a szíved lesz, ami természetes.
Valószínû, hogy a szívverés, nekem terhesség elõtt is volt, fõleg gõzben, forró vízben fekve látszott.
Mi az, hogy nem fogadták el? Mégis milyen alapon?
A kérdező hozzászólása: Azt mondták, csak olyat fogadnak el, amit az õ orvosuk ír. Egy másik helyen meg azt mondták, hogy csak akkor, ha rá van írva név szerint, hogy az õ laborjukban csinálják. Hihetetlen.
Hm...tök jó, nekem is csak a helyi nõgyógyász beutalóját fogadták el, a magándokiét nem. S persze emiatt az embernek egy csomó helyre kell rohangálni, hogy azokat a hülye beutalókat beszerezze. Így is sok az orvosi vizsgálatok száma egy terhesség alatt...nem is igazán értem a rendszert. Amúgy végül nekem adott az sztk-s nõgyógyász beutalót, és akkor már mehettem a vérvételre...
Igen. Barátnõm beutalóját sem fogadták el, mert a magándokija nincs szerzõdésben a helyi kórházzal. Az enyém is máshol van, így a beutalókat minden vérvétel elõtt azzal a dokival pecsételtetem le, aki épp ott van az sztk terhesgondozójában, nem megyek be, csak beküldöm az asszisztenssel. Így egyszerû.
Ez mekkora szemétség:( Fõleg, mivel azt sztk-t vizsgálat után fizetik, nem a beutaló után. Érdekes. Ez is csak a fantasztikus bürokrácia újabb fincsi terméke:((

A dokim azt mondta algopyrint vehetek be. Ugye nem lesz baja a babának? 16 hetes vagyok, iszonyú fejfájásom van.

Megbízom a dokimban, de ha melegfront van, vagy ha nincs is, hetente 1-2 nap iszonyatos fejgörcsöm van és olyankor ha már nem bírom akkor beveszek egyet. Ma is vettem be. Semmi nem használ. Se homeopátia, friss leveg?, alvás, borogatás, sokat iszok, a vérnyomásom normális..stb. Már mindent kipróbáltam.Ha egyszer-egyszer beveszek egyet, ugye nem okozok kárt?

Legjobb válasz: Szia! Én paramax rapidot szedtem a terhesség és a szoptatás alatt ezt biztos hogy lehet nem az orvosodat vonom kétségbe csak én ezt szedtem fájdalomcsillapítónak jó volt. Jobbulást!

Szia! Én paramax rapidot szedtem a terhesség és a szoptatás alatt ezt biztos hogy lehet nem az orvosodat vonom kétségbe csak én ezt szedtem fájdalomcsillapítónak jó volt. Jobbulást!
Lehet csak mértékkel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szia! Az egyik gyógyszer , amit be lehet szedni , az az algopyrin. Igaz, tényleg csak mértékkel, max. 1 szem
Én lázas voltam, torok fájásom volt amikor 12hetes voltam, és azt mondta a dokim, hogy ez az egyetlen gyógyszer amit bevehetek, akár napi 3at. Boldog babavárást, 21hetes kismami
Szia! Nekem a panadolt ajánlotta a dokim és bevált. Fél szemet szoktam bevenni, ha fáj és el szokott múlni tõle. Mostanában a fogam fájdogál, de azt is elmulasztja negyed órán belül. Egyébként az algopyrin sem rossz, egyszer-egyszer be lehet venni, tuti nem lesz tõle baj.
Szia!én sajna voltam kétszer kórházba-ott is adtak algopirynt.Mostmár van egy 3hónapos egészséges kislányom!Jobbulást
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Csak 1-et vettem be, az elég, bár elég sok mire elmúlik a fejfájás, de használ. Ma már semmi. Csak az a baj hogy 1-2 hetente mostanában 1-et be kell vennem, mikor ilyen sok front van. Boldog babavárást/babázást Nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!