Találatok a következő kifejezésre: 16. héten doki (17 db)

18 hetesen vettek tőlem vért AFP-re, és 2, 9 MOM lett az érték. Ez elvileg túllép a megengedett 2, 5-en, de a dokim azt mondta, hogy biztos azért több, mert nem a 16. héten volt vizsgálva és ilyenkor már nem az optimális értéket mutatja. Vélemények?

Legjobb válasz: Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!

Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!
Szia! Én nagyon be voltam parázva az AFP eredménye miatt. Még a védõnõm is észrevette rajtam hogy tiszta zizi vagyok, ezért alaposan elbeszélgetett velem. :-) Tõle tudom, hogy ha a down-kórra van valami kis esély is, azt észrevették volna már a 12 hetes uh-on is. Nézd meg azt a leletedet. Nekem azon az NT: 1, 9mm Azt mondta a védõnõm hogy ezt kell nézni, mert ha 3 mm alatt van akkor nincsen semmi gond. Másrészt azzal is megnyugtatott és a lelkemre kötötte hogy akkor sincs semmi baj ha magasabb értéket mutat az AFP eredménye. Mert azt mondta hogy ez már egy nagyon elavult módszer, már akkor is téveset mutat ha csak 1 nappal késõbb veszik le mint kellene. Állítja hogy az is lényeg hogy hány kg-os nõnél nézik. Mert más eredményt kell nézni egy 50 kg-os nõnél és mást egy 85 kg-osnál. Csak ezt sehol nem veszik figyelembe pedig kellene. Mert így csak feleslegesen riogatják a kismamát. Én maximálisan elhittem a védõnõmnek mindent hisz már több mint 25 éve van a szakmában, nagyon jó szakember. És totál megnyugtatott mire már az uh-ra kellett mennem.
Az orvosnak tudnia kell.Valószínûleg az UH is rendben volt, azért nem küldött további vizsgálatokra.
nem értem miért 18 hetesen vették le kötelezõen 16 hetesen kelett volna azért adott fals értéket
Szia! Nekem 3.89 lett a korrigált MOM értékem. Megjártam két kórházat, mert riogattak, hogy ilyen magas értéknél nagyo-nagyon beteg lehet a baba (záródási rendelleneségek, ilyesmi), de az UH-ok alapján egészséges a baba. Lehet, hogy nálunk is bezavart a mensi idõpontja, mivel nem írtam fel a pontos dátumot (nem számítottunk babára :) ). Lehet, hogy nálam is volt vagy 1 hét eltérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy tényleg csak a késõbbi idõpont eredményezte ezt az értéket. Bár lényegében az UH eredménye felülírja az AFP eredményét, és aszerint a babámmal minden rendben! :) Azért csak késõbb lett levéve a vér AFP-re, mert a dokim pont akkor szabadságon volt! Még egyszer köszönöm a válaszokat!

16. Héten vérzés? ! Mit jelent? A dokim azt mondja feküdjek. Görcseim nincsenek! Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: Nálam is pont a 16. héten volt egy kis vérzés. Rendes piros vér volt, de nem sok. Mentünk orvoshoz, uh, vizsgálat és mindent rendben talált. Nem is volt több vérzés. Kb. 2 hétig otthon voltam és leginkább feküdtem. Nagyon megijedtem én is, de minden rendben van azóta. 28 km

Nálam is pont a 16. héten volt egy kis vérzés. Rendes piros vér volt, de nem sok. Mentünk orvoshoz, uh, vizsgálat és mindent rendben talált. Nem is volt több vérzés. Kb. 2 hétig otthon voltam és leginkább feküdtem. Nagyon megijedtem én is, de minden rendben van azóta. 28 km
Bármi lehet, de legfõbbképpen két oka szokott lenni, vagy a méhlepény vérzik, vagy a méhszáj. De sokszor nem tudják. Én 4x véreztem, sosem tudták az okát, semmi baj nem lett, túlhordtam 8 napot. Pihenj, ne erõtlesd meg magad, és ha bármi van, menj dokihoz! És ne aggódj, nem tesz jót, éld a mindennapokat.
nekem is volt egyszer, igaz jóval késõbb. a 26-27. héten. Nagyon megilyedtem. Nem sok csak pár csepp volt. Aztán elkedztem enyhét görncsölni, mintha meg akarna jönni. Szülésznõ ismerõsõm mondta, vegyek be 2 magnéziumot, feküdjek le, úgy hogy a popsim magasabban legyen mint a fejem. Valószínûleg úgy feküdt a baba, hogy pont noymta a méhszájat. Fél óra múlva nem volt semmi, bajom. Azóta sem. 33 hetes kismama.
Azóta mi a helyzet?Minden rendben van? Nekem is volt ilyen vérzés, a 31.héten, de nem görcsöltem.A doki mindent rendben talált, fekvést javasolt.Azóta 4 hét telt el, és szerencsére nincsen semmi gond. Ne aggódj, mert azzal se teszel jót magatoknak.
A 13. héttõl van kisebb nagyobb rózsaszín elszínezõdés a folyásomban, a 18. hétig kb. heti rendszerességgel 1-2 alkalommal. Amikor elõször megjelent frászt kaptam, gondoltam mindennek vége, mondta az orvos telefonban, 2 MgB6 és pihenés... megvizsgált rá egy hét múlva, semmit nem talált. A 18. heti 4d-s genetikai uh-on mindent rendben találtak, azonban rá 2-3 napra nem rózsaszín hanem barna trutymák jött. Irány a doki, elõször semmit nem látott, majd felfedezte, hogy minimálisan rálóg a méhszájra a lepény és az okozza a vérzést. Igaz, nem erõs volt, de ugye minden rószaszín vagy barna is vérzést jelent. 20. héten mentem kontrollra, a lepény feljebb csúszott, azonban a vizsgálat után megint jelentkezett a rózsaszín. Már nem is hívtam a dokimat, betudtam annak, hogy ilyenkor a méhszáj is vérzékenyebb. Rá 2-3 napra megint, azóta kop-kop-kop nem, ez volt 3 hete. Nekem hüvelyit csinál azóta minden alkalommal a dokim, így pontosan látja, hogy mi a helyzet a lepénnyel, meddig tart a méhnyak és milyen a belsõ méhszáj állapota. 24 hetes vagyok, pont ma megyek orvoshoz, kicsit félek, ugyanakkor a 18. hét óta könnyebb, mert meg se áll a baba, annyira aktív. Nekem amikor jött a rózsaszín, akkor nagyon elkezdtett fájni a pocim is, ahogyan akkor is, amikor felhúzom magam, vagy mint most, hogy 3 napja nincs magnéziumom, és emiatt ideges vagyok, vagyis pszichés alapon fájok. Remélem. Bocsi, hosszú lettem, de csak anynit akartam írni, hogy ne ijedj meg, ha a doki szeint minden rendben, akkor úgy is van! Pihenj és magnéziumozzál!
Nekem is voltak a 17. héten, ugyanezt mondta a dokim, kicsit többet pihentem...Nem volt semmi gond!!! Ne aggódj!Az nem tesz jót! 4 hónapos kislány anyukája

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.

A 9 hetes Uh után, ha minden renden van, ráér csak a 16. héten menni újra? A doki csak ennyi idő múlva hívott vissza, de addig honnan tudom, hogy rendben a babó?

Amúgy minden rendben, csak a hasam alja néha fájdogál, ez normális?

Legjobb válasz: A fájdogálás teljesen OK, növekszik a méh. Az idõpontot viszont nem teljesen értem: ún. kötelezõ UH a 12. hét után van (tarkóredõmérés), utána pedig a 18-20. héten. Ez a kötelezõ SZTK UH. Amúgy pedig havonta nõgyógyász. Bár "helyi" eltérések lehetnek (pl. a laborvizsgálatok idõpontjai nem mindenütt egyeznek) Szerintem kérdezd a védõnõt, neki tudnia kell, hogy mûködik a rendszer.

A fájdogálás teljesen OK, növekszik a méh. Az idõpontot viszont nem teljesen értem: ún. kötelezõ UH a 12. hét után van (tarkóredõmérés), utána pedig a 18-20. héten. Ez a kötelezõ SZTK UH. Amúgy pedig havonta nõgyógyász. Bár "helyi" eltérések lehetnek (pl. a laborvizsgálatok idõpontjai nem mindenütt egyeznek) Szerintem kérdezd a védõnõt, neki tudnia kell, hogy mûködik a rendszer.
Elõzõ vagyok: A tarkóredõ mérés is a 12. héten volt nekem, ezzel a Down-kóros szûréssel egybekötve. Kérdezz rá! A hasfájás miatt se aggódj, nekem a 16. hétig végig olyan érzésem volt, mintha meg akarna jönni. Aztán szépen elmúlt. (29 hetes)
Nekem 7 hetesen derült ki a terhességem, és 10 hetesen hívott vissza 13 hetesen megint, én örülök neki mert több képet kapunk a babinkról, de szerintem a 12 hét körüli ultrahang indokolt lenne a fejlõdési rendellenességek kiszûrése miatt, akkor is ha minden rendben van, a megnyugtatás kedbvéért. sok örömöt a picihez. 13 hetes km
A 12.heti uh kötelezõ vizsgálat, fejlõdési rendellenességeket szûr és a down-kórt, nekem a doki a 9.heti uh-kor adta rá a beutalót, aztán nem mondta, mikor menjek köv. A laborvizsgálatokra adott a védõnõ is beutalót, nem volt gond!A 16.héten voltam aztán, csak úgy magamtól, megnézte a babát, és írta a beutalót a 18.hetire! Majd a védõnõnél kérdezz rá azért, hogy ez maradhat-e.. A 16. héten van AFP-szûrés, az is kötelezõ, és arra is a védõnõ írta a beutalót! Az utolsónak: nekem is nyugis a dokim, de nekem jobb érzés, ha havonta megnéz. Mondjuk maradt ki így is vizsgálatmentes hónap... Viszont a kiskönyvedbe kellenek a pecsétek! Ha jó a dokid, nem paráztat feleslegesen!
A 12. heti uh nagyon fontos, nem értem, hogy az miért marad ki nálad! Ezután meg a 18. heti van, nem 16. heti! Nálad elég furán van a dolog, kérdezz rá a dokidnál!
Hát igen, emlékszem, hogy ez az idõszak borzasztó nehezen telt el nekem is. Pontosan emiatt, hogy mozogni még nem érzted, így állandóan ott motoszkál a gondolat, hogy minden oké-e. Hidd el, szépan fejlõdik a kisbabád, csak figyelj oda a pihenésreés az étkezésre. Nem lesz semmi gond, ebben bízz! Amúgy nekem egyszer a 12. héten is volt uh. Down-kór szûréssel egybekötött. Neked nem mondta a doki? Ez állítólag nem is kötelezõ, de én elmentem azért.
Szia! Ez érdekes! Kérdezd meg akkor a védõnõdet! 12.hetes naggyon fontos!!!!!! Ne hagyd ki!
Üdv Utolsó, Hol volt ez helyileg? És kinél? Én ilyen orvosra vágyom, aki nem aggódtat feleslegesen!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, akkor- vagyis a 16. héten- lesz a Down-szûrés is. Ja, és elküldött védõnõhöz addig.
Hogy hogy mennyire lesz hiteles? Miért ne lenne?
Az afp elég elavult már, nem kell megijedni, ha netán nem jók az eredmények.
Az afp vizsgálatához megvan, hogy mikor kell levenni és abban az idõszakban mért érték számít, a laborban elvégzik a vizsgálatot, az eredmény friss lesz. Ha gond van az értékkel, azt elvileg jelzi az, aki megkapja az eredményt, de telefonon is megkérdezheted, ha valami nem jó, nem kell addig várnod, ha jó, akkor meg szinte mindegy, a genetikai uh fontosabb. Pl: nekem levették a kötelezõ afp-t és az integrálthoz is, egy bökés, más kémcsõ és labor: 0, 5 volt a különbség a két érték között.....Ennyire hiteles. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Thx

Nem kellene megkapnom az AFP eredményét? Ma voltam a 16. hetin és azt mondták, majd átküldik a dokimnak, akihez csak 7-én megyek és addig miért nem adják ki az eredményemet?

Legjobb válasz: Szia! Én 10.-én voltam AFP-n. Holnap megyek az orvoshoz nála lasz az eredmény. Általában két hét is eltellik mire kész van a papír.

Szia! Én 10.-én voltam AFP-n. Holnap megyek az orvoshoz nála lasz az eredmény. Általában két hét is eltellik mire kész van a papír.
Szia. Nekem 3 hét alatt lett meg az eredményem, és a védõnõnek küldték az összes eddigi laboreredményemet. Üdv, 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: nekem azt modták holnapra kész az eredményem, csak épp nem megyek még a dokihoz és nekem nem adják oda..jófejek..biztos megenném nem?
Hát ez felháborító !! Nekem címemre küldték el, sõt elõtte telefonban is megmondták, az értéket nem csak azt hogy jó az eredmény. És ha Te már holnaptól nem ahhoz a dokihoz akarnál menni?? De jó fejek.
Nekem is a dokimnak küldték a hepatitisz vizsgálati eredményt meg a védõnõnek(ez utóbbiról nem is tudtam, hogy csináltak csak mikor a védõnõm ideadta mondván, hogy vigyázzak rámert kérik a szülésnél akkor szembesültem a dologgal.amúgy én is úgy tudom, hogy az orvos kapja meg.szerencsés az aki a címére kapja, mert igazából nem értem ha pl valaki sztk-s rendelésre jár, netán mindig máshoz akkor , hogyjut az eredmény hozzá...mert a magánnálookés..szval tényleg igaza van az elõttem szólónak ha válltan akarsz akor mi van...ezen nem is gondiztam még eddig...37hetes kismama
Azt hiszem én nagyon szerencsés vagyok, nem csinálták meg a MÁV-ban az AFP-t, mert aznap valami nemtom mi gond volt, csak a többihez vették le a vért. Másnap sztk-ban megcsinálták soron kivül a Béke téren.2nap múlva kézbe kaptam az eredményt..
Felsõ tartomány, de még bõven jó! Nyugodj meg!
Én úgy tudom 2, 5-ig jó. Nekem meg alacsony lett...én is kiidegeskedtem magam, de rá kellett jönnöm, hogy ez az afp vizsgálat egy elavult dolog és sokkal fontosabbak az ultrahangos vizsgálatok! (Kombinált test, genetikai uh) Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam :-)

Ha a doki rámbízza a döntést a szex terén, mi a helyes 16 hét után? Szabad? Egyszer vagy kétszer?

Legjobb válasz: Esetleg eddig veszélyezetett voltál? Ha rádbízta, akkor biztosan lehet. Annyiszor és addig amíg jólesik. A vadulást azért mellõzzétek. :)) Kellemes babavárást kívánok.

Esetleg eddig veszélyezetett voltál? Ha rádbízta, akkor biztosan lehet. Annyiszor és addig amíg jólesik. A vadulást azért mellõzzétek. :) ) Kellemes babavárást kívánok.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Ha kívánod örülj neki és nyugodtan csináljátok. Ami jó neked, az jó a babának is.
Egész addig lehet szeretkezni igény szerint, amíg nem tiltja az orvos. EGyszer-kétszer --- naponta:-)...
Szabad, sõt, a jó szex a babának is jó :-)). Amíg jólesik... Hajrá!
Én a párommal a 37. hétig szexeltünk folyamatosan. Akkor már kezdett tõle bekeményedni a hasam, így más módon szereztem örömet neki. Addig csinálhatod amíg neked jól esik, nem keményedik a hasad, párod kívánja és a doki azt nem mondja elég már.

16. héten a doki hasi uh-t csinál vagy hüvelyit?

Legjobb válasz: szerintem akkor már hasi uh van

szerintem akkor már hasi uh van
Doki és kórház függõ. A hüvelyi mindig pontosabb.
Hasit szoktak általában, de nem feltétlenül.
Szia. Nekem még hüveji volt.Utánna ma´r hasi. 33hetes kismama.
NÁLUNK NINCS A 16. HÉTEN UH, CSAK 12, ÉS 20. HÉTEN
Én a 12.héten hasi uhon voltam, utána már azt szoktak.

Holnap töltöm a 16.-ik hetet. A dokim konkrétan nem mondta, hogy mekkora a magzat, csak a BPD(31mm) és a Femur(16mm) méreteket. Mekkora lehet a babóm?

Legjobb válasz: Nézd meg ezt az oldalt!Hétrõl-hétre követheted magatokat! http://www.babanet.hu/varandos_naptar/index.php?het=16

Nézd meg ezt az oldalt!Hétrõl-hétre követheted magatokat! http://www.babanet.hu/varandos_naptar/index.php?het=16
A kérdező hozzászólása: :) KÖszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!