Találatok a következő kifejezésre: 16. héten az (179 db)

Györben megyek a 16. hétben az afp-re, ami melett még jobban rámennek a Down-kórra! Jó az időpontom?

Ez 6500- ba kerül! Volt valaki ilyenen? 15+2 hetes leszek, jó az id?pont? Mert azt olvastam, hogy a sima afp-re 16. hét után kell menni, de a dokim adta ezt az id?pontot, aki tudja, hogy erre a tripla-tesztre megyek!!

Legjobb válasz: Jó, mert Gyõrben már nem 16, hanem 15 hétre csinálják az afpt. Én nem mentem el triplatesztre, a laboros is azt mondta, teljesen felesleges... Úgyhogy ne izgulj, az idõpontot tök jó!!!:-)

Jó, mert Gyõrben már nem 16, hanem 15 hétre csinálják az afpt. Én nem mentem el triplatesztre, a laboros is azt mondta, teljesen felesleges... Úgyhogy ne izgulj, az idõpontot tök jó!!!:-)
szia! én is voltam triplateszten. Én 15 + 3 hetesen voltam. Nekem jók lettek az értékeim. ne izgulj!
az jo nyugi.én csak jõvõ héten megyek.kihez jársz dokihoz?
A kérdező hozzászólása: Papp Zsolthoz!! Csak itt mindenhol azt olvastam az afp-rõl, hogy ha korán mész, akkor kevesebb lesz az érték, ami nem jó! És, hogy a betöltött 16. hét után kell menni! Köszi!!!
A szülésnél okozhat gondot, legalábbis én úgy tudom. Még sok idõd van, addig még változhat.

A 12. heti vizsgálaton teljesen ki tudják szűrni a fejlődési rendellenességet, vagy majd csak a 16. héten az AFP-nél derül ki?

Legjobb válasz: Az UH-on megtudják nézni, hogy mind a négy végtagja megvan-e. A gerincet végig tudják nézni, nincs-e valamilyen rendellenesség, a bordákat, a magzat nagyságát...stb. Az egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, a több vizsgálat nagyobb valószínûséggel mondja majd meg, hogy nincs semmi probléma, minden rendben van.

Az UH-on megtudják nézni, hogy mind a négy végtagja megvan-e. A gerincet végig tudják nézni, nincs-e valamilyen rendellenesség, a bordákat, a magzat nagyságát...stb. Az egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, a több vizsgálat nagyobb valószínûséggel mondja majd meg, hogy nincs semmi probléma, minden rendben van.


igen biztos az. más nem lehet....
A kérdező hozzászólása: Sötét sárga , remélem nem baj.Elég korainak tartom, remélem akkor tejem is sok lesz :D
Hát a kettõ nem függ össze. Attól még lehet kevés tejed késõbb. :-)
egyáltalán nem korai és nem befolyásolja azt hogy mennyi tejed lesz. sokaknak van elõtej de a baba mégsem tud/fog szopni vagy hogy a rendes tej meg nem indul be. Ahogy a mell méretnek sincs hozzá köze hogy mennyi teje lesz egy nõnek.
Igen, elõtej, ilyen olajosabb nem? Amúgy tényleg nem függ tõle, nekem 25. héttõl már folyamatosan van, sõt volt, amikor csordogált magától és olyan lett a felsõm.
Igen, az lesz. De sajnos nem függ össze a késõbbi szoptatással. Engem is meglepett, relative korán, 18. héten tapasztaltam elõször én is, sokkolt picit, mert még sosem láttam ilyet :) ) de majd hozzászoksz! :)
Nekem a 14. héttõl volt elõtejem, meg is örültem, hogy jó sok tejem lesz. Aztán szülés után sajnos hiába próbáltam ki mindent, alig volt telem ami nagyjából 2 hét után el is apadt :(
Nekem a lányommal 14 hetesen már volt elõtejem, mégis 3 hónapig bírtam szoptatni, most a második babával 16 hetesen jelenkezet az elõtej. Szóval biztos, hogy elõtej
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam.A színe miatt furcsállottam.Azért én még bízok benne, hogy elég tejcsi is lesz!:)

16. héten az AFP-m 83, 50ng/ml, MoM index 2, 30. Ez nagyon rossz?

Az átlag a papírom szerint a 16. héten 36,3ng/ml.

Legjobb válasz: Szia! Elöszõr is ne aggódj nem lesz semmi baj! A MoM értéke 0,7-2,5 között normális persze ez egy átlag érték! Én is jártam Pesten habár én pont az ellenkezõ miatt túl alacsony volt az érték! Ha mész fel akkor az elsõ hogy kikérdeznek hogy hányadik baba meg hogy voltál-e már fent meg ilyenek aztán át küldenek az ultrahangra és ott egy kb. 20-30 perces ultrahangot elvégeznek és ott mindent tûzetesen átnéznek és felnagyítanak! Aztán ha ott valamit találnak akkor megbeszélik a továbbiakat! De ne aggódj nem lesz semmi gond! 24 hkm

Szia! Elöszõr is ne aggódj nem lesz semmi baj! A MoM értéke 0, 7-2, 5 között normális persze ez egy átlag érték! Én is jártam Pesten habár én pont az ellenkezõ miatt túl alacsony volt az érték! Ha mész fel akkor az elsõ hogy kikérdeznek hogy hányadik baba meg hogy voltál-e már fent meg ilyenek aztán át küldenek az ultrahangra és ott egy kb. 20-30 perces ultrahangot elvégeznek és ott mindent tûzetesen átnéznek és felnagyítanak! Aztán ha ott valamit találnak akkor megbeszélik a továbbiakat! De ne aggódj nem lesz semmi gond! 24 hkm
Szia! Nekem 61, 5 IU/ml lett, és meg se adták MOM-ban, csak az volt a papíromon, hogy kisebb mint 31-ig jó, szóval a duplája lett. Dokim nyugtatott, hogy ne aggódjak minden rendben van, mert eléggé elavult eljárás már ez az AFP, csak riogatják vele a kismamákat. Ugye az alacsony a Down kórra utalhat, a magas pedig velõcsõ záródási rendellenességre, pl. nyitott gerinc stb. Ez utóbbi rendellenességek pedig ma már ultrahanggal jól láthatók, kiszûrhetõk, így én is elmentem 21. héten genetikai UH-ra magánba, ahol 1 óra alatt tetõtöl talpig megnézték a babát, és mindent rendben találtak. Utána már nem aggódtam az AFP érték miatt. Szerintem, ha nyugtalan vagy menjél el, mert megéri. Nem tudom hol laksz, érdeklõdd meg, biztos csinálnak magánban. Amúgy elég húzós 33.000 Ft volt az ára, de megérte a megnyugvást. Biztos rendben lesz minden, ne aggódj! Amúgy nekem is azt mondta a nõgyógyász, ha 100-200 körül van az érték, akkor kell vele foglalkozni, mert akkor esetleg probléma lehet a babával.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Az már rosszat jelent ha a 16. héten az orvos elküldött genetikai vizsgálatra?

Legjobb válasz: Szia! Hány éves vagy? Milyenek az eredményeid? (AFP, NT)

Szia! Hány éves vagy? Milyenek az eredményeid? (AFP, NT)
hany eves vagy?? en nekem pl a doki megkerdezte a koromat, es azt mondta felejtsem el a genetika vizsgalatot, mert ez a baba teljesen egezseges! de ha engem mengnyugtat menjek el nem mentem el, gyonyoru egezseges lanyom szuletett!
A kérdező hozzászólása: Sógornõmrõl van szó, 25 éves, minden eredménye jó lett. Volt egy másik dokinál is más okok miatt(az õ orvosa épp elutazott)és õ azt mondta neki hogy a 17.héten van. A saját orvosa azt mondja a 16.-on. Azért kell mennie mert a baba levan maradva a korához képest kb.1 héttel! Ez tényleg ekkora gáz???
1 héttel az nem gáz, nem tudhatják a fogantatás pontos idejét...

Ha valakinek az elején 16. héten azt mondjk hogy 99% h fiú, és a 20. -on is úgy tűnik akkor most lehet reménykedni, ha az utóbbi 2 uh-on nem mutatta meg hogy mi lesz?

Eléggé el vagyunk bizonytalanodva.

Legjobb válasz: Reménykedni mire? Arra hogy lány? VAgy hogy marad fiú? Általában a fiúkat nem tévesztik, gyakoribb hogy a lányokról derül ki hogy kisfiúk, mert elrejtették a "tartozékokat". Fordítva én kevés esetet hallottam. Ha kétszer azt mondták hogy kukis, akkor szerintem az az is. Boldog babavárást!!!

Reménykedni mire? Arra hogy lány? VAgy hogy marad fiú? Általában a fiúkat nem tévesztik, gyakoribb hogy a lányokról derül ki hogy kisfiúk, mert elrejtették a "tartozékokat". Fordítva én kevés esetet hallottam. Ha kétszer azt mondták hogy kukis, akkor szerintem az az is. Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: köszi- remélem hogy vagyis reméljük mert már szinte minden reméljük hogy kisfiú mert már nagyon beleéltük magunkat!
Szia!Én is így jártam kb a 16 hétben volt egy uh-om és ott az modnták, hogy fiú késöbb farfekvéses lett és már nem tusták megmondani a baba nemét!most a 28 héten járok és még most sem tudom, pedig már megfordult!de én azt mondom mindegy csak egészséges legyen!
A kérdező hozzászólása: nálunk sem akarja megmutatni, de már õ is befordult. az a lényeg, hogy egészséges legyen, csak már mindketten úgy beleéltük magukat és csupa fiús dolgokat vásároltunk, és most bánt a dolog ha mégsem az, de reménykedünk mert még mindig azt szeretnénk, csak egészség legyen . könnyû szülést mindenkinek és jó babázást!

Ha a 16. héten az ellenanyag negatív volt, akkor kell a továbbiakban ezt nézni vérvétellel?

21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Csak akkor nézik tovább,ha RH negatív vagy az apa pedig RH poz.De ha RH neg vagy,akkor többnyire az apát is el szokták küldeni eg vérvételre,illetve megismertetnek az RH összeférhetetlenséggel,hogy mi is az.

Csak akkor nézik tovább, ha RH negatív vagy az apa pedig RH poz.De ha RH neg vagy, akkor többnyire az apát is el szokták küldeni eg vérvételre, illetve megismertetnek az RH összeférhetetlenséggel, hogy mi is az.
Nekem a 26 hetes cukorterhelésnél is nézték, és úgy tudom, hogy legközelebb 32 hetesen nézik! 28 hetes kismami
Igen, még legalább 2X nézik, ahogy az elõttem író írta. Ha gond van, többször, de nem lesz.-) És jó lenne, ha úgy lenne, ahogy az elsõ válaszoló írta:-) Általában meg sem kérdezik, hogy mi az apa vércsoportja, és egyáltalán ritka az, aki tudja. Minden esetben nézik, és sajna nem is nagyon mondják el, hogy mi is ez. Nekem is a kórházban a szülésznõ mésélt róla. De ne izgulj, ebbõl semmi baj nem lesz.
Nekem pl mikor megjött a vércsoportmeghatározásról a papír, és rajta volt hogy 0neg vagyok, nekem rögtön kérdezték a férjem vércsoportját.Én pl tudtam, hogy õ pedig pozitívos vércsoportú.Aztán nekem a 7.héten volt ellenanyagszûrés, és a 24 hetes terheléses cukornál megint volt ellenanyagszûrés, és ugy tudom mégegyszer lesz...Pedig nem volt gond...most vagyok 30hetes.
A kérdező hozzászólása: én RH 0 poz. vagyok, a férjem RH A poz.
A kérdező hozzászólása: tehát, ha mindketten poz. vagyunk, akkor nincs gond?
Nincs, és nem is lesz.Az ellenanyagot azért nézik, hogy az immunrendszered nem termel-evalamit a baba ellen. Pont ma voltam vérvételi beutalóért és a háziorvosomnak is az volt az elsõ kérdése, hogy mi a vércsoportom, mondtam neki A rh poz, õ meg erre, hogy akkor nem kell ellenanyagszûrés.

Ha ma lepek be a 16. hetbe, akor most a 16. vagy a 17. hetbe megyek? Vagy a 16+1 az mar 17. hetnek szamit?

Legjobb válasz: A kalkulátor mindig a betöltött heteket számolja. 16+1 az már a 17. hét kezdetét jelenti, de betöltött 17 hetes majd csak a forduló napon leszel.

A kalkulátor mindig a betöltött heteket számolja. 16+1 az már a 17. hét kezdetét jelenti, de betöltött 17 hetes majd csak a forduló napon leszel.
Ha 16 hetes és 1 napos vagy, az azt jelenti, hogy betöltötted a 16. hetedet és a 17. be léptél. Tehát a 17. hétben vagy. Itt akár ki is kalkulálhatod: http://www.babaszoba.hu/topics/9month

El küldtek afp-re arra vizsgálatra amit a 16. héten csinálnak de én akárhogy is számolom amit az orvosom megadott idöpontot a vizsgálatra az a 17. hétnek a második napja ez baj vagy ilyenkor még aktuális ez vizsgálat? és ha nem akkor mit kell tennem?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.

Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor mostmár nyugodt vagyok hogy semmit nem számoltam el.
De a kérdezõ épp azt írta, hogy a 17. hét második napja! De szerintem is izgulj emiatt, fõleg, hogy júliustól már nem is kötelezõ megcsináltatni.
Nem rég kaptam meg az Afp met. Ami 0, 28. Szerintem legalább 1 héttel dl vagyok számolva. Ill az én védõnõm pont 16 hetesen küldött. Szerintem ez lehet a baj. Ne aggódj menj nyugodtan


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!