Találatok a következő kifejezésre: 16. héten AFP (77 db)

11 hetes vagyok. Jövő pénteken megyek a 12. heti vizsgálatra (nyakiredő) + integrált teszt. Utána csak a 16. heti afp vizsgálatra. Na de az afp az a toxoplazma?

Legjobb válasz: Szia! Az afp-az egy fehérje,amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan,hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom,nekem is eltérõ eredmény lett,és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés,errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)

Szia! Az afp-az egy fehérje, amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan, hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom, nekem is eltérõ eredmény lett, és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés, errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)

16. héten AFP? Bővebben lent.

A múlt héten csütörtökön voltam 16h+2 terhes, aznap voltam AFP-n, utána ultrahangon. Az ultrahangon (nem az én dokim volt, szabadságon van) a doki azt mondta, hogy a baba méretei 15 hetesnek felelnek meg és szerinte korai volt az AFP levétele, ismételjem meg a héten még egyszer. A dokim még szabin van nem tudok vele beszélni, az asszisztense bejelentett holnap reggelre új AFP vérvételre. Mi a véleményetek???

Legjobb válasz: Ha a baba méretei valóban egy héttel kisebbek úgy a régi afp akár hibás értéket is mutathat. Azon az egy kémcsõ véren ne múljon szerintem.

Ha a baba méretei valóban egy héttel kisebbek úgy a régi afp akár hibás értéket is mutathat. Azon az egy kémcsõ véren ne múljon szerintem.
Nyugi! Én 3-szor voltam AFP-n, mire értékhatáron belül lett az eredményem! A 2. rossz AFP után küldtek el újra uh-ra, s akkor derült ki, hogy rossz terhességi hetet állapítottak meg!!!!!! Halálra idegesítik az embert. 16-18 hét között kell menni, ne siesd el a dolgot.
Elõzõ vagyok. A 16. hét mindenképpen legyen betöltve az a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Augusztus 05-én voltam a 12. heti UH-n, akkor naptár szerint valójában már 13h+2 terhes voltam, ezek szerint már akkor is egy héttel kisebb volt a baba. Azóta eltelt 3 hét, a baba 15. hetes én viszont 16h+2 terhes voltam a múlt héten. Persze, egy vérvétellel több vagy kevesebb belefér. :-)))))
A kérdező hozzászólása: A 16. hetet betöltöttem, mikor levették a vért, de azért nem szeretnék törzsvendég lenni a laborban. :-))))))
Na ezért nem szabad a mensi szerinti kort nézni.. Az meg még ront a dolgon, ha az uh-n is elnézték a baba korát. Szerintem hallgass a dokira, és inkább még egy AFP, mint egy rossz eredmény!
Én tudtam melyik napon fogant a babánk (mert csak egyszer nem védekeztünk) így én pontosan tudtam a terhességem korát. Nekem integrált teszt keretében vették le az afp-t, a 15. héten. 1, 9 lett, tehát még a határértéken belül, de kicsit emelkedett, fõleg úgy hogy a 15. héten voltam. De 2 dokit is megkérdeztem ez ügyben, és mindegyik azt mondta nem baj, ez jó eredmény, nem kell megismételni. Hálistennek nem lett semmi gond, egészséges babám született.

Mikor kell menni először vérvételre? 12. hétben járok, és engem még nem küldtek. A védőnőm a 16. heti afp vizsgálatkor akar küldeni csak. Nem baj?

Legjobb válasz: Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama

Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama
Engem is akkor küldtek elõször vérvételre.üdv 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia Engem is akkor akart az orvos kuldeni /16 het/ de En mondtam neki, h nalunk kutyus van a lakasban, es ezert a 12. heten elkuldott.De szerintem semmi gond nem lesz abbol, ha Te csak a 16.heten mesz. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szia nekem 3x volt vérvétel 12.hét 16.hét 28.hét itt terheléses cukorvizsgálatot nem csinálnak ( az még a 24.hét körül szokott lenni ) 30hetes kismama, boldog babavárást
én is 16 hetesen voltam elõször. 25 hetesen másodszor.
Szia, Én is 12 hetes vagyok, és még én sem voltam vérvételen. Nekem is csak a 16. hetet mondták. Boldog babavárást!


A 16. heti AFP-re teljesen éhgyomorra kell megjelenni? Ásvnyvizet sem szabad reggel inni?

Legjobb válasz: afp vizsgálatnál nem szükséges az éhgyomor. egyedül a cukor vizsgálatnál.

afp vizsgálatnál nem szükséges az éhgyomor. egyedül a cukor vizsgálatnál.
helló! Én pont ma voltam és éhgyomorral mentem, egy kis csapvizet ittam indulás elõtt!
Vizet simán lehet, sõt kell is, ha jól tudom, nehezebb levenni a sûrûbb vért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen lányok!
Vizet ihatsz, de nekem azt mondták, hogy éhgyomorra menjek.
Szia! Nekem azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy nem éhgyomorra kell menni.
Az AFP vizsgálat egy "genetikai " vérvétel ami a bab rendellenességeire utalhat!! semmi köze tehát ahhoz hogy éhgyomorra veszik-e le!! Sõt!! Engem a védõnõm kifejezetten utasított arra hogy igyak sokat és egyek egy szendvicset mielõtt megyek!!
bab=baba bocsi!!!:)

Ha a 16. heti AFP vizsgálatra 17 hetesen és 5 naposan megyek befolyásolja az eredményt?

pont karácsonykor töltöttem a 16. hetet a 2 ünnep között pedig nem volt vérvétel, így már 17 hetese és 5 napos leszek mikor leveszik a vért. Nem befolyásolja ez az eredményt?

Legjobb válasz: Szia!Én is késöbb voltam ,mert elfelejtettek elküldeni...Ha nem kérdezek rá,nem is megyek.Azt mondták,hogy így lehet,nem lesz jó az eredmény,de a dokim azt mondta,hogy figyelembe veszik,ha nem pont 16 hetesen mész.szóval lehet rossz az eredményed,de ne ijedj meg!Nekem jó lett.Boldog új évet!

Szia!Én is késöbb voltam , mert elfelejtettek elküldeni...Ha nem kérdezek rá, nem is megyek.Azt mondták, hogy így lehet, nem lesz jó az eredmény, de a dokim azt mondta, hogy figyelembe veszik, ha nem pont 16 hetesen mész.szóval lehet rossz az eredményed, de ne ijedj meg!Nekem jó lett.Boldog új évet!
Szia Igen befolyásolja az eredményt

16. heti afp eredmény mennyi idö mulva érkezik meg? Mikor érdeklödjek kb?

elfelejtettem megkérdezni

Legjobb válasz: Nekem 10 napot mondtak,én pénteken voltam.Mivel a 18.heti uh-t nem csinálják nélküle.

Nekem 10 napot mondtak, én pénteken voltam.Mivel a 18.heti uh-t nem csinálják nélküle.
Nekem 1 hét alatt lesz kész, a héten megyek el érte.
Nekem olyan volt mint egy sima vérvétel, ha 10-ig levették délutánra már meg volt az eredmény, ha csak 10 után volt meg a vérvétel akkor eredmény másnapra volt. Csodálkozom is, hogy néhány kórházba egy hetet vagy 10 napot is várni kell.
Nekem pénteken vették le és köv. szerdán lett eredmény.
Jövõ héten a 12 hetes uh-ra mész és akkor csinálják meg neked a down kóros vérvételt helyben, majd a dokid kiállítja az AFP-re a beutalodat. A beutalon lesz egy idõpont amikor menned kell a vérvételre, a betöltött 16. hét után pár nappal szokták ezt a vizsgálatot csinálni.
Megint én, szerintem 14 hetes vagy, nekem márc.5-én volt az utcso és én már túl vagyok az ug-n és 07.01-én megyek AFP-re. Remélem tudtam segíteni neked.
most pontosan 15hét +1 napos vagy a védõnõd elszámolta magát linkelek egy naptárt itt mindent ki tudsz számolni http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Május 26-án voltam a 12. heti UH-on.
19.07es vagyok: nem értem, ha 05.26-án voltál már a 12h uh-n akkor miért mondta a védõnõd ma, hogy 11hetes vagy? Jövõ héten akkor tényleg a 16hetesre mész! :)

A 16. heti AFP vizsgálatról a "papírt" vagy leletet mindenkinek és mindenhol odadják/ták?

Mert nekem csak a mom értéket mondták meg,(azt is ugye telefonon mikor érdekl?dtem rá 1hétra)és nemláttam semmi papírt,amin ugye gondolom a vérvétel,vizelet,meg nemtudom mi lehet még rajta.Ezt nem kell odadniuk?Van valaki aki szintén csak a mom értékét tudja?(Miskolc,21h)

Legjobb válasz: Nekem is csak a Mom értéket mondták meg, de nekem is úgy kellett rákérdeznem a 19. heti UH alkalmával. Fejér megye. Papírom nekem sincs róla. 32 h.

Nekem is csak a Mom értéket mondták meg, de nekem is úgy kellett rákérdeznem a 19. heti UH alkalmával. Fejér megye. Papírom nekem sincs róla. 32 h.
nekem még csak mult héten vették le de azt mondták két hét mulva lehet menni az eredményért. ha pedig valami gond van küldenek levelet! 17h kismami
Szia!Nekem is csak a Mom érték van meg a kiskönyvben!Miskolci vagyok én is!:) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek:) Akkor jó:) Gondolom ha valami baj, vagy eltérés lett volna, szóltak volna.(remélem)Mert eddig 2szer találkoztam ott az orvosommal, (terhesgondozáson)mert mindig pont akkor hívták szüleszteni vagy mûteni, de az asszisztens is gondolom vagy remélem tudja azért értelmezni:S

A 16. heti AFP 2.4 lett, az jó eredmény?

Uh-mindent rendben találtak. Csak egy kicsivel több magzatvizet állapítottak meg. Fiu lesz a baba és a véd?n? szerint ez magas érték.

Legjobb válasz: Szia! A mom-nak 0,7 és 2,5 között kell lennie, akkor jó.Nem hinném,hogy gond lenne.

Szia! A mom-nak 0, 7 és 2, 5 között kell lennie, akkor jó.Nem hinném, hogy gond lenne.

Értetek a 16. heti AFP-hez?

Terhességi AFP 63,24 ng/ml, AFP MOM 1, 85.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen, abszolút kielégítõ választ kaptam. És meg is nyugodtam... :-)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, abszolút kielégítõ választ kaptam. És meg is nyugodtam... :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!