Találatok a következő kifejezésre: 16. hétben Napok (56 db)

El küldtek afp-re arra vizsgálatra amit a 16. héten csinálnak de én akárhogy is számolom amit az orvosom megadott idöpontot a vizsgálatra az a 17. hétnek a második napja ez baj vagy ilyenkor még aktuális ez vizsgálat? és ha nem akkor mit kell tennem?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.

Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor mostmár nyugodt vagyok hogy semmit nem számoltam el.
De a kérdezõ épp azt írta, hogy a 17. hét második napja! De szerintem is izgulj emiatt, fõleg, hogy júliustól már nem is kötelezõ megcsináltatni.
Nem rég kaptam meg az Afp met. Ami 0, 28. Szerintem legalább 1 héttel dl vagyok számolva. Ill az én védõnõm pont 16 hetesen küldött. Szerintem ez lehet a baj. Ne aggódj menj nyugodtan

Azoktól szeretnék kérdezni, akiknek pont azon a napon volt az afp amikor betöltötték a 16. hetet. Jó lett az eredményetek?

Nem volt ez korai? Én vártam volna még pár napot, de a véd?n? akkor küldött. Lehet attól jó az eredményem, nem lesz alacsony?

Legjobb válasz: Szia! Én voltam pont azon a napon, amikor 16 hetes voltam, illetve elõtte egy nappal az integrált teszt második vérvételén és ott is néztek AFP-t. Az integrált tesztes teljesen jó lett, de az épp 16.heti már sokkal magasabb. Pedig csak 1 nap telt el a két vérvétel között. Szerencsére minden rendben van, az AFP ma már nem igen jelent biztos eredményt, ne aggódj...

Szia! Én voltam pont azon a napon, amikor 16 hetes voltam, illetve elõtte egy nappal az integrált teszt második vérvételén és ott is néztek AFP-t. Az integrált tesztes teljesen jó lett, de az épp 16.heti már sokkal magasabb. Pedig csak 1 nap telt el a két vérvétel között. Szerencsére minden rendben van, az AFP ma már nem igen jelent biztos eredményt, ne aggódj...
Nekem pont elõtte egy nappal volt (15+6). nq/l: 27, MOM: 0, 8
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez azért megnyugtat.
Szia! nekem integrált teszt keretében vették le 15+2 naposan. 1, 8 lett a MoM, meg is ijedtem, hogy hamarabb levették, és így is kicsit magas lett, de két orvost is megkérdeztem, és azt mondták nem kell megismételni. Nem lett semmi gond, makkegészséges lett a babóm.

Terhességem elején a 16. hétig nagyon rosszul voltam, aztán ez szépen elmúlt, de egy-két napja újra gyengének érzem magam, és ritkán rosszul is vagyok. A 20. hétben tart a terhességem! Normális ez?

Van olyan, hogy visszajönnek a rosszullétek? Kb. egy hónapig tudtam élvezni a terhességet

Legjobb válasz: Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km

Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km
A kérdező hozzászólása: Voltam már belgyógyászati vizsgálaton, ahol különösebb gond nem volt!Igaz tovább küldtek, mert volt egy kisebb szívzörejem, de csak április végére írták az idõpontot!remélem nem lesz baj!Köszi a választ!


AFP vérvételre menni a betöltött 16. hét előtt két nappal baj?

Az orvosom az AFP vérvételre a 15+5. héten küld. Mennyi az esélye, hogy rossz eredményt kapok?

Legjobb válasz: Nem túl szerencsés. Engem pont az nap küldtek, amikor pont betöltöttem a 16. hetet és alacsonyak lettek az értékeim, tovább is küldtek megyeszékhelyre genetikai uh-ra, ahol azt mondták, minden rendben van, csak nagyon korán küldtek afp-re, késõbb kellett volna.

Nem túl szerencsés. Engem pont az nap küldtek, amikor pont betöltöttem a 16. hetet és alacsonyak lettek az értékeim, tovább is küldtek megyeszékhelyre genetikai uh-ra, ahol azt mondták, minden rendben van, csak nagyon korán küldtek afp-re, késõbb kellett volna.
Ahogy az elsõ írta! Én 16+3 naposan voltam, az eredményre várunk!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 2. kommentelõ írd meg mindenképp az eredményt! Az orvos nem néz hülyének, ha áttetetem a vérvétel idõpontját? Megyek kombinált tesztre is, ha esetleg rossz az AFP eredményem a kombinálté meg jó, akkor megnyugodhatok?
AFP vérvételhez be kell tölteni a 16 hetet!!!
Nem gond! Az orvos tudja, mit csinál!
Szerintem korai. Én is a betöltött 16. héten mentem, nekem is alacsony lett az afp-m mint az elsõ válaszolónak, viszont a kombináltam tökéletes(1:20000 downkórra)így nem izgulok, és az orvos is azt mondta, hogy a biztonság kedvéért küld csak el genetikai uh.ra.Kedden megyek.
Sógornõmet kifejezetten a 15. hétre hívták, pedig magánrendelésre ment!!!!! Úgyhogy nem gond, nyilván nem hülye a dokid sem...
Pont 16 hetesen mentem AFP vérvételre, természetesen alacsony is lett az eredményem. Utólag persze mondta a védõnõ is és a terhesgondozóban a szülésznõ is, hogy célszerû 16+2 vagy 16+3 naposan menni inkább.

Van aki már a 16. héten érezte a picikéjét? Mert én ma vagyok 16hetes és 4 napos, és már 4 napja érzem. Minden nap.

Második gyerk?c, és elég vékony vagyok. 55kiló...a 170 centimhez. Szal dokim szerint,- aki 16hetesen látott uh-on,- simán érezhetem. Bár uh-on épp aludt:)

Legjobb válasz: Szia! Én is pont a 16. hét elsõ napján éreztem, hogy megmoztult a kislnyom. És utána is végig aktív baba volt. És most 11 hónaposan is aktív:) Boldog babavárást.

Szia! Én is pont a 16. hét elsõ napján éreztem, hogy megmoztult a kislnyom. És utána is végig aktív baba volt. És most 11 hónaposan is aktív:) Boldog babavárást.
Én is éreztem már 16 hetesen. Pedig elsõ baba volt. Aztán mindig mocorgot a lelkem. :D Most már nagy és huncut kis 4 és fél hónapos!
Én 10 hetesen ár éreztem, 12-13 hetse korától a párom is érezte, persze megkaptam sokmindenkitõl hogy még nem érezhetem, de ezzel nem foglalkoztam...
A kérdező hozzászólása: Bocsi! Terhesség témakörbe akartam írni a kérdést...bocsi csajok! De azért válaszoljatok!!!:) köszi!

16. hétben vagyok! Napok óta olyan érzésem van néha mintha korogna a hasam, csak éppen ott lent, meg tele gyomoral amugy is érdekes volna, hogy korog a hasam! Ez már Õ lehetet?

Legjobb válasz: Én a 17. hétben vagyok, és még nem töltöttem be a 16-ot amikor éreztem. Elõsször nem voltam benne biztos, de eddig még nem tapasztalt érzés volt. Most már minden nap érzem ezt a fura érzést, de egyáltalán nem hasonlít gyomorkorgáshoz, mert azt sokkal erõteljesebb. Õt amikor érzem, az olyan mintha egy kis pihét húznának végig, csak belül persze. Mindenki máshogy érzi és mindenki máshogy tudja leírni ezt a leírhatatlan érzést. Úgyhogy ez már biztos õ volt. Most már egyre többet fogod ezt érezni és egyre erõteljesebben. Boldog babavárást!

Én a 17. hétben vagyok, és még nem töltöttem be a 16-ot amikor éreztem. Elõsször nem voltam benne biztos, de eddig még nem tapasztalt érzés volt. Most már minden nap érzem ezt a fura érzést, de egyáltalán nem hasonlít gyomorkorgáshoz, mert azt sokkal erõteljesebb. Õt amikor érzem, az olyan mintha egy kis pihét húznának végig, csak belül persze. Mindenki máshogy érzi és mindenki máshogy tudja leírni ezt a leírhatatlan érzést. Úgyhogy ez már biztos õ volt. Most már egyre többet fogod ezt érezni és egyre erõteljesebben. Boldog babavárást!
Igen! eleinte nekem is korgós - buborékos érzés volt! Gratulálok!!! :) )))

Még kettő nap és 16. hetet töltöm. Nem bírom szedni az elevitet mert rosszul vagyok tőle kb 2-3 hete nem szedek semmit. Annyi mindent hallottam hogy már nem tudok dönteni. Melyiket vegyem és szedjem Gravida vagy Ladeevit?

Legjobb válasz: szia én ugyan elevitet szedek és nem vagyok rosszul tõle de a barátnõm aki egy héttel fiatalabb terhes nálam õ rosszul van az elevittõl és a gravidát szedi:)

szia én ugyan elevitet szedek és nem vagyok rosszul tõle de a barátnõm aki egy héttel fiatalabb terhes nálam õ rosszul van az elevittõl és a gravidát szedi:)
Ladeevitet. Gravidától is sokan rosszul vannak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Annyit kérdeznék még hogy hallottam több embertõl hogy este vegyem be ne reggel és akkor nem piszkálja a gyomrom.Ki hogy van ezzel???
Az elevitet én sem bírtam utána váltottam gravidára nekem semmi bajom nem volt tõle.Én reggel vettem be mindig.
barátnõmet nem bántja ha reggel veszi be én viszont este veszem be az elevitet mert az orvosom azt mondta hogy este vegyem a magneb6 miatt azt is kell szednem:)
Én Hipp Natal nevû gyümölcskoncentrátumot ittam az elsõ terhességemnél.Gyógyszertárba vettem, mert ott volt a legolcsóbb. Nekem bevált.

3. gyerkőccel vagyok terhes, 16. hét elején végre éreztem mocorogni, ma még nem éreztem, nem kell aggódjak? A másik kettőt később kezdtem érezni és onnantól minden nap éreztem őket. Ne aggódjak?

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel az orvosod és mindenképp kérdezd meg tõle.Ha eddig minden nap mozgolódott,nem lenne szabad egy egész napra abbahagynia,még akkor sem,ha nagyon lusta.

Szerintem hívd fel az orvosod és mindenképp kérdezd meg tõle.Ha eddig minden nap mozgolódott, nem lenne szabad egy egész napra abbahagynia, még akkor sem, ha nagyon lusta.
Én az elsõ babámat várom, de már a 15. héten éreztem a mozgását, talán az elölfekvõ méhlepényem miatt. Viszont nem éreztem minden nsp. Rendszeresen talán 20 hetes kortól éreztem.
2.babamat varom, 20.hettol rendszeresen erzem a mozgasat. 17-19 hetben csak este ereztem amikor lepihentem es tudtam magunkra figyelni. Neked is ott van meg ket gyerkoc valoszinu nem ugy figyelted. Szerintem nincs ezzel gond, elso babamat a 20.heten kezdtem erezni eloszor. Jo egeszseget es nyugi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen sajnos túl aggódós vagyok, pedig nem elsõ baba, kedves utolsó válaszoló, így is volt este ahogy lefeküdtem éreztem :)

Múlthéten 16. héten voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt (17 hetesen), viszont a 18 hetes uh 05.26. -ra kaptam időpontot. Ma sikerült átíratnom 18-ra de lehet hogy 1-2 nap eltérés lesz nem leszek még betöltött 18 hetes! Probléma ez?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?

Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?
Én holnap megyek, akkor 19+2 leszek már, de azt mondta a védõnõm, hogy ne aggódjak, van, aki a 20. héten megy, ez nem jelent a vizsgálat szempontjából problémát. Sokan ki is hagyják azt az uh-t.
A kérdező hozzászólása: Azért tetettem át mert a dokia vérvétellel is elszámolta magát! Nálunk 19.20. héten már nem nagyon szívesen csinálják az uh-t!
Nálunk meg inkább a 20.-21. héten csinálják!!Én is a jövõ héten 20 hetesen megyek!
Nálunk 18-20 hetes korig kell menni. Én 19 hetesen megyek, szerintem pár nap ide vagy oda nálatok sem számít!
Jövõ héten a 12 hetes uh-ra mész és akkor csinálják meg neked a down kóros vérvételt helyben, majd a dokid kiállítja az AFP-re a beutalodat. A beutalon lesz egy idõpont amikor menned kell a vérvételre, a betöltött 16. hét után pár nappal szokták ezt a vizsgálatot csinálni.
Megint én, szerintem 14 hetes vagy, nekem márc.5-én volt az utcso és én már túl vagyok az ug-n és 07.01-én megyek AFP-re. Remélem tudtam segíteni neked.
most pontosan 15hét +1 napos vagy a védõnõd elszámolta magát linkelek egy naptárt itt mindent ki tudsz számolni http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Május 26-án voltam a 12. heti UH-on.
19.07es vagyok: nem értem, ha 05.26-án voltál már a 12h uh-n akkor miért mondta a védõnõd ma, hogy 11hetes vagy? Jövõ héten akkor tényleg a 16hetesre mész! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!