Találatok a következő kifejezésre: 16-ára nem a (41 db)

16-ára nem várom a mensim. Most viszont sűrű fehér folyásom van és hát több mint szokott. Jelenthet ez valamit végre?

SEmmi tünetem nincs a hasszúrkákon kívül. Szokott néha görcsölgetni a hasam, de más még nincs. 26-27 naposak a ciklusaim, és elég s?r?n voltunk együtt pé környékén is

Legjobb válasz: Lehet gombás fertõzésed van.

Lehet gombás fertõzésed van.
Ne eld bele magad! Nekem is volt PE utan, es megis megjott. :(

Szerintetek lehet még baba? 16. -ára nem vártam a mensit! Még csak 2 napja késik, de mindíg 28-29 naposak a ciklusaim! Nincs előjele se mensinek, se babának!

4.-én és 11. én voltunk együtt! A teszt 17.-én negatív lett! Mellem nem fáj, de az alhasam kicsit szurkál! Lehet pozitív még? Fél éve próbálkozunk!

Legjobb válasz: Akár még baba is lehet, minden lehetséges! Kitartás és tudom nehéz, de fõleg türelem.

Akár még baba is lehet, minden lehetséges! Kitartás és tudom nehéz, de fõleg türelem.
Ha pontosak a ciklusaid, akkor lehet baba is a dologban:-) Holnap egy tesztet megérne a dolog, akkor már 3 napos késéssel nagy eséllyel mutat jót a teszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még mindíg nem jött meg! Ma már 4 napos a késés, de a teszt még mindíg negatívat mutat! Szerintetek vmi bajom lehet, vagy még mindíg nem mutatja ki a babát, ha esetleg 11.-én "termékenyültem" meg?
A kérdező hozzászólása: Nincs baba! Megjött a mensim! Nagyon szomorú ez a mai nap! :(

Mitöl van az hogy peteérést követöen nagyon fáj a derekam? Semmi egyébb tünetem nincs hogy megjönne.16-ára nem várom. Lehet baba a dologban?

Legjobb válasz: Ha egybõl a peteérést követõen kezdõdött, akkor nem baba miatt van, mivel a szervezet nem tudja egybõl, hogy történt megtermékenyülés, csak miután elkezd beágyazódni.

Ha egybõl a peteérést követõen kezdõdött, akkor nem baba miatt van, mivel a szervezet nem tudja egybõl, hogy történt megtermékenyülés, csak miután elkezd beágyazódni.
A kérdező hozzászólása: 4-én volt ovum.kb 2 napja fáj.
Napra pontosan így vagyok én is. Fáj a derekam. De a peteféskem is, szerintem megint ciszta lett. Én is 16ra nem várom.

Miert kell 16-18 oran keresztul szenvedni ha utana ugyis csaszaroznak? Nem szultem, nem tudom mi miert tortenik. De nem lenne eleg mondjuk 10 ora? Vagy 8? En ertem, hogy arra varnak h taguljon az a kismama, de 16 ora nem tulzas?

Legjobb válasz: Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!

Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!
Hát én inkább várok, és szenvedek 18 órát, csak ne vágják fel a hasam. Jobb a természetes szülés. különben ez a várakozási idõ, a baba állapotától is függ. Ha nincs vele gond, jó szívhangja van, akkor szerintem kivárják.
Nekem is úgy volt. Kb. 20 órás volt a vajúdás és így is rásegítéssel tudtam megszülni (oxytocin infúzió és a méhnyak kézzel való elsimítása). De megérte. Sokkal hamarabb gyógyul a gátseb, mintha a hasadat vágnák fel.
Szerintem nem túlzás. Ha van remény arra, hogy természetes úton világra jöhet egy kisbaba, és az állapota nem igényli a sürgõs beavatkozást, akkor jobb a természetes szülés még sok szenvedés árán is. Én összesen - a 10 perces fájások kezdetétõl számítva a babám megszületéséig - 2 óra híján másfél napig (!) vajúdtam. Mégis azt mondom, legközelebb is kibirom, ha kell, csak természetes úton szülhessek. Ugyanis a császármetszés egy komoly mûtét, még akkor is, ha rutinnak számít. Felvágják a méhedet, és a mûtéti heg megmarad. Egyik barátnõmnek például, már két császármetszés után nem lehet harmadik babája, mert a második császárnál szülés elõtt elkezdett szétnyílni a régi heg! Egyébként makk egészséges, de szülni nem szülhet több babát. Persze ez nagyon ritka eset, de én azt mondom, az a 8-10 vagy 16 órahossza már teljesen mindegy, kibírja az ember. Persze akkor, ha van remény arra, hogy szép lassan kitágul.
Én 18 órát vajúdtam, vártuk, h táguljak. A doki közölte, h õ nem az az "elsõ szóra császározós" típus. Bár jobban örültem volna, ha kitágultam volna rendesen, akárhány óra alatt is, csak császározni ne kellett volna! H túlzás-e? Hmm... nem kellemes, az biztos, és jól el is fáradtam. A kicsinek is kell idõ, h fel tudjon készülni a kijövetelre, ne érje sokk (állítólag). Szerintem a fõ cél az, h ne legyen császár! Hasi mûtét, macera, nehezebben gyógyul, ... stb. Ezért várnak, és próbálkoznak mfélével az orvosok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!

Kisfiamat császármetszéssel szültem 5 éve a 42 héten 16 óra alatt nem tágultam oxytocinnal sem ki. Mekkora az esély arra hogy a következő babát természetesen szüljem meg?

Legjobb válasz: 50-50% statisztikailag. Ha jól befordul, van fájás oxival vagy anélkül magasan nõnek az esélyeid....

50-50% statisztikailag. Ha jól befordul, van fájás oxival vagy anélkül magasan nõnek az esélyeid....
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt hallottam, hogy aki császárral szült egyszer az már nem kaphat oxy-t de lehet hülyeség.
Na ezt látod nem tudom, de miért ne kaphatnál? Bár jó lenne ha olyan anyuka is ideírna aki gyakorlatban is tudja, mert butaságot nem merek írni.
A kérdező hozzászólása: Állítólag jobban megdolgoztatja a méh izmait és ezzel nagyobb az esélye a hegszétválásnak.
Szia, aki császárral szült nem kaphat se érzéstelenítést se oxit, egyébként elég nagy rá az esély hogy ismét császár lesz, mert általában aki nem tágul az másodjára se fog. Mikor szültem mellettem lévõ nõ pont így volt, és császár lett neki. Próbáld ki a homeos bogyókat, és a málna levél teát , én még ugyan csak egy gyereket szültem de ezeket ettem-ittam és 3 óra alatt kitágultam teljesen:)
Nekem azt mondta a doki hogy kaphatok eda-t az elõzetes császár ellenére, sõt ismerõsömet eda-val mûtötték, programozott császárja volt másodjára is! Szóval azt kaphatsz, de oxitocint tényleg nem. Ha vannak elég erõs fájások és tágulsz rendesen, akkor semmi akadálya a spontán szülésnek, viszont ha nem tágulsz és gyengék a fájások akkor vágnak. Ja és túlhordani sem szokták engedni. Nekem legalábbis nem engedték volta, a kiírt nap másnapján mûtöttek volna, ha nem kellett volna elõbb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat a homeos bogyókra én is gondoltam .

Az alacsony AFP utalhat arra is, hogy nem pont a 16. héten csinálták a vizsgálatot?

Az afp-m 20,6, és 0.65 mom.Ráírták a leletre, hogy újabb vizsgálat szükséges.Én semmi rosszra nem szeretnék gondolni, és reménykedek abban, hogy nem a megfelel? héten volt a vérvétel.Lehetséges, hogy ezért alacsony?

Legjobb válasz: Szia! 0,6 - 2,5-ig jó!Biztos nincs baj!Szerintem lehet az is az oka.

Szia! 0, 6 - 2, 5-ig jó!Biztos nincs baj!Szerintem lehet az is az oka.
Nem igazán értelek! 20, 6 az AFP-d, és a 0, 65 a normális?? Én tegnap kaptam meg az eredményt, ott a MoM érték normális tartománya: 0.7-2.5-ig terjed. A 20 nagyságú értéknél pedig 20-100 között még megfelelõ. Szerintem még nincs okod aggódni, s lehet, h valóban korai volt a vérvétel. Csináltass egy UH-t, az alapján, s az eredménnyel, sztem biztosabbat tudnak mondani az orvosok. (egy link az afp-rõl: http://www.babanet.hu/faq/tergon05.php )
A kérdező hozzászólása: A MoM 0.65.Végül is együtt nézik a 18 hetes UH-al, nem?Ugyis az a döntõbb, amit akkor lát a doki.
Nekem is alacsony volt, de szintén határértéken belül volt.El mentem Debrecenben és megnéztek mindent rendben találtak és elmagyarázta a genetikus, hogy nagyon sokat számít a súly, ha teltebb vagy akkor valami szorzót kellene használniuk.
Persze, biztos hamarabb vették le. Az alacsony AFP nem igazán jelent semmit ez állítólag egy hülyeség, hogy down-kór meg ilyenek. Az afp akkor lehet gáz ha magas, arra lett kitalálva, hogy a velõcsõzáródási rendellenességeket szûrjék akkor amikor még nem voltak ilyen jó uh gépek. Szóval értelme már nincs az egésznek. Nekem 0, 64 volt tehát határérték alatt (nem küldtek az afp miatt semmilyen további vizsgálatra), egészséges kislányom született 8 hónapja.

Mennyibe kerül, ha 16 évesen el szeretném vetetni a babámat? És hány százalék esély van arra, hogy a kaparás után többet nem lehet gyerekem?

Legjobb válasz: Szia. Ha jól emlékszem kb 7000 ft körüli volt tavaly ez az összeg. És valóban van olyan akinek többet nem lehet gyereke. De! Semmivel nem különbözik az elvetett baba mûtétje és a betegség miatt megszakított terhesség mûtétje ha még nem szültél. Biztos komoly okod van rá ha úgy döntesz nem tartod meg, de vegyél számba minden tényezõt és körülményt. Ebbe az is bele tartozik, hogy lelkileg hogy fogod tudni feldolgozni.

Szia. Ha jól emlékszem kb 7000 ft körüli volt tavaly ez az összeg. És valóban van olyan akinek többet nem lehet gyereke. De! Semmivel nem különbözik az elvetett baba mûtétje és a betegség miatt megszakított terhesség mûtétje ha még nem szültél. Biztos komoly okod van rá ha úgy döntesz nem tartod meg, de vegyél számba minden tényezõt és körülményt. Ebbe az is bele tartozik, hogy lelkileg hogy fogod tudni feldolgozni.
én úgy tudom 25.000.ft az abortusz. ha 16évesen még nem érzed itt az idejét a babának/ miért is éreznéd?balesetek meg sajnos történhetnek.gondolom nem úgy áltatok neki a sexnek, hogy de jó most gyereket csinálunk és de jó majd utána elvetetem/ akkor nincs értelme megtartani valóban, a szüleidnek miért szülnél még egy gyereket?ez senkinek se lenne jó. de mindenképpen gondold/ gondoljátok át, közösen a fiúval a szüleitekkel. minden jót. 25hetes kismama
hallottam olyant aki depressziós lett emiatt!én most szeretnék babát de nem tudom összejön e.kockázatos szerintem
nekem 16 évesen volt egy abortuszom!soha a mai napig nem bocsájtom meg magamnak!SZÜLD MEG!!!!!!
szüld meg, a tied!
Nem tudom mennyibe kerül. A kaparás nem jelenti azt hogy nem lehet gyermeked. Egy kcist felzaklatott a kérdésed, mert én meg nagyon szeretnék és valamiért nem akar velem maradni a babám, már másodszor. Légyszi figyelj oda ha nem szeretnél babát, védekezz. Jobb félni, mint megijedni. Minden jót!
Én sok olyan esetrõl hallottam, hogy kaparás után már nem lehetett többé gyereke.Jól gondold meg! Szerintem fizetni nem kell érte, de sok jóra ne számítsál.
Tul nagy az ar. Egy emberelet.
MÁS HÁLÁS LENNE AZÉRT HOGY ÖSSZEJÖNNE A BABA!NE ÖLD MEG!
Ne öld meg! Felelõs vagy érte!
Amikor középiskolás voltam az egyik osztálytársnõm 16 évesen szült.Egy évig magántanuló vol, a negyediket pedig velünk együtt fejezte be és le is érettségizett.A babát reggel bölcsibe vitte, utána pedig jött a suliba.Azóta is együtt van a párjával és nemrég született meg a második gyereke!Szerintem boldogok!
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk de a gumi lecsúszott :S visszahúzta csak félünk, hogy hozzáért a kezével az elõválladékhoz és ahogy visszahuzta "rákente" a gumira...Azért félünk ennyire mert már 2 hete meg kellett volna jönnie...(Amúgy mindig szokott késni)
Szia! Na akkor elõször is csinálj egy tesztet, hátha nem is kell ezen tovább gondolkozni! :-) Ha mégis babát vársz jól gondold meg, mit teszel. Egy baba a legnagyobb öröm, és boldogág az életben, ugyanakkor felelõsséggel, alkalmazkodással, és lemondással jár! Nekem is van egy ismerõsöm, aki 16 évesen esett teherbe. Megtartotta a babát. Hát nem egy leányálom az élete... A párjával már nem jönnek ki jól, állandóan fõzni, mosni, takarítani, a párját körülugrálni, a picit elátni... Lássuk be, most 18 éves, és egy átlag 18 évesnek nem ilyen az élete, nem élte ki magát, egyszer járt életében szórakozni, korábban az édesapja nagyon szigorúan fogta, és ezért is menekült a párjához, és akarta mindenáron a babát. De csövörbõl vödörbe esett..., sõt.... Persze, lehet neked jobbak a körülményeid, és a családod esetleg tud támogatni, akár érzelmileg, akár anyagilag! A Te életed, ezt a döntést elsõsorban neked kell meghozni, mert a lelkiismereteddel senki más nem tud elszámolni.... Nem könnyû a helyzet, de a szüleid elé kell állni, és színt vallani, tudod, vannak helyzetek, amikor vállalni kell a felelõsséget, és azt hiszem, ez pont egy ilyen helyzet! És ne vess el még egy lehetõséget sem: az örökbeadást, mert tényleg nagyon sok párnak nem lehet saját babája, és õk mindet megadhatnának neki. Az abortusz én is úgy tudom, olyan 25.000 Ft körül van, de ha szociálisan rászoruló valaki, akkor jóval kevesebb. A statisztika szerint bár csekély az esélye, de elõfordulhat, hogy többet nem lehet babád! Kívánom, hogy meghozd a lehetõ legjobb döntést, ha + lenne a teszt! 33 hetes kismama
csinálj tesztet minnél elõbb, ha abortusz mellett döntenétek, nehogy késõ legyen!!!
Csinálj tesztet szerintem is, de ha netán negatív, azért ne nyugodj meg, menj el dokihoz is. Ezt azért mondom, mert nekem 5 hetes terhességet még nem mutatott ki az egyik legjobb minõségûnek mondott teszt. A jövõben pedig figyeljetek oda. Ha ezt megúsztátok, még akkor se biztos, hogy mindig szerencsétek lesz. Mondjuk szerintem 16 évesen még elég fiatal vagy a szexuális élethez. De legalább felelõtlen ne legyél. Ha terhes maradsz, akár megtartod, akár elveteted - ez utóbbinak én amúgy nagyon ellene vagyok - mindenképp egész életedre kihat majd. Minden jót, remélem, nem lesz semmi gond!
csinálj tesztet! ha pozitív, nagyon kérlek szüld meg! ha nem akarod megtartani add örökbe! annyian vagyunk, akik arra várunk, hogy örökbe fogadhassunk egy kisbabát. ma már több egyesület is segít neked ennek a lebonyolításában. (Gólyahír, Alfa, Bölcsõ) keress rájuk a neten. Gondolok Rád!
ez érdekes!a múltkor volt egy ilyen"kaparásos"kérdés.a válaszolók 90%-a le cigányozta, lehordta mindennek a kérdezõt, hogy mi az hogy kaparás!teszem hozzá, a lány román volt!érdekes, most senki nem ír durva kommenteket!!!ezen azért meg döbbentem!érdemes a keresõbe beírni, és megnézni azokat a hozzá szólásokat!úgy látszik nem a "kaparás"hanem a román szó váltott ki ellenszenvet.azért ezt nevetségesnek tartom!
Szia! Mindenképp beszélj a szüleiddel és minnél hamarabb. Egyébként kell az õ beleegyezésük is, ahoz, ha el akarod vetetni. Szóval kikerülni nem tudod õket. Elõfordulhat, hogy nem lehet utánna gyereked, de kicsi a valószínûsége. Az árat én is ugy tudom, hogy 25 ezer forint körül van, de ilyenkor sokmindent figyelembe vesznek, amivel csökkenhet az összeg. Én csak egyvalamit szeretnék kérdezni. Védekeztetek?
Azért ez már nem az ötvenes évek, ahol abortusz (nem kaparás) után nem lehet gyerek! Bármi elõadódhat persze, de az esély erre elég kicsi. 21. század!! Tehát fejlett orvostudomány, és rendkívül fejlett fogamzásgátló eszközök állnak bárki rendelkezésére.
Szia!Szépen kérlek!!!!Mond el a szüleidnek!!!!Nagyon átkell ezt az egészet gondolnI ÉS EBBEN AZ Õ SEGITSÉGÜKRE IS SZÜKSÉGETEK VAN!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Háát a párom azt mondta hogy az sem jó ha megtartjuk az sem ha elvetetjük...Õ 23 éves lesz szeptemberben....Én ugye 16...Nem tudom...Egyenlõre nem merek szólni a szüleimnek :S
18 ev alatt 4% az eselye arra, h komplikacio lep fel abortusz utan.yeid Azaz 100bol 4szer. Remelem, segit a dontesben. En (bar anya vagyok) azt tanacsolom, jol gondold meg, 16 evesen tudod-e vallalni. Nagy valoszinuseggel lehet meg babad, lehet, h rosszabbat teszel neki es magadnak, ha megszulod. Jarj utana pszichologushoz, h feldolgozd. Minden jot!
ja és utolag az abortusz tavaly ütötte a 30-at--.de diákoknak asszem féláron van...
szia én ugy gondolom hogy ez a te életed és nem szép dolod hogy mások azt mondják szüld meg..nekem is volt abortuszom és azota most várom a 2. babámat..most már nem kaparnak, annak az idönek vége.vákumoznak ezzel nem sértik a méhedet..ugyhogy nem kell félned attol hogy nem lesz több gyereked.ezt mindenképp át kell gondolnod.én 16 voltam amikor az elsö lányommal terhes lettem.megtartottam és nagyon sok mindenröl lemondtam.soha nem bánom meg mert ö világon a legfontosabb nekem..ha a szüleid párod támogat akkor nincs gondd tartsd meg mert tanulni te is tudsz majd baba mellett is akár..de ahhoz háttér kell..nekem meg volt-..neked?
Szia! 16 éves vagyok é is és van egy közel hat hónapos kislányom. A párommal nem terveztük de nem bántûk meg hogy megszületett. 2 napja voltam abortuszon mert teljesen véletlenül ismét terhes lettem. Nagyon nagy lelkiismeret furdolásom van miatta de sajnos az anyagiak nem engedték megtartani. A mûtét alatt mem éreztem semmit mivel alattak de miután felébredtem piszkosul fájt a hasam. Én azt javaslom szólj a szüleidnek és beszéljétek meg! Én leginkább azt javasolnám hogy tartsd meg mivel az elsõ gyermeket ha elveteted jobb az esélye hogy komplikációk léphetnek fel illetve sokkal fájdalmasabb. De majd a szüleiddel eldöntitek hogy nektek mi a legjobb. Azért gondold át. l
Minek ez a sok vacak por? Úszás mellett elmész kõmívessegédnek, favágónak és megvan oldva a probléma.
A fehérjeport inkább kondinál használják, de amúgy bajod nem lesz tõle biztosan.
a fehérje az kaja, természetesen nagyon jó ötlet!!
Természetesen nem lesz tõle bajod, az csupán koncentrált élelmiszer. Folyékony "párolt csirkemell", semmi egyéb. Ha abbahagyod, akkor sem lesz tõle semmi baj.

Én 16 éves lány vagyok . és nem jött meg a menszeszem 5 napja. A barátommal nem védekeztünk de nem belém bent el arra figyeltünk. A menstruációs jelek megvoltak pl. mellfeszülés! Ilyenkor mi a teendő? Várjak méég vagy pedig vegyek egy tesztet?

Legjobb válasz: szerintem, hogy megnyugodj vegyél tesztet igen. de máskor ne csináljátok ezt, mert az elõváladékban is többezernyi sperma van. de ha megvannak a jelek akkor valószínûleg megjön, ha nem stresszelsz

szerintem, hogy megnyugodj vegyél tesztet igen. de máskor ne csináljátok ezt, mert az elõváladékban is többezernyi sperma van. de ha megvannak a jelek akkor valószínûleg megjön, ha nem stresszelsz
Igen, az elõváladéktól is lehetsz terhes! Ha nem akarsz babát, csak megfontoltabban! Szerintem tesztelj egyet, mert legalább megtudod, hoy most mi van ahelyett, hogy kétségek között lennél! ;-)
Mindenképpen vegyél tesztet.Ahogy írták lehetsz terhes az elõváladéktól is, és a mensis tünetek terhességi tünetekre is hasonlítanak. De ha elég felnõttek vagytok a szexhez, akkor ahhoz miért nem, hogy felelõsségteljesen védekezzetek? Keress fel egy tinédzserambulanciát, és beszéld meg az orvossal a fogamzásgátlást.Hidd el sokkal jobb, mint abortuszra menni, vagy 16 évesen gyereket szülni. Minden jót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!