Találatok a következő kifejezésre: 16 napja a fogamzásgátlót (17 db)

Szeretném eltolni a menstrucáiómat. Augusztus 16. -án szeretném, ha nem lenne. Június 16. -án fog megjönni, általában 7 napos szokott lenni és 27-28 naponta jön meg. Mikor kezdjem el a fogamzásgátlót szedni, hogy biztosan eltolja pár nappal?

Legjobb válasz: Ha június 16-án fog megjönni, akkor kell elkezdeni a fogamzásgátlót szedni. Onnantól számolva 21 napig szeded a tabit, majd jön a hét napos szünet. Akkor megjön a mensid augusztus 9 körül. Augusztus 13-án kezded el szedni a követlezõ levelet és szerintem 16-ára tuti elmúlik már a mensid. De ha most kezded el szedni majd a tabit, akkor lehet, hogy egész hónapban vérezni fogsz egy kicsit a tabi mellett, szóval az elsõ levélnél még nem száz százalék, hogy nem fogsz vérezni akkor, amikor nem akarod.

Ha június 16-án fog megjönni, akkor kell elkezdeni a fogamzásgátlót szedni. Onnantól számolva 21 napig szeded a tabit, majd jön a hét napos szünet. Akkor megjön a mensid augusztus 9 körül. Augusztus 13-án kezded el szedni a követlezõ levelet és szerintem 16-ára tuti elmúlik már a mensid. De ha most kezded el szedni majd a tabit, akkor lehet, hogy egész hónapban vérezni fogsz egy kicsit a tabi mellett, szóval az elsõ levélnél még nem száz százalék, hogy nem fogsz vérezni akkor, amikor nem akarod.
Egggész hónapban???

19 napja szedek Novynette fogamzásgátlót, és kb.16 napig vérezgettem. Az elmúlt 3 napban már nem volt semmi és azalatt az idő alatt nem feküdtünk le a párommal. Ma miután szeretkeztünk kicsit mégis véreztem. Ez normális?

És így hogy 16 napig vérezgettem meg fog jönni rendesen 2 nap múlva mikor szünetet kell tartanom?

Legjobb válasz: Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)

Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Elõször is köszönöm a válaszod. Igazából nem nevezném menstruációnak az egész 16 napot. Kb 7-8 nap volt ami rendes volt, a többi nagyon gyenge vérzés (a végefelé inkább barnás folyás) Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy normális, és hogy sok lánynak volt ilyen vérzése novynette-tõl. Engem inkább az zavar, hogy így 3 nap semmi után most újra pici vérzést tapasztaltam.
Szia! Biztos hogy ennek a gyógyszerhez van köze? Néha én is szoktam picit vérezni szex után, fõleg ha már rég nem szexeltem elõtte. :D Jókor kezdted el szedni a tabit? (A ciklus 5. napján asszem) Én 6 éve szedem a Novynette-t és nagyon bevált, mármint jók a mellékhatásai - szép bõr, rövid vérzés, fájdalom semmi.
A kérdező hozzászólása: A ciklus 1. napján kellett elkezdeni, akkor is kezdtem. Lehet, hogy tényleg nincsen köze a vérzésnek a tabihoz, mret azóta voltunk együtt és semmi vérzés nem volt. Ezalatt az 1 hónap alatt én annyi mellékhatását tapasztaltam, hogy jelentösen nõttek a melleim (barátom örömére:D) meg picit hangulatingadozó lettem.. Egyébként neked a 7 napos szünet hanyadik napján szokott megjönni?

Hányásos vírust kaptam el és a 15.16. Napon valószínű a fogamzásgátlót kihanytam.17. Napon mar bevettem rendesen nem hanytam ki. Meddig befolyásolja ez a két nap a dolgokat?

Legjobb válasz: Szerintem most már gumival csináljátok végig, utána a másik levéltõl már mehet óvszer nélkül. 2 nap gyógyszer nélkül elég necces, gyengült a hatása, jóformán ki is ürült a szervezetedbõl, szóval inkább gumizzatok.

Szerintem most már gumival csináljátok végig, utána a másik levéltõl már mehet óvszer nélkül. 2 nap gyógyszer nélkül elég necces, gyengült a hatása, jóformán ki is ürült a szervezetedbõl, szóval inkább gumizzatok.

Ha fogamzásgátló szedése közben az adott időben (a menses előtt 12-16 nappal) kívánós az ember, akkor az azt jelenti, hogy van peteérése? Minden fogamzásgátló úgy működik, hogy közben nincs peteérése a nőnek?

Legjobb válasz: Gyógyszert szedtem én is!Csak kicsit összevissza:S Aztán megjött illetve csak pecsételt!Majd abba hagytam a gyógyszert megjött (késve) aztán abba is hagytam a gyógyszert de azóta is folyton hányingerem van, a kajától rosszul vagyok és fogytam is!Kívánós vagyok de megenni nem bírom...a héten veszek tesztet és kiderül mi a baj. Rokonságomba elõfordult gyógyszer mellett teherbeesés!!!!De ritka..

Gyógyszert szedtem én is!Csak kicsit összevissza:S Aztán megjött illetve csak pecsételt!Majd abba hagytam a gyógyszert megjött (késve) aztán abba is hagytam a gyógyszert de azóta is folyton hányingerem van, a kajától rosszul vagyok és fogytam is!Kívánós vagyok de megenni nem bírom...a héten veszek tesztet és kiderül mi a baj. Rokonságomba elõfordult gyógyszer mellett teherbeesés!!!!De ritka..
A kérdező hozzászólása: még mindig nem tudom, mit jelent, hogy gátolja, de mégis van?? hogy mûködik, mit tesz a szervezetemben a fogamzásgátló
a fogamzasgatlok gatoljak a peteerest, a fogantatast es a beagyazodast de attol, hogy gatolja, meg nem iktatja ki
A kérdező hozzászólása: akkor mit jelent az, hogy gátolja a peteérést? számomra azt, hogy akkor nincs.
a gatlas alatt azt ersd, hogy nem segiti elo, peteeres van, kulonben nem lenne mensid, de a pete nem olyan mertekben erik meg, ami kepes befogadni a himivarsejtet
Szia! Megpróbálja meggátolni a peteérést a fogamzásgátló. Ez azt jelenti, hogy nincs peteérés. Elvileg így mûködik mindegyik. Néha azonban mégiscsak sikerül egy-egy nagyon életképes petének, hogy megérjen és kiszabaduljon, ilyenkor lép életbe a tabi második védelmi vonala, hogy nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Pontosan nem tudom, mi módon teszi ezt, csak tippelek, hogy le van nyomva a progeszteron szint, ami megvastagítaná a méhnyálkahártyát. Vékonyba pedig nem tud beágyazódni. Vérzés azért van, mert az ember 21 nap után abbahagyja a szedést, és jön a megvonásos vérzés. A tablettaszedés alatti vérzés nem rendes menses, ezért van az, hogy a tabletta továbbszedésével el lehet tolni évente egy alkalommal büntetlenül. Jól jön ez nyaraláskor néha. :o)

3 hónapja hagytam abba a fogamzasgatlot amit 11 hónapig szedtem! Ebben a hónapban mérem a hőmet, de most a 16. napon is csak 36, 3 lehet, hogy nincs is peteeresem?

A ciklusom a múlt hónapban 24. napos volt előtte való hónapban pedig 28 napos!Hasonló helyzetben volt valaki?

Legjobb válasz: ...vagy késõbb van peteérés, 18-20. Napon

...vagy késõbb van peteérés, 18-20. Napon
Mi újság? Sikerült összehozni a babát? Volt peteérésed?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem, de aztán kiderült, miért nem sikerült.

Napi 4, 16 mg cickafark virágos hajtása befolyásolja a fogamzásgátló hatását?

Gyógyszerben van benne 60 napig kellene szednem.

Legjobb válasz: A kockázatokról és mellékhatásokról kérjük kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét! <- komolyan!!

A kockázatokról és mellékhatásokról kérjük kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét! <- komolyan!!
Dehogy befolyásolja, gyógynövény, a fogamzásgátló pedig hormon alapú tabletta.
Kedves Második, ettõl függetlenül a Meghûlés elleni teakeverék csökkenti a fog. gátló hatását. Rá van írva. Kérdezõ, olvasd el a betegtájékoztatót. Ha abban nincs benne, akkor nem. Ha benne van, akkor igen, és kiegészítõ védekezés kell.
Igen, lehetséges! A cickafark pont az az egyik gyógynövény, ami befolyásolhatja (az orbáncfû is ilyen). Kérdezz rá az orvosodtól, hogy ez a mennyiség hatással lehet-e rá.

Lehetek mégis terhes ha 16 napja szedem a fogamzásgátlót?

16 napja szedem a Symicia fogamzásgátlót, az első levélből már csak pár szem van (a menstruáció 1.napjától). Eddig minden rendben ment, 2 hét után azonban óvszer nélkül szeretkeztünk a barátommal, el is ment bennem. Mégis félek, hogy esetleg korán kezdtünk neki és terhes lehetek. Vélemények? Saját tapasztalat és olvasott, hallott dolgok is érdekelnének. Terhességi teszt van itthon, de még feleslegesen csinálnám meg, semmit nem mutatna ki, 2 nap után.

Legjobb válasz: Két hét után már hatnia kell, ha az elsõ naptól szeded. Sztem feleslegesen aggódsz. De azt azért tudni kell, hogy 100%-os módszer nincs, így akármennyire pontosan és tökéletesen szeded, egy minimális esély mindig lesz a terhességre.

Két hét után már hatnia kell, ha az elsõ naptól szeded. Sztem feleslegesen aggódsz. De azt azért tudni kell, hogy 100%-os módszer nincs, így akármennyire pontosan és tökéletesen szeded, egy minimális esély mindig lesz a terhességre.
Olvass utána a betegtájékoztatóban, általában úgy írják, ha a menstruáció elsõ napján kezded szedni, akkor elvileg már rögtön hat. Mivel Ti még +2 hétig óvszerrel is védekeztetek (ami dicséretes és figyelemre méltó!PÉLDÁNAK REMEK!) szerintem nincs okod aggodalomra! Mi is kb két hét után már kiegészítõ védekezés nélkül csináltuk, nem volt gond! De tudod, minden nõ más és más! Ne aggódj! :-)

3 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, az utolsó mensim óta, ami 16-napja volt szúrós alhasi fájdalmat érzek. volt már valaki igy?

meg is van puffadva már 3-napja.hányingerem van ,de a melleim minimálisan fájnak.lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szerintem csinálj egy terhességi tesztet, akkor megtudod babát vársz-e. A tüneteid arra utalnak:)

Szerintem csinálj egy terhességi tesztet, akkor megtudod babát vársz-e. A tüneteid arra utalnak:)
Én is így jártam.A nyáron abbahagytam a gyógyszert, utána nem sokra rá elkezdtem produkálni a terhesség tüneteit:mellfeszülés, hányinger szagoktól-kajáktól, émelygés, puffadás stb.Kb 2 hétig tartott. A dokim azt mondta, a gyógyszer abbahagyása miatt vannak a tüneteim.Szerintem menj el dokihoz.

Ebben a hónapban a havim 5-6nap helyett, 14-16 napig elhúzodott. Mi lehet az oka? Gyógyszer mellékhatás (januárban kaptam fogamzásgátló injekciót), vagy stressz?

Legjobb válasz: Lehet az is, amit írtál. Biztosra csak az orvos tudja megmondani, miután megvizsgált, úgyhogy a további problémákat elkerülendõ menj orvoshoz. Lehet, hogy nem megfelelõ neked az injekció, és ha így van, akkor jó, ha minél hamarabb kiderül. Szokott meghosszabbodott vérzés elõfordulni hosszas termálfürdõzés után is.

Lehet az is, amit írtál. Biztosra csak az orvos tudja megmondani, miután megvizsgált, úgyhogy a további problémákat elkerülendõ menj orvoshoz. Lehet, hogy nem megfelelõ neked az injekció, és ha így van, akkor jó, ha minél hamarabb kiderül. Szokott meghosszabbodott vérzés elõfordulni hosszas termálfürdõzés után is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!