Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen ultrahangot (25 db)

16 hetes terhes vagyok. A védönő kiírt afp-re. A nőgyógyásznál viszont nem csináltak ultrahangot és most nem értem mi van. Elküldtek afp-re/az aszisztens/. Most azt sem tudom hogy jól van-e a babám. Normális hogy nem volt ultrahang?

Legjobb válasz: jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)

jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)
Szia. Igen normális. Probléma mentesség esetén a 12-ik heti uh után a következõ a 18-ik héten van, ahová az afp eredménnyel kell menni. Minden jót! 25 hetes pocakos.
Teljesen normális szerintem. Az AFP eredményével csinálnak újabb szûrés jellegû komoly UH-t. Ne idegeskedj ezen, nem érdemes. A babád biztosan teljesen jól van:-)
Normális. A 16. heti AFP szûrés kontrollvizsgálata a 18. heti UH. A babód meg jól van ne izgulj :)
Azért kell a 16 hetes AFP után az ultrahang, mert a kettõ összefügg.A vérvétel genetikai vérvétel, és ennek az eredményével csinálják a 18 hetes genetikai ultrahangot.Itt kromoszóma és más rendellenességet szürnek.

16 hetesen csinálnak ultrahangot?

Legjobb válasz: Szia. 16 hetesen nem csinálnak UH-t, csak ha az orvos szükségét nem látja. 16. héten vannak a legfontosabb vérvételek ( AFP, Hepatitis-B, Virológia, Vércsoport meghatározás, vérkép) A legközelebbi Uh az a 18. héten lesz. Üdv: 16 hetes kismami

Szia. 16 hetesen nem csinálnak UH-t, csak ha az orvos szükségét nem látja. 16. héten vannak a legfontosabb vérvételek ( AFP, Hepatitis-B, Virológia, Vércsoport meghatározás, vérkép) A legközelebbi Uh az a 18. héten lesz. Üdv: 16 hetes kismami
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nincs uh.
Normál esetben 18. héten van, 16 hetesen van vérvétel, afp fõleg...
16 hetesen már meg tudják mondani a nemét, de ha ez nem sürgõs, akkor várj a következõ ellenõrzésig. itt egy jó leírás, hogy mikor mi látható az ultrahangon: http://www.csodabent.hu/mikorerdemes

16. hetes kismamik! AFP, ultrahang, babaméretek? Kérdés lent.

16. hetes vagyok, ma voltam AFP-n, utána ultrahangon azt mondták, hogy csak 15 hetesnek felel meg a baba (méretei alapján) és 1 hét múlva csináltassak új AFP vizsgálatot. Járt így valaki?

Legjobb válasz: Az utolsó menzi szerint ma vagyok betöltött 16+2 terhes. A doki szerint a baba méretei 15 hetesnek felelnek meg, ezért szerinte korai volt az AFP azt javasolta, hogy jövõ héten ismételjem meg. De jövõ héten már 17. hetes leszek. Egyébként nem az én dokim volt (szabin van) de az asszisztens azt javasolta, hogy hétfõn hivjam fel az én dokimat és beszéljem meg vele. Itt tartunk. :-)

A kérdező hozzászólása: Az utolsó menzi szerint ma vagyok betöltött 16+2 terhes. A doki szerint a baba méretei 15 hetesnek felelnek meg, ezért szerinte korai volt az AFP azt javasolta, hogy jövõ héten ismételjem meg. De jövõ héten már 17. hetes leszek. Egyébként nem az én dokim volt (szabin van) de az asszisztens azt javasolta, hogy hétfõn hivjam fel az én dokimat és beszéljem meg vele. Itt tartunk. :-)
Igen! Nekem a 16. héten azt mondták, hogy csak 15 hetes vagyok, mert hosszúak voltak a ciklusaim, és valószínû késõbb volt a fogamzás.:)
Ajaj akkor nekem is ez lesz? Jövõhét kedden megyek AFP-re és ahogy számoltam még csak 15+1 vagy 15+3 leszek (nem tudom pontosan mert minden lapon más van írva :) 14+4 vagy 14+6 :P
Az AFP betöltött 16. héten van. A második genetikai uh pedig 18-20. héten.
Nekem nem tudták megmondani végül kislány lett.Csak 4d-n 28 hetesen.
Na, ma is lánykát mondtak. szóval 3 szonográfus talán már nem tévedhet. Amúgy megint a 2D-n mutatta meg, hogy mibõl látja.
Nekem is simán mondták meg 12. hetesen, volt 4D is de ott nem látta :)
Szia, ha szerencsed van mint pl nekem, akkor beterpeszt es egy az egyben latszik hogy kisfiu vagy kislany e. Nekem ezt 16. heten megmondtak. De ez csak szerencse kerdese :)
Ha úgy fekszik meg tudják mondani! Nálam a 19. héten mondta a doki hogy kislány, és pár hét múlva a 4d-s uh megerõsítette!
Ha be lehet látni a lába közé, akkor meg tudják mondani. Mi a 12. héten megtudtuk, hogy kisfiú. Egyértelmûen látszott.
simán meg tudják mondani ha úgy fekszik, ha szégyenlõs akkor nem...
Ekkora terhességnél még leginkább a sima 2D-s uh-n látják a nemeket (persze, ha a baba is épp úgy fekszik). Nekem 12. héten mondták, hogy kislány (2D alapján, de 4D-t is kapcsoltunk, csak az inkább mozi élményes), majd a 16. héten megint 2D-n mutatta a szonográfus a jeleket, hogy bizony lány. Ma, megyek 18 hetesre, szerintem itt is még a 2D mutatja a nemet jobban. Sõt ugye minden adatot 2D-rõl mérnek, a 4D tényleg inkább mozizás, meg persze biztos azon is látszik, ha nagy a baj..ez meg ugye nem áll fent, mert ne legyen baj! :)
Nem tudták megmondani, mert nem úgy feküdt, össze voltak zárva a lábai, majd csak 24 hetesen mondták meg hogy fiú. A lányomnál megmondták hogy lány a 18. Héten, de ott a gép is jobb volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.tegnap meg tudtam hogy kis fiúcska lesz:És egészséges

A 16 hetes AFP vizsgálaton csinálnak ultrahangot is vagy csak vérvétel lesz?

Legjobb válasz: Ultrahang késõbb a 18 héten lesz, az AFP eredmény elkészülte után.

Ultrahang késõbb a 18 héten lesz, az AFP eredmény elkészülte után.
Csak vérvétel lesz, majd azzal az eredménnyel kell menned a 20.héten ultrahangra vagy géndiagnosztikára!
Nem az csak egy vérvétel. Mondjuk én utána elmentem a dokimhoz, mert nekem erre is a védõnõ írt beutalót, és gondoltam, ideje volna már a dokimnak is látnia.. Akkor õ meg is nézett uh-n, de valószínûleg csak mert már tényleg régen voltam. amúgy 16.héten nincs semmi kötelezõ vizsgálat! Majd a 18. heti uh!

12 hetesen voltam ultrahangon, minden rendben volt. Most 16 hetesen megyek újra. Ha valami baj lenne addíg azt érezném?

Legjobb válasz: szió, Mindenki aggódik, de ne izgulj nem lesz baj! Ilyenkor még nem jó, mert nem érzed a babát, de ha semmi extra tüneted nincs akkor semmi baj. Én most vagyok 17 hetes, és tegnap óta biztosan érzem a kicsi kalimpálását. Mondjuk nekem 2. baba.

szió, Mindenki aggódik, de ne izgulj nem lesz baj! Ilyenkor még nem jó, mert nem érzed a babát, de ha semmi extra tüneted nincs akkor semmi baj. Én most vagyok 17 hetes, és tegnap óta biztosan érzem a kicsi kalimpálását. Mondjuk nekem 2. baba.
Miért lenne baj? No para! Ha változásokat érzel simán lehet a második trimeszter újdonsága:) ))
Elõször is miért lenne bármi baj. Éreztél valami különöset? Ha a 12. heti uh-n rendben volt minden, akkor nem kell aggódni. Tudom, hogy mindenkinek motoszkálnak hasonló gondolatok a fejében, de tessék õket elhessegetni! Fõ a pozitív hozzáállás! Boldog mama, boldog baba! Minden jót! 19 hetes kismami
szio! most vagyok 33 hetes, és _minden_ alkalommal megkerdezem ugyanezt magamtól :) ) ugyhogy tudom mit erzel!! NYUGI, NEM LESZ BAJ!! NE IS GONDOLJ RÁ!!!! amugy erezned. erõs vérzés formajaban peldaul. majd 20. het utan konnyebb lesz, mert fogod erezni a babat, es az megnyugtató erzes, de ne felj, tenyleg, nem lesz baj! na :D (de azert vicces viszontolvasni szinte szorol szora a felelmem :) amig nem megy tul az egeszseges aggodalom hataran, addig belefer, de nem kell tulaggodni a dolgokat, JÓ HELYE VAN OTT BENN!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Csak annyi minden rosszat hall az ember.

Holnap megyek nőgyógyászhoz megint, 16 hetes vagyok. Csinálnak most is hüvelyi ultrahangot? Mert sztk-ba járok és ott hasi ultrahang sajnos nincs, be kellene menni a korházba, oda viszont csak dec 29. -re kaptam időpontot.

Viszont kiváncsi lennék azért rá! Mivel még fiatal a terhességem nem nagyon lehet érezni még semmit, bár néha mintha....De jó lenne tudni hogy minden rendben van e odabent.

Legjobb válasz: Én ugy tudom ebben a korban már nincs értelme hüvelyi uh-át csinálni,ugyanis már a kisbébi elhuzodik elölle.De viszont kell lennie ott hasi uh-nak is,ha hüvelyit tud csinálni.

Én ugy tudom ebben a korban már nincs értelme hüvelyi uh-át csinálni, ugyanis már a kisbébi elhuzodik elölle.De viszont kell lennie ott hasi uh-nak is, ha hüvelyit tud csinálni.
Szia! Nem csinálnak már. Az utolsó a 12.hetin szokott lenni, de akkor sem mindenkinek csinálnak már. Attól függ mennyire látszika baba. Üdv: 4 hetes törpe anyukája
Szia, ha nincs hasi ultrahang, biztos csinálnak hüvelyi ultrahangot, mert az ultrahangból tudják megállapítani, hogy minden rendben van-e. Nagyon csodálkozom, hogy nincs hasi ultrahang, ma már ez minimum lenne minden rendelõben. Én kisvárosban lakom, de itt az sztk-ba, kórházba és minden magánrendelõbe van hasi ultrahang. Szerintem menj el magánrendelésre a dokidhoz, ott kell lennie hasi ultrahangnak. A 12. hétig nézik a babákat hüvelyi ultrahanggal, utána már hasival. Én mindíg kértem az ultrahangok alkalmával képet a babáról, kérj Te is, olyan jó visszanézni. 16 hetesen a legaranyosabb az ultrahangon, mert akkor még teljes egészében látszuik a képen, utána viszont csak részletekról tudnak képet adni. Jó babavárást.
Nekem soha nem csináltak hüvelyi ultrahangot mióta gyereket várok csak hasit, pedig én is csak SZTK rendelésre szoktam menni. Úgyhogy szerintem ez orvos függõ lehet, az egyik hüvelyit csinál a másik meg hasit:) 28 hetes kismami

17 hetes kismama vagyok. 12 hetesen egy 3, 5*1, 5 cm-es bevérzést mutatott az ultrahang, majd 16 hetesen azt mondta az orvosom, hogy túl közel van a méhlepény a méhszájamhoz. Állományba vett. Mennyire komoly a dolog? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Ha túl közel van a méhlepény a méhszájhoz, a legtöbb amit tehetsz, hogy sokat pihensz,fekszel,nem emelsz semmit,és nem lesz semmi baj.Ne aggódj azzal csak ártasz!Nyugodj meg, már a 17.hétben vagy,nyugi,csak tényleg pihengess,ne erõlködj semmin.

Ha túl közel van a méhlepény a méhszájhoz, a legtöbb amit tehetsz, hogy sokat pihensz, fekszel, nem emelsz semmit, és nem lesz semmi baj.Ne aggódj azzal csak ártasz!Nyugodj meg, már a 17.hétben vagy, nyugi, csak tényleg pihengess, ne erõlködj semmin.
Szia, azt nem írtad, hogy a 12. és 16. hetes vizsgálat között mi történt a bevérzéssel. Nekem 9 hetesen volt egy 6mm átmérõjû vérömlenyem, amit az okozott, hogy a méhlepény fedte a belsõ méhszájat. Kaptam rá rutascorbint, hogy felszívódjon a vérömleny, és magnéziumot, nehogy begörcsöljek. Mire mentem a 12. hetes uh-ra a vérömleny eltûnt, vagyis felszívódott. De a közbülsõ 3 hétben nagyon sokat feküdtem, pihentem, semmit nem emelten, vigyáztam, hogy ne erõlködjek a wc-n. Vigyázz magadra, ne erõltess semmit. A méhlepény még elvándorolhat akár késõbb is.
A kérdező hozzászólása: Valóban nem írtam, kb.3 hétig véreztem, de gyógyszeres kezelés után szerencsére elmúlt.A 16 hetes ultrahangon már nem látszott a bevérzés.
Szia ne haragudj de hasonlo cipöbn járok ha tudnál segiteni megköszönném!23.héten 2 hete kedden éjjel elkezdtem vérezni korházba kerültem ahol kiderült a lepény széle a méhszáj közelében van haematomat nem láttak a méhszáj zárt.A kórházban 4 napig véreztem utánna tünetmentesen lettem hazaengedve itthon szigoruan fekszem mégis barnázgatom.Reggel több és sötét utánna v barna egész nap.tudnál privit irni neked ez meddig tartott mikor mult el?Köszi

Kozmetikai ultrahang terhesség alatt végezhető? 16 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Semmilyen gépi kozmetikai kezelés nem végezhetõ!

Semmilyen gépi kozmetikai kezelés nem végezhetõ!
Minden elektrokozmetikai gépnél ott van kontraindikációnak a terhesség. Én is várandós vagyok, és nem értettem, hogy az ultrahangot miért ne lehetne használni, amikor a kismamák terhességük során többször is átesnek ultrahangos vizsgálaton. Megkérdeztem a nõgyógyászomat és azt mondta, hogy természetesen lehet, csak a biztonság kedvéért írják oda. A kozmetikusom mindig csinál ultrahangot és semmilyen probléma nem lépett fel természetesen. http://www.kozmetikabudapest.hu

14-15 esetleg 16 hetesen megéri elmenni 4D-s Ultrahangra? A neme látható lehet?

Karécsonyra szeretnék kedveskedni vele a páromnak.Mivel szegény külföldön van és még nemtudott velem uh ra jönni.

Legjobb válasz: Érdemes. Mostanában érdemes, mert amikor már nagyobb a baba, alig látszik valami. A neme is látható, ha mutatja a pici.

Érdemes. Mostanában érdemes, mert amikor már nagyobb a baba, alig látszik valami. A neme is látható, ha mutatja a pici.
Ha ilyen a szitu és van rá fedezet, akkor próváljátok ki, remélhetõleg szépen látszani fog a picúr. Mégha a neme nem is. :) Én anno 21 hetesen voltam (egyébként még ennél is késõbb javasolják, de akkor már csak egyes testrészei látszanak, mert túl nagy...) és nagyon megérte. Szépen látszott, hogy kislány és így még egészben is megcsodálhattuk, hogy mit mûvel. Most is ugyanígy szeretnénk menni, hogy legyen összehasonlítási alap.
Szia! Nekem 4d uh on mar 12 hetesen mondtak, h fiu, nem hittem. Aztan 16 hetesen, sima uh on latszott, h valoban kisfiu. Ugyhogy igen, 16 hetesen siman latni a nemet. Es ha ugyes a szonografus, akkor meg is mondja 100 szazalera. Olyan nincs, h nem lehet latni, nekem anno elso terhessegnel egy nagyon progi szonografus dr no elmagyarazta, h addig kell ovatosan bokodni a pocakot, ameddig ugy fordul a baba, h megmutatja magat.
En most vagyok 12 hetes eppen ma megyek a 12.heti uh-ra. En is ugy tervezem, hogy 14-16 hetesen megyek 4d-re azt hallottam, hogy akkor a legnagyobb elmeny, bar a baba egy picit meg sovanyka :)
Én direkt megkérdeztem emailben a 4dgenesist, azt válazolták, hogy 14-15. héten már meg tudják mondani a nemét, ha nem takargatja magát. Mi 26-án megyünk, pont 14 hetesen. :)
Szia! Én 14 hetesen is voltam uh-n, sima 2D-n látta a doki hogy 90%kislány! Tudta hogy fiút szeretnénk (már van egy lányunk)És mutatta nekünk, hogy ha kukacos lenne, akkor ott már látszódni kellene....De még nme biztos! Persze nme vagyunk elkeseredve, csak jólett volna 1-1! :)
16 hetesen voltam, abszolút megéri! Nekünk meg is mutatta a férfiasságát ;) Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: 12 hetes!Most voltam nyakiredõn.És felejthetetlen élmény volt ahogy mocorgott meg mutogatta a kis kezét.Csak a lábaközé nem lehetett belátni.
szerintem 16-tól már nemet tudnak mondani ha jól fekszik. mi akkor voltunk és egyböl megmondta a doki. 20-ik hét fölött szerintem unalmas a 4d. akkor már csak részei látszanak a babának, szinte csak fekszik. az enyém 16 hetesen egy egész müsort lejátszott amin nagyon jót derültünk, a barátnöm 30-ik hetijén meg uncsiztunk, mert a lényeget láttuk aztán semmi nem történt.
Most hány hetes vagy? Én a 14.hétben vagyok. És mikor érdeklõdtem a 4d felõl, többen azt mondták, hogy akkor már érdemes a 18.hétig várni és a 4d-vel együtt megcsináltatani a genetikai vizsgálatot. Mi dec.21.-én fogunk menni, és saját magunknak szánjuk karácsonyi ajándéknak:) Amugy több ismerösõmnek is meg tudták mondani a 16.héten is a nemét, de szerintem elõbb ne menj. Nálunk a 12.hetin felmerült, hogy ugy néz ki, hogy kisfiú, de majd kiderül. Jó babavárást.
Szia. Én 15 hetesen voltam a dokimnál sima Uh-n és már láttuk a kis kukit! szóval ha mutatja magát a bébi akkor tuti látszik már a 4d-n minden. Persze ha a baba is azt akarja. Lányommal mikor terhes voltam csak a 20. héten láttuk meg a lényeget. addig takargatta magát. Ez a bébi pedig úgy kitárulkozott hogy a doki azt mondta ilyen a lányoknak tuti nincs! :) Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!