Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen uh-on (11 db)

16. hetesen uh-on milyen eredményeitek voltak? Baba méreteire gondolok elsősorban.

Legjobb válasz: BDP: 40 mm FL: 21,4 mm nekem csak ezt mérték a 16. héten

BDP: 40 mm FL: 21, 4 mm nekem csak ezt mérték a 16. héten

16 hetes uh-on annyira mozgékony volt a babám, hogy mire az orvos lefotózta volna mindig kiment a képből. Ha ilyen kis izgága, hamarabb fogom érezni a mozgását, mint 18 hét?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, de azt hiszem attól is függ, hogy a hasfalad mennyire vastag, ill. azt mondják, hogy általában a vékony alkatúak hamarabb megérzik, de nem tudom ez mennyire igaz. Én 17 hetesen kezdtem érezni (és vékony alkatú vagyok).

Elképzelhetõ, de azt hiszem attól is függ, hogy a hasfalad mennyire vastag, ill. azt mondják, hogy általában a vékony alkatúak hamarabb megérzik, de nem tudom ez mennyire igaz. Én 17 hetesen kezdtem érezni (és vékony alkatú vagyok).
szia! :) nekem is ficánkolós babám van, a 12 héten csinálta ugyanezt az UH-n :) . és igen, hamarabb éreztem a mocorgást, a 15 héten mozdult meg. szerintem neked is hamarosan beindul a buli odabent :) . 26 hetes mami
15 héten éreztem elõször a mozgását, és a 16.héten a doki nem tudta megvizsgálni.De csak azért, mert nyomta az UH fejjel a pocim, és azóta rájöttem, hogy a kis béka nem viseli el, ha valami egy picit is nyomja a pocimat, és elkezdi rugdosni.Amúgy nagyon sokat mozognak ebben a korban egész nap, csak te nem érzed, mert még nagyon gyenge.
Nekem ugyanez volt, állandóan ugribugrizik a z UH-n, de fentebb 1rtam is egy kérdést, mert holnap kezdem a 20.hetet és nem érzem még a a baba mozgását, pedig vékony vagyok.

A 12. heten még biztosan nem tudják megmondani, hgy a babám milyen nemű lesz? Akkor mit néznek a 12 hetes uh-on? Nem a 16-dik heten kellene menni?

Legjobb válasz: Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.

Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.
A kérdező hozzászólása: köszi, mar beugrott, feledékeny vok:) pedig ezt nem kéne elfelejtenem.most nezik a nyaki borredot, ugye?mennyire pontos ez a vizsgalat?
Meg, hogy rendben van -e a gerince, és megnézik a combcsont nagyságát, fejkörméretet stb.
Szia! Úgy van ahogy az elõttem szóló írta. Többnyire pontos ez a vizsgálat, figyelembe véve az orrot is!
Nekem pontosan a 12-dik héten a négy dimenziós UHG-n derûlt ki, hogy kislány lesz. Lehet, hogy sokan ezt nem hiszik el de így van tisztán látszik a nagyított felvételen is a nuni.
Nekem is a 12. heten mondtak meg, h kukacos :)
A 12. héten nézik a nyaki redõt ami 3 mm-ig jó, ill. az orrcsontot is. Elenõrzik, hogy a végtagok megvannak-e, mekkorák, a gerinc és a hasfal zárt-e stb. Ha szerencséd van az is kiderül, hogy fiú-e vagy lány! Bár ez ebben a korai idõben még bizonytalan! Boldog babavárást!
Nálunk már az elsõ vizsgálaton (7. hét) látták, hogy ikrek, illetve két szívhangot hallott az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tényleg abszurd lenne, ha nem vennék észre, de nem értem miért kell leoltani rögtön a másikat! Ha idegesített a kérdés, nem kell válaszolni! A többieknek nagyon köszi!
8 . héten nem látta a doki, pedig én erõsködtem, mert annyira erõs volt bennem az érzés, hogy ketten vannak. Nem talál csak egyet, 3 hét múlva visszahívott és akkor rögtön kettõtt látott :)
Barátnõmnek csak 12 hetesen 4D vették észre hogy ketten vannak (egypetéjûek). Még az orvos sem értette, hogy akkor most mi van? (pedig elõtte is ehhez az orvoshoz járt és nagyon jó szonográfus). Szóval extrém esetben elképzelhetõ, de tényleg max a 12. hétig "bújkálhat" a tesó szerintem. Amúgy mindkét terhességemnél extra nagy hasam volt, nem volt iker egyik sem, viszont 4 kilóval születtek, lehet neked is szimplán nagy babád van, vagy mellesõ fali a méhlepényed vagy kicsivel több a magzatvized, vagy egyszerûen csak ilyen alkat vagy. Szóval nyugi, tuti 1 baba van:)
Biztos, hogy csak egy baba van. Már a 6-7. héten kiderül az ikerterhesség, de kizárt, hogy a 12. hetin nem veszik észre. Nekem is mondták már, hogy akkora a hasam, mintha ikrek lennének, mert tényleg nagy, de egy babó van : )...
Az, hogy a párodnak van ikertesója, nem befolyásolja azt, hogy neked hány petesejted érik meg, vagy, hogy a te méhedben kettéosztódik e a megtermékenyített petesejt. Nem lehetséges, hogy ne vegyék észre. Nekem a 7. héten már egyértelmû volt, hogy ikrek. Sok mindentõl lehet nagyobb a pocakod, de kapásból észre nem vett ikrekre gondolni, elég nagy butaság.
Hát nem tudom, azért akármilyen fejlett is a tudomány, hallani még ilyen esetekrõl, de nagyon-nagyon ritkán, és számomra is elég hihetetlen, hogy még elõfordulhat. Nekem akkora hasam van, h 22 hetesen 30, 25 hetesen 33 hetesnek tippelték, szóval mindig jó 2 hónappal(!) nagyobbnak, pedig a testalkatom átlagos.
Kedves 3-as, valószínûleg elsõ gyereke lesz a kérdezõnek (mint ahogy sokunknak) szóval nemhinném, hogy egybõl "fikázódni" kéne... Elsõ terhességnél amúgy is sok "hülyeségre" gondol az ember....
Ne haragudj, de ez képtelenség. Már a legelsõ UH-n látszik, hogy hány petezsák fejlõdik, nem hogy a 12 hetesen, ahol már azt vizsgálják, hogy mindene megvan-e a gyereknek. Gondolod, hogy meg tudják mérni a tarkóredõ vastagságát, de azt nem veszik észre, hogy két gyerek van odabenn?
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy nekem akkora pocakom volt ennyi idõsen (meg még most is), hogy rendszeresen megkérdezik, hogy hányan vannak odabent, pedig csak 1 kisfiú lakik bent:) Szóval ha "extra nagy" a hasad, az még nem feltétlenül ikerterhesség. Jah igen, és most jutott eszembe, javaslom a 4D-s UH-t (persze csak ha megtehetitek) szuperjó dolog, és ott nincs olyan amit ne látnának. Ha kell, és pesti vagy, javaslom a 4D Ultrahang Centert, nem drágák és nagyon ottvannak szakmailag:) Jó babavárást! 25+2 hkm
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem 11 hetesen derült ki, hogy ikreket várok (egypetéjûek lettek). Elõtte 6 hetesen voltam, és akkor még csak egy szívhang volt, egy kis pulzálás, én is láttam a monitoron. A 12 hetes UH-on viszont már mindenképp ki kell derülnie szerintem, hisz akkor már kapálóznak a kezükkel-lábukkal, még ha egyik takarásban van kicsit, akkor is rögtön látszódnia kell. Az egyes terhességemnél is hatalmas hasam volt egyébként, nemcsak az ikreknél. Azt még hozzátenném, hogy én min. három olyan apukáról tudok, akinek ikertesója van, és neki is ikrei lettek, szóval ennyit arról, hogy csak nõi ágon öröklõdhet. Nálunk senki nem volt iker, csak a férjem távoli rokonságában voltak egypetéjûek, de még ez sem feltétlenül számít. Jó babavárást, jó egészséget nektek, kérdezõ!

A 18 hetes UH-on fogják kérni a 16 hetes vérvétel eredményét?

Legjobb válasz: Nekem is kérték az afp eredményt, kell is, mert ha mondjuk nagyon alacsony, vagy magas az érték, akkor az annak megfelelõ rendellenességekre jobban figyelnek, keresnek.

Nekem is kérték az afp eredményt, kell is, mert ha mondjuk nagyon alacsony, vagy magas az érték, akkor az annak megfelelõ rendellenességekre jobban figyelnek, keresnek.
Én is úgy tudom, hogy 18 hetes genetikai UH-ot, az AFP eredménnyel együtt csinálják! Tõlem az volt az elsõ dolog amit elkért a szonográfus.
Nem. Hacsak nem a dokid csinálja (és nem idegen uh-os).
De igen, kérik. Legalábbis nálunk kérték. Mondta is a dokim, hogy mielõtt megyek az UH-ra, el ne felejtsek bemenni az eredményért. Annak tükrében vizsgálnak az UH-on, hogy milyen a véreredményed.
1. vagyok. Tõlem nem kérte senki. Egy magán 4D-sben voltam a 18. heti uh-n. Még csak az eredményt sem kérdezték meg. Ellenben az uh lelettel együtt vittem fel az afp-met is a dokimhoz.

16 hetes vérvételre kellene mennem, de nem tudom eldönteni, hogy melyik héten menjek!? A nyaki redő szűrésés uh-on (03.17. -én) a doki 11+5 hetesnek írta, de a kalkulátor szerint aznap voltam pont 11 (ez majdnem egy hét eltérés)

Tehát, ha a dokiét nézem akkor már jöv? héten kellene mennem vérvételre, ha meg a kalkulátort, akkor egy héttel kés?bb..A terhesgondozóba ahol kaptam a beutalót csak annyit mondtak, hogy minden rajta van a papíron, amire viszont csak annyi van írva, hogy vizsgálat ideje: 16. hét!

Legjobb válasz: Szia!Nekem az uh szerinti idõpontot mondták jónak.

Szia!Nekem az uh szerinti idõpontot mondták jónak.
Uh szerint menj, az a biztos.
Nincs oda írva hogy hány MOM? meg mértékegység? Nekem 48, 07 ng/ml volt, és 1, 52 MOM és tökéletes volt
akkor viszont alacsony, 8-tól jó! Idõbe vették le, nem korábban, nem késõbb?
Úgy értem 0, 8-tól jó
Akkor az idõpont jó, 12 hetesen mennyi volt a tarkóredõ, megvolt az orrcsont? Nem csináltak kombinált tesztet?
Örülök!Persze, hogy nincs baj!Jó éjt neked is és a babódnak is!
A kérdező hozzászólása: Aludjatok jól, és köszönöm!
nekem az a fura hogy most küldnek genetikára, amikor azt a 18. héten szokták csinálni nem mondták miért? az AFP önmagában nem számít semmit viszont neked egy kicsit tényleg elõbb vették le, betöltött 16 hét után szokták
A kérdező hozzászólása: 15+6 hetes voltam, mikor levették, rá 2 hétre jött az eredmény, a doki nem mondott rá semmit! Majd a kötelezõ UH-on, ami nekem 19+4 hetesen volt, a szonográfus elkérte a leletet, majd mondta, h alacsony, és a papíromra is ráírta, h genetikai tanácsadásra kellene mennem!Már nem értem én sem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, felhívtam a dokit, szerinte is ez a baj, és szerinte nyugi van, ne izguljak, ne is menjek, ez csak a szokásos procedúra!
Túl korán vették le, csak betöltött 16 hét után kell menni, nekem azt mondta a doki, h 16hét3nap a legideálisabb. sztem csakk ennyi a bajod.
Akkor nincs ott semmi baj, jó a kockázat.
A kérdező hozzászólása: A down kór szûrés eredménye: korfüggõ kockázat 1:972 számított down- szindróma kockázat 1:5494
A kérdező hozzászólása: Tarkóredõ 1 mm, orrcsont 1, 6 mm volt, 11+4 hetesen
A kérdező hozzászólása: 15+6 hetes voltam
A kérdező hozzászólása: 0, 69 IU/ml, elméletileg MOM
Na errõl csak annyit a lányommal 0, 52 MOM volt... megirták a genetikai tanácsadásra a papirt nem mentem el... Helyette elmentem egy vérvételre egy magán rendelõbe.. Minden okés amúgy a lányommal...

16 hetesen voltunk 4d uh-on.2 d-vel meg tudta akkor 99%-ban mondani a szonográfus hogy kisfiú lesz, most viszont a 28. héten nem mutatta meg magát a kicsi, bizhtatok abban hogy fiú?

Most teljesen elbizonytalanodtam!

Legjobb válasz: Attól hogy most elbújt és nem mutatta meg magát, még kisfiú maradt! :) Gratulálok! :) 20 hetes kismama

Attól hogy most elbújt és nem mutatta meg magát, még kisfiú maradt! :) Gratulálok! :) 20 hetes kismama
Mi 15 hetesen voltunk 4D-n, és 2D-ben mutatta csak meg a kukiját. Ha visszanézed a képeteket, ha kislány lenne, akkor 3 csíkocskát látnál a nemiszervnél, kukinál pedig egy kis hosszú kinövést. :) Szóval, ha az ott van, akkor nem lesz belõle kislány. Nekünk a 20. héten is megmutatta, akkor már jobban lehet látni, mert akkor a kukinál ott vannak a zacsik is. De hátha a következõ UH-n megmutatja tutira.
Nekünk a 16 hetes 4d-s UH-n nem tudták megnézni, takargatta magát.A 28 hetes 4d-en már látszott a fütyije és a nagy zacskója.31 hetesen a dokim csinált 2d-t és ott már a heréi is látszottak a zacsiban.Egyébként nekünk azt mondták, hogy a fiúknak hosszabb a combcsontja, mint a lányoknak és a pulzusuk is magasabb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, reméljük kisfiú, mert már nagyon beleéltük magunkat!

16 hetesen voltam uh-on és akkor azt mondta az orvosom, hogy a lepény melső falon, mélyen eléri a belső méhszájat, ma kellett mennem megint 19 hetes vagyok, és a lepény nem mozdult. Jelenthet ez baj?

Legjobb válasz: Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.

Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.
Szia nekem 12 hetes UH-n vették észre, azóta kicsit mozdult onnan , de még mindig érinti a méhszájat. Lehet hogy neked nem fog elmozdulni, akkor császáros leszel. Egyébként vigyázz magadra nagyon. Ne emelj, ne terheld magad sokat, Szexnél is óvatosan. Veszélyeztetett terhesnek számitasz, mert ezektõl a dolgoktól amiket leirtam, mind bevérezhetsz és akkor gáz van. Én ülõ munkát végzek és ez sem tesz túl jót a doki szerint, már igy az 5. hónapban :( Bármilyen vérzés vagy görcs esetén azonnal értesitsd az orvost.
Szia!Nekem 19hetesen volt ez a problémám, azt mondták ne emeljek, ne hajoljak és ne éljek nemi életet.A dokim magne b6-ot ajánlott.22 hetesen már vissza is húzódott.Ne izgulj, nem lesz baj.Boldog babavárást!

16-hetes AFP- értékem alacsony lett, 0, 72. Múlthéten voltunk 4-d uh-on, ott mindent rendbe találtak. Nagyon megijedtem. Járt mostanában így valaki? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Szia nem értem az embereket. Nekem minden leletem kiértékeli a védõnõ és a doki. Neked semmit sem mondott? Pedig nem magánhoz járok. Nekem 0,7 lett és mégis negatív.....minden rendben van nyugodj meg.

Szia nem értem az embereket. Nekem minden leletem kiértékeli a védõnõ és a doki. Neked semmit sem mondott? Pedig nem magánhoz járok. Nekem 0, 7 lett és mégis negatív.....minden rendben van nyugodj meg.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint ez egy jó eredmény, a fogadott dokim szerint, ez alacsony.Pedig az eredményen behatárolt még normális érték 0, 5-2, 5 között van!Ezért kicsit furának is találom.
Dzia nekem a korrigált lett 0, 68 a 2. 0, 70.... Nyugi... Az AFP elavult módszer, ezt a bajcsy zs. Kórházban mondta a gentikai tanácsadó, inkább az idegcsõ elzáródást illetve a nyutott hátgerinc kiszûrésére alkalmas....de az is csak 50%os.... 20+3hkm
elsõnek! nekem 0.96-ra mondta a védõnõ, hogy alacsony! a doki azt mondta oké. én is úgy tudom, hogy eléggé elavult ez a módszer.
Oh, ne aggódj! Az AFP legendásan megbízhatatlan vizsgálat. Maga a védõnõm mondta, hogy 3 kismamánál 2-nél rossz eredményt mutat (az esetek java részében teljesen alaptalanul), teljesen hiteltelen, mégis elvárják és kérik a vizsgálatot. Nagyon ok ismerõsnek és rokonnak lett rossz felénk az AFP eredmény, még csodálkoztak is, hogy nálam pont betalált a jó eredmény. De a lényeg, hogy eddig akárhány kismamának hozott ki felénk rossz eredményt, mindnek makkegészséges babája született. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi probléma, nyilván nem a legtökéletesebb idõpontban volt a vizsgálat, így nem lett tökéletes sem. jellemzõ egyébként, hogy a fiúknál többször csal, nem tudni miért. (Nekünk kislányunk lesz, tán ezért nem csalt.) A lényeg, hogy ez egy elavult, nem korszerû, nem pontos vizsgálat, nagyon nagy hibalehetõséggel "dolgozik", éppen ezért szokták javasolni, hogy a 12. héten csináltasd meg a fizetõs kombinált tesztet, aminek a kockázatbecslése 99%-ig megbízható, míg az AFP-é ugyanilyen arányban nem. :) Szóval fel a fejjel! Ha nem szóltak a 4D-sen sem, hogy probléma lenne (márpedig ott azért megnézik a picit, elvégre fizetsz érte...), akkor szinte kizárt, hogy baj lenne. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató üzeneteket!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!