Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen kicsi (28 db)

16 hetesen megmozdult a babam mozt 17 het fele jarok de azota miota azt a kigyoerzest ereztem azota nem erzem csak ojan mintha izomoszehuzodast erznek es eleg sokszor erzem es furcsa erzes kicsit faj vajon a baba mococrog es en igy erzem?

Legjobb válasz: Szia! Mióta elkezdtem érezni mocorogni a babát azóta nekem is fájdogál a hasam, azt mondta doki nõ a méhem meg hát csak mocorog odabent a kis manó, attól is feszülhet kicsit. Én is 16 hetesen éreztem elõször aztán alig-alig a 18. héttõl meg szinte minden nap. Ha nagyon nyugtalanít a fájdalom akkor inkább menj és nézesd meg mert nem tesz jót ha idegeskedsz. Boldog babavárást 20hkkm

Szia! Mióta elkezdtem érezni mocorogni a babát azóta nekem is fájdogál a hasam, azt mondta doki nõ a méhem meg hát csak mocorog odabent a kis manó, attól is feszülhet kicsit. Én is 16 hetesen éreztem elõször aztán alig-alig a 18. héttõl meg szinte minden nap. Ha nagyon nyugtalanít a fájdalom akkor inkább menj és nézesd meg mert nem tesz jót ha idegeskedsz. Boldog babavárást 20hkkm
hát ilyenkor még csak épp hogy éreztem valamit , mintha buborékok mozogtak volna a hasamban, mert még nagyon pici a baba. Az hogy fáj , lehet hogy attól van hogy nyúlnak a szalagok, vagy a hasfal. Ha sokat érzed azért majd kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszaitokat!puszi mindenkinek

16 hetesen normális az, hogy csak egy kicsit nőtt a hasam és csak 2, 5 kilót híztam?

Az ismer?seim azt mondják, hogy ?k ilyenkorra már legalább 10 kg híztak és jó nagy hasuk volt.

Legjobb válasz: Én 14 hetes vagyok és még nem híztam semmit, 52 kg-val kezdtem a terhességet, most 52,5 kg vagyok. / igaz az elsõ 3 hónapban lefogytam kb 4 kilót. A pocakom is most kezd kicsit gömbölyödni. Nyugi lesz még akkora a hasad, hogy nem gogod tudni a zoknidat felvenni:)

Én 14 hetes vagyok és még nem híztam semmit, 52 kg-val kezdtem a terhességet, most 52, 5 kg vagyok. / igaz az elsõ 3 hónapban lefogytam kb 4 kilót. A pocakom is most kezd kicsit gömbölyödni. Nyugi lesz még akkora a hasad, hogy nem gogod tudni a zoknidat felvenni:)
Nekem se nagyon látszott szinte semmi 16 hetesen, és olyan 5-6 kilót híztam addigra.Olyan egy hete indult neki nagyon a pocaknövekedés, no meg a súlygyarapodás is, és a védõnõ leszúrt, h már hét kilónál járok, majdnem 18 hetesen, merth az sok.:SDe ebben én annyira nem vagyok biztos hiszen sosem voltam egy botsáska.
Elméletileg már voltál néhány ultrahangos vizsgálaton, sõt 18-20 hetesen is fogsz menni...ha a dokid rendben találja a babád, korának megfelelõek a méretek, megfelelõ mennyiségû a magzatvíz, akkor ne törõdj senkivel! Mindenki a saját terhességébõl indul ki, és sokan azt hiszik, ha a másiknak nem olyan akkor ott gáz van. Ez nem igaz! Minden terhesség más, már a koraterhes tünetek is, sõt még egyénenként is minden terhesség más! A babád 16 hetesen kb 85 gramm + magzatvíz+ méhlepény, ezek összesen nyomhatnak vagy 30-40 dekát!!
Szia.Én 16 hetesen nem hiztam hanem fogytam másfél kilot!Most 38 hetes vagyok és eddig 11 kilot hiztam!Nyugodj meg nemlesz semmi baj!Ja és nekem az utolsó 3 hónapban kezdett csak igazán nõni a pocim!Testalkattol is függ ki mennyit hízik, és kin mennyire látszik!
Nekem elõször 20 hetesen kezdett el nõni a hasam, és összesen 9 kg-ot híztam szülésig. Második terhességemnél 13kg-ot. Általában az elsõ terhességnél (és azon szerencséseknél, akiknek késõbb is feszes a hasfaluk), késõbb látszik a gömbölyödés. (Mellesleg 16 hetesen 10 kg az elég durván hangzik, persze alkat kérdése - állítólag a vékony nõk többet híznak.)
A helyedben nem aggódnék, nem vagyunk egyformák.. :) Sztem az sokkal nagyobb gond, ha vki 16 hetesen +10 kilónál tart, mint aki csak 2, 5-nél. :) Én a 23. hétben vagyok, eddig 3 kilót híztam. Viszont a pocakom már a 10-12 hétben konkrétan látszott, azóta is csak nõ, mások ekkora hassal már szülni készülnek.. Igaz, a "versenysúlyomhoz" képest némi túlsúllyal indultam a terhességnek és volt egy kis tartalékom, nem voltam/vagyok kívánós, nem zabálok/-tam össze mindent, ráadásul az elsõ 3 hónapban olyan émelygõs voltam, hogy néha rá se bírtam nézni a kajára. Egyébként pedig sokaknál az utolsó 1-2 hónapban jönnek fel a kilók. A sógornõm +18 kg-al zárt, abból 12 az utolsó 6 hétben ugrott fel rá..

Miért van az hogy a kicsikém méretei alapján 17+ hetes de a combcsont mérete csak 16 hetesnek felel meg?

BPD:38mm,OFD:48mm,HC:136mm,TAD:38mm,AC:122mm,FL(combcsont méret):22mm,EFW(súly):188g Aggódom met most vagy a fejecskéje tul nagy meg a hsikája vagy a combja kicsi!:( Remélem tudtok segíteni!

Legjobb válasz: az orvos mondta, vagy táblázatokat nézegetsz a neten? ha az utóbbi, akkor fejezd be! minek stresszeled magad feleslegesen?

az orvos mondta, vagy táblázatokat nézegetsz a neten? ha az utóbbi, akkor fejezd be! minek stresszeled magad feleslegesen?
Ennyi idõsen még nem kell, hogy aggódj ilyesmi miatt, hiszen épp csak elkezdett fejlõdni. Nyugodj meg, még van legalább 20 heted, hogy aggódj ilyesmi miat, de biztosan teljesen normális méretei lesznek. Nincs 2 egyforma magzati méret, mint ahogy nincs 2 egyforma ember sem. :) Nem lehet, hogy az a 136mm az 13, 6 a 122mm pedig 12, 2 akart lenni? :D
A kérdező hozzászólása: Orvosnál utoljára 12 hetesen voltam és csak jövõhetén kell ujra mennem , közben megcsinálták az AFP-t de nem ultrahangoztak, de voltunk a párommal 4d-s ultrahangon és ott ezeket a méreteket adták meg és a táblázatok alapján néztem hány hetes lehet. A méreteket pedig jól írtam mert mm-ben adták meg és nem centiben, de ott nem mondták , hogy gond lenne csak megijedtem a különbség miatt most hogy nézegetem a neten a táblázatokat!:(
1-2 hetes eltérés simán lehet a táblázatokhoz képest, mert a babák nem aszerint fejlõdnek! Ne aggódj szerintem!
jaja. az ilyen táblázatokkal az a baj, hogy a babáknak nem mutatják meg õket...
biztos minden rendben van. Amúgy a méretek mellé zárójelbe nem írták oda a tól-ig értékeket?
Az én babámnak is minden UH-n a combcsontja pár mm-rel rövidebb, mint a táblázatban, (most 34 hetes, de a méretei szerint 36+4, a combcsont mindig is picit rövidebb volt, az most 36-37 hét közti értéken van) de még senki nem mondta, hogy ez baj lenne. Sõt, Down-ra 1:50hez lett az a hülye kockázatelemzés, de az amnio negatív. Én sem vagyok magas (164) meg az apja sem. Biztos õ sem lesz égimeszelõ :) Én erre gondolok, biztos nem arra, hogy ez betegséget jelent. Kérdezd meg a dokit, és szerintem nyugodj meg. Még az is simán lehet, hogy el lett mérve. De biztos, hogy ez nem probléma. 34h
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat, meg fogom kérdezni a dokit de az csak jövõhét csütörtökön lesz. Én nem találtam még olyan táblázatot amelyben tól-ig lennének megadva a méretek.van olyan?
A kérdező hozzászólása: és lehet , hogy az is számit , hogy kislány és nem lesz olyan magas hiszen én is csak 1.62 vagyok a párom meg 1.78 magas.


16 hetes kismama vagyok- második babánk- 1 hete már éreztem a Kicsit, ahogy "rugott", szóval mozgolódott többször is.3 napja viszont semmi. Hányszor szoktátok érezni így az elején a Picit?

Tudom, hogy ez még korai és nem feltétlenül minden nap érezhetem, de akkor is picit nyugtalanít, ha eddig éreztem már többször, most 3 napja miért nem?

Legjobb válasz: Szia! Én 18 hetesen éreztem elõször aztán napokig semmi, úgyhogy azt hittem csak képzelõdtem... Egészen a 21. hétig voltak ilyenek, másfél napig-2 napig semmi... Most járok a 24. hétben és kb 2 hete érzem minden nap reggel-délben-este... :) Boldog babavárást!

Szia! Én 18 hetesen éreztem elõször aztán napokig semmi, úgyhogy azt hittem csak képzelõdtem... Egészen a 21. hétig voltak ilyenek, másfél napig-2 napig semmi... Most járok a 24. hétben és kb 2 hete érzem minden nap reggel-délben-este... :) Boldog babavárást!
szia! Nyugi , semmi baj a babóval; csak még kicsi az ereje ahhoz, hogy folyton érezd:) Tipp , hogy általában este jobban tudod õt "észlelni"; mert csak Rá figyelsz. Nyúlj végig az ágyon és tedd a pocidra kezedet.Szerintem fogod érezni! Jó babavásrást! 37 hetes pocis:)
15 hetesen és pár naposan kezdtem el érezni én is szintén a 2. babámat. Ne stresszeld ezen magad. Pont ahogy írod, nem kell még minden nap érezned. Nekem is így volt, napokig semmi. Kb a 18.héttõl viszont minden nap éreztem. Akárhányszor nyugiba voltam és a pocimra tettem a kezem, éreztem. Ne aggódj. Légy türelmes. Ilyenkor még nagyon picike. Forog össze vissza, és ilyen korán csak akkor érzed, ha a lábacskái vagy kezecskéi a hasfalad felé vannak. Sokat nõ még 2 hét, és érzed minden nap! Hidd el!
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM A KEDVES ÉS MEGNYUGTATÓ VÁLASZOKAT!!!MOST TÉNYLEG MEGNYUGODTAM:)

16 hetesen voltunk 4d uh-on.2 d-vel meg tudta akkor 99%-ban mondani a szonográfus hogy kisfiú lesz, most viszont a 28. héten nem mutatta meg magát a kicsi, bizhtatok abban hogy fiú?

Most teljesen elbizonytalanodtam!

Legjobb válasz: Attól hogy most elbújt és nem mutatta meg magát, még kisfiú maradt! :) Gratulálok! :) 20 hetes kismama

Attól hogy most elbújt és nem mutatta meg magát, még kisfiú maradt! :) Gratulálok! :) 20 hetes kismama
Mi 15 hetesen voltunk 4D-n, és 2D-ben mutatta csak meg a kukiját. Ha visszanézed a képeteket, ha kislány lenne, akkor 3 csíkocskát látnál a nemiszervnél, kukinál pedig egy kis hosszú kinövést. :) Szóval, ha az ott van, akkor nem lesz belõle kislány. Nekünk a 20. héten is megmutatta, akkor már jobban lehet látni, mert akkor a kukinál ott vannak a zacsik is. De hátha a következõ UH-n megmutatja tutira.
Nekünk a 16 hetes 4d-s UH-n nem tudták megnézni, takargatta magát.A 28 hetes 4d-en már látszott a fütyije és a nagy zacskója.31 hetesen a dokim csinált 2d-t és ott már a heréi is látszottak a zacsiban.Egyébként nekünk azt mondták, hogy a fiúknak hosszabb a combcsontja, mint a lányoknak és a pulzusuk is magasabb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, reméljük kisfiú, mert már nagyon beleéltük magunkat!

16 hetesen mitől lehet ha kicsit olyan mintha görcsölne a hasam ott ahol a baba van? Gond lehet? Pici szurkálásokat érzek.

Legjobb válasz: szia!nekem is ugyan ezek a tünetek,én pedig csak 10 hetes vagyok,de azt mondjak hogy ez normalis,mert a pici növekszik nyúlnak a szalagok,ezért van,de énis inkabb megkerdem a dokit,õ biztosabbat mond.De remélem nincs mit aggodni:) kellemes babavárást 10hetes kismama

szia!nekem is ugyan ezek a tünetek, én pedig csak 10 hetes vagyok, de azt mondjak hogy ez normalis, mert a pici növekszik nyúlnak a szalagok, ezért van, de énis inkabb megkerdem a dokit, õ biztosabbat mond.De remélem nincs mit aggodni:) kellemes babavárást 10hetes kismama
Szia! Valószinüleg nõ a pocakod. A méhet, petefészkeket a hasadban szalagok rögzítik.Ezek a pocak növekedésével nyúlnak, rövid nyilaló, szurkáló érzésekkel. Magne B6 javasolt, segíti az izmok ernyedését. El fog múlni, ha erõsödnének feltétlenül szólj róla orvosodnak tanácsadáson.
Ne aggódjatok, nincsen semmi baj.Biztosra tudom, hogy nyúlnak a szalagok, változik a test.Semmi ok aggodalomra.A doki is ezt fogja mondani. 20 hetes pocakos, akinek ugyan ezek voltak a bajai az elején.Boldog babavárást nektek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek! jó egészséget mindenkinek, és boldog babavárást, és sok kitartást!

16 hetesen nem kicsi a babám, ha a BPD: 31mm, AC: 97mm, FL: 17mm, OFD: 41, GRAM 135g, HUM: 17mm?

Legjobb válasz: szerintem nem!!! De van egy jó honlap. ahol kiírja az átlagos adatokat. Nem tudom ismered-e. Bár szeritnem nagy adatokat ír ki. De azért összehasonlíthatod. De ne lepõdj meg ha nem stimmel minden adat, mert tudod az ilyen adatközlések a nagy átlag!!! Szerintem minden baba más-más ütemben fejlõdik. Van aki 2500 grammal születik de nincs baja azért mert kisebb a súlya, holott van aki meg 4500-al. szerintem nincs miért aggódni! ;) 19 hetes kismama itt a link :) http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

szerintem nem!!! De van egy jó honlap. ahol kiírja az átlagos adatokat. Nem tudom ismered-e. Bár szeritnem nagy adatokat ír ki. De azért összehasonlíthatod. De ne lepõdj meg ha nem stimmel minden adat, mert tudod az ilyen adatközlések a nagy átlag!!! Szerintem minden baba más-más ütemben fejlõdik. Van aki 2500 grammal születik de nincs baja azért mert kisebb a súlya, holott van aki meg 4500-al. szerintem nincs miért aggódni! ;) 19 hetes kismama itt a link :) http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Szia! Nekem a 17 hetesen a következõ adatokat mérték: BPD:41mm, OFD:49mm, AC:122mm, FL:26mm, a baba súlya 230g +- 10 %. Megnéztem ezeket egy táblázaton, ami szerint tényleg 17 hetes vagyok. A BPD és AC alapján 15 hetes terhes vagy a táblázat szerint. Itt utána nézhetsz te is. http://WWW.mamanet.hu.

Reggel felébredve hirtelen olyan érzésem volt, mintha egy labda húzódna össze a hasamban. De nem középen volt, hanem kicsit jobbra. Gondolom ez a keményedés, amiről eddig csak hallottam. De miért nem középen volt? 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Azért, mert a babád sem volt középen. Az én picurkámnak az én jobb oldalam a kedvence. Így ha éppen van egy kósza keményedésem kicsit mókásan nézek ki féloldalas pocakkal. :)

Azért, mert a babád sem volt középen. Az én picurkámnak az én jobb oldalam a kedvence. Így ha éppen van egy kósza keményedésem kicsit mókásan nézek ki féloldalas pocakkal. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi..kicsit furának éreztem és nem tudtam normális e így :)

Mit lehetne tenni, hogy ne járjak annyit a wc-re? KB.20-25 x megyek egy nap és egy kicsit fárasztó, ahhoz képest, hogy, még csak 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Inni mindenképpen kell. A szervezeted úgyis jelzi valamilyen formában, ha csappan a folyadékháztartásod. Este tudsz egy kicsit csalni. Muszáj kibírni, hogy alvás elõtt egy fél órával ne igyál semmit. Még akkor is nagyobb az anyagcseréd maga a terhesség funkciói miatt. Idõ kérdése.

Inni mindenképpen kell. A szervezeted úgyis jelzi valamilyen formában, ha csappan a folyadékháztartásod. Este tudsz egy kicsit csalni. Muszáj kibírni, hogy alvás elõtt egy fél órával ne igyál semmit. Még akkor is nagyobb az anyagcseréd maga a terhesség funkciói miatt. Idõ kérdése.
Ne is mondd, nekem már szólt a férjem (persze poénból), hogy mi tartjuk el a vécépapírgyárakat. Semmit nem tudsz tenni, ez van. Lehet a középsõ trimeszterben lesz pár hét pisiszünet, de az utolsóban megint elõjön majd.
A kérdező hozzászólása: Akkor remélem, hogy majd lesz jobb, ha más nem a szülés után. Persze ennyi baj legyen az egész terhesség alatt. Jó egészséget kívánok Nektek!
Én pedig szegény férjemre és kisfiamra fogtam, hogy napi egy wc gurigát használunk. Pedig lehet, hogy éjszaka félálomban én járok rá állandóan.
A kérdező hozzászólása: Lefekvés elõtti fél órában 3x megyek, éjszaka 5x, munka elõtt reggel 3x, munkahelyen meg.... Szóval nálunk is fogy a wc papír dögivel.
1.vagyok, nálunk 3 nap alatt megy el 2 guriga vécépapír. A lányom még pelenkás, a férjem pedig alig van itthon. Szóval én vagyok a nagy felhasználó, le se tudom tagadni.
Jó, ez a wc papír használat. Mióta nem dolgozom, és itthon vagyok, azóta a páromnak leginkább csak az tûnt fel, hogy milyen sokszor kell wc papírt venni... :) Én az elejétõl fogva nagyon sokat pisilek, és ha el kell valahová mennünk, akkor szinte már elõre idegesítem magam, hogy hogyan fogom kibírni addig pisilés nélkül. Talán a második trimeszterben volt pár hetes "pisilési-szabadságom", de nem sok... Idegesítõ dolog, de végülis tényleg ez legyen a legnagyobb gondunk! 38 hetes kismama
Nem lehet mit tenni. Nálam ez van végig, talán annyi különbséggel, hogy nappal nem veszem észre, hogy gyakran járnék, csak éjszaka kell. Nem szûnt még meg 21 hetesen sem, szerintem meg is marad végig, csak erõsödni fog. Nem kellemes éjszaka fölkelni sokszor, ráadásul nem mindig tudok visszaaludni sem, de nem aggódom emiatt, ez van és kész:) Egyébként, ha keveset iszom este, akkor is mennem kell, tök mindegy.
Én is így vagyok! Amióta terhes vagyok egy éjszakát sem tudtam normálisan végig aludni, mert kb 2 óránként megyek pisilni. Nappal annyira nem vészes, de az éjszaka miatt még fáradtabb vagyok reggelente mint lefekvéskor. Én is így tudom, hogy ez sajnos szinte végig így lesz...

16 hetes kismami! A férjem beoltatta magát, mivel én nem tettem hogy ne hozzon haza semmit! De tegnap este óta, mintha kicsit meglenne fázva! Ebböl nekem lehet vmi komoly bajom? Vagy csak egy megfázás? Picit fáj a torkom.

Legjobb válasz: Attól, hogy õ megkapta, még hazahozhatja, csak õ nem kapja meg, Te meg elkaphatod. Nem kell rögtön rosszra gondolni, lehet, hogy csak egy kicsi meghûlés. Igyatok sok teát mézzel, torokfájásra meg egy kanál mézbe nyomj bele egy gerezd fokhagymát és szopogasd el. Ki lehet bírni és a leghatásosabb természetes antibiotikum.

Attól, hogy õ megkapta, még hazahozhatja, csak õ nem kapja meg, Te meg elkaphatod. Nem kell rögtön rosszra gondolni, lehet, hogy csak egy kicsi meghûlés. Igyatok sok teát mézzel, torokfájásra meg egy kanál mézbe nyomj bele egy gerezd fokhagymát és szopogasd el. Ki lehet bírni és a leghatásosabb természetes antibiotikum.
Leírom neked is, tegnap volt egy ugyanilyen kérdés amúgy. Az, hogy a férjed be van oltva a H1N1 ellen, téged az lószarnyira sem véd, ugyanis attól õ még tud fertõzni.Ha ennyire félsz miért nem oltattad be magad te is?ha meg van fázva, akkor jó, ha láza lesz és megfertõz téged is akkor van gáz, de hangsúlyozom, náthától nem lesz bajod, viszont ha lázad van azonnal menj a dokihoz ne vacilálj.Náthára meg mehet a sok hülyeség. És mégegyszer, az h a férjed oltva van, téged nem véd meg semmitõl... Ada és Abigél
Lehet, persze hogy lehet, de reméljük nem lesz. Egy kis torokkaparás még nem jelent semmit. Hazaviheti a beoltott is a vírust, ezt nem tudtátok? Ha beteg leszel, hívd ki az orvost! Addig meg ne parázz, inkább igyatok hagymateát, és pihenjetek. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Nem vok lázás, nem folyik az orrom, csak kicsit fáj a torkom!!!Csak hülye hipóhonder vok!Föleg hogy most mik vannak!!És ezért parázok...
Az influenzának(a sertésinfluenzának is) a tünetei: magas láz, izomfájdalmak. Felsõ légúti panaszok (torokkaparás, orrfolyás, köhögés) nem jellemzõek. A nátha tünbetei: felsõ légúti panaszok (orrfolyás, torokkaparás, köhögés). A magas láz meg itt nem jellemzõ, általában 38, 5 fok a legmagasabb. A H1N1 oltás ellenére a férjed és te bármikor elkaphattok egyet a levegõben terjedõ kb 300 féle náthavírus közül. A férjed az oltástól számított két héten belül még nem védett, megfertõzõdhez a H1N1-gyel. Utána is megfertõzõdhet, van rá esély, de ilyenkor a betegség lefolyása könnyebb, gyorsabb, a szövõdmények kockázata minimális. Azaz igazatmondanak az elõzõek: a férjed hazahozhatja a betegséget.
A kérdező hozzászólása: Már 1hónapja kb hogy megkapta az oltást!
A férjed szerintem is náthás kezd lenni, egyen fokhagymás kenyeret, mézes citromos teát, citrusféléket és neked bebeszélt tüneteid vannak :) ne parázz, nem lesz semmi bajotok. Ne hagyd, hogy rád tüsszentsen, pihenje ki a betegséget, erre jön is a hétvége :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!