Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen hogy mozog (13 db)

16-17 hetesek, hogy vagytok? Mozog már a baba? Nő a hasatok?

Legjobb válasz: igaz 21 hetes vagyok, de nem rég volt a 16-17.hét:)Ekkor kezdtem el érezni, hogy mozog a pici, a hasam még nem volt olyan nagy, de azért már szépen kezdett gömbölyödni:)sajnos a hányingernálam megmarardt, ez mai napig tart....de amúgy jól vagyunk:)

igaz 21 hetes vagyok, de nem rég volt a 16-17.hét:) Ekkor kezdtem el érezni, hogy mozog a pici, a hasam még nem volt olyan nagy, de azért már szépen kezdett gömbölyödni:) sajnos a hányingernálam megmarardt, ez mai napig tart....de amúgy jól vagyunk:)
Én 16hetes vagyok, még nem érzem, hogy mozogna. :( A hasamon sem látszik még sok minden, csak a párom veszi észre, mert ha hanyadt fekszem, nem horpadok be. :) Hízni sem híztam semmit. Te hogy állsz ezekkel a kérdésekkel? :)
A kérdező hozzászólása: Néha már valamit érzek, de még nem érzem egyértelmûen, hogy mozog. A hasam nagyobbacska, szerintem csak olyan, mint aki jól beebédelt, de a párom meg egy-két ismerõs szerint már látszik, a közeli kisboltban is kiszúrták... Teljesen jól vagyok, hányinger elmúlt, és már nem vagyok mindig fáradt.

Aki már 16 hetesen érezte, hogy mozog a babócája az milyen sűrűn érzete? Én 16 hetes vagyok és érzem már a mocorgását egy ideje, kivéve ma. Ma szinte nem éreztem ez normális lehet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:)(most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:)) Jó babavárást!

Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:) (most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:) ) Jó babavárást!
Én a 17. héten éreztem elõször, és azóta minden nap.
Igen teljesen normálnis én 17 hetesen éreztem 2 napig utána kb a 20 héttõl.Én is beparáztam kérdezgettem ezen az oldalon és nem mi vagyunk így!Aggodalomra semmi ok.
Lehet, hogy ma sokat alszik a csöpp.Ha felébredt biztos kapsz egy kis rugdosást, de lehet, hogy akkor rugott, mikor nem figyeltél.Én a második babámat várom, 13. hétben vagyok, de már most érzem, hogy néha mocorog, de nem minden nap.Csak akkor kell minden nap érezned, ha nagyobb lesz.Nincs semmi baj.Majd ha "nagyterhes" leszel, örülni fogsz neki, ha alszik egy kicsit.Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Tegnap este már volt ugra-bugra a pocimban éjjel 11-ig egyfolytába. :) Úgy látszik nappal szundizott.....
Nekem is a 16. héttõl szteppel odabent. Én azt figyeltem meg hogy egyik nap nyugodt, néha rugdos piciket, a másik nap meg jönnek a nagyobbak. :) Szóval nincs gond ha egyik nap nem érzed. Kintrõl meg majd a 20. hét utántól lehet érezni, mindenkinél más.
Én 17 hetes vagyok és 16 hetesen éreztem már a mozgást. A buborékokat pedig már 14-15 héten. És én sem mindig érzem. Olyan furcsa, mintha valaki mozogna odabent, de ha odateszem a kezemet, kívülrõl sajnos még nem érzem:) Ez normális? Mikor lehet majd érezni kintrõl is?:)
Ne aggódj, ez így tök normális :-) 16 hetesen én is éreztem már, elsõ baba, de csak két-három naponta voltam biztos benne, hogy õ az. napi szinten kb. a 20. héttõl érzem, azóta naponta többször is. 27 hetes nagyfiúként pedig már szétrúgja a ház oldalát és ha két-három órát nem érzem, már parázok :-D nem egy alvós fajta enyém babám :-D
Szia! Én a 17.ik héten éreztem, hogy igazán mozog a baby, azelõtt csak a buborékozást lehetett érezni.Azóta vannak aktívabb és passzívabb napjai. Ne aggódj, minden rendben lesz a babóddal!!vigyázz Magadra! 26hetes Km
Kb. 2-3 hét és "kirúgja a ház oldalát" is majd. :-D

18 hetes kismama vagyok, ikreket várok, már 16 hetesen éreztem hogy mozognak de azóta csak nagyon ritkán érzem, valamikor egész nap sem. Szerintetek az baj, hogy keveset mocorognak?

Legjobb válasz: én csak a 20 héttõl éreztem rendszeresen de sokat 24 héttõl mozognak...és így is van hogy uh n látom pörögnek én meg nem érzem...

én csak a 20 héttõl éreztem rendszeresen de sokat 24 héttõl mozognak...és így is van hogy uh n látom pörögnek én meg nem érzem...
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtattál.Akkor remélem 1-2 hét múlva már többet mocorognak.Elsõ terhességed?Kisfiúkat vársz vagy kislányokat?Nekem 13 hetesen azt mondták kislányok.
Sztem front van. Az enyém általában éjjel mozog, kivéve, ha jön az esõ. Az utóbbi pár napban folyamatosan a tengelye körül forog. :-) (Én is így rá szoktam parázni, de nekem bevált, h hanyatt fekszem és picit megböködöm az oldalam, akkor nagy kegyesen visszabök)
A kérdező hozzászólása: Igen az lehet hogy a front miatt van hogy nem olyan fürgék, de remélem azért 1-2 hét múlva már jobban fogom érezni.
elsõk, egy fiú egy lány :) 26 hetesek vagyunk most... És a frontokra õk is nagyon reagálnak...ha esõs rossz idõ van mint pl hétfõn legszívesebben átadnám a testem nekik ...2 éjszaka nem hagytak...ma meg épp hogy megvan a reggeli és kaja utáni bejelentkezés...de nem ijedek már meg (nagyon) mert már kezdem kitapasztalni hogy õk ilyenek...
A kérdező hozzászólása: Nekünk két kislány lesz, õk egypetéjûek.Akkor várok türelmesen, késõbb biztos többet fognak mocorogni.Te hány kilót híztál, és hol fogsz szülni?Én eddig 4 kg-ot, és Gyöngyösre járok.
5 kg így a 26 hétre...Debrecen
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Boldog babavárást! :)

16 hetesen lehet, hogy mozog a baba, vagy bélcsavarodásom van?

Nem lenne korai?

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? sokaknak mozog a 16, vagy még elõbbi héten. A szerencsések közé tartozol . Pár nap, és már biztos leszel benne, ha visszaívisszatérnek a mozgások. A bélcsavarodás rettentõ görcsökkel, hányással, ájulással jár, gondolom ezeket észrevennéd... :-)

Miért ne lehetne? sokaknak mozog a 16, vagy még elõbbi héten. A szerencsések közé tartozol . Pár nap, és már biztos leszel benne, ha visszaívisszatérnek a mozgások. A bélcsavarodás rettentõ görcsökkel, hányással, ájulással jár, gondolom ezeket észrevennéd... :-)
Szia!13 hetes és 6 napos voltam mikor megmozdult a Babám (szerintem a 16 héten nem korai a mocorgás). én kérdeztem a dokit hogy a 13 héten érezhettem e a Babát? -azt mondta hogy igen. Ugyhogy szerintem nem bélcsavarodásod van!!:) ) 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Gondolom nem bélcsavarodást akartál írni, hanem bélmozgást! 16 hetesen még abszolút nem korai. még ha 13-14 hetet írnál akkor azt mondom, hogy nah lehet, de a 16? :9 az már õ lesz! Gratula! :) Én is ekkor kezdtem érezni! :) 23 hetes kismama
Szia én a 13dik héten elõször éereztem, de az teljesen más volt mint amit a 16dikain újra.Mert mikor a 13dikon érezgettem(többször is az olyan volt mintha morogna a gyorrom de több helyen is éreztem kül.idõkben)viszont a 16dik héten már kis bökdösések voltak.És igan nem minden nap érezgeted, fõleg az elején-sokszor nem figyel az ember úgy rá azért sokszor meg pihen a baba, vagy nem úgy fordul... De valószínûleg már õt érzed, garatulálok:) 20hetes kismama
Igen érezheted, gratulálok!:-)

Lehet, hogy marhaság, de tényleg a front miatt mozog kevesebbet a babám? Még csak 16 hetes vagyok, kb.10 napja érzem, és tegnap szinte egyáltalán nem éreztem, meg még ma sem. Ugye nem kell aggódnom?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.

Kedves elsõ, simán érezheti 16 hetesen, ez nem vitakérdés, és nem is ez volt a kérdése. Ilyenkor még nem kell napi rendszerességgel érezned, semmi gond.
Ilyenkor már én is éreztem (második terhesség). 31 hetes vagyok, és napok óta csak esténként érzem mozogni, vagy napközben csak ha lepihenek egy kicsit. Tuti front, nyugodj meg. Bár az tényleg igaz, hogy nem kötelezõ még minden nap érezned! Majd eljön az idõ, amikor azt kívánod, hogy egy kicsit álljon le. De hát úgyis tudod már, hogy milyen! :D
Dehogy kell. Egyrészt ennyi idõsen nem baj, ha nem mindennapos a mozgásérzet, mert még nem olyan nagy a baba, hogy minden mozzanatát érezd. Egyébként a frontok is befolyásolják. Nyugi, minden rendben.
Én is éreztem már 16 hetesen:) most 26 hetes vagyok és pár napja csak este érzem.Lehet tényleg a front.
Õszintén, szerintem 10 napja nem nagyon érezheted a 16 hetes babádat. Egyébként igen, az enyém tegnap meg ma teljesen be van gerjedve, szereti a hidegfrontot, tiszta buli van, azelõtt viszont alig-alig mozdult egész nap.
Végülis velem van a baj, hogy már a beágyazódáskor nem éreztem. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Miért nem érezhetem?
A kérdező hozzászólása: ??? Látom, a front Rád is hatással van. Elnézést, hogy ennyi idõsen érzem a második gyerekem. Kellemes napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ babám 20 hetesen kezdtem érezni és õ szinte aludni is alig hagyott, máig egy sajtkukac. Ezért furi, hogy nem érzem mindig :)

16 hetes terhes vagyok. A párom ha hallgatja a hasam akkor valami bugyborékolást hall. Az lehet, hogy a baba mozog?

Legjobb válasz: Szia! Én is 16 hetes terhes vagyok vagyok és az én párom is ezt hallja esténként! :-)

Szia! Én is 16 hetes terhes vagyok vagyok és az én párom is ezt hallja esténként! :-)
Én azt olvastam, hogy ha nagyon csönd van , akkor hallhatja a baba szívverését. A párom-igaz én csak 9 hetes vagyok- csak a bélmozgásom hallja. Ha megmozdult a babád, és érzed, és párodnak "ügyes" füle van , akár hallhatja is:-)
igen a babat hallja, en a vege fele mikor aludt azon paraztam miert nem mozog, ilyenkor a ferjem meghallgatta hogy ver e a szive.en a tesomnak szoktam hallgatni igen jol kilehet venni, foleg mikor csuklik.majd ha nagyobb lesz erezni fogod a ritmikus osszerandulasokat, ilyenkor a magzatvizbol nyel es aztan csuklik, jo moka

16+3 hetes vagyok, kb. egy hete érzem, hogy mozog a picim. Tegnap délelőtt óta viszont semmi. Baj van?

Legjobb válasz: Lehet hogy meg nem ot erezted,egy kicsit korai,foleg ha elso terhesseg.De ne idegeskedj,mert nem egyforman mozognak,ugy 20 het utan all be a rendszeres programjuk,hogy mikor alusznak es mikor vannak ebren stb.Ha nem nyuszol meg,menj a dokihoz mert az a biztos.

Lehet hogy meg nem ot erezted, egy kicsit korai, foleg ha elso terhesseg.De ne idegeskedj, mert nem egyforman mozognak, ugy 20 het utan all be a rendszeres programjuk, hogy mikor alusznak es mikor vannak ebren stb.Ha nem nyuszol meg, menj a dokihoz mert az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást! Gratulálok az 5. babucihoz! :) :) :) Nekem is furcsa volt, hogy már érzem, de mivel több napon keresztül éreztem, nagyjából ugyanazokon a helyeken, így biztos vagyok benne, hogy Õ!:) Remélem úgy van ahogy írod és csak "másfelé kószál" az én Pindurkám! :) Már nagyon várom az uh-t, hogy lássam:) Boldog babavárást és köszönöm a segítséget! :)
Jaj de aranyos vagy:-))Dehogy van baj, szó nincsen ilyesmirõl, olyan picuri még a babácskád, hogy rengeteg helye van ficánkolni.Rendszeres magzatmozgásokat mindennap a 20.hét után kell érezni, de a 24.hét megint nyugodt és aktiv idõszakokat tartogat.Felesleges orvoshoz szaladni emiatt, hidd el, 16 hetessen elvileg még nem is nagyon szokták érezni, ugyhogy nyugalom, minden oké:-)))) Boldog babavárást kivánok!!!!!! 17 hetes km 5.babával:-)
Szia. Én is ugyanebben a cipõben járok, ki is irtam a kérdést, de sirva fakadtam, olyan negativ válaszokat kaptam, hogy biztos nem a baba mozgott eddig sem, meg ilyenek. Sztem csak picit lustálkodik, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem azóta már elmúlt 2 éves a kisfiam! :) Sajnos itt elég sok érdekes ember van, akik nem tudnak normálisan megszólalni....De egyébként az elsõ idõszakban többször volt úgy, hogy nem éreztem a mozgását és persze mindig ideges voltam, hogy rendben van-e minden. De aztán mikor nagyobb lett hihetetlenül sokat mozgott és nagyon vicces volt látni kivülrõl, ahogy hullámzik a hasam. :) Ja, ne foglalkozz senkivel, te tudod, hogy õ mozog és ne aggódj, ha pár napig nem érzed. Kicsi még, sok helye van, az a szerencse, ha néha-néha "megtisztel" azzal, hogy érzed! :) Vigyázz magadra és boldog babavárást!

16 hetesen elkezdett mozogni a picifiam, azóta eltelt két hónap és szinte nincs olyan óra hogy nem érezném, lehet hogy valami baja van, nem tetszik neki valami azért mozog annyit?

Legjobb válasz: szia elsõ babám 12 hetesen mozdult meg, egyfolytában mozgott, éjjel nappal, egyszer akkorát nyújtózott, hogy meg tudtam fogni a lábfejét, a vége felé akkorákat rúgott, hogy majdnem elestem az utcán, annyira kizökkentett az egyensúlyomból! De ezeken csak jót nevettem. Ami aggasztott, hogy a 2. babám meg szinte nem is mozgott, na akkor beparáztam, mert az elsõ babánál nem ezt "szoktam" meg.De itt is rendben volt minden.

szia elsõ babám 12 hetesen mozdult meg, egyfolytában mozgott, éjjel nappal, egyszer akkorát nyújtózott, hogy meg tudtam fogni a lábfejét, a vége felé akkorákat rúgott, hogy majdnem elestem az utcán, annyira kizökkentett az egyensúlyomból! De ezeken csak jót nevettem. Ami aggasztott, hogy a 2. babám meg szinte nem is mozgott, na akkor beparáztam, mert az elsõ babánál nem ezt "szoktam" meg.De itt is rendben volt minden.
Most még rengeteg helye van, örülj neki hogy mocorog! Lassan eljön az idõ mikor nem fogod mindennap érezni, nem lesz ilyen aktív mint most. Nekem is rettentõ mozgékony volt mindig, én arra fogtam hogy jól érzi magát, azért partizik.:D Dehát ezek csak találgatások, igazából soha nem fogjuk meg tudni miért mocorog annyit, azért mert nem jól érzi magát vagy mert boldogabb nem is lehetne! Mindenesetre én mindig úgy fogtam fel hogy jól érzi magát. Mostmár 37 hetesen pedig tudom hogy azért jelez mert nem jól fekszem vagy hangos helyen vagyok, ilyesmi. 16 hetesen még nem hallja a kinti zajokat tehát szerintem nagyon boldog a babád!:) Sok boldogságot Nektek!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nektek is boldog babavárást.
Annyira irigyellek én most vagyok 16. hetes és még nem éreztem mocorogni, bár lehet, hogy éreztem csak nem tudtam, hogy az. Te mit éreztél?
szia nekem a terhességem alatt a nap 24órájából, 22órát rugdalózott a kisfiam. ezt ide kinn is folytatja, még álmában is jár keze-lába. nincs vele semmi baj, örülj hogy érzed õt. 13hetes kisfiu anyukája sok boldogságot

16 hetes voltam amikor először mozdult a kisfiam, lehet hogy előbb is fog születni? Nagyon aktív kisbaba, rengeteget mozog. Most 25. hetes vagyok.

Többen mondták hogy ha ilyen hamar mozdul az els? hamarabb bújik ki. január 26-ra vagyok kiírva. köszi

Legjobb válasz: Sztem semmi köze a 2 egymáshoz.Azok a nõk érzik hamarabb a baba mozgását,akiknek vékonyabb a hasfala vagy már szültek.

Sztem semmi köze a 2 egymáshoz.Azok a nõk érzik hamarabb a baba mozgását, akiknek vékonyabb a hasfala vagy már szültek.
Valószínûleg amiatt mondták, mert nagyanyáink idejében az elsõ babamozgás alapján saccolták meg a születés várható idejét. Mivel akkor még nem igazán volt divat a menstruációs naptár vezetése, így a legtöbb nõnek (fõleg az egyszerû asszonyoknak) halvány lila gõzük sem volt arról, hogy mikor foganhatott a baba. Úgy tartották, hogy félidõsen mozdul meg, tehát húsz héttel az elsõ mozgás után fog születni. Nagyjából ez igaz is lehet. Kb annyi jelentõséget és pontosságot kell ennek tulajdonítani, mint az összes többi ebben az idõben használt vizsgálati módszernek, tehát a has formájától függ a baba neme, ha savanyút eszel, akkor fiút szülsz, ha ég a gyomrod, akkor haja lesz a gyereknek. Tehát vagy bejött a tipp, vagy nem.
Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mikor érzi elõször a magzatmozgásokat, ebbõl nem lehet következtetni arra, hogy mikor fog kibújni. Én január 27-ére várom a kisfiamat, elõször a 20. héten éreztem, és most sem olyan hû de aktív. :) Én hiányolom a mozgékonyságát, szóval most egy picit "írígykedem" hogy annak ellenére, csak 1 nap van közöttünk, a te kisfiad ennyire mozgékony. :) Boldog babavárást!
Nekem is 16 hetesen mozdult meg elõször, mégis túlhordtam a kisfiamat 2 nappal.Nekem nagyon vékony volt a hasfalam. Boldog babavárást! 6 hós kisfiú anyukája
Szia! Szerintem lehet benne vmi! Én dec.14-re vagyok kiírva, de már 6hónaposan elõ akart bújni a babócám. Én 12hetesen éreztem elõször mozogni, de akkor már rendesen rúgott, bár még nem túl sokat, de összetéveszthetetlenül. A dokim is azt mondta, h valószínû hamarabb lesz meg. Ne izgulj, õ tudja majd mikor kell jönnie! Boldog babavárást! 31hetes pocis

16 hetes terhes vagyok, és néha úgy veszem a levegőt, mintha a 3. emeletre mennék fel. A vérnyomásom jó, de a pulzus 100 körül mozog úgy, hogy nem csinálok semmit. Mi lehet a baj?

Lehet, hogy a baba fekszik úgy, hogy nyomhat valamimet, de akkor mi lesz kés?bb??

Legjobb válasz: Én 10 hetes kismama vagyok,én is szoktam 100-al tekerni. Biztos nem a baba csinálja. Beszélj a háziorvosoddal,ha aggódsz. Boldog babavárást!

Én 10 hetes kismama vagyok, én is szoktam 100-al tekerni. Biztos nem a baba csinálja. Beszélj a háziorvosoddal, ha aggódsz. Boldog babavárást!
Teljenes normális, hisz ilyenkor az asszony szive 20%-al többet dolgozik, hogy a baba vérét is keringetni tudja. Pihenj sokat és ne erõltesd meg magdad, teljesen rendben vagy:)
Ne aggódj, természetes a plusz "teher" miatt. Pihenj és ne csinálj megterhelõ dolgokat. Jó babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!