Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen először (16 db)

Ha először 16 hetesen lányt mondtak, utána meg 21 hetesen fiút, mind a 3 alkalommal másik orvos, akkor most elhihetem, hogy fiú?

A genetikain a n?doki lányt mondott, utána a saját orvosom fiút, aztán másnap mentem 4d-re, ott szintén fiút mondott a doktorn?.

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút,és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:))

Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút, és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:) )
Szia! Én is hasonlóan jártam, nekünk 18 hetesen azt mondta az orvos, hogy szerinte lány, de látszott rajta, hogy abszolút nem biztos benne. 20 hetes 4D-n viszont rögtön rávágta a doktornõ , hogy ez bizony fiú, nem volt szégyenlõs megmutatta magát.100%-ra mondta!És mi is láttuk szépen a "bizonyitékot"! Utána voltunk a 28 hetes, és 32 hetes ultrahangon, ott is rávágták rögtön, hogy fiú!És ez ugye másik orvos volt, s õ is 100%-ra mondta! Szerintem elhiheted, hogy fiú, mert a kislányból "hamarabb lesz fiú", mint forditva! 33 hetes kismama
Akkor inkább kéket vegyetek mint rózsaszint. Minél késöbb látják és mindél jobb felbontású készüléken annál biztosabb hogy nem a köldökzsinorral keverték össze.
Nekem az orvos azt mondta, a fiú biztos, a lány nem. Mármint ha az ultrahang lánynak látja, az nem 100%, de ha fiúnak, az igen.
nekem 36 hétig lényt mondtak.38 hétre megszületett a fiam.
bocsi a hibáért.lányt mondtak

16 hetesen megyek először hasi uh-ra. Teli, vagy üres hólyaggal kell menni?

Legjobb válasz: 16 hetesen mész elõször? érdekes! amúgy hasi ultrahangnál teli hólyaggal kell menni.

16 hetesen mész elõször? érdekes! amúgy hasi ultrahangnál teli hólyaggal kell menni.
Nem tudom miért csodálkozik az elõttem szól, hogy 16 hetesen mégy elõször! Gondolom idáig hüvely-ultrahang volt, nekem 12 hetesen igen, elõtte is, majd nov.23-án megyünk újra, az lesz az elsõ hasi ultrahangunk! Legalábbis jobb helyeken, magánrendelõkben így zajlik!
Teli hólyag jobb, de 16 hetesen már akkora a baba hogy mindenképp látszani fog.
telit javasoljak, en nem birtam mert majd bepisiltem, az uresen is latszik
Szia! Én még nem is hallottam ilyenrõl hogy milyen hólyaggal kell menni de amikor én voltam épp akkor hívtak be amikor pisilni készültem meg Uh-zott és kiküldött wc-re mert nem tudott vmit rendesen megmérni a teli hugyholyagom miatt.
Nalunk 18-20.hetig kell teli holyaggal menni.Annak az az oka hogy a hugyholyag ures allapotban eltakarja a mehet.Kb egy liter folyadekot szoktak javasolni elotte egy oraval, hogy megteljen a holyag a vizsgalat idejere.Ugyanis teli allapotban a holyag feljebb emelkedik, es a meh jobban lathatova valik.18-20 het utan erre mar nincs szukseg , mert a baba mar akkorara no, hogy enelkul is jol lathatova valik.Lehetseges , hogy mindenhol masok a szabalyok, de szerintem telivel menjel, esetleg ha megsem kellett elotte elmesz pisilni.Tudom, hogy nehez addigis kibirni, de ultrahangozas kozben kellemetlenebb inkabb.De nem veszes, en kibirtam .:) 24 hetes kismama
A 12 hetesen kiküldtek, hogy várjak amíg megtelik a hólyagom, a 16 hetesre nem mondta az orvos. És nemcsak magándokinál csinálják jól!!! Nekem a 12 hetes is hasi volt. Az orvos azt mondta, csak ha muszáj, akkor csinál hüvelyit. Nem magándoki volt!!!

Mindenhol azt olvasom, hogy a babat koran 14-16 hetesen erzik eloszor az anyukak (masodik vagy tobbedik terhessegnel), nekem masodik terhessegem, 18 hetes vagyok de csak neha erzem hogy bizsereg, csiklandoz, hagynazik. Ugye mas is volt igy ezzel?

Doki szerint elol tapadt meg a mehlepeny azert erzem kesobb.

Legjobb válasz: Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.

Igen, nálam is így volt, 14. hét óta érzem, de csak kaparászást, csiklandozást, tegnap este rúgott elõször egy nagyot, úgy, hogy a kezemmel is éreztem. Ma vagyok pont 19. hetes.
Ne aggódj, én pontosan 18. Hetesen éreztem elõször :-) Na azóta meg sem áll :-) bár már kinn elevenkedne... 38+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!nem az elso terhessegetek, ugye? en az elsot is 21 hetesen ereztem eloszor
Szia. En nem ereztem hamarabb a masodik terhessegnel, elsonel a 21.het kornyeken, masodiknal szinten.

Először 16 hetesen kezdtem buborékokat érezni a hasmaban, de kb egy hete nem érzek semmit. A baba volt? De akkor most miért nem érzem? Kezdek aggódni.19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

23 hetesek vagyunk, 16 hetesen mozdult meg először. Azóta állandóan mocorog. Mennyi az esély rá, hogy szülés után is mocorgós lesz a babám?

Kisgyerekként is ilyen eleven lesz?

Legjobb válasz: :) szerintem csak jó, ha egy gyrek eleven! De ne aggódj, odabenn a vízben jobban tudnak mozogni a babák mint a levegõn. Jól megerõsödik, ha sokat mozog. lehet, hogy hamarabb fogja majd a fejét felemelni, vagy hamarabb fog majd felülni, felállni. De szerintem ennek talán nincs jelentõsége. Azt gondold végig, nem eszel/iszol-e sok kávét, teát, csokit, cukros ételeket. Ami téged pörget, az pörgeti a babát is. ráadásul amíg a kávé hatása belõled 3-5 óra alatt elmúlik, a babákból csak kb. 4 nap alatt! szóval óvatosan az élénkítõkkel :) 26 hetes kismami

:) szerintem csak jó, ha egy gyrek eleven! De ne aggódj, odabenn a vízben jobban tudnak mozogni a babák mint a levegõn. Jól megerõsödik, ha sokat mozog. lehet, hogy hamarabb fogja majd a fejét felemelni, vagy hamarabb fog majd felülni, felállni. De szerintem ennek talán nincs jelentõsége. Azt gondold végig, nem eszel/iszol-e sok kávét, teát, csokit, cukros ételeket. Ami téged pörget, az pörgeti a babát is. ráadásul amíg a kávé hatása belõled 3-5 óra alatt elmúlik, a babákból csak kb. 4 nap alatt! szóval óvatosan az élénkítõkkel :) 26 hetes kismami
amikor már kevesebb helye van álítólag visszáb vesz a mozgásból, de én emlékszem, az elsõ terehsségemnél is bõven a 8. hónapban is akkorákat tudott fordulni, hogy azt hittem elöl vagy a gyomrom felé akar kijáratot találni :) Az ébrenlét alvás ciklussan nem értek egyett, mert ahogyan én látom: pocaklakóként általában akkor aktivizálódnak a babák amikor én kicsit elnyúlok - leülök, lefekszem aludni, vagy lepihenek. Kisfiam miután megszületett (koradélután), nagyokat aludt, a második éjszakáját már 9-7ig átalaudta a kórházban, és igazából nem is votl gondunk az alvás ébrenlét etetés ciklusokkal, minden nagyon harmónikus és szabályos volt szinte az elsõ perctõl. Szerintem miután idekinn az evéshez ébren kell lenni, gyakrabban és szabályosabb idõközönként lesznek ébren mint odabenn. 26 hetes kismama.
Szia.Minden héten küldik nekem a Babanet-rõl a várandós hírlevelet. Ott ezt írták:Babád most már igencsak aktív, ide-oda bukfencezik a méhedben. A trimeszter végére azonban már nyugodtabb lesz, és valószínûleg már fejjel lefelé szeret majd tartózkodni odabent. Arcán megjelennek a szemöldök és szempillák kezdeményei, haja pedig egyre hosszabb. Rendszeres idõközönként hajtja álomra a fejét, és rendszeres idõközönként jelzi, hogy ébren van, pont úgy, ahogy egy újszülöttnél megfigyelhetõ. Egyébként számíthatsz rá, hogy kb. olyan ritmusban lesz ébren születése után, ahogy a hasadban tapasztaltad. Rengeteg magzatvizet vesz magához, hogy aztán kipisilhesse. Most már 27-30 centi hosszú és 375-400 gramm. Üdv:22 hetes kismama :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Semmi élénkítõt nem használok, de az is igaz, én sem vagyok egy helyben ülõ, nyugodt típus. Az is igaz, inkább legyen eleven gyerekem, mint egy csendes, nyugodt, ...Nincs is ilyen a családunkban:) Csak meglepett, mennyire mozgékony, mások azt mondják, nekik nem ennyire:)
Ennyi idõsen nekem is nagyon az volt... aztán mostanában, hogy egyre kevesebb a helye, egyre nyugisabb. Nekem a doki azt mondta nincs összefüggés, de az mindig csak jó jel ha sokat mocorog. Nekem nagyon összefügg a lelkiállapotommal is. Ha ideges vagyok akkor nagyon sokat kapál, volt már hogy egész nap nem aludt a szentem amikor idegeskedtem. De hidd el, le fog nyugodni. Kellemes babavárást! 26 hetes kismami
Nekem a 26. hétig alig mocorgott, már aggódtam is. Uh-on is mozdulatlan volt, édesdeden aludt, fel sem lehetett ébreszteni. aztán beteg lettem, elkaptam valami hányós-hasmenõs-lázas betegséget. Ezután úgy beindult, hogy nem is értem mikor alszik. Úgyhogy kiváncsi vagyok melyik "állapot" lesz jellemzõ rá, mert én is úgy tudom, hogy van összefüggés a magzati mozgékonyság és a késõbbi aktivitása között.
Az én kisfiam is rengeteget mocorgot a pocakomban, volt hogy az nst az utolsó héten 30 mocorgást számolt 10 perc alatt.Születése óta is rengeteget mocorog egyfolytában jár keze, lába, mindene. 10 hetes most.

Akinek melső falon van a placenta, mikor érezte először, hogy mocorog a picur? 16 hetes vagyok .15 héten éreztem 1X azóta semmi.

Legjobb válasz: Mellsõ falon tapadt és vékony testalkatú vagyok. a 16. héten éreztem elõször és utánna kb. én is hetente egyszer kétszer ami nem baj. Ilyenkor még kicsi a baba és nem túl erõseket rúg. Majd késõbb!!! Ne aggódj emiatt!

Mellsõ falon tapadt és vékony testalkatú vagyok. a 16. héten éreztem elõször és utánna kb. én is hetente egyszer kétszer ami nem baj. Ilyenkor még kicsi a baba és nem túl erõseket rúg. Majd késõbb!!! Ne aggódj emiatt!
Én is kb. a 15-16. héten éreztem elõször apró mozgásokat(szintén melsõ fali a placenta), utána viszont nem minden nap. A 18-19. héttõl kezdtem kicsi rúgásokat érezni, és innentõl már minden nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást!Sajna olyan vagyok, hogy mindenen aggódok!! 40 éves leszek és még elõttem a magzatvízvizsgálat! Remélem minden rendben van!
Szia! Nálam is ott tapad. 16 hetesen éreztem õt elõször pár napig, aztán jó egy hétig semmi. Kb. a 19. héttõl rugdos. 24 hetes km
Szia!Nekem is a mellsõ falon tapad, és én is a 16. héten éreztem elõször.Még nem voltam 16 hetes, és elsõ baba, szóval meg is lepett, mert nem számítottam rá ilyen hamar.Az is nagyon finom buborékolás volt.Kb. 2 hétig csak ezt a buborékolást éreztem, csak napi egyszer.Az elsõ határozott mozdulata, rúgása 18 hetesen volt.Most meg már képes fájdalmasat rúgni, amikor a bordáimat találja el.Ne izgulj, tényleg kicsi még.Nem érezheted minden mozdulatát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Van okom félni? 18 hetes kismama vagyok, 16 hetesen éreztem először a mozgását.

(els? baba) Azóta vannak olyan napok mikor nagyon aktív. De olyanok is amikor alig érzem egész nap, hogy mozogna! S?r?n fáj a hasam is ( igaz a doki mondta hogy ez természetes) de van amikor elég er?s fájdalom! Általában túlreagálok mindent, és lehet hogy ezért is van bennem ilyen félelem?!

Legjobb válasz: Nem sok kismama erez "valamit" 4 honap elott. A bebik is alszanak a hasban. Altalaban akkor ebrednek fel, mikor anya aludni akar. Sokszor lazitanak napkozben. Nincs okod felni, elvezdd a terhessegedet.

Nem sok kismama erez "valamit" 4 honap elott. A bebik is alszanak a hasban. Altalaban akkor ebrednek fel, mikor anya aludni akar. Sokszor lazitanak napkozben. Nincs okod felni, elvezdd a terhessegedet.
Még pici ahhoz, hogy egész nap érezd a mozgását. 21 hetes vagyok, most kezd gyakrabban bejelentkezni. A fájdalom, ha olyan erõs, menj vele dokihoz, megvizsgál, legalább megnyugszol. A frontok is hatnak a babára, akkor beindul, vagy épp elpihen teljesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!! Megnyugodtam...egy picit :) Szívesen olvasok még tapasztalatokat!
Szia, én vasárnap leszek 18 hetes, a múlt héten kezdtem érezni. Minden nap érzem, de túlnyomórészt nyugalmi helyzetben, mozgás közben ritkán. Viszonylag sokat mozog, amúgy kisfiú. Te tudod már a nemét? Mikorra vagy kiírva? Nekem is elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Én még nem tudom mi lesz, bár sokan mondták hogy függ melyik oldalt érezted elõször( szóbeszéd...talán?!)szóval bal oldalt éreztem és azt mondták fiú:) de ez csak olyan lehet mint ahogy a neten vannak ilyen kalkulátorok! január 8. ára várjuk a picit!
Ne aggódj, lesz majd olyan idõszak, amikor annyira fog mocorogni, szinte egész nap, hogy úgy érzed majd, soha nem hagyja abba :)
A kérdező hozzászólása: Megjött az AFP eredményem, bementem a védõnõhöz és azt mondta hogy tökéletes. Gondoltam ha már ott vagyok hallgassuk meg a pici szívét, szégyenlõs volt mert mindig elbújt, de halkan lehetett hallani. szóval megnyugodtam!! Mivel a múlt éj azt álmodtam, hogy elment a pici, nem volt szívhang. Rémálom volt!!!

16 hetes voltam amikor először mozdult a kisfiam, lehet hogy előbb is fog születni? Nagyon aktív kisbaba, rengeteget mozog. Most 25. hetes vagyok.

Többen mondták hogy ha ilyen hamar mozdul az els? hamarabb bújik ki. január 26-ra vagyok kiírva. köszi

Legjobb válasz: Sztem semmi köze a 2 egymáshoz.Azok a nõk érzik hamarabb a baba mozgását,akiknek vékonyabb a hasfala vagy már szültek.

Sztem semmi köze a 2 egymáshoz.Azok a nõk érzik hamarabb a baba mozgását, akiknek vékonyabb a hasfala vagy már szültek.
Valószínûleg amiatt mondták, mert nagyanyáink idejében az elsõ babamozgás alapján saccolták meg a születés várható idejét. Mivel akkor még nem igazán volt divat a menstruációs naptár vezetése, így a legtöbb nõnek (fõleg az egyszerû asszonyoknak) halvány lila gõzük sem volt arról, hogy mikor foganhatott a baba. Úgy tartották, hogy félidõsen mozdul meg, tehát húsz héttel az elsõ mozgás után fog születni. Nagyjából ez igaz is lehet. Kb annyi jelentõséget és pontosságot kell ennek tulajdonítani, mint az összes többi ebben az idõben használt vizsgálati módszernek, tehát a has formájától függ a baba neme, ha savanyút eszel, akkor fiút szülsz, ha ég a gyomrod, akkor haja lesz a gyereknek. Tehát vagy bejött a tipp, vagy nem.
Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mikor érzi elõször a magzatmozgásokat, ebbõl nem lehet következtetni arra, hogy mikor fog kibújni. Én január 27-ére várom a kisfiamat, elõször a 20. héten éreztem, és most sem olyan hû de aktív. :) Én hiányolom a mozgékonyságát, szóval most egy picit "írígykedem" hogy annak ellenére, csak 1 nap van közöttünk, a te kisfiad ennyire mozgékony. :) Boldog babavárást!
Nekem is 16 hetesen mozdult meg elõször, mégis túlhordtam a kisfiamat 2 nappal.Nekem nagyon vékony volt a hasfalam. Boldog babavárást! 6 hós kisfiú anyukája
Szia! Szerintem lehet benne vmi! Én dec.14-re vagyok kiírva, de már 6hónaposan elõ akart bújni a babócám. Én 12hetesen éreztem elõször mozogni, de akkor már rendesen rúgott, bár még nem túl sokat, de összetéveszthetetlenül. A dokim is azt mondta, h valószínû hamarabb lesz meg. Ne izgulj, õ tudja majd mikor kell jönnie! Boldog babavárást! 31hetes pocis

Ma megyek először magánrendelésre. Mi fog történni? Hogy kell fizetni? 16 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! Elmondod, hogy babát vársz és hogy szeretnél hozzá járni. Megvizsgál, kérdez ezt-azt, aztán a végén megkérdezed, mennyivel tartozol. Ne félj, nem lesz szívbajos, mondani fog egy összeget:) Jó egészséget! 29 hetes kismami

Szia! Elmondod, hogy babát vársz és hogy szeretnél hozzá járni. Megvizsgál, kérdez ezt-azt, aztán a végén megkérdezed, mennyivel tartozol. Ne félj, nem lesz szívbajos, mondani fog egy összeget:) Jó egészséget! 29 hetes kismami

Igaz, hogy a magzatmozgáshoz 20 hétre várható a baba 1. szülésnél? Mert 16 hetesn éreztem először és első baba is.

Legjobb válasz: Átlagban az elsõ baba mozgását késõbb lehet érezni.De ez változó!

Átlagban az elsõ baba mozgását késõbb lehet érezni.De ez változó!
Pontosan a 16-ik héten éreztem elõször a mozgást, és a kiírt napon, 40 hétre született a lányom. Elsõ baba.
Jól írta ki a kérdést, csak páran félre értettétek. nem az elsõ babamozgást kérdezi, hanem az ahhoz viszonyított szülés idõpontját!
Hülyeség. Nekem még azt is mondták, hogy pont félidõben fogom elõször érezni. Hát ja...16 hetesen mozdult meg. Szép is lett volna, ha 32 hetesen szültem volna. Amúgy 40 hét 3 naposan érkezett meg a lányom.
nekem is ezt mondta a nagymamám, hogy ö mind 3 gyereke után rászámolta a 20 hetet és akkora írta ki magát és pár nap eltéréssel mindig akkor szült. nekem 16 hetesen mozdult meg, elsö baba és 42-ik héten szültem.
Nem akkor várható, akkor lehet érezni. (különben nem jól írtad le a kérdést)
Elsõ babámat 15 hetesen éreztem mozogni, és a 41. héten szültem, indítással! Szóval nem, nem igaz, amit írtál. Ezt anno én is hallottam, de régi tévhit ez is.
A kérdező hozzászólása: Érdekes ez a dolog majd megírom, hogy bejött e!Ti is meg írhatjátok, ha meg lesz a baba!!
19 hetesen éreztem elõszór +20 akkor 39 hét de az már nem lenne baj.Már most úgy érzem miért kell ilyen lassan telnie az idõnek? 20+
Szerintem ez csak amolyan népi megfigyelésen alapuló bölcsesség, mint az idõjárásban. Régen gondolom így számoltak, mert nem volt más. Elmaradt a menzi, késõbb pedig megmozdult a gyerek és akkor tudták, hogy kb 20 hét és ebbõl szülés lesz. Sztem csak ennyi van a dologban.
Én még nem hallottam ezt az összefüggést, de utólag kiszámolva nekem bejött a 20 hét.... Viszont a barátnõm 32. hétre szült, az õ példája alapján nem igaz.
Jaj bocsánat!Félre olvastam.Elsõ vagyok, és ha ebbe belegondolok ez nem így van!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Remélem, hogy nekem se jön be a 20 hét, mert akkor 36 hetesen jönni fog!
nem jött be egyszer se...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!