Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen centisnek (2 db)

16 hetesen hány centisnek kell lennie a babának?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ugy kb 10-15 cm lehet az ülömagasága.28hetes kismama:)

Szia! Szerintem ugy kb 10-15 cm lehet az ülömagasága.28hetes kismama:)
http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl ezen az oldalon választ találsz a kérdésedre és a továbbiakban is nyomon követheted a fejlõdését :-)

Megvárnátok, vagy vállalkoznátok egy laporoszkópos műtétre, ha 7 hetes terhesen 33 évesen mind két petefészekben 10-10 centis cisztátok lenne? Ezek a ciszták rendszerint (! ) felszívódnak a 12-16 hét között a termelődő hormonok miatt.

Unokatestvéremnek már többször volt több testrészén cisztája, melléb?l is m?töttek ki. Nagyon félti a babát, bár szerintem nem zavarhatja a terhességben, mert a baba remekül beágyazódott a méhfalba, a petefészekhez semmi köze nem lesz mostantól. Viszont sose 100% az orvosi szakmában semmi, így az sem, hogy magától felszívódna a ciszta.Tehát m?tét, vagy várnátok?

Legjobb válasz: és mit gondolsz Andrea arról, hogy 10 centisek? Neked mekkora volt?

A kérdező hozzászólása: és mit gondolsz Andrea arról, hogy 10 centisek? Neked mekkora volt?
Nekem volt laparoskopiam, meg az elso hazassagomban nem tudtam terhes maradni es ezvegett, amint aztan kesobb kiderult hogy nem is en voltam a hibas-jo de ez nem tartozik ide-a lenyeg a laparoskopiat nekem koldok alatt vegeztek egy 2cm vagassal nem hiszem hogy ennek koze lenne a terheseghez mert ez egy belso tukrozes a petefeszek meg nem a mehben van ahol a baba
Én mindenképp várnék. Nekem is volt 6 hetesen , 9. hétre felszívódott. Semmi gondot nem okozott csak görcsöltem tõle. Én nem bolygatnék ott semmit legalább a 12-14 hétig.
Nekem csak 30 mm volt. Elég durva a 10 cm, de szerintem egy pár hetet mindenképp érdemes várni. De hát én nem vagyok orvos. A doki mit javasol?
Ha te most a sárgatest cisztáról beszélsz, kérdezõ, azt nem szabad kivetetni. Az éppenhogy jó, hogy termelõdik, mert segit fenntartani a terhességet azáltal, hogy kb a 9-11.hétig termeli a sárgatest hormont, ami elengedhetetlen a terhesség megmaradásához. A 10-12.hét között veszi át a méhlepény a sárgatest hormon termelésének a szerepét. Amúgy amig átáll erre a szervezet, tehát amig a sárgatest ciszta elsorvad, s helyére nem lép a méhlepény, az a legkritikusabb idõszak annál, akinél a petefészek eleve kevés ilyen hormont termel. Én nem vetetném ki.
A kérdező hozzászólása: A doki szerint sûrûbb a váladék benne mint általában, "csokoládé" szót említette, ezzel jellemezte. semmiképp nem sárgatest ciszta, hiszen azt az orvos sem ajánlotta volna nyilván. Az orvos nem javasolt semmit, elmondta amit lát, mi pedig aggódunk a dolgok miatt. most annyival vagyunk elõrébb, hogy a 12. hét elõtt nem nyúlnak hozzá a SOTE-n, tehát mindenképp várnunk kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!