Találatok a következő kifejezésre: 16 hetesen a (636 db)

Nektek mekkora volt 16 hetesen a pocakotok?

http://kepfeltoltes.hu/131001/DSC00593_www.kepfeltoltes.hu_... 16 hetesen a pocakom.Vélemények rola?Még nem tudom fiúcska vagy lány.Ha tippelnétek mit mondanátok rá fiú vagy lány?

Legjobb válasz: nekem szinte semmi hasam nem volt még 16 hetesen, csak én láttam, hogy kezd gömbölyödni.

nekem szinte semmi hasam nem volt még 16 hetesen, csak én láttam, hogy kezd gömbölyödni.
Uhh...hallod az én pocakom 16 hetesen még sehol sem volt...most vagyok 21 hetes és nem sokkal van nagyobb hasam, mint neked :) de lehet kislány, mert az én hasam is ilyen kerek és kislányom lesz :) de bízd a dokikra õk majd megmondják :) elvégre is ez a dolguk :) nekünk jut az izgalom
A kérdező hozzászólása: Hát nekem lehet azért látszódik akkor jobban, mert dupla méhem van:) Bár láttam pár olyan képet, hogy 12 hetesen volt ekkora pocakja a nõnek:)
Nekem kb ekkora mint a tiéd vagy talán egy picit nagyobb de nem sokkal. De mi ikreket várunk.
Én is láttam már 12 hetes kismamát, aki ment az elsõ genetikai ultrahangjára és igen csak volt már pocakja. :) Gondolom ez is ahány ember annyiféle lehet.
ilyen az én hasam is és kisfiam lesz
énis 16 hetes vagyok, és még énsem tudom a nemét, és nekem a tiednél 1 pocovel nagyobb hasim van :)

Más sem érzi mindig terhesnek magát 16 hetesen? Õ a harmadik babám, de ilyen érzésre nem emlékezem a többinél. Néha talán már éreztem hogy mocorog, de nem mindig.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is furcsa volt, mikor azt mondták, hogy a második gyerkõcöt jobban fogom és hamarabb érezni!!! De én elõször csak szinte 18 hetesen éreztem, az elsõt meg már 12 hetesen. De most vagyok 22 hetes és már érzem....de rendesen....Ne aggódj...én is így voltam.... Most viszont már sokkal jobban érzem mint a kisfiamat éreztem! :-) Üdv: 22 hetes kismami

Szia! Nekem is furcsa volt, mikor azt mondták, hogy a második gyerkõcöt jobban fogom és hamarabb érezni!!! De én elõször csak szinte 18 hetesen éreztem, az elsõt meg már 12 hetesen. De most vagyok 22 hetes és már érzem....de rendesen....Ne aggódj...én is így voltam.... Most viszont már sokkal jobban érzem mint a kisfiamat éreztem! :-) Üdv: 22 hetes kismami
Épp utánad írtam ki egy kérdést, hogy nincs se hasam se semmi. A hányingerem is lassan múlóban. Remélem minden oké odabent. Nekem elsõ baba és még semmit nem érzek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megnyugodtam kicsit. Lehet hogy én is túl parázom a dolgot, de volt két elhalt terhességem és ez elõtt és félek kicsit. Eddig minden rendben volt a dokinál , láttam mocorogni és hallottam dobogni a szívét is.Jövõ héten szerdán megyek az orvoshoz, már nagyon várom!
A kérdező hozzászólása: 34 éves vagyok.Csak a kötelezõ vizsgálatokon kell részt vennem.Nem tudom, hogy részt vennék-e a magzatvíz vizsgálaton.Szerintem megbeszélném az orvosommal, és ha õ azt mondaná szükséges azt hiszem hallgatnék rá!

16 hetesen a méhemet érzem mikor felhúzom a lában vagy lehajolok?

Legjobb válasz: Igen az már lehetséges.:)

Igen az már lehetséges.:)


16 hetesen a 0, 6-os afp nagyon alacsony?

Legjobb válasz: Határérték, de az esetek 90% ban nincs semmi baj. Rengeteg oka lehet hogy mitõl alacsony, még akár olyan egyszerû oka is hogy nem jó idõben vették le. Ez csak egy szûrés a LEHETSÉGES problémák miatt. nE AGGÓDJ SZINTE BIZTOS HOGY NEM LESZ SEMMI BAJ!

Határérték, de az esetek 90% ban nincs semmi baj. Rengeteg oka lehet hogy mitõl alacsony, még akár olyan egyszerû oka is hogy nem jó idõben vették le. Ez csak egy szûrés a LEHETSÉGES problémák miatt. nE AGGÓDJ SZINTE BIZTOS HOGY NEM LESZ SEMMI BAJ!
Ja, es nekem 0.7 volt, genetikai uh. szerint minden ok! Utolso ketto voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást! Hétfõn megint vérvétel, remélem már nem lesz gond. Üdv!
Feltétlen kérdezd meg, hogy milyen spéci tesztet lehet még csináltatni vérbõl, nekem pl. eleve az integrált tesztet ajánlotta dokim, ami negatív lett, plusz minden más rendben, de az AFP benne nekem is csak 0.67 volt. A dokim nem idegeskedett, a labororvos is azt mondta, hogy önmagában semmit nem ér, csak nagyon megijeszti a kismamákat, persze, hogy fontos, de állítólag csak 40 %-os precizitással dolgozik, a neten is azt olvastam, hogy önmagában TILOS ebbõl következtetni a Down kórra!!!!!! Menj fel a http://www.fetalmedicine.hu-ra ott minden lehetõség le van írva!!! nyugi nem lesz semmi baj!!!!!
Biztos hogy minden rendben, én is így voltam, ilyen eredménnyel, hiába volt jó minden uh, végig kellett járni, minket a bp-i Semmelweiss klinikára küldtek, ott is volt egy UH , és minden oké.Ez a vizsgálati eredmény annyi mindentõl függ, hogy lassan az a csoda ha valakinek határértéken belül van.De egyszerûen muszáj a végére járni a saját megnyugtatásunk érdekében. MInden jót, és ne idegeskedj, hidd el nem lesz baj, bízz!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a biztatást!

Milyen érték normális 16 hetesen a terheléses cukor vizsgálatnál?

Hétfőn voltam vérvételen. AFP és terheléses cukormérés is volt. Szombaton volt az esküvő, de nem ettem semmilyen süteményt jóformán, ráadásul vasárnap este hat órától csak mentes ásványvizet ittam. Hétfő reggel fél 8-kor vették le a vért, illetve adtam le a vizeletet, amit itthon elfelejtettem, így ott adtam le a mintát. A postprandialis glükoz értéke 8, 00 Mmol/l, viszont nincs rajta minimum-maximum érték. A vizelet glükoz is 0,1 mmol/l itt a minimum határérték pont ennyi. Valamint a vizelet keton is pozitív értéket mutat. Nem tudom milyenek ezek az értékek...Mert ma kicsit megijesztettek, hogy nem jó. Lehet diétára fognak, vagy az is lehet, hogy be kell vele 2 napra feküdnöm, valamint így dolgozni se fognak lehet engedni..Holnap egy orvos megnézi a leletemet. De addig érdeklődnék, hogy tud-e valaki segíteni?Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: 7.8 a határ,de 7 fölött már javasolt a szénhidrát diéta

7.8 a határ, de 7 fölött már javasolt a szénhidrát diéta
A kérdező hozzászólása: Igen, persze. De a február még kicsit messze van.Nincs ilyen betegség a családban. És nem igazán vagyok husis se...:-) De ez van. Vigyázok, hogy a babának ne legyen baja. Ennyit megér a dolog.:-)
Ez sajnos nem az étkezésedtõl függ, ha nem a tested hormon változásaitól és egyéb tényezõtõl, pl. ha alapból picit húsosabb vagy. Ne aggódj nem lesz semmi gond, és szerencse, hogy még idejében fényderült erre. Biztosan elmondják majd részletesen mit szabad és mit nem, szülés után pedig minden vissza áll majd a régi kerékvágásba. Minden rendben lesz ne aggódj!
Most, hogy mondod nekem 24 hetesen csinálták.
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszoló, köszi :-)Remélem nem lesz nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! És neked is ilyen hamar csinálták? Vagy ezt ilyenkor is szokták? Mert mondták, hogy ilyet csak 24-26 hetesen szoktak mérni. Pedig annyira figyeltem rá, hogy mit eszek, iszok. A lagzin se ettem semmi ilyesmit.Nem sokmindent, ami azt illeti. Rostosat ittam, de vasárnap már szinte csak vizet, 6 után meg kizárólag. Éhes is voltam, töltött káposztával álmodtam, de nem ettem semmit se.
ez már túl magas, diéta kell. de hogy dolgozni sem fognak engedni? ez butaság :) ha nem is engednek, az nem emiatt lesz. Én már elõtte is cukros voltam, most is diétáznom kell, de még mindig dolgozok (29. hét). Ha betartod a diétát (nem olyan bonyolult és szörnyû, sajnos nagyon sokan vagyunk így), akkor nem lesz semmi baj :) nyugodj meg.
Elõ vettem a papíromat és most nézem, hogy nekem így van írva. éhgyomri glukose 4.5 (nekem ) és 3.8-5.8 között a jó. 2 óra múlva: glukose 4.9 (nekem) és 3.8-5.8 között a jó. E szerint a tied magas. Bár én is ezt a 7-et tudtam , de a papírra 5.8 van írva.
Étkezéstõl függetlenül 7.8 alatt , de inkább 7 alatt kell lennie. (függetlenül attól, hogy elõtte nap 4 szelet tortát ettél vagy 3 tál salátát) Annyi kikötés van, hogy elõtte 10 vagy 12 órával nem lehet enni csak vizet inni. Nekem az éhgyomri 4.5 a 2 óra múlva 4.9 volt.
Az eredmény szempontjából tök mindegy volt, ettél-e szombaton sütit vagy nem. És vasárnap is ehettél volna éjfélig, nem befolyásolta volna az eredményt. Fura, hogy a 16. héten voltál, mert a 24. körül szoktát, mert a szervezet addigra jut el abba az állapotba, hogy nem biztos, hogy alkalmazkodni tud a terhességhez. A 16. héten korai. A diétát viszont komolyan kell venni.

16 hetes a kisfiam azóta szopizik, és kb 2 hete rettenetesen hullik a hajam. Milyen lehetőségem van hogy ne kopaszodjak meg? Szedek vitamint.

Legjobb válasz: Nekem is hullott a hajam, mindkét szülésem után. Kb.4-5 hónapig hullott, de azért nem kopaszodtam meg. Én nem szedtem semmit, csak magától elmúlt. Egyébként másoktól is hallottam, hogy szülés után hullik a hajuk. Esetleg a patikába kérjél valamit amit szedhetsz, lehet hogy az a vitamin nem annyira jó.

Nekem is hullott a hajam, mindkét szülésem után. Kb.4-5 hónapig hullott, de azért nem kopaszodtam meg. Én nem szedtem semmit, csak magától elmúlt. Egyébként másoktól is hallottam, hogy szülés után hullik a hajuk. Esetleg a patikába kérjél valamit amit szedhetsz, lehet hogy az a vitamin nem annyira jó.
Szia, nekem is nagyon hullott a hajam, mindhárom babánál. Kb. 3-4 hónapos korukban kezdõdött, és 8-9 hónaposak voltak, mikor fokozatosan abbamaradt.Nagyon zavaró volt, de a fodrász szerint, a legbrutálisabb hullás közepette is már látszódott az új, rövid hajam. Én sem szedtem semmit rá.

Ha nem fáj a babánk hasa és adok neki infacolt minden etetésnél azzal ártok neki? 16 hetes a pici

Mert igazából már nem tudom miért ordít.

Legjobb válasz: figyeld, hoyg rendszeres-e a széklete, böfizik-e rendesen az infacolt én akkor adtam, amikor kibukta a tejet,( két hétig, a legelején) egyébként feleslegesen tömsz belé, valami vegyi anyagot... :-(( a sírásnak mindig van oka. pelus, vagy csak nyomja a ruhábna egy cetli, vagy begyûrõdik valami, vagy kénylmetlenül fekszik, vagy melege van. vidd minden nap levegõre. az kell a keringésének. aztán van olyan baba, amelyik gyakran szomjas, nem írod anyatejes-e, ha igen hadd cicizzen csak, ha nem sokféle tea van mindenkinek más válik be, enyhe kamillás nyugtat, a citromfüves is, és a babateák mindegyike jól van kitalálva, prógálgasd. lehet, hoyg bántják a szelek azért sír, akkor tornáztasd a lábát, felnyomni behajlítva a pocira . valamire csak rájössz, miért sír.

figyeld, hoyg rendszeres-e a széklete, böfizik-e rendesen az infacolt én akkor adtam, amikor kibukta a tejet, ( két hétig, a legelején) egyébként feleslegesen tömsz belé, valami vegyi anyagot... :-(( a sírásnak mindig van oka. pelus, vagy csak nyomja a ruhábna egy cetli, vagy begyûrõdik valami, vagy kénylmetlenül fekszik, vagy melege van. vidd minden nap levegõre. az kell a keringésének. aztán van olyan baba, amelyik gyakran szomjas, nem írod anyatejes-e, ha igen hadd cicizzen csak, ha nem sokféle tea van mindenkinek más válik be, enyhe kamillás nyugtat, a citromfüves is, és a babateák mindegyike jól van kitalálva, prógálgasd. lehet, hoyg bántják a szelek azért sír, akkor tornáztasd a lábát, felnyomni behajlítva a pocira . valamire csak rájössz, miért sír.
Szia! Mi kb. 5-6 hetes korától adtuk az Infacol-t minden etetés elõtt a kicsinek. Szerintem nem ártottunk neki, és így sosem sírt, mert nem fájt a kis pocakja. Amugy én mindig tudtam mikor fáj a hasa, mert akkor nagyon keservesen sírt. Most 14 hetes és már csak napi 1x este adom neki, mert ugy gondolom (remélem), hogy már múlóban van a hasfájós korszak. Ha nagyon sír és a lábait emelgeti, akkor még a hasa fájhat, akkor add még neki az Infacol-t, de csak minden második kajánál szerintem.

A doktor úr azt mondta, hogy nem vagyok 16 hetes az ö korongja szerint! De a védőnőé szerint meg betöltöttem a 16. hetet! A két korong között lehet eltérés?

És ezért hétf?n kell mennem a AFP-re! Az útlósó mensim az 2011.07.27-én volt meg, és nekem is 16 hét jön ki!

Legjobb válasz: Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.

Mensi szerint ma 16 hét, 1 napos vagy. Hétfõn 16+5 leszel. Ez még belefér az afp-s vizsgálatba. De amúgy sem lényeges, mert ha pont 16 hetesen mész akkor is adhat fals eredményt ez a vizsgálat. Én 16 hetesen és 4 naposan voltam. Nekem akkor alacsony lett az afp. De nem volt belõle baj. A dokim amúgy a korongját mindig addig forgatta, hogy néha már szerintem õ sem tudta mit magyaráz. Azt hiszem nekik a korong a mumusuk. :) A lényeg, hogy jó ez így, nem mész késõn az afp-re, és ha rossz is lesz az eredmény, akkor sem aggódj, mert sokszor csak arra jó az afp, hogy a kismamákra szívbajt hozzon, miközben nincs is baj.
Szia! Nekem aug.4-én volt meg utoljárra, én jövõ pénteken megyek AFP-re!Én akkor leszek 16+1 napos!A legjobb 16+2 naposan menni, de nálunk az szombat!Sõt amióta tudjuk a baba nemét, azóta biztos vagyok benne, hogy nem is 18-án fogant, hanem a 14-eibõl 15-én!Szóval én is több lezsek már akkor!De nemtöltöm még be a 17-et! Ne bosszankodj ezen, úgyse tudhatjuk pontosan! 23 hós kislány és 15 hetes pocakbabi anyuja
Szia!14+2voltam, mikor hosszabb Uh-tcsinált a dokim, és akkormondta!Pont így felülrõl láttuka hasát, mega lába közé...Ésnemvolt semmi!Mondta ha kukacos lenne, már látszódna!
köszi szépen.akkor hétfõn még tuti nem megyek.
Szilvi én írtam elõtted. A legideálisabb ha pár nap elteliki 3-4 miután betöltötted a 16.hetet és nem pont mikor 16 leszel...csak elõbb és utóbb ne :D
Szerintem szerdán!16+2-re mondják nálunk, hogy akkor a tökéletes!
Sziasztok! Nekem is pont most aktuális ez a kérdés. Én hétfõn leszek pont 16 hetes. Kedden 16 hetes 1 napos. Melyik nap menjek inkább kedden?
Szia! Én 16hét 3napos voltam AFP-nél alacsony lett a MOM érték.Egybõl korongozozz a genetikus(mert oda is továbbított a nõgyógy., bár a kockázatok is negatívak lettek) is aki megerõsítette hogy 16elmúltam és nem elõbb vagy késõbb mentem, mert akkor más az eredmény.Mondta a doki is ha baj lenne a növésén látszódna, ezért nem kellett a magzatvíz vizsgálat sem, mer ta genetikus mondta nagyobb lenne a vetélés vele, mint az hogy rendellenesség van a picurnak...Azt hiszem 0, 42lett az AFP-m, de azóta is 2hetente nézik a méhlepény és az artéria mûködését(elõzmények miatt 2 vetélés)na meg kis ficánka :) , de kopp-kopp minden oké és a genetikai uh is rendben volt. Azóta már 25hetes lesz a kiscsaj :) a genetikai uh-n kérdeztünk rá a nemére.Elõtte is próbálkoztunk de 20.hét elõtt nem is zsokták nézni mert pici és a neme nem egyértelmû.Mindegy Boldog babavárást.De amúgy korong ide vagy oda ez a vizsgálat csak idegességre jó.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Mikor mondták meg neked a baba nemét?
Én mensi szerint már 18 hetes vagyok, de uh méretekszerint mosz kezdem a 16 hetet. ÉS a baba méretei szerint kell számolni a heteket, úgy kell menni vizsgálatokra. Mikor hétfõn magánrendelésre mentem akkor azt mondta akkor vagyok 15 hetes. a 12hetes uh-t keddi napon csinálták akkor meg azt írták 12hetes 0 napos...Így csütörtökön megyek jövõhéten kórház szerint 16hetes+2 naposan..Amúgy meg 16 hetes kitudja hány napos:)

Ha először 16 hetesen lányt mondtak, utána meg 21 hetesen fiút, mind a 3 alkalommal másik orvos, akkor most elhihetem, hogy fiú?

A genetikain a n?doki lányt mondott, utána a saját orvosom fiút, aztán másnap mentem 4d-re, ott szintén fiút mondott a doktorn?.

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút,és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:))

Nálunk is ugyanígy volt.16 hetesen lányt mondtak, 18 hetesen fiút, 24 hetesen is fiút, és fiú lett:9Most már 6 hós, és igazi kis gazfickó:) )
Szia! Én is hasonlóan jártam, nekünk 18 hetesen azt mondta az orvos, hogy szerinte lány, de látszott rajta, hogy abszolút nem biztos benne. 20 hetes 4D-n viszont rögtön rávágta a doktornõ , hogy ez bizony fiú, nem volt szégyenlõs megmutatta magát.100%-ra mondta!És mi is láttuk szépen a "bizonyitékot"! Utána voltunk a 28 hetes, és 32 hetes ultrahangon, ott is rávágták rögtön, hogy fiú!És ez ugye másik orvos volt, s õ is 100%-ra mondta! Szerintem elhiheted, hogy fiú, mert a kislányból "hamarabb lesz fiú", mint forditva! 33 hetes kismama
Akkor inkább kéket vegyetek mint rózsaszint. Minél késöbb látják és mindél jobb felbontású készüléken annál biztosabb hogy nem a köldökzsinorral keverték össze.
Nekem az orvos azt mondta, a fiú biztos, a lány nem. Mármint ha az ultrahang lánynak látja, az nem 100%, de ha fiúnak, az igen.
nekem 36 hétig lényt mondtak.38 hétre megszületett a fiam.
bocsi a hibáért.lányt mondtak

Aki már 16 hetesen érezte, hogy mozog a babócája az milyen sűrűn érzete? Én 16 hetes vagyok és érzem már a mocorgását egy ideje, kivéve ma. Ma szinte nem éreztem ez normális lehet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:)(most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:)) Jó babavárást!

Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:) (most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:) ) Jó babavárást!
Én a 17. héten éreztem elõször, és azóta minden nap.
Igen teljesen normálnis én 17 hetesen éreztem 2 napig utána kb a 20 héttõl.Én is beparáztam kérdezgettem ezen az oldalon és nem mi vagyunk így!Aggodalomra semmi ok.
Lehet, hogy ma sokat alszik a csöpp.Ha felébredt biztos kapsz egy kis rugdosást, de lehet, hogy akkor rugott, mikor nem figyeltél.Én a második babámat várom, 13. hétben vagyok, de már most érzem, hogy néha mocorog, de nem minden nap.Csak akkor kell minden nap érezned, ha nagyobb lesz.Nincs semmi baj.Majd ha "nagyterhes" leszel, örülni fogsz neki, ha alszik egy kicsit.Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Tegnap este már volt ugra-bugra a pocimban éjjel 11-ig egyfolytába. :) Úgy látszik nappal szundizott.....
Nekem is a 16. héttõl szteppel odabent. Én azt figyeltem meg hogy egyik nap nyugodt, néha rugdos piciket, a másik nap meg jönnek a nagyobbak. :) Szóval nincs gond ha egyik nap nem érzed. Kintrõl meg majd a 20. hét utántól lehet érezni, mindenkinél más.
Én 17 hetes vagyok és 16 hetesen éreztem már a mozgást. A buborékokat pedig már 14-15 héten. És én sem mindig érzem. Olyan furcsa, mintha valaki mozogna odabent, de ha odateszem a kezemet, kívülrõl sajnos még nem érzem:) Ez normális? Mikor lehet majd érezni kintrõl is?:)
Ne aggódj, ez így tök normális :-) 16 hetesen én is éreztem már, elsõ baba, de csak két-három naponta voltam biztos benne, hogy õ az. napi szinten kb. a 20. héttõl érzem, azóta naponta többször is. 27 hetes nagyfiúként pedig már szétrúgja a ház oldalát és ha két-három órát nem érzem, már parázok :-D nem egy alvós fajta enyém babám :-D
Szia! Én a 17.ik héten éreztem, hogy igazán mozog a baby, azelõtt csak a buborékozást lehetett érezni.Azóta vannak aktívabb és passzívabb napjai. Ne aggódj, minden rendben lesz a babóddal!!vigyázz Magadra! 26hetes Km
Kb. 2-3 hét és "kirúgja a ház oldalát" is majd. :-D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!